chestia asta s-a intamplat acum un an si ceva, dar eu inca ma gandesc la asta, si inca ma doare....
in toamna lui 2005 un prof de mate la USM a cerut de la studenti 200 de lei ca sa le dea admis la examen, si le-a spus ca pot nici sa nu se prezinte. Majoritatea au platit. La acel moment mi-a fost frica sa raportez , dar acum stau si ma gandesc.... trebuie de terminat cu bespredelu..... unde pot sa raportez cazul asta?
me_olesea
03-06-2007, 10:05 AM
Sau poate deschidem un thread unde toti cei care cunosc un caz concret de coruptie sa scrie numele universitatii, al profului si obiectul predat.... asa , sa-i scoatem la iveala.... poate le-o fi rusine
Umbreon
03-06-2007, 10:32 AM
Dute faaaaaa ... Rusine ... Le faci mai degraba promovarea produsului dekit mustrare publica :D
PiggyEFromHell
03-06-2007, 12:06 PM
me_oleasea, nu inteleg, acum cand esti mai putin afectata vrei sa revolutionezi lumea... de ce nu ai facut-o cand era momentul? Acum vii sa salvezi saracii studenti de la USM?:)
khama
03-06-2007, 03:52 PM
d'accord cu piggye...
da cum il cheama pe prof?
vitalic sprinceana
03-06-2007, 04:18 PM
nu cred ca se poate face mare lucru, chiar o lista a profilor, cu sumele pe care le-au cerut ar fi intutila si periculoasa..oricine dintre ei s-ar putea simti ofensat (chiar daca s-ar sti cu musca pe caciula) si ar putea intenta un proces de calomnie...sunt necesare dovezi, altfel, ramanem doar cu latratul
Abenpace
03-06-2007, 05:11 PM
La atata timp nu cred ca mai poti dovedi ceva. Decat daca vei convinge colegii sa depuna marturie si sa dea examenul (anulat desigur) din nou. Dar si in acest caz nu stiu daca marturiile vor fi suficiente pentru o condamnare in judecata.
Cat despre liste - se vor gasi fel de fel de derbedei care vor pune acolo profesori peste profesori - imi diplace chiar ideea de liste... Mai ales anonime.
me_olesea
03-06-2007, 11:36 PM
ok, sunt de acord ca acum e cam tarziu, si cazul trebuia raportat atunci, dar eu tot cred ca mai bine acum decat deloc. eu cred ca proful respectiv inca mai aplica acealeasi strategii.....
hmm.. mda.. poate o lista nu e o idee buna, dar credeti ca daca un caz de acest fel e raportat la Transparency International ei ar fi de acord sa asiste la examene , in special cu profii suspecti...
poate asta ar fi o solutie : sa ii invitam pe cei de la Transparency sa asiste la examene......
daca nici asa, voi ce propuneti?
PiggyEFromHell
03-07-2007, 04:40 PM
Eu propun sa nu mai bati campii.
adrenalina
03-07-2007, 04:45 PM
hai sa fim seriosi, piggy... cred ca se poate si mai frumos sa discuti... daca nu iti place ceva contraargumenteaza, dar fara aere de superioritate total nefondate... ii ok pe tematicile de spam, dar ar trebui sa pastrezi o limita unde ne distram si unde vb serios.
dictionar
03-07-2007, 05:26 PM
da eu cred ca daca, inveti nimeni nimic nu-ti face ;) Am trecut pe acolo, eu la drept , unde chipurile e si mai corupta, da nu ma pot plinge ca numai platind reusesti :)
PiggyEFromHell
03-07-2007, 05:49 PM
adrenalina, nu e vorba de aere de superioritate. Dar cum oare se trezesti acum afectata de coruptie si nu a facut-o cand era in universitate? Ok, e un lucru bun sa ajuti studentii la universitatile noastre... dar de ce nu se mobilizeaza ei in primul rand? Ei sunt direct afectati, ei vor fi luati in vizor la un eventual scandal si iar ei vor fi pus la perete de profesorii corupti in caz ca nu se reuseste nimic. Ea insa, presupunand ca va face valva, nu va patzi absolut nimic. E externa acestor probleme.
adrenalina
03-07-2007, 06:09 PM
pana la urma cineva trebuie sa inceapa sa faca valva... nu conteaza ca ii extern sau intern... daca toti stam si ne gandim ca chestiunea asta nu tine de noi, coruptia va ramane... panala urma coruptia merge de la individual la general...
oricum asta nici eu nu inteleg de ce abia acum a aparut dorinta de a face ceva...
PiggyEFromHell
03-07-2007, 06:13 PM
Nu sunt imptriva acestei idei adrenalina, ba dimpotriva... insa ipocrizia e deranjanta.
adrenalina
03-07-2007, 06:19 PM
nu stiu daca ii ipocrizie... mai mult lasitate... atunci i-a fost frica sa faca ceva, pentru a nu-i afecta rezultatele ei... pe undeva ii de inteles... insa daca ai tacut o data nu poti sa faci altceva decat sa taci in continuare... in sensul ca cel caz gata a trecut, nu mai ai ce raporta la el...
poti doar sa incerci sa rezolvi alte chestiuni...
me_olesea
03-08-2007, 12:44 AM
oameni buni,
mie atunci nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva.... credeam ca se intampla si in alte parti. pana am vazut ca in alte parti asa ceva e total neacceptat. da. tre sa recunosc ca ideea mi-a venit abia acum... eu zic ca mai bine mai tarziu decat niciodata..... si de fapt.... voi ziceti ca daca as fi acum acolo si as scoate la iveala cazul asta ar fi periculos pentru mine?
adrenalina
03-08-2007, 01:00 AM
nu ar fi periculos, dar nu ai nici o dovada... si ce ar schimba asta? nimic... poti doar sa te implic in diferite actiuni care sa lupte impotriva fenomenului,insa cazul ala ii pierdut. anumite chestiuni trebuie facute la timpul lor, altfel nu isi mi au rostul
me_olesea
03-08-2007, 01:08 AM
OK.....mda.. aveti anumita dreptate.... dar sa inteleg ca sugestia e ca daca data viitoare se mai intampla ceva de acest gen, ar treui sa raportam cazul imediat? si ce fel de dovada credeti voi ca trebuie?
vitalic sprinceana
03-10-2007, 06:45 PM
ar sa inteleg ca sugestia e ca daca data viitoare se mai intampla ceva de acest gen, ar treui sa raportam cazul imediat?
intrebare idioata...pentru ce sa-l raportezi daca a avut loc??? daca actul coruptiei a avut loc, proful si-a luat suma iar studentul nota, mare treba ca o sa-l raportezi...ambii vor nega sau vor declina in alt fel participarea lor la o astfel de trebusoara... si pe urma impactul raportarii va fi cel mult hazliu..o cale ar fi sa raportezi (cu documente, martori etc) orice incercare de a cere sau a propune mita in procesul de invatamant..alta cale ar fi imprimarea unor efecte insemne speciale pe bancnotele ce urmeaza a fi daruite...sau pur si simplu notarea seriei si numarului si raportarea la organele abilitate pentru a-l prinde pe faptas la locul crimei...
alyyy
03-10-2007, 08:08 PM
nicaieri fata:)...pentru ca in organele de justitie e si mai mare coruptia:)...
oricum..crezi ca numa la USM se face chestia asta:)???..plus ca daca vrem sa scapam de coru[tie in uni totul tre sa earga de la stuident...numa ca unii nu prea vor s ainvete:)..de aci pleaca totu..
convenail si pentru prof..si pentru student
p.s. nus pentru coruptie in uni:)...
Lis
03-11-2007, 12:48 AM
organele de politie (de cercetare penala)
_eu_
03-19-2007, 01:25 AM
Problema cea mai mare nu este faptul ca se ia mita, bani trebuiesc oricui, cea mai mare problema este cea a prostalanilor de stud/elevi care dau mita, se uita deja de invatat, ecest lucru devine deja traditie, ! moartea caprioarei
deleanu
03-22-2007, 09:52 PM
La ASEM mita din "traditzie" s-a transformat intr-un "ritual obligatoriu"
Mi-a aduc aminte in primul an cand aveam informatica in blocul C la etajul 6:)
Era un profesor,foarte cinstit:)El chema cate o grupa intreaga,si chema cate-un student sa intre la dansul in cabinet :50 lei=nota6 100=nota8 150=nota10 Indiferent ca invatai sau nu trebuia sa treci prin acest ritual....Ce sa-i faci daca asa e traditia la economisti:)
_eu_
03-23-2007, 12:18 AM
Voi suntetsi cei vinovatsi, intratsi totsi odata shi datsii in cap, sau bagatsii pe git, in tot sensu cuvintului .. pe git, citsi bani putetsi si invatsatsii minte. Facetsi daracului revolutsie, voi suntetsi cei in stare sa schimbatsi situatsia, sau avetsi cumva prea multsi bani, ha? .... nimeni no sa va vina din exterior sa va ajute, avetsi senat studentsesc, sunt structuri antcoruptsie, incercatsi makar, nu va temetsi!!! nu va temetsi!!! suntetsi multsi, si impreuna suntetsi o putere, dar asha pe fiecare in parte o sa va aiba ca pe iepuri, nu ashteptati asta, avetsii voi pe ei!!!!
deleanu
03-23-2007, 02:43 AM
Pt "eu"
Nu cred ca s-ar putea face asa ceva!!!Atata timp cat o mare majoritate de studentzi,undeva 60%(la ASEM)sunt cointeresatzi sa dea bani,si sa scape ushor de examene.Aceshti studentzi deobicei sunt de la tara,nu invata,si au parintzi peste hotare care le trimit bani.Au dat 200 euro,si au scapat de sesiune!!! E regretabil ceea ce se intampla,dar asta e realitatea!!!
Violeta
03-31-2007, 08:33 PM
Fetitzo, invatz sh eu la USM da ink di asha prostii ink nu am auzit, probabil k numai la facultatea de matematica! ce te miri ca ..... in tirg, unde traieshti, nu in tzara cumatrilor, a lacomilor si a ipocritzilor. Tu acuma se primeshte k oleaca ai zaletit, da ni vajna! tata lumea shtie cum e situatzia la noi, nu trebuie tu sa te risuieshti cu asha ceva. Sh nu spune la nime k o sa te rida sh pietrele.Dai institutzia de rushine...200 lei de examen, da de 50 euro nu shtii?
Whitneywhiteman
04-23-2007, 02:35 AM
Violeta, shi za naezduri?
Omu vre sa afle dac poate skimba ceva.
Dac pots - ajutai, dac nu... comentariile tale is tare ni v temu.
Dupa cum am afirmat anterior : FUck celor care sustin sistemul! De parca ai fi unul din ei.
Cind ficare din noi a sash bage picioru, precum shi cam se intimpla, nimic nu o sa se schimbe. Eu personal nu ma tem sa fiu cioara alba. Toata viatsa am fost. So fuck it.
to _eu_ : Idee nam la cine spoate de apelat. Nam dat nimic nimanui in cadru studiilor. pi nota 5, da treceam. dac nu prima data, din a 2a. Tot ma sparieu cu prostii, da din principiu nu vreoem sa dau.
rini-13
04-24-2007, 11:06 PM
Anul acesta a fost numit anul Anticorupt, de profesori deja se ocupa (sunt la o supraveghere maxima) in toate institutiile de invatamint! Dupa cite stiu, plateste numai acel care doreste, iar acel care invata intotdeauna se vede si profesorii nu-i cer nimic!
Artur
05-21-2007, 07:13 PM
Cel mai recent caz de coruptie in cadrul USM - Rusnac face propaganda pentru Jordan.... de pe foita de la staff-ul electoral al PCRM :)
kraft_natasha
05-22-2007, 12:08 AM
Anul acesta a fost numit anul Anticorupt, de profesori deja se ocupa (sunt la o supraveghere maxima) in toate institutiile de invatamint! Dupa cite stiu, plateste numai acel care doreste, iar acel care invata intotdeauna se vede si profesorii nu-i cer nimic!
la asachi profii kam intrec masura, shi supravegherea asta a reushit sa sperie doar o batrinica profa de matematica... bine ca nu am nevoie, iar unde am avut am rabdat shi n`am inavutit pe nimeni din principiu
lifeandsoon
06-01-2007, 04:06 PM
sunt profa la USM> cazurile de coruptie se raporteaza inainte de a se desfasura la Prorector pentru studii. punct. puteti veni si dupa, dar numai daca nu ati acceptat asemenea parteneriate. si nu va fie frica sa vorbiti.