PDA

View Full Version : Vizita Chisinau peste 2 zile - recomandari?

Pagini : [1] 2

dobrotescunicol
02-27-2007, 07:53 PM
Salut! De mult timp citesc forumul dar acum scriu prima data. Discutiile voastre sunt interesante si m-au facut sa-mi doresc sa vad si eu Chisinaul. M-am hotarat - peste 2 zile fac o excursie. Plec cu trenul din Bucuresti. Voi sta acolo 3 zile. Vreau sa vad oamenii, atmosfera, sa vad cum e viata acolo.
Daca este cineva din Chisinau care poate sa-mi arate locurile pentru cateva ore, as fi foarte bucuros!!
- orice recomandari sunt binevenite
- sunt student, bugetul o sa fie "studentesc"
- ceva recomandari pentru cazare? Am gasit oferte pe net insa preturile mi s-au parut foarte mari.

dobrotescunicol
02-27-2007, 08:05 PM
- spuneti-mi, va rog, preturile pentru principalele alimente acolo
- daca a facut cineva vizita dupa 1 ian 2007 il rog sa-mi spuna cum este la vama. Pasaport am, viza am inteles ca nu trebuie. Asigurare?
- tips and tricks?
Sper sa raspunda cineva in timp util.
Multumesc.

groparu
02-27-2007, 08:10 PM
dobrotescunicol, pretzurile pentru principalele alimente sint cam ca la voi; posibil unele lucruri sa le gasesti mai ieftine, insa nu in magazine mari :)

asigurare? hm.. nu sint sigur, dar imi pare ca mai e valabil parteneriatul intre MD si RO... vezi mai bine la chisinau.mae.ro ce scrie; acolo este un compartiment cu informatzie utila pentru acei care vin din RO in MD

ai scris ca era scumpa cazarea.. cu ce pretz ai gasit?

dobrotescunicol
02-27-2007, 08:58 PM
40 euro. Mi se pare scump. Eu vreau un loc in care doar sa dorm, atat. In ultima instanta aduc si sac de dormit daca e necesar.

groparu
02-27-2007, 10:07 PM
chiar e scump; e pretz de hotel..

acush iti dau pe pvt un numar de telefon; era cu MDL200 / zi; sa suni din timp sa te intzelegi... (tipa stie romana)

Arina
02-27-2007, 11:58 PM
toti sta si la hotelul "zarea" sau "turist"...sunt chiar in centru si de asemenea au preturi foarte mici. este si un "institutul muncii", unde poti dormi si cu 150 lei (baia e pe hol).
telefonul si adresa lor le gasesti pe www.yellowpages.md

dobrotescunicol
02-28-2007, 12:14 AM
Multumesc frumos, prieteni.
Daca va pot aduce ceva din Bucuresti, va rog scrieti. Chiar si ceva simbolic, o vedere, un lucru care nu e voluminos, o carte?

groparu
02-28-2007, 12:20 AM
cu placere :ciupos:

din Bucuresti parca nimic nu vreu.. doar anumite persoane le-asi vedea.. :)
(va trebui cumva si pe acolo sa ajung, insa idee n-am cand deja..)

Arina
02-28-2007, 12:48 AM
in rest...depinde ce vrei sa vezi... oricum, nu-s prea multe chestii de vazut pe aici :)
poti sa vezi un lac secat, care acum e in curatire lol (pe mine m-a miscat privelistea)

in ce zile vei fi aici? joi, vineri, sambata?
poate ne intalnim cativa de pe aici...

Antrax
02-28-2007, 02:13 AM
http://www.turism.gov.md/rom/city/3/ aici gasesti multa informatie utila :)

dobrotescunicol
02-28-2007, 02:43 AM
Trenul vad ca pleaca devreme de aici. Nu prea-mi convine asta, analizez si alte alternative de transport. Nu stiu sigur.
Oricum, in weekend o sa fiu acolo!

groparu
02-28-2007, 02:46 AM
Trenul vad ca pleaca devreme de aici. Nu prea-mi convine asta, analizez si alte alternative de transport. Nu stiu sigur.
Oricum, in weekend o sa fiu acolo!

daca nu ma insel, cu trenul ajungi pe la 9 dimineatza la Chisinau;
eu prefer sa vin cu trenul de la Bucuresti, pentru ca drumu-i lung si e obositor in alt fel de transport (nu stiu cum e cu avionul :) ). in tren sint prize (110V) si daca ai prelungitor, potzi sa utilizezi laptopu (daca-l ai). ultima data cand veneam, eram vreo 3 in vagonul nostru cu laptop...

alejandro
02-28-2007, 12:30 PM
Eu personal nu cunosc cu 20,insa cu 25 de euro sunt sigur ca se aranjeaza,100%!
Dobrotescunicol,bun venit la Chisinau,speram sa te simti bine!
Daca esti din Bucuresti,cred ca orasul o sa-ti placa,de oameni...inca nu zic nimic,vreau sa-ti cunosc parerea dupa ce te intorci la Bucuresti!
Poti sa incerci sa vii cu autocarul,daca nu-ti convine ca trenul pleaca devreme.Autocarul pleaca pe la 7-8-9 seara,nu ma stiu exact,de la Filaret.Insa ajungi cam obosit la Chisinau si foarte dimineata,cam pe la 5:30.Nu e cel mai placut,insa nici un capat de lume nu e!
Bafta,te asteptam al Chisinau!!!

Arina
02-28-2007, 04:59 PM
dobrotescunicol, daca vei avea posibilitate, sa ma contactezi (iti dau pe privat nr de mobil) si sper ca reusim sa ne intalnim cativa, iti mai zicem de viata noastra :D

dobrotescunicol
02-28-2007, 05:59 PM
Am trimis mesaj privat. Ma bucur. Mi-ar placea foarte mult!

erdu
03-02-2007, 12:05 PM
hei draga domnule vin si eu

dobrotescunicol
03-04-2007, 01:50 PM
Eu deja sunt in Chisinau de 2 zile. Voi incerca sa contactez azi pe cei care mi-au lasat numarul.
Imi pare rau, erdu, abea acum am vazut mesajul tau. Unde esti? Daca esti deja aici, trimite-mi un mesaj, te rog.
Chisinaul este diferit! Nu este asa cum imi imaginam eu si probabil multi Bucuresteni.
Este mai frumos decat ma asteptam.

dobrotescunicol
03-07-2007, 07:09 PM
Din nou acasa. In curand voi posta impresiile de calatorie si cateva poze :). A fost frumos...

Arina
03-09-2007, 11:36 PM
asteptam impresiile :D

groparu
03-09-2007, 11:37 PM
si pozele :ciupos:

alejandro
03-13-2007, 05:57 PM
Ne mai tii mult in suspans?:D

groparu
03-13-2007, 05:59 PM
Ne mai tii mult in suspans?:D

vrea sa murim de curiozitate :)

laurica
03-14-2007, 02:41 PM
vrea sa murim de curiozitate :)
Si Laurica ar vrea sa mearga in aceasta primavara pana la Coscodeni ! Nu am vizitat Moldova niciodata . Este primul mesaj pe forumul d-voastra, si cu acest prilej va salut pe toti ! Si parintii mei sunt din Moldova ,refugiati, deportati .Au mai ramas rude in Coscodeni pe care eu nu le cunosc iar parintii nu au mai fost in Basarabia din momentul plecarii in refugiu in 1944.Cum se ajunge in Coscodeni din Romania ? Prin Chisinau sau prin alt punct vamal din Romania . Nu stiu daca am postat bine mesajul meu aici!

dobrotescunicol
03-15-2007, 07:01 PM
Scuze pentru întârziere, am crezut că nu e nimeni interesat :D.
După vizită am spus şi repet:
O excursie la Chişinău recomand oricărui iubitor de frumos. Va găsi acolo monumente, parcuri cu ronduri de flori, muzee, diversitate culturală. Cel care vrea să-şi petreacă concediul pe un şezlong la o terasă n-are decât să meargă în Grecia, iar cel care vrea să cunoască locuri şi oameni nu se va simţi stingher la Chişinău. Când am văzut Veneţia credeam că nu poate exista ceva mai frumos... când am văzut Chişinăul mi-am spus că multe lucruri frumoase sunt pe lume... Nu, Chişinăul n-are nimic de-a face cu Veneţia, altceva-i dă un farmec aparte.

Am încercat să văd totul din diferite perspective, am fost la muzee, la biserici, în cimitire, la expoziţii, la toate monumentele istorice la care am putut, în parcuri, în instituţii publice şi de învăţământ, în magazine, în cluburi, la disco, la biliard, aiurea pe străzi...

Cel mai mult m-a impresionat diferenţa dintre realitate şi imaginea negativă, artificială, falsă, pe care o are Rep. Moldova peste hotare. Înainte de a veni la Chişinău am primit tot felul de avertismente: "stai cuminte, poate nu te mai întorci", "ia mâncare la tine pentru siguranţă" şi alte asemenea prostii. Ajuns acolo am găsit un oraş relativ curat, cu nimic mai periculos decât alte oraşe, modern, cu o situaţie economică cam slăbuţă dar care are şanse de îmbunătăţire, cu oameni primitori.
M-am simţit frustrat pentru că n-am reuşit să-mi dau seama în ce ritm progresează şi în ce direcţie, am avut impresia că oamenii sunt dezorientaţi. În România, chiar dacă sunt certuri şi dispute politice, chiar dacă se face mult "circ" pe tema asta, oamenii au o poziţie fermă - cu toţii vor Europa, vor democraţie, nimeni nu mai vrea să audă de comunism. Chiar dacă pică zece miniştri, chiar dacă se schimbă preşedintele, direcţia rămâne aceeaşi, fermă, clară.

Să rămânem la excursie şi să lăsăm politica.
Ataşez repede câteva poze la rezoluţie redusă. Pentru dimensiuni mari şi calitate mai bună, trimiteţi PM.
Le mulţumesc frumos forumiştilor cu care m-am întâlnit la o bere Jirilevskoe, au fost foarte amabili, o atmosferă excelentă. Într-adevăr, sunt fete drăguţe la Chişinău :). Fără acord, n-o să ataşez poze cu voi, sau, mai bine trimiteţi-mi PM cu adresă de mail, vă rog. Dacă veniţi în România vreodată, mi-ar face plăcere să vă recomand câteva locuri interesante.
Îmi cer scuze faţă de ceilalţi, timpul a fost foarte scurt.
Monumente şi peisaje urbane:

groparu
03-15-2007, 08:18 PM
dobrotescunicol, data viitoare sa vii incepand cu luna mai, ca-i mai frumos...

alejandro
03-19-2007, 04:41 PM
Cum ziceam,eram sigur ca o sa-ti placa orasul!!!
Ma intereseaza oamenii,despre ei ce impresie ti-ai facut?

dobrotescunicol
03-27-2007, 04:17 AM
Oamenii în general sunt primitori, uşor de abordat comparativ cu cei din Bucureşti. Am observat că încep să se contureze clasele sociale (cei care au bani la o extremă şi restul la partea opusă). Din păcate, pătura de mijloc, cea mai importantă în societate, tinde să dispară.
Deşi eu nu vorbesc limba rusă, m-am descurcat fără nici o probleme în oraş. Am vorbit româneşte peste tot. M-am bucurat că n-am simţit tensiuni interetnice, conflicte. Nu spun că ele nu există, spun doar că eu n-am avut parte de aşa ceva.
Tinerii sunt receptivi la nou şi cu ei se poate discuta mai uşor. Mi s-a părut că stau bine la capitolul "informaţie externă" - cunosc ce se întâmplă în Europa, Rusia, SUA, evenimentele importante la nivel global, imaginea ţărilor vecine în lume, evenimentele sportive etc. Totuşi, în cazul situaţiei interne, situaţia le e neclară.
Am constatat că Internetul încă nu e accesibil de acasă pentru oricine (în Ro sunt multe oferte, concurenţa influenţează mult preţul), la fel şi în cazul telefoniei - la noi se vorbeşte mai mult.

//off topic
E foarte târziu, mă retrag. Voi face o descriere mai amplă, voi reveni. Am rămas dator şi cu poze. Off, e 3 dimineaţa.

alejandro
03-27-2007, 02:48 PM
Sincer nu speram sa ramai cu impresii atat de bune despre lumea de aici.Nu pot decat sa ma bucur in acest caz!

dobrotescunicol
04-01-2007, 04:27 AM
Câteva lucruri care mi s-au părut interesante şi ar putea trece neobservate:
- strada aceea cu o mulţime de flori. E frumoasă, la noi nu există aşa ceva. Ataşez o poză, să scrie cineva numele străzi aici.
- expoziţia foto cu tematica "războiul din Transnistria" de la parterul "Muzeului Naţional de Istorie". Scheletele de dinozaur de la Muzeul de Etnografie şi Istorie Naturală
- în afara monumentelor binecunoscute, e interesant de văzut cel din poza de mai sus - unde scrie "poşta vine şi-i cată şi-i cere, dar soldaţii păstrează tăcere" (cum se numeşte?). Nu mă aşteptam dar am dat chiar şi peste monumentul lui Lenin (asta chiar nu găseşti nicăieri în ţările UE) :D.
- mâncare cu specific rusesc "Pelmeni", berea indigenă cu ceva peşte afumat

dobrotescunicol
04-01-2007, 05:29 PM
Din punct de vedere economic, din păcate, situaţia nu mi s-a părut roză. Nivelul este mai scăzut. Spun asta gândindu-mă la infrastructură, clădiri, starea drumurilor, acces la informaţie, comunicaţie, transport în comun etc. dar şi la raportul dintre salariul mediu şi bunurile pe care şi le permite un om. În mare, lumea e mai săracă la Chişinău.

ulfi
04-10-2007, 02:04 AM
Salut tuturor!

Aveti un forum foarte interesant, am reusit sa citesc o parte din el. Este primul meu post si as dori cateva informatii, daca se poate.

Avand in vedere ca sunt in vacanta si ma plictisesc ingrozitor acasa, am decis, impreuna cu un coleg, sa vizitam Chisinaul. Problema e ca suntem din Constanta si cu trenul facem foarte mult pe drum (4 ore numai pana la Bucuresti). Stie cineva daca sunt autocare direct din Constanta si cam cat costa biletul? Dupa ce rezolvam problema asta, ramane cazarea, cineva ne-a recomandat hotelul Turist din centrul Chisinaului, cica au preturi "studentesti". Stie cineva daca este ok? Eventual alternative?

Multumesc.

Arina
04-10-2007, 02:20 AM
am mai scris in tema asta :)

poti sta si la hotelul "zarea" sau "turist"...sunt chiar in centru si de asemenea au preturi foarte mici. este si un "institutul muncii", unde poti dormi si cu 150 lei (baia e pe hol).
telefonul si adresa lor le gasesti pe www.yellowpages.md

sunt sigura ca vara sunt autocare directe chisinau-constanta... acum 2 ani pretul era 250 lei (circa 51 roni), acum poate fi vreo 300-320 lei (60-65 roni)
suna la autogara si intreaba de autocar.
daca nu uit, sun si eu maine dimineata la autogara noastra.

PiggyEFromHell
04-10-2007, 03:15 PM
Autocar din Constanta era marti si joi pe la orele 19:00 de la Gara de Nord Constanta. Du-te si intereseaza-te. Ultima data cand l-am luat era 380 mii lei vechi. Acum nu mai stiu. Si ajunge la Gara de Sud Chisinau.
Exista 2 curse in fiecare saptamana, nu doar vara. Vara sunt alea care se duc la Mangalia, turistice, si acel standard.

ulfi
04-10-2007, 08:33 PM
M-am interesat la Autogara de Nord si au spus ca nu mai sunt curse din Constanta, asa ca tre sa merg in Bucuresti. Sux, fac pana la Chisinau cat am facut pana la Salonic si distantele nu se compara.

Arina
04-10-2007, 08:36 PM
da' poti sa mergi la Galati si de acolo - la Chisinau.

ulfi
04-10-2007, 10:10 PM
Nu conteaza unde merg, din cta se ajunge greu, se lucreaza la calea ferata de nshpe ani si nu mai termina... au mai dat si tot bugetul Romaniei pe 1 luna sa cumpere nu stiu ce tren de montat sine. Voi merge la Bucuresti, cunosc mai bine orasul.

dobrotescunicol
04-10-2007, 10:41 PM
Pentru Bucureşti-Chişinău îţi recomand trenul. E mult mai confortabil decât autocarul. Pleacă în fiecare zi din Gara de Nord la ora 19:53.

groparu
04-10-2007, 11:42 PM
dobrotescunicol (http://www.moldova.net/member.php?u=3519), strada unde se vand flori (din poze) se numeste "Mitropolit G. Banulescu-Bodoni"; mai sint asemenea strazi (bd. Traian, de la Botanica, de exemplu)

PiggyEFromHell
04-11-2007, 04:24 PM
ulfi, cum adica nu mai e de la Constanta? Tu cand vrei sa pleci? Exista din Constanta si acum. Ok, poate treaba nu mai e oficiala dar exista. Da-mi un PM.

dobrotescunicol
06-17-2007, 01:29 AM
Salut!
Planuiesc o noua excursie la Chisinau. De data aceasta vreau sa vizitez si alte locuri remarcabile din Basarabia.
Ceva recomandari, ceva nou pe la Chisinau?
Poate iesim la un suc/bere in Chisinau la fel ca data trecuta. Sper sa am mai mult timp liber si sa pot saluta si pe cei care i-am "omis" data trecuta.
Mi-au placut mult bomboanele Bucuria. Mmmm, abea astept...

abcDaniel
06-17-2007, 02:34 PM
In mod normal asa cum stiam de acum cativa ani buni (3-4) sunt curse in fiecare seara (ora 22/23) care trec prin Galati cu statie la Casa de Cultura a Sindicatelor (Papadie) fie ca vine de la Constanta ori de la Bucuresti.
Cine a fost recent pe aceasta ruta ca sa-mi confirme si sa-mi spuna mai multe daca stie?
Vreau sa vin la Chisinau si nu sunt sigur de curse. Astept un raspuns. Mersi.

partizan131
06-17-2007, 04:08 PM
S-ar putea sa fie anulat, alternativa Varna-Moscova, via Bucuresti... de Galati nu stiu. Mersul trenurilor ce spune?

kraft_natasha
06-17-2007, 05:53 PM
Salut!
Planuiesc o noua excursie la Chisinau. De data aceasta vreau sa vizitez si alte locuri remarcabile din Basarabia.
Ceva recomandari, ceva nou pe la Chisinau?

shi care locuri ai reushit sa le vizitezi?

partizan131
06-17-2007, 11:38 PM
abcDaniel http://www.cfr.ro/calatori/romana/mers_extern.html aici nu spune nimic... atentie la sezonierele bulgaresti/rusesti, care merg pe ruta Saratov - Varna, nu sunt o solutie, nu trec prin Chisinau.

dobrotescunicol
06-18-2007, 12:35 AM
shi care locuri ai reushit sa le vizitezi?

Am scris in topicul acesta. Sunt si niste poze...
De data asta as vrea si Soroca, Tipova.

abcDaniel
06-18-2007, 11:34 PM
Mersi pentru cine a incercat sa ma ajute dar poate nu m-am exprimat eu corect.
Ma refeream la transport auto (autocar, rutiera). :)
A folosit cineva autocarul sa ajunga la Chisinau recent din Constanta sau Bucuresti cu trecere prin Galati?
Va multumesc oricum. ;)

partizan131
06-19-2007, 12:57 PM
aaa.. da... cursa este vie... ora de plecare din Galati este aceeasi.

adrenalina
06-19-2007, 07:49 PM
pe viitor dau un sfta celor care doresc sa afle curse despre autocare. de obicei cursele din RM se inregisteaza la autogara orasului. astfel, nu aveti decat sa a sunati la autogara si sa aflati acesta info. eu asa fac la Cluj. sunt doua curse, ambele inregistrate la autogara.

Arina
06-20-2007, 12:45 AM

daca apuci sa mergi la Saharna... iata cateva fotografii
http://moldova.net/lapixel/categories.php?cat_id=275 :)

dobrotescunicol
06-21-2007, 01:46 AM
Multumesc, Arina. Mi-au placut fotografiile, sper sa ajung si la Saharna.

//offtopic
Cine a initiat actiunea de strangere a gunoaielor?

partizan131
06-21-2007, 02:05 AM
Parcul Taul? eu cred ca merita de vazut.
http://www.taul.md/Parc.htm

Carol
11-20-2007, 01:03 AM
Unde te-ai cazat dobrotescunicol cand ai fost la Chisinau? Vreau sa merg in decembrie si nu am gasit cazare pe care sa mi-o permit. :) Ma gandesc ca trebuie sa-mi fac rezervare din timp mai ales ca seste perioada Sarbatorilor.

Arina
11-20-2007, 01:38 AM
a stat la "Zarea", daca nu ma insel.

Carol
11-20-2007, 11:23 AM
Cum sunt conditiile la Zarea? Ma intereseaza sa fie cald in camera, curat, baia sa fie tot in camera, etc. Mi-e foarte greu sa gasesc detalii legate de cazare asa ca apreciez orice raspuns.
Am vazut aici: http://www.turism.gov.md/rom/hotels/70 un loc care arata foarte bine. Am vazut ca si preturile sunt accesibile asta daca sunt exprimate pentru cabana si nu pe persoana.

dictionar
11-20-2007, 02:40 PM
Carol, incearca la Institutul Muncii ;)

dobrotescunicol
01-08-2008, 04:07 PM
Răspund poate prea târziu pentru tine dar sper să folosească altora măcar.
La Zarea e ok în privinţa curăţeniei. Sunt camere cu baie proprie dar şi camere cu baia pe hol (sper să nu mă înşel). În cameră e cald, ai TV unde poţi vedea posturile moldoveneşti, româneşti şi MTV, Discovery etc. Iniţial şi eu am vrut să stau la Institutul Muncii dar nu erau locuri libere. Daca vrei, o să atasez poză cu camera.
Am luat şi carte de vizită de la hotel, dacă vrei îţi scriu adresa exactă, nr. de telefon etc. Oricum, nu trebuie să mergi neapărat la Zarea, sunt şi hoteluri mult mai bune.

dictionar
01-08-2008, 07:18 PM
exact dobrotescunicol, sunt si mai bune, insa preturile is exagerate...

lilianacostache
10-29-2008, 04:22 PM
Buna ziua, am citit toate paginile subiectului si nu stiu cum sa procedez, poate imi da cineva o idee. Ma aflu in situatia Lauricai cu familia refugiata din Sireti (langa Chisinau) in 1944, s-au stins toti in afara de mama si matusa ei (sora bunicii). In Sireti ai mei erau familiile Darie si Chironet si as vrea sa mai caut rude acolo. Locuiesc in prezent in Ploiesti. Ma poate ajuta cineva cu o idee va rog? Multumesc din suflet. Liliana

Alisa
10-29-2008, 04:35 PM
http://www.moldtelecom.md/ro/persons/fix/VAS/1189/
trebuie sa suni la 1189 pentru numarul de telefon dupa date incomplete,poate membrii familiei tale sunt abonati moldtelecom . Merita sa incerci.

maron
10-29-2008, 09:25 PM
Cum sunt conditiile la Zarea? Ma intereseaza sa fie cald in camera, curat, baia sa fie tot in camera, etc. Mi-e foarte greu sa gasesc detalii legate de cazare asa ca apreciez orice raspuns.
Am vazut aici: http://www.turism.gov.md/rom/hotels/70 un loc care arata foarte bine. Am vazut ca si preturile sunt accesibile asta daca sunt exprimate pentru cabana si nu pe persoana.

asha si asha, face daca nu esti pus pe cheltuieli, banuiesc ca in camera nu vei sta decat cand vei dormi....deci...merge|!

maron
10-29-2008, 09:27 PM
Buna ziua, am citit toate paginile subiectului si nu stiu cum sa procedez, poate imi da cineva o idee. Ma aflu in situatia Lauricai cu familia refugiata din Sireti (langa Chisinau) in 1944, s-au stins toti in afara de mama si matusa ei (sora bunicii). In Sireti ai mei erau familiile Darie si Chironet si as vrea sa mai caut rude acolo. Locuiesc in prezent in Ploiesti. Ma poate ajuta cineva cu o idee va rog? Multumesc din suflet. Liliana

Liliana draga , tre sa mergi la primaria localitatii de domiciliu! Acolo daca ai nevoie ti se vor elibera acte ce atesta ca provii din cutare familie si ce rude in viata mai ai!

P. S Iubesc Ploiestiul!! sa nu te muti inapoi ca nu face!!

PinkPanter
10-30-2008, 12:50 AM
Salut, am o rugaminte la cineva din Md, sa-mi spuna si mie cum pot ajunge din Buc in Soroca si unde se poate caza acolo: hotel, gazda politie :) etc. Vreau sa ajung in viit apropiat acolo.
Multumesc.

dixy
10-30-2008, 02:17 AM
asha si asha, face daca nu esti pus pe cheltuieli, banuiesc ca in camera nu vei sta decat cand vei dormi....deci...merge|!

Na, pai eu daca as veni la Chisinev, as pierde mai putin timpul cu chestii neimportante, gen dormitul. As face ceva schimb de cadouri, as rade, as petrece cu prietenii cateva zile, as vizita Cricova si inapoi la Romanica. Moldova este facuta de oameni, fara oameni este o tara trista.

dixy
10-30-2008, 02:21 AM
Salut, am o rugaminte la cineva din Md, sa-mi spuna si mie cum pot ajunge din Buc in Soroca si unde se poate caza acolo: hotel, gazda politie :) etc. Vreau sa ajung in viit apropiat acolo.
Multumesc.

Pai daca mai ai putintica rabdare, ma bate si pe mine pasiunea si gandul sa ajung acolo. Cam prin Decembrie, pe la inceput vreau sa merg. Nu de alta, dar de sarbatori toti sunt ocupati si nu cred sa ne bage in seama pe noi. Benzina o pun eu si ma gandeam sa facem o camera jumi-juma, ca nu-s tocmai belfer.

Alisa
10-30-2008, 02:32 AM
M-a apucat subit dorul de casa,dar pana de anul nou mai e ceva vreme..

lilianacostache
10-30-2008, 10:49 AM
Liliana draga , tre sa mergi la primaria localitatii de domiciliu! Acolo daca ai nevoie ti se vor elibera acte ce atesta ca provii din cutare familie si ce rude in viata mai ai!

P. S Iubesc Ploiestiul!! sa nu te muti inapoi ca nu face!!
Multumesc MARON, nu ma mut acolo, mi-s republicanca de cand ma stiu. Doresc numai sa imi aflu verii si rudele care or mai fi in viata. Chiar vorbeam cu sotul meu aseara sa mergem la primarie sa intrebam (multumim pentru idee) si mama spunea ca ar fi suficient sa merg in sat sa intreb de "ai lui Darie" ca vor sti oamenii sa imi spuna, satul fiind mic.
Cum se face ca iubesti Ploiestiul???

Processor
11-02-2008, 01:54 PM
M-a apucat subit dorul de casa,dar pana de anul nou mai e ceva vreme..

in 2 saptamani pe 2 saptamani, in meniu RO si MD :)

popej27
11-11-2008, 02:27 PM
In sfirsit am ajuns si eu in Chisinau. Daca cineva doreste sa afle cam cum am vazut eu Moldova o poate facind click pe oarece link-uri catre un blog.
Imi cer scuze ca aleg varianta asta dar am niscaiva poze care trebuie afisate in context.

partea 1 (http://popej27.wordpress.com/2008/10/20/moldova-i)
partea a 2-a (http://popej27.wordpress.com/2008/10/21/moldova-ii/)
partea a 3-a (http://popej27.wordpress.com/2008/10/23/moldova-iii/)
partea a 4-a (http://popej27.wordpress.com/2008/10/27/moldova-iv/)
ultima parte (http://popej27.wordpress.com/2008/10/29/moldova-final/)

Am vazut foarte putin din ce am vrut si voi reveni la Chisinau in viitor pentru a vedea mai multe.
Pe de alta parte o sa-mi cer scuze pentru "superficialitatea" relatarilor dar parte serioasa nu o puteam pune pe un blog public. :)

lvl100
11-11-2008, 03:17 PM
In sfirsit am ajuns si eu in Chisinau. .........

Un articol foarte bine facut. Desi este prea limitat sa ne faca o idee de ansamblu reala asupra RM, totusi , folosind o tehnica narativa destul de haioasa, reusesti sa mai ridici oleaca voalul asupra unui subiect, care desi e atat de aproape de Romania e inca putin cunoscut pentru majoritatea.

Nu inteleg de ce nu ai deschis un topic separat, e un lucru destul de interesant ca sa nu fie ingropat in 15 pagini despre un obsedat francez care cauta fetite in RM si alte asemenea.

In rest, corespunde in mare parte la cum m-as fi asteptat si eu. Desi am cam fost socat de lipsa masinilor si clientilor in mall.
Pentru un sofer ca mine strazile alea goale sunt un vis, dar in acelasi timp ele demonstreaza un lucru trist, blocajul economic al RM.

popej27
11-11-2008, 03:24 PM
Mda.. mergind prin oras m-am uitat daca in jurul blocurilor gasesti "marea" de masini cu care esti obisnuit in Bucuresti. Nu prea.
In Chisinau in jurul blocurilor este plin de verdeata, nu de pete de ulei. Dar nu stiu daca asta e de bine sau nu.
Pe de alta parte, cred ca Chisinaul ar ceda foarte repede la cresterea traficului. Strazile sint, in general, inguste. Cred ca daca ai mai pune 100.000 de masini in Chisinau, traficul ar fi ca in Bucuresti (adica infernal).

PiggyEFromHell
11-11-2008, 05:39 PM
Strazile sint, in general, inguste.
Dupa care standarde? In raport cu Bucurestiul?

popej27
11-11-2008, 07:23 PM
Dupa care standarde? In raport cu Bucurestiul?

Da, comparativ cu Bucurestiul. Mentionez ca ma refer la strazile laterale bulevardului Stefan Cel Mare (parca asa ii spune) din centrul Chisinaului

FogDucker
11-11-2008, 11:24 PM
Chisinaul nu se prea poate compara cu Bucurestiul, nici ca populatie nici ca marime, atat doar ca este capitala unei tari. Chisinaul ar intra mai degraba in categorie cu Iasi-ul sau Timisoara.
Am citit articolul, foarte bine scris.

popej27
11-12-2008, 09:03 AM
Am citit articolul, foarte bine scris.

Multumesc

maron
11-12-2008, 07:30 PM
In sfirsit am ajuns si eu in Chisinau. Daca cineva doreste sa afle cam cum am vazut eu Moldova o poate facind click pe oarece link-uri catre un blog.
Imi cer scuze ca aleg varianta asta dar am niscaiva poze care trebuie afisate in context.

partea 1 (http://popej27.wordpress.com/2008/10/20/moldova-i)
partea a 2-a (http://popej27.wordpress.com/2008/10/21/moldova-ii/)
partea a 3-a (http://popej27.wordpress.com/2008/10/23/moldova-iii/)
partea a 4-a (http://popej27.wordpress.com/2008/10/27/moldova-iv/)
ultima parte (http://popej27.wordpress.com/2008/10/29/moldova-final/)

Am vazut foarte putin din ce am vrut si voi reveni la Chisinau in viitor pentru a vedea mai multe.
Pe de alta parte o sa-mi cer scuze pentru "superficialitatea" relatarilor dar parte serioasa nu o puteam pune pe un blog public. :)

70% adevarat...ma dor falcile de la inscriptia pe usa "la sine"..dar ai pierdut multe si ai ignorat multe.
Md e mult!! mai mult si mai bune si cu rele, data viitoare mergi la piata centrala, pe drumurile laturalnice sau la locurile de joaca pt copii nu doar la Jumbo ...
In rest , numai bine
U made my day!

adrenalina
11-12-2008, 07:33 PM
pur subiectiv... si pe undeva partinitor de-a dreptul. exista o gramada de reclama... puteai sa vezi macar Orange, Vitanta, reclama la magazine de fitse... asta a fost primul semn ca esti un subiectiv, care in trei zile nu ai apucat sa intelegi nimic din orasul asta si ce este trist, este ca ai venit cu idei preconcepute pe care ai dorit sa ti le intaresti...

banuiesc ca nu ai vazut ambuteiajele din centru... cand stai ore intregi in trafic sau masinile mai mult decat scumpe, fara Dacii rablagite pe drumuri... Chisinau are deja inca 1 mall, pe langa Jumbo si se mai deschide inca unul...

prietenul cu care te-ai intalnit nu a fost in stare sa iti arate macar un restaurant cu specific national, cum ar fi Vatra Neamului sau sa va duca sa vizitati locuri pitoresti...

mentionez ca meciurile au fost transmise, dupa votare. atat al CFR, cat si al Stelei... si asta pot spune sigur ca le-am urmarit la Moldova 1.

strazile sunt largi si in primul rand cele din centru is cu sens unic... adica cel putin 3 benzi intr-o directie...ca sa nu mai vorbim de Botanica, Ciocana si strazile de acolo, chiar Buiucani...

astea is doar cateva observatii... asa ca incalizire de replica la unele enormitati jignitoare pe care le-ai scris. ai prezentat Chisinaul ca ceva amuzant , unde sa mergi si sa te tii de burta... aici traiesc oameni, iti reamintesc, care sunt mai romani decat tine si cu mai mult respect.

maron
11-12-2008, 07:38 PM
adrenalina, nu o lua mey direct, ca are dreptate!eu am stat inCh de 5 ani si l-as prezenta 10 % pozitiv fata de cum a facut-o el. Sorry!

El a fost 2 zile, tu o viata poate, eu ceva intermediar, e normal sa fim subiectivi.

E diferenta mare cand vii din alta parte, nu iluminat stradal , nu drumuri etc....dar are si parti pozitive cum punctat.. verdeata, oamenii, combinatia etc

adrenalina
11-12-2008, 07:45 PM
eu is aici de 5 ani... am vazut altceva, crede-ma. am trait intr-un oras muzeu toata viata mea practic ... si stiu bine care sunt minusurile acestui oras, mentalitatilor si oamenilor...
doar ca nu apreciez acest gen de ironie ieftina la adresa unui oras care are destul de multe chestii interesante... trebuie doar sa ai cine sa ti le arate...

maron
11-12-2008, 07:49 PM
eu nu am vazut comentul lui ironie ,au contraire...e imaginea pe care si-o face orice om in 2 zile de vizita, sau e mult mai pozitiva decat a altora.

Ma rog, fiecare vede ce vrea si ce-i place..unori luxul nu seamna totul..la Tapova de ex ...e ceva rustic excelent.....dar n-as mai pleca de acolo....

Am avut un amic din state in vizita in Chisinau, si se eschiva sa spuna parerea, a zis ca e ceva unde ai putea trai, dar a baut cvas si a mers la cumparaturi printre babe.... i-a placut...

adrenalina
11-12-2008, 07:54 PM
in fine, maron... in 2 zile putea sa isi faca o impresie exceptionala, daca avea cine sa ii arate Chisinaul... cel putin cati oameni am adus eu din RO, au plecat de aici in extaz... desi au vazut si minsusurile, au stiu tare bine sa aprecieze ceea ce este pozitiv... si la sigur nu i-am dus in Jumbo...

maron
11-12-2008, 07:57 PM
:))) pai daca a vrut sa faca cumparaturi ieftine, desi daca ma intreba ii ziceam eu ca la piata exact acceasi pereche de pantaloni din JUMbo e de 4 ori mai ieftina...

No, pana la urma nu toti au un ghid potrivit dar atat timp cat nu raman cu impresie negativa, eu zic ca e bine!

popej27
11-12-2008, 08:07 PM
Adrenalina, am spus ca prezentarea mea este superficiala. Am stat acolo 2 zile (nu 3) din care una a fost de sarbatoare. Probabil ca aveam idei preconcepute dar, dupa ce am vazut acolo nu numai ca nu mi le-am intarit, ba chiar mi le-am si schimbat.
Masini scumpe am vazut destule dar asta inseamna doar ca unii au prea multi bani. Nu e de bine, crede-ma :)
Am fost in restaurante cu specific romanesc iar daca Vatra Neamului asta se afla undeva prin centru, la parterul unei cladiri vechi, vecin cu alt restaurant cu acelasi specific romanesc si a mai si ars cu ceva timp in urma (gurile rele spun ca ar fi de vina concurenta) inseamna ca am fost si in ala. Unii dintre noi au mincat exact sarmale cu mamaliguta.
Strazile sint largi pentru traficul existent. Daca dublezi numarul de masini devin extrem de inguste. Am vazut si "ambuteiaje" cind am mers spre Cricova. Dar daca pentru tine "ambuteiaj" inseamna ca am stat de 3 ori la acelasi semafor, o data, atunci te invit in Bucuresti sa vezi ce este ala ambuteiaj :)

Si m-as bucura sa stiu ce alte enormitati jignitoare am mai scris. Eu nu am intentionat asta si chiar as vrea sa intelegi ca tonul scrierilor mele este pozitiv.

Imi reprosezi ca am prezentat Chisinaul ca fiind amuzant. Corect. Puteam sa prezint Chisinaul ca ceva ce trebuie ocolit. Era mai bine?

P.S.1 nu, nu au transmis live nici meciul Stelei nici cel al CFR-ului. Am verificat. Au fost transmise in reluare. Iar in ultima etapa meciul Stelei n-a mai fost transims deloc. Poti verifica si singura asta aici: http://trm.md/index.php?module=proiect_int&proiect_id=11
P.S.2 nu mai fi atit de incrincenata. Data viitoare o sa te rog sa-mi fii ghid. E Ok?

maron
11-12-2008, 08:10 PM
aici te contrazic eu Popej :P....CFR si STEAUA au fost transmise de postul national MD 1

lvl100
11-12-2008, 08:12 PM
. cel putin cati oameni am adus eu din RO, au plecat de aici in extaz.

Ii critici subiectivismul dar tu aplici aceeasi reteta. Nici din Paris nu pleaca oamenii in extaz daca ar avea o privire obiectiva.

. desi au vazut si minsusurile, au stiu tare bine sa aprecieze ceea ce este pozitiv... si la sigur nu i-am dus in Jumbo...

Exact cum zis de la primul reply la postul sau, o excursie de 2 zile nu are cum sa fie 100% relevanta si nu mi-as baza niciodata perceptia pe asa ceva.
Dar istorisirea a fost echilibrata. Usor condescendent , dar sincer.
Fara suparare dar prefer punctul asta de vedere al turistului neorientat, decat al nativului care stie exact cum sa iti "regizeze" experienta.

popej27
11-12-2008, 08:16 PM
aici te contrazic eu Popej :P....CFR si STEAUA au fost transmise de postul national MD 1
:)
ti-e greu sa faci click pe linkul ala?

adrenalina
11-12-2008, 08:17 PM
well, nu ai verificat bine, din moment ce eu am vazut meciurile CFR si Steaua la Moldova 1... asta cand CFR juca cu Chelsea, apropo... deci te rog nu dezinforma ca stiu mai bine ca si tine...

stiu traficul din Bucuresti, insa orasul asta ma scuzi, da nu e etalon la tot in lumea asta... ambuteiaje exista si inca destul de nasoale... norocul tau ca nu le-ai intalnit... mai ales ca atunci cand ai fost tu era zi libera oficiala... asa ca nu cred ca intr-un oras normal, cand oamenii stau acasa, ai trafic infernal... sa fim seriosi. mai tre sa si analizam cauzele a ceea ce vedem, nu doar sa generalizam. ca de aia avem cap...

amuzamentul este una... bataia de joc ii alta... si chiar daca nu asta a fost intentia ta, asta o sa inteleaga majoritatea care au citit articolele tale... daca ai tinut sa scrii pe blogul tau despre acesta experientsa, trebuia sa cuprinzi toate aspectele... dar nu sa dedici un artocl reclamelor proaste care le-ai gasit, strazilor goale si Jumbo vai de capul lui... asta denota ceea ce a fost important pt tine si ceea ce tu ai observat... asa c nu imi veni mie cu povesti. daca ti-ai luat asupra ta acest fapt si ai facut 5 articole pe un blog public, atunci fi obiectiv... pt ca ceea ce raman cititorii is urmatoarele:

- femei bune
- reclame idioate
- limba rusa
- strazi fara masini si locuitori saraci cu malluri goale....
- vinul bun...

cam despre asta ai scris popej, asa ca rezumat....

popej27
11-12-2008, 08:19 PM
:))) pai daca a vrut sa faca cumparaturi ieftine, desi daca ma intreba ii ziceam eu ca la piata exact acceasi pereche de pantaloni din JUMbo e de 4 ori mai ieftina...

No, pana la urma nu toti au un ghid potrivit dar atat timp cat nu raman cu impresie negativa, eu zic ca e bine!

Nu m-am dus in Jumbo nici pentru cumparaturi, nici pentru uitat dupa femei, nici dupa incercat canapele de bar. Asa cum nici vizita mea in Moldova nu a avut vreunul dintre aceste scopuri.
Am spus in prima mea postare ca nu pot pune pe un blog public tot ceea ce am vazut/discutat/auzit :).

adrenalina
11-12-2008, 08:20 PM
si lvl... nu ma fa pe mine nativ care ii orbit de propaganda din jurul lui, ok?... vrei o parere despre Chisinau cat de cat obiectiva, incerca sa citesti ce scriu, pt ca nu scriu aiurea si am mai multe zile traite aici decat popej...

popej27
11-12-2008, 08:29 PM
well, nu ai verificat bine, din moment ce eu am vazut meciurile CFR si Steaua la Moldova 1... asta cand CFR juca cu Chelsea, apropo... deci te rog nu dezinforma ca stiu mai bine ca si tine...
Adrenalina, de ce tii tu neaparat sa ma faci sa redevin serios? Meciul de care vorbesti a fost pe 1 octombrie. Vizita mea a fost de Hramul Orasului (14 oct). Dupa data vizitei mele NICI UN MECI AL STELEI SAU AL CFR-ULUI nu a mai fost transmis live (am urmarit acest lucru). Ti-e greu si tie sa faci click pe linkul de mai sus? Asa ca inainnte sa ma acuzi pe mine ca dezinformez, verifica daca nu cumva tu esti dezinformata gata.

stiu traficul din Bucuresti, insa orasul asta ma scuzi, da nu e etalon la tot in lumea asta... ambuteiaje exista si inca destul de nasoale... norocul tau ca nu le-ai intalnit... mai ales ca atunci cand ai fost tu era zi libera oficiala... asa ca nu cred ca intr-un oras normal, cand oamenii stau acasa, ai trafic infernal... sa fim seriosi. mai tre sa si analizam cauzele a ceea ce vedem, nu doar sa generalizam. ca de aia avem cap...
A doua zi dupa hram n-a mai fost nici un fel de sarbatoare. Am condus si in Bucuresti si in Chisinau (da, eram cu masina). Crede-ma, nu aveti ambuteiaje.

amuzamentul este una... bataia de joc ii alta... si chiar daca nu asta a fost intentia ta, asta o sa inteleaga majoritatea care au citit articolele tale...
Departe de mine intentia de a-mi bate joc. Daca cineva a inteles asta (si pina acum, nu stiu cum naiba se face ca esti singura, ceea ce ar trebui as iti dea de gindit) il rog sa ma ierte si repet ca nu asta mi-e intentia

daca ai tinut sa scrii pe blogul tau despre acesta experientsa, trebuia sa cuprinzi toate aspectele... dar nu sa dedici un artocl reclamelor proaste care le-ai gasit, strazilor goale si Jumbo vai de capul lui...

Hai ca deja o dai in "Romania Mare". Alea erau acolo. Am vreo vina pentru asta? Sau daca erau si nu "dadeau" bine atunci trebuia sa le trec cu vederea? Am impresia ca ti-e cam dor de presa pozitiva. Incearca "Moldova Suverana"

asta denota ceea ce a fost important pt tine si ceea ce tu ai observat...
Nu. Asta denota ca tu citesti pe sarite.

asa c nu imi veni mie cu povesti. daca ti-ai luat asupra ta acest fapt si ai facut 5 articole pe un blog public, atunci fi obiectiv... pt ca ceea ce raman cititorii is urmatoarele:

- femei bune
- reclame idioate
- limba rusa
- strazi fara masini si locuitori saraci cu malluri goale....
- vinul bun...

cam despre asta ai scris popej, asa ca rezumat....

Vezi ca am si niste concluzii. Daca in ele gasesti ceva din elementele enumerate de tine inseamna ca m-am timpit eu. Daca nu...
Ti-e asa greu sa le citesti, sau vrei sa le copiez si sa le pun aici, ca sa intelegi si tu?

popej27
11-12-2008, 08:32 PM
Ok, pentru cei care n-au avut rabdarea sa citeasca pina la capat (aici o includ si pe Adrenalina, ca sper pentru ea ca nu a citi, nu ca nu intelege) voi posta concluziile mele.

"Nu cred că Moldova mai aparţine urmaşilor strămoşilor noştri, aşa cum spunea Fane mai acu’ 500 de ani. Nu cred că aparţine nici urmaşilor strămoşilor lu’ Petru sau Ecaterinei, aşa cum ne inflamează naţionaliştii de la noi şi de la ei. Că va fi influenţată cînd de România, cînd de Rusia este indiscutabil, dar că se va uni cu vreuna dintre ele, este foarte puţin probabil.

De ce? Moldovenii se simt bine moldoveni. Chiar dacă-i iubesc pe ruşi, ştiu că iubirea Rusiei sufocă. Chiar dacă se simt români, ştiu că România nu-i va considera niciodată români. Moldovenii vor puţin şi tocmai de aceea ce au, le ajunge.

Ideologia şi manipularea de la ei sînt atît de masive încît fac parte din cotidian, moldoveanul nefiind în stare să mai perceapă realitatea fără ele. Desigur, există o categorie de oameni care se luptă cu starea actuală. Dar sînt prea puţini şi prea izolaţi pentru a putea produce vreo schimbare la nivel general. Şi cel puţin pentru încă 4 ani (cred că următoarele alegeri vor fi cîştigate tot de comunişti) lucrurile vor rămîne ca acum.

Moldova este în urma României din multe puncte vedere iar distanţa se va mări pînă cînd majoritatea moldovenilor va înţelege că are dreptul să ceară mai mult de la cei care o conduc. Acum acea majoritate pur şi simplu nu ştie acest lucru.

Dar nu le este atît de rău pe cît credeam. Iar Republica Moldova este o ţară frumoasă, cu oameni frumoşi. Iar dacă aveţi ocazie să ajungeţi acolo vă sfătuiesc să o faceţi fără ezitare. Măcar pentru pădurile lor, pentru faptul că româna îţi este suficientă sau pentru inocenţa pe care încă şi-au păstrat-o, merită să vizitaţi Chişinăul.

În schimb nu vă sfătuiesc să mă mutaţi acolo sau să trăiţi acolo. Ar trebui să renunţaţi la prea multe. Iar asta nu merită."

maron
11-12-2008, 08:34 PM
:)
ti-e greu sa faci click pe linkul ala?

nu mai! nU S-AU DAT TOATE, dar, am vazut CFR si Steaua cu oki mei!deci nu vb in nestiinta de cauza..... au fost 2 meciuri mari si miercuri parca , si s-au dat ambele LIVE....

O iei prea direct si tu, normal ca Jumbo nu puteai sa cu,epri ieftin evetual te duceai in IDM in BUc :))

LVL100 ai dreptate si de Paris, cersetori, mizerie chiar in puncte turistice cunoscute....

adrenalina
11-12-2008, 08:36 PM
lasa-l pe popej, maron... ca el doar le stie pe toate... nu ne punem cu adevarata lui stiinta despre ce se intampla in Chisinau. el detine domnle toate secretele, ce sa ii faci...

popej27
11-12-2008, 08:38 PM
nu mai! nU S-AU DAT TOATE, dar, am vazut CFR si Steaua cu oki mei!deci nu vb in nestiinta de cauza..... au fost 2 meciuri mari si miercuri parca , si s-au dat ambele LIVE.....

Nu dupa 14 octombrie. Repet, nu vorbesc din ce cred ca am vazut ci din "verificate".
Oricum, asta e o timpenie pe linga ce ma acuza Adrenalina ca am facut :))

popej27
11-12-2008, 08:41 PM
lasa-l pe popej, maron... ca el doar le stie pe toate... nu ne punem cu adevarata lui stiinta despre ce se intampla in Chisinau. el detine domnle toate secretele, ce sa ii faci...

Acu' ce faci, te-ai dus in partea cealalata? Esti aia suparata? Spune-mi unde zic eu in concluzii de femei, vin, limba rusa sau alte alea pe care le puneai cu liniuta?
Sau pot sa trag direct concluzia ca ai postat pe threadul asta doar ca sa te afli in treaba?

maron
11-12-2008, 08:44 PM
deci se tinde spre o cearta generala si nu are rost....fiecare percepem din punctul nostru de vedere....si n-are rost toata chestia asta.
Am intels si vizitatorul ca si eu am fost odata unul, si locuitorul ca am fost si asta.....
The end

popej27
11-12-2008, 08:48 PM
deci se tinde spre o cearta generala si nu are rost....fiecare percepem din punctul nostru de vedere....si n-are rost toata chestia asta.
Am intels si vizitatorul ca si eu am fost odata unul, si locuitorul ca am fost si asta.....
The end

Multam :)

dobrotescunicol
11-13-2008, 06:03 PM
Ştie cineva ce preţ are acum biletul la tren Bucureşti-Chişinău?

maron
11-13-2008, 08:24 PM
cu nasu sau de la casa :D

cam 100 RON de la Buc... cu aporx, dar ff multi merg cu nashu...desi nu face ca cam e acelasi pret

lvl100
11-13-2008, 10:19 PM
cu nasu sau de la casa :D

cam 100 RON de la Buc... cu aporx, dar ff multi merg cu nashu...desi nu face ca cam e acelasi pret

bravo maron inveti copii la prostii :)

Processor
11-13-2008, 11:56 PM
..........

mi-a placut relatarea, a fost funny .
Nu mai locuesc de ceva anisori in MD , si comparand impresiile expuse cu ceia ce traiesc cand vin in scurte vizite in MD , unele impresii sunt corecte careva insa cred ca raman sa se actualizeze nitel la realitatea care exista acolo in viata de zi cu zi.
intradevar unica ce ma mai impresioneaza pozitiv sunt din cand in cand careva fetite moldovence .. rusoaice, poate cele mai haioase night-cluburi iar doar din cauza unor fete simpatice .., vre-un concert la palatul national, altceva nu -mi pare mai nimic interesant in MD efectiv ca si in RO aceias situatie.
poate peste 10-15 ani venind din D in regiunile celea se vor schimba impresiile da poate ca atunci deja nici nu voi mai merge incolo who knows )

2008.