PDA

View Full Version : Ma mut in Chisinau, am nevoie de ajutor

Iany
04-20-2008, 02:59 PM
No, treaba e cam asa, firma pt care cu drag si spor lucrez mi-a dat vestea cea mare, sunt asa de bun incat ma trimite pe termen nelimitat (sau in fine, pana-l limitez eu sau ei) la Chisinau...
Am mai fost de vreo 2 ori asa pe fuga dar acum am nevoie sa inchiriez ceva pe termen lung (minim 2 ani).
M-ar ajuta mult sa-mi recomandati ce zone ar fi ok, cam ce chirii se practica (gen 2 camere, complet mobilat, cu net, tel si tot ce mai trebuie intr-o zona decenta) Ca sa fie mai simplu...bugetul pt chirie il am de 350 euro/luna plus intretinerea.
Apoi ma intereseaza masina, e mai bine sa vin cu masina din ro sau sa cumpar/inchiriez masina de acolo? (am avut experiente neplacute conducand masina cu nr de ro)
Stie cineva cat dureaza si cat e de complicat sa deschid o firma locala? Si desigur...pe unde as putea sa ma interesez... In ro, asta de regula dureaza cam o sapt si se ocupa, pt un pret modic, un avocat. E valabil si acolo?

Cam atat deocamdata, scuze pentru mesajul lung si sper ca aveti un pic de timp sa raspundeti ca-s intr-o ceata totala.
Multumesc frumos.

partizan131
04-20-2008, 07:44 PM
Sa incepem cu faptul ca 350 e/lunar sunt bani sufucienti pt. un ap. cu 2 camere in oricare zona buna a orasului. Netul si alte "accesorii" ti le pui singur, nu e complicat. Eu as propune Botanica, partea superioara sau Ciocana, partea de nord est. Ai putea verifica ce propun bursele imobiliare, dar sa stii ca un comision nu intotdeauna decent.
Masina: daca ai de gand sa stai doi ani, ai face mai bine sa iai un Logan in rate su ceva de genul acesta, stiam ca exista niste restrictii ce tin de aflarea masinilor cu numere straine pe ter. RM sau ai putea sa inmatriculezi temporar masina ta (am sa ma interesez cum se face).
Iti ia cam o luna sa deschizi firma, +/- in functie daca activitatea firmei trebuie sau nu licentiata. Sunt si aici firme, care te asista la deschiderea firmelor, dar ac. se ocupa in special de rechini, ca le iese bani mai multi. La camera de comert Moldo-Belgiana parca aveau un birou, care se ocupa de asa ceva.

FogDucker
04-23-2008, 09:21 AM
Apoi ma intereseaza masina, e mai bine sa vin cu masina din ro sau sa cumpar/inchiriez masina de acolo? (am avut experiente neplacute conducand masina cu nr de ro)
Probleme cu masina numere de RO? Ce fel de probleme? Pana si politia moldoveneasca iubeste masinile inmatriculate RO si deabia asteapta sa se imprieteneasca cu soferii acestor masini.:rolleyes:
Ca masina inmatriculata in MD iti recomand un Jiguli, sau Lada 2101, o masina clasica, sa simti ca traiesti cu adevarat!:D

Iany
05-09-2008, 01:41 AM
Merci Fog da' nu-s iubitor de clasice, iar despre politia din RM....ce sa zic, numai respect :D

2008.