PDA

View Full Version : alimentarea dupa grupa sangvina. merita?

cerepaha
08-29-2002, 10:30 PM
am citit vreo trei carti despre chestia asta (de peter d'adamo) si am auzit multe opinii contradictorii! ce sa cred? caci eu vreau serios sa ma apuc de asta!

Basarab
08-30-2002, 07:48 PM
daca vei crede in asta atunci ar trebui de multe bunataturi sa te dezici

apstudio
09-03-2002, 11:42 AM
Cerepuha...tu ia shi anina docul sa vedem shi noi ce scrie...a to neponeatka polnaia...

packard
09-03-2002, 11:47 AM
intradevar cerepaha, pune docul pe net sal citim si noi
poate merita atentie

Arina
09-03-2002, 09:07 PM
cerepaha tu incearca si daca simti schimbari inspre bine, sa-mi spui si mie :D

cerepaha
09-03-2002, 10:02 PM
uai, kielilor , ce sunteti! eu am fost la librarie am cumparat carti si am citit ! ce vreti sa va atasezi???
va spun pe scurt: exista patru grupe sangvine (totii stim de asta)! I(O) grupa este cea mai veche si , respectiv , a VI(AB) cea mai noua! singele reprezinta, de fapt, sistemul de imunitate, care, in dependenta carei grupe ii apartine, necesita anumite produse! de exemplu: daca oamenmii cu gr I(o) sunt , in majoritate, carnivori, atunci cei cu gr. II(A) sunt mai mult vegetarieni! adica singele , reprezentind imunitatea, are nevoie de anumite substante. dar, deoarece exista 4 tipuri de singe , exista si 4 tipuri de alimentare!
asta eu tare concis v-am povestit! si tare "pe babeste"! vreau opinia profesionistilor! sunt medici in tara asat sau ba (adica pe forum)????

cerepaha
09-03-2002, 10:03 PM
uai, kielilor , ce sunteti! eu am fost la librarie am cumparat carti si am citit ! ce vreti sa va atasezi???
va spun pe scurt: exista patru grupe sangvine (totii stim de asta)! I(O) grupa este cea mai veche si , respectiv , a VI(AB) cea mai noua! singele reprezinta, de fapt, sistemul de imunitate, care, in dependenta carei grupe ii apartine, necesita anumite produse! de exemplu: daca oamenmii cu gr I(o) sunt , in majoritate, carnivori, atunci cei cu gr. II(A) sunt mai mult vegetarieni! adica singele , reprezentind imunitatea, are nevoie de anumite substante. dar, deoarece exista 4 tipuri de singe , exista si 4 tipuri de alimentare!
asta eu tare concis v-am povestit! si tare "pe babeste"! vreau opinia profesionistilor! sunt medici in tara asat sau ba (adica pe forum)????

cerepaha
09-03-2002, 10:04 PM

cerepaha
09-03-2002, 10:05 PM

cerepaha
09-03-2002, 10:08 PM
va rog, cineva, stergeti-mi cele trei mesaje , care sunt de prisos! nu stiu ce s-a intimplat! ma scudzati!

apstudio
09-04-2002, 02:37 PM
Nu ladno...tak uj i biti...te scudzam :D

Eu de exemplu nu-s de acord cu asta...alimentatsia depinde de tipul corpului...eu de exemplu am a II ...da nu sunt de loc vegetarian :)
tak cito pre multe cartsi cetite...tot e rau...
Eu saocot asha...tre sa maninci tat cetsi place...shi pina cind te saturi...
ceia ce spune proverbul cela...ca tipa de la masa trebuie sa te scoli nici flamind nici satul...este polnaia fignea...

Fox
09-05-2002, 10:25 AM
Da mie mi-a placut teoria lui d`Adamo, mai ales ca am vazut si rezultatele obtinute de o buna cunostinta de a mea. In prezent a ajuns sa poarte masura 46, in primavara purtand 50. Se simte perfect, nu mai are durerile de cap de care suferea.
Am descoperit, ca majoritatea produselor, care imi sunt contraindicate, nici nu le suport, sau imi sunt indiferente. Sunt vreo 2-3 la care-mi pare rau sa renunt, dar nu inseamna ca nu am dreptul sa le mananc niciodata.
In alimentatie, dupa d`Adamo, exista trei reguli de baza:
- sa mananci conform sezonului, ca exemplu sa nu faci abuz de capsuni iarna,
- sa te stradui sa mananci produse, care cresc in zona climaterica din care faci parte (alege caisele si nu ananasii),
- increde-te in propriul instinct in alegerea hranei, necesare organismului tau.

In general, teoria aceasta nu e pentru a slabi, ci pentru a te simti bine.

cerepaha
09-06-2002, 07:02 PM
da' tu ai incercat? daca "da" , se poate mai detaliat despre rezultate!

solara
09-07-2002, 01:45 AM
puneti un link, va rog, catre teoria asta a lui d`adamo.

Fox
09-09-2002, 03:49 PM
As vrea si eu sa gasesc informatia prin net, dar n-am timp sa caut. Acum sunt preocupata sa gasesc vreo carte in domeniu. Am cam putina informatie la tema, dintr-o revista (in rusa). Poate voi fi mai libera si va voi scrie ce alimente sunt recomandate si care sunt contraindicate fiecarei grupe sangvine.
Personal sunt abea la inceput de cale, asa ca nu pot vorbi despre careva rezultate. N-am nevoie sa slabesc, asa ca nu voi urma toate recomandarile cu strictete. Mi-i greu sa renunt definitiv la cartofi, carne, ciuperci, vinete, lactate, maioneza, care sunt contraindicate grupei A, din care fac parte. Dar am observat, ca daca consum ce mi se indica ma simt mai confortabil.

apstudio
09-09-2002, 03:57 PM
Shi iarashi tat se invirte in jurul masurilor :) avea 50...a ajuns la 46...
eu shtiu asha ca daca imi place...apoi nu vad de ce ash renuntsa...vitamina C...va ramine vitamina C...nu import in ce produs se afla ea...caise sau ananase...asha ca tat depinde de cantitate...

lucky13
09-09-2002, 07:17 PM
apstudio, shi ceilaltzi, eu tot 'saocot' ca mincarea sanatoasa este atunci cind maninci ce doreshti shi cind doreshti (da nish chiar sa stai tati ziua cu botu-n farfurii pline cu mincare) shi ar mai trebui sa tzii shi un regim de alimentare.
din ce a spus 'd`Adamo' is de acord cu chestia aia sezoniera, trebuie sa profitam de ce ne da noua natura (fructe, legume).

iaca de ex harbuz maninc pina nu mai incape in mine, shi ghini fac :D ...

apstudio
09-17-2002, 04:06 PM
Chestia sezoniera e binevenita pentru economie... :)
inainte frigidere doar nu erau ca sa pastreze toata bogatsia asta :)

Ghitza cu truba
10-11-2002, 04:12 PM
dupa mine teoria asta e o fignea mare. la grupa mea de singe ar trebui sa mananc tot felul de fasole si prostii din astea, care eu nu le suport. nu e nici un pic de peste, nimic bun, mai in scurt.

daca va intereseaza teoria ca si metoda de slabire, in cazul asta cea mai buna metoda de a slabi este SA INCHIZI GURA si sa nu o deschizi de fiecare data cand vezi mancare :D

Fox
10-11-2002, 04:49 PM
Nu stiu de unde ai luat informatia, dar e complet gresita. Ai fost dezinformata si nu informata.
Nu exista grupa sangvina, careia sa-i fie interzis pestele. Despre fasole, e permisa doar grupei B (III), ceea ce nu e valabil pentru celelalte leguminoase. E cumva grupa ta?
Poti sa-mi spui ce grupa ai, ca am o carte maaareeeee-maaaaareee si-ti fac o lista de alimente care ti se recomanda? Din pacate cartea e in rusa si mi-ar lua f.mult timp sa traduc chiar si prescurtat pentru toate grupele, mai ales cand e vorba de soiurile de peste. Totusi, nu ma las de ideea s-o pot face pe viitor.

cerepaha
10-15-2002, 06:03 PM
se poate gasi usor pe piata! de fapt, sunt foarte multe! sigur, toate in rusa, pentru la noi la 2 carti in romana le revin 17 in rusa!

Ghitza cu truba
10-22-2002, 04:36 PM
fox, eu am grupa AB (-). poti scrie si in rusa.

Fox
10-22-2002, 06:10 PM
"Coroce", ma bagi la "prestuplenie" - "po-russki, tac po-russki", da numai oleaca:

Grupa AB (IV)
Carne
deosebit de folositor - curca, iepure de casa, miel
a evita - porc, vita, gaina, rata, gasca, prepelita
Peste
deosebit de folositor - macrou, hering, batog, ton, somon, nisetru, υεκ, biban, stiuca, pastrav, salau, /rus. xek, merluza
a evita - crabi, raci, crevete, hamsii, moluste, paltus, nisetru, morun, cambula
Lactate
deosebit de folositor - branza de vaca, chefir, iaurt, cmantana, branza, tofu
a evita - lapte integral, frisca, inghetata
Uleiuri
deosebit de folositor - de masline
a evita - de porumb, de floarea soarelui
Nuci, seminte
deosebit de folositor - arahide, nuci
a evita - seminte de floarea soarelui, de bostan, mac
Leguminoase
deosebit de folositor - soia, linte
a evita - fasole, mazare
cereale
deosebit de folositor - orez, secara, mei
a evita - hrisca, porumb, orz
Legume
deosebit de folositor - morcov, sfecla, varza, castraveti, telina, vinete, usturoi
a evita - porumb, ridiche
Fructe
deosebit de folositor - mere, visine, prune, poama, lamaie, agrise, rachitele (kliukva), smochine
a evita - portocale, granate, curmale
Mirodenii, condimente
deosebit de folositor - usturoi, hrean, carri, patrunjel
a evita - piper negru, otet, ketchup, legume murate si marinate, gelatina, anason
Bauturi
deosebit de folositor - cafea, ceai verde
a evita - ciai negru, bauturi carbogazoase (cu fys :wink: )

Contribuie la ingrasat - carnea "rosie", fasole, hrisca, grau in cantitati mari
Te ajuta sa slabesti - legume verzi, pestele, algele, lactate care au trecut fermentatia (molocinokislye), produse de soia

Asta-i o varianta foarte prescurtata dintr-o revista. O poti utiliza ca baza, dar mai sunt foarte multe produse neutre.

Ghitza cu truba
10-23-2002, 02:07 PM
FOOOX, SARU'MANA :hail:

lucky13
10-23-2002, 02:34 PM
Ghita o rugaminte mashcata - dupa o perioada de timp sa ne impartasheshti shi noua care au fost urmarile "dietei" conform grupei sangvine, poate tre sa ma apuc shi eu de asha ceva :wink:

Fox
10-23-2002, 02:58 PM
Ghita, sa cresti mare, da eu nu-s chiar myca sa-mi pupi maina :) . S`apu fii atenta sa nu-ti spargi capu.

Lucky(numaru dracului) daca ai burta mare precis ca n-o strica :wink:

Alexandru
11-11-2002, 01:50 PM
Fox, spune te rog si pentru A(II) ...

Fox
11-11-2002, 04:30 PM
O, preferata mea, grupa II. Cazul cel mai grav pentru iubitorii de carne, printre care ma numaram si eu inca prin august :D

Alexandru, o voi face cu placere, doar ca traducerea va necesita careva timp, de care duc lipsa.

Interesant, ce grupa sangvina are Teo, ca tare mii jale de ea cum se sacrifica :-? Daca ar manca conform grupei sangvine nu ar sta flamanda :)

Fox
11-12-2002, 03:35 PM
Asadar, precum am promis:

Grupa sangvina A (II)

Carne
deosebit de folositor – nimic
neutru – de gaina, pui si curcan (de preferat piept)
a evita – toate produsele din carne in afara de cele indicate ca fiind neutre
Peste
deosebit de folositor – crap, biban, stiuca, pastrav, somon, batog, macrou, sardina, salau
a evita - hering, crabi, raci, crevete, hamsii, moluste, cambula, icre
Lactate si oua
deosebit de folositor - branza de soia tofu, lapte de soia, lapte de capra
neutre - branza Feta, Ricotta, Mozzarella, Farmer (nu sunt din lapte de vaca), se permite cate 1 ou de 3 ori pe saptamana, uneori iaurt, smantana slaba, branza topita
a evita – unt, lapte integral sau degresat, frisca, inghetata
Uleiuri
deosebit de folositor - de masline, de seminte de in (neutru "canola")
a evita - de porumb, de arahide
Nuci, seminte
deosebit de folositor - arahide, de dovleac
neutre – nuci, mac, migdale, susan, floarea soarelui, alune funduc
a evita – fistic, (?keshiu?)
Leguminoase
deosebit de folositor – mazare, soia, bob, linte, fasole pastai
a evita – fasole, naut
Cereale
deosebit de folositor - orez, hrisca, ovas, porumb, secara, mei, orz (mai bine cand sunt intregi sau macinate mashcat)
a evita - tarate de grau, amestecuri de cereale
Painea
a evita painea din faina de calitate superioara gen "semolina" sau "durum", painea cu tarate, din amestec de cereale
Legume
deosebit de folositor - morcov, sfecla, ridiche, ciapa, usturoi, dovleac, salata, pastarnac, bamii, spanac, brokkoli, colrabi, patrunjel, hrean, porumb, castraveti, telina
a evita – rosiile, cartofii, vinetele, varza, ciupercile de sera, ardei verde si galben, masline, ardei rosu iute
Fructe
deosebit de folositor – grapefruit, ananas, mere, cirese, caise, coacaza, visine, prune, lamaie, rachitele, smochine, prune uscate, stafide, struguri, capsuni, kiwi, fragi, zmeura, curmale, piersici, nectarine
a evita - portocale, banane, nuci de cocos, mango, mandarine, papaia, revent
Mirodenii, condimente
deosebit de folositor - usturoi, imbir, sos de soia, mustar, anason
a evita – otet, piper negru si alb, otet, ketchup, legume marinate, gelatina
Bauturi
deosebit de folositor - cafea, ceai verde, vin rosu sec (alb – neutru), sucuri din fructele si legumele permise
a evita - ceai negru, bauturi carbogazoase, bere, suc de portocale, papaia, tomate

Contribuie la ingrasat – carnea (se asimileaza greu, se depune sub forma de grasime, duce la cresterea cantitatii de toxine in organism), lactatele, fasolea (incetineste metabolismul), graul (inrautateste utilizarea caloriilor).
Contribuie la slabire – uleiurile vegetale, soia (contribuie la o digestie rapida), legumele (contribuie la un metabolism activ).

Daca am scris ceva gresit e pentru ca lipseste din dictionar :wink: :D

Fox
11-12-2002, 03:40 PM
:ciupos:
(as sterge acest mesaj dar nu se primeste)

Alexandru
11-12-2002, 06:16 PM
Fox multumesc, multumesc frumos.
Totusi, nu e usor de loc sa accept ce scrie acolo (si nu ma refer numai la carne,
ca la asta ma asteptam, eram oarecum pregatit). Mai bine ar fi sa cred
ca am alta grupa de singe :)

Fox
11-13-2002, 09:22 AM
Asa pare la prima vedere. La cat de carnivora eram eu, acuma poate sa stea chiar si pieptul de pui la frigider si nu ma tenteaza sa-l prepar. Dar am facut o multime de experimente culinare din produse de soia si mi-am stabilit niste preferinte. Problema e ca la noi nu se prea gasesc multe din cele indicate. Macaroanele sunt toate doar din grau de soiuri dure, care nu se recomanda. Mi-am cumparat linte germana, ca autohtona la piata n-am gasit...
Totusi am fost surprinsa ca multe din cele contraindicate nici nu-mi placeau si le evitam instinctiv. Eu n-u pot spune ca urmez toate recomandarile mult prea strict, mai fac careva abateri, insa acum nu mai stiu ce-i aia greu la stomac.

sert
12-16-2002, 05:29 PM
Eu nu cred in aceasta ipoteza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sert
12-16-2002, 05:32 PM

sert
12-16-2002, 05:39 PM

Fox
12-17-2002, 01:50 PM
Sert,
nu era nevoie sa repeti de 3 ori, ca e clar si din prima :D :wink:

Alexandru
12-17-2002, 04:45 PM
daca as sta sa raspund la toate temele 'in care nu cred' puse in discutie pe forum, afisindu-mi doar dezacordul prin 2 cuvinte in cruce si 7 semne de exclamare, cred ca aveam amu vre-o 500 de msg.

sert
12-17-2002, 06:48 PM
1.Nu sunt doar 7 semne de punctuatie.
2.Nu cred si aceasta inseamna ca vreau sa-mi expun parerea.
3.Eu nu ma lupt pentru numarul de mesaje.
4.Daca era asa eram sa am 5 000 de mesaje.
5.Multumesc pentru observatie.

PS:acolo sunt 6 cuvinte.

Alexandru
12-18-2002, 11:15 AM
sert, parca cineva crede in asta? vorbim si noi sa ne treaca timpul :)

zopiryon
12-18-2002, 11:19 AM
Eu am a II-a + ce mi se recomanda?

Fox
12-18-2002, 12:35 PM
zopiryon, am scris mai sus :)

sert
12-18-2002, 05:47 PM
Ei bine ce poti recomanda unei persoane:
SEX:m
0(I)Rh+
virsta>22 ani.
H=195 cm.
ochi=verzi-caprui.
par=intunecat(castaniu)
S.multe A.?

zopiryon
12-19-2002, 12:06 PM
Ohh..sorry Fox n-am observat atunci acuma da..thnx a lot :lol:

Fox
12-19-2002, 03:09 PM
Sert, stai sa-mi aduc talmudul de acasa si-ti gatesc si tie un referat privind grupa I :)
Una ti-o spun chiar acuma: carne, carne si iar carne. Numai nu de purcel :lol:
Da S. si A. cum se descifreaza?

sert
02-27-2003, 05:03 PM
Shi multe altele.

Fox
02-27-2003, 05:18 PM
Of, da eu am si uitat ca am promis ceva. :(
Hai ca in timpul cel mai apropiat am sa ma apuc de traducere.

sert
02-28-2003, 07:19 PM
Da mie mi sa parut ca ai uitat.

Fox
03-03-2003, 01:40 PM
Grupa sangvina O (I)

Carne
deosebit de folositor – carne de berbec/oaie, de vita, miel, caprioara, ficat, inima.
neutru – iepure, gaina, pui, curcan, potirniche, prepelita, fazan, rata.
a evita – gisca, sunca, porc, bacon.
Peste
deosebit de folositor – hering, stiuca, paltus, biban, nisetru, pastrav, macrou.
neutru - crabi, raci, crevete, cambula, crap, midii, calmar, pui de balta, melci :wink:
a evita – hering sarat sau marinat, icre, moluste, somon (afumat), stiuca de mare, caracatita.
Lactate si oua
deosebit de folositor – nimic :-?
neutre - unt, branza de soia tofu, lapte de soia, brinza "Farmer", "Mozzarella", Feta".
se permite cate 1 ou de 4 ori pe saptamana.
a evita –iaurt,chefir, lapte de capra, lapte integral si degresat, cascaval topit, brinza de vaca (presata), frisca, inghetata, o lista intreaga de cascavaluri, tocmai care se gasesc in magazinele noastre :(
Uleiuri
deosebit de folositor - de masline, de seminte de in
neutre - "canola")
a evita - de porumb, de arahide
Nuci, seminte
deosebit de folositor – nuci, seminte de dovleac
neutre – migdale, susan, floarea soarelui, alune, funduc
a evita – arahide, fistic, mac, (?keshiu?)
Leguminoase (mai raruts)
deosebit de folositor – Adzuki (un fel de fasole), fasole "pinto" (tarcata).
neutre – mazare verde (si pastai), bob, fasole pastai, naut.
a evita – fasole obisnuita, linte.
Cereale
deosebit de folositor – nimic :-?
neutre - orez, hrisca, griu "spelta", mei, orz.
a evita - porumb, ovas, amestecuri de cereale (dejun rapid)
Painea
nu prea se recomanda...
neutre- paine de griu "spelta", de secara, turte de orez.
a evita – painea din faina de calitate superioara gen "semolina" sau "durum", painea din amestec de cereale, matsa, din porumb, covrigi de griu.
Legume
deosebit de folositor – colrabi, ardei rosu iute, brokkoli, bamii, ciapa, pastarnac, patrunjel, hrean, usturoi, spanac, salata.
neutre – ardei galben si verde, ciapa verde, icoriandru, masline verzi, morcov, castraveti, ridiche, sfecla, radacina de telina, roshii, dovleac, marar, tsukini.
a evita – avocado, vinetele, ciupercile de sera, varza, cartofii, porumbul, maslinele.
Fructe
deosebit de folositor – prune verzi, rosii, negre, proaspete sau uscate, smochine proaspete sau uscate.
neutre – banane, caise, struguri, pepene verde, rodii, visine, grapefruit, pere, stafide, kiwi, coacaza, lamaie, fragi, zmeura, piersici, nectarine, papaia, curmale, mango, ananas, mere.
a evita - portocale, nuci de cocos, mandarine, revent, capsuni.
Mirodenii, condimente
deosebit de folositor – carri, patrunjel
neutre – anason, busuioc, bergamot, cuishoare, mustar, gelatina, kardamon, coriandru, frunza de dafin, maioran, miere, minta, marar, hrean, usturoi, shafran, ciocolata, sare, zahar.
a evita – otet de orice fel, vanilie, piper negru si alb, amidon de porumb, scortisoara, nucshoara.
Bauturi
deosebit de folositor – apa carbogazoasa, sucuri din ananas, prune, visine.
neutre - ceai verde, vin rosu, vin alb, bere.
a evita – cafea, ceai negru, bauturi ce contin alcool distilat.

Contribuie la ingrasat – graul, porumbul, lintea, fasolea, varza.
Contribuie la slabire – produse de mare, care contin iod, sare iodata, ficat, carne rosie, brokkoli, spanac.

sert
03-10-2003, 12:45 PM
Thancks Fox, daca sa ne conducem de aceasta receta cred ca am trai vesnic.

Fox
03-10-2003, 01:28 PM
Eu m-am abatut de o vreme de la regula si simt cum am "crescut" oleaca.
Srocino trebuie sa revin la norma :-?

sert
03-12-2003, 10:44 AM
Te-ai abatut de la dieta?Si in ce ma rog ai crescut?

Fox
03-12-2003, 10:58 AM
In sugubo jenskaia ciasti - mai jos de talie :wink:
Da nu mult, doar 1,5 cm :-?

sert
03-17-2003, 11:32 PM
SI CE M ROG E RAU CA I CRESCUT PUTIN..?

Fox
03-18-2003, 10:20 AM
:confuz: nimic :roll:

ciofu
04-21-2003, 06:05 PM
Lume, da voi ce ziceti de conservanti?

Fox
04-21-2003, 06:32 PM
Jos cu ei! :-x

Ingula
07-03-2003, 10:22 PM
eu am auzit de mult despre acest tip de alimentatie, insa niciodata nu am citit ce mi s-ar recomanda.... merci fox pentru traducere... m-a frapat faptul ca imi place exact ceea ce mi se recomanda si ca fug de alimentele care nu mi se recomanda( in cele mai multe cazuri)....

Fox
07-04-2003, 10:00 AM
Organismul stie, in mare parte, ce-i trebuie. Si pe parcurs, inconstient, te feresti de produsele care-ti provoaca discomfort.
Eu credeam ca nu voi putea trai fara cartofi si carnita de purcel, dar acuma imi cartofii mi se par fara gust, iar carne in general mananc rar si aceia nu-i de porc.

IONIX
07-04-2003, 02:00 PM
Fox, am shetit despri shi ne-ai dzys, dar iaka nu stiu daca voi putea respecta rejimu'. ladno, voi incerca :wink: :)

Fox
07-04-2003, 03:06 PM
Astfel iti ferifici taria de caracter :D

IONIX
07-04-2003, 04:42 PM
tre sa ai dorinta mare sa FACi ceva :roll: :)

solara
07-05-2003, 12:30 AM
Raspunsul e ca in halul asta se te hranesti nu prea merita. Mie nu mi s-a predat niciodata asa ceva (cum sunt cele scrise de Fox pt grupa O), iar din ce mi s-a predat, multe intra in contradictie cu lista de mai sus. De ex:
- carnea de oaie e cea mai grea, cea mai grasa si cea mai toxica carne (dupa vanat). Nu e "deosebit de folositoare" nici unei grupe sangvine. La fel si organele si vanatul. Mai bine lipsa.
- la pesti nu prea ma pricep, n-am reusit niciodata sa bag la cap care-s aia grasi, care-s aia slabi si care au mai multi acizi grasi folositori; asa ca pas.s.
- lactate si oua: deosebit de folositoare sunt ouale (dar maxim 5/sapt). Restrictia e doar din cauza colesterolului, in rest sunt foarte folositoare. Laptele - e foarte hranitor, dar in cantitate redusa din cauza grasimilor.
- iaurtul e foarte bun, restrictia e tot din cauza grasimilor.
- legume de evitat nu exista! In general se evita dieta monotona - daca mananci numai spanac, ramai fara calciu; daca mananci numai varza - ai probleme cu tiroida. Absolut nici o leguma nu e de evitat!! Ba chiar in "piramida dietei" sunt la baza, adica poti sa mananci pana ti se apleaca. Totul e sa nu mananci multe saptamani numai un singur tip.
- tot la baza piramidei sunt si cerealele: cu cat sunt mai putin modificate, cu atat sunt mai bune. Cereale nu inseamna paine, ci fibra: adica porumb, musli de ce vreti voi etc. Tb sa aiba cat mai multa fibra.
- fructe de evitat sunt cele foarte dulci si atat; in rest aduc fibre si-s foarte bune. Sigur, si aici e valabila povestea cu dieta monotona: consumul regulat si indelungat de grapefruit da pietre la rinichi.
- uite ca am gasit si ceva bun: evitarea otetului. E o moda prosteasca acum sa se bea o lingura de otet de mere pe stomacul gol, cica pt slabire....Cea mai mare idiotenie: iti bulesti ficatul si aleluia dup-aia. Nu stiu cine lanseaza curele astea atat de destepte, da` le bubuie mintea.... :crazy:
- apa carbogazoasa si toate bauturile carbogazoase sunt deosebit de nefolositoare!!!! Apa minerala - ok, dar nu carbogazoasa: e iritanta pt vezica (e contraindicata in timpul sarcinii), mai favorizeaza si pietrele la rinichi. Iar apa minerala nu trebuie bauta exclusiv: in fiecare zi trebuie bauta si apa de le chiuveta; mineralele in exces scad absorbtia iodului si dau probeleme cu tiroida.
- vinul rosu e "neutru" numai pt necardiaci
- povestea cu alcoolul distilat e relativa: statistic s-a vazut ca vinul duce mai frecvent la ciroza, dar protejeaza inima si vasele, in timp ce taria face exact invers. Beti din amandoua, sa protejati si inima si ficatul :naroc:
- m-ar interesa cum contribuie varza la ingrasat :crazy: Daca pui o ratza grasa peste ea, poate, altfel mori de foame cu varza asta.

Acum indicatiile din medicina preventiva:
1. consum crescut de fibre (si in general evitarea constipatiei),
2. consum scazut de grasimi saturate (adica animale + margarina),
3. consum de vitamine A, C, E (preferabil din alimente, nu din medicamente); fumatul antagonizeaza efectele vitaminei C!
4. fara afumaturi!
5. evitarea obezitatii

Piramida aia pe care am pomenit-o n-o am, am citit-o mai de mult. Ideea e ca 50 - 65% din totalul caloric pe care-l consumi sa provina din carbohidrati (in nici un caz zahar, dulciuri sau alte produse rafinate), grasimi saturate (animale) < 10%, polinesaturate (uleiuri) <10 %, mononesaturate (grasimea animalelor marine) 10-15%., proteine 10-20%. Si mai evitati indulcitorii care-s in toate produsele "light" ca si-n gumele de mestecat.

Fox
07-07-2003, 03:18 PM
Ma simt de parca eu as fi "inventat" acea teorie si acuma tre s-o apar... :lol:

Dar n-am s-o fac. Nu exista diete care sa constituie adevarul in ultima instanta. Trebuie sa se hraneasca si dietologii din ceva........
Pe marginea la cele scrise de Solara vreau sa spun ca nu intotdeauna pot manca ceea ce, dupa parerea medicilor, e folositor, de ex. laptele. Bine ca nu e buna carnea de oaie, caci nici n-o suport... si nici dupa vanat nu ma dau in vant.
In acea carte despre care vorbeam e scris mult mai mult decat am putut sa scriu eu. Acolo se dau si normele de produse, si se motiveaza plusul sau minusul ploduselor. Eu, citind-o, am gasit o logica acolo (judecand dupa propriul organism) si chiar am auzit pareri bune venind din partea medicilor.

Codrin
07-07-2003, 05:10 PM
....... si uite inca o ocazie ratata de a asista la o confruntare intelectuala intre doua din cele mai deshtepte tipe de pe Forum .....

:cry: GALERIA DEZAMAGITA :cry:

:cry: :cry: :cry: :( :( :( :( :( :( :(

Fox
07-07-2003, 06:05 PM
Codrine, fetele destepte nu ce trag de par pe motiv ca uneia ii place ceapa fiarta, iar celeilalte - nu 8)

fuuuuu! :x

IONIX
07-09-2003, 07:15 AM
v-ati gasit loc de mincat :D

solara
07-09-2003, 05:20 PM
....... si uite inca o ocazie ratata de a asista la o confruntare intelectuala intre doua din cele mai deshtepte tipe de pe Forum .....

Pai asa te pui tu bine cu noi? :( "din cele mai destepte si frumoase" trebuia zis

Codrin
07-19-2003, 01:09 PM
Frumoase (chiar pompind in el , toate tipurile de superlativ) , e un epitet prea sarac pentru a caracteriza macar aproximativ imaginile cu efect de explozii solare ce mi-au impregnat retina la contactul vizual cu extraordinarele voastre calitatzi estetice . :D

:lol: Bai , ... si mi-au spus totzi care au avut privilegiul sa va priveasca inaintea mea , sa-mi pun niste ochelari de soare ca minima protectzie ...... 8) ........

........ Nu avetzi un baston alb sa pot ajunge acasa fara sa ma calce masinile ? 8)

:D :D :D

Thorax
07-19-2003, 03:01 PM
faza cu alimentatia pt grupul sanguin a apraut atunci cand s-a observat ca la anumite persoane nesecretante de aglutinine A sau B din mucoasa stomacala in lumenul acestuia , aglutinarea se produce in grosimea peretelui gastric (deoarece alimentele contin aglutinogene alfa shi beta)ceea ce chipurile duce la aparitia ulcerului !
Anyway ar fi shi asta o varianta de ulcerogeneza ! :roll:

Thorax
07-19-2003, 03:05 PM
sau grupa sanguina cuplata cu intoleranta la gluten (sprue ), sau lactoza
tat shi-i posibil! :-?

solara
07-20-2003, 12:56 AM
Grupa de sange, ulcerul, tulburarile de metabolism si o gramada de alte d-astea se pot transmite genetic, dar nu inseamna ca e vreo legatura intre ele. Toate astea sunt efecte, nici una dintre ele nu e vreo cauza a celorlalte (:crazy: oi fi fost suficient de clara....ca la cata sangria am in cap... :rusinat: )

Thorax
07-20-2003, 08:40 PM
dar cum ramane cu H.pylori care so gasit la 85 %din indivizii cu ulcer gastroduodenal!? se transmite de fapt predispozitia shi nu boala (cel putin cand ii vorba de ulcer ,HTA,DZ etc)

solara
07-21-2003, 01:40 AM
da, clar, predispozitia.

Violetik
03-11-2005, 02:04 PM
Alimentatia in functie de grupa sanguina : www.slabire-sanatate.ro/articole/0alimentatiea.php Mai detaliat.Asta ca sa nu se chinuie fox :wink:

Iluzia
05-28-2006, 11:27 PM
Nu cred in asa ceva

kraft_natasha
06-08-2006, 02:45 PM
e doar grupa A akolo

alyyy
02-01-2007, 02:55 PM
bai am auzit si eu chestii din astea...vobea un nutritionist despre alimentarea dupa grupa de singe..si nu numai o data lam auzit...acuma nush...daca nam incercat si nici nam cercetat nu pot zice daca e bine ...dar cert e ca niciodata nam mincat dupa un regim anume si ma simt minunat....

solara
02-01-2007, 09:51 PM
Esti sigura ca era nutritionist, nu vreun amator interesat de nutritie?

alyyy
02-01-2007, 10:04 PM
da foarte sigura....asta a zis..si chiar era nuritionist

TRISHNA
08-11-2007, 12:17 AM
Deci despre alimentatia pe grupe sanguine....

La NationalTV deseori il arata pe Gabriel Andronache in perioada posturilor Craciunului shi Pastelui. El este un adept al acestui regim, dar in afara de aceasta se ocupa cu arte martiale, deci nu trage de fiare.Arata senzational, ca un adevarat Tarzan: nici prea musculos, nici prea slab :D!!!

I-Legume+fructe+carne. Pot sa manance carne, dar nu mai mult de 2 ori(nu 2 zile) pe saptamana
II- vegetarieni
III-Legume+fructe+lactate
IV-Legume+fructe+lactate+carne

Dar pe langa toate aceasta trebuie sa fie, dupa parerea lui, shi o dieta crudivora, chiar shi carnea!!! Shi aici e o problema... Cel putin 2 treimi din populatia globului nushi poate permite o dieta crudivora, mai ales persoanele slabe fizic.

Eu nu sunt o adepta acestui regim. Il prefer pe cel ayurvedic, care e mult mai complicat, deshi nici pe asta nu-l tin .Complicat din acele considerente ca trebuie sa-ti analizezi foarte bine corpul p-u a shti ce trebuie shi ce nu trebuie sa mananci. Shi din start nu se recomanda carne (de orice fel), din motive fiziologice shi energetice.

kraft_natasha
08-11-2007, 12:25 AM
legume, fructe, lactate... le pap consecutiv? :D ce faina asociere ar fi :rolleyes:

:eek: no carne... eu mor fara piept de pui, ficat shi vitel...

TRISHNA
08-11-2007, 12:29 AM
legume, fructe, lactate... le pap consecutiv? :D ce faina asociere ar fi :rolleyes:

asha credeam shi eu cand am renuntat la carne... Dar dupa aia iti trece. De fapt nici macar nu-i simti lipsa!!!

Ruxanda
08-11-2007, 12:31 AM

Si eu ador carnea de pui, dar crede-ma... dupa juma de an fara carne nici nu mai vrei sa vezi asa ceva in fata ochilor... :)

Pentru cei interesati de alimentarea dupa grupa sangvina atasez cartea domnului Fulga Stelian. O buna parte din carte este dedicata acestui gen de alimentare...

kraft_natasha
08-11-2007, 12:38 AM
oho :) pieptul de pui e absolut fantastic :) nu poate fi stricat nicicum :D pina shi ars e bun, shi daca`l mai pui in lapte inaine de a fi gatit... cum poti sa renunti la asha ceva?!

sa presupunem - la asta renuntz, renuntz shi la restul, shi cu anemia ce fac? :)

TRISHNA
08-11-2007, 12:44 AM
oho :) pieptul de pui e absolut fantastic :) nu poate fi stricat nicicum :D pina shi ars e bun, shi daca`l mai pui in lapte inaine de a fi gatit... cum poti sa renunti la asha ceva?!

sa presupunem - la asta renuntz, renuntz shi la restul, shi cu anemia ce fac? :)

pai ce la anemie treb carne??? anemia este din lipsa de fier... nu???? Pai draga mea aici trebuie sa bei sucuri in fiecare zi shi sa mananci multe legume shi fructe proaspete shi mai des shi de cele bogate in fier: mere, curmale!!!

kraft_natasha
08-11-2007, 12:48 AM
:nu mai pot: da "draga"... cu mere shi curmale tare departe ajungi :)

Ruxanda
08-11-2007, 12:48 AM
Suferi de anemie? Datorata deficientei de fier sau acidului folic, etc?
In orice caz, anemia poate fi prevenita cu ajutorul unei alimentatii echilibrate, iar fierul care de exemplu il poti gasi in carne poate fi la fel de bine luat si din alte produse ca merele... (repet si io ce-a zis Trishna... :) )

kraft_natasha
08-11-2007, 12:54 AM
gata, terminnnnati :) nimic nou de la voi nu aflu...

merci p`ru grija :D

Ruxanda
08-11-2007, 01:01 AM
gata, terminnnnati :) nimic nou de la voi nu aflu...
Ok... ok... No need to yell! :)
Atunci downloadeaza cartea atasata mai sus si citeste pe cont propriu...

Kara
08-11-2007, 03:34 AM
Sunteti tinere, veti fi odata mame si rezervele de fier pentru organismul vostru si eventual cel al copiilor vostri, doar cu fierul din mere sau alte verzaturi vor fi mai mult decit insuficiente. Pentru ca anume de la mama primeste copilul fier, care sa-i asigure necesitatile, pina-i el in stare de sinestatator sa-l asimileze.

Furnizorul esential de fier a fost si ramine carnea, mai ales cea de vitzel... si pestele. Vegetarienii ar trebui sa consume produse suplimentate cu fier, cum ar fi piinea de gen, unii chiar medicamentos sa-l substituie daca e cazul. :)

TRISHNA
08-11-2007, 01:17 PM
Bine... Sa zicem ca primeshti mai mult fier din carne decat din vegetale.Iar
organismul fier nu produce. Ce fel de carne se mananca la noi??? de iepure, porc, pui, miel, curcan, vita. Ce au in comun toate aceste animale???? Deshi unele din ele pot manca shi carne, sunt hranite cu cereale shi iarba. Apare intrebarea: Daca din "verzaturi" nu poti lua destul fier, cum de carnea acestor animale contine destul fier???

In cazul peshtilor se consuma shi peshti carnivori, dar ei se hranesc cu peshtii ce mananca plancton. Shi ajungem de fapt la aceeashi chestie, ca fierul tot din "verzaturi" il primim!!!

Shi asta pe scurt, ca sa nu scriu "referate" pe tema "De ce nu trebuie sa consumam carne"

solara
08-11-2007, 01:37 PM
Trishna, conform logicii tale ar mai trebui sa ne intrebam si de ce oamenii nu rumega si de ce nu fac fotosinteza.
Omul nu-i nascut ierbivor (are intestinul intermediar intre ierbivor si carnivor, nu digera celuloza - cum fac ierbivorele), nu are digestie de ierbivor, intestinul lui absoarbe mai usor fierul in forma hem (adica forma din carne - absoarbe intre 10% si 40%) decat din formele vegetale (se absoarbe 1%). Asa-i facut si pace. Accepta asta si treci mai departe: ce poti tu sa faci ca sa-ti tii corpul sanatos; daca nu vrei sa mananci carne, ia din suplimente tot ce-i lipseste. Lintea, spanacul, sfecla au fier; parerea mea ca n-au suficient sau n-ai cum sa mananci suficiente d-astea (o cantitate prea mare grabeste tranzitul si deci scade absorbtia). Daca nu mananci nici branzeturi/lactate, suplimenteaza-ti si B12 (am gasit pe undeva ca si lactovegetarienii ar trebui sa si-l suplimenteze).
Si eu am ales sa nu mai mananc carne de cativa ani (vreo 2 ani am mancat rar, iar in ultimii 2 ani n-am mai mancat decat peste de 2-4 ori/luna si de vreo 3 ori carne, cu ocazia sarbatorilor in familie, ca sa nu-i supar pe-ai mei), dar iau fier (supliment, nu ma bazez doar pe cel din linte, desi mananc zilnic asa ceva)

Citeste bine ce zice Kiara. Si in general asculta-i p-aia mai batrani ca tine :D

TRISHNA
08-11-2007, 02:23 PM
Nici nu zic ca sunt vegetariana... tin un regim lacto-vegetarian. Nu am facut studii ca sa shtiu in care forma se asimileaza mai bine fierul. DAr shtiu o chestie, chiar shi unchiul meu, care e medic la un moment dat "s-a scapat cu vorba " shi a zis ca este foarte bine sa nu mananci carne. Unicul motiv real p-u care se mai face reclama la carne este ca multi oameni inca nu pot renunta la ea!!!

Nu impun pe nimeni sa adopte acest regim, este dreptul fiecaruia sa aleaga!!!
Spun doar ceea ce cred ca e corect sau adevarat. Chiar shi medicii daca studiaza, cerceteaza multe lucruri nu pot sa spuna decat ceea ce cred ca e corect sau adevarat, altfel mai multa lume ar fi avut shanse la lecuire!!!!

Kara
08-11-2007, 02:55 PM
Citeste bine ce zice Kiara. Si in general asculta-i p-aia mai batrani ca tine :D
Exakt http://www.lataifas.net/images/smiles/z_old.gif
:D

Nici nu zic ca sunt vegetariana... tin un regim lacto-vegetarian. Nu am facut studii ca sa shtiu in care forma se asimileaza mai bine fierul. DAr shtiu o chestie, chiar shi unchiul meu, care e medic la un moment dat "s-a scapat cu vorba " shi a zis ca este foarte bine sa nu mananci carne...

pai da...e foarte bine sa nu maninci zi si noapte doar carne. Sa exagerezi cu orice produs alimentar nu e bine. Vorbim aici in conditii de alimentatie echilibrata...si nu trebuie sa faci mari studii sa stii in care forma se asimileaza la om fierul mai bine.

Si da...iar ai tu dreptate...mult mai sanatoasa ar fi fost lumea fara medici..http://www.lataifas.net/images/smiles/icon_oops.gif

solara
08-12-2007, 11:40 AM
Si medicilor le-ar fi fost mai bine daca nu s-ar fi facut medici :p
In fine, simt ca e momentul sa vina cineva cu teoria conspiratiei companiilor farmaceutice... Trishna?

TRISHNA
08-12-2007, 02:06 PM
Si medicilor le-ar fi fost mai bine daca nu s-ar fi facut medici :p
In fine, simt ca e momentul sa vina cineva cu teoria conspiratiei companiilor farmaceutice... Trishna?

haha funny!!! :sarcasm: Cu tine shi Kiara alaturi.... ar fi o sinucidere!!! :D

2008.