Victor Prohnitchi
02-11-2008, 05:55 PM
O rugaminte mare la cei care au treaba cu MS Access.
Incerc sa fac in acces un mic sistem financiar si m-am blocat la calculul din subforme. Daca poate cineva sa ma ajute i-asi fi foarte recunoascator (berea e dupa mine :)
AM incercat mai multe variante indicate pe diferite forumuri de specialitate dar numerge.
In imagine am scris ce si cum trebuie sa se calculeze...
http://picasaweb.google.com/vprohnitchi/Io/photo#5165736241320993858
Victor Prohnitchi
02-19-2008, 09:42 AM
Vad ca nimeni nu a indraznit sa raspunda la intrebare mea, nu-i nimic, intre timp am gasit solutia. Am renuntat la calculele din forme si am recurs la interogari, cu toate ca acest lucru afecteaza viteza de lucru... dar ma rog
Iata alta intrebare...
In tabelul "X" am campurile:
- Suma in lei
- Cursul Valutar
Intr-o interogare scriem formula: Suma in valuta=[Suma in lei]/[Cursul Valutar]
La proprietatile formulei scrim ca aceasta este de Format Fixed si cu 2 decimale.
Spre exemplu, daca calculam cu calculatorul 5321,00/11,21= 474,665477252453
In acces insa rezultatul este - 474,67, asta din cauza ca rotungeste.
Intrebare cum se poate de oprit rotungirea sau de restrictionat calculul a doar 2 sau 4 decimale?
gr8dude
02-19-2008, 03:30 PM
Vezi daca exista acolo o functie care se numeste trunc; sau daca poti indica in proprietatile celulei daca rezultatul va fi 'rounded' vs 'truncated'.
Cred ca nu ai primit feedback pentru ca nimeni nu foloseste Access. Iti recomand sa treci prin lista de cunostinte, sa vezi cine invata in clasa a 12-a; pentru ca acolo se studiaza Access si pentru acei elevi cunostintele sunt proaspete; din ei vei scoate informatia pe care o cauti.
In general consider ca nu e o idee buna sa faci o baza de date serioasa in Access, pentru ca in viitor aceasta te va musca de fund.
fight3r
02-21-2008, 12:45 PM
Pina si SQL Express(care e gratis) are performante mai bune decit access...
Poti sa-l incarci de pe site-ul oficial MS