PDA

View Full Version : Moldova, principalul distribuitor de droguri in Europa

adrenalina
03-03-2007, 02:48 PM
otrivit raportului Comitetului International de Control pentru droguri pentru anul trecut, Republica Moldova este una din principalele tari care distribuie substante narcotice in Europa, informeaza BASA-press.

Republica Moldova ocupa un loc de tranzitie in traficul de droguri, situandu-se in schimb printre principalele tari distribuitoare de stupefiante, alaturi de Cehia, Slovacia si Letonia.

Raportul mentioneaza o crestere, in anul trecut, a numarului de laboratoare clandestine de preparare a heroinei in Republica Moldova si Federatia Rusa, o mare parte dintre acestea fiind insa depistate si lichidate.

Cele mai mari cantitati de heroina au fost depistate in Italia, Franta, Germania si Federatia Rusa, precizeaza raportul, care mentioneaza si "o tendinta de crestere a consumului de metafitamine".

Potrivit Ministerului de Interne (MAI) din Moldova, cetatenii moldoveni implicati in traficul de droguri sunt persoane care au muncit in strainatate si care, dupa ce au constatat cererea mare de stupefiante, au revenit in tara si s-au implicat in "industria de producere si transport" a drogurilor. Semintele pentru plante care servesc drept materie prima in prepararea narcoticelor sunt aduse prin intermediul unor filiere din Federatia Rusa si Ucraina.

In jur de trei mii de infractiuni legate de droguri au fost depistate anul trecut, iar peste 20 de grupari, specializate in producerea si comercializarea stupefiantelor, au fost anihilate.

http://www.evz.ro/article.php?artid=294583

Arina
03-03-2007, 02:50 PM
sunt mandra de noi :lola:

nemo
03-03-2007, 05:00 PM
sunt mandra de noi :lola:

... ca sunteti si voi la ceva principali ?

Sventlana
03-03-2007, 06:55 PM
si in asemenea domeniu >:D< lovely... apai da..la Moldova se poate cumpara Ketamina direct din farmacie veterinara,sa nu mai vorbim opiate si anorexigene..e paradis aici

Endo
05-25-2007, 01:29 PM
evz.ro poate scrie orice tampenie despre MDA....

Artur
05-25-2007, 05:43 PM
Rusi produc droguri in Transnistria pentru europeni.... ha-ha :)

Armani
05-25-2007, 06:00 PM
Altceva oricum nu le-a mai ramas de facut, decat sa produca si sa traga pe nas.Dupa care se pun la visat, plecari peste hotare.Macar asa se consoleaza si ei. :D

I)any
05-26-2007, 12:16 AM
Macar la ceva sintem printre primii....

anonymus_xxx
10-26-2008, 11:10 PM
why drink and drive when you can smoke and fly.....da pin la urma suntem shi noi in topuri cu ceva ...totushi e mai bine sa fii in top pentru droguri dekit pentru prostitutzie :D:D:D:D:PPPP

MirK
10-27-2008, 02:53 PM
potrivit raportului Comitetului International de Control pentru droguri pentru anul trecut, Republica Moldova este una din principalele tari care distribuie substante narcotice in Europa, informeaza BASA-press.

Am cautat pe net raportul "Comitetului" : n-am gasit nimic. De altfel nu exista un organism numit : Comitetul International de Control pentru droguri. Din doua una, sau cei de la EVZ au incurcat ceva (linkul catre articolul cu pricina nu se deschide) sau tu ai inteles ceva anapoda.

Republica Moldova ocupa un loc de tranzitie in traficul de droguri, situandu-se in schimb printre principalele tari distribuitoare de stupefiante,

N-am priceput sensul frazei de mai sus. Daca Moldova e cu precadere o tara de tranzit e si normal ca drogurile, odata trecute pe teritoriul tarii, sa plece aiurea, sa se "distribuie" in alte tari... Accentul logic cade pe "tranzit" nu pe "distribuire". Am fi distribuitori, in sensul tare al termenului, daca am fi o zona importanta de producere. Or nu suntem si n-am fost niciodata.

In ce priveste monitorizarea traficului de droguri, am consultat cateva situri serioase unde pot fi gasite studii, statistici, etc. :

http://www.unodc.org/
www.emcdda.europa.eu
http://www.incb.org/incb/index.html
http://www.interpol.com/
http://www.drugwatch.org/

N-am gasit nici un raport din care ar rezulta ca Moldova e principalul distribuitor de droguri in Europa. In al doilea rand, in multe statistici Moldova e absenta ("no report").

Ma intreb deci la ce bun a trebuit sa deschizi un topic cu o informatie neverificata . Sau EVZ e pentru tine o sursa demna de luat in seama ?

Cele mai mari cantitati de heroina au fost depistate in Italia, Franta, Germania si Federatia Rusa, precizeaza raportul, care mentioneaza si "o tendinta de crestere a consumului de metafitamine".

Poate ca era mai apropriat sa-ti intitulezi topicul "Cantitati importante de heroina depistate in Italia, Franta, Germania si Federatia Rusa" ?

Acum cateva remarci de ordin general.
Am remarcat in ultima vreme ca apar tot mai multe teme pe forum de genul : "Moldova principala exportatoare de prostituate", "Moldova principala distribuitoare de droguri", "Moldovenii sunt principalii donatori de organe", etc.

Care e rostul acestor teme? A strecura in mintea cititorului ca Moldova e infernul pe pamant ? Ca Moldova e un "stat esuat" ? Ca nu e bine in zilele de azi sa te prezinti drept moldovean (de altfel cand a fost bine) ?

Cand, in plus, citesc comentariile unor blegi mandri ca "iaca suntem si noi in fruntea tuturor la ceva", imi zic ca se impun doua masuri urgente pe forum :

1. Moderarea in regim "banarea pe 1 luna a tuturor cretinilor ce deschid teme neroade" (tema neroada = tema menita sa degradeze imaginea tarii pe baza unor informatii neverificate sau de-a dreptul falsficate).
2. A se aduce la cunostinta forumistilor ca moldova.net e un forum unde libertatea de expresie se opreste acolo unde incep ofensele si denigrarile la adresa Republicii Moldova si cetatenilor ei.

adrenalina
10-27-2008, 03:09 PM
eu cred ca ar trebui sa te moderezi tu singur Mirk, ca atata inteligenta o sa iti iasa pe urechi si risti sa ramai fara...
dupa cum observi tema ii deschisa in 2007, acuma 1 an si ceva.... si era deschisa pentru a incepe o discutie si a vedea daca este asa sau nu...
oricum, Mirk... eu is cu banatul si moderatul pe forum. nu iti place, esti liber sa pleci. contributia ta la acest forum este infima si daca crezi ca asa esti cumva asemanator cu Filip Antonio, mai ai inca sa mananci casa pana sa ajungi la nivelul lui.

dixy
10-29-2008, 05:53 PM
Personal, cred ca se exagereaza nitel. In sensul ca in UE se face control destul de sever la vama. Drogurile introduse se introduc fara asentimentul/colaborarea/coruptia autoritatilor. Chiar si in Sua, care este cea mai obsedata in privinta prevenirii traficului de droguri, tot se introduc droguri.

Ar trebui sa vezi la vama la Ungheni caini dresati si aparate mobile cu raze X. 100% din drogurile introduse nu trec cu colaborarea vamesilor. Or fi ei corupti dar pe traficantii de droguri nu-i iarta.

2008.