http://www.petitiononline.com/novisa/petition-sign.html?
deja de aproximativ jumatate de luna Europa incearca sa adune semnaturi impotriva vizelor pentru turishti shi studenti. Voi ce credeti despre aceasta? V-ati implicat sau priviti ca simpli observatori?? E un pic trist sa vedem cit de mult se implica tarile balcanice shi tarile ( O, minune!) UE . LA fel de trist e ca noi doar privim shi ashteptam ca lucrurile sa se schimbe de la sine, fara prea mult efort din partea noastra....
groparu
01-22-2007, 05:47 PM
deja de aproximativ jumatate de luna Europa incearca sa adune semnaturi impotriva vizelor pentru turishti shi studenti. Voi ce credeti despre aceasta? V-ati implicat sau priviti ca simpli observatori?? E un pic trist sa vedem cit de mult se implica tarile balcanice shi tarile ( O, minune!) UE . LA fel de trist e ca noi doar privim shi ashteptam ca lucrurile sa se schimbe de la sine, fara prea mult efort din partea noastra....
ideea nu-i rea, dar is cam putzine "semnaturi" :-(
eirene_md
01-22-2007, 05:51 PM
Am observat ca in ultimile 4 sau 5 zile numarul semnaturilor a crescut de la 1200 la 1600... Cred ca avem nevoie pur shi simplu de un impuls. Shtiu ca pe 13 februarie organizatii din peste 26 tari organizeaza ceva manifestatii pentru a "stringe" semnaturi, poate reushim ;-)
groparu
01-22-2007, 05:53 PM
incercarea vina n-are :ciupos:
linar
01-22-2007, 06:18 PM
da eu am semnat...inca demuuult:D ..nu stiu la ce va aduce asta...dar asta ar fi ceea mi-as dori cel mai mult cred..sa nu avem nevoie de vize pentru a calatori cat ne dorim si unde ne dorim...ah vizele astea...
draxon
03-13-2007, 12:58 PM
chiar credeti ca au vreun efect petitiile astea? :D
eliminarea vizelor se face in functie de criterii bine stabilite: dezvoltare economica, acorduri de readmisie, etc.
Kor
12-09-2007, 04:55 PM
Pana cand MO nu intra in UE, n-aveti ce face... Ani la rand, pana cand am intrat in UE, noi, romanii din Romania, am fost umiliti la fel. Chiar delegatii oficiale de sportivi care mergeau in Vest (dar si in Est... rusii ne-au facut-o odata) aveau probleme ba cu vize, ba cu mai stiu eu ce...
Pana in 2007, ani la rand priveam cu jind intrarile la vama pe care scrie "UE citizens", pe unde fericitii treceau linistiti, fara prea mari probleme... A dat Dumnezeu, si, noi romanii din Romania, am scapat de umilinta asta. Va doresc din suflet sa intrati in UE si sa scapati si voi de sentimentul asta de "paria" al Europei...
gr8dude
12-09-2007, 08:29 PM
Cum a scris draxon, aceasta petitie nu va avea nici-un efect.
In final, toti teroristii vor avea carnet de student (-: Toti muncitorii ilegali vor fi studenti... Iar majoritatea oamenilor de afaceri vor fi turisti, pentru ca pe frunte nu scrie "I am a businessman, I'm going to country_X to make a shitload of cash without being noticed".
Deci, care e scopul petitiei? Sa usureze viata studentilor? Sau sa complice viata autoritatilor tarilor europene?
dixy
12-10-2007, 02:03 AM
Stam stramb si judecam drept. In primul rand, tarile UE nu vor da never-ever vize moldovenilor. Indiferent de cate milioane de semnaturi sunt pe petition-online. In primul rand este vorba de politica. In al doilea rand, Moldova nu este in stare de o politica externa. Moldova doar aplauda cand spun rusii sau ucrainienii ceva. Occidentul nu are incredere in Moldova si nu va avea niciodata atata timp cat va considera Moldova drept o emanatie a URSS. Oricum, nu fiti tristi. In aceeasi situatie e si Ucraina si Belarus. Daca au cat de cat o credibilitate in Occident, Georgia si Armenia o au doar pentru ca s-au opus rusilor.
Ce vreti, asta este mesajul si este receptat cum trebuie acolo unde trebuie. Dar nu disperati. Am inteles ca Rusia, China, Iran, Uzbekistan, Tadjikistan, India, vor face cat de curand o uniune economica.
adrenalina
12-11-2007, 02:40 PM
asa se spunea si de Romania, dixy. comentariile astea is de prost gust...
Endo
12-13-2007, 12:40 PM
mda... pai studentii au viza de resedinta si nu mai au nevoie de viza....cat despre turisti...ce dracu sa cauti in ROM? Mai bine te duci in Soroca
adrenalina
12-14-2007, 02:43 PM
Endo, nu vorbi fara sa stii, ca in loc sa iti atingi scopul, te faci de ras... :)
dixy
12-16-2007, 08:32 PM
Oricum, nu depinde de voi, simpli cetateni. Depinde de modul in care este tara si cum se manifesta. Si asta depinde de conducere.
De voi depinde o data la 4 ani, atunci cand aplicati stampila pe o foaie cu tot felul de inscriptii.
dixy
12-16-2007, 08:35 PM
mda... pai studentii au viza de resedinta si nu mai au nevoie de viza....cat despre turisti...ce dracu sa cauti in ROM? Mai bine te duci in Soroca
Oau. Pai nu te cere nimeni aici. Dar idiotii aia de nemti, francezi, americani, japonezi, italieni, de ce or fi dat atatia bani sa vina aici si nu s-au dus la Soroca?
Eu pentru tine as face o oferta turistica in Moldova de dincoace de Prut, la Socola.
dixy
12-16-2007, 08:38 PM
asa se spunea si de Romania, dixy. comentariile astea is de prost gust...
Adrenalina, nu sunt comentarii. Este ceea ce am citit in Walstreet Journal. Rusia, China, Uzbechistan, etc, au intentia sa faca o uniune economica bazata pe energie.
Endo
12-21-2007, 02:24 PM
Oau. Pai nu te cere nimeni aici. Dar idiotii aia de nemti, francezi, americani, japonezi, italieni, de ce or fi dat atatia bani sa vina aici si nu s-au dus la Soroca?
wow....nemti, francezi, americani, japonezi, italieni...da...dar toti aia care vin sunt niste sarantocii si aleg ROM...cei cu bani se duc in locuri ca lumea
Husky40
12-21-2007, 11:32 PM
Parca am fi la gradinita, Endo. Asa te comporti.
Crazy4LifeTime
12-23-2007, 03:18 PM
viza de reshedintza??eu n-am..:))))
de fapt..se cheama permis de shedere temporara,se elibereaza pe timp de un an contra multe acte de la institutziuni sh nici nu-tzi vine la timp..eu il ashtept de 2 luni sh acum stau in Romania ashteptand sa iasa autoritatzile(mama masii lor!!) din vacantza..ia sa-l intreb eu pe nenea comisaru daca ma ia la el acasa de Craciun..
Norocel
02-03-2008, 10:32 PM
Am semnat si eu petitia. Ca sa dau si eu o mana de ajutor.
nemesiss
08-21-2008, 03:25 AM
DA . Am vazut destui "studenti" si " turisti" prin pietele bucurestiului cum stau la o taraba toata ziua si vand articole luate de prin ANGROUL EUROPA de la chinezi. Oare studentii cand se mai duc la scoala sau , au timp sa invete ? Am vazut dstul prin presa si la TV cum unii cetateni ai Republicii Moldova incearca sa treaca fraudulos granita spre Ungaria. Multi vor sa calatoreasca dar.. se opresc pe unde ajung. Am calatorit si eu prin EUROPA dar m-am intors acasa la mine, nu am ramas ca sa muncesc pe alte meleaguri.
In cazurile acestea, VIZA ESTE NECESARA CHIAR SI PENTRU ROMANIA.
nemesiss
08-21-2008, 03:29 AM
ENDO.. mai fratie in Romania ai ce sa vezi. Ai vazut manastirile de pe Valea Oltului ? Sighisoara, Bran-Rucar, Tara Oasului, Manastirile din Oltenia ? Dee naiba mai vin MOLDOVENII la noi pe litoral ? Mai bine face-ti plaja la voi printre papusoi.
lvl100
08-21-2008, 09:30 AM
ENDO.. mai fratie in Romania ai ce sa vezi. Ai vazut manastirile de pe Valea Oltului ? Sighisoara, Bran-Rucar, Tara Oasului, Manastirile din Oltenia ? Dee naiba mai vin MOLDOVENII la noi pe litoral ? Mai bine face-ti plaja la voi printre papusoi.
La atitudinea ta de om cu un stiulete in c... , cred ca ai stat mai mult prin papusoi decat majoritatea moldovenilor sau romanilor.
Doomed
08-23-2008, 12:56 PM
Mai bine face-ti plaja la voi printre papusoi.
:)))
P.S. La tema, chair credeti ca are vreun efect toata treaba asta cu petitia si nu mai stiu ce !!?!? nu noi suntem cei care decidem ! Posibil , am influenta o hotarare cu 0.2, max 1 % ... insa mai mult, nu cred ... take it easy ;)
peace all
Jocuri Barbie (http://www.barbie.voxum.net)