PDA

View Full Version : Realităţi moldoveneşti

::[xupypr]::
05-24-2007, 06:17 PM
Ieri am fost cu un prieten de-al meu acasa. Cînd ne întorceam în Orhei prietenul meu m-a oprit şi ne-am întors după un om. Prietenul mi-a spus că de 4 zile îl vede pe omul din drum cu sacul în spate mergînd pe drumurile din Orhei.
L-am oprit şi l-am întrebat unde se duce. Cînd a început să vorbească am înţeles că e nebun; .. nebun în sensul direct al cuvîntului.
Căuta spitalul.
L-am urcat în maşină şi l-am dus la casa de nebuni din Orhei.
La casa de nebuni am fost întîmpinaţi cu spaimă. Nu se ştia ce "comisie" a venit sa verifice cum merg treburile la nebunii din Orhei.
Am cerut sa iasă şeful să vedem ce putem face cu nebunul în cauză. Şi cu toate că maşina acestuia era parcată seara la ora 8 în faţa spitalului ni sa comunicat că acesta cu poate ieşi.
Nebunul pe care l-am găsit ne-a spus că noaptea anterioară a dormit sub un copac. Iar la spital la care l-am adus nu vroiau să-l primească din cauză că nu avea îndreptare.

Am spus:
- Lăsaţi-l sub un copac dacă nu puteţi sa-l primiţi. Noi ne-am făcut datoria.

Iată aşa. Mlia.

După 5 minute ne-am întors şi i-am avertizat că mergem la poliţie să înregistram faptul că l-am dus acolo.
Azi ne-au aşteptat .. le-am spus că revenim sa vedem cum sa aranjat "pacientul" nou.

Antimatter
05-24-2007, 06:31 PM
am fost si eu odata la un orfelinat de asta (asa ni sa spus, cai orfelinat) cind lucram cu o organizatie americana de caritate. era la Badiceni, raionul Soroca. Cladirea e asa ca in filme pe o muchie de deal, departe de sat, in jur padurice.
am intrat acolo si aveam o frica creata de alienatii care ma inconjurau si aerul inchis si greu de acolo care nam sal uit niciodata. senzatie extrema.
ei pina la urma era une dementa acolo care imi facea din ochii, colegele de lucru se prikaleu de mine sa ramin sa fac nunta.
mai era acolo o pereche foarte interesanta: unul calare pe altul! deci erau doi prieteni, "calul" - un om zdravan, celalalt micuts de statura si cu malformatii. noi il intrebam de ce tot sta acolo, chipurile nui mila de asta care il duce atita. ziceau ca sunt mereu impreuna. simbioza, ma gindeam eu, la fel cum pestii aia mici care inoata mereu pe linga balene sii curata de paraziti.
si inca ceva...pe atunci purtam par mai lung si cind am iesit din autobuz, una din paciente ii soptea cu voce tare prietenei sale: uite, ala din Titanic!
ma facut sa rid :)
iaka asa...

I)any
05-26-2007, 04:34 PM
ca sa vezi ce poate omul, da-i puterea in mina! si nu ai mult de asteptat :(
Realitati moldovenesti sint profesorii mei de la facultate, daca vrei sa vezi fatsa lor reala, n-ai decit sa astepti pina la sesiune, mama ei de sesiune!
Am vrut doar sa-mi comletez registru cu notele de la teste, (obligatii!), m-am apropiat de o tinara profesoare ce a terminat academia cu 2 ani in urma, si acum e mare shishka! :), i-am pus o intrebare destul de politicos daca pot sa ma apropii de masa ei la catedra cind are ceva timp liber sa transcriu notele, la care asteptam un raspuns la fel de politicos... raspunsul prea politicos a fost "NU,nu poti...", dupa care i-am vazut fundul intors la mine!!!!!!! :))) Nu spun nimic, priveliste frumoasa, dar raspunsul a fost ca un pumn primit de la un boxior...
Chiar a uitat ca a fost si ea studenta, cu doar 2 ani in urma... Si asta nu e singurul caz cu profesorii tineri!
daaaaaaaaaaa, asta realitate!

2008.