Hi la tăţi acei care stiu ce-i VC!
Mai lume, dacă este cineva pe aişi care poseda VC la nivel professional, don't be dumb! Mai ales acei care stiu COM, ATL, WTL...
Chiar nu-s profesionali în Chişinăul ista? Să nu poţi tu băzări cu cineva, nda, mlea...
Tukma nii ciuda pe web developeri si sysamini, cîtă lume dealor pe aici... :wink:
codeboost
12-14-2001, 06:26 PM
:smile:
Iaca mai este cate unul. Da despre ce sa bazarim noi aici ?
Eu nu stiu COM, in schimb rup bashnea in Windows API, multithreading, cod optimizat.
Paranoia nanosecundei, cu alte cuvinte.
In general, pe mine tare ma incanta ideea dezvoltarii unui joc. Dar iaca nu prea am cu cine :smile:.
Bion
12-14-2001, 06:54 PM
Codeboost, cîţi ani îi dăi foială în VC?
Eu de 2 ani profesionalino.
Referitor la joc: ai ceva idei?
apstudio
12-20-2001, 04:42 PM
Eu am idee de programare, dar n m-am afundat asha tare, in ultimul timp deloc, cindva doream sa invatsa VC, dar m-am lasat de chestii dinastea...!
Deci sa ne intoarcem la joc! acum nu trebuie sa fii cine shtie ce mare programior ca sa potsi face un JOC! (dar e de dorit sa fii :grin:)
Astazi personajele se fac cu o proga se exporta cu proge speciale in alte proge care dezvolta mai departe dvijocul! Daca va hotaritsi sa incepetsi un joc ma anuntatsi shi va ajut cu grafica! Numai ca mie imi place mai intii sa shtiu ce , cum shi cit! Sa shtiu mai dinainte scenariul.... Karoce cine o intseles davai sa ne apucam sa creem un joc MALDAVINESK :lol:
007
12-28-2001, 11:04 AM
Coroce s-a mai gasit unul care se alatura de ideile de mai sus. Programez de 4 ani C/C++, C++Builder, cunosc VC dar nu-mi place COM. :smile:
Daca ceva anuntati-ma. Macar ca nu sunt acum in Moldova, dar pot sa ajut si eu cu ceva poporul moldav.
Lanu
12-29-2001, 03:28 PM
Eu tot as incerca sa ajut cu ceva, nu am atita experienta ca 007 sau Bion dar sper sa fiu macar cu ceva de folos...
1.5 ani C++ si C++Builder (cu ajutorul lui 007) dar VC-ul am inceput sa-l studiez mai amanuntit alaltaieri :smile: - sper sa crestem vazind cu ochii :wink:
Bion
12-30-2001, 02:03 PM
007:
COM - de ce nu? :smile:
Acum practic tot pe Win32 se invirte in jurul lui, sau a bibliotecilor derivate, ATL, WTL, ...
007
12-31-2001, 11:24 AM
To Bion
nustiu de ce dar nu mi-a placut. Dar asta nu inseamna ca daca trebuie vor fi probleme cu intelegerea acestei tehnologii. Ca cum nu ti-ai invirti tot ajungi la obiectele din C++, si daca nustii notiunea de poliformism, incapsulare, ... ap departe nu ajungi. :smile:
Si mie pin-ce a fi imi ajunge ce MFC, VCL si STL + WinAPI. :wink:
_victor_
01-04-2002, 01:29 PM
Stiu si eu oleaca de VC++. Da nu prea am practica. Da invat repede. Cunosc MFC - ul. Asa ca daca aveti nevoie anuntati-ma
Bion
03-20-2002, 04:23 PM
007, COM nu o poti compara cu MFC sau STL, sunt 2 lucruri diferite cu sarcini diferite.
COM o poti compara cu Corba, de exemplu, nu e o biblioteca, ci o tehnologie.
ATL, care se bazeaza pe COM e o biblioteca, uite pe ea o poti compara cu MFC :grin:
In ceea ce priveste proiecte mari, ATL rupe MFC-ul in toate privintele, iar proiecte mici, WTL nu are concurenti.
O deosebire mare e ca MFC se bazeaza pe OOP (obiecte), iar ATL si WTL pe COM (tehnologie orientata spre componente, care incapsuleaza si pricipiile OOP, dar mai flexibila). Daca ai auzit, MS a elaborat o tehnologie noua, .NET, si eu cred ca peste vre-o 2 ani daca ai sa vrei sa ai un loc de munca mai bun, va fi necesar sa o cunosti ca pe MFC 4 ani in urma :smile:
Apropo, in urmatoarele MS OS (windows .NET etc.) MFC-ul nu va mai fi suportat, si el nu se mai dezvolta. Daca vrei sa mergi in pas cu lumea, cred ca e o idee buna de a uita de MFC. STL e alta treaba, cred ca mai are inca mult de trait :smile:
Iaca cam ce am vrut sa spun eu la tema COM.