PDA

View Full Version : Moldova cel mai nefericit loc din lume

mihai2203
01-13-2008, 01:10 AM
Am vazut un articol in Inet...

http://www.usatoday.com/life/books/news/2008-01-06-geography-of-bliss_N.htm?POE=click-refer

Mih@
01-13-2008, 11:00 PM
Daca noi vom sta si ne vom uita cu trec lucrurile pe linga noi si nu vo reactiona pentru a face ceva pentru acest coltisor de pamint,imi pare rau sa spun dar vom fi deacord cu aceasta fraza.

denilson
01-17-2008, 10:12 AM
nu e adevarat...si sper ca alegerile sa demonstreze k mergem p calea cea dreapta !!!!

Space Gorilla
01-20-2008, 12:43 AM
De ce ar trebui sa facem ceva pentru acel coltisor de ***?Pentru ce? Pentru cine? De ce eu? De ce energia/sanatatea/timpul meu? Ce am luat eu de acolo ca sa intorc acum?

Nu ar trebui sa intrebam ce putem face noi pentru tsara. Mai intii ar trebui sa vedem ce a facut tsara din noi.

Personal nu am nici un sentiment de autodaruire patriei.. care de fapt nici nu exista... nu am simtit niciodata o apartenentsa sanatoasa la aceasta comunitate.. Mereu o fost o izolare.. si un feeling de "ne la locul meu" insotita de numeroase obstacole si prostii in calea dezvoltarii mele sau in istoria familiei mele.. toate puse de aceiasi tsara pentru care acum ar trebui cica sa fac ceva...
Prfrfrfrrfrfrfrfrfrrrrrrrrrrrrrffffffffffffffffff
*** de tsara... ca nici dusmanului nu ias dori sa se nasca acolo...

adrenalina
01-20-2008, 03:41 PM
te-as ruga sa iti moderezi limbajul, daca nu vrei sa primesti penalizari pentru mesaj vulgar.

pana la urma in tara asta te-ai dezvoltat. aici au trait parintii tai, prietenii tai, aici ai invatat sa scrii si sa citesti, aici ti-ai facut primii prieteni, etc. etc... fara astea nu ai fi ajuns in acel loc care il consideri cu mult mai bun. asa ca cel putin ai respect fata de ceea ce ti-a oferit. respect pentru putinul ala si mai ales pentru oamenii de aici. care au ramas si pe care ii intereseaza sa reuseasca sa se dezvolte la ei acasa, nu sa dezvolte fundurile strainilor.

olgutsa
01-20-2008, 08:44 PM
Adrenalina, bine spus, de acord!

Cred ca fericirea depinde doar partial de locul unde te-ai nascut.

Si in cea mai frumoasa tara din lume te poti simti mizerabil si invers. Multe depinde de noi si nu de tara, nu crezi?

In plus, Moldova nu este cea mai rea tara din lume. Avem potential de dezvoltare, doar politicienii fac politica gresita. Intr-o buna zi poate sa se schimbe totul.

NaE
01-23-2008, 02:54 AM
te-as ruga sa iti moderezi limbajul, daca nu vrei sa primesti penalizari pentru mesaj vulgar.

ceeee? :D penalizari? in forma de ce? muscaturi usoare pe scrot in timp ce beau ceai fierbinte? :))

pana la urma in tara asta te-ai dezvoltat. aici au trait parintii tai, prietenii tai, aici ai invatat sa scrii si sa citesti, aici ti-ai facut primii prieteni, etc. etc... fara astea nu ai fi ajuns in acel loc care il consideri cu mult mai bun.

corect, nu era sa ajung aici, era sa ajung mult mai departe si mult mai repede... Cind eu am trait si m'am dezvoltat impreuna cu parintii mei, am contribuit cu virf si indesat la dezvoltarea acelei tsari..
nu am de gind sa comentez mai mult caci aici vorbesti despre TINE, poate ca tu ti-ai facut primii prieteni.. poate ca tu te-ai dezvoltat doar din resursele acestei tsari.. eu insa nu..

asa ca cel putin ai respect fata de ceea ce ti-a oferit. respect pentru putinul ala si mai ales pentru oamenii de aici. care au ramas si pe care ii intereseaza sa reuseasca sa se dezvolte la ei acasa, nu sa dezvolte fundurile strainilor.

:) E clar... nu poti iesi de acolo si esti infuriata de asta...
Si ce are respectul pentru cei de acolo cu parerea mea despre moldova? Poftim dezvoltativa cit va tin urechile.. eu doar va spun ca nu e bine sa'ti irosesti resursele vitale(adica viata) dezvoltind baltoace care nu se dezvolta prin definitia lor... viata e prea scurta.. vrei tu sa intelegi asta sau nu...

adrenalina
01-23-2008, 02:07 PM
foarte gresit Nae, foarte gresit... :)
exista in tara asta atatia oameni valorosi care au reusit sa se dezvolte din reusrsele ei si care nu au fugit ca lasii pe alte meleaguri, dar au incercat sa faca ceva aici. pentru ca tara este mai mult decat politica. iar sentimentul de apartenenta si sentimentul de acasa nu ti-l da nimeni. si stiu cat de important este.
iar masuratorile frustrarii mele, lasa-l epe seama celor care se pricep. tu vezi-ti de ale tale. pentru ca mesjul tau urla de frustrare si de ura.

ps: data viitaore pur si simplu te banez pentru clona si iti banez si nickul Nae pentru o perioada, sa te racoresti....

olgutsa
01-23-2008, 06:58 PM
Noe, si la dezvoltarea carei tari contribui acum? Si in ce mod? Chiar ma intereseaza..

dictionar
01-24-2008, 02:44 AM
foarte gresit Nae, foarte gresit... :)
exista in tara asta atatia oameni valorosi ....

asa-mi mai place cum vorbesti, 3 cuvinte in crushi, afirmatii fara demonstratii, tat in vint... da si tu niste nume de oameni mari ... ''te banez, te banez'' numa asta poti sa spui, tu esti un fel de Voronin pe forum...

FogDucker
01-24-2008, 09:08 AM
Am vazut un articol in Inet...

http://www.usatoday.com/life/books/news/2008-01-06-geography-of-bliss_N.htm?POE=click-refer

USA TODAY sunt niste inculti. Articolul respectiv este, "bullshit" menit sa umple capul americanului de rind cu tot felul de prostii despre alte tari, in speranta ca-l va face sa uite de problemele de acasa.

adrenalina
01-24-2008, 06:44 PM
dictionar, daca tu ai avut ghinionul sa cunosti numai ratati, poate ii o problema in cercul tau de prieteni... nu o sa dau nume personale pe acest forum, nici macr la doleantele tale tampite. daca numai atat de duce capul nici o problmea.

dictionar
01-25-2008, 02:40 AM
da tu inafara de lelaina mai ai si alti prieteni :D? ... ma-ndoiesc...

lelaina
01-25-2008, 10:03 AM
...tu prietenii ii numeri pe forum sau cum? Daca e sa judecam dupa aparente eu as zice ca tu nu ai nicio prietena (nemaivorbind de prieten) si iti refulezi frustrarile prin povesti despre cat ti-e de bine singura si nu ai nevoie de nimeni sa te deranjeze. Deja stii si tu ca aparentele sunt inselatoare.

dictionar
01-25-2008, 05:34 PM
corect: daca e sa judeci dupa aparente...

...in comparatie cu altii eu nu tai tata ziua frunze la ciini ca sa nu-mi doresc sa stau singura seara sau duminica... am si eu nevoie de vreo ora doua sa stau singura sa am si eu linistea mea, fara ca sa-mi pierd energia discutind lucruri banale cu oameni care nu merita efortul...

prietenii nu-s pentru doar a birfi :)

sprin_us
01-31-2008, 05:40 PM
USA TODAY sunt niste inculti. Articolul respectiv este, "bullshit" menit sa umple capul americanului de rind cu tot felul de prostii despre alte tari, in speranta ca-l va face sa uite de problemele de acasa.

USA TODAY nu sunt inculti,mai bine ca sunt bussinesmeni:)cel mai rau loc de a colecta informatie despre ceva e presa si americanii o stiu foarte bine.ei nu fac articole ca sa fie adevarate ei fac articole ca ziarele sa se vinda.asa ca multi oameni ii cred pe americani de prosti dar credema ca nu e asa:)ma aflu in state de 7 ani si am avut sansa sa lucrez cu americani de rind si as zice ca undeva vrea 20-30% din americani is inculti sau prosti dar majoritatea nu sunt,cind venisem in america asa impresia aveam si eu dar cu timpul miai schimbato.

sprin_us
01-31-2008, 05:51 PM
pana la urma in tara asta te-ai dezvoltat. aici au trait parintii tai, prietenii tai, aici ai invatat sa scrii si sa citesti, aici ti-ai facut primii prieteni, etc. etc... fara astea nu ai fi ajuns in acel loc care il consideri cu mult mai bun. asa ca cel putin ai respect fata de ceea ce ti-a oferit. respect pentru putinul ala si mai ales pentru oamenii de aici. care au ramas si pe care ii intereseaza sa reuseasca sa se dezvolte la ei acasa, nu sa dezvolte fundurile strainilor.[/QUOTE]
is deacord cu ceea ca tre sa ai respect pentru tara de unde vii,caci tara acesta ma facut cine sunt,greutatile ne calesc si ne face sa avem succes cind plecam in tari straine. despre respect pentru oamenii ramasi aici in moldova iarasi is de acord cu tine,dar despre ceea ca zici ca au ramas in moldova ca sa dezvolte tara si nu fundurile straine imi aduci aminte de un ratat care nu a capatat in viata ce a dorit,sper fara ofense,dar de ce sa stai intro tara fara viitor daca i sansa sa pleci undeva si sati indestulezi familia?in moldova nu ai viitor,am fost profesor de liceu la limba engleza si aveam $20 pe luna crezi ca asta dezvolta tara sau trebuia sa stau acolo sa imi fac viitor? nu cred,cine are bani poate sa stea in molodva caci au viitor dar ceilalti de peste hotare trimit multi bani in tara si contribuie mai mult la dezvoltarea economica decit cei ce stau in tara.inca o data sper sa nu te ofenseze mesajul meu dar ai unele puncte cu care sunt deacord si unele care nu.

dingermany
02-01-2008, 11:25 AM
in elvetia este ura intre italieni, francezi si nemti.. da eu zic ca asta-i tot publicitate la tara noastra, citesc americanii despre moldova si o cauta pe harta, sau in wikipedia...

Tzaca_Ana
02-02-2008, 11:39 PM
in elvetia este ura intre italieni, francezi si nemti.. da eu zic ca asta-i tot publicitate la tara noastra, citesc americanii despre moldova si o cauta pe harta, sau in wikipedia...
interesant...Si ce ne da noua aceasta "reclama"?

Tzaca_Ana
02-02-2008, 11:41 PM
Moldova nu este urita pentru ca asa vrea ea, ci pentru ca o urim noi!!!

FogDucker
02-14-2008, 11:53 AM
USA TODAY nu sunt inculti,mai bine ca sunt bussinesmeni:)cel mai rau loc de a colecta informatie despre ceva e presa si americanii o stiu foarte bine.ei nu fac articole ca sa fie adevarate ei fac articole ca ziarele sa se vinda.asa ca multi oameni ii cred pe americani de prosti dar credema ca nu e asa:)ma aflu in state de 7 ani si am avut sansa sa lucrez cu americani de rind si as zice ca undeva vrea 20-30% din americani is inculti sau prosti dar majoritatea nu sunt,cind venisem in america asa impresia aveam si eu dar cu timpul miai schimbato.

Americanii ca popor nu sunt neaparat prosti, nu cred ca am spus asta. Dar o mare parte sunt, sa folosesc termenii locali "narrow minded"; sau cum se mai spune in Moldova "li-i in nahui" de restul lumii. Sunt doar interesati de ce se intampla in jurul lor, in propria comunitate, cum ar fi un ucigas sau un pedofil scapat din puscarie sau ca guvernul local a interzis armele in locurile publice sau ca benzina a ajuns la $1.60 Galonu' si toti stiu cand iese noul model Chevy Silverado. Cam atat.
Si mai este un alt aspect; diferenta intre zonele sau statele americane este foarte mare; de exemplu zona de est cum ar Bostonul sunt mult mai deschise si cosmopolitane, spre deosebire de sa zicem statele din zona "midwest" sau sudul.

FogDucker
02-14-2008, 12:18 PM
Apropo despre massmedia americana...mai bine de 90% din stirile prezentate sunt chiar din propria tara(The GREAT US of A). Dupa parerea mea, FOX si USA Today sunt la capul listei cand e vorba de a nu prezenta stiri internationale, de obicei acestea se ocupa de scandaluri, divorturi, procese, actori drogati, etc. Iar editorii de la USA Today sunt chiar cei mai nepotriviti pentru a publica un astfel de articol despre Moldova sau orice alta tara, cu statistici(statistica) luate de la un "backpacker" plictisit.
Si nu ca vreau sa apar Moldova; dar mie personal Moldova mi se pare printre cele mai fericite locuri de pe planeta(ca si Romania de altfel), o tara mica si frumumoasa, plina de istorie, unde lumea stie sa traiasca si sa se bucure de putinul care-l au.
Insa asta e doar parerea mea.

dardala
02-14-2008, 12:34 PM
Moldovans are truly miserable
haha... cam amuzant să vezi aşa cuvinte scrise de un american ))

referitor la fericire... credk poţi fi fericit şi în sahara, dacă ai voinţa şi inspiraţie...

NaE
02-15-2008, 03:51 PM
fericit poti fi si cu fatsa intro baliga proaspata de vaca.. daca esti cu ochii inchisi si te gindesti la un terci cald de spinach... doar ca in moldova terci de spinach nu gasesti nicaieri.. si asa ajungem la ideia ca nu poti visa ceva ce nu vezi acolo...

Dar sa ridice miina acum cine se afla in tara din respect pentru locul(oamenii) care la crescut/ sau din dorinta de a creste nivelul tarii.... cred ca nimeni nu se va asocia cu asa lucruri... cu totii sintem in primul rind egoisti.. iar apoi peste vreo cinci sute de rinduri.. sintem si patrioti... nu?

adrenalina
02-15-2008, 04:04 PM
ok, eu nu pot sa ridic mana asta, pentru ca nu sunt originara de aici... si sincer, de multe ori, este complicat pentru mine sa traiesc aici. cred ca ma enervez mai mult decat localnicii. si orice rahat care se intampla, orice lege care apare si care ingropa si mai tare majoritatea afaceristilor, instaurandu-se o dictatura fatisa si un monopol ecomomic pe fata, ma scoate din minti... pentru ca imi dau seama ca majoritatea oamenilor habar nu au in ce lume traiesc... nici nu ii intereseaza, nici nu vor sa inteleaga.
insa, eu cunosc cateva persoane care au ramas aici si au pirdut destul de multe, dar inca a ramas patriotismul si speranta ca sacrificiile facute nu au fost in zadar... Nae, poate ca nu sunt multi, dar numai eu pot numi 3 persoane de acest gen... sa speram ca si altii pot macar atat si atunci inseamna ca totusi spirit national exista...

NaE
02-15-2008, 04:33 PM
spirit national exista..oriunde, indiferent de locatie..

ce nu exista la toti.. e dorinta de autosacrificare pentru o comunitate artificiala... o moldova artificiala.. care trebuia sa fie o romanie acum..

mi se pare utopica ideia sa te refuzi de anumite placeri ale vietii pentru asa o notiune de innorata.. ca "tara mea" ... pot intelege .. pentru "prietenii.."/"parintii.."/"Silvica Guma" pistruiata cu care ma bateam in clasele primare... dar pentru "tsara..." e o prostie curata...

p.s... Hai lasa editatul mesajelor straine.. si mai bine raspunde omului din pagina 2, ca se pare ca tie ti se adresa... :)

adrenalina
02-15-2008, 05:02 PM
dar nu crezi ca notiunea de tara mea cuprinde toate aceste chestiuni pentru care tu intelegi sa te sacrifici? adica tu te duci, dar parintii tai, bunicii tai, Silvica raman sa traga mai departe... :) despre cine vorbesc eu nu se sacrifica pentru conceptul Moldova, patria mea... se spera la mai mult... dar acest lucru nu va fi posibil cata vreme toti cei care mai pot sa mentina idea romansimului pleaca pe undeva... si cine ramane? :)
patriotismul, dupa parerea mea cuprinde mai mult decat notiunea stearsa de tara... pentru ca noi ne sacrificam pentru ceea ce inseamna pamantul natal...

Unionistul
04-12-2008, 12:00 AM
Yankei jegosi cum indrasnesc,sunt atatea tari care o duc multa mai rau sau inca nu au descoperit Asia si Africa.(Kosovo din Europa)
Niste prosti idioti am sa sarbatoresc cand vor cadea economic si UE le va arata degetul mijlociu,o sati ca deja sunt p locul doi si incep sa prinda viteza...in jos.

Nea goe din pacate tu ai lasat armele jos,tu chiar crezi ca poti sta departe de taza fara sa oftezi sau tu vrei sa`mi spui ca nu plangi ca un retardat cand auzi o melodie in romana si ai fost plecat de mult timp?Zi mersi ca nu te`ai nascut in Africa ca erai hrana pentru lei zi mersi ca esti roman.

FogDucker
04-13-2008, 11:31 AM
Yankei jegosi cum indrasnesc,sunt atatea tari care o duc multa mai rau sau inca nu au descoperit Asia si Africa.(Kosovo din Europa)
Niste prosti idioti am sa sarbatoresc cand vor cadea economic si UE le va arata degetul mijlociu,o sati ca deja sunt p locul doi si incep sa prinda viteza...in jos.

Nea goe din pacate tu ai lasat armele jos,tu chiar crezi ca poti sta departe de taza fara sa oftezi sau tu vrei sa`mi spui ca nu plangi ca un retardat cand auzi o melodie in romana si ai fost plecat de mult timp?Zi mersi ca nu te`ai nascut in Africa ca erai hrana pentru lei zi mersi ca esti roman.

Intentii bune sunt sigur ca ai, pacat ca scrii aiurea.

Endo
04-15-2008, 12:29 AM
Urban Dictionary...:D
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=moldova
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=moldavian

FogDucker
04-15-2008, 09:03 AM
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=moldavian

Ei, se pare ca padrujile din Moldova au primit un calificativ bun...:rolleyes:

Karina
04-15-2008, 05:51 PM
Nu stiu daca a mai fost postat
http://www.timpul.md/Rubric.asp?idIssue=752&idRubric=7762
Moldovenii riscă să dispară ca naţiune în următorii 50 de ani

Natalitatea scăzută şi migrarea sporită din R. Moldova pot crea premise pentru dispariţia moldovenilor ca naţiune peste 50 de ani, a declarat în cadrul unei conferinţe academicianul Gheorghe Paladi.

Condiţiile de sărăcie în care trăiesc oamenii din R. Moldova favorizează procesul de îmbătrânire demografică din ţara noastră, aspect care forţează tânăra generaţie să ignore natalitatea. La sfârşitul anilor ’80 la o mie de locuitori erau 21 de naşteri. Astăzi în unele raioane ale ţării coeficientul nu depăşeşte opt naşteri, a precizat academicianul.

Alexandru Sidorenco, conducător de programe în cadrul Cartierului General ONU pentru Populaţie, din New York, menţionează că în condiţiile în care conducerea ţării nu va întreprinde măsuri pentru a stimula natalitatea sau nu va face nimic pentru stoparea emigrării, peste câţiva ani nu va avea cine să rezolve problemele ţării. Reprezentanţii ONU au promis că vor oferi R. Moldova un ajutor tehnic în vederea soluţionării problemei de îmbătrânire demografică, dar şi pentru pregătirea specialiştilor în demografie, care nu există la moment în ţară.

Cu suportul ONU şi în concordanţă cu Planul R. Moldova şi a Consiliului Europei, se preconizează elaborarea aşa-numitei Cărţi Verzi a demografiei R. Moldova, care va include rezultatele cercetării situaţiei pe piaţa demografică a ţării.

partizan131
04-15-2008, 06:11 PM
Mai degraba inca o diversiune pt. a mai obtine niste fonduri. 50 de ani...inseamna 2 generatii, a gresit ceva nenea academic.

maron
11-17-2008, 09:41 PM
Moldova cel mai nefericit loc din lume, numai pentru unii

http://www.gandul.info/viata/mitropolitul-si-damele-la-shopping-in-primul-mall-din-chisinau.html?3931;3506258

maron
11-20-2008, 07:11 PM
din ciclul
"un banc bun pt o natie considerata tampita"

http://protv.md/stiri/social/stefan-secareanu-este-ingrijorat-ca-langa-sediul-pro-tv-frunzele.html

anonymus_xxx
11-20-2008, 09:32 PM
maron ... de catre cine anume e consiterata natzia "timpita"?????

maron
11-20-2008, 09:45 PM
maron ... de catre cine anume e consiterata natzia "timpita"?????

ghici!

anonymus_xxx
11-20-2008, 10:07 PM
d un timpit ,bingo????

maron
11-21-2008, 01:02 PM
d un timpit ,bingo????

Daca era doar unul... :D

Hmmm
11-22-2008, 11:18 AM
nu pot zice nefericit... sunt inca aici, ma simt fericit dar nu si sigur pentru viitorul acestei tari..

lvl100
11-22-2008, 12:25 PM
d un timpit ,bingo????

Asta e chiar haios. 2 cuvinte gresite din 3, folosite sa caracterizezi o alta persoana drept limitata intelectual :D

anonymus_xxx
11-23-2008, 03:54 AM
lvl .....shtii care e diferentza dintre un ciobanesc si un chihuahua?!Chihuahua doar latra ....

lvl100
11-23-2008, 09:10 AM
lvl .....shtii care e diferentza dintre un ciobanesc si un chihuahua?!Chihuahua doar latra ....

Pai si tu credeai ca ma jignesti cu asta. Ha ha ha pai cainii astia duc cea mai frumoasa viata.
Nasol ca acum ai si mai mult de invatat. Si cum sa scrii in limba romana si cum sa insulti mai bine :(

http://www.thedivanetwork.com/uploaded_images/spears-dog-700481.jpg
http://www.celebridiot.com/wp-content/uploads/2007/12/mariah_carey_dog_main.jpg
http://images.onesite.com/connect.kisscleveland.com/user/kasper/blog_photos/paris_dog1.jpg

2008.