Un adevarat programist nu are nevoie decat de un microfon shi placa de sunet, astfel dicteaza direct prin microfon codul sursei :o
imported_Oleg
07-13-2002, 01:40 AM
Gandalf ai incercat ceva de acest gen pina acum, sau l-ai vazut pe Bill Gates cu microfonul in mina, sau chiar pe "copiii" sai !!!
Si totushi prikol ramine prikol !!!
PS. Daca ai vazut scriemi unde, please
:::[alien]:::
07-13-2002, 11:50 AM
pRIKOL E pRIKO0L . hmmmmmmmm.Frumos spus. :lol:
Gandalf
07-13-2002, 01:24 PM
Prikolu' asta de fapt e un citat( nu tin minte cine l-a spus)
imported_Oleg
07-13-2002, 01:30 PM
Poate vreodata? ...
Mai stii la ce nivel va ajunge Microsoft Office ???
:) :) :)
:::[alien]:::
07-13-2002, 03:48 PM
Na-m inteles ce ai zis
imported_Oleg
07-13-2002, 03:55 PM
Am auzit ca "copiii" lui Gates au inclus in MicroSoft Office, un plugin care recunoaste vocea, pina cind numai in engleza...
Astfel in loc sa scrii poti dicta compului, el va face totul pentru tine...
Dar totusi in 40% sunt greseli, din cauza galagiei.
Dar poate ei vor perfectiona asa ceva si in curind o vom vedea
Gandalf
07-14-2002, 01:37 PM
Chestia asta cu dictatul e adevarata, chiar o am, dar shi adevarat e faptul ca daca ii dictezi, majoritatea cuvintelor le scrie aiurea-n papushoi. Acolo sunt in word niste texte literare( de-alde vrajitorul din Oz), pe care trebuie sa i le dictezi PC-ului, ca sa se deprinda cu vocea ta, dar oricum e cam aiurea-n papusoi si iti ia mai putin timp sa scrii tot textul de la tastatura. Cred ca Microsoft o facut asta numai asha.. ca sa nu zica lumea ca n-a facut
imported_Oleg
07-14-2002, 05:51 PM
Gandalf, cum ssa activez asa ceva si la mine in OfficeXP, nu am gasit nicaeri asa ceva !!!
Gandalf
07-14-2002, 07:13 PM
Cauta ceva de genul Language toolbar( de exemplu faci rightclick pe bara unde se afla meniul start shi ar trebui sa-ti apara o lista cu toolbaruri, sau optiunea show-hide toolbar
Sau vezi in Word la meniul Tools
Sau poate la tine componenta asta nici nu e instalata
Gandalf
07-14-2002, 07:15 PM
Am vrut sa zic show hide language toolbar
imported_Oleg
07-15-2002, 01:04 AM
Multumesc, dar inca nu am gasit voi mai cauta asa ceva...
Poate e din cauza Office-ului, la mine e Beta Versiune
posto
07-15-2002, 02:05 AM
Microsoftu n-o programat degeaba pontu cu Speech2Text, cista tehnologia cu speech-recognition ii tare complicata, si nu cred ca voi aveti microfoane de $15+ :)
PS : si nu va jeluiti ca nu lucreaza, ea totuna face mai mult decit 25lei pe care i-ati platit voi :) :)
imported_Oleg
07-15-2002, 09:04 AM
Posto, microfoane calitative sunt si la preturi mai ieftine (ashelasi lucru ca nu monitoarele Sony) ... dar poate tu nu poti vorbi prea bine [asta-i alta treaba]. Asha ca Microsoft must die !!!
Lasca eu nu am platit 25lei pentru speech-recognition ci pentru WindowsXP & OfficeXP ...
Dar e alta problema cind economisesti pe claviatura 25lei sau chiar nu o cumperi daca n-ai $$$, shi alergi la pticika sa-ti iei OfficeXP cu tehnologia speech-recognition, crezind ca nu-ti va trebui keyboard-ul: vei sedea din alta camera shi vei dicta, shi vei visa ca totul se scrie fara tine...
:lol: :lol: :lol: :lol:
posto
07-15-2002, 03:06 PM
1. eu niciodata nu m-am folosit de asa ceva, asa ca, treaba cu vorbitu las-o intr-o parte
2. tu singur ai spus ca 40% is greseli din cauza galagiei, asa ca.. get a better mic & you'll get better results
3. Microsoft must die? as long as you're using their products, they'll live
4. interesant ii sa te duci la pti4ka si sa iai OfficeXP si WinXP in care s-au investit milioane (miliarde?) si la urma sa spui ca s u x...
fa tu mai bine daca poti
imported_Oleg
07-15-2002, 06:07 PM
posto, nu fi agresiv (fa tu asa...)!!!
Daca ai incerca Linuxurile, ai intelege lucrurile altfel...
Linux e un sistem opensource, free in toto cazul - viitorul e al lor.
The best mic isn't the most expensive mic, remember!!!
Gandalf
07-15-2002, 06:23 PM
Ce inseamna opensource?
imported_Oleg
07-15-2002, 06:31 PM
opensouce e atunci cind odata cu programul se da si codul lui, poti sa ti-l recompilezi singur
posto
07-15-2002, 10:50 PM
tu crezi? pai nu mai este chiar free.. un sistem Unix/Linux bun costa bani.
imi pare ca costa mai mult decit windows in ziua de azi... (sa ai grija am in vedere)
el vine pe citeva CD-uri, dupa asta, daca mai vrei ceva soft, sau plateste bani pe net, sau cumpara de la pti4ka... dar cu Windows, poti chiar si de la un prieten sa imprumuti un CD :P
asa ca, poate si vine el pe degeaba, dar dupa asta, tre mai mult timp sa stai ca sa ai grija, mai greu iti scoti softu de care ai nevoie...
Disclaimer : I didnt say that Linux s u x, I just said that Windows deserves a chance too
imported_Oleg
07-15-2002, 11:16 PM
Soft-ul ca soft-ul, daca lucrezi in Linux, si crezi ca Microsoft must die, atunci gasesti tot ce-ti trebuie.
Dar, nu uita OS Linux e free chiar pentru download, dar costa bani numai CD-urile, in schimb Windows-ul costa multisor, apoi si CD-urile sunt la vreo 6-7 lei.
posto
07-16-2002, 01:05 AM
sa vad eu pe cineva din Moldova cum face download la Linux RH 6.0+ care e pe vreo 3-4 CD-uri... poate si sunt unii (sunt sigur ca sunt), dar citi? cel mult 50 persoane in toata Moldova...
imported_Oleg
07-16-2002, 01:11 AM
Indiferent de numar, dar faptul ca e free conteaza mult...
Si nu e 3-4 CD ci in jurul la 1Gb...
posto
07-16-2002, 01:34 AM
oki, vad ca discutia se transforma in una Linux vs Microsoft :)
conteaza ca e free, dar si Windows-u e free pentru omul simplu (you know what I mean, dont you :/)
imported_Oleg
07-16-2002, 01:38 AM
Gata ne impartim in taberele Microsoft VS Linux, pe Billl Gates ti-l daruesc!!! Dam si argumente in folosul fiecaruia!!! Incepem chiar acuma
imported_Oleg
07-16-2002, 09:31 PM
1) Intr-o retea locala de 10 Mbits/s viteza de download ajunge pina la 1.2-1.4 Mb/s (in Linux) si doar 500-700 Kb/s (in oricare Windows)
imported_Oleg
07-16-2002, 09:36 PM
2) Nu te-ai intrebat niciodata din ce cauza serverele de retea sunt "facute" pe baza Linux, intr-o vreme chiar Microsoft folosea serverul FreeBSD ... ele sunt mult mai sigure in exploatare si in siguranta
imported_Oleg
07-16-2002, 09:38 PM
3) Din ce cauza cel mai popular Web Server Apache (70% din toate serverele de pe Terra lucreaza pe Apache) initial a fost scris pentru Linux shi apoi chiar integrat in el?
imported_Oleg
07-16-2002, 09:40 PM
Stii ca Linux-ului nu i-a fost intentat nici un proces judiciar, in schimb Microsoft-ului mai mult de 10 in ultimii ani?
posto
07-17-2002, 12:46 AM
2) Nu te-ai intrebat niciodata din ce cauza serverele de retea sunt "facute" pe baza Linux, intr-o vreme chiar Microsoft folosea serverul FreeBSD ... ele sunt mult mai sigure in exploatare si in siguranta
HA.HA.HA.
cind? poate pe timpul cind era DOS, da de cind o aparut winNT, nu cred in asa ceva... (si scuteste-ma de ideie ca tipa microsoftu si amu are asa servere, si ca la dinsii in cod is puse IF-uri de tipul IF CPU=AMD-800 then delay(1000000); )
posto
07-17-2002, 12:48 AM
3) Din ce cauza cel mai popular Web Server Apache (70% din toate serverele de pe Terra lucreaza pe Apache) initial a fost scris pentru Linux shi apoi chiar integrat in el?
ce inseamna "a fi integrat"? MS Paint ii integrat sau nu in windows 98+ ?
da, Apache e foarte folosit, dar are si o versiune pentru windows...
Microsoftu sta pe IIS si parca niciodata nu a cazut, crezi ca-i cu mult mai rau sau cum? :/
posto
07-17-2002, 12:51 AM
Stii ca Linux-ului nu i-a fost intentat nici un proces judiciar, in schimb Microsoft-ului mai mult de 10 in ultimii ani?
barvo lor, asa si? de aici ce rezulta? nu poti compara produsele dupa numarul de procese. Si lui Napster i-au intentat proces, asa si? vrei sa spui ca era rau softu? poate era cea una dintre cele mai bune ideii din lume din ultimii ani...
imported_Oleg
07-17-2002, 12:55 AM
posto, microsoft-ul s-a folosit timp indelungat de Apache, nimeni nu o poate dezminti, dar nu intotdeauna Apachul la dinshii o sezut sub WinNt, dar cred mai bine da Win2000, o mai existat un timp shi pe Linux (pina ce nu io spalit). Dar de ce tu crezi ca MicroSoft-ul nu a fost spart?
PS. paint-ul este demul integrat in Windows din versiunea 3.1 incoace
imported_Oleg
07-17-2002, 12:59 AM
Sunt deacord ca Napster e cia mai buna invetie din ultimii ani, dar ea totushi inclaca drepturile autorilor...
Dar Microsoft-ul nu se judeca pentru drepturi de autor... el e monopolist interzis, intelegi?
imported_Oleg
07-17-2002, 01:06 AM
Shi despre aceea cu IIS vs Apache:
Daca te-ai fi fost folosit de Apache ai fi inteles cu cit e mai sigur Apache, cu cit mai multe functii are, citi parameti ii poti schimaba, e doar un file httpd.conf.
Dar in IIS ce fereastra vizuala de administrare, altceva nu am vazut nici la Win2000 Server. La Apache iti poti pune parole la directorii prin .httpaccess, dar la IIS ce poti face?
La Apache poti aranja diferite mape pentru CGI - la IIS nu.
Apache e un server gindit de mai multi ani, dar IIS este doar o fantuma pe linga dinsul, la fel ca si Netscape, Solaris sau altele.
imported_Oleg
07-17-2002, 01:08 AM
Nu ti-am auzit comentariile in privinta downloadului din reteaua locala, dar foarte multi o folosesc (cu Internetul e la fel)
posto
07-17-2002, 03:32 AM
posto, microsoft-ul s-a folosit timp indelungat de Apache, nimeni nu o poate dezminti, dar nu intotdeauna Apachul la dinshii o sezut sub WinNt, dar cred mai bine da Win2000, o mai existat un timp shi pe Linux (pina ce nu io spalit). Dar de ce tu crezi ca MicroSoft-ul nu a fost spart?
PS. paint-ul este demul integrat in Windows din versiunea 3.1 incoace
arata-mi si mie pe web unde scrie asta (despre Linux)
sa vad si eu, ca iaka nu imi vine a crede
posto
07-17-2002, 03:38 AM
Shi despre aceea cu IIS vs Apache:
Daca te-ai fi fost folosit de Apache ai fi inteles cu cit e mai sigur Apache, cu cit mai multe functii are, citi parameti ii poti schimaba, e doar un file httpd.conf.
Dar in IIS ce fereastra vizuala de administrare, altceva nu am vazut nici la Win2000 Server. La Apache iti poti pune parole la directorii prin .httpaccess, dar la IIS ce poti face?
La Apache poti aranja diferite mape pentru CGI - la IIS nu.
Apache e un server gindit de mai multi ani, dar IIS este doar o fantuma pe linga dinsul, la fel ca si Netscape, Solaris sau altele.
Nu te-ai gindit ca poate tu nu cunosti indeajuns IIS? :)
Ce zici de ASP inclus in IIS, destul de bun limbaj, nu?
da de VB? s-apoi SSI imi pare ca numai IIS suporta
posto
07-17-2002, 03:41 AM
Nu ti-am auzit comentariile in privinta downloadului din reteaua locala, dar foarte multi o folosesc (cu Internetul e la fel)
Am sa testez personal si am sa iti spun in citeva zile...
10MBit/s = 1.25MB/s
asta ar fi viteza perfecta, dar daca mai punem faptul ca mai sunt protocoale care si ele crapa cite oleaca( headers, IPs, etc.) apoi ajungem la mai putin, asa ca nu are cum sa fie 1.3MB asta la sigur
(deacum imi pun intrebari asupra veridicitatii spuselor tale, dar am sa testez pe windows ce se primeste)
btw, sa stii ca depinde si de calitatea cablului/lungimea/Network Card/etc.
posto
07-17-2002, 03:46 AM
Servere acum sunt si erau pe winNT, cista NT-u o aparut mai tirziu decit *nix si desigur ca el deacum era pe piata
Sa iti spun ca acum NT-u are asa features despre care *nix nish nu o vistat. Sa observi ca Microsoftu totuna conduce si cei de la linux doar port-uri fac.
posto
07-17-2002, 04:06 AM
Mi se face impresia ca Microsoft s-a orientat spre useri simpli, pe cind Linux s-a orientat spre servere..
deaici vine si numarul mare de utilizatori simpli (aka lameri :))ai windows-ului, si un numar mare de servere ce stau pe linux
acum fiecare din aceste OS-uri incearca sa ocupe o bucata din piata cealalta.. Microsoft a scos tehnologia NT si incearca sa faca servere, iar linux incearca sa faca un interface bun si usor pentru utilizator :/
tu ce zici?
imported_Oleg
07-17-2002, 10:11 AM
ASP si VS se pot include in Apache la fel ca si PHP prin module. DAr SSI a fost implementat de la inceput in Apache, alaturi de tehnologia PathInfo, mapele virtuale (daca iti amintesti include virtual).
imported_Oleg
07-17-2002, 10:14 AM
Despre IIS - eu il cunosc indeajuns si pe IIS, dar si pe Apache - asa ca aceasta intrebare trebuie adresata sysadminilor (iulik) - ce va alege intre Apache si IIS?
imported_Oleg
07-17-2002, 10:17 AM
Calitatea cablului, a cartelei de retea influenteaza si la Mbits/s, dar tu n-ai inteles intrebarea:
Daca viteza reala ar fi de 10 Mbits/s -> in Linux s-ar downloada cu 1.2 Mb/s, in schimb in Windows - > 500-700 Kb/s.
Eu deacuma am incercat asa ceva...
imported_Oleg
07-17-2002, 10:20 AM
Cum ii conduce microsoft-ul (WinNT) pe cei de la *nix cu (FreeBSD, sau RedHat... ? La ce compartiment?
imported_Oleg
07-17-2002, 10:30 AM
Da, intradevar, MicroSoft-ul s-a orientat anume spre userii simpli, ea se judeca pe acest motiv -> e un monopol interzis anume MicroSoft....
Dar Linux, fece tot ce-i reuseste -> de la inceput FreeBSD -> Server OS.
Apoi si RedHat iese de sub cojoc -> el e mult mai bine adoptat pentru userii de rind.
Linuxul are deja interfete destul de bune -> totul depinde de incapatinarea userului -> daca ramane la ceea ce a fost ex Win95, nu-i place WinXP n-are nici de unde sa se uite la Linux.
Dar ai observat vreo data MacOS... Totushi multi o folosesc... Am citit chiar ca Microsoft-ul o copiat-o pe cel de la MacOS, asha ca nu sunt sigur de aceea ca baietzii lui Gates lucreaza singuri....
iulik
07-17-2002, 11:06 AM
Oleg are perfecta dreptate, in privintsa la transferului pe o retsea de 10 Mbps si indiferent ce soft ai instala pe windows, oricum rata de transfer e mai slaba ca pe linux, eu deja de 2 ani de zile sunt conectat la net prin BNC (10 Mbps) prin care primesc 2 adrese IP reale si care sunt distribuite pe win2000 Server si SuSe linux , si rata de transfer pe windows maximum a fost de 750 kbps pe cind pe linux a ajuns la 1.3 Mbps (am in vedere intre mine si provider )
Cit priveste apache si IIS, asta nici nu merita sa fie discutat, sau poate voi ati uitat de codeRed si multe alte napaste care sa trag asupra IIS-ului din partea chinejilor ??? :D :D .
Cit priveste win VS *nix pentru home useri, aste desigur nu se discuta, hai spuneti, citit dintre voi lucrati doar pe linux ????? Cred ca nimeni, oricum pe win e mult mai comod de lucrat ....
De aici concluzia, Win pentru workstation si *nix pentru servere ...
iulik
07-17-2002, 11:08 AM
Pentru cei interesati de linux
www.linux.ro
www.lug.ro
(LUG=Linux User Group)
sau mai intrati pe www.top100.ro si cautati si acolo ...
posto
07-17-2002, 07:32 PM
despre Interface sunt deacord ca interfata windows-ului e mai comoda/inteligenta(?:))
Linux incearca sa ii ajunga, dar le ramine doar sa ii copie..
Cit despre tehnologii, fie el Apache sau IIS, pe platforma windows cu mult mai multe poti sa faci...
Unix e pentru servere, da cine sta la dinsele (fie ele si servere) mai mult de 1h pe zi? ai cofigurat, ai stins monitoru, te-ai asezat la windowsu tau iubit si naslajdeste-te de securitatea serverului pe unix :)
Si ce spuneti de Best Gaming Platform ever - windows 98 :)
chiar si amu, dupa atitia ani, pe '98 merg toate jocurile, si deobicei cind vrei sa te joci, joci in win98...
imported_Oleg
07-17-2002, 08:35 PM
N-as zice ca Win98 e cea mai buna pentru jocuri. In gerneral jocurile marg, dar driverele pentru Win 2000/XP sunt mai performante, asha ca acuma platforma jocurilor este WinXP, toate jocurile marg la o calitate superioara celei din Win98
Gandalf
07-17-2002, 08:58 PM
Posto vs. Oleg
Round two, Fight!
imported_Oleg
07-17-2002, 10:34 PM
Facilitati implementate in Linux:
1) Aplicatii care ruleaza in acelashi timp: multe programe se indeplinesc in acelashi timp.
2) Sistema multiutilizator: mai multi utilizatori pot lucra in acelashi timp.
3) Regimul securizat al procesorului (386 protected mode)
4) Apararea memoriei procesuluiL: blocarea programei nu poate aduce la blocarea sistemei.\
5) Incarcare economica: Linuxul citeshte de pe disc acele parti ale programului care-i sunt necesare pentru derulare.
6) Memoria programului si cache-ul discului este acelashi - toata memoria libera se foloseshte pentru buferizarea schimbului cu discul.
7) Biblioteci despartite care de incarca dinamic
8) sunt date tot textul programei, de la drivere, pina la metodele de compunere a programelor.
9) Administrarea task-urilor cu standartul POSIX
10) Diferite facilitati preluate din mediul VAX... ( folosirea terminalelor)
s.a.m.d
pentru informatie mai detaliata vezi: http://emanual.ru/download/211-2.html si http://emanual.ru/download2/1895.html ...
posto
07-17-2002, 11:59 PM
nice :)
1) Multitasking? heh, asta era de pe timpul la win9x, evident ca cam slab implemetat, insa in winNT asta lucreaza destul de bine. Poti sa inscrii cu CD-R drive-u si de aici sa asculti winamp, chestii, cred ca e deajuns
2) WinXP are acelasi pont, dupa cum am spus, Microsoft intra si ei pe piata serverelor. Dar cred ca mai multa importanta au alte lucruri, decit regimul text (consola) in care nu prea multe poti face. (ai simtit vreodata nevoia sa te loginesti de 3 ori in windows? dar in linux?) Eu in windows - niciodata, dar in linux - de fiecare data...
3) Wondering cum winNT lucreza
4) Heh, asta-i un lucru spre care tind toate OS-urile, in winNT asta e bine implementat, ca si in *nix desigur
5) Ei, asta ca si cum ai compara Intel cu AMD, ce-i mai bine? sai ai cache mai mare pentru operatii sau pentru date? Depinde cite operatii ai si cite date... Cred ca tot programul e necesar sa se incarce, tu ce spui? sau vrei sa se incarce doar o parte si dupa asta sa astepti dupa ce faci click sa se incarce cealalta parte? Nish nu stiu daca asta ii "feature"
6) Ei bravo ca toata, asa si? Si eu daca apas pe reset apoi torba cu datele, asa? fsck, heh
7) Si crezi ca windows-u nu are sau cum? da de DLL ai auzit? Dynamic Linked Library. Asta ii vechi pont. Da incarcatu bibliotecii ia timp => frinare :P :P
8 ) Si asta ce iti da? Da in windows sunt date tools-uri in care sa programezi. Te-ai simtit vreodata incomod ca windows vine fara sursa? te-ai uita sau ce? Cred ca ii deajuns winAPI sa stii
9) whatever
10) instaleaza win2k si administreaza-ti de la distanta prin telnet cit vrei, sau mai bine, pune winXP si cu remote assistance formateaza macar si hardu
-----------
a) da ce ai de spus in fata la Active Directory, tehnologie propusa de Microsoft?
b) da de .NET?
c) da de Remote Assistance (care lucreaza pentru ORICE user, nu numaidecit sa fii root si sa faci enable la telnet/ssh)
d) da de RunAs (iti tre sa te loginesti daca poti face RunAs?)
posto
07-18-2002, 12:00 AM
N-as zice ca Win98 e cea mai buna pentru jocuri. In gerneral jocurile marg, dar driverele pentru Win 2000/XP sunt mai performante, asha ca acuma platforma jocurilor este WinXP, toate jocurile marg la o calitate superioara celei din Win98
asta-i in favoarea la Linux sau cum? :) :)
anyway Microsoft rulez when it comes to games
imported_Oleg
07-18-2002, 12:16 AM
1) posto, cum tu crezi Linux-ul are viitor, sau Microsoft-ul va fi legalizat ... Ai auzit vreo data de Lindows sau de WinLinux???
2) Ai lucrat vreo data in Linux RedHat 7.1 ... nu ai observat diferenta dintre el shi Windows-ul in favoarea lui Linux.
3) Nu te-ai intrebat, de ce peste tot serverele sunt pe *nix?
4) Crezi ca sysadminii nu inteleg ce e mai bine
5) Pina la urma nu importa design-ul (furat de la Mac), dar metodele de lucru ... server is the best ... workstation come back on the desktop...
6) Da de Remote Assistance ma folosesc shi eu des - acasa, doar ca cam rar lucreza, da sboiuri
7) de .NET inca nu ne folosim asha de des ... e o tehnologie prea complicata... desi e impementata in ASP, putini o folosesc in prezent .. in top e PHP-ul (voi continua)
imported_Oleg
07-18-2002, 12:26 AM
Probabil ca v-ati intrebat daca exista un sistem de operare perfect... Raspunsul este NU, si se pare ca acest sistem de operare perfect nu va aparea prea curand. Scopul acestui tutorial este sa descrie avantajele si dezavantajele fiecaruia din sistemele de operare de mai sus.
Multa lume a prezentat Linux-ul ca fiind alternativa perfecta la alte sisteme de opere. Lucrurile nu stau insa chiar asa. Desi Linux este gratuit si da dovada de o stabilitate uimitoare, el are o multime de neajunsuri. Un prim neajuns ar fi lipsa driverelor. Aceasta problema s-a mai rezolvat in ultimul timp, insa cu toate acestea ea inca mai ramane. Imbucurator este insa faptul ca de curand au aparut drivere pentru modemuri conexant. Un alt dezavantaj al linuxului este sensibilitatea la opririle bruste ale computerului(adica fara comanda de oprire). Acum sa trecem si la avantajele acestui sistem de operare. Dupa cum am zis si mai sus, Linux si aproape tot software-ul pentru el sunt gratuite. Programele sunt insotite si de codul lor sursa, lucru care a facut posibila dezvoltarea foarte rapida a lui si a aplicatilor ce ruleaza sub el. Un alt avantaj al linuxului este stabilitatea. Linux este cel mai stabil sistem de operare de pe platformele x86. Cam atat despre el.
Acum sa vorbim si despre controversatul sistem de operare Windows. Windows s-a impus prin interfata s-a grafica prietenoasa, usurinta sa in instalare si folosire facand-ul sa se impuna ca numar de utilizatori in lumea sistemelor de operare. Un alt lucru care a facut windows-ul sa fie cel mai folosit sistem de operare pe platformele PC este numarul impresionant de drivere facute pentru el. Aproape orice device are un driver sub windows. Un alt avantaj al windows-ului a fost numarul mare de aplicatii ce ruleaza sub el. Acum sa trecem la dezavantajele sale. In primul rand windows a pierdut piata serverelor, Windows NT si Windows 2000 avand mari gauri de securitate, iar preturile acestor produse fiind mult prea mari. In cazul calculatoarelor desktop, windows s-a aratat a fi un sistem de operare cu multe bug-uri, cele mai multe provenind din interfata explorer. Windows Registry de asemenea a adus o serie de probleme, necesitatea repornirii sistemului dupa instalarea unei aplicatii. Nu voi insista pe numarul de bug-uri, deoarece acest site este dedicat Linux-ului.
In final va voi lasa pe voi sa hotarati care sistem de operare este mai mult. Recomandarea mea este sa folositi Linux pentru servere si programare si Windows pentru multimedia si jocuri. Insa orice ati folosi incercati sa aveti ultima versiune. Nimic nu e perfect...
Gandalf
07-18-2002, 12:26 AM
in privinta designului ai dreptate
Gandalf
07-18-2002, 12:28 AM
Vai ce discurs :ciupos: :lol:
posto
07-18-2002, 12:30 AM
1) Microsoftu legalizat? el amu lucreaza ilegal sau cum? :) ma faci sa rid
2) am lucrat, n-am observat :)
3) Da tu nu te-ai intrebat de ce peste tot desktop userii is pe Windows :)
4) Tu crezi ca userii simpli nu stiu ce-i mai bine & mai usor de folosit?
5) da desigur, tu ai in vedere Internet Server, ISP tipa, da de baze de date, se poate de mai gindit inca :/
6) incearca Service Packuri sa mai instalezi
7) daca spui tu...
imported_Oleg
07-18-2002, 12:33 AM
El are probleme grave cu justitia...
Gandalf
07-18-2002, 12:38 AM
http://rolinux.home.ro/img/scr1.png
posto
07-18-2002, 12:39 AM
nu crezi ca daca programezi in Linux apoi programele in Windows nu o sa ruleze? asa ca CEL PUTIN pentru jocuri in windows tre de lucrat...
PS1 : cred ca te-ai simtit bine cit timp ai scris acest reply in fata unui comp pe care rula windowsXP cu MSIE 6.0 :)
PS2 : cred ca e deajuns pentru ca ceilalti sa aiba ce alege, ce spui?
eu as ramine la ideea ca
Foloseste linux atunci cind:
1. Ai nevoie de un server ieftim (winNT are nevoie de hardware bun si scump)
2. Daca ai net nasharu si poti sa iti scoti tot softul necesar
3. Daca vrei sa iti dedici viata compurilor (adica daca vrei sa devii sysadmin, etc.)
4. Ai multi prieteni care tot pe *nix stau
5. Wanna look cool :)
Foloseste windows atunci cind:
1. Ai hardware bun si vrei si un interface ca oamenii
2. Daca vrei games-uri
3. Daca vrei sa folosesti compu doar ca o unealta (nu e nevoie sa stii ca motoru cu 4 timp "executa" un timp in 1ms ca sa mergi la volan, nu?)
4. Daca nu vrei probleme cu drivere, software
Un OS linux ruleaza bine daca l-ai instalat si nu te mai atingi de dinsul, in caz contrar, repede poti sa-l scoti la pensie :)
posto
07-18-2002, 12:41 AM
pls sa raspunzi la PS1 :)
Gandalf
07-18-2002, 12:42 AM
http://rolinux.home.ro/img/scr3.png
imported_Oleg
07-18-2002, 12:46 AM
posto, eu nu indemn pe nimeni sa foloseasca Linux pentru jocuri, cum n-ai observat!!!
dar la mine nu uita pot sa fie instalate si WinXP si Linux (exista asha posibilitate)
Despre XP, eu am avut putin de lucru anume in el, de aceea stau acolo unde stau, pe desktop ... dar nu in picioare
iulik
07-18-2002, 02:33 PM
Spuneti-mi va rog, citi dintre voi ati lucrat cu suse linux ?????
Cred ca noici unul si pot sa va azigur ca suse, e o revoutie pe piata desktop user, mie incepe sa-mi placa mai tare suse ca winXP, eu sincer va spun, incercati si voi sa va veti convinge, stabilitate, interfatsa prietenoasa, YAST2 foarte prieteneos care iti ajuta sa faci orice cu OS-ul, si multe alte avanteje, unica problema pe care o vad e la momenta este faptul ca la pticica nu este suse, mie mi l-au adus tocmai din Cluj si jocurile nu merg pe el, dar eu, care nu sunt un gamer, nuci nu am nevoie deasta, Dar in rest, SuSe nici nu se conmpara cu RH, este muuuuuuuuult mai bun, eu va asigur ....
imported_Oleg
07-18-2002, 07:59 PM
Sincer sa-ti spun nu am auzit niciodata de asha ceva ...
spune cite ceva despre aceasta ... da nishte linkuri ...
posto
07-19-2002, 12:15 AM
iulik : as I said, LINUX-u *BUN* COSTA bani
suse COSTA,
(nu m-am putut abtine sa nu scriu cu caps:))
Oleg : mi-a facut placere sa discut (dezBat:)) cu tine pe tema asta. Good luck, no matter what OS you're using, just use it at it's full power :).
posto
07-19-2002, 12:16 AM
imported_Oleg
07-19-2002, 12:52 AM
Mi-a facut shi mie placere sa vorbesc cu tine posto despre *nix si Windows, sa aflu parerea la mai multi ... dar si ce si unde ei folosesc
imported_Oleg
07-19-2002, 12:54 AM
Mi-a facut shi mie placere sa vorbesc cu tine posto despre *nix si Windows, sa aflu parerea la mai multi ... dar si ce si unde ei folosesc
iulik
07-19-2002, 10:39 AM
iulik : as I said, LINUX-u *BUN* COSTA bani
suse COSTA,