Salutare tuturor. Probabil multi dintre voi au ajuns la momentul in care trebuiau sa ia o anumita decizie importanta pentru viitorul lor. Ei bine, si eu sunt in situatia data acum:) Nu stiu cum sa procedez sa nu o dau in bara. Poate ma ajuta cineva? Sa va spun despre ce e vorba. Cu toate ca suna de parca as vrea sa conving pe cineva sa cumpere vreun produs care nu-i va folosi in viata lui , nu este asa. Adevarul este ca anul acesta trebuie sa dau la o facultate. Toate bune si frumoase, stiam ce si cum, unde sa ma duc, pana de curand. Alegerea mea era Relatii Economice Internationale, insa am fost sfatuita.. asa, mai sever, de catre cineva, ca nu am un viitor in acest domeniu (eu fiind o persoana fara pile, deci, sansele se reduc foarte mult). Acum v-as ruga foarte mult, daca cineva de pe acest forum a terminat aceasta facultate, sau daca are de gand sa deie documentele aici, cum aveti de gand, unde aveti de gand sa va angajati/sa faceti practica, adica lucruri asa, mai practice, cat sperati ca veti castiga, sau daca lucrati deja in baza acestei facultati, cati bani castigati. Nu sunt chiar naiva, nu ma astept sa-mi spuneti tot despre viata voastra, dar v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu vreun sfat, mai ales cei care au batatorit aceasta cale, si avand in vedere ca traiti in Moldova si cunoasteti poate si unele dedesubturi ce se eptrec in aceasta tara.
lvl100
07-04-2008, 09:39 PM
Relatii Economice Internationale e precum Ecologia.
Suna bine, crema de oleaca la % ajung pe cai mari, majoritatea vad ca pot sa se stearga undeva cu diploma respectiva si in final tot profesori pe la o scoala de cartier ajung :)
Acuma depinde si ce fel de persoana esti.
Daca esti mai practica Ingineria . Te poti angaja relativ usor dupa absolvire pe un salariu frumusel datorita crizei in acest domeniu.
Ar mai fi Economicul, dar numai ceva practic , gen contabilitate. Aiurelile gen management nu au sens.
Desigur poate ai chemare in alte domenii, dar gandeste-te ca pentru generalitati ( relatii int., management etc) sau raritati (psihologie, ecologie, jurnalism) va trebuii sa lupti mult ca sa reusesti la un nivel inalt si nici asa succesul nu e garantat
Cine te-a sfatuit, te-a sfatuit de bine.
absolventa
07-05-2008, 02:55 PM
Ai intuit bine, am chemare chiar in aceste "raritati" si imi vine foarte greu sa-mi sacrific visul. Dar, pe de alta parte, sunt si o persoana practica si pragmatica. Ajung la ce se intampla de obicei, se face nu "ce vrei", dar "ce trebuie". Poate peste cativa ani voi face si ce vreau. Ciudat e ca toti insista pe faptul "urmeaza-ti visele". Dar pana la urma, tot in "ce trebuie" se impotmolesc.
Mersi pentru raspuns, persoana cu care am vorbit mi-a recomandat si ea Contabilitate sau Audit, cel mai bine mi-a zis ca ar trebui sa incerc sa le fac pe ambele. Si, avand in vedere ca noaptea e un sfetnic bun, m-am hotarat dupa un pui bun de somn. Se pare ca ()Chisinaul va mai avea un contabil la activ