Asta este parerea mea.
EI (bucurestenii) se cred "buricul" culturi si civilizatiei din Romania.Ceilanti sunt "provincia".
Si in special vestu' tarii este marginalizat dar nu conteaza ca tot mai tare ramane.
alex aka
07-22-2002, 04:45 AM
eu sunt bucurestean get-beget, dar sa stii ca nu ma cred nicidecum buricul pamantului, ba pot spune ca bucurestenii sunt rusinea romaniei, sunt rai, cruzi, orgoliosi si mandri fara rost, sunt obsedati si snobi dupa sex si inavutire, sunt............lista continuati-o voi! dar ce vrei sa spui ca in alte orase din romania sau in mld. nu sunt si uscaciuni?
dan_TM
07-23-2002, 08:38 AM
Buna , nu ma refer la cei de "treba" si la ceilanti (majoritarea) unde gradul de civilizatie e redus doar la "parai" si "manele".
Oricum ma simpt ofensat atunci cand ma uit la tv. si ce vad? Capitala-n sus cap. in jos de parca restul tarii nu exista.
In rest numai bine.
alex aka
07-24-2002, 04:59 AM
sper sa nu ai vreun complex ceva? sper.... nu-i normal ca sa se discute despre orasul unde au loc multe evenimente+ca este capitala tarii si cel mai mare mare si mai populat oras, acolo este bataia si focul lucrurilor!
_Ciad_
11-10-2002, 03:34 AM
Sint de 2 ani in Bucuresti shi nu cred ca Bucurestenii se cred "buricul pamantului...Vrei nu vrei tre' sa pari altfel....ca e capitala nu?
Un lucru nu pot suporta... Vorbe piparate de-aici folosite unde trebui si maiales unde nu ...
alex aka
01-23-2003, 09:28 AM
ciad, vorbe mai piperate ca in ardeal nu am mai auzit!? nu se folosesc asa multe ca in ardeal in bucuresti, insa in bucuresti te deranjeaza tonul si modul in care sunt spuse!
Mirabela Iucu
01-23-2003, 11:38 PM
Unii bucuresteni chiar se cred buricul pamantului...de obicei cei cu functii..dar eu ma bucur ca am cunoscut si bucuresteni deosebiti ! :wink:
alex aka
01-24-2003, 09:02 AM
doar stii ca eu fiind bucurestean nu suport chiar mediul si societatea din care fac parte, dar exista si exceptii care sa confirme regula, iar increzutii astia de buurestenii sunt asa de tampiti incat parca in loc de creier au plastelina, asa ca trebuie ignorati! :D
joker
01-26-2003, 05:49 PM
:D ei sunt mai aroganti, dar dupa cum $titi nu exista paduri fara uscaturi...
alex aka
01-26-2003, 09:57 PM
joker , aroganti e putin spus, sunt niste lacomi cocalari, care se cred buricul pamantului, de parca s-ar invarti lumea in jurul lor! :D
joker
01-27-2003, 08:13 PM
:D :D e bine spus , dar insuficient..... :P
Victor Prohnitchi
01-28-2003, 09:17 AM
:D :D e bine spus , dar insuficient..... :P
ce vrei chiar sa-i cobori la nivelul degradarii??????
alex aka
01-28-2003, 09:43 AM
hai joker, cu tot respectul si cu toata dreptatea care ti-o dau, vreau sa-ti spun ca eu nu scuip, nu ma imbat, nu fumez, nu-i deranjez pe altii, nu-i injur, nu fac rau societatii sau omenirii, ti-am gasit exceptia de la regula! :D
linus
02-14-2003, 08:16 PM
Bucurestenii se cred ei mai cu trei perechi de c***e... pacat ca nu le functioneaza nici una ...
alex aka
02-16-2003, 11:20 PM
spuse linus, pacat ca nici tie :D
Lukas
02-17-2003, 01:23 AM
Vad ca unii de pe aici au clare complexe de inferioritate pe care si le defuleaza pe forum. Gasitiva alt loc baieti. Nu stiu cine administreaza rubrica dar eu as inchide tema asta total imbecila.
Mirabela Iucu
02-18-2003, 12:38 AM
Decat sa inchideti tema mai bine ati reveni la intrebarea de baza : sunt oare bucurestenii mai destepti ...ce parere aveti ?...eu una zic ca nu sunt...poate doar mai siguri pe ei... :wink:
alex aka
02-18-2003, 11:31 PM
lukas, poate o vei inchide partial si nu total, ce zici? :D
NiTROUS
03-30-2003, 12:38 PM
Nu-mi place discriminarea, shi cred ca toti oamenii sunt egali, ar fi ei din Philadelphia sau din Gonduras... :lol:
alex aka
04-01-2003, 10:29 PM
nu cred ca mai este sau mai bine spus a fost vreodata egalitate intre oameni privind din perspectiva drepturilor, mai degraba unii sunt mai egali decat ceilalti! :D
cip
04-15-2003, 11:06 PM
Oriunde in lume cei din capitala se cred superiori decat ceilalti din restul tarii.Am avut ocazia sa vorbesc cu oameni din Londra,Roma si Rio si am inteles ca se intampla la fel.Problema este ca in Bucuresti procentul celor care se cred superiori este ingrozitor de mare si parca tot ce este mai rau si mai urat se raspandeste foarte repede>Bucurestenii au uitat cu desavarsire sa-l respecte pe cel de langa el astfel respectanduse pe el insusi.
:ciupos:
Oricum eu stau de 5 ani in Bucuresti si nu mi-a placut niciodata aici!
a.d.i.d.a.s
03-28-2004, 04:06 PM
De ce sa vb despre Bucuresti cand la noi situatia e shi mai grava... Atitudinea chisinauienilor fata de cei din provincie e foarte porceasca... sant tratati cu "destula" aciditate"... Diferentza este ca in Bucuresti chiar exista intelectualitate dar la Chisinau :roll:
solara
05-15-2004, 02:40 AM
Oricum eu stau de 5 ani in Bucuresti si nu mi-a placut niciodata aici!
Io - de 25 - si nu mi-a placut niciodata :naroc:
do0my
05-15-2004, 02:34 PM
De ce sa vb despre Bucuresti cand la noi situatia e shi mai grava... Atitudinea chisinauienilor fata de cei din provincie e foarte porceasca... sant tratati cu "destula" aciditate"... Diferentza este ca in Bucuresti chiar exista intelectualitate dar la Chisinau :roll:
espre exemplu eu nu spuport oamenii venitzi in ch din "provincie" care nu-s deschishi p/u a "creshte" pina la nivelul de aici... care in loc sa se integreze in comunitatea locala, se inchid in satucurile pe care ei shi le organizeaza aici.... :roll:
deleanu
05-31-2004, 03:59 AM
Intradevad numarul taranimii proaste si degradate in Chisinaul e destul de mare!!!...Shi pe mine ma deranjeaza lucrul asta!!!...Eu fiind nascut si Crescut in Chisinau(intr-o atmosfera mai romaneasca!!specifica Buiucaniului nou)....ma irita mult ,,Bacimea" care imi inunda de pe zi ce trece orashul meu natal!!!....nui problema ca iash descrima anume cas tarani adica provinciali!!!...Dar nivelul lor de cultura ma omoara!!!adica nu numai ca vin pe capul altor oameni care trebie sa-i suporte!!!!
Dar b.lea!!!ishi mai impun felul lor de-a fi!!!Spre exemplu in clasa mea de la Liceu,am destui tarani!!!...dar shtiut sai pun la punct!!!....mai greu e cu un Berbec din Sud!!!.....Care o contrazice pe profa de Romana!!!ca anumite cuvinte se pronuntza altfel!!!...si nu se sfieshte deloc sa vor taraneshte la ore!!
spre exemplu asta ii pune o nota de 1...iar el"Doam'profisoare shi ini punitzi atatea betzy....ca nu mai sint eu shel mai Batzos din clasy''...de dorit la asa ce va sa va radetzi....ca asta ii prikolul lui Caronyi!!!
Bine lasam si asta!!!!......dar e problema ca circa 80% din studentzii si elevii vanitzi din provincie la Orash nu invatza nishio p.ula!!!
Aceeashi problema e shi cu Buc ,acolo nu UItati a fost foamete!!!!si mai traiesc si peste 1,5 milione de Tzigani!!!....asa ca un provincial nou venit in capitala va fi vazut ca un potentzial concurent!!!...Dar sa mai fie si destept!!!....shtiu o groaza de cazuri ca studentzi si studente de-ai noshti,care erau CLAR!peste romani la toate capitolele!!!.....profii de acolo special ii picau ,....ca sai treaca pe Romani!!!....ei oricum ,,Nici nu doresc"sa inteleaga si sa conshtientizeze ca sunt altii mai buni ca ei!!!
De fapt Bucureshtenii sunt tari numai in .''Vorbe''...faptele lasa de dorit!!
Mai bine totushi e in Chisinau!!!....pentru cei ce au fost acolo.....ishi dau destul de bine seama care e diferenta in aerul respirat...acolo si aici!!
Acolo mai ales cand te duci la 3-4 Km din centru incepe sa-ti puta a Jeg!!!
In Chisinau in orice cartier unde nu te-ai duce!!!peste tot e Verde....si aerul este curat!!!....+cate parcuri si paduri avem noi aici!!!!
Nu mai vorbesc starea curateniei!!!....Daca la Buc poti intalni cartiere unde gunoiul il arunca peste fereastra si se aduna movile de gunoi!!!Gen cartierul Ferentari,Salajan,si Ghetou!!!.....pai asa ceva la noi In Chisinau nu ai sa vezi nicaieri!!!nici la Posta -Veche!!!!!
Atunci spunetimi va rog!!!asta-i superioritate????...fiti mai realisti!!!!
Bucureshtianul-Doar vorbeshte repede!!!.......Chisinaueanul-Vorbeshte mai rar.....dar mai si lucreaza!!!La noi se apreciaza faptele nu cuvintele!!!
Nici nu se injura atata la noi.....si mai ales de parinti!!!
Vreti nu vreti aici exista o cultura(pe alocuri ruseasca!!)...dar e PESTE a bucureshtenilor in general!!!!
P.S....Intelectualitate exista si la noi!!!mai trecetzi shi prin Buiucanii noi....vetzi vedea si Pictori,si Preotzi,si Filosofi,si Teologi.....Jurnalishti,o sumedenie de tineri care au invatat peste hotare!!
Chiar in blocul meu locuiesc 7 tineri care au terminat facultatile la Cluj,Timisoara,Iasi....si Bucureshti!!!....dar sau intors acasa!!!
In special cei care au invatat In Buc.....spun mereu "Capitala romanilor e la CHisinau......iar cea a Tziganilor e la Bucureshti!!
redneck
05-31-2004, 05:34 AM
De mult timp nu am mai citit ceva mai execrabil decat elucubratiile acestui deleanu. Remarcati cum acest analfabet cu un limbaj de birjar si un vocabular defectuos se lamenteaza obscen ca jalnicul catun al Chisinaului a fost invadat de populatia rurala. Vezi tu Doamne, ca "taranoii si bycii" ii polueaza mediul, intre noi fie vorba, defect in care se balaceste acest 'dimwit' cu liceul neterminat si pantalonii in vine. Ma intreb de unde i-o fi venit parintii/buneii, daca nu de la sat.
Cultura romana la Chisinau? Ma faci sa rad in hohote. Cu exceptia unei mani de intelectuali, ale caror existenta nu poate fi invidiata nici macar de catre aborigenii din Africa, in oraselul provincial situat pe malurile paraului poluat Bic nu exista aproape nimic romanesc, cu atat mai mult cultura romaneasca, orice ar insemna asta pentru un provincial bastardonez. Mergi in bodega "Flacara", numita pompos "Centrul de cultura si agrement", si vezi cata "cultura romaneasca" vei gasi.
Se mai observa cu cata usurinta acest Butt-head de la Buicani, un cartier jalnic cu doua bulevarde in cruce si zece blocuri muncitoresti parca trase la copiator, arunca cu noroi in Bucuresti, oras numit pe timpuri "Micul Paris". Folosindu-i logica stramba, putem considera New-Yorkul sau Chicago orase jegoase, dat fiind faptul ca exista Harlemul sau ghettoruile din Sud-Est.
Nu mai mentionez ragaiturile romanofobe si rasiste, ce caracterizeaza mesajele acestui grajdar "cu glod intre picioare si cas intre dinti", vorba lui Filip Antonio.
Hercule
05-31-2004, 08:52 AM
Capitala romanilor e la CHisinau......iar cea a Tziganilor e la Bucureshti!!
folosind o logica similara cu a ta eu as putea spune:
"Capitala romanilor e la IAsi......iar cea a Rushilor e la Chisinau!!"
deleanu
06-01-2004, 02:55 AM
Chiar ma bucur ca mesajul meu a "PENETRAT''.....mintea unui prea marit,slavit,si atot-shtiutor si hiper-deshtept Bucureshtean!!!!!Imi vine sa ma P.ish de ras ba Hercule!!!!Din tot limbajul asta al tau "fatzarnic"...pun pariu pe tot ce vrei!!!ca in viata de zi cu zi nu vorbeshti asa!!!...Nu? :ciupos: ......Vorba ceea"Un ambalaj frumos shi parfumat!!Nu schimba C@catul in Ciocolata"....si asta se refera chiar la persoana ta!!!!
Credca ai stat cu Dex-u in maina,cand ai scris mesajul dat!!!?....sa fie vorba intre noi 8) .De fapt eu nu ma supar pe tine,asta e parerea ta.....dar asta nu inseamna ca ea are vre-o valoare :ciupos: ......nu te-ai gandit cumva shi la acest aspect????....orice lucru spus e Subiectiv,frate!!!.......sa shtii ca mii putzin scarba sa-ti spun frate!!!...shi shtii de ce ???....de aia ca nu sunt frate cu TZIGANII!!!!.....ceea ce ai demonstrat tu prin acest mesaj(psihologic vorbind!)......ai adeverit multe lucruri spuse in mesajul meu anterior,unde se spune ca romanii din Romania vorbesc mult ,si fara sens!!!(bine nu totzi!!ca sa nu generalizez!)
Tu reprezintzi fata Bucureshteanului tipic.....,adica,tziganizat,agresiv,acuzator,nechi bzuit,arogant,si multe multe altele se mai pot spune despre asa persoane catine!!
...Shi zici ca esti roman cult,invatat,"cu scaun la cap"...Pardon!.."lovit cu scaunul in cap"...asa e mai bine!!!.....dar de fapt "fratzioare"esti un lingau si-un turnator ordinar(fata de alte persoane mai studiez si psihologia omului!!)....asta rezulta din toata "jonglarea ta de r.ahat"....cu cuvinte de genul.....'dimwit'...'Butt head'...demonstrezi la toti ce roman adevarat esti tu!!!...un roman adevarat ca tine ,mereu e gata sa practice "Pupincurismul"cand cineva i-ar arunca o "bucatzica de paine"/...Vai!!!cat pe ce sa uit!!!! 8) .....<<Nu cumva tzii foame fratzioare,oare n-ai ce manca?....nu de alta dar foamea tzia atrofiat Putzin gandirea!!!!.....decat sa stai pe Forum vorbind lucruri pe alocuri <abstracte>,mai bine dute shi stai in rand la unt!!!!....vezi grabeshtete !!!coada deja e de un KM!!!ca nu o sa ai ce manca "fratioare" :ciupos:
Ce-i Hercule? Itzi place cand cineva "itzi pune sare pe rana"???....Sa tzii minte un lucru!!!orice vorba "negandita' aruncata in vant,e ca un bumerang care se intoarce inapoi shi te loveshte pe neashteptate"
P.S----Ceea ce tziam scris mai sus,nu e ca o contrazicere la ce ai spus tu in mesajul tau de 2 lei(romaneshtI),la adresa persoanei mele jignindu-ma si insultandu-ma fara temei!!Vorbind despre Chisinau si despre Buiucani fra ca sa vii pe aici!!shi sa vezi cum stau lucrurile,Dar,vorbeshti din auzite!!!.....Ceea ce vreau sa-ti explic eu!!!....ca tu shi mare majoritate de Bucureshteni sunte-ti atat de naivi si pe alocuri atat de proshti....shi iti voi spune de ce!!!....voi crede-ti ca daca shtiti sa jonglati romana mai bine,sunte-ti superiori altora!!!...shi asta e marea voastra problema!!...Un om normal,fara probleme mari psihologice(cauzate de foamete si de aerul imputzit de Bucureshti)...nu ar atrage atentia la gramatica si la felul cum a invatat un om!....ci doar ar asimila <mesajul>pe care doreshte transmita acesta!!!(Vezi ca nimeni nu te-a sustzinut!! :ciupos: )......Iar "taranimea si bycii"care au invadat Chisinaul nu e problema ta!!...nu traieshti aici ,nu shtii ce se intampla.....asa ca nu iti da "aere''de mare "stapan"care le shtie pe toate...tu nu ar trebui sa te bagi unde nu-ti fierbe oala :tu_mori: .....asa lasa-ne pe noi cei care locuiesc in Chisinau sa vor despre acest subiect!
Faptul,ca nu ai simtzul "realitatzii" nu e o noutate!!!Daca tziai pusochelarii roz,si cu ei priveshti ''iubita ta capiatala"asta e problema ta!!!Eu doar iti comunic despre lucrurile care le-am vazut in Bucureshi!!(clar lucru ca sunt shi locuri frumoase!!).....dar eu vorbesc despre aspectul Cartierelor si a Aerului!!!!(astea deasemenea se datoreaza oamenilor).
Deci in concluzie ce vroiam sa-ti zic Hercule,..."Superioritate"nu se masoara in "vocabula"....asta so crezi tu!!!.....ci in Inteligenta,Intelect,Memorie,...shi nu in ultimul lucru in fapte!!!!!
Spre exemplu:Sora mea care e mai mare ca mine cu 6 ani,a cashtigat prin internet 2 burse la studii peste hotare(in Norvegia si IN Germania)..
acum se afla al 2-lea an acolo..isi face masteratul ,si deja e angajata la lucru pe specialitate,cunsoashte 5 limbi,e citita,cunoshte calculatorul la perfectie,ia studiat pe marii filosofi germani....si duce o viata decenta peste hotare....Dar!!!nu vorbeshte atat de bine romaneshte(chiar daca este romanca din vita!!)......Asta inseamna ca ea iti este tzie infierioara???..Inferioara unui J.egos,amarat,si sarac de Bucureshtean...care e tare in clantza!!!!....dar care moare de foame!!!!
Cio sa faci tu cu gramatica ta romana?????.....crezi ca vei cashtiga vreo bursa in occident!!!!!.......Asa ca vezi mai bine cine e "Superior" si cine e "Inferior"......Un lucru pot sa-ti mai spun...
Bucureshtenii nu au nici o putere in Chisinau....foarte repede vei fi pus la punct!!!!....Iar Chisinauenii din contra!!!au destula putere in marea Capitala....si nimeni nu le face nimic!!!!!
Asa ca Fapte!!!!!....NU cuvinte!!!!!
deleanu
06-01-2004, 02:56 AM
adica puztin ma-m incurcat!!!!mesajul ii este dedicat mai mult lui Redneck!!!
Lukas
06-01-2004, 03:33 AM
Omule ...esti penibil...si cam infantil...nu sari cu gura ca nu sunt bucurestean
redneck
06-01-2004, 03:35 AM
Adica esti putin cam ... incoerent. Nu-i nimic, bea-ti pastilutile si mergi la culcare. Nu de alta dar te prinde mamica ca stai noaptea la calculator si scrii tampenii.
redneck
06-01-2004, 04:44 AM
Omule ...esti penibil...si cam infantil...nu sari cu gura ca nu sunt bucurestean
Lucas, romanofobul deleanu crede ca eu sunt bucurestean. Nu stie, liceanul agramat ca am crescut ca si el in Republica "the shitty state" Moldova.
Hercule
06-01-2004, 05:02 AM
Apai editeaza-ti dara mesajul adresat lui redneck (si pune redneck in loc de hercule) ca eu ti-am citit vorba lunga si proasta si acolo peste tot hercule.
DAR:
asa si nu mi-ai raspuns la intrebare:
Capitala romanilor e la CHisinau......iar cea a Tziganilor e la Bucureshti!!
folosind o logica similara cu a ta eu as putea spune:
"Capitala romanilor e la IAsi......iar cea a Rushilor e la Chisinau!!"
Hercule
06-01-2004, 05:08 AM
Iar Chisinauenii din contra!!!au destula putere in marea Capitala....si nimeni nu le face nimic!!!!!
Asa ca Fapte!!!!!....NU cuvinte!!!!!
care chisinauieni, care fapte? care putere?
tu nu te vezi bai bykalanule? ce cultura romaneasca in chisinau? Rusii si boureni rusificati de tip zokiron/deleanu (feciorasi de jurnalisti/demnitari nomenclaturisti) asta-i cultura romaneasca la tine?
N-ai inteles inca ca tu esti byshii jegosi din capitala?
deleanu
06-02-2004, 12:46 AM
Vai ce alianta s-a facut aici impotriva mea ...ca sunt romanofob...agramat...byc!!!!.....dar mai observ "lingailor"Hercule&redneck!!!!ca mai mult de 5-6 randuri nu va duce mintea sa scrie-ti!(a fi ironic si satiric in vorbe,nu demonstreaza nimic altceva dacat un singur lucru... a fi prost e mai ushor...nui asa redneck???).....Pai shi normal!!!...e mai ushor sa-l numeshti in fel shi chip pe cineva,turnand numai C@cat pe capul lui(de fapt asta este shi esenta creerului vostru!!!....redneck(lingaul americanilor....nu speli cumva veceurile in N.Y???)...si Hercule,un mare tontalau din Chisinau(hai ca a iesit shi cu rima :ciupos: )).....in ultimul tau mesaj Hercule,parca tziai facut auto-portretul,chiar ai o cultura de invidiat "N-ai inteles inca ca tu esti byshii jegosi din capitala''...shio exprimare pe masura unui om cult!!!daca nu shtiai eu sunt la numarul singular.....iar "byshii jegoshi"am impresia ca sunt prietenii ce te inconjoara!!!.....esti cam prostutz si limitat la minte bre baietele...da lasa ca nu-i nimic.....<Mai putzine shtii,mai mult traieshti>
Voi baieti credca va conduce-ti dupa o zicala"Prost sa fii...Noroc sa ai???...da mai ales in America,asai redneck :ciupos: ....mai rar tzi se ofera un lucru la spalat veceuri!!!..da' mai ales in N.Y???? 8) ...ai bani sa intri shi pe internet!!!....sa te simtzi si tu important....sai critici in stanga shin drepata,fara de a avea vre-un argument.....ei!!dar asa esti tu!!!Nu e vina ta(ca esti asa!!)....e vina Naturii!!!!
Daca ai ceva intradevar sa spui contra "vorbelor mele fata de Bucureshti si Bucureshteni"....atunci fao mai concis!!!Concentreza-te....respira adanc...Gandeshte-te putzin!!(foarte important!!)....shi scrie ce ai de zis!!
Iar daca simtzi ca dupa al 6-lea rand te doare capul!!!!???!!.....mai bine lasa!!........arunca shi tu acolo nishte "cuvinte"scoase din Dex(pe care nici tu nu le intelegi!!),nishte injuraturi de astea mai"de om civilizat"....shi apasa "Trimite"....macar sa fie ceva scris!!!...cine ishi va da seama ce esti prost, redneck???......asta se mai refera shi la Hercule(ia seama cand scrii la calculator,nu te "screme"asa tare.....ca oricum lumea te va intelege!!!
P.S----Am destui prieteni in Romania(Iasi,Bacau,Cluj)....care au la fel asa o atitudine negativa fata de Bucureshti!!!!.....iar voi va "rupetzi in C.ur"sa demonstatzi contrariul!!
Redneck daca "ai fost" din Chisinau......in lucru ma framanta!!...oare ai avut vre-un prieten care sa te inteleaga???...ori Prostia ta e atat de deosebita,ca nimeni nu a putut so intreaca!!!
Shtii!!am impresia ca esti un provincial(adica un Taran!!!)care a venit la Studii in Chisinau,shi pe care nimeni nu-l accepta ignorandu-l,iar tu ca sa-ti ridici "reputatzia"invatai zi shi noaptea limba si literatura romana(din cauza ca erai taranos la vorba!!!....si cam"tarmazeai").....shi acum vii agresiv asupra altora!!demonstrandu-le la toti cat de cul esti!!!!
Sa shtitzi baieti (vulgar vorbind...caci mai trebuie cate-o data cu asa persoane ca voi!!)...ca ma atinge direct in varful P.ulii,parerea voastra despre mine,shi despre atitudinea mea fata de Byci (ca Hercule!) si Bucureshteni!!!.....Asta e parerea mea ..shi gata...nici Taranul de redneck,nici bycul de Hercule...nici nimeni altul nu o sa mio schimbe!(putetzi sa-mi spunetzi ca sunt <naiv>,dar shi asta putzin ma intereseaza.
Eu nu sunt genul cela de moldovean care cedeaza ushor...asa am fost educat eu"sa tzin mereu capul sus"....shtiu foarte binedin ce neam fac parte,adica tontalailor sunt roman(basarabean!!)....Shtiu foarte bine ce "Nivel"are familia mea,shi shtiu ce reprezint......shi no sa permit la nimeni!!!absolut la nimeni sa ma injoseasca!!!!....De aia simt nevoia"sa-ti fac o trepanatzie!!/Sa bag in capul tau(Rau!!)/...Schije de Civilizatie!!''
Asa ca intr-un final va spun la totzi urmatoarele vorbe:
"Nu pot sa cant in tiganeste ca sa bucur toti romanii
Spun asta fericit si va zambesc precum nebunii
Unii cred ca totul e sa tii la etica
Va pis in cur pa toti in ordine-alfabetica
Medical vorbind sunt un fost ochelarist
Ca voi toti crescut in confortul stalinist
La risc intreb asa sa vad cat esti de dur
Daca statu-ar fi condus de-un p.oponar te-ai f.ute-n c.ur?
Va rog sa tineti evidenta, e-a mia oara cand ingrozesc audienta
Direct funebru sunt un nimeni celebru
Averea mea-i umorul meu negru
Exagerez intotdeauna tot ce fac exagerat
De fapt, acum asculti un track tras pe blat
Saracia omoara gandurile, rupeti randurile
Rand pe rand ne-asteapta scandurile
Combinand in cap drogurile poti sa mori ranjit
Iar lumea te va tine minte fericit
Imortalizand de fapt ideile nebunilor
Demonstrez CA NU CEDEZ!!!!in ciuda presiunilor.
Traim in tara minciunilor (baaai!) mortaciunilor
Am puterea sa rezist dau verde gandurilor ...."Redneck!!!nu vorbi fara sa shtii....Sunt vorbe de C@cat le aud in fiecare zi!!!!.....cand imi mai scrii vre-un mesaj,mai spune-mi ce detergent folosehti la spalatul closetelor in N.Y?......cred-ca e ceva scump ...nu?!!!M.uistul americanilor asta esti!!!!!
redneck
06-02-2004, 01:33 AM
Mai cretinas cu liceul neterminat si o carte citita la viata sa, observ cat de ipocrit esti atunci cand acuzi bucurestenii de un comportament arogant fata de restul romanilor, si totodata chelalaiesti jalnic ca "taranii si bycii" ti-au invadat cartierul imund Buicani.
Nu mi-ai raspuns la intrebare, javra rasista ce esti, stie mamica ce tampenii scrii la calculator? Du-te si termina-ti temele pe acasa la romana si mate, nu de alta dar iarasi vei ramane repetent in a saptea.
deleanu
06-02-2004, 02:10 AM
Da mata shtie ca esti prost!!!....se vede ca nu te duce mintea altceva sa scrii...ratatule...sa shtii ca o sa am grija sa nu ajung ca tine!!!Taranul p.ulii mele!!!jigodie americaniza-ta ce esti!!!.....ai tupeu sa te afli in afara tarii shi sa mai vorbeshti de patriotism...cretinule!!!!Vad ca sistemul te-a "lucrat"bine!!!.......si lasa-ma ma cu de astea!!!"gen mamica,la culcare"....ca pe bune aratzi ca un prost!!!....Ori astea tzis poantele tale cele mai tari....oligofrenul matii!!!Prostia si idiotzenia tzia cuprins intreaga minte,shi vad ca nu mai esti in stare sa scrii alceva,Imbecilule!!!
Cate carti am citit eu,fraere!....le-am citit pentru mine....nu ca sa-ti demonstrezi tzie cat sunt de cult!!!asa ca "Va fan futre!!!tu fille de peu!!
Peutant de mere!!!souce ma bitte,Beouf ordinaire que tu est!!!!...Asa ca daca ai ceva de spus idiotule,spune-o...shi nu,manca la r.ahat..cu expresii de genul "rasist,mamica"....ca am o impresie ca aunci cand vorbeshti"faci pipi impotriva vantului"!!!!!
vitalic sprinceana
06-02-2004, 10:58 AM
ca mai mult de 5-6 randuri nu va duce mintea sa scrie-ti
cantitatea in cazul tau nu inseamna calitate....
redneck
06-02-2004, 09:04 PM
Da mata shtie ca esti prost!!!....se vede ca nu te duce mintea altceva sa scrii...ratatule...sa shtii ca o sa am grija sa nu ajung ca tine!!!Taranul p.ulii mele!!!jigodie americaniza-ta ce esti!!!.....ai tupeu sa te afli in afara tarii shi sa mai vorbeshti de patriotism...cretinule!!!!Vad ca sistemul te-a "lucrat"bine!!!.......si lasa-ma ma cu de astea!!!"gen mamica,la culcare"....ca pe bune aratzi ca un prost!!!....Ori astea tzis poantele tale cele mai tari....oligofrenul matii!!!Prostia si idiotzenia tzia cuprins intreaga minte,shi vad ca nu mai esti in stare sa scrii alceva,[cenzurat]!!!
Cate carti am citit eu,fraere!....le-am citit pentru mine....nu ca sa-ti demonstrezi tzie cat sunt de cult!!!asa ca "Va fan futre!!!tu fille de peu!!
Peutant de mere!!!souce ma bitte,Beouf ordinaire que tu est!!!!...Asa ca daca ai ceva de spus idiotule,spune-o...shi nu,manca la r.ahat..cu expresii de genul "rasist,mamica"....ca am o impresie ca aunci cand vorbeshti"faci pipi impotriva vantului"!!!!!
Atrag atentia moderatorilor la limbajul obscen al acestui borfas.
ciofu
06-03-2004, 02:02 AM
Va rog vati calmat toti acum, si lasati oamenii in liniste sa-si expuna parerea...Deleanu atent la limbaju care il folosesti
redneck
06-03-2004, 02:08 AM
Ciofu, de asemenea iti atrag atentia la expresiile rasiste din mesajele lui deleanu.
lizofoafa
06-03-2004, 03:36 AM
vai.... delicios spectacol... si dragul de el, deleanu, ca sa demonstreze ca nu e incult s-a inarmat cu nishte injuraturi in limbi straine... Redneck, esti "meseriash", felicitari, da' zau ca nu are rost sa-tzi pierzi timpul... ca de nervi nu cred ca poate fi vorba. :wink: Lasa-l sa viseze la Chisinaul romanesc (ash face-o si eu cu placere daca n-ash fi pragmatica).
N-are rost, copilashi sa spunetzi ca Bucurestiul e mai... sau Chisinaul e mai... scapatzi de gandurile astea aiuristice, totzi suntem oameni. E suficienta influientza rusa care desparte Romania de R. Moldova, nu mai trebuie sa ne turnam si noi laturi in cap. Orgoliul celor din capitala este un fenomen vizibil in orice tzara, nu are rost sa-l mai hranim cu reprosuri si injuraturi, e un cerc vicios.
lia
06-03-2004, 02:27 PM
ca mai mult de 5-6 randuri nu va duce mintea sa scrie-ti
cantitatea in cazul tau nu inseamna calitate....
Nu cred ca Deleanu este in stare sa se autoevalueze. Are o perceptzie gresita a ceea ce e rau shi ce e bine. Nu shtiu daca asta e determinat de faptul ca a citit de 11 ori "perla" moldovenist-primitiva a lui A. Vakulovsky sau invers: numai un ignorant poate sa citeasca de 11 ori o productzie atat mediocra shi sa se mai shi laude cu asta... :(
Da... "scrie-ti", cat mai mult, dragi moldovenishti primitivi, ca daca scrietzi putzin nu se prea cunoashte ca suntetzi agramatzi shi prostcrescutzi. :roll:
P.S. Sunt de acord cu Liz shi cu ceilalatzi care au mai spus asta: insashi intrebarea (tema) asta este lipsita de sens. Arogantza celor "de la capitala" este bine cunoscuta, un fenomen prezent peste tot in lume. Shi e in relatzie directa cu ignorantza, dupa iarashi bine cunoscuta forumula: "prostul daca nu e shi fudul, parca nu e prost destul". Cum pot fi bucureshtenii sau "chishinauenii" sau altzi -eni "mai deshteptzi"? Dimpotriva, poate ca daca ar fi mai putzini moldovenishti primitivi in Chishinau, ar fi mai mare IQ-ul mediu din capitala rm...
vitalic sprinceana
06-04-2004, 09:33 AM
perla moldovenist-primitiva a lui vakulovski e mai degraba una prostmodernista..niic mie nu-mi place romanul,dar...nu cred ca e slab din cauza asta..pentru fiecare tren exista calatori..epntru fiecare gust exista "hrana"..mai degraba cred ca romanul lui vakulovski arata o alta parte a fiintei umane...imi place sua nu asemenea oameni exista..as fi preferat si romanii din filmul lui mel gibson sa nu existe..dar sunt...
cat despre tema...are sau nu sens..dar cred ca merita sa discutam..la urma urmei...e o piedica in calea integrarii sociale a " provincialilor"... discutie cu argumente ar fi ceva util...doar ca..... :cry:
lia
06-04-2004, 05:34 PM
perla moldovenist-primitiva a lui vakulovski e mai degraba una prostmodernista..niic mie nu-mi place romanul,dar...nu cred ca e slab din cauza asta..pentru fiecare tren exista calatori..epntru fiecare gust exista "hrana"..mai degraba cred ca romanul lui vakulovski arata o alta parte a fiintei umane...imi place sua nu asemenea oameni exista..as fi preferat si romanii din filmul lui mel gibson sa nu existe..dar sunt...
cat despre tema...are sau nu sens..dar cred ca merita sa discutam..la urma urmei...e o piedica in calea integrarii sociale a " provincialilor"... discutie cu argumente ar fi ceva util...doar ca..... :cry:
Da, acum ca s-au shters teleme despre Postmodernism de le Ciuleandra, ai putea sa o iei de la capat. Nu ma mir ca un moldovenist ca tine a shi sarit ca ars (pun pariu ca deleanu vine din urma :roll: ). Romanul lui Vakulovschi nu are nimic cu Postmodernimsul, e moldovenism primitiv, cu pretentzii de "roman" - adica pRostmodernism curat. :roll:
vitalic sprinceana
06-05-2004, 01:12 AM
nu sunt critic literar,nici nu confund literatura cu politica si nici nu le leg...e bun sau rau romanul lui vakulovski e o simpla intrebare de gust...aspectul amrginal al vietii nu e mai putin viata decat celelalte...
deleanu
06-05-2004, 01:46 AM
Lia sarmanico!!!faptul ca ai o parere rea despre acest roman,...shi despre mine! 8) .....nu inseamna ca Parerea ta are vreo importantza sau reprezinta realitatea!...dupa cum am mai spus anterior!!Orice opinie e relativa!..iar ceea ce spui tu despre"non-valoarea"si "moldovenismul primitiv"care persista in acest roman si in gandirea mea......aceste vorbe nu sunt nimic altceva decat"perceptziile si interpretarile creerului tau asupra lumii",normal ca in fiecare din noi exista acea senzatie a "Egocentrismului"si credem ca suntem geniali in ceea ce facem si in ceea ce gandim!!!...nu sunt misogin,dar chestia data se observa foarte tare la fete,shin special la tine!!!!.....tziam mai spus shi in alte subiecte!!
NU-ti face concluzii pe baza "ambalajului",mai incearca sa patrunzi in esenta lucrurilor!!!sa mai intelegi si mesajul!!(ce-i drept tre'sa treci peste anumite chestii in viata ca sa-l intelegi!!)...iar daca tu spui ca el nu face parte din Postmodernism,atunci chiar imi permit sa-ti spu ca esti o "prostuza naiva!"
P.S---Problema ta Lia,este aceea ca tu traieshti dupa un anumit standart!!
Tu ai vrea ca toata lumea sa traiasca dupa un anumit tip de viata romanesc!!!romani nu sunt numai in Romania!!!....Nu pot toti sa gandeasca si sa fie ca tine!!!...Nimeni nu poate sa spuna ce e bine si ce e rau,...iar tu esti o "victima reushita" a Sistemului!!!...
"Vorbele nu spun nimic,faptele conteaza!!!!'''...asa ca lia ia aminte,critica nu o sa te ridice in slavi!!daca ai ceva de contrazis,fao!!!...dar argumenteaza!!!!
lia
06-05-2004, 02:24 AM
nu sunt critic literar,nici nu confund literatura cu politica si nici nu le leg...e bun sau rau romanul lui vakulovski e o simpla intrebare de gust...aspectul amrginal al vietii nu e mai putin viata decat celelalte...
nu e vorba de "aspectul marginal al vietzii"! E vorba anume de moldovenismul acestiu autor foarte slab pregatit, adus de valul "indulgentzei" fatza de basarbeni in Romania...
vitalic sprinceana
06-05-2004, 02:28 AM
lia moldovenismul e un aspect necunoscut mie ca tehnica literara. e o dimensiune politica pe care doresti sa o acorzi unui roman..eu sunt impotriva..literatura se cere judecata cu criteriile ei,nimic mai mult..exact de asta prefer sa nu ma pronunt asupra valorii romanului..pentru mine e ceva nou,intrucat fateta underground a vietii e ignorata..dar exista...slab,bun e treaba criticii,ca cititor pot spune ca nu e ceva extraordinar..o experienta nereusita.atat
lia
06-05-2004, 02:48 AM
lia moldovenismul e un aspect necunoscut mie ca tehnica literara. e o dimensiune politica pe care doresti sa o acorzi unui roman..eu sunt impotriva..literatura se cere judecata cu criteriile ei,nimic mai mult..exact de asta prefer sa nu ma pronunt asupra valorii romanului..pentru mine e ceva nou,intrucat fateta underground a vietii e ignorata..dar exista...slab,bun e treaba criticii,ca cititor pot spune ca nu e ceva extraordinar..o experienta nereusita.atat
Principiile tale dunt ipocrite, pentru orice opera literara exista shi un aspect poltic, care este exprimat in mod mai direct sau mai subtil... Nu mai vorbesc de opere cu un puternic mesaj politic (cum ar fi 1984 de Orwell). Dar de data asta e DOAR politica (shi dovada e faptul ca nu se mai vorbeshte de acest roman decat in mediile moldovenist-primitive). :)
vitalic sprinceana
06-05-2004, 02:51 AM
iar se incepe..mucenicia "patriotilor"..ipocrizia " tradatorilor"..politizam totul...as vrea sa vad dimensiunea politica in "luceafarul" lui eminescu,fii atat de draguta si spune-o...cu criteriile tale " sincere"...
lia
06-05-2004, 03:00 AM
iar se incepe..mucenicia "patriotilor"..ipocrizia " tradatorilor"..politizam totul...as vrea sa vad dimensiunea politica in "luceafarul" lui eminescu,fii atat de draguta si spune-o...cu criteriile tale " sincere"...
Nu tzi-am spus sa politizezi. Despre Luceafarul shi motivele filosofice din poem (shi legatura cu conceptziile lui Eminescu, inlcusiv cele politice) s-a scris ENORM de mult. Nu am de ce sa-tzi demonstrez nimic. E treaba ta, daca pui problema la modul direct, de parca ai putea gasi motive "politice" in "Somnoroase pasarele" (deshi conceptziile lui En=minescu erau aceleashi, shi cand shi-ascris opera POLITICA, shi cand a scris "Somnoroase pasarele"). Itzi repet doar ca "romanul" lui Vakulovschi e DOAR politica (shi cea mai buna dovada a acestui fapt nu e ca nu se mai scrie nimic de Vakulovschi, de cand au aparut mai multe recenzii in care era criticat pentru tendintza de a epata shi excesul de regionalisme, care face romanul incomprehensibil pentru publicul din Romania, ci faptul ca... Deleanu l-a citit de 11 ori! :D :D :D ).
vitalic sprinceana
06-05-2004, 03:04 AM
pentru orice opera literara exista shi un aspect poltic
ai spus tu.ti-am cerut in mod concret sa aduci o ilustre.exemplul: "luceafarul"..argumentul: s-a scris enorm de mult,e ca si..se vorbeste in sat...
de parca ai putea gasi motice politice in "Somnoroase pasarele".
cu asta iti faci harakiri...mersi pentru ajutor..noapte buna
lia
06-05-2004, 03:06 AM
pentru orice opera literara exista shi un aspect poltic
ai spus tu.ti-am cerut in mod concret sa aduci o ilustre.exemplul: "luceafarul"..argumentul: s-a scris enorm de mult,e ca si..se vorbeste in sat...
de parca ai putea gasi motice politice in "Somnoroase pasarele".
cu asta iti faci harakiri...mersi pentru ajutor..noapte buna
Stai putzin, vrei sa trecem la Eminescu? Nici o problema, doar ca nu e locul aici. Repet intrebarea: Eminescu cel care a scris articolele sale POLITICE e altul sau ACELASHI care a scris "Somnoroase pasarele"?
vitalic sprinceana
06-05-2004, 03:10 AM
Stai putzin, vrei sa trecem la Eminescu? Nici o problema, doar ca nu e locul aici. Repet intrebarea: Eminescu cel care a scris articolele sale POLITICE e altul sau ACELASHI care a scris "Somnoroase pasarele"?
trus retoric de doi bani... vorbim de opere literare..fii buna si argumenteaza-ti daca doresti parerea ca in fiecare opera literara exista si un aspect politic..gaseste-l la " luceafarul", " somnoroase pasarele", sau daca vrei" silogismele amaraciunii" ale lui cioran,sau " strainul" de camus..
lia
06-05-2004, 03:17 AM
trus retoric de doi bani... vorbim de opere literare..fii buna si argumenteaza-ti daca doresti parerea ca in fiecare opera literara exista si un aspect politic..gaseste-l la " luceafarul", " somnoroase pasarele", sau daca vrei" silogismele amaraciunii" ale lui cioran,sau " strainul" de camus..
deschide o tema pe Ciuleandra shi te asigur ca nu scapi ushor de mine. Aici, las moderatorii sa shtearga tot ce nu e la tema (pentru ca, sigur, o vor face). Ii rog doar sa shtearga shi mesajele care contzin injuraturi (sau sa le mute pe forumul Viva... :wink: ).
vitalic sprinceana
06-05-2004, 03:19 AM
nu deschid nicaieri nimic...daca doresti sa-ti argumentezi afrimatiile " pretins destepte" poti s-o faci oriunde...daca nu..e treaba ta...nu te oblig..mi-am facut deja demult concluziile de rigoare...
lia
06-05-2004, 03:28 AM
nu deschid nicaieri nimic...daca doresti sa-ti argumentezi afrimatiile " pretins destepte" poti s-o faci oriunde...daca nu..e treaba ta...nu te oblig..mi-am facut deja demult concluziile de rigoare...
Ce rost are sa scriu aici, daca shtiu ca mesajele mele vor fi shterse? In plus, cred ca itzi dai seama ca am de gand sa-tzi recomand nishte surse despre opera lui Eminescu - doar nu crezi ca ash incerca sa reinventez roata sau sa dau opinia unor istorici literari drept a mea? Asha ca, daca te intereseaza cu adevarat subiectul, fa cum tzi-am zis... Dar mai intai raspunde la intrebarea: ERA ACELASHI Eminescu sau ALTUL, atunci cand a scris, respectiv, articolele sale in Timpul shi "Somnoroase pasarele"? :)
vitalic sprinceana
06-05-2004, 03:31 AM
nu ai de ce sa schimbi subiectul..vorbim de opere litere si continutul lor politic..un domeniu strict definit..nimci mai mult...cat despre modul de a argumenta,deja asta e problema ta,pe mine nu ma priveste..poti sa-ti deschizi o tema unde doresti....
Doru
06-11-2004, 04:26 PM
DAAAAAAA suntem mai destepti , mai frumosi si mai ales mai MODESTI. :tucel: :tucel:
Glumesc si eu ..... intodeauna a fost si va fii o diferenta intre un oras mai mare si un oras mic. Nu uitati Buc. are in jur de 3 milioane de oameni . E un oras mai activ , mai aglomerat .... de unde ai parte de lucruri bune dar si de lucruri rele .
Fiind din Buc am avut o gramada de probleme peste tot , la Sinaia,Predeal,constanta si mai ales in TIMISOARA. Eu nu am probleme cu nimeni ... sunt orase in Rom care imi plac si sunt orase de care nu vreau sa mai aud de ele . Dar sa nu imi placa de cineva pt ca e din Brasov , Iasi .... sau de oriunde..... e o tampenie
Intr-un oras mai mic poate mai stai 20 secunde sa astepti pe cineva sa treaca strada , in Buc nu iti poti permite .
Viata in Buc e rapida .... nu ai timp sa stai dupa toti ..... poate devii "politicos"...... zici unele lucruri care nu ar trebuii .... dar asta e stresu cand locuiesti in oras mai mare.
Am un bun prieten de langa Cluj care vine cu masina pana la marginea Buc.... ai e frica sa intre cu masina in oras...... ( cat misto am facut de el hehehehe). Asta inseamna ca el e "taran" ???? Nu este obisnuit cu traficul .....
Si plus mai este si complexul de inferioritate .... pe care anumite persoane il au..... desi nu ar trebuii.
viata in Buc este diferita de viata in alte orase.Asta nu inseamna ca Bucurestenii sunt mai destepti sau mai prostii.
ciofu
06-11-2004, 04:54 PM
Doru deacord, dar fii atent ca Bucuresti n-are 3 milioane, ci 2 si e o mare diferenta
Doru
06-11-2004, 05:46 PM
Doru deacord, dar fii atent ca Bucuresti n-are 3 milioane, ci 2 si e o mare diferenta
oficial are 2.2 mil parca ( dar mai sunt inca vreo cateva sute de mii pe blat) . dar asta nu are mare importanta ..... 2mil sau 3 mil tot draku ala e :D
eMCe
09-29-2004, 04:29 PM
Salutare tuturor,
Ha, ha intrebarea thread-ului este interesanta: "Sunt bucurestenii mai destepti?"; cred ca trebuie reformulata, poate: "Se cred bucurestenii mai destepti ?" ;)
Cred ca exista si din acestia dar intr-o proportie normala. Nu m-ar mira ca "bucurestenii inteligenti", care se manifesta ca atare fata de provinciali sa fie tocmai cei "mai juni fii ai urbei", in acest fel gasind de cuvinta sa-si afirme noua identitate :).
Ca in orice comunitate gasiti tot felul de oameni.
Totusi fata de atmosfera unui oras mai mic (provincial), exista o diferenta care nu avantajeaza Bucurestiul defel. Parca oamenii sunt mai altfel in Buzau, Brasov, Targoviste (nu vorbesc de orase in care nu am fost!). E greu de spus de ce dar este adevarat (parerea mea... de bucurestean :) )
Iar ceea ce s-a spus despre condusul masinii prin Bucuresti o confirm. Circulatia e infernala, nervii sunt "intinsi", "provincialii" destul de curajosi se se avante pe soselele capitalei sunt "taxati" la cea mai mica greseala, iar foarte multi prefera sa-si lase masinile la marginea Bucurestiului. Nasul meu este unul din ei ! :)
Filip-Antonio
10-30-2004, 06:27 PM
oficial are 2.2 mil parca ( dar mai sunt inca vreo cateva sute de mii pe blat) . dar asta nu are mare importanta ..... 2mil sau 3 mil tot draku ala e :D
Potrivit recensamantului din 2002 (http://www.recensamant.ro/pagini/tabele/t02.pdf) Bucurestiul avea 1926334 locuitori.
arond
11-09-2004, 10:51 PM
Intotdeauna gasesc uimitor faptul ca o comunitate supusa discriminarilor e prima care se va stradui sa discrimineze mai abitir, cum i se da ocazia.
Presupun ca oricare dintre moldoveni se simte vexat daca i se spune: "baaa, moldovene... atentie, sarma", dar asta nu-i opreste pe multi sa se considere superiori unora sau altora (tarani, chisinauani, bucuresteni, etc).
Din punctul meu de vedere (de bucurestean, desi nu-s nascut aici), intrebarea "Cum sunt bucurestenii ?" e perfect echivalenta cu "Cum sunt moldovenii/eschimosii/martienii ?" si la fel de irelevanta.
Problema e una simpla: generalizarea - un instrument puternic daca vrei sa pricepi cum e construita lumea - pacatuieste major printr-un singur lucru: toti suntem tentati sa aplicam generalul la particular, la concret (bucurestenii sunt aroganti, deci popescu din militari e arogant) - ceea ce, evident, e o tampenie.
Dincolo de asta, mai ganditi-va la ceva (si asta au spus-o inaintea mea mai multi stimati postatori, aici): viata intr-un oras de 3 milioane de locuitori (si da, eu sunt convins ca la o socoteala mai atenta ies si mai multi de atat - oameni intr-un tranzit prelungit, lume care da navala la cumparaturi, etc) e cu totul altfel decat intr-unul de 50.000 de locuitori si cu totul altfel decat intr-un sat de 500 de locuitori. De cele mai multe ori, comparatiile sunt absolut nefunctionale.
Iar vizavi de aroganta, sa-mi fie cu iertare, dar aroganta mai multa decat in Timisoara eu n-am intalnit (si nu e de mirare ca cel care a pornit thread-ul e timisorean). N-am prea auzit bucuresteni care sa se laude cu faptul c-as bucuresteni - cel putin in anturajul meu - in schimb timisoreni plini de venin si de felurite frustrari care intotdeauna ajung sa se exprime prin "tot Banatu-i fruntea", grupa mare.
Ehh, iaca am reusit sa incheg un post long (nu de alta, dar ma acuza stimatul deleanu cum ca n-as fi in stare de mai mult, si tare ma tem de asa ofensa din partea unei minti luminate ca a domniei sale :)).
Numa' bune.
dan_the_man
11-10-2004, 05:07 PM
hmm... observati logica similara a celor doi (redneck - FA)
redneck : "licean agramat"
F.A.: "studentas de la universitatea din Bastardostan..."
Filip-Antonio
11-10-2004, 05:23 PM
hmm... observati logica similara a celor doi (redneck - FA)
redneck : "licean agramat"
F.A.: "studentas de la universitatea din Bastardostan..."
Unde vezi tu că aş fi scris aşa ceva la această temă?
dan_the_man
11-10-2004, 07:02 PM
nu am spus ca ai scris asa ceva anume la tema aceasta, dar ai scris
In general am asa o impresie ca voi doi va completati de minune
Filip-Antonio
11-10-2004, 07:06 PM
nu am spus ca ai scris asa ceva anume la tema aceasta, dar ai scris
In general am asa o impresie ca voi doi va completati de minune
Tot nu văd ce legătură are acest lucru cu tema dată.
][akep
12-13-2004, 09:33 AM
Ce tema... Intrebarea nu trebuie sa fie despre presupusa \"destepatciune\" a bucurestenilor, ci despre justificare arogantzei de care dau dovada locuitorii lu\' Bucale fata de provinciali...
Uite eu am stat in orasul asta catva timp si am observat ca totzi pe aici sunt \"meseriasi\" :)...le stiu pe toate...toti sunt destepti... dar de fapt adevarul nu prea Ii avantajeaza...
Si am intzeles un lukru care intretimp a devenit proverb:
...Daca gasesti un om de treaba prin Bucuresti, sigur are sange de moldovean in el... :D
dacodava
03-19-2005, 03:50 PM
Bucurestenii sunt destepti.Ei l-au votat pe Cuza si ptr Unire in 1859.
Si cei de azi sunt,mai ales ca acolo se string elitele din toata tara!
Gunner
03-31-2005, 03:19 PM
Stimati Bucuresteni si oaspeti ai Chisinaului,
Eu nu pot sa inteleg o singura chestie... Cui i-ar veni in cap sa inceapa o astfel de tema??? Cum poti sa generalizezi despre populatia unui oras de aproape 3 milioane. Astea sunt niste speculatii care in general nu trebuie abordate. A fost cineva in Bucuresti si s-a apropiat de el un localnic sa-i spuna ca este mai destept? Mie nu-mi place deloc Bucuresti-ul dar cu toate astea nu am de ce sa cred ca Bucurestenii se cred buricul pamintului. Sunt in Bucuresti ca si in toata tara oameni destepti, prosti, snobi, obsedati de sex etc. Asa ca luati-o mai moale in the end it doesn't really matter.
Marinarul
04-13-2005, 12:11 PM
Sa va spun, ca in Marea Britanie un locuitor de la tara se descurca cunoscand pana la 15 mii de cuvinte din vocabularul limbii Engleze, iar un locuitor de talie medie din Londra nu se descurca nici cu 100 mii. In orice caz, asta mi-a spus-o invatatoarea mea de Engleza (apropo a sustinut examinul la Oxford si a vizitat nu o data GBR).
Tind sa cred in spusele ei, deoarece situatie similara este si la noi, in Moldova, si, cred, si in Romania.
Oricum, locuitorii urbelor primesc mai multa informatie, iar acei a urbelor mari si trebuie sa o prelucreze mai rapid dat fiind ritmului de viata.
Vrei-nu vrei, locuitorii oraselor mari sunt detinatori a mai multor informatii. Daca asta e masura desteptaciunii, atunci sunt de acord:
Bucurestenii sunt mai destepti!
Si Chisinauenii sunt mai destepti decat baltenii sau cahulenii, din acest punct de vedere.
Copilul unui cunoscut de al meu a venit la Chisinau dintr-o scoala rurala prin clasa a 10. Ce sa va spun - nu ca sa discute pe acest forum, nici la calculator nu prea stia din care parte sa se aseze.
Au trecut deja doi ani - poate si scrie de acum ceva pe forumuri, viziteaza Net-ul, vorbeste despre multe si multe lucruri (altele decat laptele strans de la vaci si aberatiile de la TVM). Doar ca una e rau - pe toti cei care ii vede la piata venind de la tara - ii numeste tarani neciopliti! Cum va place metamorfoza? Nu zic ca toti sunt asa, dar...
Oricum, sunt de acord, ca urbanizarea la avansat in desteptaciune foarte mult.
vasile80
06-02-2006, 09:08 PM
Asta este parerea mea.
EI (bucurestenii) se cred "buricul" culturi si civilizatiei din Romania.Ceilanti sunt "provincia".
Si in special vestu' tarii este marginalizat dar nu conteaza ca tot mai tare ramane.
In general bucurestenii nu sunt mai destepti sau mai prost decat provincialii. Ceea ce observ insa la tine este ca esti cel mai prost provincial din forum, iar prostia ti-o hranesti cu invidie.
GERULA
06-05-2006, 05:15 PM
[akep']Ce tema... Intrebarea nu trebuie sa fie despre presupusa \"destepatciune\" a bucurestenilor, ci despre justificare arogantzei de care dau dovada locuitorii lu\' Bucale fata de provinciali...
Uite eu am stat in orasul asta catva timp si am observat ca totzi pe aici sunt \"meseriasi\" :)...le stiu pe toate...toti sunt destepti... dar de fapt adevarul nu prea Ii avantajeaza...
Si am intzeles un lukru care intretimp a devenit proverb:
...Daca gasesti un om de treaba prin Bucuresti, sigur are sange de moldovean in el... :D
Eu unul sint un moldovean care traieste in Bucuresti de 25 de ani si aici poti fi discriminat(in sensul de luat la misto) numai daca vrei sa fii luat la misto ,asa ca lasati-o balta cu Bucurestenii ca nu e chiar asa.Timisorenii da, aia sunt frustrati rau de tot ca au aere de mare metropola ,dar sunt tot un biet oras de province unde nu se intimpla mai nimic.In ce priveste marginalizarea "provinciei" pot sa va spun un lucru sigur:pentru fiecare doi lei pe care Bucurestiul ii la buget primeste doar unul indarat restul ajunge la "marginalizati". Cit despre desteptaciune,bucurestenii nu au cum sa fie mai destepti ci doar mai bine informati.Asta-i tot.
Abenpace
06-06-2006, 06:24 PM
eu sunt bucurestean get-beget, dar sa stii ca nu ma cred nicidecum buricul pamantului, ba pot spune ca bucurestenii sunt rusinea romaniei, sunt rai, cruzi, orgoliosi si mandri fara rost, sunt obsedati si snobi dupa sex si inavutire, sunt............lista continuati-o voi! dar ce vrei sa spui ca in alte orase din romania sau in mld. nu sunt si uscaciuni?
Adevarat roman.
Robi
06-07-2006, 10:04 PM
Eu unul sint un moldovean care traieste in Bucuresti de 25 de ani si aici poti fi discriminat(in sensul de luat la misto) numai daca vrei sa fii luat la misto ,asa ca lasati-o balta cu Bucurestenii ca nu e chiar asa.Timisorenii da, aia sunt frustrati rau de tot ca au aere de mare metropola ,dar sunt tot un biet oras de province unde nu se intimpla mai nimic.In ce priveste marginalizarea "provinciei" pot sa va spun un lucru sigur:pentru fiecare doi lei pe care Bucurestiul ii la buget primeste doar unul indarat restul ajunge la "marginalizati". Cit despre desteptaciune,bucurestenii nu au cum sa fie mai destepti ci doar mai bine informati.Asta-i tot.
Asta e suntem niste provinciali frustrati si ne pierdem timpul pe forumuri... De aceea o expozitie foto in aer liber sta 1 luna aici fara sa fie rupta, in contrast cu Capitala...:P
Român Moldovean
06-08-2006, 01:05 PM
"Bucharest is the most economically-developed and industrialised city in Romania, producing around 21% of the country's GDP and about one-quarter of its industrial production, while only accounting for 9% of the country's population[11]. Almost one third of national taxes is paid by Bucharest's citizens and companies. Based on local purchasing power, Bucharest has a per-capita GDP of nearly 60% that of the European Union average, and more than twice the Romanian average[12]. Based on the fact that Bucharest produces around 21% of Romanian GDP for a population of around 2 million, the GDP (PPP) per capita of the city would be US$20,057. The city's strong economic growth has revitalised infrastructure and led to the development of many shopping malls and modern residential towers and high-rise office buildings. In September 2005, Bucharest had an unemployment rate of 2.6%, significantly lower than the national unemployment rate of 5.7%.[13]
Bucharest's economy is mainly centred on industry and services, with services particularly growing in importance in the last ten years. The city serves as the headquarters of 186,000 firms, including nearly all large Romanian companies.[14]"
http://en.wikipedia.org/wiki/Bucharest
Nu sunt bucurestean de bastina, insa o asemenea tema mi se pare o stupizenie care nu evidentiaza decat niste complexe si frustrari fata de Bucuresti sau bucuresteni; asta in cazul in care tema nu a fost propusa in mod deliberat de niste "prieteni" ai romanilor pentru a mai agita putin apele si a trezi sentimente de ostilitate intre noi. Tot asa de bine s-ar putea pune intrebarile: Sunt chisinauenii mai destepti decat ceilalti moldoveni? Sunt moscovitii mai destepti decat ceilalti rusi? Sunt parizienii mai destepti decat ceilalti francezi? si asa mai departe... Daca nu au in ele un substrat subversiv, toate aceste intrebari sunt cretine! Am postat acele informatii cu caracter economic referitoare la Bucuresti pentru a fi evidente pentru toata lumea diferentele dintre capitala si oricare alt oras din tara. Peste tot in lume capitala are un ascendent fata de alte orase, fie de ordin economic, fie cultural, fie politic, etc. Evident ca traind intr-un astfel de mediu locuitorii unei capitale sunt mai bine informati, au relatii si contacte directe cu diverse personalitati din lume care viziteaza capitala si categoric au un simt si un fler politic mai bine dezvoltat. In ceea ce ii priveste pe bucuresteni, DA au merite incontestabile fata de romanii din alte orase din tara: lor li se datoreaza realizarea Unirii Moldovei cu Muntenia la 1859, lor li se datoreaza rasturnarea lui Ceausescu si victoria revoltei/revolutiei - sau cum vreti sa-i spuneti - din 1989, lor li se datoreaza orientarea Romaniei spre NATO si UE (daca era dupa tovarasul Iliescu & Co astazi in Romania ar fi existat doar perestroica si glasnost iar tara ar fi fost membra CSI legata printr-un tratat militar de "matushka"). Asa ca nu cred ca o astfel de tema isi are rostul!!! Doar daca nu este o diversiune?!?
ka_sasha
06-10-2006, 01:29 AM
Nu shtiu cine o mai depus atata efort sa dechida asa o tema " extraordinara"... discutii fara rost.... De ce nu a numit tema " Oare cei din Cucuietii de sus is cei mai prosti sau sunt mai prosti ca ei?"...
`romEo
06-13-2006, 11:29 AM
Parerea mea este ca peste tot sunt prosti si hitrii , dar intotdeauna a fost a ca un prost sa se considere mai hitru ca ceilalti ... Si de ce oare bucurestenilor li e dat sa fie injositi de catre cei din alte localitati " boi si vite cornute" si in mai tot felul.Am fost martor la asa ceva !
adrenalina
06-13-2006, 07:23 PM
intrebarea nu este pusa corect... nu poti stabili gradul de desteptaciune al bucurestenilor, pentru ca este un oras pestrit care are foarte multi oameni veniti din provincie...
oricum eu am mai spus, Bucurestiul este un oras frumos, daca nu ar fi populat... ar fi si mai frumos...
exista un mod de viata in Bucuresti... anume de a trage teapa celorlalti... vii in Bucuresti, ca om naiv... capeti cateva tepe din astea si incepi sa tragi si tu tepe, pt ca altfel nu poti sa traiesti... si uite asa este un cerc inchis... ca sa nu mai vorbim de individualismul caractersitic acestui oras... poti sa mori pe strada si nimanui nu-i pasa, preocupati prea tare de problemele personale...
solara
06-14-2006, 12:57 PM
Adica ce fel de tepe? Stau in Bucuresti dintotdeauna si nu-mi dau seama daca am tras cuiva teapa pana acum...
deep_root
06-14-2006, 01:24 PM
Eu nu cred ca intelepciunea sau desteptaciunea tine de locatie...E normal sa se vorbeasca despre Bucuresti fiind capitala..acolo e miezul evenimentelor...Si eu aveam candva o repulsie fata de bucuresteni doar pentru ca vazusem cateva exemplare arogante...Dar am intalnit si altfel de oameni si vreau sa va spun ca mie bucurestenii mi se par mult mai liberi decat multi din provincie...
Exista poate si un anumit grad de superioritate fata de provincie dar sa nu generalizam..
Si nu stiu cat la suta din populatia Bucurestiului e originara de acolo...Mi se pare ca provincialii sunt mult mai multi...in fine ...sper ca m-am facut inteleasa..:)
`romEo
06-15-2006, 11:13 AM
deep_root -- Te-ai facut inteleasa la o 100 si sunt cu totul de acord cu tine ... si cine nu sustine aceasta persoana inseamna ca nu are nimik comun cu cei destepti .:)
linar
06-15-2006, 12:43 PM
si cine nu sustine aceasta persoana inseamna ca nu are nimik comun cu cei destepti .:)
:hoho: :hoho: mda.,...asta se numeste "lauda-ma gura" romEo?
vasile80
06-15-2006, 02:24 PM
Aproape jumatate din populatia Bucurestiului sunt moldoveni venitzi incepand cu anii '40 pana in 1989.
Rar gasesti vreun bucurestean care sa nu aiba vreun stramos moldovean. Foarte multi dintre ei au chiar stramosi basarabeni, refugiati in timpul razboiului .
SpinulAlb
06-15-2006, 09:10 PM
Bucurestenii sunt foarte destepti, dar Chisinauienii sunt cel mai cerebral dezvoltati pina la urma. In fiecare radiaza sclipiri de genii, dar clar ca cei mai geniali acum detin pirghiile puterii. Marian Lupu ca exemplu e un ultrageniu care a combinat cu succes maiestria verbala bucuresteana cu capacitati cognitive basarabene nemaiintilnite. let's get retaarted!
adrenalina
06-16-2006, 04:55 PM
Sloara, este un mod de viata... traiesti acolo de o viata se de aia nu il percepi... incearca sa vorbesti cu astia care vin acum... eu am destule cazuri concrete, pe langa experientele profesionale cu Bucurestiul... niste lepadaturi, in care nu poti sa ai increderea... te foot cu zambetul pe buze...
radoolian
08-24-2006, 11:43 PM
te foot cu zambetul pe buze
Nice, :) cel putin suntem tandri in astfel de momente.
adrenalina
08-25-2006, 12:33 AM
asa ma gandeam si eu cand am spus chestia asta... totul tine de limbajul non-verbal... acum pe bune, nu am vrut sa fac o generalizare, ma refeream mai mult in afaceri... si aici nu ma puteti contra pt ca foarte multi sunt atenti cand intra in contact cu mediul afacerilor bucurestean, tocmai pt ca multi s-au ars...
oricum, nu am vrut sa jignesc pe nimeni.
radub
08-27-2006, 09:38 PM
asa ma gandeam si eu cand am spus chestia asta... totul tine de limbajul non-verbal... acum pe bune, nu am vrut sa fac o generalizare, ma refeream mai mult in afaceri... si aici nu ma puteti contra pt ca foarte multi sunt atenti cand intra in contact cu mediul afacerilor bucurestean, tocmai pt ca multi s-au ars...
oricum, nu am vrut sa jignesc pe nimeni.E adevarat ca padurea din Bucuresti are mai multe uscaturi decat altele dar personal am avut parte mai degraba de parteneri seriosi decat de lepadaturi. Iar partea cu "... zambetul pe buze" este valabila nu doar pentru bucuresteni.
Sventlana
08-27-2006, 11:10 PM
eu nu vad rostul la asemenea tema...
Husky40
08-28-2006, 01:32 AM
Pai, da, nu prea isi are rostul. O sa o inchid, momentan.