PDA

View Full Version : Masini

Pagini : [1] 2 3

shefu
08-26-2007, 04:45 PM
Noroc !
Ce ar fi daca am vorbi despre masini ?
Ce parere aveti despre noul Audi A5.
Pentru al vedea intrati pe http://www.audia5.ro/html/index.php ca degraba no sa vedeti asa masina prin Chisinau.

shefu
08-26-2007, 05:09 PM
iata inca ceva cool, felicitari pentru cei pasionati de masinile Audi

http://www.audi.ro/ecards.php

PiggyEFromHell
08-26-2007, 11:06 PM
Hmm... dragutze... dar totusi eu am gusturi un pic mai modeste...

shefu
08-26-2007, 11:28 PM

da, intradevar esti modest :)
In orice caz masinile sunt cool

linar
08-28-2007, 10:57 AM
Bai shii cu voi?...tema asta e de mai multa vreme deschisa!
http://moldova.net/showthread.php?t=5688

shefu
08-28-2007, 11:51 AM
Bai shii cu voi?...tema asta e de mai multa vreme deschisa!
http://moldova.net/showthread.php?t=5688

nu-i nimica bai, care-i problema daca mai este o tema similara ?

AndersoN
08-28-2007, 12:12 PM
Temele astea... numai imi fac gust de masine scumpe :)
Nu-mi dati voie incoace!

shefu
08-28-2007, 03:26 PM
Temele astea... numai imi fac gust de masine scumpe :)
Nu-mi dati voie incoace!

bre Anderson , daca n-ai ce face cu 60 000 euro, ia si potoleste gustul...

Rapax
08-28-2007, 06:09 PM

612 Scaglietti, V12, n-ai gusturi rele!

shefu
09-01-2007, 01:58 PM
stie cineva care sunt cele mai cumparate masini noi in Moldova ?
Chiar is curios sa aflu ce i-si permit moldovenii...

Rapax
09-01-2007, 06:47 PM

Eu n-as putea sa-ti spun asta, dar pot sa-ti spun ce masini scumpe se pot intalni in Bucuresti.

Hmmm
09-03-2007, 09:51 AM

1.Dacia Lodan
2.Chevrolet
din mashini mai mari moldovenii prefera Toyota LandCruiser 100
shi BMW...

Asta nu e o statistica e doar ceea ce vad eu prin Moldova

MirK
09-03-2007, 06:39 PM
La capitolul masini, mi-am zis ca nu-mi mai iau niciodata masina frantuzeasca. Am avut trei si nu m-au satisfacut. Cu ultima, Peugeot 407 SW, m-am separat dupa trei luni. Arata bine, are si cai buni, dar nu e prea fiabila. In trei luni am fost de 5 ori la service. Poate n-am avut noroc cu ea, caci am un prieten care se plimba cu 407 al sau de doi ani si n-a avut niciodata nici o grija.

Dupa ce am gustat din Mercedes E 300 TD (versiunea Avantgarde) am zis ca nu mai merg la alt constructor. Desi masina e second hand (avea 90 mii km cand am luat--o) e o adevarata minune : puternica dar nu brutala, eleganta insa fara zorzoane inutile, confortabila, etc, etc. In plus, un motor necapricios, o cutie de viteze automata foarte agreabila ("fara izghituri" ca la un Passat). Deci sunt multumit si sunt sigur ca urmatoarea va fi tot un Mercedes (de preferinta cu patru roti motrice, caci daca ramai la propulsie e cam nasol pe ghetus).

Rapax
09-03-2007, 09:47 PM
La capitolul masini, mi-am zis ca nu-mi mai iau niciodata masina frantuzeasca. Am avut trei si nu m-au satisfacut. Cu ultima, Peugeot 407 SW, m-am separat dupa trei luni. Arata bine, are si cai buni, dar nu e prea fiabila. In trei luni am fost de 5 ori la service. Poate n-am avut noroc cu ea, caci am un prieten care se plimba cu 407 al sau de doi ani si n-a avut niciodata nici o grija.

Dupa ce am gustat din Mercedes E 300 TD (versiunea Avantgarde) am zis ca nu mai merg la alt constructor. Desi masina e second hand (avea 90 mii km cand am luat--o) e o adevarata minune : puternica dar nu brutala, eleganta insa fara zorzoane inutile, confortabila, etc, etc. In plus, un motor necapricios, o cutie de viteze automata foarte agreabila ("fara izghituri" ca la un Passat). Deci sunt multumit si sunt sigur ca urmatoarea va fi tot un Mercedes (de preferinta cu patru roti motrice, caci daca ramai la propulsie e cam nasol pe ghetus).

Vad ca iti plac masinile mari. Probabil ca faci drumuri lungi si ai si familie mare. Cum e situatia cu piesele de schimb si cu costurile la service? Uitasem. De ce vrei un 4x4? Mergi mult pe zapada?

MirK
09-04-2007, 01:40 AM
Vad ca iti plac masinile mari. Probabil ca faci drumuri lungi si ai si familie mare. Cum e situatia cu piesele de schimb si cu costurile la service? Uitasem. De ce vrei un 4x4? Mergi mult pe zapada?

Nu e atat vorba de "masina mare" cat de masina sigura. Si fiindca am o preferinta pentru motoarele diesel, m-am orientat spre cel mai bun dieselist : Mercedes. E adevarat ca platesti scump calitatea Mercedes, dar se merita cand reusesti sa pui ceva parale de o parte. Piesele la Mercedes C-class sau E-class nu costa chiar atat de scump, as zice ca e comparabil cu intretinerea curenta a unui Peugeot 407 sau un VW Passat. E clar ca daca ai o pana mecanica serioasa, ceea ce e destul de rar la un Mercedes bine ingrijit, atunci ai sfeclit-o financiar, dar asta e valabil mai pentru toate autoturismele cat de cat cotate. De fapt, mai e un aspect neplacut cand ti se strica rau de tot Mercedesul, in afara de costul reparatiei, e vorba de contactul cu tipii de la service Mercedes : daca nu debarci la ei in S-class, impopotat in costum cu cravata, se uita la tine ca la un kakat care vine sa-i deranjeze cu un amarat de E-class. In tot cazul asa-s aia de la Mercedes France.

Cand vorbeam de un model cu 4 roti motrice nu ma refeream la 4X4, ci la versiunile noi de limuzina E-class care exista cu aceasta optiune. Marea problema a BMW si Mercedes e ca sunt vehicule cu propulsie in majoritatea lor, nu cu tractiune ca un Audi, ceea ce e extrem de dezavantajos pe ghetus sau zapada, si cum in regiunea unde stau ghetusul e frecvent... Din pacate optiunea cu 4 roti motrice te costa 10-15 mii de euroi in plus. Deci asteptam inca vreo 3 ani, pana nu gasesc un second hand la un pret abordabil.

Rapax
09-04-2007, 05:30 PM
Nu e atat vorba de "masina mare" cat de masina sigura. Si fiindca am o preferinta pentru motoarele diesel, m-am orientat spre cel mai bun dieselist : Mercedes. E adevarat ca platesti scump calitatea Mercedes, dar se merita cand reusesti sa pui ceva parale de o parte. Piesele la Mercedes C-class sau E-class nu costa chiar atat de scump, as zice ca e comparabil cu intretinerea curenta a unui Peugeot 407 sau un VW Passat. E clar ca daca ai o pana mecanica serioasa, ceea ce e destul de rar la un Mercedes bine ingrijit, atunci ai sfeclit-o financiar, dar asta e valabil mai pentru toate autoturismele cat de cat cotate. De fapt, mai e un aspect neplacut cand ti se strica rau de tot Mercedesul, in afara de costul reparatiei, e vorba de contactul cu tipii de la service Mercedes : daca nu debarci la ei in S-class, impopotat in costum cu cravata, se uita la tine ca la un kakat care vine sa-i deranjeze cu un amarat de E-class. In tot cazul asa-s aia de la Mercedes France.

Cand vorbeam de un model cu 4 roti motrice nu ma refeream la 4X4, ci la versiunile noi de limuzina E-class care exista cu aceasta optiune. Marea problema a BMW si Mercedes e ca sunt vehicule cu propulsie in majoritatea lor, nu cu tractiune ca un Audi, ceea ce e extrem de dezavantajos pe ghetus sau zapada, si cum in regiunea unde stau ghetusul e frecvent... Din pacate optiunea cu 4 roti motrice te costa 10-15 mii de euroi in plus. Deci asteptam inca vreo 3 ani, pana nu gasesc un second hand la un pret abordabil.

Siguranta in cazul unei masini este total relativa. Am vazut in Romania masini de clasa mare facute praf. Daca te referi la siguranta din punct de vedere calitativ, da, asta este altceva. Si mie imi plac motoarele diesel , de aceea si eu am luat un diesel, dar cred ca cel mai bun ramane Audi.
4x4 nu inseamna masina pentru teren accidentat ci pur si simplu masina cu patru roti motrice, care poate fi si Lamborghini sau Subaru. Cat despre pret, stiu, costa de te omoara. Succes in continuare!

shefu
09-05-2007, 09:31 AM
Siguranta in cazul unei masini este total relativa. Am vazut in Romania masini de clasa mare facute praf. Daca te referi la siguranta din punct de vedere calitativ, da, asta este altceva. Si mie imi plac motoarele diesel , de aceea si eu am luat un diesel, dar cred ca cel mai bun ramane Audi.
4x4 nu inseamna masina pentru teren accidentat ci pur si simplu masina cu patru roti motrice, care poate fi si Lamborghini sau Subaru. Cat despre pret, stiu, costa de te omoara. Succes in continuare!

eu n-am masina ca-s student inca , dar pot sa spun ca am avut ocazia sa mai merg prin masini, iar cea mai placuta senzatie mi-a dat-o un Audi A6 universal, practic nici nu simti hopurile de pe drumurile patriei. Nici BMW (seria 5) nu e rau , dar n-am simtit acea senzatie ca in Audi

Rapax
09-06-2007, 06:20 PM
eu n-am masina ca-s student inca , dar pot sa spun ca am avut ocazia sa mai merg prin masini, iar cea mai placuta senzatie mi-a dat-o un Audi A6 universal, practic nici nu simti hopurile de pe drumurile patriei. Nici BMW (seria 5) nu e rau , dar n-am simtit acea senzatie ca in Audi

Deocamdata nu ai ai masina. Esti student, vei termina studiile si vei reusi sa-ti iei si o masina. Cam asta e cursul. Audi A6 e o masina germana buna(universal?) si e normal sa-ti placa. Totusi depinde foarte mult de ceeace vrei de la o masina. Unii vor comfort, altii viteza, altii lux, altii sa umble cu masina pe cele coclauri. Intre Audi A6 care este orientata mai mult spre comfort si BMW seria 5, care este mai sportiva , este normal sa existe diferente mari la nivelul suspensiei, mai moale la Audi si mai dura la BMW. In schimbul duritatii suspensiei de la BMW, seria 5 se tine mult mai bine pe virajele rapide. Totul depinde de ceeace vrei si de banii pe care ii ai. As fi vrut si eu un Ferrari dar a trebuit sa ma multumesc cu un Ford. Dar macar numele incepe cu aceeasi litera , 'F'.

shefu
09-09-2007, 12:20 AM
Desigur ca as vrea o masina care sa ofere confort in primul rind. Dar acum am observat ca inginerii se straduie ca masinile create sa ofere atit confort cit si viteza sau lux. Problema desigur ca este pretul... Asa ca daca nu-mi permit un Audi A6 din cind in cind iau Golful fratelui meu in care peste tot scrie VW-Audi (acelasi concern) si ma mai multumesc cu acest putin.
Aud de la unii ca BMW-urile sunt masini capricioase, oare la ce se refera ?

Rapax
09-09-2007, 01:31 PM
Desigur ca as vrea o masina care sa ofere confort in primul rind. Dar acum am observat ca inginerii se straduie ca masinile create sa ofere atit confort cit si viteza sau lux. Problema desigur ca este pretul... Asa ca daca nu-mi permit un Audi A6 din cind in cind iau Golful fratelui meu in care peste tot scrie VW-Audi (acelasi concern) si ma mai multumesc cu acest putin.
Aud de la unii ca BMW-urile sunt masini capricioase, oare la ce se refera ?

Foarte bun si Golf-ul. Poate chiar mai potrivit. Oricum mie nu-mi plac masinile mari(ca dimensiuni). Despre BMW-uri, ca masini capricioase , cred ca te referi la comportamentul sportiv. E adevarat ca derapeaza cu spatele, dar este specific la masinile cu motor fata - tractiune spate. Si este si supraviratoare. Poate fi distractiv totusi. Calitatea motoarelor este in schimb ireprosabila, in ultimii ani motoarele lor castigand toate premiile la concursurile pentru motoare. Singura problema pe care o au actual masinile germane este ca se pare ca au pierdut la capitolul calitate generala, mai ales Mercedes, mai putin BMW, si si mai putin VW-Audi. Dar se pare ca isi revin repede.

Uite ceva interesant desenat de un roman.
Peugeot - Le concept Flux Ã* Francfort

Lauréat du quatrième Concours de Design Peugeot, le concept Flux est de la partie au salon de Francfort.

L'auteur de ce concept futuriste se nomme Mihai Panaitescu, un étudiant en design automobile, d'origine roumaine et installé Ã* Turin. Le jeune designer a réussi Ã* répondre aux attentes et aux critères imposés par le jury de ce quatrième Concours de Design Peugeot, Ã* savoir répondre au thème P.L.E.A.S.E.. La voiture récompensée devait procurer un Plaisir de conduite par sa Légèreté et son Efficacité tout en restant Accessible par sa Simplicité et Ecologique par son concept.

Long de 3,50 mètres, le concept Flux affiche effectivement une silhouette inspirant la légèreté, la fluidité mais aussi la puissance, avec notamment son imposante calandre. L'utilisation de polycarbonate et d'aluminium assure également, sur la balance, la légèreté du Flux.

D'un point de vue écologique, lÃ* encore le Flux répond aux attentes du " P.L.E.A.S.E. " en étant équipé d'un bloc fonctionnant Ã* l'hydrogène, via une pile Ã* combustible.

Le Flux a peu de chances de voir le jour en tant que modèle de série. Il devrait cependant servir Ã* Peugeot pour exposer son savoir-faire, tant du point de vue esthétique que technologique. Et c'est déjÃ* ça…

F. Grimpret

khama
09-12-2007, 05:14 PM
iata shi imagini:
http://www.autoblog.nl/images/wp/peugeot/Peugeot%20Flux%20Concept.jpg
http://upload.moldova.org/auto/Peugeot/2007_Peugeot_Flux_Concept_1.jpg
http://www.techshout.com/images/peugeot-flux-car-concept.jpg

Hmmm
09-12-2007, 05:54 PM
Asha mashina nu e pentru moldova :-)

PiggyEFromHell
09-12-2007, 06:19 PM
Hmmm... asta e un prototip... ce treaba are ca e pentru Moldova sau nu? Slabe sanse ca productia de serie sa arate exact ca asta. Dar pacat. Cate masini is pierd din farmec in productia de serie...

JOY
09-12-2007, 07:08 PM
http://auto.mail.ru/text.html?id=23678

PiggyEFromHell
09-12-2007, 09:25 PM
Sa cazi jos nu alta... dar sunt curios cand va scoate Mercedes-Benz asa modele pe strada.

Rapax
09-12-2007, 09:48 PM
Hmmm... asta e un prototip... ce treaba are ca e pentru Moldova sau nu? Slabe sanse ca productia de serie sa arate exact ca asta. Dar pacat. Cate masini is pierd din farmec in productia de serie...

Nici nu o sa intre in productia de serie vreodata. Este numai un exercitiu stilistic pus in opera la scara 1:1. Concursul de la Peugeot este anual, dar este primul castigat de un roman dupa aproximativ 35 - 40 de ani.
Despre Mercedes: imaginea mea despre Daimler Benz arata putin diferit decat imaginile de mai sus.
Imaginea unei masini mai conservatoare. Nu imi plac masinile facute pe gust american.
Uitasem. Azi Ford a preluat fabrica de la Craiova.

PiggyEFromHell
09-13-2007, 01:45 PM
Mie imi plac masinile astea... au design futurist... lovley. Ceea ce nu-mi place la masinile americane e ca sunt cam pompoase... au o groza de inutilitati si exagerari iar puterea exploatata aiurea. Dar la capitolul comfort (spatii in special), o masina medie americana e cu siguranta de preferat majoritatii celor europene. La tehnologie si exploatare insa - nu.

Rapax
09-13-2007, 05:15 PM
Mie imi plac masinile astea... au design futurist... lovley. Ceea ce nu-mi place la masinile americane e ca sunt cam pompoase... au o groza de inutilitati si exagerari iar puterea exploatata aiurea. Dar la capitolul comfort (spatii in special), o masina medie americana e cu siguranta de preferat majoritatii celor europene. La tehnologie si exploatare insa - nu.

Prefer de departe masinile europene, atat estetic cat si mecanic, si din punct de vedere al comfortului. Chiar cele mai luxoase masini sunt tot europene. Americanele, chiar cele mijlocii, imi par a face risipa de spatiu, azi cand se circula destul de rar chiar cu doua persoane la bord.

khama
09-14-2007, 06:33 PM
bai, shi prishepetz voi in patlajeli murate? iaka carutza adevarata!!!!

http://www.rsportscars.com/foto/03/mustangfastback65.jpg
http://www.58classicchevy.com/images/1958-chevrolet-impala-10.jpg

simtzi cand conduci asha o mashina!!! da nu buburuzele din ziua de azi...

Rapax
09-14-2007, 09:50 PM
bai, shi prishepetz voi in patlajeli murate? iaka carutza adevarata!!!!

simtzi cand conduci asha o mashina!!! da nu buburuzele din ziua de azi...

Chiar ca simti. Numai ca iti trebuie muschi de camionagiu la brate. Prima, Ford Mustang Shelby, era buna de mers in linie dreapta, pentru ca pe viraje era mai mare jalea. Sasiul se torsiona tare si de aceea nu a fost folosita in curse. In schimb arata binisor. A doua, Chevrolet Impala, big blok, se misca mult mai rau si decat Fordul, dar avea niste suspensii care mai oscilau doua minute dupa ce se oprea. Tari de tot. Daca vrei doua americane tari cauta Shelby Cobra 425 LM sau estetic Studebacker Avanti(desenata de Raymond Loevy). Au sa-ti placa.

PiggyEFromHell
09-14-2007, 10:41 PM
Rapax, personal prefer masinile europene dar in ceea ce priveste comfortul, cum am mai spus, europenele lasa de dorit(in clasa mica si mijlocie). Ok, daca intram in clasele de lux treaba se schimba un pic (sau poate nu doar un pic) dar si pretul creste enorm. Pana si categoria supercar produsa in SUA e mai accesibila maselor. Un exemplu e Corvette C6 (chiar si Z6). Sigur, nu e un Ferrari dar nu te vei ascunde dupa volan sa nu te vada nimeni:D la vreun eveniment automobilistic. Iar tinuta de drum e incontestabila in comparatie cu obisnuitele American Muscles, care, dupa parerea mea sunt cel putin o categorie obtuza... frumoase de multe ori dar incontrolabile(apropo de Ford Shelby).

Iarasi, personal prefer masinile futuriste, evoluate, ingenioase. In care dintr-un centimetru cub sa scoata 100CP si nu invers (100cm3 cu 1CP). Dodge Viper un exemplu... putere enorma dar si o capacitate cilindrica echivalenta (8.3 litri), mai mare decat la Bugatti Veyron (7.9 litri) dar o putere in jumatate din cele 1060CP ale utlimei (oficializate ca fiind 1001 din motive de marketing).
Am dat exemplele astea doar pentru a sublinia diferentele.

Acum vine si categoria Made in Japan... masini exceptionale dar de multe ori le lipseste un "ceva"... dar produse mult mai fine decat americanele.

P.S. Apropo, si masinile americane au servodirectie;)

Rapax
09-14-2007, 11:50 PM
Rapax, personal prefer masinile europene dar in ceea ce priveste comfortul, cum am mai spus, europenele lasa de dorit(in clasa mica si mijlocie).
Ok, daca intram in clasele de lux treaba se schimba un pic (sau poate nu doar un pic) dar si pretul creste enorm. Pana si categoria supercar produsa in SUA e mai accesibila maselor. Un exemplu e Corvette C6 (chiar si Z6). Sigur, nu e un Ferrari dar nu te vei ascunde dupa volan sa nu te vada nimeni:D la vreun eveniment automobilistic. Iar tinuta de drum e incontestabila in comparatie cu obisnuitele American Muscles, care, dupa parerea mea sunt cel putin o categorie obtuza... frumoase de multe ori dar incontrolabile(apropo de Ford Shelby).

Iarasi, personal prefer masinile futuriste, evoluate, ingenioase. In care dintr-un centimetru cub sa scoata 100CP si nu invers (100cm3 cu 1CP). Dodge Viper un exemplu... putere enorma dar si o capacitate cilindrica echivalenta (8.3 litri), mai mare decat la Bugatti Veyron (7.9 litri) dar o putere in jumatate din cele 1060CP ale utlimei (oficializate ca fiind 1001 din motive de marketing).
Am dat exemplele astea doar pentru a sublinia diferentele.

Acum vine si categoria Made in Japan... masini exceptionale dar de multe ori le lipseste un "ceva"... dar produse mult mai fine decat americanele.

P.S. Apropo, si masinile americane au servodirectie;)

Americanii nici nu au o clasa mica in stil european iar clasa medie e total diferita ca dimensiuni. Marea diferenta este data de orasele europene, vechi, cu strazi inguste, cu putine locuri de parcare, cu combustibili mai scumpi decat cei de pe piata americana. Asta a dus la o alta filozofie de constructie in domeniul auto. As vrea sa vad in circulatia din Bucuresti cum se descurca conducatorii unor masini americane. Nu ma refer la Corvette sau Mustang de productie noua.
Clar, la categoria lux europenii ii bat pe americani. Dar luxul costa si asa e si normal.
De acord la al doilea paragraf. Cobra LM nu era o masina de strada, era una de curse si nu era pentru oricine. Ma refeream la performante.
Si mie imi plac masinile cu design nou. Dar la acel model Mercedes mie imi pare usor nepotrivit. Pentru o masina de mare lux cred ca se potrivea mai degraba un design mai conservator. Despre diferentele tehnologice nici nu are rost sa vorbim(putere litrica, sasiuri, greutate, suspensii, et caetera).
Made in Japan. Solide in cea mai mare parte, bune calitativ, rezistente. Nu au finetea necesara spre a fi un model estetic. De obicei maimutaresc un model european. Ca la ceasuri.
Problema pretului. E normal ca o americana sa coste mai putin atunci cand au combustibili mai ieftini(energia) si fac masini cu molioanele. Spre deosebire de europeni care in cel mai bun caz fac cu milionul. Repartizarea cheltuielilor din cercetare. Si in orice caz, cred ca in Europa in domeniul auto se cerceteaza si se proiecteaza mai mult.
Iar la cumpararea unei masini cred ca trebuie sa conteze intai la ce vrei sa o folosesti. Daca vrei sa participi la curse e una, daca esti milionar(in euro) e alta, daca iti trebuie masina sa mergi la serviciu si sa poti sa iesi din oras la sfarsit de saptamana e cu totul altceva. Si mie mi-ar place sa merg la serviciu cu Maserati Quattroporte, sa ies din oras cu Ferrari 430 Scuderia si sa merg la opera cu Rolls Royce Phantom VII. Mi-ar place dar trebuie sa ma multumesc cu Fordul meu fabricat in Europa.
Numai de bine.

shefu
09-16-2007, 09:53 AM
Am gasit si eu pe internet cite ceva din mindriile brand-urilor automobilistice.
BMW se lauda cu cel mai puternic motor TDI din lume (urmeaza sa fie atasat la seria 1) , Audi se lauda cu cele mai ecologice motoare TDI (care urmeaza sa fie atasate la urmatoarele generatii de Audi). Mercedes .... un model a fost interzis in SUA din cauza emisiilor exagerate de gaze poluante.

drku
09-16-2007, 07:36 PM
Ce Audi A5?! Uitati aici masina adevarata... Va luati d-astea silentioase care va fac sa adormiti la volan... Adrenalina pura cu v8-u' sub capota. ;) AIRBAGS ARE FOR WIMPS!!!

PiggyEFromHell
09-16-2007, 07:57 PM
Incearca sa conduci asa o masina... dupa ce numaram semafoarele, stalpii si pietonii luati in curbe vom vedea:D.
Nu e greu sa bagi intr-un tanc de 10 T niste boostere si sa-l lansezi pe luna la peste 9km/s... dar cum cu masina nu incerci sa ajungi pe luna ci doar sa mergi pe strada sau circuit... decide si tu. Cum a zis si Rapax... e buna in linie dreapta.

drku
09-16-2007, 08:16 PM
Orice masina, indiferent de cata putere dispune... poate fi controlata ;) asa ca daca asta ai de gand sa ajungi pe luna, ajungi! Dar si daca vrei sa circuli regulamentar se poate cu asa ceva... acum depinde de intentiile fiecaruia.

Rapax
09-16-2007, 08:22 PM
Am gasit si eu pe internet cite ceva din mindriile brand-urilor automobilistice.
BMW se lauda cu cel mai puternic motor TDI din lume (urmeaza sa fie atasat la seria 1) , Audi se lauda cu cele mai ecologice motoare TDI (care urmeaza sa fie atasate la urmatoarele generatii de Audi). Mercedes .... un model a fost interzis in SUA din cauza emisiilor exagerate de gaze poluante.

In materie de motoare Diesel europenii au cele mai mari progrese. Cel mai bun Diesel din lume il au cei de la FIAT(1,3 l) montat si de GM pe Opel, Suzuki, Vauxhall(Opelul englezesc). In materie de mediu litraj lupta se da intre Peugeot-Ford(motoare comune-1,4 si 1,6l), FIAT, VW. In domeniul motoarelor de cilindree mare - VW(Audi in special), BMW. Daimler Benz mai are de invatat.

Rapax
09-16-2007, 08:31 PM
Orice masina, indiferent de cata putere dispune... poate fi controlata ;) asa ca daca asta ai de gand sa ajungi pe luna, ajungi! Dar si daca vrei sa circuli regulamentar se poate cu asa ceva... acum depinde de intentiile fiecaruia.

Masinile americane pregatite special sunt in general unicate facute din amestec de piese chiar de la mai multe tipuri de masina. De obicei facute pentru colectii. Cu toata puterea pe care o au, intr-o cursa auto, nu ar face fata unei masini europene cu cilindrea aflata la jumatate. Poate pe un circuit oval de tip american facut mai mult pentru ca spectatorii sa poata vedea masinile in timp ce se umfla cu Miller sau Bud si pop-corn.

PiggyEFromHell
09-16-2007, 08:35 PM

De ce vorbesti despre masini cand habar nu ai? Nu e vorba de putere ci manevrabilitate... masina aia e grea si instabila. Nu e buna nici ca transport si nici pentru curse. Sigur, are farmecul ei dar cu acelas succes iti cumperi un camion.

shefu
09-16-2007, 09:19 PM
Ce Audi A5?! Uitati aici masina adevarata... Va luati d-astea silentioase care va fac sa adormiti la volan... Adrenalina pura cu v8-u' sub capota. ;) AIRBAGS ARE FOR WIMPS!!!

Cu un A5 ma-s plimba toata ziua prin oras sau speed-way-uri, dar la asa masina cu un v8 , ia-s anina o remorca sa transport cokiletzi ca sa-i folosesc puterea cu ratiune !

PiggyEFromHell
09-16-2007, 11:22 PM
shefu asta deja e exagerare... v8 sunt cilidrii motorului si nu tipul masinii.

Hmmm
09-17-2007, 11:21 AM

American muscles super aparat....

Rapax
09-17-2007, 09:58 PM
shefu asta deja e exagerare... v8 sunt cilidrii motorului si nu tipul masinii.

Mie mi-ar place mai mult un V12.

PiggyEFromHell
09-17-2007, 10:13 PM
Mie mi-ar place mai mult un V12.

Rapax.. v12 sux... w16 e ceva mai interesant:D... asta ca sa raman in tema.

Rapax
09-18-2007, 01:37 AM
Rapax.. v12 sux... w16 e ceva mai interesant:D... asta ca sa raman in tema.

Da-mi voie sa te contrazic. Daca motoarele de 12 cilindri si-au demonstrat calitatile in competitii, cele de 16 cilindri nu au avut decat esecuri. Incepand cu W12 din aviatia anilor 30, V16 americane(Cadillac si Maemon), H16 BRM. W12-cele conceput de VW si montat pe Bugatti Veyron nu a participat la nici o cursa, iar "recordul" de viteza inregistrat e o chestie mai mult de aerodinamica. Chiar si puterea mare de peste 1000 CP este obtinuta cu turbocompresoare. O masina de colectie in stil american. Plus ca le-a trebuit un car de ani sa o faca functionala. In schimb vei gasi V12 de calitate si la BMW, si la Daimler Benz, Ferrari sau mai de mult BRM, Jaguar. W12 pare o gaselnita fata de nobletea unui V12. Imi pare rau.

PiggyEFromHell
09-18-2007, 02:57 AM
Rapax, e W16... dar probabil ai scris din neatentie.

Chestia e ca Bugatti Veyron e un exercitiu de ingineristica si o publicitate pentru relansarea marcii. Motorul este performant si de fapt nu e un pur W16 ci o evolutie W16 din 2 motoare V8 (sau cel putin asa zic ei).
Apoi, nu numarul cilindrilor face diferenta. Nu poti sa zici ca un motor e mai bun sau mai rau daca are 12 sau 16. Sa nu uitam ca motoarele din Formula 1 au doar 10 (si teoretic ar fi cele mai performante).

O alta particularitate e volumul ocupat de un motor cu multi cilindri. Trebuie sa ai spatiu. Asta ar fi primul motiv de ce aceasta arhitectura nu a fost perfectionata pentru a ajunge la performantele actualelor V12.
Iarasi, Bugatti e ceva cu totul aparte. Ei au produs intotdeauna masini pline de exagerari dar asta pentru ca e o marca de lux, ca si Rols-Royce, nu pentru ca urmeaza curentul american in design de masini. Acel vehicul e si foarte manevrabil, in ciuda masei enorme pentru categoria care se vrea. E plin de electronica si de gadget-uri care imblanzesc monstrul. Iar predecesoarele sale, ce-i drept in mare parte limuzine, aveau chiar W18.

Din cate stiu singurul vehiculu care are motor plin de aur, si nu din motive extravagante, e McLaren F1. Aurul e un mai bun conducator de caldura(asta apropo de extravaganta).
Mercedes? Mercedes are si S-classe-uri cu (dublu-v)W12 si nu numai V12.
Si inca ceva, Rapax, motoarele cu 16 cilindri din aviatie stiam ca aveau o arhitectura de stea si nu W.

P.S. Mai sus glumeam daca nu ti-ai dat seama.

shefu
09-18-2007, 02:16 PM
Cum sa inteleg eu mai bine ce-i V12 sau W12, aceasta nu inseamna numarul si modul de amplasare a cilindrilor. V12 presupune amplasarea in forma de litera V a 6 cilindri intr-o parte si 6 in alta parte, dar la W12 nu ma duce capul cum ar putea fi amplasati ...

PiggyEFromHell
09-18-2007, 02:26 PM
Cum sa inteleg eu mai bine ce-i V12 sau W12, aceasta nu inseamna numarul si modul de amplasare a cilindrilor. V12 presupune amplasarea in forma de litera V a 6 cilindri intr-o parte si 6 in alta parte, dar la W12 nu ma duce capul cum ar putea fi amplasati ...

Un exemplu:

Rapax
09-18-2007, 06:27 PM
Un exemplu:

Asta este varianta de W16 de la VW. Motoarele "clasice" W16 erau formate din trei siruri de 6 cilindri asezate ca intr-un T rasturnat.

PiggyEFromHell
09-18-2007, 06:28 PM
Rapax, asta e un W12 si nu un W16.

Rapax
09-18-2007, 07:12 PM
Rapax, e W16... dar probabil ai scris din neatentie.

Chestia e ca Bugatti Veyron e un exercitiu de ingineristica si o publicitate pentru relansarea marcii. Motorul este performant si de fapt nu e un pur W16 ci o evolutie W16 din 2 motoare V8 (sau cel putin asa zic ei).
Apoi, nu numarul cilindrilor face diferenta. Nu poti sa zici ca un motor e mai bun sau mai rau daca are 12 sau 16. Sa nu uitam ca motoarele din Formula 1 au doar 10 (si teoretic ar fi cele mai performante).

O alta particularitate e volumul ocupat de un motor cu multi cilindri. Trebuie sa ai spatiu. Asta ar fi primul motiv de ce aceasta arhitectura nu a fost perfectionata pentru a ajunge la performantele actualelor V12.
Iarasi, Bugatti e ceva cu totul aparte. Ei au produs intotdeauna masini pline de exagerari dar asta pentru ca e o marca de lux, ca si Rols-Royce, nu pentru ca urmeaza curentul american in design de masini. Acel vehicul e si foarte manevrabil, in ciuda masei enorme pentru categoria care se vrea. E plin de electronica si de gadget-uri care imblanzesc monstrul. Iar predecesoarele sale, ce-i drept in mare parte limuzine, aveau chiar W18.

Din cate stiu singurul vehiculu care are motor plin de aur, si nu din motive extravagante, e McLaren F1. Aurul e un mai bun conducator de caldura(asta apropo de extravaganta).
Mercedes? Mercedes are si S-classe-uri cu (dublu-v)W12 si nu numai V12.
Si inca ceva, Rapax, motoarele cu 16 cilindri din aviatie stiam ca aveau o arhitectura de stea si nu W.

P.S. Mai sus glumeam daca nu ti-ai dat seama.

Ba m-am prins. Dar imi place ca am cu cine sa discut. Aia cu W12 e din neatentie. Cateodata(de obicei) degetele merg mai incet decat mintea.
Si acum inapoi la oile noastre, cum spun francezii.
Stiu ca motorul VW e facut din doua V8 la 16 grade. Au ei si un V6 facut asemanator.
Numarul de cilindri are mare influenta asupra performantelor motoarelor.
1. Fragmentarea cilindreei face ca piesele aflate in miscare in motor, in principal pistonul si biela sa fie mai usoare. Asta duce la posibilitatea cresterii turatiei motorului pentru ca inertia pieselor in cauza este mai mica. De asemenea creste puterea prin imbunatatirea arderii(vezi motoarele de motocicleta care la capacitati mici au puteri litrice mai mari). Problema motoarelor cu numar mare de cilindri si capacitate mai mica, sa zicem V12 de 3 litri, este ca exista o scadere a cuplului motorului, datorita tocmai capacitatii monocilindrice mici.
2. Motoarele de 12 cilindri au ajuns in ziua de astazi la o fiabilitate buna, desi numarul pieselor aflate in miscare este mai mare decat ,sa zicem, la unul cu 8 sau 4 cilindri. Cu cat numarul pieselor aflate in miscare este mai mare apare si probabilitatea mai mare ca una din piese sa se defecteze. Motorul V12 a rezolvat problema(ma refer la cei ce le produc).
3. Motoarele din F1 nu mai au 10 cilindri ci opt. Reducerea cheltuielilor, asta e.
4. Bineinteles ca pentru amplasarea unui V12 ai nevoie de mai mult spatiu. Si totusi uite ca Ferrari si Lamborghini au reusit sa il amplaseze central. Iar la modelele cu motor fata, tractiune spate le sta foarte bine cu un bot mai lung.
5. La Veyron ma refeream , referitor la americani, nu la design, care este european si imi place, ci la faptul ca au facut o masina pe care nu prea o poti folosi. Masa enorma lucreaza in special pe viraje.
6. Daca in cazul Bugatti te referi la masinile construite inainte de al II-lea razboi mondial, la cele de lux, respectiv la modelul 41 Royale, acesta avea 8 cilindri in linie. Bugatti a construi doar experimental un motor de 16 cilindri.
Iar predecesorii modelului actual, Veyron, sundoar modelele EB 110(V12, 4 turbocompresoare) si cam atat. Firma actuala nu mosteneste decat numele, cumparat de la Bugatti Franta, care actual produce motoare navala si tehnica spatiala. Fac(francezii) motoare navale si de 56 de cilindri in stea. Niste monstri.
7. Referitor la McLaren F1 , aurul este folosit sub forma de foita pentru protectia pieselor ce se afla in apropierea motorului si care nu suporta temperaturi mari.
8. Din cate stiu eu S klasse nu are nici un motor W12.
9. Motoare de aviatie. Evolutia a fost cam asa:
Au fost la inceput numai motoare in stea(Gnome-Rhone, de exemplu) rotative. Apoi au aparut motoarele in stea "normale" si mai apoi cele cu cilindri in linie. Vorbesc de primul razboi mondial. Spre sfarsitul razboiului au aparut si cele in V(Hispano Suiza, de exemplu). Hispano Suiza a construi si motoare W12, utilizat si in aviatia romana la prototipul IAR CV 11. Ulterior motorul V12 utilizat in aviatie a fost ranversat(rasturnat) pentru un centru de echilibru mai bun. La modul general(cu mici exceptii) vanatoarea a folosit motoare V12, cel mai celebru fiind RR Merlin V12 utilizat pe Spitfire si Mustangul american. IAR-ul 80/81 romanesc a folosit un motor in stea(K14 1000A) si pentru ca germanii nu au vrut sa ne vanda licenta sau motoare pentru aviatia de vanatoare.

Endo
09-19-2007, 12:36 PM
omfg ctrl c+ctrl v la greu pe aici

PiggyEFromHell
09-19-2007, 10:32 PM
Rapax, ma refeream la modelul EB112. Dar sincer sa fiu nu stiu daca l-au produs in serie sau a ramas la nivel de prototip.

Sigur, mai multe piese in miscare, mai multe probleme. Dar asa, teoretic, ar fi convenabil sa ramanem la 4 cilindri intr-un motor in 4 timpi. Un cilindru e activ intotdeauna, ceea ce ar fi suficient. Si totusi numarul a crescut ajungand la 8 si 12 pentru motoarele obisnuite. Sau... mai exista cel cu 0 cilindri (ma refer la motorul Wankel). Si totusi nu prea il vad utilizat. In productia de serie, daca nu gresesc, il are montat Mazda pe 2 modele (sigur e pe RX-8). Nu stiu cine altul ar folosi acest motor. Numarul pieselor in miscare la un motor Wankel e... cat?... doar 2 pe langa zecile la motoarele traditionale. Singurele care se misca sunt rotoarele dar nu prea il adopta nimeni deocamdata. Ceea ce e ciudat.

Apoi arhitecturile cele mai variate, Boxster, V, linie... etc. Iarasi, teoretic cea mai eficienta arhitectura ar fi cea in stea, pentru ca intervalele de timp dintre momentele de combustie sunt minime. Astfel se creeaza o forta de tractiune aproximativ constanta in timp. Practic insa se pare ca nu e chiar asa. Apoi motivele principale nu le cunosc, nu sunt inginer mecanic:). Ma bazez pe stiva de reviste automobilistice, un curs de fizica-mecanica si propria imaginatie.

Cand te referi la Veyron ca nu-l prea poti folosi... de fapt se intampla acelas lucru cu majoritate masinilor exotice, nu sunt masini de folosit zi de zi. Lamborghini Murcièlago area masa aproximativ egala cu Bugatti. Ferrari 575M, 599 GTB, iarasi au masa destul de mare... unde mai pui 2+2-urile.

Daca te referi la curse atunci nici nu se pune problema... dar orice masina exotica de serie e modificata pentru curse. Un exemplu e Ferrari Challenge...

Apropo de F1... ai dreptate... s-a schimbat regulamentul... am uitat.

omfg ctrl c+ctrl v la greu pe aici
Ok, acum ama aflat ca stii sa folosesti tastatura... ramane sa inveti cand nu e absolut necesar sa postezi aiurea.

doilei
09-19-2007, 11:07 PM
Si ce treaba are una cu alta? Shumi nu mai participa iar cel mai bun dupa el ramas in joc e Alonso. Ferrari e in general producatorul cu cele mai multe succese in orice curse automobilistice, fie ca e F1, 24 ore Le Mans sau alta, iar asta impune respect. Apoi imi plac modelele de masini stradale, ca nu ma prea uit la F1 cu regularitate, doar cand apuc sau am chef.

Ai dreptate, ce treaba are pilotul cu scuderia?

Ferrari e FIAT, in general mie nu-mi plac masinile FIAT. Le consider destul de proaste in pofida patriotismului italienilor care le cumpara in majoritate.

Dar in plan sportiv, se pare ca Ferrari/FIAT stie sa scoata profit mai bine decat alte marci de renume: BMW, Toyota, Mercedes, Renault

In schimb masinile Ferrari nu imi plac deloc desi ei spun ca adapteaza majoritatea inovatiilor si tehnologiilor din F1. Consider ca exista alte marci mai interesante si binenteles mult mai ieftine.

PiggyEFromHell
09-20-2007, 01:56 AM
...

Ferrari e FIAT, in general mie nu-mi plac masinile FIAT. Le consider destul de proaste in pofida patriotismului italienilor care le cumpara in majoritate.

Dar in plan sportiv, se pare ca Ferrari/FIAT stie sa scoata profit mai bine decat alte marci de renume: BMW, Toyota, Mercedes, Renault

In schimb masinile Ferrari nu imi plac deloc desi ei spun ca adapteaza majoritatea inovatiilor si tehnologiilor din F1. Consider ca exista alte marci mai interesante si binenteles mult mai ieftine.

Ferrari=FIAT? Ce gluma proasta:D... Masinile Ferrari nu au treaba cu masinile FIAT. Sigur, Ferrari si FIAT fac parte din acelas grup economic. Mai e adevarat ca FIAT e un "sponsor" a scuderiei Ferrari iar unele inovatii din F1 Ferrari se aplica si in FIAT(de fapt nu stiu sigur dar nu m-as uimi). Mai mult, Ferrari sunt printe cele mai fiabile masini din lume si sunt putine care pot fi considerate la acelas nivel.

In ceea ce priveste inovatiile... un exemplu e 599GTB, ultima produsa de Ferrari... ar fi cam cea mai avansata din lume. Si partea frumoasa e ca utilizarea ei nu produce confuzie cum de exemplu un BMW serie 7. Iar faptul ca a castigat mai multe concursuri ca oricare alta marca cred ca vorbeste de la sine.

FIAT si Ferrari seamana mult cu Porsche si VolksWagen in germania. Porsche e o exotica iar VW e o masina obisnuita, de uz zilnic. Acum, nu-ti place, asta e o chestie de gust... dar sa compari modele de FIAT cu Ferrari denota ignoranta. Sunt clase total diferite.

Si apoi, ultimile FIAT sunt cu adevarat bune.

doilei
09-20-2007, 10:17 AM
Exact.

Fiat si Ferrari apartin acelorasi propietari. Ferrari e divizia sportiva a FIAT.
Binenteles, grupul fabrica multe alte masini, inclusiv tractoare. E clar ca la tractoare nu introduc avansurile de la Formula 1.

Nu e acelasi lucru ca Porche VW Skoda Seat.

In ce priveste fiabilitatea, daca as avea 3,4,5 sute de mii nu i-as da pe un Ferrari, mai degraba as lua cateva Lamborghini sau Jaguar sau Maseratti.

Toata chestiunea este sa atraga privira multimilor, ca pe soselele europene nu se poate circula la 280km/h asa ca daca atinge 100km/h in 3,3 sau 4 secunde pentru mine e totuna, nu as da 200 de mii pentru asta.

Rapax
09-20-2007, 08:52 PM
Exact.

Fiat si Ferrari apartin acelorasi propietari. Ferrari e divizia sportiva a FIAT.
Binenteles, grupul fabrica multe alte masini, inclusiv tractoare. E clar ca la tractoare nu introduc avansurile de la Formula 1.

In ce priveste fiabilitatea, daca as avea 3,4,5 sute de mii nu i-as da pe un Ferrari, mai degraba as lua cateva Lamborghini sau Jaguar sau Maseratti.

Toata chestiunea este sa atraga privira multimilor, ca pe soselele europene nu se poate circula la 280km/h asa ca daca atinge 100km/h in 3,3 sau 4 secunde pentru mine e totuna, nu as da 200 de mii pentru asta.

Te inseli. Daca ai sti povestea cum a ajuns FIAT proprietar a 90% din actiunile Ferrari, si in ce conditii a fost facut contractul de vanzare al actiunilor cum a cedat de curand din ele nu ai mai sustine prostia aia. Ferrari are gestiune proprie. Prin Ferrari Engineering tehnologia este vanduta FIAT-ului, nu facuta cadou. Si daca te intereseaza Maseratti a fost cumparata de Ferrari, pusa pe picioare(tehnologia, proiectarea si executia totala Ferrari) si apoi vanduta FIAT-ului.
Nu am inteles legatura intre fiabilitate si faptul ca daca ai cateva sute de mii de euro ti-ai cumpara Lambo, Jag sau Maseratti.

Rapax
09-20-2007, 08:58 PM
Rapax, asta e un W12 si nu un W16.

Adevarat. Nu am marit poza si am incasat-o. Asa imi trebuie, altadata o sa fiu mai atent.

Rapax
09-20-2007, 09:14 PM
[QUOTE=PiggyEFromHell;198022]Rapax, ma refeream la modelul EB112. Dar sincer sa fiu nu stiu daca l-au produs in serie sau a ramas la nivel de prototip.

Sigur, mai multe piese in miscare, mai multe probleme. Dar asa, teoretic, ar fi convenabil sa ramanem la 4 cilindri intr-un motor in 4 timpi. Un cilindru e activ intotdeauna, ceea ce ar fi suficient. Si totusi numarul a crescut ajungand la 8 si 12 pentru motoarele obisnuite. Sau... mai exista cel cu 0 cilindri (ma refer la motorul Wankel). Si totusi nu prea il vad utilizat. In productia de serie, daca nu gresesc, il are montat Mazda pe 2 modele (sigur e pe RX-8). Nu stiu cine altul ar folosi acest motor. Numarul pieselor in miscare la un motor Wankel e... cat?... doar 2 pe langa zecile la motoarele traditionale. Singurele care se misca sunt rotoarele dar nu prea il adopta nimeni deocamdata. Ceea ce e ciudat.

Apoi arhitecturile cele mai variate, Boxster, V, linie... etc. Iarasi, teoretic cea mai eficienta arhitectura ar fi cea in stea, pentru ca intervalele de timp dintre momentele de combustie sunt minime. Astfel se creeaza o forta de tractiune aproximativ constanta in timp. Practic insa se pare ca nu e chiar asa. Apoi motivele principale nu le cunosc, nu sunt inginer mecanic:). Ma bazez pe stiva de reviste automobilistice, un curs de fizica-mecanica si propria imaginatie.

Cand te referi la Veyron ca nu-l prea poti folosi... de fapt se intampla acelas lucru cu majoritate masinilor exotice, nu sunt masini de folosit zi de zi. Lamborghini Murcièlago area masa aproximativ egala cu Bugatti. Ferrari 575M, 599 GTB, iarasi au masa destul de mare... unde mai pui 2+2-urile.

Daca te referi la curse atunci nici nu se pune problema... dar orice masina exotica de serie e modificata pentru curse. Un exemplu e Ferrari Challenge...

Apropo de F1... ai dreptate... s-a schimbat regulamentul... am uitat.

EB 112 a fost facut in sase exemplare. Fragmentarea cilindreei in 4, 6, 8, 10, 12, 16 cilindri a fost necesara din cauza cresterii capacitatii cilindrice. Pana pe la 2,6 litri se folosesc in general 4 cilindri, peste 6, , peste 3,5 litri 8, iar peste cinci litri 12. BMW mai foloseste un V10 si mai sunt cateva motoare de cinci cilindri. Arhitectura la care tu ii spui "boxter" este de fapt impropriu numita boxer(Porsche, de exemplu) si de fapt numele corect este V la 180 de grade. Destul de putin folosita - Porsche, Subaru, Ferrari 512 BB.
Referitor la cresterea performantelor masinilor sport. Cu cat au performante mai mari cu atat se vor gasi mai putini oameni care sa le poata pilota, se vor vinde mai putine masini si pana la urma se castiga mai putini bani. La Bucuresti exista un Veyron, al unuia ce se ocupa cu asfaltari, amic al lui Basescu, Casuneanu daca ai auzit de el. Nu am auzit sa fie un Ferrari Enzo, altfel tot ce vrei poti sa intalnesti in oras.

PiggyEFromHell
09-21-2007, 01:09 AM
Exact.

doilei... primul post a fost acceptabil/suportabil... al doilea e deja demonstratia unei ignorante profunde si dorinta mare de a o arata si crede-ma, nu e necesar;). Ferrari NU E FIAT sau vreo divizie sport. Informeaza-te inainte de a posta prostii. Ferrari are o istorie proprie si in realitate incepe sub tutela Alfa Romeo cand Enzo Ferrari, fondatorul companiei, intra in cursele automobilistice. Apoi apare ca o echipa de curse independenta si incepa sa produca masini. Ramane o societate independenta pana la moartea fondatorului Enzo Ferrari. Chiar si actualul sef facea parte din echipa de curse ca apoi sa devina unul din cei mai influenti oameni de afaceri din Italia.

A fost o perioada in care societatea aproape ca devenise proprietate FORD dar nu s-a intamplat.

Apoi nu compara Lamborghini cu un Ferrari. Sigur, e o masina exceptionala, si imi place si mie dar oricum e cu cateva secunde in urma calutului cabrat. Iar, cum zicea cineva, cateva secunde la asa masini e ca si cativa ani lumina... e ok doar pentru un autobus.

Iar ultimile modele Maserati(observa cate t-uri sunt!) au motoare Ferrari... chiar daca scrie pe ele Maserati. Si compania a reinviat tot datorita F.

TRACTOARE produce FIAT si, pe timpuri, Lamboghini. Ferrari a produs intotdeauna masini de curse (de fapt FIAT produce si trenuri... orice fel de meccanica, dar asta e mai putin important).

Rapax
09-21-2007, 08:18 PM
doilei... primul post a fost acceptabil/suportabil... al doilea e deja demonstratia unei ignorante profunde si dorinta mare de a o arata si crede-ma, nu e necesar;). Ferrari NU E FIAT sau vreo divizie sport. Informeaza-te inainte de a posta prostii. Ferrari are o istorie proprie si in realitate incepe sub tutela Alfa Romeo cand Enzo Ferrari, fondatorul companiei, intra in cursele automobilistice. Apoi apare ca o echipa de curse independenta si incepa sa produca masini. Ramane o societate independenta pana la moartea fondatorului Enzo Ferrari. Chiar si actualul sef facea parte din echipa de curse ca apoi sa devina unul din cei mai influenti oameni de afaceri din Italia.

A fost o perioada in care societatea aproape ca devenise proprietate FORD dar nu s-a intamplat.

Apoi nu compara Lamborghini cu un Ferrari. Sigur, e o masina exceptionala, si imi place si mie dar oricum e cu cateva secunde in urma calutului cabrat. Iar, cum zicea cineva, cateva secunde la asa masini e ca si cativa ani lumina... e ok doar pentru un autobus.

Iar ultimile modele Maserati(observa cate t-uri sunt!) au motoare Ferrari... chiar daca scrie pe ele Maserati. Si compania a reinviat tot datorita F.

TRACTOARE produce FIAT si, pe timpuri, Lamboghini. Ferrari a produs intotdeauna masini de curse (de fapt FIAT produce si trenuri... orice fel de meccanica, dar asta e mai putin important).

Nu te grabi. Endo are dreptate. Oficicial Ferrari nu a mai participat la Le Mans din 1974(sper ca imi amintesc bine) cu modelul 312PB.
Istorie. In 1962 Ford a intrat in tratative pentru a cumpara Ferrari dar nu au putut indeplini conditiile puse de Enzo Ferrari(sau nu au vrut) si au fost efectiv dati afara din fabrica. Ar trbui sa fim multumiti, pentru ca Ford a inceput sa investeasca masiv in curse si pana la urma au castigat in '66 cu Ford GT40. O masina frumoasa si buna. Primele actiuni vandute de Ferrari catre FIAT dateaza din 1969(50%). Afacerea a fost facuta la initiativa lui Gianni Agnelli, marele boss al FIAT, cu care Ferrari era in relatii de mare prietenie si a fost facuta pentru a asigura financiar Scuderia. Restul de 40% au fost vandute inainte de moartea lui Enzo Ferrari in 1987. Restul de 10% apartin fiului lui Enzo, Piero Lardi Ferrari, primul fiu decedand in 1956 Alfredo (diminutiv Alfredino, devenit Dino) Vi se pare cunoscut numele? Luca de Montezemolo a venit la Ferrari in 1973 si a fost numit sef de echipa, bun organizator, a castigat cu Lauda in '75 si '77 si apoi a fost luat si dus la FIAT pe post de conducere. A revenit la Ferrari in anii '90 si apoi a devenit si presedinte al FIAT. Printre altele, a organizat Campionatul Mondial de fotbal din Italia.
Lamborghini a aparut tot datorita lui Enzo Ferrari. Sosit la Maranello, Lamborghini , fabricant de tractoare agricole, a inceput sa-i explice lui Enzo Ferrari cum ar trebui sa-si construiasca masinile. Ferrari l-a trimis la plimbare si Lamborghini a "furat" cativa din inginerii Scuderiei(in principal Chitti si Bizzarini) si a inceput sa construiasca si masini. Pana la urma a dat faliment. Actualul Lambo apartine lui VW. Ca performanta pura, viteza si acceleratie, un Lambo nu este inferior unui Ferrari. Lucrurile se schimba insa pe circuit unde un Ferrari de 4,2 litri surclaseaza un Lambo de 5,6 litri. Urmariti cursele de GT.
Actualele Maseratti sunt pe dedesubt Ferrari. Cel mai performant Maseratti, modelul MC12 este de fapt un Ferrari Enzo "imbracat" altfel. Dar povestea cu Maseratti se termina aici pentru ca Ferrari a vandut Maseratti grupului FIAT.

PiggyEFromHell
09-21-2007, 09:22 PM
Rapax, istoria o stiu, am o colectie de DVD-uri despre toti marii producatori de automobile. Oficial sau neoficial, modele ferrari au participat la Le Mans (eu tin minte ultima data am vazut ceva in 2003, nu stiu sub ce echipa)... si asta era destul apropo de ceea ce spuneam inainte, cum ca masinile Ferrari sunt castigatoare.

Sigur, cand am zis ca Lambo e cu cateva secunde in urma... era de fapt o metafora... m-am referit la performatile de circuit si nu efectiv la secundele pe care le-ar lua in linie dreapta.

Rapax
09-21-2007, 10:02 PM
Rapax, istoria o stiu, am o colectie de DVD-uri despre toti marii producatori de automobile. Oficial sau neoficial, modele ferrari au participat la Le Mans (eu tin minte ultima data am vazut ceva in 2003, nu stiu sub ce echipa)... si asta era destul apropo de ceea ce spuneam inainte, cum ca masinile Ferrari sunt castigatoare.

Sigur, cand am zis ca Lambo e cu cateva secunde in urma... era de fapt o metafora... m-am referit la performatile de circuit si nu efectiv la secundele pe care le-ar lua in linie dreapta.

Felicitari pentru colectie. Despre participari la LM, da, nu cred sa fi fost vre-o editie de dupa razboi la startul careia sa nu fie macar un Ferrari. Dar conteaza numai victoriile si acolo e detasat Porsche, chiar daca eu sunt fan Ferrari.
Despre Lambo cineva spunea ca e masina de playboy sau de peste. Am vazut vre-o trei in Bucuresti dar nu m-am lamurit ce sunt proprietarii.

PiggyEFromHell
09-22-2007, 06:33 PM
Ca design prefer totusi liniile mai rotunde ale F430 "stock". Si acelas lucru as spune de eliminarea celor 2 tevi de esapament.

O alta modificare, extra Ferrari, care imi place e Novitec Rosso. Singurul detaliu care nu mi-a placut e spoilerul prea mare. Era destula modificarea extractorului care au facut-o, sau in cel mai rau caz adaugarea unui spoiler mai mic care sa nu-i dea aere de MTV PIMP my ride, cum au facut cei de la Hamman.

Iar preferata mea ramane oricum 612 sau 612 HGTC care e cea mai civilizata Ferrari dar care nu si-a perdut spiritul caracteristic, chiar daca la prima vedere ar parea altfel.

Pozele 1, 2 - Ferrari 430 scuderia
Pozele 3, 4 - Ferrari F430 novitec rosso

Rapax
09-23-2007, 12:04 AM
Ca design prefer totusi liniile mai rotunde ale F430 "stock". Si acelas lucru as spune de eliminarea celor 2 tevi de esapament.

O alta modificare, extra Ferrari, care imi place e Novitec Rosso. Singurul detaliu care nu mi-a placut e spoilerul prea mare. Era destula modificarea extractorului care au facut-o, sau in cel mai rau caz adaugarea unui spoiler mai mic care sa nu-i dea aere de MTV PIMP my ride, cum au facut cei de la Hamman.

Iar preferata mea ramane oricum 612 sau 612 HGTC care e cea mai civilizata Ferrari dar care nu si-a perdut spiritul caracteristic, chiar daca la prima vedere ar parea altfel.

Pozele 1, 2 - Ferrari 430 scuderia
Pozele 3, 4 - Ferrari F430 novitec rosso

In cazul 430 Scuderia ma refeream la performante. La modul general prefer linia data de uzina si motorizarea originala. Cel putin pentru masini Ferrari.
Oricum, pentru mine cele mai frumoase Ferrari sunt :
1. F1 - Dino 246 -1958;
2. Prototipuri - 365 P4 -1967;
3. GT - 365 GTB4 "Daytona" - varianta europeana;
4. 2+2 - 500 Superfast.
Ai alte preferinte? Dar nu modele unicat sau speciale de 2, 3, bucati.
375 Scaglietti Bergman Coupe, construita special pentru Ingrid Bergman.

Rapax
09-23-2007, 03:12 AM
Piggy, nu ar fi mai bine sa deschizi o tema noua - Ferrari si altii?

PiggyEFromHell
09-23-2007, 03:21 AM
Hai sa trecem pe Masini... de fapt ma gandeam sa deschid o tema dedicata exclusiv design-ului automobilistic, de orice marca. Vedem apoi, ii cerem lui dune poate deschide o categorie dedicata automobilelor cum era inainte.

Rapax
09-23-2007, 11:07 AM
Hai sa trecem pe Masini... de fapt ma gandeam sa deschid o tema dedicata exclusiv design-ului automobilistic, de orice marca. Vedem apoi, ii cerem lui dune poate deschide o categorie dedicata automobilelor cum era inainte.

Design fara mecanica? Sunt atat de interconectate incat ar fi pacat.

PiggyEFromHell
09-23-2007, 04:33 PM
Din toate Ferrari-urile astea sunt care imi plac mai mult:
1. 250 GT 2+2
2. 512 BB
3. 456M GT-456M GTA
4. 348TBTS
5. F355F1GTS
6. F50

7. 550 M (mi se pare mai frumoasa ca 575)
8. 360 Challenge Stradale
9. F430
10. 612 HGTC
11. 599 GTB
12. Enzo

La restul nu am adaugat poze pentru ca sunt binecunoscute.

Rapax
09-23-2007, 09:58 PM
Din toate Ferrari-urile astea sunt care imi plac mai mult:
1. 250 GT 2+2
2. 512 BB
3. 456M GT-456M GTA
4. 348TBTS
5. F355F1GTS
6. F50

7. 550 M (mi se pare mai frumoasa ca 575)
8. 360 Challenge Stradale
9. F430
10. 612 HGTC
11. 599 GTB
12. Enzo

La restul nu am adaugat poze pentru ca sunt binecunoscute.

Vad ca ai ales numai caroserii Pininfarina.

PiggyEFromHell
09-24-2007, 12:48 AM
Pentru mine Ferrari e asociat cu Pininfarina iar Lamborghini - cu Italdesign:D.

Rapax
09-24-2007, 05:31 PM
Pentru mine Ferrari e asociat cu Pininfarina iar Lamborghini - cu Italdesign:D.

As zice ca Lambo e mai degraba asociat cu Bertone. Miura, Countach, Diablo au fost creatii Bertone. Mai precis Marcello Gandini care lucra la bertone pe vremea aceea.

PiggyEFromHell
09-26-2007, 01:19 AM
Ai dreptate, sorry, era Bertone. Giugiaro are doar 2 modele daca tin minte. Lamborghini Cala'(prototip) si un alt', la fel, prototip. Stiam totusi ca modelul Countach in realitate nu a fost primul cu un stil gen naveta spatiala. Mai intai a fost un Alfa Romeo, dar ramas la nivel de prototip. Iar Giugiaro a desenat ceva asemanator pentru Maserati (Boomerang 1972).

Rapax
09-27-2007, 01:32 PM
Ai dreptate, sorry, era Bertone. Giugiaro are doar 2 modele daca tin minte. Lamborghini Cala'(prototip) si un alt', la fel, prototip. Stiam totusi ca modelul Countach in realitate nu a fost primul cu un stil gen naveta spatiala. Mai intai a fost un Alfa Romeo, dar ramas la nivel de prototip. Iar Giugiaro a desenat ceva asemanator pentru Maserati (Boomerang 1972).

Au mai fost si Lancia Stratos(prototipul stilistic, nu modelul de raliuri), Carabo , Ferrari 512 Modulo si 512S(Pininfarina), si altele. A fost o moda prin anii '70.

khama
09-28-2007, 05:33 AM
http://www.oldcartrader.com/ocdetail134069.htm
uitatzi-va la pretz

Rapax
09-28-2007, 10:22 AM
http://www.oldcartrader.com/ocdetail134069.htm
uitatzi-va la pretz

Prost nu e cel care cere un asemenea pret, prost e cel care il plateste.

MirK
09-28-2007, 06:47 PM
Prost nu e cel care cere un asemenea pret, prost e cel care il plateste.

Asemenea preturi si asemenea masini sunt destinate celor care nu tin cont de pret ci numai de dorintele lor. Pentru aceasta clientela prost e mai degraba acel care nu "stie" cum sa castige destui bani pentru a-si oferi aceasta masina. Aici scara de valori e alta.

Exista o lume in care inteligenta se masoara nu in carti scrise sau citite, in capacitatea de a intelege functionarea unui mecanism complex, etc., ci exclusiv in termenii aptitudinii de a castiga multi bani.

khama
09-28-2007, 07:12 PM
Mustangu cela a fost restaurat din piese originale, iar mashina e din 65...
insa cel mai tare imi plac Mustag-urile noi, din 2005... am vazut unul din chishinau, mi s-au topit picioarele

Rapax
09-28-2007, 09:08 PM
Asemenea preturi si asemenea masini sunt destinate celor care nu tin cont de pret ci numai de dorintele lor. Pentru aceasta clientela prost e mai degraba acel care nu "stie" cum sa castige destui bani pentru a-si oferi aceasta masina. Aici scara de valori e alta.

Exista o lume in care inteligenta se masoara nu in carti scrise sau citite, in capacitatea de a intelege functionarea unui mecanism complex, etc., ci exclusiv in termenii aptitudinii de a castiga multi bani.

Sunt intrutotul de acord cu tine. Avem destui din astia si in Romania. Oricum, chiar daca as dispune de banii necesari nu as cumpara cel mai comun Mustang din seria I, fabricat in sute de mii de exemplare.

Pentru Khama:

Cred ca e cel mai frumos Mustang de la primul model si pana acum. Putin prea mare, dar frumos. Si in Bucuresti sunt cateva, din care un "500".

shefu
10-01-2007, 06:41 PM
Baieti , duceti-va la Moldexpo , ca merge salon auto 2008.
Astept impresiile pe forum !

Rapax
10-01-2007, 10:22 PM

Daca puteti veniti la Bucuresti, unde o sa fie luna asta SIAB(Salonul International Auto Bucuresti)

linar
10-08-2007, 05:02 PM

Am fost la MoldExpo doar ca sa vad colectia de BMW-uri....mmm...ce fericire pe mine cand respiram aerul BMW-ului 118i ...masinica asta o vreau de ceva vreme (sau 120, 130 din aceeasi serie..sport/compacte/stilate ..doar ca nu avea salonul din piele...atasat o gasiti, pentru necunoscatori e aia de culoare alba:D) ...DAR...BMW-ul 730d ..ee....nu pot sa redau starea mea in cuvinte...ar fi incorect din partea mea...eram pur si simplu Excitata:D si in al noualea cer!...salonul de piele de culoare bej, aerul aristocratic:)...
in rest..masinute multe...nu am dat prea mare atentie la celelalte..a fost un AlfaRomeo dragutz, un Mercedes si un Audi...cam astea mi-au placut...Atasat le vedeti. :)

Rapax
10-08-2007, 09:25 PM
Imi pare bine ca puteti sa le vedeti la Chisinau. Sa vezi ce e la Bucuresti la SIAB.

PiggyEFromHell
10-09-2007, 01:44 AM
Eh Rapax, sa vezi ce se face la salonul auto din Bologna...:D.

linar
10-09-2007, 11:06 AM
piggye sa bagi poze de la Expo...cu masini..nu cu fete:D

Rapax
10-09-2007, 05:35 PM
Eh Rapax, sa vezi ce se face la salonul auto din Bologna...:D.

Stiu. Eu ii urmaresc pe italieni in domeniul asta. Cu atatia carosieri celebri e si normal sa le iasa niste caroserii de prima mana. Si asta nu de azi, de ieri. De multa vreme. Am o gramada de poze cu masini italiene adunate. In special Alfa, Ferrari, Maserati( a existat pana prin '95 un 3500 GT argintiu si in Bucuresti, pe care l-am fotografiat pe vremea lui Ceasca), caroserii speciale, etc.
Sa vezi ce pregateste Mercedes!

PiggyEFromHell
10-09-2007, 07:22 PM
piggye sa bagi poze de la Expo...cu masini..nu cu fete:D

Aaaa... daa? Ah, la mine fetele si masinile intra in acelas topic:D.

Da Rapax, am vazut niste prototipuri, de fapt poze, pe net. Am ramas uimit de noile modele. Foarte frumoase.

Rapax
10-09-2007, 11:37 PM
Intra pe www.windingroad.com
O sa-ti placa si poti sa faci si un abonament gratuit la revista electronica.
Incearca si pe carpage dar nu vei gasi toate modelele pe care le cauti.

PiggyEFromHell
10-10-2007, 03:48 AM
Imi place site-ul... am facut si testul wich care are you :D, mersi Rapax.

linar
10-10-2007, 11:09 AM
Imi place site-ul... am facut si testul wich care are you :D, mersi Rapax.

hmmm..oare de ce nu ma surprinde rezultatul testului?:D a.. piggye?:p

Rapax
10-10-2007, 05:17 PM

Nu iti place masina?

www.ultimatecarpage.com

linar
10-10-2007, 05:39 PM
ar fi pacat sa afirm asta...pana acum Ferrariul era pe Desktopul meu:D....unul tare fine..am uitat modelul...piggye stie:)

Rapax
10-10-2007, 05:41 PM
ar fi pacat sa afirm asta...pana acum Ferrariul era pe Desktopul meu:D....unul tare fine..am uitat modelul...piggye stie:)

Mai vechi? Mai nou? Daca vrei postez o Alfa Romeo unicat.

shefu
10-10-2007, 09:46 PM

intrati pe http://www.youtube.com/watch?v=jCu1SWgqU0w pentru a vedea un test a celor puternici!!!

shefu
10-10-2007, 09:46 PM

intrati pe http://www.youtube.com/watch?v=jCu1SWgqU0w pentru a vedea un test a celor puternici!!!

Astept parerile voastre !

PiggyEFromHell
10-11-2007, 01:15 AM
Rapax, e preferatul meu 612 Scaglietti... de fapt ala e versiunea 612-60.

linar... am raspuns corect la toate intrebarile in afara de una.. si imi plac ferrari-urile:D

Rapax
10-13-2007, 10:29 AM
Rapax, e preferatul meu 612 Scaglietti... de fapt ala e versiunea 612-60.

linar... am raspuns corect la toate intrebarile in afara de una.. si imi plac ferrari-urile:D

Vezi ca pe site-urile cu fotografii spion o sa gasesti un 599 cu modificari la capota motorului. Foarte interesanta.

catricio
10-16-2007, 04:09 AM
Noroc !
Ce ar fi daca am vorbi despre masini ?
Ce parere aveti despre noul Audi A5.
Pentru al vedea intrati pe http://www.audia5.ro/html/index.php ca degraba no sa vedeti asa masina prin Chisinau.
A5 om mai vedea dar cind am vazut R8 UHA!!!! am ramas drept patrat!!!! super mashinutza!!!!

Rapax
10-16-2007, 06:36 PM
Din punct de vedere mecanic, da, sunt de acord cu tine. E buna. Estetic in schimb e cam subtire.

Rapax
10-17-2007, 08:16 PM
Stiati ca prima masina de conceptie si executie romaneasca a fost fabricata in 1945? Trebuia sa intre in productia de serie dar intre timp intrasera rusii intara si s-a ales praful.

2008.