am observat ca pe aici sint mai multzi care au ales Canon; imi este interesant (ca unui viitor proprietar de asa ceva) cine si ce obiective utilizeaza cu ele. Ideal ar fi o descriere de genul:
Obiectiv1:
parametri
exemple de poze (needitate)
Obiectiv2:
parametri
exemple de poze (needitate)
dune
05-23-2007, 12:35 AM
pentru mine alegerea de obiectiv tine in primu rind de tipul de fotografie de care vrei sa te ocupi... cred ca pentru inceput un obiectiv standart de tip 17-55 mm poate fi mai util pentru ca dupa ceva practica cu dinsu iti dai seama asupra carui tip de fotografie vrei sa te concentrezi...
daca te intereseaza un obiectiv anume poti cauta imagini luate cu obiectivu respectiv in google:
site:flickr.com inurl:photo_exif.gne canon 50 mm
prin expresia de mai sus, ciuvaku are sa caute pe flickr, in informatia exif a fotografiilor dupa fotografii luate cu canon la 50mm "focal length". chestia asta nui intocmai exacta pentru ca 50mm poti sa obtii cu mai multe obiective insa e suficient sa-ti formezi o imagine anumita... desigur ca majoritatea fotografiilor disponibile pe net is editate intro anumita masura...
personal, am avut ocazia sa testez in trecut un obiectiv EF 50-200mm care nu a fost foarte multumitor, calitatea imaginilor in general era destul de joasa. de asemenea am incercat si un obiectiv EF 20mm, acela chiar simpatic, se comporta bine in conditii de lumina putina, si poate fi folosit in mai multe tipuri de fotografii (chiar si portrete). unul din obiectivele care mia placut mai mult a fost un EFS 60mm obiectiv macro foarte performant, cu o calitate a imaginii foarte bune, pe care lam incercat de 2-3 ori si la portrete si a mers foarte bine... portrete insa poti obtine cu 35,50,85mm pe care nu leam incercat insa lumea pare sa fie satisfacuta de acestea...