Mi-ar fi interesant daca din "locuitorii" moldovei.net e cineva care sta in Australia. Sint de 4 luni aici si as dori sa cunosc pe cineva.
Cheers,
Eugeniu
naviton
02-12-2007, 03:33 PM
ynca nu, dar synt doritori de a afla cum de a nimeri acolo :)
kraft_natasha
02-12-2007, 03:47 PM
aha
am o prietena, kam haita, vrea sa traiaska akolo
m`ash duce doar pentru bariera aia de corali, shi pentru a vedea rekini nas in nas in "bazinul" lor subteran
apropo Geniule, ai fost?... sau eu am greshit lokatia?
Codrin
02-12-2007, 10:03 PM
In continentul ala desertic unde taman voteaza oamenii daca sa isi bea urina reciclata ca apa potabila ? Tre sa fie super-puper sa fii acolo.
Geniu
02-13-2007, 09:35 AM
inca nu am vizitat mult pe aici...sau mai precis de spus ce am vizitat nu se compara cu ceea ce ti se ofera sa vizitezi :)...in orice caz mi-a placut enorm, e o lume diferita, n-as putea s-o compar cu Germania unde am stat 6 ani, dar cred ca nici nu e necesar, fiecare comunitate cu frumusetele si ofertele sale....
Vorbind despre reciclarea apei...Codrin, se vede ca nu esti om de stiinta:)...nu erai sa critici asa cum ai facut-o...Intr-adevar se vorbeste mult despre reciclarea apei (ceea ce de fapt asa orase mari ca Londra deja o fac) si chiar Queensland deja o experimenteaza cu succes, si bravo lor, se gindesc la viitor cu sute de ani inainte, ceea ce noi (moldovenii) apropo nu o facem (paduri taiate, etc.)...vorbind numai de tehnologia procesul de reciclare, nu se vorbeste despre calitatea apei reciclate (natura o face zeci de mii de ani), dar de investitiile care se necesita pentru asta+factorul psihologic (pe care tu l-ai si mentionat)...Despre continentul desertic...hmm...da in mare parte e desert, dar unde se intilneste desertul cu apa, is oase de paradis, unde se afla unele dintre cele mai frumoase plaje si piscine naturale si cum a mentionat kraft_natasha, marea bariera de corali numai cit face...
Stau la moment in Melbourne, e un oras frumos, well, Sydney-ul e si mai, dar se poate de locuit si aici :)
Geniu
02-13-2007, 09:39 AM
pai nu e problema, 9000 AUD pe semestru (18.000 pe an) la un curs de masterat spre exemplu, nici engleza mare nu e necesar, o poti invata aici, te inrolezi si primesti viza, lucrul pentru studenti se gaseste usor (2,3 joburi posibilitate) si asta e...dorinta sa fie+un sponsor de la inceput :)
olgutsa
02-13-2007, 04:21 PM
Australia a fost visul meu din copilarie, iar am ajuns mai aproape, in Germania. Stau aici deja de mai mult de 8 ani si m-ar interesa sa plec si in alte locuri, poate nu numai ca turist. Ar fi super daca ai face niste paralele intre Australia si Germania.
Am auzit ca oamenii sunt mult mai relaxati in Australia si nu sunt probleme cu gasirea unei slujbe.
Geniu
02-14-2007, 08:44 AM
Intr-adevar oamenii sunt mai relaxati si prefera familia, distractiile sau petrecerea timpului liber in primul rind, iar jobul e o pauza dintre distractii :) In comparatie cu Germania nu te simti strain, am stat si in Schleswig-Holstein 2 ani si tot am tratat ca strain si in Bayern 4 unde se spune ca oamenii sunt mai lejeri oricum m-am simtit strain si e o bariera mare, aici e o alta situatie, toti sunt veniti din toate colturile lumii. E o cultura multinationala.
Cu joburile de asemenea nu e problema si e mai usor sa-ti gasesti una si sa te angajezi, chiar si fiind student, in Germania asta ar fi o problema. Cunosc multi nemti care au imigrat in Australia ca sa se simta mai relaxati :)
Putin cam cald acum :) dar e o posibilitate buna de a sta pe plaja :)
olgutsa
02-14-2007, 04:20 PM
Iti doresc numai bine in Australia! Poate vin si eu peste citiva ani.
Ai dreptate in privinta la sentimentul de strain din G. Si nu este vorba la ce nivel cunosti limba si obiceiurile, din pacate. Din experienta mea, te simti strain daca colectivul este format numai din nemti, caci nu sunt in general open-minded la alte culturi. Eu ma simt cel mai bine daca ma aflu printre straini din toata lumea aici.