radium
02-22-2007, 09:50 PM
Ash dori sa aflu ce carti include Biblioteca D-voastra medicala...
Am una destul de maricica, dar cele mai apreciate carti, care mi-au fost de real folos ar fi:
1. Oxford Handbook of Clinical Medicine (Ediatia a 5-a eu folosesc). Am cumparat acest handbook de la un coleg cand am fost medic rezident tanar si mi-a schimbat mult modul de a invata in medicina. Recent a fost lansata editia a 7-a.
2. Harrisson - Medicina Interna Editia 14. O carte ce isi merita prestigiul. Exista deja si editia a 16-a.
3. Braunwald - Heart disease - Editia a 7-a. Foarte diferita de editia a 6-a. Cu schimbari frumoase in continut si design. Mi-au placut foarte mult capitolele despre coronaroangiografie (nu le-am studiat prea profund, dar sunt redate minunat), ECHO, dislipidemii. Aritmiile sunt deschire foarte frumos. Sunt unele puncte mai slabe, de exemplu aspectele terapeutice pentru unele patologii, unele nuantse de ECG. Superba carte.
4. Din cartile ce prezinta semiologia mi-a placut Phisical examination - Barbara Bates. Am vazut cartea la un coleg si mi-a placut. Apoi am vazut in librarie o editie nu din cele mai recente, dar am cumparat-o si a meritat banii.
shirinikka
02-22-2007, 10:18 PM
well, nu am o biblioteca bogata de abia incep sa mi-o "construiesc" .Am inceput-o cu carti de Nursing ( de la primul level:D) .sper ca intr-o zi sa am o colectie enorma de carti care sa-mi fie utile
M-ar interesa de unde as putea cumparat cat mai multe carti despre medicina , dar sa fie de autori straini ( se poate si in engleza)...multumesc
radium
02-22-2007, 10:26 PM
la centrul oxford (mai jos de biblioteca fat-frumos) erau carti bunisoare... seria de handbook-uri poti gasi acolo, apoi Kumar - Fiziopatologie, Harrisson-ul ediatia a 16 era pe acolo, etc.
solara
02-22-2007, 10:46 PM
In mare parte am autori romani. In plus niste carti pt STEPuri (dar editii vechi, primite de pomana), o carte veche (1966) dar extrem de bine facuta de obstetrica (cred ca-i cea mai valoroasa carte de medicina pe care o am in biblioteca :p, de la text -autor neamt - pana la conditiile tehnice), Cecil, un Vidal din 1988 (m-a convins maica-mea sa-l iau, dar cred ca nu mai are decat valoare istorica). Planurile insa sunt mai mari/mai importante decat biblioteca: Nelsonul penultima editie (ca de ultima n-am bani), un handbook de pediatrie (cred ca harriet lane) si daca-si cumpara maica-mea, si un handbook oxford de clinical medicine (editia 6) pe care probabil o sa-l confisc.
Ed 14 Harrison o am pe cd, am invatat dupa ea pt rezidentiat si am urat-o cu patos (inca nu mi-a trecut). Prost scrisa, plina de studii (de parca citesc medscape-ul), deloc didactica (ma rog, nici nu s-o vrea didactica). Daca o compar cu cartile straine facute pt intrarea in rezidentiat, pot sa fac cd-ul praf ca nu-mi foloseste la nimic. Are capitole scrise extrem de prost (nutritia, AVCurile, in mod sigur si altele), nu ma multumeste nici acum.
"Biblia" internistului neamt - Herold - Innere Medizin 2005 - medicina interna, editie anual actualizata, contine totul pe plan internistic, cu accent terapeutic, pentru student insa-i prea laconica si-s prea multe fenomene neexplicate sau prea pe scurt reprezentate. E mai mult pentru medicul practician orientata. Insa nu are cum sa lipseasca din biblioteca personala.
Müller, 2006 -Chirurgie und Urologie, scrisa in stilul celei de mai sus doar ca-i pentru chirurgi, respectiv urologi.
Basislehrbuch Innere Medizin, de Reuz, Krautzig, Braun, 3a editie, 2004 - carte de medicina interna foarte complexa, cu multe desene, tabele bla bla..cardiologia - punctul ei forte.
Innere Medizin - Classen, Diehl, Kochsiek, a 5a editie - 1034 desene, 1246 tabele, 216 kazuistica, 183 intrebari de praxis plus CD.
Pathologie, de Böcker, 2005, 1300 pagini de patologie intensa, plina cu ilustratii micro si macroscopice, e mai mult decit suficienta pentru orice patolog, atita timp cit ramine actuala.
Mai am atlasul de anatomie Sobotta -Anatomie 1+2 editia 12..atlas anatomic perfect! din toate punctele de vedere.
Plus toate cele 17 volume de GK3, 2003 - Schwarze Reihe, necesare pentru pregatirea pentru examenele de stat.
Din materiile speciale:
Augenheilkunde de Grehn - Oftalmologie editia 26, 2006, pentru cei ce vor sa faca oftalmologie e un inceput foarte bun.
HNO - Boenninghaus, Lenarz, editia 2005 - Otorinolaringologia, bazele ei.
Basiswissen Psychiatrie und Psychotherapie editia 6, 2006, pe scurt insa contine aproape totul in domeniu, structurata pe principiul ICD-10.
Neurologie - Heinz Walter Delank, Walter Gehlen, editia 11, 2006...hmmm..nu-i chiar buna, cam superficiala...nu o recomand.
Klinische Pharmakologie - Wehling, 2005 , contine bazele farmakologiei clinice actuale.
Allgemeine und spezielle Pharmakologie, 2006, Karow, Lang - farmacologie generala si speciala, plus toxicologie.
Aaa mai e si Checkliste, in fiecare jumate de an actualizata, in care-s toate preparatele medicale existente in Germania la moment, caracteristica lor, indicatii, c/i, dozare, efecte, reactii adverse, mecanisme de actiune, interactiuni, etc., care nu poate sa lipseasca din buzunarul halatului oricarui medic, de la asistent, pina la professor.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.