Potrivit ? :D
...precis nu ala in care inveti tu :D
gr8dude
02-04-2008, 12:33 AM
Vik-ing, e acela in care pe copii ii invata sa scrie "inpact"?
Irka, eu cred ca intrebarea ta nu poate gasi raspuns; trebuie sa dai mai multe detalii (in special care sunt abilitatile copilului pentru care se cauta liceul optimal). In viata mea, regula de alegere era "acela care e mai aproape de casa". Am vazut prosti care au absolvit un liceu-wow, precum si oameni inteligenti care au absolvit un liceu-nu_wow.
Vezi discutia de aici: http://moldova.net/showthread.php?t=2997
vik-ing
02-04-2008, 12:43 AM
da , bai :D
...Spiru Haret , si eu ii fac acum antireclama :)
chiar crezi ca nu stiu cum se scrie ,,impact''?
...dar , te inteleg - trebuia sa te dai tare in fata fetei :)
AndersoN
02-04-2008, 04:45 AM
Irka, imi dau si eu intrebarea asta citeodata, dar am ajuns la concluzia ca raspunsul poate sa varieze de la om la om.
Daca scopul liceului sunt cunostintele, atunci... nu stiu care-i cel mai bun.
Am putea discuta plusurile si minusurile fiecarui liceu in parte.
adrenalina
02-04-2008, 03:07 PM
viking, te rog sa te calmezi. nu ii prima data cand scrii astfel de mesaje agresive fara nici un motiv...
matroskin_ing
10-26-2008, 05:42 PM
Liceul Privat Moldo Turc. Am facut gimnaziul acolo, din chestiuni personale a trebuit sa ma transfer in ultimii 2 ani de liceu la "V. Alecsandri".
Moldo Turcul e un liceu cu predare in engleza. Pe timpul meu avea profesori foarte puternici, acum nu mai stiu ca am pierdut legatura. Predarea in engleza (mai putzin geografie si istorie), ajuta foarte mult faptul.
Taxa pentru studii era singura plata sau contributzie facuta pe durata anului de studii. Includea totul.
V. Alecsandri. Respect pentru Profesori si rusine pentru profesorasi. La costuri s-a aratat mai scump ca liceul privat. Adica studiile intr-un liceu public, de stat, sunt mai costisitoare ca intr-un liceu privat. Ceva nu merge bine in sistem.
Cu tot negativul de acolo, ambele licee au avut rol in educatzia mea. "Cel mai tare" liceu... Hmm, ala in care tzi-ai petrecut perioada. Una frumoasa si vesela de altfel.
lvl100
10-26-2008, 06:12 PM
Moldo Turcul e un liceu cu predare in engleza. l.
Dar un liceu Mexicano - Chinez in care se preda numai in poloneza nu aveti ?
matroskin_ing
10-27-2008, 09:12 PM
Ai tu nevoie? Daca e singura posibilitate sa te socializezi astfel, se poate organiza. Ca-n bancul ala vechi "possible but very expensive". Numai bine
lvl100
10-27-2008, 09:33 PM
Ai tu nevoie? Daca e singura posibilitate sa te socializezi astfel, se poate organiza. Ca-n bancul ala vechi "possible but very expensive". Numai bine
Deci principalul motiv pentru care tu te duci la liceu e sa socializezi. Deci asta era explicatia....
dixy
10-29-2008, 01:40 AM
Pai cel mai misto liceu e ala in care gasesti iarba, bautura si tigari mai ieftine, gagici multe si frumoase, prieteni alcoolici si babaci cu bani. :D
Alisa
10-29-2008, 01:42 AM
de obicei gasesti drogurile la poarta liceului,poti sa rulezi ceva in pauza si sa razi la ore,dar daca vrei 'sa te tragi pe nas' sau sa te faci speedy gonzales trebuie s-o faci in alta parte.
lvl100
10-29-2008, 02:16 AM
de obicei gasesti drogurile la poarta liceului,poti sa rulezi ceva in pauza si sa razi la ore,dar daca vrei 'sa te tragi pe nas' sau sa te faci speedy gonzales trebuie s-o faci in alta parte.
Ia uite cine avea experienta in asa ceva pe forum :)
Mai povesteste-ne :)
Alisa
10-29-2008, 02:29 AM
Nu mai pot povesti,am ajuns la facultate:)
lvl100
10-29-2008, 02:50 AM
Si acum incerci sa uiti de pacatele din tinerete ? :)
dixy
10-29-2008, 05:21 PM
Eh la facultate sunt oameni cuminti, nu golani asa ca prin licee... :D
Personal am cam exagerat cu timpul in care am fost student (inca mai sunt) si-mi amintesc ca facusem chiar cerere pentru un loc in camin desi eram din Bucuresti. Nu-mi convenea atunci ca stateam cu parintii si nu-mi ajungea 80% golaneala, vroiam 150% golaneala.
Cred ca tine de varsta. Cum treci cu un an sau doi peste varsta "critica", nu mai exista golaneala, in schimb exista discutii cu prietenii: "mai tii minte bai"? Dar aceste "mai tii minte bai" imi produc o mare placere si au fost unele dintre cele mai frumoase momente. E frumos sa fii tanar si nebun si sa traiesti viata la maxim.
La liceu nu prea e cazul pentru ca inca esti mic si prost si ai destul de entuziast dar inca nu prea dezvoltat. Cele mai frumoase amintiri pentru tot omul sunt cele intre 18-25 de ani, traite in perioada de facultate. Deja ai un creier mai matur, griji materiale nu ai, stres, probleme, etc, inca nu apar.
Singura cerinta e sa nimeresti echipa potrivita. Si eu am nimerit-o si inca cum. :D
Alisa
10-29-2008, 05:27 PM
cand trebuie sa ajungi la job si eventual si la cursuri,cand abia daca ai timp sa dormi 6 ore pe noapte nu prea iti mai arde de distractii. Norocul meu e ca am o 'gasca' mai antrenanta la job decat la facultate; La camin,e altceva,daca apuci sa petreci mai mult de 8/24 acolo
dixy
10-29-2008, 05:42 PM
cand trebuie sa ajungi la job si eventual si la cursuri,cand abia daca ai timp sa dormi 6 ore pe noapte nu prea iti mai arde de distractii. Norocul meu e ca am o 'gasca' mai antrenanta la job decat la facultate; La camin,e altceva,daca apuci sa petreci mai mult de 8/24 acolo
Da' cine avea nevoie de job? La 20 de ani ma tineau parintii. Dupa vreo trei a inceput sa-mi fie jena si am cautat si eu un mic job. Evident, banii de la job se duceau tot pe chefuri, munte, vama, etc.
lvl100
10-29-2008, 06:30 PM
Personal am cam exagerat cu timpul in care am fost student (inca mai sunt) si-mi amintesc ca facusem chiar cerere pentru un loc in camin desi eram din Bucuresti. Nu-mi convenea atunci ca stateam cu parintii si nu-mi ajungea 80% golaneala, vroiam 150% golaneala.
LOl imi aduc aminte cum eram si eu la terminarea liceului. Aveam tot felul de variante bune chiar pe langa mine( inclusiv Bucurestiul), dar ca sa ma simt in siguranta am plecat la 18 ore de mers cu trenul , la Cluj :)
SI intr-adevar, daca ai posibilitatea e pacat sa te angajezi in primii 2 ani. Dar nu toti au aceasta posbilitate din pacate.
dixy
10-29-2008, 06:45 PM
E pacat sa fii nevoit sa alegi intre bani vs viata traita la maxim. Stiu ca sunt oameni in situatia asta si de aia cred ca am avut noroc. Nu de alta dar aia cativa ani nu se intorc inapoi, si degeaba ai bani la 40 de ani ca n-ai cum sa repeti sentimentele si senzatiile traite in perioada aia. Cine n-a trait primii ani de studentie, se poate spune ca e sarac, fie el Gigi becali, Dinu Patriciu sau Bill Gates. (desi pe Bill il cam banuiesc eu de multe chestii)
editat pentru greseli de tastare.
lvl100
10-29-2008, 07:40 PM
E pacat sa fii nevoit sa alegi intre bani vs viata traita la maxim. Stiu ca sunt oameni in situatia asta si de aia cred ca am avut noroc. Nu de alta dar aia cativa ani nu se inti\orc inapoi, si degeaba ai bani la 40 de ani ca nai cum sa repeti sentimentele si senzatiile traite in perioada aia. Cine n-a trait primii ani de studentie, se poate spune ca e sarac, fie el Gigi becali, Dinu Patriciu sau Bill Gates. (desi pe Bill il cam banuiesc eu de multe chestii)
Acuma depinde banuiesc si de oras. Una e sa fii intr-un loc in care acuma cativa ani plateai 1,5 RON sa traversezi juma de oras cu taxiul si alta e sa fii intr-un loc ca Bucurestiul care are preturi la Tokyo.
Alisa
10-29-2008, 10:02 PM
Bucurestiul ofera de toate, e o lume 'pestrita',nu te plictiseste,ci te oboseste,de aceea il iubesc.
dixy
10-30-2008, 12:41 AM
Bucurestiul ofera de toate, e o lume 'pestrita',nu te plictiseste,ci te oboseste,de aceea il iubesc.
Aici asa e, daca nu gasesti ceva - ceva insemnand orice, nu numai un produs material, in Bucuresti, nici in NewYork nu gasesti. Doar ca a devenit super aglomerat si e cam dificil sa te deplasezi prin el.
lvl100
10-30-2008, 10:17 AM
Aici asa e, daca nu gasesti ceva - ceva insemnand orice, nu numai un produs material, in Bucuresti, nici in NewYork nu gasesti. Doar ca a devenit super aglomerat si e cam dificil sa te deplasezi prin el.
Acuma depinde si de preferinte. Eu de cand am fost prima oara la Bucuresti am zis ca intr-un oras in care schimbi 3 metrouri , 2 autobuze si 5 tramvaie numai ca sa ajungi din punctul A in punctul B nu e de mine :)
Intotdeauna am preferat orase gen Cluj, Timisoara, Iasi care sunt indeajuns de mari sa iti ofere cam tot ce iti doresti, dar in acelasi timp destul de mici ca sa le cunosti personal, sa nu fii doar o gaza pierduta in jungla urbana.
adrenalina
10-31-2008, 05:41 PM
eu am facut liceul la Onisifor Ghibu, in Cluj-Napoca. 12 ani am stat acolo si am niste amintiri foarte faine din toata perioada aia. daca stau acum sa analizez din perspectiva americana, ma numaram printre fetele populare, dar care invatau bine :D
cred ca clasa a 12 a fost cea mai faina... o gramada de tampenii facute, aveam motivari de la medicul de familie pe luni de zile, cica sa invat pt bac si mergeam la scoala numai ca sam ajungem prin baruri cu colegii. suna destrabalat parca, dar nu era chiar asa rau... eram avizi de comunicare, stiind ca ii ultimul an impreuna, dupa care fiecare pe drumul lui...