PDA

View Full Version : Arte Martiale ..... Karate .......Kong.Fu......Tae.Kwon.Do..

animaluts
02-19-2002, 04:25 PM
Practici vreo arta martiala ?
Spune-ne si noua ceva ....... :smile:

animaluts
02-20-2002, 06:21 PM
Daca vrea cineva va pot invata sa numarati in japoneza pina la 10
ici(unu)
ni(doi)
san(trei)
si(patru)
go(cinci)
rocco(sase)
siti(sapte)
hati(opt)
qu(noua)
dzu(zece)
ici, ni, san, si, go, rocco, siti, hati, qu, dzu.
Restu' va spun(pina la 100) daca ma inregistrati la Viva la libertad
Vseo pe azi :grin:

apstudio
02-26-2002, 11:45 AM
Nu practic pina cind nici o arta martsiala...
Dar ash vrea sa invats AIKIDO!
Apropo de ce el se numesc martialae??? Ce vin de pe planeta Marte?? :smile:

coolgreetings
02-26-2002, 04:49 PM
Iata eu am practica vreo cativa ani in urma Tae.Kwon.Do...mia placut, dar la un moment dat m-am saturat shi am lasat sportul acesta...

animaluts
02-26-2002, 05:20 PM
Ca te saturi repede asta toti stiu dar cei care ramin pina la sfirshit nu regreta.

coolgreetings
02-26-2002, 05:24 PM
Pai Animal X sa stii ca eu am invatat vreun an asha ca nu m/am saturat chiar asha de repede..., dar trebuie tarie de caracter ca eu nu intodeauna o am...dar sa/ti spun drept eu nu regret ca am plecat deshi ceva imi spune ca era mai bine daca eram acolo shi invatam deoarece aveama sa ma simt mai sigur cand ies in oras*Chisinau*

apstudio
02-26-2002, 06:06 PM
Daca te-ai saturat asta deja nu-i normal...de ceva bun nu te potsi satura cu una cu doua...
E normal sa fii sigur pe tine...dar in ziua de azi e cam greu sa te opui cu miinile goale la nishte pistolete...sau UZI!

coolgreetings
02-27-2002, 05:18 PM
Stii iata acuma la momentul dat trebuie sa fac o alegere...sau ma duc la arte martiale sau ma duc la dansuri...eu practic dansurile deja de aproape 3 ani asha ca este o situatie c-am penibila..pana la urma cred ca totushi voi alege dansurile...deshi inca o data mai spun ca imi va fi mai sigur pe strada daca ma voi duce la arte...

ciofu
02-27-2002, 05:37 PM
Patani e bine si arte martiale, si bodybuilding si dansuri, da la noi in MD tre sa porti pistol :grin:

animaluts
02-27-2002, 05:59 PM
svetui sa te duci la arte martiale.
Mai ales la Karate
Ii kruta

kedd
02-27-2002, 06:13 PM
Eu am practicat shi Taewon-do shi Karate - iar acum nu pot sa ma hotarasc ce sa continui din acestea doua :smile:
Taekwon-do mi sa parut pur shi simplu FRUMOS.
Karate - ceva mai practic probabil.
in ce priveshte Aikodo - ash zice ca ea prea multa filosofie in "arta" aceasta...

eu am gasit un club de Kendo aici nu departe de mine - ma gandesc poate sa ma apuc de asha ceva :lol:

negru
02-27-2002, 06:46 PM
kedd, tu nu te apuca de tot odata ca ti-a fi ceva :smile:

kedd
02-27-2002, 10:23 PM
da shi deama ti temi ? :hahaha:

animaluts
02-28-2002, 02:58 PM
mai eu amu' imblu la Karate shii tare kruta nimic tare greu shi nu e nici pentru proshti shi nici pentru filozofi. Shi inca un lucru nu sari ca la Tae Kwon Do.
:wink: :wink: :wink:
:smile: :smile:
:hahaha:

coolgreetings
02-28-2002, 05:37 PM
Pe 2002-02-27 09:13, kedd a scris:
Eu am practicat shi Taewon-do shi Karate - iar acum nu pot sa ma hotarasc ce sa continui din acestea doua :smile:
Taekwon-do mi sa parut pur shi simplu FRUMOS.
Karate - ceva mai practic probabil.
in ce priveshte Aikodo - ash zice ca ea prea multa filosofie in "arta" aceasta...

eu am gasit un club de Kendo aici nu departe de mine - ma gandesc poate sa ma apuc de asha ceva :lol:
Eu tias propune sa te duci la Tae... ca cred ca te va ajuta deshi stiu ca multi din oamenii care iam cunosc au spus ca nu este un spor prea bun adica pentru aparare...Iata King Boxing am auzi ca este foarte bun pentru aparare si chiar stiu un prieten deal meu care se ocupa shi care acuma ii bate pe toti din clasa :grin:

animaluts
02-28-2002, 06:04 PM
Dupa ce ai fost la Karate sau Tae Kwon Do atunci nu mai ai ce cauta la King Boxing
Coolgreetings nu sunt chiar de acord cu tine
King Boxing nu este chiar recomandabil sport shi toti prietenii mei cred ca mai bine practici o arta martiala decit King Boxing.

apstudio
02-28-2002, 07:56 PM
Ciofu!! ca sa potsi purta pistolul trebuie mai intii sa te antrenezi la bodybuilding ca sa-l potsi tsine in mina(pistolul) shi sa te ocupi cu arte martsiale ca sa-l potsi scoate repede la nevoie :smile: ...altfel ai patsito cu tat cu pistolet!!

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: apstudio pe 28-02-2002 18:59 ]</font>

animaluts
03-01-2002, 06:23 PM
Da uneori poti sa o patzeshti daca s-a stricat pistolul s-au nu este incarcat s-au l-ai pierdut shi atunci ii bija shi asha ca mai bine invata sa te aperi shi apoi ia-ti pistol ( daca vrei). :wink:

animaluts
03-03-2002, 02:04 PM
Cine are de gind sa practice Aikido ii urez sa-l ajunga din urma pe Steven Seagal!
:violent: asa ca succes la lupta!

ciofu
03-03-2002, 03:11 PM
Apstudio, is deacord, tre intai sa impusti, tre sa ai si reactie buna, evident.
Animala X, chestii de tip ca pistolul poti sa-l pierzi sau nu stiu ce :lol: Crede-ma ca acel care are pistol, are grija de el si nu-l mai pierde.

animaluts
03-03-2002, 07:46 PM
Eu stiu ca ma dezbat de la tema , dar am o intrebare pentru Ciofu:
Ti s-a intiplat vreodata sa-ti pierzi mobilul?
Mi-e mi s-a intiplat si cu pistolul nu e prea mare diferenta plus ca gloantele pot sa se termine .
:wink:

ciofu
03-03-2002, 08:21 PM
Eu ca atare nu mi-am pierdut niciodata mobilul, dar atitudinea fata de un pistol este cu totul alta decat fata de mobil. Ai gasit si ce sa compari.

Crede-ma ca oamenii au foarte bine grija de pistoalele lor...

Ecvator X
03-03-2002, 08:38 PM
Ciofu , tu esti prima persoana pe care o stiu eu , care inca nu si-a pierdut mobilul!
Si inca un lucru:
AICI E TEMA DESPRE ARTE MARTIALE SI NU PISTOALE SI MOBILE!!!

ciofu
03-03-2002, 09:13 PM
Noi vorbeam despre apararea corporala si am pomenit de pistol, ceea ce intr-adevar este o chestie de self-protection.

Ecvator X, te rog nu la mine cu pretentiile.

apstudio
03-06-2002, 05:07 PM
Intrati pe viva...s-a deschis nu demult o tema despre arme...
In privintsa la arte martsiale...asta este nu numai mishcari mecanica...dar trebuie satsi mai foloseshti shi mintea ...

kedd
03-06-2002, 05:54 PM
eu vreau sa intseleg 2 kestii:
King Boxin shi Kick Boxing is lucruri diferite ?
K Boxing este defapt arta martsiala sau ceva altceva ?
Rukapashnii Boi cineva ? :smile:
Sumo ? :lol:

ciofu
03-06-2002, 06:23 PM
Kedd, K Boxing nu este arta martiala...uai tu ci? :wtf:

animaluts
03-06-2002, 06:34 PM
Tu vapseta trebuie si te uiti la filmul :KickBoxer: cu Jean-Claude... si ave si intelegi care alb si care-i negru!!!
Mai beleste-te si prin filme, poate ai sa te vrubesti!!!

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: Animal X pe 16-03-2002 11:43 ]</font>

kedd
03-06-2002, 11:05 PM
Animal X - tu te-ai referit mie ?
observa deshteptule ca ai scris King Boxing in loc de Kick (in primul rand), shi in al doilea eu am intrebat despre KB daka e arta martsiala din cauza ca tema era "Arte Martsiale"...

Black
03-08-2002, 11:49 AM
io cred ca sub denumirea artelor martiale nimereste si KB, este o specificatzie a artelor (conceptul modern), mai dura, simplista si ma eficace. Sustzin ca KB ste cea mai eficienta arma de aparare, contzine minimum filosofie si maximum efect. Este practic conceputa ca lupta de strada, luate cele mai eficiente trucuri din Karate, Taekwon-do si Box.
artele martiale au ca fundatzie filosofia anilor, KB este proiectat numai spre efect, nimic in plus.

kedd
03-09-2002, 07:50 PM
Mie mi se pare ca asta e shi linia care defapt face distinctsia dintre Arta shi Mardaboi. Eu nu sunt pasionat chiar deloc de toate filosofiile acestea a lor, in skimb daka practici Arte Martsiale, atunci asta e ceva mai mult decat doar mardaboi...

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: kedd pe 09-03-2002 22:57 ]</font>

zap.
03-15-2002, 03:26 PM
Wai da shtiti ca Braghish ii shel mai mare pe artele martiale in MD. :hahaha:

ciofu
03-15-2002, 03:28 PM
care Braghis?
Eu stiam ca la noi exista unul care avea la Taekwondo centura neagra V Dan

iulik
03-16-2002, 09:22 AM
Presupun ca pentru a invatsa ceva arte martiale trebuie de investit nult timp si sanatate, cred ca cu un kistol e mult mai simplu ...

ciofu
03-16-2002, 10:59 AM
Iulik, intr-adevar, cu artele mariale e prea nudna....prea mult timp ia tot asta, sa te inveti ceva.

zap.
03-16-2002, 12:41 PM
Da baiu o vinit la noi un kasaglazii shi i-o dat un sfitok shi el i mare shishka :chinez:

ciofu
03-16-2002, 01:55 PM
3D tu cand o tragi cateodata...daca spui ceva, apai spune clar si calumea...

kedd
03-16-2002, 11:44 PM
un kistol e prea simplu, pera rapid, shi prea putsin dureros :lol:

zap.
03-19-2002, 08:45 PM
Это жэ Я :lol:

Bai kedd tie shi iti tre sa shii inchet kravavii masaj. :uzi:

Ecvator X
03-29-2002, 04:25 PM
Mie intotdeauna imi placea kong fu
o arta martsiala fara pozitii fixe si are cate ceva din toate celelate arte martsiale :smile:

kedd
03-29-2002, 10:46 PM
defapt daka nu greshesc e exact invers - toate celelalte arte martsiale au cate ceva din kung fu :smile:

Om_Slab
03-30-2002, 03:36 AM
Pentru cel care ne-o dorit sa devenim pe atit de buni in aikido pe cit este si steven seagal: mai vunderkindule: ca sa te apuci de aikido trebuie sa fii inalt, in special sa ai brate lungi asa ca la seagal. Un carlic alde jackie chan niciodata n-o sa aiba succes daca o sa vrea sa se apuce de Aikido. De-atita chinezii care-s mici au in singe kung-fu facut special pentru oameni mici. Insa un om inalt, niciodata n-o sa se apuce de kung-fu, dar o sa se apuce de kickboxing daca are picioare lungi sau o sa se apuce de aikido daca are labe lungi, intelegi? Fiecare cu constitutia si cu dotarea proprie !

Om_Slab
03-30-2002, 03:38 AM
Eu vreau sa ma apuc de Aikido da nu stiu daca exista pe undeva prin Chisinau sectii din astea. Cine stie sa se imparta cu info-ul pls.

animaluts
03-30-2002, 11:21 AM
Pe 2002-03-29 18:36, Om_Slab a scris:
Pentru cel care ne-o dorit sa devenim pe atit de buni in aikido pe cit este si steven seagal: mai vunderkindule: ca sa te apuci de aikido trebuie sa fii inalt, in special sa ai brate lungi asa ca la seagal. Un carlic alde jackie chan niciodata n-o sa aiba succes daca o sa vrea sa se apuce de Aikido. De-atita chinezii care-s mici au in singe kung-fu facut special pentru oameni mici. Insa un om inalt, niciodata n-o sa se apuce de kung-fu, dar o sa se apuce de kickboxing daca are picioare lungi sau o sa se apuce de aikido daca are labe lungi, intelegi? Fiecare cu constitutia si cu dotarea proprie !

Mai , eu shi's inalt !!! :grin:

Om_Slab
03-30-2002, 03:03 PM
Shi eu is inalt!
Am 1.93m.

ciofu
03-30-2002, 05:25 PM
Om_Slab apucate de lucru...ca de altfel patanii o sa te gruzeasca... :grin:

Ecvator X
03-30-2002, 06:33 PM
Pe 2002-03-29 13:46, kedd a scris:
defapt daka nu greshesc e exact invers - toate celelalte arte martsiale au cate ceva din kung fu :smile:

Pai kedd , cam asha shi este : o lovitura dintr-o arta martsiala copiata in kong fu = o lovitura din kong fu copiata intr=o alta arta martsiala :smile:

kedd
03-31-2002, 04:15 AM
eu defapt incercam sa zic ca kung fu ii una din cele mai veki arte martsiale - shi din aceasta cauza probabilitatea ca celelalte arte sa copie de la kung fu e mai mare decat ca kung fu sa copie de la nishte stiluri mai noi :smile:

Ecvator X
03-31-2002, 12:01 PM
Intr-un fel kong fu este legata shi de religie !
Instructorii acestei arte martsiale se numeau Preotsi Shaolin ! :smile: :smile: :smile:

Leppard
03-31-2002, 02:45 PM
Pe 2002-03-29 18:38, Om_Slab a scris:
Eu vreau sa ma apuc de Aikido da nu stiu daca exista pe undeva prin Chisinau sectii din astea. Cine stie sa se imparta cu info-ul pls.

Comlexul Dinamo de la Telecentru are o astfel de sectie...

:::[alien]:::
07-03-2002, 10:14 PM
eu mai degraba o sa ma ocup cu :rachete: cu :uzi2: si cu :sniper: deasemenea cu :indragos: dar cu arte no.am fost o data si am adormit la lectii

Hacker
07-28-2002, 09:10 PM
Toate aceste sporturi Gudziuriu,..... sunt pentru LASI daca doresti pe adevarat sa-ti areti puterile imbraca manusile si urca in Ring dar nu te fa mare Karatist :) :D :hahaha:

ARAX
10-02-2002, 08:24 PM
sini practica kyokushinkai karate do eu cred cai cel m/pizdos stil

Dark Angel
10-06-2002, 02:15 AM
Salut

Eu sunt un practicant Kyokushinkai Karate Do si vreu sa spun ca karate nu e pur si simplu un sport, este cu adevarat o arta ...
De-a lungul anilor, Artele Martiale, indiferent de stil, devine o parte din tine, o parte al eului tau ... si va asigur ca dupa o perioada de practicare a Artelor Martiale, veti vedea lumea cu alti ochi ...
Cred ca orice practicant va ajunge la o concluzie asimilara cu aceasta, ca :e puternic cel ce-si invinge adversarul, dar e cu adevarat puternit cel care se invinge pe sine insusi ... da, Artele martiale ne ajuta sa ne descoperim puterile, punctele noastre slabe, si sa le corecta, iar in final sa ajungel cu adevarat niste luptatori adevarati, si ma refer nu numai la acei care ies pe ring sau la cuncursuri ori olimpiade si ies invingatori, dar la un luptaror in viata, ca viata e cel mai mare ring, in care fiecare sintel un luptator ... cine va cistica acest mare razboi launtric la fiecaruia dintre noi, acela va fi cu adevarat puternic ...

Ecvator X
01-27-2003, 06:57 PM
Aikido este arta cu care ma ocup shi cred ca este una din cele mai efective arti martiale. Akolo sunt aproape numai diferite "key lockuri"
adica destinatsia acestei arte e sa blokezi adversarul cu fortsa lui.
Pot sa dau citeva lectii dar va previn ca aceasta arta cere o viteza mare shi gindirea logika bine dezvoltata! Dar ca in orice arta este prezent shi shotakanul care prezinta loviturile doar in punctele sensibile ale corpului (adica pentru a bloka un adversar folosind mai putsina energie) care ajuta la lupta cu mai multsi adversari.
Da, aceasta arta este invatsata de baietsii de la SEAL TEAM shi in SPETSNAZUL RUSESC shi a altor tsari cu fortesle armatei bine dezvoltate!!!!!!!!!!!

taekwon-do.md
02-09-2008, 10:40 PM
Va invităm să vizitaţi pagina www.taekwon-do.md. Incă este in proces de construcţie, dar informaţia permanent se înnoieşte. Opiniile şi solicitările le puteţi lăsa în Cartea pentru Oaspeţi a site-ului. Va mulţumim.

2008.