Ce-s astea si de ce-s provocate ? eu nu nu am avut niciodata alergie de la nimic, da acum m-am trezit din somn cu mincarimi pe ''partea inferioara a pulpei'' de sub bushi pina la incheieturi... parca bube rosii pe fata nu mi-au iesit... da oare precis ii alergie ? eu azi am mincat in vreo 5 locuri, si parca nu am mincat nimic asa deosebit, poate sa fie oare si de la haine, poate de la detergentu pe care-l folosesc la spalat rufe?
ce sa fac?
kara, esti online ? s-apu shi daca esti doctor de altceva , sigur stii care-i treaba si cu alergiile... :trist:
Kara
11-04-2007, 06:08 PM
oh sorry, abea acum am citit, ti-a trecut? :D Greu sa trantesti asa, fara ca sa vezi, o diagnoza...
dictionar
11-05-2007, 11:46 PM
o trecut, da pe urma iar o aparut cind am mincat tunfisch. in ziua cind ni-o aparut eu mincasem intr-o bodega nus si salata care tot contine tunfish. a sa mai maninc vreodata si a sa vad precis daca nu ni s-o nazarit.
Kara
11-06-2007, 12:01 AM
Aha...e posibil ca la consumul de Thunfisch(ton), anume de Thunfisch, sa reactioneze organismul cu o reactie pseudoalergica..Pentru ca thunfischul contine histamina..Iar aceasta, fiind direct in tractul gastrointestinal absorbita, poate duce la manifestarile cutanate respective si nu doar..Deci nu ar fi vorba despre o alergie, ci pseudoalergie, fara implicarea directa a sistemului imun cu eliberarea de histamina si alti mediatori in urma reactiei dintre antigen si anticorp.
dictionar
11-06-2007, 12:39 AM
si nu-i grav deloc? oricum m-ai luminat asa de tare, in plus m-ai invatat si cum se scrie ''Thunfisch'' :D
Kara
11-06-2007, 08:16 PM
...poate fi si grav...poate sa depinda de cantitatea de histamina de ex...e o manifestare clinica ca si in cadrul unui proces alergic, ´tselegi, doar ca fara implicarea sistemului imun...eu as incerca sa evit alimentul respectiv..
solara
11-06-2007, 08:47 PM
Io n-am facut niciodata alergie de la ton.
Daca as fi mancat in 5 locuri diferite (adica mancare nefacuta de mine) si m-as fi stiut nealergica, m-as fi gandit la intoxicatie, nu la alergie. Cel putin daca se-ntampla in Ro, unde nu se stie niciodata... :D
dictionar
11-06-2007, 08:55 PM
fix aceeasi problema mi-a aparut acum citeva zile, cind am mincat Thunfisch. pur si simplu el mie im place , si il consumam detsul de des, dar cred ca voi mai incerca inca odata sa manic sa vad daca mai am asa problema, daca reapare atunci il voi evita.
Eu aici tot ma cam tem sa mininc prin la tot felul de locari, si asta de cind lucrez in gastronomie, chipurile erau restaurante foarte bune, da cum se facea mincarea, ap strasnic uneori. Unde lucramaeu ap ma straduiam eu sa-mi gatesc singura mincarea, ii spuneam bucataresei sa nu se deranjeze pentru mine :D mai bine zoaiele de pe miinele mele decit de pe ale ei ...
dixy
12-03-2007, 07:47 PM
dictionar, ai mancat aceeasi marca de conserva de ton de fiecare data? Daca era aceeasi s-ar putea sa fie probleme cu conserva. In special alea tailandeze sunt cel mai prost facute.
In plus bubele rosii nu inseamna neaparat alergie, poate organismul tau nu tolereaza conservele de ton. Cel mai probabil e o mica toxiinfectie alimentara.