PDA

View Full Version : mass-media din provincie

mugur
09-24-2007, 02:55 PM
eident ca cat timp se vorbeshte despre institutiile de informare in masa, nu trebuie sa uitam shi de aceste instituii care activeaza in provincie...in activitatea acestor ziare shi posturi de radio, insa apar deseori informatii care nu apar in presa nationala, este de fapt un lucru firesc...pentru ca in contextul limitarii unui nr de tiraj, este evidenta o canalizare a stirilor shi a informatiilor. am deschis aceasta tema pentru ca sunt un jurnalist din provincie si vreau sa fie discutate aici cele mai stringente probleme ale cititorului din provincie si mai cu seama ale jurnalistului provincial

partizan131
09-24-2007, 04:41 PM
problema cititorului din oras, care nu are informatii despre ce se face in provincie este la fel de interesanta, cred eu.

mugur
09-27-2007, 09:34 AM
ar fi shi asta un subiect de discutsii, insa barem daca cititorul de la orash este cat de cat in centrul unei pietse de unde poate vea orce fel de informatsi, shi ma refet anume la posibilitatea de acumpara ziare, de radio shi TV nu mai spun pentru ca la acest capitol orashulk sta foarte bine, atunci tsaranul sau omul din provincie practic este lipsit de acestea...un lucru intreresant insa se evidentiaza totusi, este oare cerere la capitolul sete de informatsie in provincie, or provincialii trebuie mereu sa-nghita ce se vede pe la moldova 1....

partizan131
09-28-2007, 09:22 PM
Logica "presa de provincie pentru provincie" mi se pare depasita...poate calitatea presei este cauza ca provincia este inca sub controlul informational al posturilor de stat [sau publice]. Bussines Info, asa parca se cheama editia, or. Basarabeasca, a. 2006, da' ei scriu ca in 1974... interviu cu cineva de la CFM, vai vai vai, cat va este de greu sa lucrati la CF, asa este? - da! Presa din Chisinau, este si ea la acelasi nivel...Oleg Cristal si problema softului licentiat - asta o fost *izdet, da' nu articol.
este oare cerere la capitolul sete de informatsie in provincieintrebarea mi-a adus aminte de marketingul inceputului a. '90 [am de gand sa import instrumente x sau utilaje z, tu cate vei lua?]incepeti prin a edita o foita de genul celor bolsevice[ma refer la mijloace tehnice], deschide oricare carte despre istoria partidului si gasesti toate instructiunile de editare, distribuiti-le gratis un an, doi, cat este nevoie, mai departe totul depinde de voi...
or provincialii trebuie mereu sa-nghita ce se vede pe la moldova 1un radiou chinezesc cu acu. incorporat costa cam la 35-50 lei. Pe banda FM ai minim doua posturi cu pareri diferite [si bine argumentate] de a celor de la moldova1... parerea mea e ca nu-i intereseaza. nimic. provincia din MD este moarta. cu index legat de degtul mare de la piciorul stang. ca-n morga.

mugur
10-05-2007, 01:20 PM
evident ceea ce spui este logic pe de o parte shi corect pe de alta parte...insa ar trebui sa fie o solutie care sa rezolve macar intr-un fel situatia...or, actorul principal din provincie ramane a fi totusi taranul si cred ca ar fi cel mai bine ca in presa despre care megre vorba cea mai discutata vedeta, trebuie si merita (pe buna masura) sa fie TARANUL

2008.