View Full Version : De ce salta video?

Adv@nced_Lamer
05-05-2007, 10:03 PM
Oameni, buni
Am RAMul de 512 si video de 256
Cand privesc video (AVI, MPEG, VMW.... oricare) face salturi mici, si scapa cate un cuvant, cateva secvente - deranjeaza tare cand te uiti filme, tre sa day back ca sa auzi ce a zis actorul.

Ma gandesc DE LA CE O FI????

Poate de la VIDOECARD sau de la ceva setari????

Multumesc anticipat.

groparu
05-05-2007, 10:29 PM
ai uitat sa mentzionezi ce procesor ai, ce sistem de operare, ce driver pentru placa video utilizezi, ce player / codecuri si in ce format este ceea ce privesti...

khama
05-05-2007, 10:30 PM
la drivere te-ai uitat?

Adv@nced_Lamer
05-05-2007, 10:54 PM
Pentium 3 GHz, OS WinXP sp2, KlitePac Kodak, Windows MediaPlayer, LightAloy, MPlayer (luat din linux)

GeForce 6200
driverele - celea de pe diskul de la MainBoard (native)

WDM Video for Windows Capture Driver (Win32)

P.S. si asta e de cand tin minte de 2 ani aproape nu conteaza OSul, sau codecul, sau playerul

Pentru toate gliuceste la fel.

groparu
05-05-2007, 10:56 PM
esti sigur ca e normal filmul?

cu mplayerul cand privesti, e la fel ca in mediaplayer? ai incercat sa-i dai alt "video output device"? (executa mplayer cu -vo help ca sa vezi ce e disponibil)

groparu
05-05-2007, 11:00 PM
PS: scoate de la nvidia.com detonatorul pentru cartela ta si instaleaza-l.. poate is strambe driverele tale (daca restul totu-i in regula)

Adv@nced_Lamer
05-06-2007, 10:27 AM
1. E aceeasi poveste si cu MediaPlayer si cu MPlayer, si vu Light Aloy si cu Winamp (pentru orice video: komedyklub, filme, clipuri, avi, mpeg, asf, wmv....)
Te uiti la fiil - tot normal, dar odata la 10-20 min face cate un hop si scapi vre-o cateva secvente (o fraza, un epizod, etc - enerveaza tare- tre sa dai playback)

1.1 De unde se ia(seteaza) >>alt "video output device"? din OS sau MPlayer

2. Drivere noi o sa incerc sa gasesc - ca nu am net nelimitat, nu le pot descarca
dar ce e aia "DETONATOR" (P.S. Totusi sunt LAMER :-) )

Multumesc

gr8dude
05-06-2007, 11:49 AM
In timpul playback'ului lanseaza task managerul si monitorizeaza CPU use; si apoi vezi care aplicatie consuma resurse. E natural ca aceasta s-o faca video playerul, dar cine stie, poate vei descoperi si altceva.

Dupa aceasta cauti numele procesului in internet si vezi ce zice lumea despre el.

groparu
05-06-2007, 05:00 PM
1. E aceeasi poveste si cu MediaPlayer si cu MPlayer, si vu Light Aloy si cu Winamp (pentru orice video: komedyklub, filme, clipuri, avi, mpeg, asf, wmv....)
Te uiti la fiil - tot normal, dar odata la 10-20 min face cate un hop si scapi vre-o cateva secvente (o fraza, un epizod, etc - enerveaza tare- tre sa dai playback)

hm.. interesanta problema (asta cu saltul peste un anumit timp); gr8dude a dat o idee buna: sa monitorizezi care proces si ce face, dar e mai bine sa utilizezi process explorer (http://download.sysinternals.com/Files/ProcessExplorer.zip), ca da mai multa informatie...

1.1 De unde se ia(seteaza) >>alt "video output device"? din OS sau MPlayer

e optziune la MPlayer (daca utilizezi versiunea "command-line")

2. Drivere noi o sa incerc sa gasesc - ca nu am net nelimitat, nu le pot descarca
dar ce e aia "DETONATOR" (P.S. Totusi sunt LAMER :-) )
Multumesc

"detonator" se numesc/numeste driverele/driverul de la nvidia pentru cartelele lor... (mai exact -- pachetul de programe pe care-l scotzi de la ei)

Adv@nced_Lamer
05-06-2007, 09:55 PM
Am deinstalat driver-ul lui "rodnoi" si am scos de pe nvidia.com
am instalat - arata grafica oleak mai sters si mai deskis, dar cu hopurile de la video - nimik nou, :-D

Dar, am vrut sa intreb, ce au procesele din Task Manager cu PlayVideo

Ok, o sa incerc si o sa va zic

nuktar
05-15-2007, 03:54 PM
Codec-urile!

groparu
05-15-2007, 07:03 PM
Codec-urile!

mplayerul (daca nu la media player se referea, care-i cu totul altceva) nu utilizeaza codecurile din sistem; el le are pe ale lui.