PDA

View Full Version : Incheeturi...

PiggyEFromHell
07-16-2007, 04:08 PM
Am stat azi si am cautat pe net informatii despre pocniturile alea specifice ale incheeturilor cand se blocheaza. Ar putea sa-mi explice si mie cineva din domeniu ce sunt de fapt si de ce se intampla? Cauzele?

Ieri stat am pe enciclopedie... dar nu am gasit nimic interesant in acest sens.

Antimatter
07-16-2007, 04:10 PM
ce inseamna "incheiturile se blocheaza..."?

PiggyEFromHell
07-16-2007, 04:51 PM
Nu iti "pocnesc oasele" niciodata antimatter? Atunci stiu ca se blocheaza... dar nik mai mult.

Antimatter
07-16-2007, 05:10 PM
ok, pocnesc, dar de unde ai luat ca se blocheaza??? :confused:

PiggyEFromHell
07-16-2007, 05:21 PM
ok, pocnesc, dar de unde ai luat ca se blocheaza??? :confused:

Pentru ca se blocheaza, apoi pocnesc si dinou sunt libere miscarilor... a zis un medic la TV... nu mai spamui.. astept sa zica cineva care stie...

Kara
07-16-2007, 05:22 PM
Imi amintesc cind am intrebat proful de ortopedie si el mi-a zis sa nu-l suprasolicit cu intrebari din astea :D

Stiu doar ca procesul mai e pina in prezent cercetat si nu e stabilitata clar geneza lui :)

Se presupune insa ca la baza-i fenomenul de cavitatie(formarea de cavitati pline cu gaz intr-un lichid(aici-lichidul intraarticular sinovial) in anumite conditii hidrodinamice.
In articulatii presiunea de obicei e negativa, in cadrul miscarilor presiunea creste, aceste bule "explodeaza" si se-aude pocnitura.

vik-ing
07-16-2007, 10:17 PM
Ceeea ce stiu la sigur despre incheieturi este :
Numai incheieturile SANATOASE pocnesc , asa ca Piggye ,esti ok ;)

Daca in oase elemenul preponderent este Calciul,in incheeturi prevaleaza Siliciul ,element care le face flexilbile si de cantitatea acestuia in organism depinde bunastarea incheeturilor noastre... despre importanta siliciului in organism as putea tine o adevarata lectie ,dar pentru azi ma limitez numai la atat :)

solara
07-17-2007, 02:11 PM
Ceeea ce stiu la sigur despre incheieturi este :
Numai incheieturile SANATOASE pocnesc , asa ca Piggye ,esti ok ;)

Ntz. Si alea bolnave pocnesc, si inca cum! Mai ceva ca cele sanatoase.

PiggyEFromHell
07-17-2007, 09:59 PM
Thx Kiara, thx vik-ing. Dar nu-mi faceam probleme de sanatate, era o curiozitate. Cum ca oricine practica o activitate fizica constanta, sau un sport anume, e nevoit sa-si "pocneasca" 50-60% din incheeturi in timpul stratching-ului, daca nu mai mult, ca sa aiba o mai mare flexibilitate, eram curios ce se intampla. Cum ca avem si studenti la medicina sau poate chiar medici pe forum vroiam sa aud o parere a celor initiati:).

2008.