PDA

View Full Version : Presa sportiva. Importanta ei asupra sportului din RM

denilson
08-18-2007, 10:30 PM
RM la momentu' actual se mandreste cu 2 publicatii sportive :
Sport Plus (l. romana)
Sport Curier(l.rusa)

Ambele sunt black&white cu o mare parte a continutului cules din citez : "prosport, uefa.com si altele" ...

Ma intreb... care'ar fi problema...lipsa consumatorilor....indiferenta jurnalistilor sportivi...cenzura....whatever...

Analizand putin piata revistelor(chioscurile din capitala) am constatat ca ducem lipsa de reviste, ziare cu caracter sportiv atat nationale cat si internationale...

Tocmai d'aia am hotarat sa creez tema in causa... in speranta ca gasesc/im raspunsuri la cele de mai sus mentionate...

dune
08-19-2007, 12:42 AM
poate ii doar impresia mea insa moldova numi pare a fi o comunitate "sportiva". nu stiu cum sa explic asta dar probabil are dea face cu lipsa de interes pe care o vad deseori. la rindu ei lipsa de interes cred ca se leaga de lipsa de rezultate a sportivilor moldoveni. tin minte cu citiva ani in urma era un meci intre olanda si moldova la fotbal si mai ca nu mam uitat la meci pentru ca eram sigur ca moldova are sa piarda... am fost pina la urma satisfacut ca am pierdut cu 2:1 insa totusi neam batut (comentatoru a mentionat ca un singur jucator olandez costa mai mult decit intreaga echipa moldoveneasca).

cred ca totusi problema e ca noi nu avem o "cultura" a sportului pentru ca chiar daca exista rezultate ele tre legate intrun fel de identitatea noastra, si lumea trebu informata ca sa stie ce se intimpla in lumea sportului in general nu numai in rarele momente cind cineva obtine o medalie... atita timp cit nu exista un interes constant intrun anumit sport nu au sa existe nici publicatii la subiect...

Abenpace
08-20-2007, 09:16 AM
Pe mine ma nelinisteste mai mult lipsa sportivilor de valoare si a scolilor de sport.

Presa sportiva nu are cititor in RM.

vitalic sprinceana
08-20-2007, 09:39 AM
si despre ce ar scri o presa sportiva basarabeana de calitate? despre faptul ca participarea echipelor moldovenesti in cupele europene a inceput si s-a sfarsit in luna iulie, in primele tururi de calificare? zau ca n-as da nici trei banuti pentru o eventuala revista color care mi-ar arata in prim plan un megastar de la Rapid Ghidighici sau FC Floreni...

denilson
08-20-2007, 05:15 PM
si despre ce ar scri o presa sportiva basarabeana de calitate? despre faptul ca participarea echipelor moldovenesti in cupele europene a inceput si s-a sfarsit in luna iulie, in primele tururi de calificare? zau ca n-as da nici trei banuti pentru o eventuala revista color care mi-ar arata in prim plan un megastar de la Rapid Ghidighici sau FC Floreni...

sa inteleg k pentru tine sportul se asimileaza doar cu fotbalu' ... si tin s' creq si altii o inteleg la fel... evident k fotbalu' are prioritate... nu tre' sa uitam insa si de celelalte ramuri ale sportului... si nu e neaparat sa vii cu un megastar...o promovare a tinerelor talente ar fi benefica...

denilson
08-20-2007, 05:21 PM
Pe mine ma nelinisteste mai mult lipsa sportivilor de valoare si a scolilor de sport.

Presa sportiva nu are cititor in RM.

este si asta un adevar, sa stii... referitor la lipsa sportivilor de performanta...

cat despre cititori ai presei sportive... as vrea sa stiu de ce cititorii dau prioritate revistelor gen shopin' ... aquar[elle]... alea alea... sunt oare mai interesante articolele comandate decat primii pasi ai copilului tau intr'o ramura a sportului ?

vitalic sprinceana
08-21-2007, 09:51 AM
denilson:

sa inteleg k pentru tine sportul se asimileaza doar cu fotbalu' ...

sportul care se VINDE da... mi-as dori si eu o revista colorata dedicata curlingului sau jocului de dame, dar nu se poate...fotbalul este sportul care se vinde cel mai bine...si este sportul capabil sa propulseze si alte sporturi in atentia publicului...cu conditia sa faca performanta...

nu tre' sa uitam insa si de celelalte ramuri ale sportului...

nu le uitam...cei cu bani insa le uita..te-as sfatui sa le uiti si tu...

si nu e neaparat sa vii cu un megastar...o promovare a tinerelor talente ar fi benefica...

de 17 ani tot promovam tinere talente si mai nimic..echipele noastre de tineret (fotbal) se prezinta bine, ba mai bat cate o echipa buna, si pe urma, cand intra in nationala de seniori sunt tot o gaura...sau pleaca in liga a 7 a campionatului suediei....

denilson
08-21-2007, 04:43 PM
[QUOTE=vitalic sprinceana;194819]

nu le uitam...cei cu bani insa le uita..te-as sfatui sa le uiti si tu...

inq odata in romana...dunno mongola

vitalic sprinceana
08-21-2007, 05:11 PM
e vorba despre

celelalte ramuri ale sportului...

Endo
08-28-2007, 04:28 PM
sincer cred ca avem o presa mai buna decat sportivii nostri

Rapax
08-28-2007, 06:23 PM
sincer cred ca avem o presa mai buna decat sportivii nostri

Care sportivi?

Endo
08-31-2007, 11:24 AM
Care sportivi?
corect...:P

sport curier chiar imi place ca te tine la curent cu stirile internationale, dar pe plan local sunt niste pupincuristi.

Artur
09-04-2007, 05:19 PM
Eu personal n-am cumparat un ziar sportiv local de 2 ani. Motive - cite vrei. Informatia nu este interesanta, nu iti place sa citesti despre esecuri dar victorii n-ai de unde lua. Prezentarea nu e slaba - ea lipseshte cu desavirshire ! Nu e atractiv nici machetarea nici designul si sportul e viata - deci se impune culori, alb-negru e pentru stiri serioase din politica etc.
Eu citesc gsp.ro dar in mod special ziarele si comentariile sportive ale editorilor englezi de la The Guardina, The Times si The Sun. Stirile in regim operativ sunt bune pe SkySports. Cind trec prin Romania imi iau numaidecit Gazeta Sporturilor si ProSport - iaka-estea`s ZIARE !
That`s it.

Endo
09-25-2007, 01:53 PM
vb despre presa sportiva din mda...iar tu ne ganesti cat e de kk presa din ro...mai lasa-ne cu gsp..ca cumperi 16 pagini si peste 2 min nu ai ce citi...

2008.