View Full Version : Problemare C si C++
elec3ic 03-27-2008, 08:47 PM Are cineva idee unde pot gasi problemare pentru C sau C++? Am cautat in majoritatea librariilor din Chisinau si in internet tot nu pot gasi ceva. Poate aveti voi si ma ajutati?
Daca da atunci cereti emailul si vi-l dau.
hackus 03-28-2008, 09:36 AM esti culmea, tie iti trebuie si cineva sa iti ceara mailul ? Iti recomand inainte de a te apuca de probleme sa inveti in detaliu C inclusiv C++, cauta p net "Bruce Eckel", dupa ce citesti cartea nu o sa ai nevoie de culegeri...
gr8dude 03-28-2008, 10:33 PM Cred ca cea mai eficienta metoda e sa te apuci sa faci un proiect propriu; si pe parcurs sa rezolvi problemele care vor iesi la iveala (cautind info in iternet).
elec3ic 03-30-2008, 05:21 PM mda, slabuts, slabuts cu raspunsurile din partea voastra. ma asteptam sa fiti mai activi dar in rezultat nu am obtinut decit doua raspunsuri ce nu satisfac cererea mea.
P.S. orice autor ai unei carti (chiar si Bruce Eckel) ar recomanda pe linga cartile sale sa ne folosim si de un numar impresionant de problemare.
P.S.S. nu poti dezvolta un proiect atit timp cit nu ai puse bazele cum se cuvine. asa ca va rog, dati problemare.
Smile 03-30-2008, 10:19 PM elec3ic, am citeva carti... dak iti trebueste pot sa le pun aici...
gr8dude 03-31-2008, 07:28 PM Cred ca nu ai inteles faza cu proiectul. Nu se are in vedere ca trebuie sa dezvolti un produs, apoi sa-l vinzi (ceea ce implica faptul ca acesta trebuie sa fie finalizat, sa lucreze corect, etc).
Trebuie doar sa vrei sa faci ceva, si facind un plan de evolutie a proiectului te vei ciocni cu un set de probleme - asta e ceea ce cauti.
Daca ti se pare ca nu e bine sa te 'joci' cu astfel de probleme, vezi sarcinile de la olimpiadele de programare - si vei gasi ceea ce cauti.
Pentru mine notiunea de "problemar C++" e foarte stranie, nu am intilnit asa ceva. Cel mai apropiat lucru care imi vine in gind - colectiile de snippet'uri care fac ceva (ex: http://aspn.activestate.com/ASPN/Python/Cookbook/)
PiggyEFromHell 04-01-2008, 05:09 PM Pentru mine notiunea de "problemar C++" e foarte stranie...
Yep... de acord...
elec3ic... daca vrei sa inveti programare e destul sa ai o carte generica de C++, in care sunt exercitii si aplicatii. Cumperi un Deitel&Deitel(de exemplu) si ti-e suficient... cu toate ca mie mi-au placut cartile de Tudor Sorin(pentru liceu 9-11)... nu tin minte editura(Infomat parca). Dar pentru OOP nu sunt suficiente.. de fapt la partea cu OOP mi s-a parut slabutza cu toate unii colegi n-au fost deacord. In rest, fantezie, calculator... si la treaba.
Daca vrei sa te crezi programator, cauta vreo 10 problemare si lasa-le sa se prafuiasca undeva pe vre-un raft.
elec3ic 04-01-2008, 06:30 PM elec3ic, am citeva carti... dak iti trebueste pot sa le pun aici...
Ar fi minunat daca le-ai pune aici. Astept si multumesc!
elec3ic 04-01-2008, 06:40 PM Cred ca nu ai inteles faza cu proiectul. Nu se are in vedere ca trebuie sa dezvolti un produs, apoi sa-l vinzi (ceea ce implica faptul ca acesta trebuie sa fie finalizat, sa lucreze corect, etc).
Trebuie doar sa vrei sa faci ceva, si facind un plan de evolutie a proiectului te vei ciocni cu un set de probleme - asta e ceea ce cauti.
Daca ti se pare ca nu e bine sa te 'joci' cu astfel de probleme, vezi sarcinile de la olimpiadele de programare - si vei gasi ceea ce cauti.
Pentru mine notiunea de "problemar C++" e foarte stranie, nu am intilnit asa ceva. Cel mai apropiat lucru care imi vine in gind - colectiile de snippet'uri care fac ceva (ex: http://aspn.activestate.com/ASPN/Python/Cookbook/)
Pentru unii e stranie pentru altii nu :) , dar eu am nevoie de unul, doua ca sa exersez la teme. Cineva mi-a recomandat o culegere de probleme la programare (cer scuze, initial nu formulasem corect fraza de problemar la C++) care in final am gasit-o astazi: ""Задачи по програмираванию" scrisa de Абрамов С. А. и другие".
Ideea de proiect e buna dar nu pentru mine, cel putin la moment. Mai tirziu neaparat.
hakcus 04-02-2008, 09:18 AM mda, slabuts, slabuts cu raspunsurile din partea voastra. ma asteptam sa fiti mai activi dar in rezultat nu am obtinut decit doua raspunsuri ce nu satisfac cererea mea.
P.S. orice autor ai unei carti (chiar si Bruce Eckel) ar recomanda pe linga cartile sale sa ne folosim si de un numar impresionant de problemare.
Imi pare rau ca nu asculti ce iti spun. Deci in toata lumea exista cateva carti superbe din care ai putea invata programare: (dupa autori) Stroustrup, Kris Jamsa, Kernighan, Knuth, Buce Echel, Ritchie. Cand m-am apucat sa invat programare -- mi-am luat 2 carti una de clasa 11 a doua de a 12, pot sa iti spun ca dupa ce am dat de Bruce Echel, am inteles ca programam gresit. Iti recomand sa inveti a programa impreuna cu acesti autori. Daca nu faci asa : o sa te apuce lacrimile atunci cand ajungi la procese si fire de executie mai ales in windows.In linux e mai usor, doar ca linuxul e mai complicat in utilizare. Evident initial iti sunt necesare cartile alea 2 de mai sus. Succes.
elec3ic 04-07-2008, 10:39 PM In fine hakcus, am sa "rasfoiesc" mai intii manualele de Ritchie si Kernighan + Bruce Eckel... si apoi voi vedea daca e nevoie de ceva mai mult.
Doomed 06-19-2008, 01:52 PM incearca Cormen ... cauta PDF-ul pe net ;)
|