PDA

View Full Version : cum obtin moldovenii vize in UE?

iulia86
01-25-2007, 09:20 PM
fiind studenta in Rom am vre-o sansa sa merg in vacanta undeva in UE? care e procedura cu vizele? stie cineva?

Unoltean
01-25-2007, 09:30 PM
fiind studenta in Rom am vre-o sansa sa merg in vacanta undeva in UE? care e procedura cu vizele? stie cineva?

Pai cred ca varianta e destul de clara! Cetatenii RM au nevoie de vize pentru a calatori in tarile UE! In situatia asta ai nevoie de viza pentru tara unde vrei sa mergi. Ca s-o obtii ai nevoie de:

a) invitatie din partea unui cetatean din acea tara plus bilet de transport dus-intors plus o anumita suma de bani pentru fiecare zi de sedere in acea tara;

sau

b) un voucher care sa demonstreze ca se asigura cazarea pentru o anumita perioada la un hotel din tara respectiva plus un bilet dus-intors cu destinatia respectiva plus o suma de bani pentru fiecare zi de sedere in acea tara.

In plus mai ai nevoie de asigurare medicala pentru perioada respectiva, de carte verde daca mergi cu un autoturism si foarte posibil viza de tranzit.

Adica o gramada de acte! :-(

linar
01-26-2007, 12:33 PM

daca esti studenta in RO, asta nu inseamna ca ai prioritati de vreun fel pentru obtinerea vizei pentru tarile UE...ai cetatenie MD ... si asta inseamna ca tre sa aplici pentru obtinerea vizei in mod obisnuit...dar sa stii ca sunt multe impedimente si dosarul cu acte e tampit de tot...daca insa vrei sa pleci in vacanta prin intermediul agentiilor de turism atunci nu cred ca poti avea probleme...

de curand s-a deschis un nou centru pentru eliberarea vizelor Schengen...dar nu cunosc exact care e procedura...si care e diferenta dintre a aplica la acest centru sau la Ambasadele Frantei sau Germaniei care ofereau serviciile astea pana acum...

2008.