PDA

View Full Version : Cum sa mostenesc Viata Vesnica?

Petrush
01-27-2007, 08:07 PM
CUM SA MOSTENESC VIATA VESNICA?

PART I

Ţi-ai pus vreodată întrebarea cum pot moşteni Viaţa Veşnică?

Fiecare dintre noi avem foarte multe idealuri în sufletele noastre. De cînd am devenit conştienţi de realităţile vieţii am început să ne cheltuim, să ne investim şi să ne sacrificăm pentru împlinirea acestor idealuri, însă odată cu trecerea timpului ne convingem de faptul că toate sunt trecătoare, în ciuda faptului că toate sunt bune la vremea lor, şi noi rămînem cu nimic în faţa unui Dumnezeu de care nu am avut timp, care ne-a invitat în fiecare zi la o relaţie spirituală cu El şi pe care L-am amînat în fiecare zi.

Cum pot moşteni Viaţa Veşnică? Această întrebare depăşeşte pe orice om, experienţa oamenilor ne fiindu-ne suficientă şi nici o altă carte nu ne poate răspunde la această întrebare decît Biblia. De aceea trebuie să privim în Biblie şi să observăm în ce fel răspunde Biblia la această întrebare.

Dumnezeu este sfînt şi El vrea ca şi noi să fim sfinţi ca El.
- Fiţi sfinţi, căci Eu sînt sfînt. (1 Petru 1:16b)
- Voi fiţi dar desăvîrşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvîrşit. (Matei 5:48)

Însă nici un om n-a reuşit să trăiască aşa cum ne-o cere Dumnezeu.
- Nu este nici un om neprihănit, nici unul măcar. (Romani 3:10b)
- Căci toţi au păcătuit, şi sînt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. (Romani 3:23)
- Toţi am ajuns ca nişte necuraţi, şi toate faptele noastre bune sînt ca o haină mînjită. (Isaia 64:6a)
- Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi. (1 Ioan 1:8)
- Dacă zicem că n-am păcătuit, Îl facem mincinos, şi Cuvîntul Lui nu este în noi. (1 Ioan 1:10)

Oricît de meritoşi, de cinstiţi şi de morali am fi noi, rămînem persoane vinovate. Asta nu înseamnă că nu avem calităţi sau merite. Asta înseamnă că pe lîngă calităţile şi meritele pe care le avem, noi avem şi greşeli, slăbiciuni, păcate şi aceasta ne dă vinovăţie. De ex.: dacă atunci cînd o gospodină vrea ca să pregătească un chec şi pune să zicem 11 ouă şi le amestecă, imaginaţi-vă că ultimul pe care îl sparge şi îl aşează în compoziţia celor sparte de mai dinainte este stricat şi se apucă să-l amestece cu mixerul, nu este aşa că toată compoziţia devine stricată de la un singur ou stricat? Dintre cele 11 ouă numai unul a fost stricat, restul au fost bune, dar toată compoziţia devine stricată şi trebuie aruncată datorită unui singur ou. Dacă vrei să faci o compoziţie dintr-un milion de ouă şi numai unul singur este stricat şi toate celelalte sunt bune, toată compoziţia este stricată datorită unui singur ou.

Aşa este şi viaţa noastră. Cînd spun că suntem vinovaţi înaintea lui Dumnezeu, nu spun că noi suntem tîlhari, derbedei, oameni de nimic, ci spun că noi suntem oameni serioşi, vrem să fim oameni serioşi, vrem să facem binele, vrem să trăim într-o manieră morală, să fim cinstiţi, dar viaţa noastră este presărată mai des sau mai rar cu tot felul de ouă stricate, cu tot felul de greşeli, ni se întîmplă deseori să minţim, să furăm, să urîm, să ne răzbunăm şi acestea toate sunt păcate de comitere, noi facem astfel ceea ce nu trebuie, dar sunt şi păcate de omitere, cele mai des întîlnite în viaţa oamenilor, adică omitem, neglijăm, uităm să facem ceea ce trebuie, să nu citim Biblia e păcat, să nu ne rugăm e păcat, să nu facem un bine cînd îl putem face e păcat, să nu spunem adevărul e păcat. Ei bine, viaţa noastră are foarte multe “ouă stricate”, strică compoziţia şi Dumnezeu este determinat de această stricăciune să arunce compoziţia aceasta în absenţa Sa, deoarece El e sfînt la modul absolut şi sfinţenia Sa este incompatibilă cu păcatul.
- Cînd zic celui neprihănit că va trăi negreşit, - dacă se încrede în neprihănirea lui şi săvîrşeşte nelegiuirea, atunci toată neprihănirea lui se va uita, şi el va muri din pricina nelegiuirii pe care a săvîrşit-o. (Ezechiel 33:13)

Datorită faptului că toţi oamenii au păcătuit aceasta înseamnă conform Legii lui Dumnezeu că toţi oamenii trebuie să ajungă în Iad, fiindcă: Plata păcatului este moartea (Romani 6:23a)
Astfel, pentru ca să fim iertaţi, trebuia să fie vărsat sînge, deoarece: Fără vărsare de sînge nu este iertare. (Evrei 9:22b)
Însă acel sînge trebuia să fie sînge nevinovat, fără nici un păcat, deoarece doar sîngele neprihănit ne poate spăla de orice păcat.

Atunci Dumnezeu, din iubire faţă de oameni, a conceput un plan de mîntuire a oamenilor păcătoşi, un plan de salvare a întregii omeniri şi planul acesta constă în faptul că Dumnezeu Tatăl l-a trimis pe Fiul Său - Isus Hristos – ca Acesta să ducă o viaţă fără nici un păcat, pentru ca mai apoi să moară şi cînd a murit El a transferat păcatele tuturor oamenilor asupra Lui şi pentru că El avea păcat a trebuit să moară pentru păcatele acelea (Romani 6:23a), iar noi prin sîngele Lui vărsat pe cruce am fost iertaţi de orice păcat.
- Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El. (2 Corinteni 5:21)
- Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcîndu-Se blestem pentru noi. (Galateni 3:13a)

Sîngele lui Isus este singurul care ne poate spăla orice păcat.
- Sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat. (I Ioan 1:7b)
- Căci dacă sîngele taurilor şi al ţapilor şi cenuşa unei vaci, stropită peste cei întinaţi, îi sfinţeşte şi le aduce curăţirea trupului, cu cît mai mult sîngele lui Hristos, care, prin Duhul cel vecinic, S-a adus pe Sine însuş jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului celui viu! (Evrei 9:13-14)
- Pe El Dumnezeu L-a rînduit mai dinainte să fie, prin credinţa în sîngele Lui, o jertfă de ispăşire, ca să-şi arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, în vremea în delungei răbdări a lui Dumnezeu. (Romani 3:25)
- Deci, cu atît mai mult acum, cînd sîntem socotiţi neprihăniţi, prin sîngele Lui, vom fi mîntuiţi prin El de mînia lui Dumnezeu. (Romani 5:9b)
- În El avem răscumpărarea, prin sîngele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. (Efeseni 1:7)
- Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El, şi să împace totul cu Sine prin El, atît ce este pe pămînt cît şi ce este în ceruri, făcînd pace, prin sîngele crucii Lui. (Coloseni 1:19-20)
- Căci ştiţi că nu cu lucruri peritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire, pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sîngele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană. (1 Petru 1:18-19)
- Ne-a spălat de păcatele noastre cu sîngele Său. (Apocalipsa 1:5b)
- Şi unul din bătrîni a luat cuvîntul, şi mi-a zis: “Aceştia, cari sînt îmbrăcaţi în haine albe, cine sînt oare? Şi de unde au venit?” “Doamne”, i-am răspuns eu, “Tu ştii”. Şi el mi-a zis: “Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele, şi le-au albit în sîngele Mielului.” (Apocalipsa 7:13-14)
- Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii, şi să intre pe porţi în cetate! (Apocalipsa 22:14)

De aceea Dumnezeu Tatăl l-a trimis pe Isus Cristos să ia păcatele oamenilor. El este Mîntuitorul nostru.
- Ea va naşte un Fiu, şi-i vei pune numele Isus , pentru că El va mîntui pe poporul Lui de păcatele sale. (Matei 1:21)
- A doua zi, Ioan a văzut pe Isus venind la el, şi a zis: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!” (Ioan 1:29)
- O, adevărat şi cu totul vrednic de primit este cuvîntul, care zice: “Hristos Isus a venit în lume ca să mîntuiască pe cei păcătoşi”, dintre cari cel dintîi sînt eu. (1 Timotei 1:15)
- El S-a dat pe Sine însuş pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege, şi să-Şi curăţească un norod care să fie al Lui, plin de rîvnă pentru fapte bune. (Tit 2:14)
- Şi noi am văzut şi mărturisim că Tatăl a trimes pe Fiul ca să fie Mîntuitorul lumii. (1 Ioan 4:14)

Isus Hristos – Singura cale care duce la viaţa veşnică
- Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte. (Proverbe 14:12)
- Isus i-a zis: “Eu sînt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decît prin Mine.” (Ioan 14:6)
- Eu sînt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mîntuit (Ioan 10:9a)
- În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, prin care trebuie să fim mîntuiţi. (Fapte 4:12)

Viaţa veşnică n-o poţi merita niciodată! Viaţa veşnică este darul fără plată al lui Dumnezeu făcut oamenilor!!!
- Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa vecinică în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6:23)
- Căci toţi au păcătuit, şi sînt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sînt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)
- Deci, ce vom zice în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?
El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El toate lucrurile? (Romani 8:31-32)
- Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8)
- Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimes în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El. Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi, şi a trimes pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre. (1 Ioan 4:9-10)
- Ci credem că noi, ca şi ei, sîntem mîntuiţi prin harul Domnului Isus. (Fapte 15:11)
- Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mîntuire pentru toţi oamenii, a fost arătat. (Tit 2:11)
- După aceea m-am uitat, şi iată că era o mare gloată, pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mîni; şi strigau cu glas tare, şi ziceau: „Mîntuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului!” (Apocalipsa 7:9-10)

Nu poţi avea viaţa veşnică prin meritele tale personale!!
- Unde este dar pricina de laudă? S-a dus. Prin ce fel de lege? A faptelor? Nu; ci prin legea credinţei. Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credinţă, fără faptele Legii. (Romani 3:27-28)
- Totuşi, fiindcă ştim că omul nu este socotit neprihănit, prin faptele Legii, ci numai prin credinţa în Isus Hristos, ...; pentru că nimeni nu va fi socotit neprihănit prin faptele Legii. (Galateni 2:16)
- Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. (Efeseni 2:8-9)
- Toţi am ajuns ca nişte necuraţi, şi toate faptele noastre bune sînt ca o haină mînjită. (Isaia 64:6a)
PENTRU CA SĂ FII MÎNTUIT:

1.1 Trebuie să crezi în Dumnezeu Tatăl şi în Isus Hristos
- Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică. (Ioan 3:16)
- Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M’a trimes, are viaţa vecinică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă. (Ioan 5:24)
- “Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mîntuit?” Pavel şi Sila i-au răspuns: “Crede în Domnul Isus şi vei fi mîntuit tu şi casa ta.” (Fapte 16:30b-31)
- Cine crede în Fiul, are viaţa vecinică; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viaţa, ci mînia lui Dumnezeu rămîne peste el. (Ioan 3:36)
- Voia Tatălui Meu este ca oricine vede pe Fiul, şi crede în El, să aibă viaţa vecinică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi. (Ioan 6:40)
“Tomo” i-a zis Isus, “pentru că M’ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n’au văzut, şi au crezut.” (Ioan 20:29)
- Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, are viaţa vecinică. (Ioan 6:47)
- Isus i-a zis: “Eu sînt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Şi oricine trăieşte, şi crede în Mine, nu va muri niciodată.” (Ioan 11:25-26a)
- Dar lucrurile acestea au fost scrise, pentru ca voi să credeţi că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; şi crezînd, să aveţi viaţa în Numele Lui. (Ioan 20:31)
- Dar Isus a zis femeii: “Credinţa ta te-a mîntuit; du-te în pace.” (Luca 7:50)
- El zicea: “S’a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie.” (Marcu 1:15)
- Cine va crede şi se va boteza, va fi mîntuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit. (Marcu 16:16)
- Oricine crede în El, capătă prin Numele Lui, iertarea păcatelor. (Fapte 10:43b)
- Şi oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de cari n-aţi putut fi iertaţi prin Legea lui Moise. (Fapte 13:39)
- Ci credem că noi, ca şi ei, sîntem mîntuiţi prin harul Domnului Isus. (Fapte 15:11)
- Cel neprihănit va trăi prin credinţă (Romani 1:17b)
- Neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credinţa în Isus Hristos, pentru toţi şi peste toţi cei ce cred în El. (Romani 3:22a)
- Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credinţă, fără faptele Legii. (Romani 3:28)
- Căci ce zice Scriptura? “Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi aceasta i s-a socotit ca neprihănire.” (Romani 4:3)
- Credinţa pe care o are el, îi este socotită ca neprihănire. (Romani 4:5b)
- Deci, fiindcă sîntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har, în care sîntem; şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu. (Romani 5:1-2)
- Căci Hristos este sfîrşitul Legii, pentru ca oricine crede în El, să poată căpăta neprihănirea. (Romani 10:4)
- Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mîntuit. (Romani 10:9)
- Fiindcă “oricine va chema Numele Domnului, va fi mîntuit.” (Romani 10:13)
- Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8)
- Şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă. (Filipeni 3:9)
- Din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, cari pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mîntuire, prin credinţa în Hristos Isus. (2 Timotei 3:15)
- (Noe) a ajuns moştenitor al neprihănirii care se capătă prin credinţă. (Evrei 11:7b)
- Voi sînteţi păziţi de puterea lui Dumnezeu, prin credinţă, pentru mîntuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi! (1 Petru 1:5)
- Pentru că veţi dobîndi, ca sfîrşit al credinţei voastre, mîntuirea sufletelor voastre. (1 Petru 1:9)

1.2 Credinţă + Faptele Duhului
După cum am mai spus, noi nu ne putem mîntui prin faptele noastre, pentru că oricît de multe fapte bune n-am avea, acestea nu rezolvă problema mîntuirii noastre. Doar prin jertfa lui Isus suntem mîntuiţi. Însă astfel Domnul nu a anulat importanţa faptelor. Şi faptele Duhului îşi au rolul lor foarte important. Faptele Duhului sunt o dovadă a credinţei vii care este într-un creştin. Dacă doar crezi, fără să ai faptele Duhului, atunci credinţa ta este moartă, eşti ca un pom neroditor, care dacă v-a continua să nu rodească, mai devreme sau mai tîrziu va fi tăiat şi aruncat în focul veşnic. Deci credinţa despre care vorbim, este o credinţă care se vede practic în viaţa de zi cu zi.
- Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mîntuiască? Dacă un frate sau o soră sînt goi şi lipsiţi de hrana de toate zilele, şi unul dintre voi le zice: „Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă!” fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi? Tot aşa şi credinţa: dacă n’are fapte, este moartă în ea însaş. Tu crezi că Dumnezeu este unul, şi bine faci; dar şi dracii cred... şi se înfioară! Vrei dar să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică? După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă. (Iacov 2:14-17,19-20,26)
- Eu sînt adevărata viţă, şi Tatăl Meu este vierul. Pe orice mlădiţă, care este în Mine şi n-aduce roadă, El o taie; şi pe orice mlădiţă care aduce roadă, o curăţeşte, ca să aducă şi mai multă roadă. (Ioan 15:1-2)
- Nu orişicine-Mi zice: “Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. (Matei 7:21)
- Îl rog ca această părtăşie a ta la credinţă să se arate prin fapte, cari să dea la iveală tot binele ce se face între noi în Hristos. (Filimon 6)
- De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta. (2 Petru 1:5a)
- vezi Matei 7:21-27 şi Matei 25:31-46

Care sunt faptele Duhului?
- Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blîndeţa, înfrînarea poftelor. (Galateni 5:22-23a)

2 Trebuie să te pocăieşti
Un exemplu: Era o familie care a avut doi gemeni. Încă de mici, aceşti copii au fost foarte diferiţi în predispoziţiile lor, un copil foarte bun şi un copil foarte rău. Cînd s-au făcut mari, comportamentele lor s-au accentuat, unul a devenit un mare om al lui Dumnezeu, iar celălalt a devenit un beţiv şi un puşcăriaş. La vîrsta de 32 de ani era plin de cicatrice şi deja avea peste 14 ani de detenţie. Cînd a ieşit dintr-o nouă perioadă de detenţie s-a îndreptat spre casă. Nu avea familie, nu avea nici o bucurie, nici o posesiune, era un însingurat şi un amărît. Şi-a spus: Am să merg la fratele meu şi am să-i cer ajutorul, vreau să-i copiez exemplul şi să fiu fericit. Însă vis-a-vis de casa fratelui său era o cîrciumă, şi-a spus: Mai beau o singură bere, ultima şi după aceea merg la fratele meu. După ce a băut ultima bere, a mai băut zece, s-a îmbătat şi undeva într-un colţ la o masă a zărit pe un fost duşman de-al lui cu care nu-şi rezolvase nu ştiu ce problemă înainte de a fi închis. A mers la el, a intrat într-un conflict verbal cu el, s-au încăierat, el a pus mîna pe un cuţit şi l-a omorît pe omul acela pe loc. Cînd a văzut sîngele ţîşnind din trupul celuilalt, s-a trezit. A aruncat cuţitul şi disperat că se va întoarce din nou în puşcărie a fugit la fratele său. Acesta cînd l-a văzut, s-a speriat şi i-a spus: Ce ai făcut? Şi el în două vorbe i-a prezentat nefericita întîmplare, spunîndu-i: Frate, fă ceva pentru mine!! Şi fratele său i-a spus: Haide repede să ne schimbăm hainele pînă nu vine poliţia. În timp ce-şi schimbau hainele, fratele său i-a spus: Ascultă-mă, tu ar fi trebuit să faci închisoare pe viaţă pentru fapta ta, însă eu din iubire, vreau să iau asupra mea cea ai făcut tu. Trasfer asupra mea vinovăţia ta, nimeni n-o să ştie, că noi semănăm foarte bine. Eu mă îmbrac cu hainele tale, mă dau drept tu şi de bună voie transfer asupra mea crima pe care tu ai făcut-o. Te las în locul meu frate, cu casa mea, cu businessul meu, te las cu totul, dar te rog un lucru, hainele curate pe care ţi le dau acum să nu le murdăreşti niciodată. A venit poliţia şi l-a luat pe cel cu hainele murdare de sînge, dar nu acela era vinovatul.

A existat un transfer de vinovăţie, de la cel criminal, la cel nevinovat. Şi a existat un transfer de nevinovăţie, de la cel nevinovat, la cel vinovat. Ei au schimbat statutul între ei pentru că ambii au căzut de acord. Degeaba numai unul ar fi propus dacă celălalt nu era de acord. Ambele părţi: şi cel ce a propus şi cel ce a acceptat au fost de acord pentru transferul de vinovăţie.

Tot aşa cînd Dumnezeu a alcătuit planul Său de a-l reabilita pe om, L-a trimis pe Isus Cristos şi Isus Cristos a luat păcatele oamenilor asupra Lui şi pentru aceste păcate pe care le-a transferat asupra Lui, a trebuit să moară, pentru că dreptatea lui Dumnezeu condamnă pe cel ce poartă păcatul în el. Şi Cristos a fost pus pe cruce între cer şi pămînt şi a fost omorît nu pentru că El însuşi ar fi avut vreo vină, ci doar pentru motivul că El s-a încărcat cu păcatele noastre pe care le-a transferat asupra Lui.
- Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El. (2 Corinteni 5:21)
- Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcîndu-Se blestem pentru noi. (Galateni 3:13a)

Aceasta este toată vestea bună a Bibliei – Isus mort în locul nostru, iar noi intrînd în cer datorită jertfei Lui. De aceea ai nevoie de Isus, oricine eşti. Nu ai nevoie de o altă religie, ci de Mîntuitorul Isus Cristos!!

Acum poate te întrebi: bine, bine, dar totuşi este ceva ce trebuie eu să fac, ceva ce depinde doar de mine?
Şi răspunsul este următorul: Isus Cristos a făcut cea mai mare parte din ceea ce trebuia de făcut. Însă, şi noi aveam partea noastră care este obligatoriu să fie îndeplinită, dacă vrem să moştenim viaţa veşnică.
Astfel, Isus îţi oferă iertarea păcatelor, de orice păcat, însă partea ta este să accepţi prin credinţă acest dar făcut de Dumnezeu.

Adu-ţi aminte de fraţii de mai sus, n-a fost suficientă propunerea unui frate, a fost nevoie în mod absolut şi de acceptarea din partea celui de-al doilea frate, ambele părţi au trebuit să se pună de acord. Poţi avea o moştenire, dar dacă nu mergi să intri în posesia ei, să-ţi revendici dreptul de moştenitor, atunci de fapt eşti moştenitor, dar de drept în mod practic nu ai nimic, pentru că nu ai mers să-ţi revenidici dreptul de moştenitor. Noi de fapt suntem iertaţi deoarece Domnul Isus a murit pentru toţi oamenii, pentru cei mai răi şi pentru cei mai buni, dar de drept oamenii n-au mers la Isus să-şi ceară dreptul de iertaţi, certificatul de iertat, garanţia de iertare.

Dacă accepţi darul lui Dumnezeu, atunci El te îmbracă într-o haină albă, o haină a neprihănirii, însă ţie îţi revine responsabilitatea ca din acel moment, din momentul pocăinţei să nu mai murdăreşti această haină cu alte păcate.

Jertfa lui Isus Cristos este suficientă pentru toţi oamenii, dar este eficientă doar pentru cei care Îl acceptă pe El un mod personal. În viaţă sunt anumite lucruri strict personale, de ex. mîncatul, dormitul. Dacă tu nu dormi, atunci nimeni nu poate dormi în locul tău. Tot aşa, dacă tu personal nu te pocăieşti, atunci nimeni nu se poate pocăi pentru tine.

A te pocăi înseamnă să îţi ceri iertare din toată inima ta în faţa Lui Dumnezeu pentru tot răul făcut, să accepţi astfel darul Lui Dumnezeu şi să faci un legămînt cu Dumnezeu ca El să-ţi ierte păcatele, iar tu din momentul pocăinţei tale să intri într-un proces de sfinţire, care va dura întrega ta viaţă şi care are scopul ca în final să fii cît mai asemănător cu Dumnezeu.
- De atunci încolo, Isus a început să propovăduiască, şi să zică: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” (Matei 4:17)
- Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă, şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască. (Fapte 17:30)
- Pocăiţi-vă, dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Dumnezeu vremile de înviorare. (Fapte 3:19)
- Domnul nu întîrzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi, şi doreşte ca nici unul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. (2 Petru 3:9)
- Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungei Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă? Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, îţi aduni o comoară de mînie pentru ziua mîniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu. (Romani 2:4-5)
- Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele, şi să ne curăţească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)
- Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia, pe cari-i iubesc. Fii plin de rîvnă dar, şi pocăieşte-te! (Apocalipsa 3:19)
- Dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi peri la fel. (Luca 13:3)
- În vremea aceea a venit Ioan Botezătorul, şi propovăduia în pustia Iudeii. El zicea: “Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” (Matei 3:1-2)
- A venit Ioan care boteza în pustie, propovăduind botezul pocăinţei spre iertarea păcatelor. (Marcu 1:4)
- El zicea: “S’a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie.” (Marcu 1:15)
- vezi Luca 16:19-31

3 Trebuie să fii Născut Din Nou
Naşterea biologică Biblia o numeşte naştere din carne, însă în momentul pocăinţei adevărate şi întoarcerii la Dumnezeu, în momentul în care doreşti din toată inima ta să-L urmezi în toate căile tale pe Dumnezeu, atunci eşti născut din Duh, din Dumnezeu şi în acel moment ţi se schimbă toate priorităţile tale. Dacă înainte aveau prioritate lucrurile materiale şi trupul, atunci după naşterea din nou au prioritate lucrurile duhovniceşti. Tu nu mai eşti practic de pe pămînt, doar cu trupul eşti aici, însă cu inima, sufletul şi mintea ta eşti la Dumnezeu. Dacă înainte cînd păcătuiai nu te mustra conştiinţa, acum te mustră amarnic şi nu-ţi mai permiţi să păcătuieşti. Iar dacă se întîmplă să păcătuieşti, îngenunchezi imediat în faţa lui Dumnezeu şi te pocăieşti iarăşi.
- Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun, că dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” Nicodim I-a zis: “Cum se poate naşte un om bătrîn? Poate el să intre a doua oară în pîntecele maicii sale, şi să se nască?” Isus i-a răspuns: “Adevărat, adevărat îţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu. Ce este născut din carne, este carne, şi ce este născut din Duh, este duh. Nu te mira că ţi-am zis: “Trebuie să vă naşteţi din nou”.” (Ioan 3:3-7)
- A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sînge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. (Ioan 1:11-13)
- Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:17)
- Binecuvîntat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morţi, la o nădejde vie. (1 Petru 1:3)
- Fiindcă aţi fost născuţi din nou nu dintr-o sămînţă, care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvîntul lui Dumnezeu, care este viu şi care rămîne în veac. (1 Petru 1:23)
- Dacă ştiţi că El este neprihănit, să ştiţi şi că oricine trăieşte în neprihănire este născut din El. (1 Ioan 2:29)
- Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, pentru că sămînţa Lui rămîne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. (1 Ioan 3:9)
- Prea iubiţilor, să ne iubim unii pe alţii, căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte, este născut din Dumnezeu, şi cunoaşte pe Dumnezeu. (1 Ioan 4:7)

În urma celor studiate din Biblie, vedem clar faptul că pentru a fi mîntuit:
1. Trebuie să credem în Dumnezeu Tatăl şi în Isus Cristos, iar ca urmare a acestei credinţe trebuie să avem faptele Duhului care sunt dovada unei credinţe vii şi adevărate
2. Trebuie să ne pocăim pentru ca Domnul Isus să ne curăţe de orice păcat prin sîngele Lui, iar din acel moment să tindem din zi în zi să fim cît mai asemănători cu Isus Hristos
3. Trebuie să ne Naştem din Nou (din Dumnezeu)

militant
01-27-2007, 08:16 PM
In orice caz nu prin protestantism...

Petrush
01-27-2007, 08:25 PM
PARTEA II

Bănuiesc că ai observat că pocăinţa şi întoarcerea la Dumnezeu este un pas extrem de serios în viaţa oricărui om. De aceasta depinde unde îţi vei petrece veşnicia. Mîntuirea sufletului este cea mai mare problemă a vieţii. Dar înainte de a te hotărî să faci sau nu acest pas, vreau să te avertizez de un două lucruri:

a) Dumnezeu îţi dă o perioadă în care să te pocăieşti
- I-am dat vreme să se pocăiască, dar nu vrea să se pocăiască de curvia ei! (Apocalipsa 2:21)

b) Ori cu Dumnezeu, ori cu satana
E mai bine ca să nu te pocăieşti, decît ca după ce te-ai pocăit să te întorci iarăşi în starea ta dinainte de a te pocăi şi să-ţi permiţi să păcătuieşti cum o făceai înainte.
- Ar fi fost mai bine pentru ei să nu fi cunoscut calea neprihănirii, decît, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca sfîntă, care le fusese dată. Cu ei s-a întîmplat ce spune zicala adevărată: “Cînele s-a întors la ce vărsase”, şi “scroafa spălată s-a întors să se tăvălească iarăş în mocirlă.” (2 Petru 21-22)
- Astfel dar, prea iubiţilor, după cum totdeauna aţi fost ascultători, duceţi pînă la capăt mîntuirea voastră, cu frică şi cutremur. (Filipeni 2:12)

Acum să nu mă înţelegi greşit. Evident că şi cei pocăiţi şi născuţi din nou fac păcate şi greşesc în faţa Domnului. Însă este o deosebire între a bea păcatul cu paharul, a te complace în această stare şi între a lupta cu firea ta păcătoasă, cu poftele şi cu ispitele. Dacă te lupţi şi tinzi din zi în zi să fii tot mai asemănător cu Isus şi să faci voia Lui în viaţa ta, atunci eşti pe drumul cel bun. Iar în momentele în care vei cădea, să-ţi aduci aminte de ce spune apostolul Ioan:
- Adu-ţi dar aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te, şi întoarce-te la faptele tale dintîi. (Apocalipsa 2:5)
- Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregei lumi. (1 Ioan 2:1-2)

Diavolul este duşmanul lui Dumnezeu şi duşmanul nostru. Lui nu-i place ceea ce vrei să faci. El vrea să fii în Iad cu el. El v-a încerca să te împiedice să accepţi mîntuirea lui Dumnezeu.
o De aceea el va pune familia ta să-ţi spună că nu-i bine ceea ce vrei să faci, va pune colegii să te ironizeze, să te dispreţuiască şi dintr-o dată începe un război spiritual.
o Pe unii îi împiedică spunîndu-le: Nu există Dumnezeu – e cel mai simplu, du-te prietene, însă ţine minte, într-o zi te vei opri pentru totdeauna şi etern vei da socoteală pentru această atitudine ignorantă pe care ţi-ai permis-o.
o Pe alţii spunîndu-le: Într-adevăr, Dumnezeu există însă eu nu sunt aşa de vinovat încît să am nevoie de iertarea Lui, vecinii mei sunt mai vinovaţi, eu sunt un om serios, un om cumsecade, n-am nimic cu nimeni. Dragul meu, lumea îi plină de oameni cumsecade, amîndoi suntem oameni cumsecade, sunt şase miliarde de oameni cumsecade, dar aceşti oameni cumsecade toţi sunt eliminaţi din prezenţa lui Dumnezeu şi au statutul de păcătoşi. Nu oamenii necumsecade vor merge în Iad, ci păcătoşii.
o Pe alţii: E adevărat, trebuie să-L accepţi pe Isus şi mîntuirea Lui, trebuie să primeşti iertarea Lui, să devii mîntuit, dar nu acum, las’ c-o faci mîine, acum nu eşti pregătit. Dragul meu, dacă ai fi în apă şi te-ai îneca şi eu ţi-aş întinde mîna în ultimă instanţă şi ţi-aş spune: Dă-mi mîna, dă-mi mîna!
Ai spune: Ştii ce prietene, mulţumesc, da nu-s pregătit... (?!) Cum crezi că califică Dumnezeu această ignoranţă?

Iată ce spune apostolul Pavel în Epistola lui către Evrei:
De aceea, cu atît mai mult trebuie să ne ţinem de lucrurile, pe cari le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele. Căci, dacă Cuvîntul vestit prin îngeri s-a dovedit nezguduit, şi dacă orice abatere şi orice neascultare şi-a primit o dreptă răsplătire, cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători faţă de o mîntuire aşa de mare, care, după ce a fost vestită întîi de Domnul, ne-a fost adeverită de cei ce au auzit-o. (Evrei 2:1-3)

Poate crezi că eşti într-atît de păcătos, încît Dumnezeu nu te v-a ierta. Însă ascultă-mă, nu vei putea fi niciodată într-atît de rău şi de păcătos încît Dumnezeu să nu te iubescă şi să nu te ierte dacă te pocăieşti din toată inima ta în faţa Lui. Dumnezeu vrea ca toţi oamenii să fie mîntuiţi. Asta n-o spun eu, ci Dumnezeu:
- Spune-le: “Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu doresc moartea păcătosului, ci să se întoarcă de la calea lui şi să trăiască. Întorceţi-vă, întorceţi-vă de la calea voastră cea rea!” (Ezechiel 33:11a)
- De vor fi păcatele voastre cum e cîrmîzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lîna. (Isaia 1:18b)
- Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi. (Matei 9:13b)
- Tot aşa, vă spun că va fi mai multă bucurie în cer pentru un singur păcătos care se pocăieşte, decît pentru nouă zeci şi nouă de oameni neprihăniţi cari n-au nevoie de pocăinţă. (Luca 15:7)
- (Dumnezeu) voieşte ca toţi oamenii să fie mîntuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului. (1 Timotei 2:4)
- Domnul nu întîrzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi, şi doreşte ca nici unul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. (2 Petru 3:9)

Ce trebuie să fac ca să moştenesc viaţa veşnică? Acum ştii ce trebuie să faci. Trebuie doar să faci ceea ce ştii. N-o să poţi, eşti doar un om. Eşti neputincios în faţa acestor lucruri pe care ţi le propui. Dacă vrei, Dumnezeu poate. În momentul în care tu vrei, Dumnezeu te ajută. În momentul în care tu nu vrei, Dumnezeu nu te ajută.
Trebuie să te rogi: Doamne, dă-mi putere!
- Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea. (Filipeni 2:13)
- Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)
- Totuş în toate aceste lucruri noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Căci sînt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpînirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adîncimea, nici o altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 8:37-39)

Acum te invit, procedează la acest act solemn de pocăinţă, cînd prin credinţă îţi rezolvi problema veşnică. Stai astăzi la intersecţia destinului tău şi nu faci decît ceea ce vrei. Te rog, fă ceea ce trebuie, pentru binele veşnic al sufletului tău. Pentru viaţa aceasta ai făcut atît de multe lucruri, dar viaţa ţi scurge din mîini cu tot ce ai.
- Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungei Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă? Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, îţi aduni o comoară de mînie pentru ziua mîniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu. (Romani 2:4-5)

Dacă eşti acum singur, te invit, fă această rugăciune, a deciziei să începi o viaţă cu Dumnezeu, pentru ca mai apoi să continuie în viaţa veşnică. Dacă nu eşti singur acum, atunci te rog, încearcă într-un timp cît mai apropiat să ai un timp singur de cîtevai minute. Mergi într-o cameră şi fii singur, încuie camera aceea. Apleacă-te pe genunchi, simte prezenţa Creatorului care îţi umple sufletul şi camera aceea. Dacă simţi să plîngi, să-ţi exprimi căinţa pentru insultele din trecut faţă de iubirea lui Dumnezeu care a continuat să te caute, fă-o! Stai înaintea Lui şi spune-I ce simţi. Spune-I că-ţi pare rău, spune-I că n-ai ştiut, spune-I că-L vrei, vrei viaţa veşnică, vrei să fii eliberat de Isus, vrei să fii iertat, roagă-te şi pentru familia ta. Deschide-I inima ta lui Isus, primeşte-L în ea.

Poţi să spui una din aceste rugăciuni, sau una similară:

“Tată care eşti în ceruri, îmi pare rău pentru că n-am ştiut despre tine. Te rog să mă ierţi pentru vinovăţia mea, pentru necredinţa mea, pentru ignoranţa mea. Vreau acum să-L accept pe Isus în calitate de Mîntuitor în viaţa mea. Vreau să-mi ierţi păcatele în numele Lui, vreau să transferi asupra mea nevinovăţia Lui, şi vreau să iei vinovăţia aceasta de la mine care îmi presează conştiinţa, care îmi face viaţa, ziua şi noaptea imposibilă, care mă terorizează cu gîndul că o să merg în Iad şi o să putrezesc veşnic în viermi, în foc, vreau să mă ierţi pentru că eşti Tatăl meu acum, vreau să devii Tatăl meu. Cred în Tine, în Cartea Ta, în Isus, în jertfa Lui. Iartă-mă, mîntuieşte-mă, ai milă de mine!! Mergi Te rog şi în casa mea şi mîntuieşte-mi casa. Şi mai mult decît orice, protejează-mă în această viaţă spirituală în care am intrat. Ascultă-mă, Te rog, în Numele Domnului Isus. Amin!”

“Doamne Isuse, ştiu că sunt vinovat, sunt un păcătos pierdut, dar cred că ai luat asupra Ta păcatele mele şi ai murit în locul meu. Cred că eu nu pot face nimic pentru mîntuirea mea, pentru că ai împlinit Tu tot ceea ce era necesar ca să fiu mântuit. Te primesc acum în inima mea, ca să fii Mântuitorul meu. Te fac Domnul şi Stăpînul vieţii mele. Amin!”

“Tată ceresc, Preasfînt Dumnezeu! Îţi mărturisesc că sînt un păcătos şi că am nevoie de iertare. Îmi pare rău de viaţa pe care am trăit-o în păcat, departe de voia Ta. Te rog acum să mă ierţi şi să mă curăţeşti. Cred, Doamne, că Isus Cristos, Fiul Tău, a murit pe cruce în locul meu, pentru păcatele mele şi că a înviat din morţi pentru mîntuirea sufletului meu. Prin credinţă primesc, Tată ceresc, viaţa veşnică pe care ai făgăduit-o celor ce cred în Domnul Isus Cristos. Cu ajutorul Tău vreau să trăiesc pentru Tine şi să Te slujesc cît timp voi avea zile de trăit. Ascultă-mă în Numele Domnului Isus, Amin!”

Repetă această rugăciune ori de cîte ori poţi, ori de cîte ori vei cădea.

Sfaturi practice:

1. Studiază Biblia – credinţa o să ţi se dezvolte.
Sunt cărţi de studiu Biblic, unde eşti învăţat cum să studiezi Biblia. Mă poţi întreba pe mine cum să faci rost de ele, sau poti accesa site-ul: www.percept.md/cursuri_corespond_.html
- Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos. (Romani 10:17)
- Cine cugetă la Cuvîntul Domnului, găseşte fericirea, şi cine se încrede în Domnul este fericit. (Proverbe 16:20)
- Ferice de cine citeşte, şi de cei ce ascultă cuvintele acestei proorocii, şi păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape! (Apocalipsa 1:3)
- Tu să rămîi în lucrurile, pe cari le-ai învăţat şi de cari eşti deplin încredinţat, căci ştii de la cine le-ai învăţat: din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, cari pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mîntuire, prin credinţa în Hristos Isus. Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:14-17)

2. Mergi într-o biserică în care vei fi învăţat în mod biblic şi inteligibil despre Dumnezeu, acolo viaţa ta spirituală va creşte şi se va maturiza.
Te invit la Biserica Isus Salvatorul (or.Chisinau, str. Sf. Ilie 41 – mai jos de clădirea Preşedenţiei)
Orarul serviciilor de închinare:
Duminică: 9:00; 17:00
Marţi: 18:00 (pentru tineri)
Miercuri: 18:00 (studiu biblic)

3. Ascultă predicile de la Micul Samaritean şi Univers FM.
Micul Samaritean (Chişinău) – 104,2 FM (predici în fiecare zi la ora 11:00 şi 20:35)
Univers FM (Chişinău) - 92,8 FM (predici sîmbăta şi duminica la ora 9:00)

4. Priveşte canalul CNL

Nota bene:

Mîntuirea sufletului nu este un eveniment, ci un proces care durează întreaga viaţă.
Procesul de mîntuire are trei etape:
- prima etapă: Iertarea
- a doua etapă: Sfinţirea
- a treia etapă: Proslăvirea
În acest articol am discutat doar despre prima etapă – iertarea. M-am oprit aici fiind convins că cel care va dori din toată inima să cunoască voia lui Dumnezeu şi să fie mîntuit, va căuta el singur să afle şi să împlinească voia Domnului.
Planul de mîntuire în sine nu e complicat, însă pentru al înţelege, necesită un anumit efort. Tabla înmulţirii n-am învăţat-o într-o oră şi nici planul de mîntuire n-am reuşit să-l învăţ dintr-un articol. Aceasta este valabil şi pentru tine. Anume aceasta şi este intenţia mea, să-ţi arăt că este o salvare pentru noi toţi, că este o viaţă veşnică şi un Dumnezeu viu şi adevărat care ne iubeşte atît de mult încît L-a dat pe unicul Său Fiu ca să moară pentru păcatele noastre, iar toate aceste lucruri le poţi afla din Biblie – singura carte dată de Dumnezeu oamenilor.
Scopul meu este să te fac curios şi să studiezi Biblia, deoarece doar în ea vei găsi adevărul şi doar în ea îţi vorbeşte Dumnezeu. Dacă vei începe s-o studiezi şi vei persevera, în scurt timp nu te vei mai depărta de ea şi vei fi schimbat.
Cînd am început să studiez Biblia, de multe ori am lăsat-o, pentru că multe lucruri nu le înţelegeam şi îmi părea plictisitoare. Ceea ce m-a ajutat a fost biserica la care merg, aceasta m-a motivat s-o studiez din ce în ce mai mult şi m-a ajutat s-o înţeleg. Apoi predicile de la Micul Samaritean de asemenea m-au ajutat să înţeleg foarte multe lucruri. Astfel, dacă tu vrei, Dumnezeu, prin diferite metode, încetul cu încetul, te v-a ajuta să-L înţelegi şi să-L cunoşti tot mai mult.
La urmă te las cu o mică istorioară din viaţa mea care m-a făcut să roşesc şi care mi-a dat de gîndit. În cadrul adunărilor de tineret de la biserică, la sfîrşitul fiecărei luni se organizează între toţi tinerii bisericii un concurs biblic, adică se pun diverse întrebări care arată cît de bine cunoşti Biblia. Prima dată cînd am asistat la un asemenea concurs, la un moment dat a fost pusă o întrebare la care nimeni nu ştia răspunsul şi cum toţi tăceau, se auzi deodată glasul unui băiat care ridică mîna, glasul lui era straniu şi cam slab. Răspunsul lui fusese corect. Din prima n-am înţeles ce-i cu el, însă cînd m-am uitat mai bine, mi-am dat seama că el nu vedea, era orb. Cînd am mai asistat şi la alte concursuri, de asemenea cînd nimeni nu ştia răspunsul, el ştia răspunsurile la nişte întrebări foarte grele, întrebări la care nici studenţii de la teologie nu ştiau răspunsurile. Atunci mi-am dat seama că pentru un om care doreşte cu adevărat să-L cunoască pe Dumnezeu şi Cuvîntul Său, nici faptul că e orb nu reprezintă o piedică.

Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine,
Dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda şi El pe vecie.
(1 Cronici 28:9b)

Petrush
01-27-2007, 08:32 PM
Va rog ca orice afirmati sa afirmati pe baza Biblica, nu prin pareri personale, pentru ca adevarul il poti gasi doar in Biblie.

Nu eu am creat Universul, ci Dumnezeu.
Tot asa, Dumnezeu este Cel care a creat niste Legi scrise doar in Biblie.

Din acest motiv, orice crestin trebuie sa se bazeze doar pe Biblie.

vik-ing
01-27-2007, 08:32 PM
,,Martorii lui Iehova-acum si pe Moldova.net''':D...
Bai ,voi n-aveti site-urile si forumurile voastre????

Petrush
01-27-2007, 08:36 PM
Nu fac parte din martorii lui Iehova!!

Martorii lui Iehova nu cred in Isus Hristos!!
Daca ai fi citit macar un pic din ce am scirs si ai sti in ce constau ereziile celor despre care vorbesti, n-ai scrie ce ai scris.

Eu cred in Isus Cristos, in Dumnezeu Tatal si in Duhul Sfint!!

-------
Cei care stiu cum poti mosteni viata vesnica, va invit sa ne spuneti si noua

vik-ing
01-27-2007, 08:45 PM
Eu tot in Iisus cred...numa ca nu-s baptist!

Petrush
01-27-2007, 08:54 PM
Dragul meu, tu chiar crezi ca Dumnezeu ne priveste asa? baptist, ortodox, penticostal, catolic???

NU!! Citeste in Biblie si vei vedea ca ce conteaza este modul in care traiesti tu si relatia ta cu Dumnezeu.

Dumnezeu are o singura imparatie, si El nu ne va imparti acolo, tu esti ortodox, tu esti baptist, nu!!

Acum, cine a citit Biblia stie cum e scris acolo: Copilasilor, va dau o noua porunca, sa va iubiti unii pe altii asa cum v-am iubit Eu.

Vezi? noi trebuie sa ne iubim si sa nu ne dusmanim sau sa ne criticam.

Eu n-am deschis acest subiect pentru a ma certa cu voi. NU!
Doar din tot sufletul doresc ca macar un om, sa citeasca tot ce-am scris si sa se uite in Biblie daca e adevarat ce-am scris eu acolo.

Eu n-am stiut ce trebuie sa faci pentru a fi mintuit. Acum slava Domnului am aflat si o spun si celorlalti. Cine are urechi sa auda.

militant
01-27-2007, 09:58 PM
Ce fel de credinta poate fi atunci cand nu doresti sa recunosti ceea ce doresti ceea ce a PROPAVADUIT Hristos ci reduci tot crestinismul la scrierile Bibilei?
Crestinismul poate fi definit doar prin urmarea sfintei traditii deci, prin ORTODOXIE, iahovism, protestantism si alte prostii sunt doar spalari de creiere. Ortodoxie inseamna respectarea traditiei adica, a stramosilor. A crede in ortodoxie inseamna a avea sensibilitate la fortele vitale a propriului tau NEAM. A spune ca iahovismul , baptismul este egal cu ortodoxia inseamna negarea din start a fundamentelor crestinismului, o erezie.
ORTODOX - inseamna DREAPTA CREDINTA, ce fel de crestin poate fi cel care neaga Cuvantul Domnului?
Unica Mantuire exista in sanul Bisericii si a NEAMULUI pe care aceasta ocroteste.
ORTODOXIE! Alta cale nu exista!

Sventlana
01-27-2007, 10:55 PM
descoperind si obtinind ''inner freedom'' ucigind orice speranta si pe Dumnezeul din tine devenind propriul tau Dumnezeu si iesind din timpul cosmic definitiv raportindu-te la cel individual.

jimosho
01-28-2007, 12:56 AM
wtf chestia asta cu 'iesirea din timpul cosmic'? poti sa-mi explici ce ai in vedere? sorry, dar frazele astea de m sus, desi imi par misto, sunt cumva cliche deja, lipsite de un continut concret. nu te supara pe mine, pls:) imi raspunzi?

Petrush
01-28-2007, 04:59 PM
Ce fel de credinta poate fi atunci cand nu doresti sa recunosti ceea ce doresti ceea ce a PROPAVADUIT Hristos ci reduci tot crestinismul la scrierile Bibilei?
Crestinismul poate fi definit doar prin urmarea sfintei traditii deci, prin ORTODOXIE, iahovism, protestantism si alte prostii sunt doar spalari de creiere. Ortodoxie inseamna respectarea traditiei adica, a stramosilor. A crede in ortodoxie inseamna a avea sensibilitate la fortele vitale a propriului tau NEAM. A spune ca iahovismul , baptismul este egal cu ortodoxia inseamna negarea din start a fundamentelor crestinismului, o erezie.
ORTODOX - inseamna DREAPTA CREDINTA, ce fel de crestin poate fi cel care neaga Cuvantul Domnului?
Unica Mantuire exista in sanul Bisericii si a NEAMULUI pe care aceasta ocroteste.
ORTODOXIE! Alta cale nu exista!

Imi pare bine militant ca doresti sa discutam. Imi plac oamenii deschisi la minte.

Acum, eu cred ca voia lui Dumnezeu o pot afla doar in Biblie - deoarece Biblia este singura carte pe care Dumnezeu a dat-o oamenilor. Tu ai spus:

>Ce fel de credinta poate fi atunci cand nu doresti sa recunosti ceea ce doresti ceea ce a PROPAVADUIT Hristos ci reduci tot crestinismul la scrierile Bibilei?

Pai propovaduirile lui Isus nu-s incluse in Biblie? Ia deschide Biblia si citeste in Noul Testament urmatoarele carti: Matei, Marcu, Luca si Ioan. Nu vezi ca toate vorbesc despre propovaduirile lui Isus? Si in general tot Noul Testament vorbeste despre Isus Hristos.

Biblia este compusa din Vechiul Testament si Noul Testament. Tot Biblia e compusa din 66 de carti, legate in orasul grecesc Biblos.

---------

>Crestinismul poate fi definit doar prin urmarea sfintei traditii deci, prin ORTODOXIE

Imi pare rau, insa in Biblie scrie alt ceva. Nu am gasit nici o fraza in Biblie care sa afirme cele spuse mai sus de tine. Iar daca vei citi Biblia vei vedea ca cei care respectau traditia se numea fariseii, adica oamenii religiosi care se tineau foarte strins legati de traditie, dar care erau de fapt foarte departe de Dumnezeu.

A fi crestin, inseamna a-l urma pe Isus, nu o traditie. Dumnezeu nu e o traditie, ci e o persoana spirituala. Nu-L limita pe Dumnezeu la traditiile oamenilor!! Citeste Biblia, nu asculta preotii! Multi dintre ei isi vind si isi cumpara posturile din Biserici!! Doar in Biblie vei gasi adevarul.

Vezi in articolul de mai sus, tot ce am scris, am argumentata biblic.

>ORTODOX - inseamna DREAPTA CREDINTA, ce fel de crestin poate fi cel care neaga Cuvantul Domnului?

Iata ce ai spus tu de fapt:
Ortodox = Cuvintul Domnului, corect?

Insa iata care de fapt este realitatea:
Biblia = Cuvintul Domnului!!

---

>Unica Mantuire exista in sanul Bisericii si a NEAMULUI pe care aceasta ocroteste.

Argumenteaza Biblic!

Eu nu cred nimic din ce imi spune cineva, decit daca imi argumenteaza din Biblie.
Intelege omule, doar in Biblie vei gasi voia lui Dumnezeu.

------------

Pe mine nu ma intereseaza sa discutam noi despre baptisti, iahovisti, penticostali, catolici s.a. NU!!
Eu vreau sa vorbim despre mintuire. Acesta e subiectul.

Nu religia ta te poate mintui, ci doar singele lui Isus Hristos!!
Nici baptismul, nici ortodoxismul, nici penticostalismul, nici catolicismul - nici una din acestea nu te pot mintui!!!

Doar Isus Hristos te poate mintui!!!!!!

Citeste articolul pe care l-am scris.

----------

>ORTODOXIE! Alta cale nu exista!

Iata ce scrie in Biblie:
- Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte. (Proverbe 14:12)
- Isus i-a zis: “Eu sînt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decît prin Mine.” (Ioan 14:6)
- Eu sînt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mîntuit (Ioan 10:9a)
- În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, prin care trebuie să fim mîntuiţi. (Fapte 4:12)

Deci: Isus Hristos – Singura cale care duce la viaţa veşnică

-------

Dragul meu, am riscat sa fii catalogat de tine drept eretic, baptist, spune-mi cum vrei, dar lasa-ti orgoliul la o parte si deschide-ti mintea si citeste Biblia!!!

- Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16-17)

Biblia pe web: http://www.biblia-online.ro

Bad And Mad
01-29-2007, 08:47 PM
Mântuirea este în Adevăr, iar Adevărul este doar în sânul Bisericii Ortodoxe.
Axioma asta a ta: "Nu e adevăr în afară de Biblie" pentru mulţi nu e valabilă; pentru mine citatele din Biblie (insuflate de Duh) au aceeaşi greutate ca şi scrierile Sfinţilor Părinţi (la fel insuflate de Duh); oare când vor înţelege şi sectarii că Noul Testament e compus din cărţi scrise într-un anumit context cu un anumit scop (aceleaşi epistole), Adevărul lor e veşnic însă nu atotcuprinzător.
http://www.crwflags.com/fotw/images/g/gr%7Dexort.gif

militant
01-30-2007, 10:20 AM
Biblia nu este o stenograma a invataturilor lui Hristos. Chiar pretindeti ca atat de putin a vorbit Isus?!!!
Crestinismul nu poate fi redus la o carte si nu poate fi inlocuit de aia si este absurd sa reduci totul la citate biblice. Protestantii si neoprotestantii cu nimic nu se deosebesc, dupa parerea mea, de comunisti, care la fel de iritant la orice pas iti baga niste citate sensul carora nu sunt capabil sa intaleaga, masurand credinta oamenilor dupa cantitatea de texte biblice invatate pe de rost.
Protestantii au transformat crestinismul dintr-o credinta intr-o adevarata IDEOLOGIE, care intradevar a devenit in occident un "opium pentru popor".

dorinteodor
01-30-2007, 09:44 PM
forumishti/e,

viata vesnica (in pardis) ziceti? adica sa am fericire vesnica si nici o problema? fara distractii? fara .... nu cred ca as suporta. stie cineva o alta varianta mai acceptabila? dorinteodor

Bad And Mad
01-30-2007, 10:04 PM
Curios; Acum ai zis-o ca Ivan Turbincă la poarta raiului :)
Există o concepţie despre iad şi rai, cum că Dumnezeu nu te osândeşte la chinuri ci omul singur merge în iad, fiindcă în rai nu are ce căuta (exact cum a zis dorinteodor) patimile care-i mânâncă sufletul îl fac dependent de păcat (care în rai lipseşte), astfel el nu intră în rai din propria-i dorinţă, mergând la chinuri veşnice.

dorinteodor
01-30-2007, 11:12 PM
bad and mad,

prefer orice numai fericirea vesnica nu o vreau. este contra naturii umane. dorinteodor

Bad And Mad
01-30-2007, 11:27 PM
iartă-mă, dar nu te înţeleg :)
Poţi să dezvolţi ideea? Crezi că nu e uman să fii veşnic fericit? Dar chinurile veşnice te tentează mai mult? :)

alyyy
01-31-2007, 10:39 AM
nu inteleg de ce m s-ar impune sa spun ceva legat de credinta dar ce ar avea legatura cu biblia...parca rin intermediul bibliei eu ar trebui sa cred in dumnezeu...........oare este corect cum procedezi mai petrush???????????...
a scris cumva dumnezeu biblia??????????? e ca si cum mai pune sa cred intro carte de istorie......

dorinteodor
01-31-2007, 11:33 AM
Bad And Mad,

zici: "Crezi că nu e uman să fii veşnic fericit? Dar chinurile veşnice te tentează mai mult?"

nu vad diferenta intre aceste doua situatii. o stare care nu se schimba niciodata inseamna pur si simplu moarte. dorinteodor

Petrush
02-02-2007, 08:51 PM
>Bad And Mad:
> pentru mine citatele din Biblie (insuflate de Duh) au aceeaşi greutate ca şi scrierile Sfinţilor Părinţi (la fel insuflate de Duh); oare când vor înţelege şi sectarii că Noul Testament e compus din cărţi scrise într-un anumit context cu un anumit scop (aceleaşi epistole), Adevărul lor e veşnic însă nu atotcuprinzător.

Si eu accept ceea ce spune un preot sau un pastor, numeste-l cum vrei. Insa nu accept ceea ce spune respectiva persoana in momentul in care vine in contradictie cu ceea ce spune Biblia.

De ce? Din simplul motiv ca Duhul Sfint este unul, El le-a transmis toturor apostolilor care au scris Noul Testament acelasi mesaj referitor la mintuire. Nici unuia din ei nu le-a scris ceea ce afirmi tu, si anume ca (citez):
>Unica Mantuire exista in sanul Bisericii si a NEAMULUI pe care aceasta ocroteste.

Nu exista pur si simplu nici un verset in Biblie care ar sustine afirmatia facuta de tine. Si acum, cum poate acelasi Duh Sfint la atitea apostoli sa le spuna un mesaj unic, fara nici o diferenta, iar preotilor ortodocsi sa le spuna alt ceva?

Chiar Isus Hristos a spus ca poti fi mintuit doar prin credinta, pocainta si nastere din nou.

Si Biblia eu nu tagaduiesc faptul ca Biblia este o carte absolut completa si fara nici o greseala!!!

Daca as face asta atunci nimic din ce scrie in Biblie nu are un caracter absolut, atunci fiecare preot poate veni cu pretentia ca ii vorbeste Duhul Sfint si ca asa trebuie!! Cind de fapt in Biblie scrie negru pe alb cu totul alt ceva. Si intre cuvintul preotilor si Biblie, eu aleg Biblia s-o cred!! Si am sa cred pina am sa mor ca doar in Biblie se alfa adevarul infailibil!

Daca as crede ce-mi zici tu, atunci inseamna ca si mormonii ar putea avea dreptate ca a venit ingerul mormon si ar fi facut un update la Biblie. Si ce dovada ai ca nu e asa?

Insa hai sa vedem ce spune Isus si apostolii despre Biblie!!

Matei 5:18
Căci adevărat vă spun, cîtă vreme nu va trece cerul şi pămîntul, nu va trece o iotă sau o frîntură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întîmplat toate lucrurile.

si fii atent aici:
Galateni 1:6-9
Mă mir că treceţi aşa de repede dela Cel ce v'a chemat prin harul lui Hristos, la o altă Evanghelie. Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sînt unii oameni cari vă tulbură, şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v'am propovăduit-o noi, să fie anatema! Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie, deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema!

Mai citeste de zece ori de am citat mai sus din Galateni!! Din moment ce spune Pavel ca nu mai este nici o alta Evanghelie, se refera si la faptul ca nu mai este nici un alt mesaj, pentru ca asta inseamna Evanghelia = vestea cea buna!! Oare nu-i clar?

Si tu spui ca Biblia este scrisa de oameni, fals!!! Nu Biserica Ortodoxa a scris Biblia, ci DUMNEZEU!!!
Galateni 1:11
Fraţilor, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine, nu este de obîrşie omenească; pentrucă, n'am primit-o, nici n'am învăţat-o dela vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos.

2 Timotei 3:16-17
Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

Si sunt o multime de alte citate in care este clar scris ca Biblia este cuvintul lui Dumnezeu. Biblia este cea mai perfecta si completa carte, pentru ca Dumnezeu din acest motiv ne-a si dat-o, pentru ca noi sa punem capat banuielilor si interpretarilor pe care le fac oamenii. Biblia n-are nevoie de nici o completare, nici un cuvint in plus!!

---------------

>militant
Invat Cuvintul lui Dumnezeu pentru ca vreau sa fac voia Domnului. Si Cuvintul Domnului e atit de frumos incit mi se intipareste in mintea si in inima mea. Daca citesti acest Cuvint, el te schimba si singur se scrie in inima ta.

Daca vei citi in Biblie, vei gasi scris ca trebuie sa ne imbarbatam (crestinii intre noi) prin versete din Biblie.

Mi se pare groaznic sa spui la adresa Cuvintului lui Dumnezeu ce ai spus tu.

---------------

>dorinteodor
>viata vesnica (in pardis) ziceti? adica sa am fericire vesnica si nici o problema? fara distractii? fara .... nu cred ca as suporta. stie cineva o alta varianta mai acceptabila?

Stii ce inseamna Evanghelie?
Inseamna - vestea buna!
Care este vestea buna?
E ca Isus Cristos a murit pe cruce pentru pacatele mele si alte tale si ca poti avea viata vesnica daca crezi in El.

Care e vestea proasta?
E ca daca nu crezi in Isus Cristos, atunci mergi in Iad!!
Apocalipsa 21:8
Dar cît despre fricoşi, necredincioşi, scîrboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua."

Apoi, multi au o parere eronata ca in Rai nu vei face nimic. Total gresit!! Pe lumea cealalta tot vor fi treburi pe care Dumnezeu ni le va incredinta sa le facem!! Doar Isus zice ca cel care va fi credincios in lucrurile mici, Dumnezeu ii va incredinta lucruri mari!!

Apoi in Imparatia lui Dumnezeu sunt niste lucruri atit de minunate incit noi oamenii nici nu ni le putem inchipui, lucruri pe care urechea omului nu le-a auzit si ochiul omului nu le-a vazut!!

>dorinteodor
>prefer orice numai fericirea vesnica nu o vreau.

Nu cred ca fiind in Iad vei spune asta! Acum, fiindca stai intr-un fotoliu comod, la cald si citesti aceste lucruri iti permiti sa vorbesti asa, insa in Iad... nu cred!
Citeste Luca 16:19-31
"Era un om bogat, care se îmbrăca în porfiră şi in supţire; şi în fiecare zi ducea o viaţă plină de veselie şi strălucire. La uşa lui, zăcea un sărac, numit Lazăr, plin de bube. Şi dorea mult să se sature cu fărămiturile, cari cădeau de la masa bogatului; pînă şi cînii veneau şi-i lingeau bubele. Cu vremea săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sînul lui Avraam. A murit şi bogatul, şi l-au îngropat. Pe cînd era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam, şi pe Lazăr în sînul lui, şi a strigat: ,Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine, şi trimete pe Lazăr să-şi moaie vîrful degetului în apă, şi să-mi răcorească limba; căci grozav sînt chinuit în văpaia aceasta.`,Fiule`, i-a răspuns Avraam, ,adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum aici, el este mîngîiat, iar tu eşti chinuit. Pe lîngă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar avea să treacă de aici la voi, sau de acolo la noi, să nu poată.` Bogatul a zis: ,Rogu-te dar, părinte Avraame, să trimeţi pe Lazăr în casa tatălui meu; căci am cinci fraţi, şi să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.`Avraam a răspuns: ,Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei.`,Nu, părinte Avraame`, a zis el; ,ci dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi.` Şi Avraam i-a răspuns: ,Dacă nu ascultă pe Moise şi pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi."

---------------

>alyyy
>nu inteleg de ce m s-ar impune sa spun ceva legat de credinta dar ce ar avea legatura cu biblia...parca rin intermediul bibliei eu ar trebui sa cred in dumnezeu...........oare este corect cum procedezi mai petrush???????????...
a scris cumva dumnezeu biblia???????????

Da, Biblia este scrisa de Dumnezeu!!!

Galateni 1:11
Fraţilor, vă mărturisesc că Evanghelia propovăduită de mine, nu este de obîrşie omenească; pentrucă, n'am primit-o, nici n'am învăţat-o dela vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos.

2 Timotei 3:16-17
Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

mai sunt multe alte versete prin care se poate dovedi aceasta

apoi sunt dovezi nenumarate care dovedesc ca nu putea sa scrie un om Biblia, nici macar un grup de oameni, pentru ca este absolut imposibil!!!

Cind studiezi Biblia te uimesti ca in ea sunt atitea lucruri pe care oamenii abia acum le descopera!!
Hai sa-ti dau un exemplu mai actual. In viitorul apropiat se tinde spre aceea ca fiecare om sa nu mai aiba acte, buletin, bani, ci sa aiba fiecare un chip implementat sub piele. Si pentru ca sa cumperi de ex. ceva iti va trebui acest bio-chip, fara de care nu vei putea cumpara. Bio-chipul are pe al scris nr 666, adica numarul satanei!! Si plus la aceasta pentru ca sa functioneze acest bio-chip trebuie sa fie pus doar in anumite parti ale corpului, pe altele el nu poate functiona, si astfel in urma cercetatarilor s-a ajuns la concluzia ca poate functiona doar pe mina dreapta sau pe frunte! Si toate aceste lucruri au fost scrise de Apostolul Ioan cu apoximativ 2000 de ani in urma!! Cum putea un simplu apostol sa stie aceste lucruri?

Iata dovada din Biblie:
Apocalipsa 13:16-18
Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mîna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

Daca vrei sa citesti mai multe pe aceasta tema: http://despremasonerie.go.ro/biocipuri.html

Acesta este doar un exemplu. As putea aduce foarte multe exemple de acest fel, insa asa cum a spus Avraam, daca nu crezi, pot sa invie si mortii, ca tot n-o sa crezi. Eu sper totusi sa crezi, de asta depinde viata ta vesnica!!

>e ca si cum mai pune sa cred intro carte de istorie......

Biblia nu e o carte de istorie!!!
E adevarat, este alcatuita din 66 de carti, dintre care sunt citevai care contin in mare parte istoria evreilor, insa in ansamblu Biblia nici pe departe nu e o carte de istorie. Te invit s-o citesti si sa descoperi cit de minunata este!! Vei gasi in ea raspunsul la cele mai importante probleme din viata ta, si cel mai important vei invata cum poti avea viata vesnica, Cine este Dumnezeu, cum este El, ce fel de caracter are Dumnezeu, si cit de minunat este El, si multe altele...

Dumnezeu un e un mit, Dumnezeu e real!!!
El te iubeste si vrea sa nu mori, omule sa nu te duci in Iad!!

Mintuirea sufletului - ESTE CEA MAI MARE PROBLEMA A VIETII!!!

Cit timp il vei mai ignora pe Dumnezeu????????????????????????????????????????

QoderoBay
02-03-2007, 11:22 AM
Petrush
Am la tine cateva intrebari:
- de cat timp studiezi Biblia?
- care este scopul tau in studierea Bibliei?
- cine este pentru tine Dumnezeu (defineste-l te rog, cumva) :)
------------------------------------------------------------------------
Cateva precizari: post #21
1.
Chiar Isus Hristos a spus ca poti fi mintuit doar prin credinta, pocainta si nastere din nou.
dar aceasta deloc nu inseamna ca
2.
Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu
dar nu scrisa, este ca si cum eu ti-as povesti teza de licenta, iar tu o vei scrie, crezi ca in final informatia pe care ai scris-o tu va fi similara cu informatia pe care ti-am transmis-o eu?
3.
Cum putea un simplu apostol sa stie aceste lucruri?
Simplu, prin aceeasi metoda pe care a folosito D-na Vanga :)
================================================== =========
dorinteodor post #35
Sunt de acord cu tine, nu poate exista doar fericire vesnica, pentru ca atunci nu ar mai exista natura umana, nu ar exista nimic. Este ca un fel de Yin si Yan, Masculin si Feminin, unul fara altul nu poate exista. Fericirea in sine nu exista, este doar o stare in care omul se simte confortabil, dar noi oamenii am fost invatati sa ne simtim confortabil doar in anumite conditii, iar starile care sunt destructive pentru corpul material, noi le consideram chinuri, insa aceste "chinuri" de fapt ne ajuta sa evoluam, sa aflam care sunt slabiciunile noastre, ne intareste sufletul. :)

dorinteodor
02-03-2007, 06:49 PM
petrush,
iti dai seama: in rai ai viata vesnica, fericire vesnica, absolut nici o problema si nici o preocupare. oricine si-ar pierde mintile intr-o asemenea situatie. eu nu vad nici o diferenta intre iad si rai. dorinteodor

Umbreon
02-03-2007, 11:04 PM
QBay,tu stii si despre Vanga,wow,ce minunatie.Placut surprins (din nou) :)

QoderoBay
02-05-2007, 04:51 PM
:) seems that we might have much more in cummon
:)

Bad And Mad
02-05-2007, 07:47 PM
Petrush, nu vreau să te supăr, înţeleg că tu ai intenţia nobilă de a mai întoarce la Hristos vreun ortodox rămolit, prăpădit prin aceste forumuri, însă zic să abandonezi ideea, nu cred că cineva ar avea intenţia să facă dezbateri teologice aici cu tine.
Dacă îţi vei da vreodată întrebări mai cu tâlc şi vei căuta să afli mai mult decât îţi prezintă pastorii, atunci tot la Ortodoxie vei ajunge. Roagă-te Domnului să păşeşti pe calea cea dreaptă!

militant
02-08-2007, 10:43 PM
Mi se creaza impresia ca baza ideologica protestantismului este totusi individualismul, iata de ce se capriciaza sa afirme ca fiecare individ este liber sa interpreteze Biblia dupa cum il taie capul.
Protestantii sunt un soi de anarhisti care refuza sa accepte orice autoritate bisericeasca bazata pe Sfanta Traditie ce isi are radacini din traditia apostolilor.

Biblia in nici un fel nu poate fi superioara traditiei si insusi Bisericii pentru ca ea a fost alcatuita, repet in spiritul sfintei traditii ceea ce, nu stiu de ce, mereu uita protestantii.

dziana
02-20-2007, 04:14 AM
Domnul Isus vine in Curand si nu o sa-i aleaga pe baptisti, ortodoxi , sau penticostali sa fie acolo cu El.
Daca mori azi unde mergi? te-ai intrebat?
Nu va mai certati a cui religie e mai corecta, pentru ca in Bible nu se da nici un nume si Domnul Isus nu a zis care religie e corecta!
Atata timp cat il ai pe Domnul Isus ca Domn si Mintuitor personal esti un Crestin adevarat...
ahh si plus.. ma framinta gindul ca una din poruncile lui Dumnezeu e sa nu ne inchinam la idoli... ma intreb ce or fi icoanele...???
Cui ne inchinam cu adevarat?.. icoanelor?....banilor?... sau noua insine si mindrie astea de om "mare"? Concentativa sa va inchinati lui Dumnezeu, necatind la faptul la ce biserica mergi!
:-)

SpinulAlb
02-20-2007, 08:14 AM
dziana, nu te da de gol tu cu icoanele
de aici, hai sa nu ne izolam in religiile noastre, da pe din spate dai cu cutitasul fariseismului, - ortodocsii si catolicii vedeti cum de aici chipurile cu Iisus, se declara crestini da pe de alta parte se inchina idolilor
daca ti s-a parut ca ai inceput sa ai studii teologice avansate si poti sa umbli cu
acuzatii din astea, sectant-anticrestine, mai zaboveste putin, cugeta, informeaza-te (nu doar din pliante ieftine de-ale sectei din care faci parte) dar si din surse mai credibile
cauta si vei gasi
bate si ti se va deschide

dziana
02-20-2007, 05:28 PM
dziana, nu te da de gol tu cu icoanele
de aici, hai sa nu ne izolam in religiile noastre, da pe din spate dai cu cutitasul fariseismului, - ortodocsii si catolicii vedeti cum de aici chipurile cu Iisus, se declara crestini da pe de alta parte se inchina idolilor
daca ti s-a parut ca ai inceput sa ai studii teologice avansate si poti sa umbli cu
acuzatii din astea, sectant-anticrestine, mai zaboveste putin, cugeta, informeaza-te (nu doar din pliante ieftine de-ale sectei din care faci parte) dar si din surse mai credibile
cauta si vei gasi
bate si ti se va deschide

dont worry!
m-am informat destul... si nu umblu cu acuzatii...era doar o intrebare... ??? poti sami dai tu raspuns la ea?

ahh si decand numesti tu Crestinismul secta?... poate te mai informezi si tu! :-)

SpinulAlb
02-21-2007, 03:26 AM
ai acces la internet da? esti pregatita sa citesti raspunsuri incomode?
daca iti este lene sa cauti raspunsul singurica, mie imi este lene sa ma ostenesc sa-ti raspund
dar, daca totusi ai careva obstacole in gasirea informatiei respective, te ajut:
www.kuraev.ru - nu stiu daca stii rusa, dar este o carte ce o poti downloada gratis si care iti va raspunde la majoritatea intrebarilor protestante fata de ortodoxie. Cartea asa si se numeste: Protestantam o pravoslavii.
Iata primul pasaj din Capitolul: Icona v Biblii
Любой критик Православия должен продумать одно очевидное обстоятельство: нам уже две тысячи лет. Две тысячи лет христиане вчитываются в свою Книгу; две тысячи лет лучшие умы человечества думали над ней. Поэтому неумно, случайно набредая в Библии на какое-то неудобовразумительное место, вопиять об обнаруженном “противоречии” или глупости. Христианские богословы наверняка еще в древности обращали внимание на это место и давали ему интерпретацию, соответствующую целостному общебиблейскому контексту. Наивно, например, думать, что никто из православных за эти двадцать веков так никогда и не задумался над тем, что на прошлой неделе узнали мальчики из “Церкви Христа”: оказывается, в Библии есть заповедь “не сотвори себе кумира”, которая, мол, злостно нарушается православными иконописцами.

dziana
02-21-2007, 06:36 AM
ai acces la internet da? esti pregatita sa citesti raspunsuri incomode?
daca iti este lene sa cauti raspunsul singurica, mie imi este lene sa ma ostenesc sa-ti raspund
dar, daca totusi ai careva obstacole in gasirea informatiei respective, te ajut:
www.kuraev.ru - nu stiu daca stii rusa, dar este o carte ce o poti downloada gratis si care iti va raspunde la majoritatea intrebarilor protestante fata de ortodoxie. Cartea asa si se numeste: Protestantam o pravoslavii.
Iata primul pasaj din Capitolul: Icona v Biblii
Любой критик Православия должен продумать одно очевидное обстоятельство: нам уже две тысячи лет. Две тысячи лет христиане вчитываются в свою Книгу; две тысячи лет лучшие умы человечества думали над ней. Поэтому неумно, случайно набредая в Библии на какое-то неудобовразумительное место, вопиять об обнаруженном “противоречии” или глупости. Христианские богословы наверняка еще в древности обращали внимание на это место и давали ему интерпретацию, соответствующую целостному общебиблейскому контексту. Наивно, например, думать, что никто из православных за эти двадцать веков так никогда и не задумался над тем, что на прошлой неделе узнали мальчики из “Церкви Христа”: оказывается, в Библии есть заповедь “не сотвори себе кумира”, которая, мол, злостно нарушается православными иконописцами.

nu , nu stiu rusa!...dar raspunsurile mi le gasesc in Bible nu in Carti scrise de oameni ;) daca tot te dai asa mare Crestin de ce nu cauti Adevarul in Carte Sfanta? "nu te increde in oameni"- zice Biblia....

SpinulAlb
02-21-2007, 08:33 AM
dziana, am gresit, iarta-ma
ma credeam mereu un mare crestin, cautam in zadar raspunsuri in carti scrise de oameni, dar acum stiu ce trebuie sa fac
multumesc dziana

militant
02-21-2007, 02:18 PM
nu , nu stiu rusa!...dar raspunsurile mi le gasesc in Bible nu in Carti scrise de oameni ;) daca tot te dai asa mare Crestin de ce nu cauti Adevarul in Carte Sfanta? "nu te increde in oameni"- zice Biblia....

Se intelegem ca crestinismul s-a nascut la prima editie a Bibliei. Nici apostolii nu au fost crestini pentru ca nu au citit Biblia?

dziana
02-21-2007, 06:33 PM
dziana, am gresit, iarta-ma
ma credeam mereu un mare crestin, cautam in zadar raspunsuri in carti scrise de oameni, dar acum stiu ce trebuie sa fac
multumesc dziana

ur welcome!! :)

dziana
02-21-2007, 06:40 PM
Se intelegem ca crestinismul s-a nascut la prima editie a Bibliei. Nici apostolii nu au fost crestini pentru ca nu au citit Biblia?

Apostolii care au scris Biblia au fost insiparti Direct de Duhul Lui Dumnezeu si astfel au fost scrise cartile Bibliei, deci direct de la Dumenzeu-la om , prin Duhul Sfint. Na acum ca Biblia a fost deja scrisa, Domnul Iisus spune clar ca cine va schimba sau va adauga la Bible va fi pedepsit cu moartea, deci, nu va mai fi gasit nimeni care sa scrie in continuare biblia...ceea ce ne spune clar ca noi toti acei din vremurile astea trebuie sa Credem ce a fost Scris dealtadata...in Sfinta Scriptura. Apostolii au fost omeni exceptionali ai lui Dumenzeu! :)

Umbreon
02-21-2007, 07:27 PM
Apostolii care au scris Biblia au fost insiparti Direct de Duhul Lui Dumnezeu si astfel au fost scrise cartile Bibliei, deci direct de la Dumenzeu-la om , prin Duhul Sfint. Na acum ca Biblia a fost deja scrisa, Domnul Iisus spune clar ca cine va schimba sau va adauga la Bible va fi pedepsit cu moartea, deci, nu va mai fi gasit nimeni care sa scrie in continuare biblia...ceea ce ne spune clar ca noi toti acei din vremurile astea trebuie sa Credem ce a fost Scris dealtadata...in Sfinta Scriptura. Apostolii au fost omeni exceptionali ai lui Dumenzeu! :)

Cum scria Sprinceana pe undeva , dai impresia ca ai asistat la facerea lumii.

dziana
02-21-2007, 07:50 PM
Cum scria Sprinceana pe undeva , dai impresia ca ai asistat la facerea lumii.

da? na bine atuncea....

Petrush
02-21-2007, 08:02 PM
Ceice fac idoli, toţi sînt deşertăciune, şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n'au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămînă de ruşine.
Cine este acela care să fi făcut un dumnezeu, sau să fi turnat un idol, şi să nu fi tras niciun folos din el?
Iată, toţi închinătorii lor vor rămînea de ruşine, căci înşişi meşterii lor nu sînt decît oameni; să se strîngă cu toţii, să se înfăţişeze, şi tot vor tremura cu toţii şi vor fi acoperiţi de ruşine.
Ferarul face o secure, lucrează cu cărbuni, şi o făţuieşte şi-i dă un chip cu lovituri de ciocan, şi o lucrează cu puterea braţului; dar dacă-i este foame, este fără vlagă; dacă nu bea apă, este sleit de puteri.
Lemnarul întinde sfoara, face o trăsătură cu creionul, făţuieşte lemnul cu o rîndea, şi-i înseamnă mărimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca să locuiască într'o casă.
Îşi taie cedri, goruni şi stejari, pe cari şi-i alege dintre copacii din pădure. Sădeşte brazi, şi ploaia îi face să crească.
Copacii aceştia slujesc omului pentru ars, el îi ia şi se încălzeşte cu ei. Îi pune pe foc, ca să coacă pîne, şi tot din ei face şi un dumnezeu căruia i se închină, îşi face din ei un idol, şi îngenunche înaintea lui!
O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregăteşte o friptură, şi se satură; se şi încălzeşte, şi zice: ,Ha! ha!` m'am încălzit, simt focul!"
Cu ce mai rămîne însă, face un dumnezeu, idolul lui. Îngenunche înaintea lui, i se închină, îl cheamă, şi strigă: "Mîntuieşte-mă, căci tu eşti dumnezeul meu!"
Ei nu pricep şi nu înţeleg, căci li s'au lipit ochii, ca să nu vadă, şi inima, ca să nu înţeleagă.
Niciunul nu intră în sine însuş, şi n'are nici minte, nici pricepere să-şi zică: "Am ars o parte din el în foc, am copt pîne pe cărbuni, am fript carne şi am mîncat-o: şi să fac din cealaltă parte o scîrbă? Să mă închin înaintea unei bucăţi de lemn?"
El se hrăneşte cu cenuşă, inima lui amăgită îl duce în rătăcire, ca să nu-şi mîntuiască sufletul, şi să nu zică: "N-am oare o minciună în mînă?"
(Isaia 44:9-20)

Când am auzit şi am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea. Şi el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păstrează cuvintele cărţii acesteia. Lui Dumnezeu închină-te! (Apocalipsa 22:8-9)

Vezi, si ingerii zic ca nu tre sa li te inchini lor, ci doar lui Dumnezeu!!! Deci nici ingerilor, nici sfintilor (Petru, Pavel, Ioan) si nici Mariei.
Si Apostolul Pavel spune de citevai ori oamenilor care i s-au inchinat sa nu i se inchine lui, ci lui Dumnezeu.

Fiind deci neamul lui Dumnezeu, nu trebuie să socotim că dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite de meşteşugul şi de iscusinţa omului. (Fapte 17:29)

Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor. (Romani 1:22-23)

Insusi Domnul Isus spune cum trebuie sa ne inchinam:

Dar vine ceasul, si acum a si venit, cind inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui, trebuie sa I se inchine in duh si in adevar. (Ioan 4:23-24)

Deci in DUH si in ADEVAR trebuie sa te inchini in fata lui Dumnezeu, nu in fatza unei icoane

-----

Trebuie sa intelegeti ca scopul acestui topic este sa vorbim despre mintuire, nu despre alte chestii... Eu cred ca Dumnezeu este dezgustat de aceste discutii si de certurile dintre crestini. Nu conteaza biserica la care mergi, conteaza daca esti sau nu un om dupa inima lui Dumnezeu.

m_c_B
02-21-2007, 08:23 PM
tu chiar crezi ca dumnezeu pote fi "dezgustat" de ceva ?

militant
02-23-2007, 10:08 PM
Nu conteaza la ce biserica mergi?
Satanista sau protestanta, budista sau induista?
Ce conteaza daca omul este dezradacinat, desacralizat, dezintegrat...principalu e sa stie citate biblice pe de rost...

viorel1997
02-25-2007, 09:25 PM
Tot in acest forum pe o ramura care a fost inchisa de moderator in 2006 exista urmatoarele postari care pot ajuta pe cel ce a primit in dar darul credintei sfinte

Spre bucuria spirituala a celor credinciosi

--------------------------------------------------------------------------------

Salut,
Daca cumva nu stiati, va spun ca Domnul ne vorbeste de la Pucioasa, Romania, tainic, cercetandu-ne credinta, acum la sfarsit. Eu ca si crestin-ortodox cred in aceasta a treia Carte ' Cuvantul lui Dumnezeu'. Deocamdata despre acest cuvant in manastiri 'cred' ca se vorbeste doar in taina, stiind cu siguranta numai 'oamenii lui Dumnezeu'.

Ultimul mesaj al Domnului:
( Sursa: http://www.noul-ierusalim.ro/ )

Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea Tăierii capului sfântului Ioan Botezătorul

Eu sunt Fiul Tatălui Savaot, Domnul Iisus Hristos. Tatăl M-a trimis, nu vin de la Mine Însumi. Mă fac cuvânt peste pământ şi Mă fac carte. Nu vorbesc de la Mine Însumi, ci de la Tatăl, şi sunt voia Tatălui Savaot pe pământ şi în cer, între oameni şi între sfinţi. Amin.

Vin la tine cuvânt cu sărbătoare de sfinţi, popor al cuvântului Meu cel dătător de viaţă. Vin la tine ca să-i bucur pe sfinţi, căci cei ce-şi zic fiii împărăţiei cerurilor stând în loc ştiut sfânt, aceia nu fac roadele împărăţiei, iar Eu o iau de la ei şi o dau celor ce rodesc faptele ei, precum am spus acum două mii de ani că voi face. Amin.

O, Tatăl Meu Savaot, sunt Fiul Tău Cel îndurerat de la om. Suspinul Meu şi al sfinţilor Mei numai Tu îl mângâi, că eşti Tată. Omul vorbeşte de Noi cu duh de îngâmfare şi se dă fiu al împărăţiei cerurilor în loc ştiut sfânt între oameni, dar oamenii nu ştiu, săracii, că fiii împărăţiei cerurilor sunt cei ce au în ei duhul pocăinţei şi roadele lui, Tată. Acum două mii de ani când Ioan a ieşit din pustie ca să-l vestească pe poporul iudeu pentru duh de pocăinţă, el le spunea că s-a apropiat împărăţia cerurilor, şi veneau spre el şi se botezau cu apă mulţi din cei ce-l auzeau proorocind şi chemând la pocăinţă, dar celor ce nu făceau roade de pocăinţă, pe aceia el îi dădea pe faţă ca pe unii care fugeau de mânia lui Dumnezeu, şi nu că se apropiau de duhul pocăinţei şi de roadele ei apoi.

Suspin cu sfinţii, Tată, şi de la Tine suspin, nu de la Mine Însumi. Ca şi acum două mii de ani caut după om ca să-l trag la Tine şi la Mine, şi nu cunosc oamenii duhul pocăinţei spre iertarea lor, Tată. O, Tatăl Meu, să-i dăm omului înţelepciunea cea de sus, Tată, căci omul este jos, şi de jos culege, şi nu-şi cunoaşte omul cărarea, Tată. De cincizeci de ani stau cu masă de cuvânt pe pământ, acum, la sfârşit de timp, dar greu mai învaţă omul să stea la masa Noastră, la masă cu Noi, Tată, la masa împărăţiei cerurilor, Tatăl Meu. Mi-e dor de om cu roade de pocăinţă în el, şi voiesc să-l ajutăm pe om, o, Tată. Amin, amin, amin.

– O, dulce Fiul Meu, cum să Te mângâi, cum să Te alin, tată? O, când Te voi avea fără de durere de la om, dulce Fiul Meu? De şapte mii de ani Îţi aştept Eu bucuria şi odihna, ca un Tată milos şi îndurerat de durerea Ta, dar omului nu-i este milă de Dumnezeu, Fiule zdrobit de dor ca şi Mine, Tatăl. Suntem zdrobiţi, suntem aşteptând şi suspinând, ca şi sfinţii care se poartă cu Tine în venirea Ta pe pământ la om, tată. Când a ieşit Ioan să Te vestească venit, ca să Te primească poporul Israel, erau prea îngâmfaţi în duhul lor cei care stăteau mari peste Israel, iar gustul pocăinţei nu-l putea atinge pe el, din pricina păcatelor lui şi a depărtării lui de Dumnezeu, şi Te-a luat Israel ca pe unul care-i tulbura liniştea lui, şi Ţi-a făcut rost de vină şi Te-a răstignit pe cruce, Fiul Meu trimis din cer pe pământ după om. N-am avut ce să facem atunci, decât să suspinăm şi să Ne lăsăm mici, purtând în trupul Tău cel chinuit toată ispăşirea vinei omului care nu ştie decât să păcătuiască în însuşi trupul său ca să nu aibă Domnul loc în el, Fiule fără adăpost în om pe pământ. Atunci a ieşit Ioan şi Te-a vestit, iar acum Tu Însuţi vii, tată, şi Te vesteşti venind cu sfinţii şi făcând voia Celui ce Te-a trimis atunci şi acum, căci Tu asculţi de Mine, Fiule scump. Amin.

O, popor al Fiului Meu Cuvântul! Să ştii, tată, că dacă prin duh de pocăinţă vine omul spre acest izvor dătător de viaţă, atunci omul ştie să facă roadele împărăţiei cerurilor, dar dacă el vine să scape de plata păcatelor lui nelucrând pocăinţa în duhul lui, unul ca acela nu a dat de lucrarea împărăţiei cerurilor, lucrare care îşi are roade în om şi în afara lui apoi.

O, popor călăuzit de Fiul Meu întru a Sa venire cu sfinţii Lui! Patria română este patria Domnului, patria venirii Fiului Meu în a doua Sa venire pe pământ, precum Eu, Tatăl, L-am trimis. Tot pământul în lung şi în lat va auzi şi va înţelege în curând că patria română este patria cerească, patria sfinţilor Domnului, căci Fiul Meu va birui pentru slava ei, pentru înnoirea ei, iar cei ce vor fi în ea vor rodi din mijlocul ei roadele împărăţiei cerurilor, şi va fi Dumnezeu mângâiat, căci rodul Său Îl va mângâia pe El. Amin.

O, popor care asculţi glasul Fiului Meu întru a doua Sa venire pe pământ! Dă, tată, veste peste pământ; dă, tată, cartea Domnului în cele patru laturi, ca să facă roade vrednice de pocăinţă cei ce se vor sfinţi pentru Domnul şi pentru patria cerească, patria venirii Lui cu sfinţii pe pământ. Nu te îndoi, tată, de această împlinire. Glasul împărăţiei cerurilor este cuvântul Fiului Meu, cu care pregăteşte patria cerească şi slava ei în mijlocul pământului. Amin.

O, ţară română! Eu, Tatăl, te îndemn la pocăinţă, la lucrarea roadelor împărăţiei cerurilor în mijlocul tău. Primeşte iubirea Fiului Meu, care se face cuvânt pe vatra ta. De cincizeci de ani lucrează Domnul la veşmântul tău cel pentru venirea şi pentru slava Domnului tău. În tine este Domnul cuvânt, căci te-a ales să fii patria cerească pe pământ, iar Eu, Tatăl Savaot, încununez Adevărul, pe Fiul Meu Cuvântul în mijlocul tău, şi spun: cuvântul cel de peste tine este Fiul Meu Cel iubit, întru Care Eu am binevoit, şi te învăţ cu duh şi cu cuvânt de tată: ascultă glasul Fiului Meu şi împlineşte-l pe el, spre slava Lui şi a ta. Amin, amin, amin.

– Ţi-am ascultat iubirea pentru ţara venirii Mele cu sfinţii, Tată Savaot. Strig în ea şi Eu, şi sfinţii Mei vestea împărăţiei cerurilor peste ea. Eu vin în ea pregătindu-i slava, dar puţini se trezesc ca să Mă ia în ei cu strigarea Mea. Eu însă le voi da o inimă nouă, iar ei vor căuta apoi şi vor găsi înţelepciunea cuvântului Meu şi se vor sfinţi pentru roade de pocăinţă, roadele împărăţiei cerurilor, Tată, şi se va împlini pe pământ taina patriei cereşti, după cuvântul Tău şi al Meu, Tatăl Meu. Amin.

– Mărturisesc şi eu, Doamne. Strig şi eu ca şi acum două mii de ani. Atunci am strigat la poporul Israel ca să se pocăiască pentru împărăţia cerurilor, cu care Tu veneai la el, iar acum strig la poporul român să vină spre pocăinţă, spre roade cereşti şi spre mărire apoi, după voia Ta. Amin.

Te strigă Ioan Botezătorul, popor român. Patria ta e patria cerească, fiindcă în ea Se face Domnul cuvânt de venire a Sa a doua oară de la Tatăl pe pământ. Cei ce vestesc în tine numele Domnului, să nu vorbească de Domnul unii altora cu duh de îngâmfare, ci cu duh de pocăinţă, arătându-şi unii altora calea cea cu bucuria smereniei pe ea, spre duh de pocăinţă şi spre roadele împărăţiei cerurilor apoi, iar de nu vor lucra aşa, iată, împărăţia cerurilor se ia de la ei şi se dă celor ce fac roadele ei, iar cei ce se îngâmfă sub numele ei, aceia vor rămâne goi şi ruşinea lor se va vedea. Amin.

O, căieşte-te de viaţa ta cea fără Dumnezeu în faptele ei, poporule român, şi te îmbracă în veşmântul curăţiei şi stai înaintea Domnului, smerindu-te sub slava venirii Lui la tine, spre înveşmântarea ta şi a pământului pe care stai, căci patria română poartă pe ea taina patriei cereşti, şi vei vedea împlinirea acestui cuvânt, căci duhul pocăinţei şi duhul proorociei dă acum să te trezească şi să te înnoiască, ţară a Domnului la sfârşit de timp. Amin.

Iar tu, popor al cuvântului lui Dumnezeu, deschide-ţi tot mai cu dor înţelepciunea şi te aşează în taina împărăţiei cerurilor înaintea celor ce iau de la tine cuvântul vieţii şi al împărăţiei sfinţilor pe pământul tău. Arată slava Domnului, vesteşte-o peste tot, precum eu am vestit-o, şi smereşte-te prin duhul pocăinţei şi prin cuvântul lui Dumnezeu, care te aşează în împlinirea lui. Cartea Domnului să-ţi fie odihnă şi toiag şi trezie ţie şi celor ce o iau de la tine spre pocăinţa lor şi spre roadele împărăţiei cerurilor în ei. Stai ascultând de Domnul tău, popor hrănit din cer, căci ascultarea ta va fi biruinţa Domnului, şi apoi mângâierea Sa şi odihna Sa. Amin, amin, amin.

– Iată glasul lui Ioan care botează duhul omului în duhul pocăinţei şi al credinţei sfinte. Eu, Domnul, sunt vestit de sfinţi, iar Tatăl Mă mărturiseşte Fiu al Său în mijlocul oştirii sfinţilor venirii Mele, căci oştirea sfinţilor umblă cu Mine, aşa cum este proorocit să fie. Amin.

O, popor învăţat de duhul venirii Mele, de cuvântul Meu care aşteaptă pe pământ împlinirea lui! Taina patriei cereşti începe de la tine, de la acest pământ, pe care Eu am aşezat şi aşez după voia Mea. Învăţătura cea din mijlocul tău, ai grijă mereu să fie numai de un fel. Toţi să vă învăţaţi unii pe alţii învăţătură la fel, căci Domnul este Unul. Poporul Israel era îngâmfat pentru că se ştia poporul lui Dumnezeu pe pământ, dar tu, popor mititel, stai în duh de pocăinţă mereu, şi el te va ajuta să stai şi să fii. Eu te povăţuiesc prin cei ce sunt cuvântul Meu în mijlocul tău să iei înţelepciune din Scripturi, dar să nu iei singur. Ia şi învaţă să fii şi să poţi, căci tu trebuie să fii lucrul cel nou, aluatul cel nou, cel plin de rodul învăţăturii cereşti, care-ţi dă ţie faţă slăvită şi împlinirea ei, poporul Meu. Stai la gura izvorului învăţăturii care curge prin cei ce te învaţă ca şi Mine din mijlocul tău, şi să bei dacă stai, şi să nu mai însetezi apoi, ci să fii apoi, şi împlinit să fii şi să înveţi, căci numai cel împlinit prin învăţătură, numai acela învaţă, numai acela este, iar cine nu ştie să înveţe, nu este şi nu poate cu Domnul unul ca acela.

Iată, am lucrat în tine cuvântul sărbătorii de azi, poporul Meu. Ioan, botezătorul Meu, a fost cale a venirii Mele cu oştirea sfinţilor. Te-am întărit şi Eu pentru împărăţia Mea de peste tine, iar Ioan i-a povăţuit pe oameni spre pocăinţă şi te-a îndemnat pe tine spre înţelepciunea împărăţiei cerurilor, căci tu această lucrare o ai împărţită de la Dumnezeu, iar rodul ei este aşteptat de oştirea sfinţilor care vin la masa Mea cu tine şi se hrănesc din ea. Te privesc şi te aşteaptă sfinţii, popor al venirii Mele. O, nu uita de duhul cel frumos al pocăinţei, Ierusalime. Prin el îndeamnă-te frate pe frate la roadele împărăţiei cereşti, care vine la tine ca să te ţină în ea. Unii de la alţii să ne întărim: Noi de la voi, şi voi de la Noi, căci cerul cel plin de sfinţi aşteaptă cu dor pe pământ patria cerească şi împărăţia ei. Patria cerească este taina cea de peste tine în toată frumuseţea ei, în toată taina ei, poporul Meu. Amin, amin, amin.

11-09-2006

Domnul sa va lumineze si sa va inmoaie intr-o buna zi inimile impietrite ale celor care atata puteti acum, sa-l rastigniti pe Domnul Cuvantul ca si cei asemenea voua de acum 2000 de ani.

viorel1997

viorel1997
02-25-2007, 09:30 PM
Am omis sa dau celor interesati de subiect amanunte despre topica din care am extras interventia anterioara

09-26-2006, 11:24 AM
mateo36 Join Date: Sep 2006

Spre bucuria spirituala a celor credinciosi

--------------------------------------------------------------------------------

Salut,
Daca cumva nu stiati, va spun ca Domnul ne vorbeste de la Pucioasa, Romania, tainic, cercetandu-ne credinta, acum la sfarsit. Eu ca si crestin-ortodox cred in aceasta a treia Carte ' Cuvantul lui Dumnezeu'. Deocamdata despre acest cuvant in manastiri 'cred' ca se vorbeste doar in taina, stiind cu siguranta numai 'oamenii lui Dumnezeu'.

Ultimul mesaj al Domnului:
( Sursa: http://www.noul-ierusalim.ro/ )

dziana
02-26-2007, 06:27 AM
Ce conteaza daca omul este dezradacinat, desacralizat, dezintegrat...principalu e sa stie citate biblice pe de rost...

nu, nu trebuie sa sa stii Biblia pe de rost ca sa dai dovada cat de crestin esti, ci aplicind principiile biblice in viata de zi cu zi...

dorinteodor
02-27-2007, 11:48 AM
dziana,

zici ca: "Domnul Iisus spune clar ca cine va schimba sau va adauga la Bible va fi pedepsit cu moartea, deci, nu va mai fi gasit nimeni care sa scrie in continuare biblia."

e ciudat ce spui pentru ca isus nu ne-a invrednicit cu nici un rind scris.

idea ca biblia a fost inspirata de duhul sfint sau, eventual, de isus nu rezista la o analiza logica. am mai discutat despre scrisoarea lui pavel catre romani (scrisa de un oarecare tertius pentru ca pavel sau era analfabet sau nu mai vedea bine) si in care scrisoare apare o formulare neclara in legatura cu iunia, vestita intre apostoli. datorita lui pavel nu avem raspuns clar in biblie daca o femeie poate sau nu sa fie preot. ce fel de "inspirare" avem cind formularea nu este clara si precisa? dorinteodor

alejandro
02-27-2007, 04:21 PM
Cine citeste posturile astea kilometrice?
Tot ce conteaza e ceea in ce crezi tu,si ce faci pt a te apropia de Dumnezeu.
Restul...vorbe goale,ca doar tre' sa faca omul ceva atunci cand se plictiseste,nu?:)

dziana
03-21-2007, 04:13 PM

simplu... Induistii , budistii si nici satanistii nu citesc biblia... si hai sa fii realist.. cati dezintegrati si desacralizati ai intilnit care stiu "citate" biblice pe de rost?

militant
03-21-2007, 08:15 PM
simplu... Induistii , budistii si nici satanistii nu citesc biblia... si hai sa fii realist.. cati dezintegrati si desacralizati ai intilnit care stiu "citate" biblice pe de rost?

Foarte multzi

Otilia
03-29-2007, 09:42 AM
Viata vesnika..se spune ca dupa moarte, omul apare in fata Domnului, si supus Judecatii de Apoi, ii este comparat numarul faptelor bune cu numarul faptelor rele. In dependenta de asta si este trimis in Rai sau Iad.

Pai, ma gindesc eu ca daca sunt vreo 0.001 % din populatia lumii care au mai multe fapte bune facute decit rele..Mereu am fost speriata la biserica sa nu ma cufund in placerile lumesti si ca nefericirea aici imi va aduce fericirea de mai apoi, ceea ce nu ma inkinta delok. Suntem pacatosi cu totii, doar ca unii mai fac si fapte bune, incercind cumva sa compenseze, pe cind altii tin post ( si birfesc in acelasi timp vecina ) si cred ca sunt iertati de fiecare data cind se spovedesc. Faceti lukruri bune lume, chiar daca marunte, niste atentii pot schimba ziua unei alte persoane. Ajutati pe cei ce au mai putin si orice religie nu ati avea, o lege universala va vi valabila mereu - raul se intoarce cu rau si binele cu bine.

militant
03-29-2007, 02:04 PM
Viata vesnika..se spune ca dupa moarte, omul apare in fata Domnului, si supus Judecatii de Apoi, ii este comparat numarul faptelor bune cu numarul faptelor rele. In dependenta de asta si este trimis in Rai sau Iad.

Pai, ma gindesc eu ca daca sunt vreo 0.001 % din populatia lumii care au mai multe fapte bune facute decit rele..Mereu am fost speriata la biserica sa nu ma cufund in placerile lumesti si ca nefericirea aici imi va aduce fericirea de mai apoi, ceea ce nu ma inkinta delok. Suntem pacatosi cu totii, doar ca unii mai fac si fapte bune, incercind cumva sa compenseze, pe cind altii tin post ( si birfesc in acelasi timp vecina ) si cred ca sunt iertati de fiecare data cind se spovedesc. Faceti lukruri bune lume, chiar daca marunte, niste atentii pot schimba ziua unei alte persoane. Ajutati pe cei ce au mai putin si orice religie nu ati avea, o lege universala va vi valabila mereu - raul se intoarce cu rau si binele cu bine.

Posturile nu compenseaza nimic, postul este jertfa simbolica insa nu este tinut corect chiar si de cei care cred ca tin post.

Lis
03-29-2007, 11:00 PM
o mostenesti doar daca ti-o lasa defunctul... si atunci o cota parte...

semidia
03-30-2007, 12:00 AM
Mie imi suna tampita fraza " mostenirea vietii vesnice" si sper sa nu intru in altercatii cu vreunul dintre voi,dar nimeni nu stie ce-i dincolo de moarte si prin ce etape intermediare va trece "sufletelul nostru" pana sa ajunga si la ceea ce numiti voi "viata vesnica".

SpinulAlb
03-30-2007, 01:07 AM
semidia, fara altercatii, cred ca "noi" stim fiindca credem. "noi" nu avem nevoie de imagini video din viata de dincolo sa ne convingem ca ea este si nici de mostrele lui Dumnezeu sa stim ca el este. sunt impotriva impunerii fortate a oricarei credinte, deoarece omul singur ar trebui sa vina in biserica deoarece asa a hotarit si asa vrut el. am mais spus ca eu am nevoie de Dumnezeu, eu nu vreau sa fie o lume fara El. pentru mine asta ar insemna ca putem sa gandim doar "orizontal", sa existam doar in cusca lumii materiale. am auzit de Kant care a dovedit existenta lui Dumnezeu pornind de la notiunea de libertate. atitia oameni cititi sunt pe forum ca vor putea sa spuna mai multe despre asta.

semidia
03-30-2007, 02:16 PM
Inteleg Spin,dar unii au credinta presarata cu indoieli si nu prea stiu ce cale sa apuce si atunci ce facem cu ei?ii lasam in voia sortii?..Pun problema in mod general indiferent daca sunt sau nu crestina.Daca viata vesnica trebuie mostenita atunci de ce sa nu o mosteneasca toti?:D de ce Dumnezeu face o clasificare a oamenilor.
Cat despre Kant imi place urmatoarea afirmatie pe care a facut-o:"Doua lucruri ma incanta:cerul instelat d edeasupra mea si legea morala din mine":)

SpinulAlb
03-30-2007, 05:11 PM
viata vesnica o vor mosteni-o toti, insa calitatea aceste vieti vesnice poate sa difere din cauza poverii libertatii ce o avem.

Otilia
03-31-2007, 04:50 PM
refuz sa cred ca dupa viata asta nu va fi nimik. fie viata de apoi in rai, iad, reincarnare sau mai stiu eu ce. Idea ca dupa moarte, voi fi "nimik" ma sperie, intr-o zi rizi, vorbesti, judeci, suferi, te misti si a doua zi esti ingropat si atit? ce se intimpla cu tot universul interior al persoanei?

Toate gindurile, principiile, amintirile, ideile dispar? nu mai sunt? de asta m-as teme cel mai mult si de asta cred in viata de dupa moarte, fiindca atfel as trai netemindu-ma de nimic si nerespectind acele principii generale impuse de toate religiile de a face bine.

nu stiu ce urmeaza dupa moarte, dar fiind recunoscatoare pentru viata ce mi-a fost data, si pe cit de mult imi permite caracterul, voi incerca sa traiesc frumos si sa fac viata frumoasa pe cit posibil, a celor din jur.

Petrush
03-31-2007, 05:55 PM

Otilia, asa credeam si eu ca doar facind mai multe fapte bune decit cele rele in asa fel voi ajunge in Rai. Insa slava Domnului ca am inceput sa citesc Biblia, si iata ce scrie in Biblie:

- Căci toţi au păcătuit, şi sînt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sînt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)

Vezi in Biblie este scris acest lucru, asa cum ai spus-o si tu ca toti am pacatuit, si asa spune si Dumnezeu in Biblie, insa observa ce scrie in acest verset mai departe ca suntem socotiti neprihaniti (fara pacat) fara plata, prin racumpararea care este in Isus.

Si inca un verset:
- Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. (Efeseni 2:8-9)

Vezi ce scrie? Nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni.

Prin urmare nu poti mosteni viata vesnica prin faptele tale personale.

Iata Vestea Buna a Bibliei:
Isus a murit pe cruce pentru pacatele tuturor oamenilor.
Daca vrei sa ti se ierte pacatele trebuie sa te pocaiesti (caiesti) de toate pacatele tale inaintea lui Dumnezeu, printr-o rugaciune sincera si sa-l rogi pe Dumnezeu sa te ierte in Numele Domnului Isus Hristos.

Daca te pocaiesti, toate pacatele iti sunt iertate.
- Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele, şi să ne curăţească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

Si pentru a fi mintuit trebuie sa crezi in Isus Cristos si sa-l urmezi toata viata ta.

Pentru ca sa intelegi toate aceste lucruri trebuie sa studiezi Biblia, si ai sa intelegi totul, insa asta doar daca vrei cu adevarat sa stii cum poti fi mintuit.

Iti recomand sa citesti primul meu post de la inceputul acestui topic.
Am sa-l fac ceva mai scurt, pentru ca e prea mare si se pare ca nimeni nu-l citeste.

Otilia
03-31-2007, 06:20 PM
Petrush, eu respect nivelul tau avansat de credinta. Biblia este un invatamint intelept, insa si in religie trebuie sa fie o abordare mai diplomata a unelor probleme.
Optiunea " totul sau nimic " indeparteaza multi oameni de Biserica. Sau te lasi de tot ce este pacat ( ceea ce este departe de a fi usor ) si iti este promisa viata vesnica in fericire si pace, sau pleci direct in chinurile vesnice. Atunci multi considera ca daca oricum sunt pacatosi si nu vor putea trai altfel, ce rost mai are de incercat vreo schimbare?

Biblia ofera exemple si sfaturi bune, insa respectarea tuturor cerintelor ei devine tot mai incompatibila cu timpurile in care traim. Atit timp cit crezi in ceva si Cineva, posezi o combinatie de bun simt, 7 ani de acasa si un caracter echilibrat, sunt sanse sa duci o viata ce sa ofere o armonie intre placerile lumesti si credinta. parerea mea.

Petrush
04-02-2007, 02:01 PM
Cit de bine coincide parerea ta cu a mea pe care o aveam eu :)
vorbesc serios

Vreau sa-ti spun insa ca intr-o lume unde totul se clatina si totul pare atit de relativ, Dumnezeu este cel care nu poate fi schimbat si clatinat. De asemenea Biblia nu e relativa.

Am intilnit multi oameni care spun ca daca tot nu ma pot lasa de pacat, atunci mai bine ma bucur de placerile astea lumesti si apoi daca tot ajung in iad asta este.

Insa Dumnezeu anume din acest motiv si l-a trimis pe Isus pe pamint ca sa moara pentru pacatele noastre pentru ca a vazut ca absolut nici un om n-a reusit sa traiasca fara pacat. Si vazindu-ne neputinta noastra, Dumnezeu pentru ca ne iubeste atit de mult l-a dat pe singurul lui Fiu pentru ca acesta sa moara pe cruce si astfel prin meritul lui Isus noi putem mosteni viata vesnica, nu prin meritul personal.

Pentru Dumnezeu conteaza foarte mult daca noi il cautam din toata inima noastra, si daca vrem sa-L urmam. Daca tu iti iai crucea si il urmezi pe Cristos, atunci Dumnezeu te va mintui.

Ideea e ca noi trebuie sa ne facem partea noastra, si atunci si Dumnezeu isi va face partea lui.

Dumnezeu este iubire si El vrea ca noi sa ajungem in Rai.

De aceea daca vrei sa-L urmezi pe Isus trebuie sa te caiesti de toate pacatele tale si de tot trecutul tau in fata lui Dumnezeu, sa-I ceri iertare, si din acel moment toata viata ta sa-L urmezi pe Isus.

Chiar si dupa ce te pocaiesti, oricit de mult n-ai dori sa traiesti o viata fara pacat, nu vei putea, iarasi vei pacatui.

Insa diferenta consta in aceea ca acum nu mai fugi dupa pacat, ci fugi de pacat.

Si nu poti fi un invingator daca nu cazi si nu te ridici. Daca ai cazut, iti marturiseti pacatul si iti iei crucea si il urmezi in continuare pe Isus, pina la capat.

- Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit. El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregei lumi. (1 Ioan 2:1-2)

- Adu-ţi dar aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te, şi întoarce-te la faptele tale dintîi. (Apocalipsa 2:5)

-------

Daca vrei sa afli mai multe lucruri, iti recomand sa asculti predicile de la:
Micul Samaritean (Chişinău) – 104,2 FM (predici în fiecare zi la ora 11:00 şi 20:35)
Univers FM (Chişinău) - 92,8 FM (predici sîmbăta şi duminica la ora 9:00)

Daca vei asculta aceste predici, vei intelege foarte multe lucruri. Si daca le vei asculta asta inseamna ca vrei sa cunosti voia lui Dumnezeu. Iar daca inchizi aceasta fereastra si nu te intereseaza in continuare, apai... spune alt ceva.

Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine,
Dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda şi El pe vecie.
(1 Cronici 28:9b)

SpinulAlb
04-02-2007, 08:32 PM
foarte bine zice Petrush, dar mai este ceva de spus
miracolul crestinismului consta nu doar in aceea ca Dumnezeu l-a trimis pe Iisus, ci ca Dumnezeu Insusi a coborat pe pamint prin Iisus pentru a birui moartea si a ne arata cum si noi putem face acelasi lucru. In acest caz se poate vedea cat de importanti suntem noi pentru El, daca a venit aici, pe pamint sa ne vorbeasca si sa ne salveze.

militant
04-02-2007, 09:26 PM
Mantuirea poate fi gasita doar in sanul Bisericii dreptcredincioase si nu in emisiunile de radio si TV unor secte eretice.

SpinulAlb
04-03-2007, 03:53 AM
vezi militantule, in cazul dat ai creat o reactie de protest si respingere, atat din partea lui Petrush , care e baptist si nu se considera sectant deloc, cat si din partea Otiliei care doar cu vorba: "Mantuirea poate fi gasita doar in sanul Bisericii dreptcredincioase " niciodata nu va nimeri in sanul acestei Biserici.
cuvintele au anumite consecinte si cei ce le rostesc anumite responsabilitati, nu?(chiar eu de atatea ori ignoram acest fapt)

Otilia
04-03-2007, 01:52 PM
eu nu am spus asa ceva.
"Mantuirea poate fi gasita doar in sanul Bisericii dreptcredincioase "

militant
04-03-2007, 05:16 PM
vezi militantule, in cazul dat ai creat o reactie de protest si respingere, atat din partea lui Petrush , care e baptist si nu se considera sectant deloc, cat si din partea Otiliei care doar cu vorba: "Mantuirea poate fi gasita doar in sanul Bisericii dreptcredincioase " niciodata nu va nimeri in sanul acestei Biserici.
cuvintele au anumite consecinte si cei ce le rostesc anumite responsabilitati, nu?(chiar eu de atatea ori ignoram acest fapt)

Nu imi pun nici o speranta in "convertirea" sectantilor, doresc sa cunoasca doar pozitia mea. In al doilea rand, prozelitismul este interzis prin lege, asa ca pazea si pentru cei din sectele neoprotestante!

SpinulAlb
04-04-2007, 01:37 AM
eu nu am spus asa ceva.
"Mantuirea poate fi gasita doar in sanul Bisericii dreptcredincioase "

Otilia, desigur nu ai spus. Eu am plasat propozitiile incorect, de aceea si s-a primit asa un sens, scuzati. Corectez:
care cu vorbe de genul : "Mantuirea poate fi gasita doar in sanul Bisericii dreptcredincioase "(citat din comentariile lui Militant) niciodata nu va nimeri in sanul acestei Biserici.

Petrush
04-04-2007, 05:41 PM
>militant:
Mantuirea poate fi gasita doar in sanul Bisericii dreptcredincioase si nu in emisiunile de radio si TV unor secte eretice.

Diferenta intre cei pe care ii numesti tu eretici si cei ortodocsi care afirma ca merg pe calea cea dreapta este ca eu ma bazez pe Biblie si cred ce scrie Biblia, iar tu te bazezi pe traditiile oamenilor.

Cite bordeie atitea obiceie

Daca aveai norocul sa te nasti intr-o alta parte a globului pamintesc acolo ar fi fost alte obiceie, si ai fi sustinut acele obiceie

dar Biblia este la fel peste tot Pamintul si sta in picioare de mii de ani si va sta in continuare si eu cred ce spune Biblia

militant de cind te tot rog sa-mi arati macar un verset care sa sustina opinia ta conform careia:
"Mantuirea poate fi gasita doar in sanul Bisericii dreptcredincioase"

De ce nici pina acum nu mi-ai dat nici un verset?
Simplu! Pentru ca asa ceva in Biblie nu este scris, este doar inventia preotilor ortodocsi!

iata ce spunea Isus in Marcu 7:5-9
Şi Fariseii şi cărturarii L-au întrebat: "Pentruce nu se ţin ucenicii Tăi de datina bătrînilor, ci prînzesc cu mînile nespălate?"
Isus le-a răspuns: "Făţarnicilor, bine a proorocit Isaia despre voi, după cum este scris: ,Norodul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
Degeaba Mă cinstesc ei, dînd învăţături cari nu sînt decît nişte porunci omeneşti.`
Voi lăsaţi porunca lui Dumnezeu, şi ţineţi datina aşezată de oameni, precum: spălarea ulcioarelor şi a paharelor, şi faceţi multe alte lucruri de acestea."
El le-a mai zis: "Aţi desfiinţat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să ţineţi datina voastră.

militant
04-04-2007, 06:08 PM
Acea traditie pe care tu o renegi a stat insasi la baza Bibliei pe care o citezi mereu.
Biblia a fost creata in spiritul crestinismului ortodox, in stransa legatura cu traditia.
Biblia este doar corpul, materie fara suflare, in timp ce traditia este ceea ce ofera scripturii viata. Impreuna in armonie acestea devin sursa a credintei, ai experientei religioase. Pentru protestantism Biblia nu este decat un cod de legi pe care trebuie sa le inveti pe de rost si sa le repeti in permanenta, toata experienta religioasa a protestantilor se limiteaza la teoretizari.
Adevarata experienta religioasa nu poate avea loc fara rit, care exprima sacralitatea lumii create si legatura acesteia cu divinitatea.

Este destul de comparat Biserica Ortodoxa cu casele de rugaciuni, prima este plina de caldura si misticitate, cea din urma este rece si lipsita de viata nefiind decat o cladire lipsita de sacralitate.

Adevarata religie se bazeaza pe experienta in colectivitate, iata de ce traditia devine atat de importanta. Biblia este doar un element auxiliar. Primii crestini din cate se stie nu aveau nici un fel de Biblie ci se conduceau de traditie care pana la urma a fost oficializata in cadrul sinoadelor ecumenice.

Petrush
04-06-2007, 04:56 PM
>militant:
>Acea traditie pe care tu o renegi a stat insasi la baza Bibliei

oare?
eu credeam ca Cuvintul lui Dumnezeu a stat si sta la baza Bibliei, nu traditia inventata de oameni

In Biblie este scris:
"Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu" (2 Timotei 3:16)
vezi? NU de oameni si NU de traditia oamenilor!!!

>