Pentru cei aflati peste hotare, mai ales in Germania:
Cum transferi bani acasa? Via Western Union e foarte scump. Sunt si alte alternative? Transfer bancar mai avantajos? Ce banci ofera servicii bune?
ADmirALL
01-05-2007, 07:20 PM
Nu mi-ar fi jale sa dau 50euro stiind ca 1000 vor ajunje-n 5 minute la moldova in plina siguranta, chiar si p/u 100 platesc zece, dar nu ma duc la banca.
La sume mai mari, s-ar putea si prin transfer bancar, mai ieften o sa-ti fie, dar o sa dureze: 5-10 zile lucratoare.
Mai este si din mina-n mina, drept ca printr-un intermediar (prieten, ruda), poti scapa doar cu o bere, dar nimeni nimic nu garanteaza.
coolgreetings
01-05-2007, 08:42 PM
Transferul bancar peste hotare nu te costa nimic daca stii SWIFT-ul si BIC-ul contului pe care trimiti banii. Am trimis bani si in Hong Kong si nu m-a costat nimic in plus.
dictionar
01-05-2007, 10:07 PM
Cum transferi bani acasa? Via Western Union e foarte scump. Sunt si alte alternative? Transfer bancar mai avantajos? Ce banci ofera servicii bune?
de acasa in Germania prin Western Union :D la 1000 de euro 40 ti se opresc, normal ca cu cit mai multi trimiti cu atita mai putini ti se opresc :). Transfer bancar, am inteles si eu ca e ok, dar daca cel cui vrei sa trimiti nu are cont in banca? Atunci il mai trimiti la banca si-l pui sa-si deschida unu :)
pina cind am facut prin WU, nu mi-a parut rau de procentele oprite, aveam nevoie de ei ''la gyt'' :)
groparu
01-05-2007, 10:09 PM
de acasa in Germania prin Western Union :D la 1000 de euro 40 ti se opresc, normal ca cu cit mai multi trimiti cu atita mai putini ti se opresc :). Transfer bancar, am inteles si eu ca e ok, dar daca cel cui vrei sa trimiti nu are cont in banca? Atunci il mai trimiti la banca si-l pui sa-si deschida unu :)
pina cind am facut prin WU, nu mi-a parut rau de procentele oprite, aveam nevoie de ei ''la gyt'' :)
contul la banca se deschide in cateva minute..
dictionar
01-05-2007, 10:12 PM
contul la banca se deschide in cateva minute..
inseamna ca transferul bancar e cel mai recomandat, da se opresc ceva procente? mie la banca mi-au spus ca se opresc...
Dar daca vrei repede sa ai banii, atunci WU e ok, mai era Money Gramm ceva de tipul asta...
promd
01-05-2007, 10:41 PM
Transferul bancar peste hotare nu te costa nimic daca stii SWIFT-ul si BIC-ul contului pe care trimiti banii. Am trimis bani si in Hong Kong si nu m-a costat nimic in plus.
// in cit timpare loc transferul??? :maintreb:
groparu
01-06-2007, 01:56 AM
inseamna ca transferul bancar e cel mai recomandat, da se opresc ceva procente? mie la banca mi-au spus ca se opresc...
Dar daca vrei repede sa ai banii, atunci WU e ok, mai era Money Gramm ceva de tipul asta...
bancile de regula au comision (cand scotzi banii); din cate stiu, in MD e de la 0.5% in sus...
// in cit timpare loc transferul??? :maintreb:
real -- 24 ore, insa bancile din MD invart banii si se intinde pe mai mult timp (la multe banci e 2-3 zile lucratoare)
dictionar
01-06-2007, 03:58 PM
eu cind fac transferurile prin Germania dureaza 4-8 zile, dar sa fac in strainatate precis ar dura mai mult...
groparu
01-06-2007, 04:48 PM
eu cind fac transferurile prin Germania dureaza 4-8 zile, dar sa fac in strainatate precis ar dura mai mult...
prea mult dureaza.. schimba-tzi banca/metoda de transferare...
dictionar
01-06-2007, 04:52 PM
asta-i regula generala pentru toate bancile. ;)
groparu
01-06-2007, 04:55 PM
asta-i regula generala pentru toate bancile. ;)
nu-i adevarat.. cunosc persoane care fac intr-o zi transferul (prin "wire transfer"; nu prin WesternUnion sau alta prostie)
dictionar
01-06-2007, 05:08 PM
adica vrei sa spui ca sint mincinoasa :hlizesc:? la mine asa a durat mereu. tu deamu spune mai clar ce ea asta? ce spui tu? ca eu nustiu... eu vorbesc tot doar din practica ;)
se face si intr-o zi, insa tre sa mai si ptaesti pentru a face intr-o zi :)
Sper ca ai inteles ce e scris acolo :D. ca eu nu am timp sa ma ocup de traduceri :)
coolgreetings
01-07-2007, 01:25 PM
4-8 zile pentru un transfer in strainatate? E mult prea mult. Mie-mi pare stupid ca moldovenii care se duc in strainate la munca sa piarda 50€ la 1000€ cand banii acestia au fost facuti asa de greu. Cum am mentionat mai sus, daca stii SWIFT-ul si BIC-ul contului la care trimiti nu te costa nimic pentru tranzactia facuta. Transferul de bani ar dura vreo 2-3 zile. Sa-i spunem ca pentru scoaterea banilor de pe contul din Moldova iti ia banca 0.5%, pierzi la 1000€ doar 5€.
Este posibilitatea in Moldova ca contul sa fie numai in EURO sau in USD?
P.S. cred ca nu conteaza daca astepti 5-10 min. sau 2-3 zile banii in cazul in care la familie ajung si acele 40-50€ in plus.
olgutsa
01-09-2007, 06:43 PM
E ceva nou pt. mine despre transfer gratuit daca stii SWIFT si BIC ale contului. Ce banca ar oferi astfel de servicii? Mai multe detailii in privinta asta se poate? Merci!
Arina
01-09-2007, 06:46 PM
nu e gratuit, din cate stiu eu.
stiu ca in ue e mai ieftin serviciu, decat in moldova.
coolgreetings
01-09-2007, 07:49 PM
Sa transferi fara SWIFT si BIC te costa si in EU foarte scump. Am transferat odata fara SWIFT si BIC vreo 20€ in Germania si am trebuit sa platesc si o taxa de 10€ pentru tranzactie :D
De ce sa platesti in Moldova pentru tranzactia facuta spre ex. din Italia? Da nu-i logic deloc, Arina.
Arina
01-09-2007, 08:02 PM
eu ziceam ca daca trimit 100 euro din moldova in UK e mai scumpt decat ai trimite 100 euro din Germania in UK.
oricum, intrati pe site-ul vreo unei banci si vedeti.
Processor
01-14-2007, 01:26 PM
Cum transferi bani acasa? Via Western Union e foarte scump. Sunt si alte alternative? Transfer bancar mai avantajos? Ce banci ofera servicii bune?Postbank, ori cu ajutorul cunoscutilor
Processor
01-14-2007, 01:27 PM
E ceva nou pt. mine despre transfer gratuit daca stii SWIFT si BIC ale contului. Ce banca ar oferi astfel de servicii? Mai multe detailii in privinta asta se poate? Merci!
Postbank, pentru UE
olgutsa
01-15-2007, 06:21 PM
Aha.. Poate stii cite procente ia Postbank pentru transfer?
Processor
01-16-2007, 12:12 AM
Aha.. Poate stii cite procente ia Postbank pentru transfer?
Zur Gutschrift auf ein Girokonto bei einem ausländischen Kreditinstitut innerhalb der EU** mit Angabe der IBAN des Empfängers und des BIC des Instituts des Empfängers kostenlos
Zur Gutschrift auf ein Girokonto bei einem ausländischen Kreditinstitut innerhalb der EU** ohne Angabe der IBAN des Empfängers und des BIC des Instituts des Empfängers 10,00 €
Zur Gutschrift auf ein Girokonto bei einem ausländischen Kreditinstitut außerhalb der EU*** 8,50 € +
Entgelte der Korrespondenzbanken*
Zur Ausführung mit Scheck (einschließlich Porto) 8,50 € +
Zur Barauszahlung bis 250 €
jede weiteren angefangenen oder vollen 250 € 15,00 € +
da.....da vezi ca nu scrie nimic de situatia cand trimiti bani in strainatate cu IBAN si BIC. Eu stiu ca la BANK AUSTRIA Creditanstalt cand transferi bani in strainante avand BIC-ul si SWIFT-ul nu tre´sa platesti nimic pentru transferul facut.
olgutsa
01-16-2007, 05:02 PM
Merci mult for this information processing ;-)!
Zur Gutschrift auf ein Girokonto bei einem ausländischen Kreditinstitut innerhalb der EU** mit Angabe der IBAN des Empfängers und des BIC des Instituts des Empfängers kostenlos
Zur Gutschrift auf ein Girokonto bei einem ausländischen Kreditinstitut innerhalb der EU** ohne Angabe der IBAN des Empfängers und des BIC des Instituts des Empfängers 10,00 €
Zur Gutschrift auf ein Girokonto bei einem ausländischen Kreditinstitut außerhalb der EU*** 8,50 € +
Zur Ausführung mit Scheck (einschließlich Porto) 8,50 € +
Zur Barauszahlung bis 250 €
jede weiteren angefangenen oder vollen 250 € 15,00 € +
Merci mult for this information processing ;-)!Cu placere :)
Dupa cite am inteles si alte banci efectuiaza transfer in UE la aceleas conditii ca Postbank, insa ce priveste transferurile in afara hotarelor UE pot fi (si de regula sunt mai scumpe serviciile) singura incomoditate la post bank e ca utilizarea contului e mai mult orientata pentru OnlineBanking, in rest e destul de comod, dar daca de cautat cred ca se poate de gasit si ceva mai convenabil, in special in DE de est , daca gasesc info pe un careva forum o sa pun aici link.
olgutsa
01-17-2007, 01:32 PM
Merci Processor! E foarte util ;-).
DE Est e deja passe pt. mine. Acum stau in DE West (Nord). Dar iarna tot inca n-a venit aici, sunt ca. 10 grade. Eine Katastrophe!
ioana
01-29-2007, 07:42 PM
hey...am auzit de transfer din Italia la Victoria bank o prietena a ridicat banii deacolo fara sa plateasca nimica. A zis ca banii sunt trimisi prin firma Smith. Stiti ceva de americanii astia?
Processor
01-30-2007, 05:48 PM
http://www.netbank.de/NB/viewpage.php
o banka net din Germania de care pomenisem mai devreme
olgutsa
01-30-2007, 06:11 PM
Danke vielmals! Nu vad inca nimic despre transferuri in strainatate, dar trebuie sa mai navigezi pe Site.