PDA

View Full Version : Rolul femeii in societatea moderna

adrenalina
12-12-2006, 08:12 PM
am gasit un articol interesant si stiu ca mai este o tematica aproximativ ca asta, dar ii diferita...
cititi articolul si vedem daca iese o discutie interesanta.

Mentalitati
Femeile la putere fac copiii fericiti
Alexandra Badicioiu, Diana Lazar

Daca femeile ar fi egale in drepturi cu barbatii, 13 milioane de copii subnutriti ar avea ce sa manince, arata ultimul raport UNICEF, lansat ieri si in Romania.

Inegalitatea dintre sexe adinces te saracia din lume, arata in cifre cei de la UNICEF. Organizatia Natiunilor Unite pentru Copii sus-tine ca nu cere instaurarea matriarhatului prin acest raport. Faptele amintesc doar cum ar beneficia oamenii de un statut echilibrat al celor doua sexe in politica, profesie, dar si acasa.
mai departe aici http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8329&art=21639&cHash=be007f9c8a

PiggyEFromHell
12-13-2006, 01:33 AM
Eu o chestie nu inteleg... cel putin prin partile noastre... oare nu au femeile aceleasi drepturi pana la urma? Nu vorbesc de arabi, africani si alte state.

vitalic sprinceana
12-13-2006, 10:10 AM
am impresia ca, simpla cresterea, in proportie artimetica sau geometrica, a numarului de femei-deputate, femei-ministri sau femei presedinti, nu ar avea nici un efect.adevarata problema consta in criza modelelor, in faptul ca femeile, doresc sa semene intru totul barbatilor, iar visul unei femei emancipate este de a se asemui intru totul unui barbat puternic. e o prostie. nu am gasit inca nicaieri nici o teoretizare a rolului femeii in lume, prin prisma femeii si nu prin unghiul de vedere al barbatului..pana se produce mutatia asta vom avea, in politica si in societate, doar barbati (de 2 tipuri - barbati -barbati, si barbati de proasta calitate, adica femei)...succes tuturor feministelor

zorzonel
12-13-2006, 12:05 PM
e adevarata teza de lui vitalic. am mai citi chestia asta la erich from. in limba rusa am citit. femeia trebuie sa fie femeie asta in primul rand. insa nu conteaza unde ea se afla - in parlament, la minister sau acasa in pat cu barbatu. asta e deja secundar.

alyyy
12-13-2006, 02:02 PM
orice om in lumea asta are un rol anume..ca e femeie sau barbat, copil etc..fiecare isi aduce aportul in societate dupa cum considera ca necesar ar fi...
si apoi nu putem vb de rolul femeii in societatea moderna la fel in dif state...ca sa nu mai comparam conditia femeii din moldova cu cea din tarile europene ...
sa pastrat din veacurile trecute ca femeia sa fie inferioara..si aucma cind vb despre egalitatea intre sexe...(femeia poate face exact ceea si un barbat poate face in societate) parca am vb de nush ce descoperire stiintifica...asa cum vb prima data cind so descoperit cred netu:)
este o dezvoltare fireasca a naturii omului..lumii...si cine stie ce va fi pe viitor..peste citeva secole....sa se schimbe situatia radical la musulmani..si sa fie femeile teroriste si sai subjuge pe barbati:)0..
cine stie..
un lucru este cert...sa nu mai facem din asta o mare tragedie...daca un deputat sau om de afaceri e barbat sau femeie...mare brinza

vitalic sprinceana
12-13-2006, 02:54 PM
alyyy:

orice om in lumea asta are un rol anume

da, dar o mare parte din rolurile astea sunt prescrise si sunt luate drept firesti, desi ele nici nu ar trebui sa existe.

sa pastrat din veacurile trecute ca femeia sa fie inferioara..

e o prostie. femeia nu a fost inferioara, in general. a fost inferiorizata pronind din perspectiva barbateasca. si daca voi ati acceptat-o drept unica veridica, nu e problema noastra. or, in acest caz lumea pentru noi este foarte comoda. femeile sunt inferioare in societatea noastra din simplu motiv ca se pozitioneaza pe acelasi plan cu barbatul, accepta regulile jocului impuse de el. chiar si setul de valori al feministelor emancipate este unul barbatesc: succesul social ca valoare suprema, statutul axiologic inalt al faptului de a fi puternic, etc

este o dezvoltare fireasca a naturii omului..lumii...

este o dezvoltare fireasca a naturii barbatesti a lumii, a viziunii barbatesti a lumii . nimic mai mult, asa ca nu ne paste nici un pericol. ca vor conduce niste femei sau niste barbati nu e mare treaba atata timp cat actiunile lor se inscriu in logica barbateasca..

Umbreon
12-13-2006, 03:47 PM
am gasit un articol interesant si stiu ca mai este o tematica aproximativ ca asta, dar ii diferita...
cititi articolul si vedem daca iese o discutie interesanta.

Mentalitati
Femeile la putere fac copiii fericiti
Alexandra Badicioiu, Diana Lazar

Daca femeile ar fi egale in drepturi cu barbatii, 13 milioane de copii subnutriti ar avea ce sa manince, arata ultimul raport UNICEF, lansat ieri si in Romania.

... iar daca nu ar fi existat Peugeot , nu ar mai fi existat atentatele din 11 septembrie in State. In plus , cheltuielile militare ale statelor NATO pe 1 singur an ar fi suficiente sa acopere TOATE proiectele UNICEF pentru 100 de ani inainte. Interdependente ar mai fi multe , de tipul relatiei de proportionalitate directa intre evenimentele culturale si numarul accidentelor rutiere.

zorzonel
12-13-2006, 03:50 PM
femeia i-a delegat locul (am in vedere mai multe privilegii) barbatului dintr-un motiv as spune eu egoist. inchipuiti-va o societate unde de fapt femeile sunt acele care fac totul. cam antipodul societatii din prezent, unde barbatii fac 'totul' cum fac acum.

ei la un moment dat ajung la concluzia ca... ca sunt atat de groaznice si combative intre ele, ca nu pot imparti barbatii. si ajung ele la concluzia ca nu are cine sa le mai 'reproduca' - si atunci se gandesc. mai, da poate daca nu fac atat zarva poate se apropie barbatu ista si de mine. si uite ca zis si facut... fara zarva se apropie el de ea... cand te mai uiti ii place si ei procesu... si ajunge la concluzia ca mai bine mai putina zarva cu barbatu si mai mult la funduletul ei ajunge...

si trecura anii...

civilizatia feminina a progresat/regresat (asta cum vreti sa priviti). cele mai combative au murit deoarece nu se puteau apropia barbatii de ele, acele mai pasive mai des propuneau 'o oferta mai larga' si si si mai pui si multe alte si-uri si am ajuns la ceea ce am ajuns...

cam cinica poveste. ma intreb de ce in stiinta sunt mai multi barbati academicieni si mai putine femei. chiar daca si sunt - is combative si nu 'au ce oferi' - ontogeneza este o scurta repetare a filogenezei...

solara
12-13-2006, 06:36 PM
chiar si setul de valori al feministelor emancipate este unul barbatesc: succesul social ca valoare suprema, statutul axiologic inalt al faptului de a fi puternic, etc

Mda, si io cred ca forta femeilor sta in munca la cratita, in cresterea randamentului la pusul aspiratorului; cariera, functii de conducere...wtf? Sa speli geamurile pana le faci curate ca lacrima si sa torni copii peste copii - asta e rostul biologic al femeii, de aici ii va veni ei salvarea, emanciparea etc.Ce succes social? Femeia sa-si puna sacul in cap si sa nu ridice ochii nici macar in fata lu`barba`su.
Vitalic, tu te-ai nascut din femeie sau ai aparut prin diviziune?

adrenalina
12-13-2006, 09:03 PM
am impresia ca, simpla cresterea, in proportie artimetica sau geometrica, a numarului de femei-deputate, femei-ministri sau femei presedinti, nu ar avea nici un efect.adevarata problema consta in criza modelelor, in faptul ca femeile, doresc sa semene intru totul barbatilor, iar visul unei femei emancipate este de a se asemui intru totul unui barbat puternic. e o prostie. nu am gasit inca nicaieri nici o teoretizare a rolului femeii in lume, prin prisma femeii si nu prin unghiul de vedere al barbatului..pana se produce mutatia asta vom avea, in politica si in societate, doar barbati (de 2 tipuri - barbati -barbati, si barbati de proasta calitate, adica femei)...succes tuturor feministelor

vitalic, traim intr-o lume a barbatilor... regulile, valorile si normele au fost introduse de ei... este normal, ca dupa o perioada atata de lunga in care femeile au fost considerate cantitate neglijabila in mersul societatii la nivel, politic, economic si social, femeia sa isi doreasca sa fie implicata la nivel decizional in toate aspectele vietii cotidiene.
barbatii au intepretat ca femeile vor egalitate intre sexe... noi am cerut egalitate in oportunitati, egalitate in drepturile socilale (dreptul la vot, la munca, la educatie)... mai departe este problema fiecaruia cat este de doatat si de capabil.
eu nu vad de ce femeia nu ar avea dreptul sa aspite la statut social, la succes? in societatea de azi valoare ta este definita tocmai prin prisma succesul... teza ta vitalic sustine ultimul mesaj al solarei... pentru ca nu vad unde femeile ar putea sa se valorifice... daca nu in societate, atunci in familie... deci revenim la vechea menire a femeilor de a face copii si a spala sostete barbatului....
vitlaic, eu nu sunt feminista... a fost o perioada cand am fost. mi-a mai trecut de atunci, insa sa spui ca barbatul de proasta calitate egal femeie, este jignitor si dezamagitor... indiferent daca ai spus-o serios sau nu....
pentru a se produce mutati pe care tu o speri trebuie sa impartim societate in doua... si sa repartizam totul barbatilor si femeilor... pentru ca ltfel nu vad cum ar putea sa dispara concurenta intre barbati si femei....

e adevarata teza de lui vitalic. am mai citi chestia asta la erich from. in limba rusa am citit. femeia trebuie sa fie femeie asta in primul rand. insa nu conteaza unde ea se afla - in parlament, la minister sau acasa in pat cu barbatu. asta e deja secundar.

ce inseamna sa fii femeie daca nu ii cu suparare? definitie clara va rog, pentru ca altfel vorbim in clisee.

alyyy
12-13-2006, 11:34 PM
alyyy:

. si daca voi ati acceptat-o drept unica veridica, nu e problema noastra. ..
uite vezi cum ginditi voi majoritatea barbatilor....parca vati apara tot timpul...
nu tre sa ginditi asa marginalizat...
sa ginditi la general si astefl va fi cred mai simplu..asa fac eu d eobicei... si niciodata nu fac partajari in care lucruri tre facute de femeie care de barbati...
pentru ca asa s eintimpla in familie de exemplu..cea mai simpla institutie ...
femeia tre sa gateasca sa calce sa spele sa nush ce gindeste barbatu...barbatu tre sa taie lemne sa faca ceea ceea..etc..gindeste femeia etc..
ceea ce ma enerveaza...
ceea ce nu se refera si la mine...
probabil fac parte din minoritatea...

PiggyEFromHell
12-14-2006, 12:46 PM
Hai mah, sa fim seriosi... femeile nu fac altceva decat sa se planga ca nu sunt acceptate, ca e rau, ca daca ar fi femeile la conducere ar face si ar drege... ca barbatii astea nu au facut nimic in favoarea lor, ca ...

Nu inteleg o chestie, cine te opreste sa devii parlamentar(a)? Nu ai aceleasi drepturi in constitutie? Nu ai aceleasi drepturi in general? Ce faci tu in afara sa te plangi? NIMIC. Nu faci absolut nimic.

Iar ca sa vorbim de istorie... va plangeti ca inainte femeia facea ce zicea barbatul. E adevarat, mai e adevarat ca nu exista tehnologie, mai e adevarat ca din cauza asta majoritatea persoanelor munceau in camp, pentru ca nu existau masinarii si energie, pentru ca barbatii luptau in razboaie (bine, cu exceptii), pentru ca daca nu aveai pe cineva sa te apere era vai de capul tau... nu-i asa? Si acum nu tot acelasi lucru isi doreste o femeie? Pe cineva care s-o sustine? Nu asta faceti acum? Ne cereti sustinerea! Vrei sa te realizezi? Pune-te pe munca, dar sa nu plangi dupa cand vei ramane probabil cu o familie fractionata sau chiar fara (se intampla deseori).

Majoritatea femeilor se orienteaza spre lumea spectacolului ca sa isi arate un pic fundul si sa castige cateva mii pe trei poze nud. Ce altceva faceti?

Personal cred ca primul scop a femeilor e sa-si creasca copii proprii si apoi sa se gandeasca la orice altceva. Nu ma deranjeaza ca e politician (nu imi plac politicienii in general, dar mai ales una acasa). Nu ma deranjeaza ca e inginerA, avocatA, sportivA, medicA... daca reuseste bravo ei.

vitalic sprinceana
12-14-2006, 12:57 PM
solara:

Mda, si io cred ca forta femeilor sta in munca la cratita, in cresterea randamentului la pusul aspiratorului; cariera, functii de conducere...wtf? Sa speli geamurile pana le faci curate ca lacrima si sa torni copii peste copii - asta e rostul biologic al femeii, de aici ii va veni ei salvarea, emanciparea etc.Ce succes social? Femeia sa-si puna sacul in cap si sa nu ridice ochii nici macar in fata lu`barba`su.

felicitari, esti un "model 100%", cea mai pura dovada ca am dreptate...nu doream sa-mi pun in cap partea feminina a forumului dar, ma rog...
incepem cu lucruri elementare (nu alimentare, nu cratita, nu ceaun, si nu crescut de copii :) ):
- exista o lume sociala
- lumea asta sociala este constituita in jurul unor valori
- setul (seturile) de valori exprima o optica, o perspectiva asupra socialului, perspectiva creata in baza experientei sociale sau ca rezultat a unor interactiuni intre indivizi, grupuri sociale, natura, tot felul de alti factori
- setul de valori al lumii noastre este construit in ierarhii
- la varful ierarhiei stau unele valori considerate drept absolute
- in jos pe verticala, in ordine descrescatoare, valorile au o absolutate redusa...si
- intrucat, de cateva mii de ani barbatii sunt cei care dau tonul in viata sociala ( e o constatare, nu o ideologie), toata constructia asta valorica este construita in baza modului barbatesc de a vedea lumea...
mai departe, stiind ca, pe cale naturala , barbatii in vecii vecilor nu vor naste, acestia au impus ca valori supreme in lumea asta, chestii pe care ei le pot face: sa se impunga intre ei ca boutii (asta s-ar chema intr-un limbaj mai accesibil lupta, razboaie si tot felul de potlogarii din astea...), sa se insele reciproc ca prostii (asta s-ar chema business), si tot asa la infinit...in acest proces, gradul de absolut al valorilor feminine a fost redus pana la peiorativ. un sociolog francez, Pierre Bourdieu identifica elemente sexiste chiar in modul de cosntructie si functionare a limbajului..adica, vreau sa spun, ca au fost utilizate toate resursele :limba, cultura, religie pentru a construi o lume bipolara: la varful ierarhiei vor sta valorile barbatesti,c ele mai prestigioase, la baza ei, vor sta cele feminine, cele mai putin prestigioase...
acum, ce fac femeile emancipate din secolul 20 si 21 (cred ca si in 22 ...23.. vor face la fel)? ei bine, ele se straduie din toate puterile sa urce aceasta scara valorica, o accepta drept fireasca si se mai mira ca nu izbutesc..pai bine, mai femei, daca ne tot imitati, de vreo trei secole si nu faceti decat ceea ce consideram noi normal, firesc si prestigios ce sa va facem?? sa va inventam noi vre-un alt set de valori anume pentru voi, care ne-ar taia noua pamantul de sub picioare? ce suntem nebuni..pe noi situatia asta ne aranjeaza...pe voi...ce m-ar interesa??? chiar mila noastra (citeste emancipare) este o cosntructie pur barbateasca..iar emancipare voastra este de fapt cea mai mare subjugare...succes, vad ca va reuseste...

Vitalic, tu te-ai nascut din femeie sau ai aparut prin diviziune?

problema nu consta in faptul in sine, adica in natura. realitatea este cum este. avantajul nostru este ca toate sistemele de interpretare (si in primul rand cel mai principal, cel al esentei constructiei sociale) sunt construite dupa placul nostru si din calculul ca, ideplinirea lor 100 % va fi victoria noastra 100 %...

vitalic sprinceana
12-14-2006, 01:45 PM
adrenalina:

eu nu vad de ce femeia nu ar avea dreptul sa aspite la statut social, la succes?
nici eu nu vad de ce femeia ar fi lispita de dreptul asta. pe de alta partea, daca ma intreb ce este succesul, care sunt criteriile si conditiile lui, ma apuca frica pentru voi, femeile.

pentru ca nu vad unde femeile ar putea sa se valorifice...

intrebarea nu este "unde?", ci "cum?"...in rest, speram ca emancipandu-va veti dori sa ramaneti tot in societate

daca nu in societate, atunci in familie... deci revenim la vechea menire a femeilor de a face copii si a spala sostete barbatului....

constructia societate-familie nu trebuie sa fie antagonista, daca realizati asta, faceti un pas spre emancipare, si noi, barbatii, vom avea cu cine vorbi

insa sa spui ca barbatul de proasta calitate egal femeie, este jignitor si dezamagitor... indiferent daca ai spus-o serios sau nu....

am spus-o intr-un context, in afara lui afirmatia mea nu are sens..daca vrei sa ma invinuiesti de sexism si misoginism bazandu-te pe ea, va trebui sa citezi textul intreg...

pentru a se produce mutati pe care tu o speri trebuie sa impartim societate in doua... si sa repartizam totul barbatilor si femeilor... pentru ca ltfel nu vad cum ar putea sa dispara concurenta intre barbati si femei....

concurenta pentru ce? eu as vrea sa vad niste femei emancipate care sa poata gandi lumea in afara categoriilor: concurenta, succes etc...as vrea sa vad o lume feminizata, fecundata de niste valori feminine...
pe de alta parte, daca pui problema din perspectiva valorilor, nu conteaza cine are functia de a le aplica. conteaza faptul ca aceasta valoare sa fie respectata si considerata vesnica...si din acest motiv, cand voi femeile considerati drept eliberare suprema faptul de aplica in practica, de a ghida procesul social conform valorilor cosntruite de noi, atunci va compatimesc ...restul e apa chioara..

vitalic sprinceana
12-14-2006, 01:50 PM
alyyy:

pentru ca asa s eintimpla in familie de exemplu..cea mai simpla institutie ...
femeia tre sa gateasca sa calce sa spele sa nush ce gindeste barbatu...barbatu tre sa taie lemne sa faca ceea ceea..etc..gindeste femeia etc..

familia este ceva intim, viata familiala nu trebuie incorsetata in dispozitii, legi si norme...ci trebuie construita pe baza intelegerii tacite, a respectului reciproc si multor-multor chestii care unesc doi oameni straini si-i fac un tot intreg. si daca voi, femeile, desconsiderati familia opunand-o societatii (pe care o cosniderati superioara) nu vad de ce v-ati plange. nu faceti decat sa urmati planul trasat de noi...cand familia va fi integrata in societate iar societatea va fi integrata in familie vom mai vorbi despre femeie, rolul si definitiile ei...

alyyy
12-14-2006, 09:59 PM
familia este ceva intim, i...
insa gindirea majoritatii...ca fiind lege nescrisa pentru ei..influenteaza si caracterul acestor persoane in fa,milie..si nu vb aci de toti...ci de majoritatea..in special la noi in moldova...
mare rusine e pentru un baiat daca nu ar respecta dorinta partenerei de alaturi, daca sunt intro gasca de ex...incep comentariile din partea barbatilor...si se ajunge ca in majoritatea cazurilor ori e lasata balta femeia ca altfel nu se considera dinsul barbat...sau..ramine prost in fata asa zisilor prieteni....ceea ce nai sa intilnesti asta in alte parti..spre ex...cind merg in romania..femeia e sfinta(la general vb)...daca ea vrea asta asa se face...chiar am simtit diferenta de aia si majoritatea femeilor pleaca de la noi si sutn sigura ca vor pleca...
important e sa ai propriati personalitate si sa stii sa tio pui in valoare...ca esti femeie sau barbat nu conteaza...
asta incerc sa explic eu mereu prin posturile astea..da parca ma-ti intelege gresit...
sunt impotriva faptului ca femeile mereu se pling ca nau ceea , ceea sau altceva... ori noi insine suntem vinovati de ceea ce suntem ori asa sa intimplat sa fie...
cred eu ca sunt femei care nu reusesc in succesul afacerilor..politic etc..si dau vina pe neegalitatea in drepturi etc...
daca poti nimeni nu te opreste..sunt exceptii ca in orice alte cazuri..da nu numai un caz de femeie de cariera prospera cunoastem..
deci...
parerea mea unei femei ii sta bine si la cratita daca ea isi doreste asta..ii sta bine si la conducere daca ea-si doreste asta...si mama daca asta-si doreste etc.......fiecare isi alege cu mina sa ce sa faca..

alyyy
12-14-2006, 10:03 PM
Hai mah, sa fim seriosi... femeile nu fac altceva decat sa se planga ca nu sunt acceptate, ca e rau, ca daca ar fi femeile la conducere ar face si ar drege... ca barbatii astea nu au facut nimic in favoarea lor, ca ...

Personal cred ca primul scop a femeilor e sa-si creasca copii proprii si apoi sa se gandeasca la orice altceva. Nu ma deranjeaza ca e politician (nu imi plac politicienii in general, dar mai ales una acasa). Nu ma deranjeaza ca e inginerA, avocatA, sportivA, medicA... daca reuseste bravo ei.

adevar zici prietene...
insa cu crecsutul copiilor cred ca ambii parinti ar trebui sa se implice egal...ca nu sia dorit copii numa femeia...sa fim seriosi..nu sunt numa copii ei..un copil pe linga dragostea mamei are nevoie si de cea a tatalui...nu numa de banii lui...
deci la fel putem spune ca un tata pe linga politician etc.......tre sa fie si un tata bun...
asta e problema multora...delimitati anume lucruri..ce ar trebui sa fie facute de unul si altele facute de celalalt...
intro familie armonioasa totul se face impreuna ca sa iasa ceva impresionant....

eirene_md
12-14-2006, 10:08 PM

Nu inteleg o chestie, cine te opreste sa devii parlamentar(a)? Nu ai aceleasi drepturi in constitutie? Nu ai aceleasi drepturi in general? Ce faci tu in afara sa te plangi? NIMIC. Nu faci absolut nimic.

Ceva statistici publicate de biroul publicatiilor UE.

Diferenta salariilor barbat-femeie in 2001
Hmmmm....Cipru : 26% diferenta.
Olanda: 19% diferenta.
Latvia: 16%
Franta:14%
Polonia:12%
Cea mai mica diferenta e in Italia, unde un barbat primeste "doar" cu 6% mai mult ca o femeie.

Hmmm Piggy, cine vorbea de..."aceleasi drepturi in general"??

Aha ca sa nu fie neclaritati. Datele le-am luat dintr-un raport al UE. Puteti sa-l comandati pe publications.eu.int

vitalic sprinceana
12-15-2006, 09:50 AM
alyyy:
insa gindirea majoritatii...ca fiind lege nescrisa pentru ei..

relatia cu gandirea majoritatii, cu normele sociale, cu stereotipurile si prejudecatile celorlalti este treaba proprie a fiecaruia...daca cineva isi construieste familia dupa gura lumii, n-am decat sa-l plang (sau s-o plang)...

alyyy
12-15-2006, 10:16 AM
pai asta si se intimpla de fapt..intelegi?? nam zis ca e bine...da asta e realitatea...

PiggyEFromHell
12-15-2006, 02:23 PM
un copil pe linga dragostea mamei are nevoie si de cea a tatalui...nu numa de banii lui...
deci la fel putem spune ca un tata pe linga politician etc.......tre sa fie si un tata bun...
asta e problema multora...delimitati anume lucruri..ce ar trebui sa fie facute de unul si altele facute de celalalt...
intro familie armonioasa totul se face impreuna ca sa iasa ceva impresionant....

alyyy, nu poti sa faci impreuna aceleasi lucruri. Imagineaza-ti ca toti pe planeta asta ar deveni brusc muzicieni... cine ar mai face mancare? cine ar produce energie? cine ar avea grija de organizare?..etc. Daca ambii fac acelas lucru sau e inutil, sau nu mai nevoie de societate. Cei 2 trebuie sa se completeze, nu sa faca acelasi lucru.

Apoi, nu am zis ca un barbat nu trebuie sa fie un tata bun, dar rolul unui barbat in educarea copilului nu este imediat. Pana pe la 2-3 ani sau cu mine sau fara nu schimba nimic. Iar prin asta nu zic ca nu e important. E important, si nu am zis ca barbatii nu ar trebui sa ofere si atentia lor copiilor. Iar daca vorbim de bani, in teorie, ca specialist as putea produce mai multi bani ca o femeie. De ce? Pentru ca pot sa fiu mult mai bine pregatit ca o femeie. De ce? Pentru ca eu voi continua munca iar femeie are perioada in care e gravida si imediat urmatoare. Apoi daca femeia isi concentreaza majoritatea eforturilor asupra copiilor, astfel pot si eu sa am mai putina grija(de ce mananca, cum se imbraca...etc, chestiuni elementare dar esentiale, nu vb. de educatie) si sa imi concentrez atentia asupra muncii.

Prin asta nu am zis ca femeie trebuie doar sa stea in casa la cratita, am zis ca exista prioritati. Iar separarea rolurilor in familie e benefica fie ca tu crezi in asta fie nu, fie ca vei accepta asta, fie nu.

Ceva statistici publicate de biroul publicatiilor UE.

Diferenta salariilor barbat-femeie in 2001
Hmmmm....Cipru : 26% diferenta.
Olanda: 19% diferenta.
Latvia: 16%
Franta:14%
Polonia:12%
Cea mai mica diferenta e in Italia, unde un barbat primeste "doar" cu 6% mai mult ca o femeie.

Hmmm Piggy, cine vorbea de..."aceleasi drepturi in general"??

Aha ca sa nu fie neclaritati. Datele le-am luat dintr-un raport al UE. Puteti sa-l comandati pe publications.eu.int

Nu stiu de unde ai scos tu statisticile astea dar in caz ca sunt adevarate atunci sunt de acord ca nu e bine dar nu e problema mea (in care dintre tarile de mai sus traiesti?)... totusi, sunt de parerea ca inclusiv salariile trebuie sa fie atribuite pe merit, ore de munca efectuate. Teoretic nu poti avea mai multe ore de munca in caz de contract normal decat un barbat, poti sa-ti imaginezi si de ce.

iar in Italia femeia nu primeste mai putin ca un barbat... cel putin nu in partea nordica, adica partea dezvoltata. Posibil sa fie chiar invers.

PiggyEFromHell
12-15-2006, 02:26 PM
cind merg in romania..femeia e sfinta(la general vb)...

Asta unde?:))... Femeia e sfanta atunci cand e sfanta si nu cand nu e sfanta (sper ca vei intelege ce vreau sa zic).

alyyy
12-16-2006, 01:11 PM
alyyy, nu poti sa faci impreuna aceleasi lucruri. Imagineaza-ti ca toti pe planeta asta ar deveni brusc muzicieni... cine ar mai face mancare? cine ar produce energie? cine ar avea grija de organizare?..etc. Daca ambii fac acelas lucru sau e inutil, sau nu mai nevoie de societate. Cei 2 trebuie sa se completeze, nu sa faca acelasi lucru.

.

nai inteles ideea..sa incerc sati explic..
nu sa faca draga aceleasi lucruri in acelasi moment..si nu pune profesia cu activitatile cotidieneale unei familii..ma refeream la faptul ca sifemeia cit si barbatu pot face mincare..azi unu miine altu...in caz cind ambii sunt la servici..
ambii trebuie sa aiba grija de copil..etc..
ai inteles tu?

alyyy
12-16-2006, 01:15 PM
Apoi, nu am zis ca un barbat nu trebuie sa fie un tata bun, dar rolul unui barbat in educarea copilului nu este imediat. Pana pe la 2-3 ani sau cu mine sau fara nu schimba nimic. Iar prin asta nu zic ca nu e important. .

negindit vb draga...crezi ca la 2-3 ani un copil nu simte ce s eintimpla in jur? sa nu te miri apoi ca pe la adolescenta sau maturitate copilul va avea mai multa incredere in mama ecit in tine ca tata...da sa nu incerci sal cumperi cu banii..............pe urma mai discutam...

PiggyEFromHell
12-16-2006, 11:26 PM
Am inteles foarte bine alyyy. Posibil ca ai interpretat tu rau.

Si apoi, la varsta foarte mica eu nu sunt indispensabil. Normal ca atragi atentia unui copil daca e al tau. Te mai joci cu el, mai vb. etc. Dar mai putin ca mama. O data ce creste situatia se mai schimba.

alyyy
12-17-2006, 08:45 AM
ok..mai crestem...mai trecem prin asta..si mai vb la tema asta:)...

eirene_md
12-17-2006, 08:46 PM
Nu stiu de unde ai scos tu statisticile astea dar in caz ca sunt adevarate atunci sunt de acord ca nu e bine dar nu e problema mea (in care dintre tarile de mai sus traiesti?)... totusi, sunt de parerea ca inclusiv salariile trebuie sa fie atribuite pe merit, ore de munca efectuate. Teoretic nu poti avea mai multe ore de munca in caz de contract normal decat un barbat, poti sa-ti imaginezi si de ce.

iar in Italia femeia nu primeste mai putin ca un barbat... cel putin nu in partea nordica, adica partea dezvoltata. Posibil sa fie chiar invers.

Statisticile le-am luat dupa cum am mentionat deja dintr-un raport al Uniunii Europene, din anul 2005 ( unele date statistice sunt din 2001). Shi eu sunt de parerea ca salariile trebuie atribuite dupa merit shi cind spun dupa merit am in vedere ca pentru acelasi numar de ore lucrate, ar trebui sa primim atit femeile cit shi barbatii aceleashi salarii, lucru care nu e respectat in Europa.
Cit despre Italia, nu shtiu. Poate in Nord e asha cum spui, probabil Sudul duce la disproportii.

alyyy
12-18-2006, 12:52 PM
io de exemplu am lucrat toamna aceasta. la o fundatie poloneza aci in chisinau .si am primit cel mai mare salariu dintre toti colegii mei(baieti si fete)... daca muncesti primesti pe masura..daca nu...la fel:)...
acuma cu statistica asta...??????
probabil cind so facut sondajul au nimeri acele femei care beau ceai si isi vopsesc unghiile in timpul serviciului:)

Black
12-18-2006, 05:28 PM
lui vitalic:
daca-ti inchipui antipodul societatzii de azi, matriarhat, care crezi ca vor fi valorile care s-ar fi impus a fi valori de succes?
Nu crezi ca suita de valori s-ar intersecta cu acea de azi, care dupa spusele tale este un set de valori strict masculin?

adrenalina
12-18-2006, 06:25 PM
discursul lui vitalic este doar o forma mai moale a misoginismului. a imbracat cateva chetsiuni sociologie si filozofice intr-un discurs frumos... insa de fapt spune acelasi lucru ca si piggy intr-un mesaj in care spunea ca femeile nu is bune la nimic :D
normal ca nu pot cladi in cateva zeci de ani seturi de valori noi... nici sa le inventezi, nici sa le impui... plus ca avem valori general umane, care sunt valabile pentru ambele sexe... nu vad rostul de a inventa altele noi, cand se poate trai foarte bine ca astea... pana la urma eu cred ca nu noi trebuie sa ne schimbam... dar mentalitatea voastra a barbatilor trebuie sa sufere niste modificari.

pigyy... implicarea tatalui este la fel de importanta in primii ani din viata. pentru ca daca nu stabilesti cu copilul o legatura spihologica, spirituala, spuneti cum vreti, atunci nu o vei mai avea niciodata... asta este si greseala barbatilor care nu constientizeaza cat de mult percepe in copil in scutece si cat de importante sunt figurile reprezentative in viata lui...
tatal trebuie sa vorbeasca copilului in timpul sarcinii, pentru ca este demonstrat ca acesta reactioneaza... si se familiarizeaza cu vocea acestuia, care devine o necesitate... lasi totul pe seama femeii, atunci valoarea ta in cadrul familiei va fi de a fi banca... iti place statutul asta, nici o problema, asumati-l...

alyyy
12-18-2006, 07:11 PM
pigyy... implicarea tatalui este la fel de importanta in primii ani din viata. pentru ca daca nu stabilesti cu copilul o legatura spihologica, spirituala, spuneti cum vreti, atunci nu o vei mai avea niciodata... l...

asta incercam sai explic...dar l-am lasat se se confrunte cu realitatea cind va veni ea in acest sens:)...si o s amai vb pe forum atunci cum e cu viata d eparinte:)...

vitalic sprinceana
12-19-2006, 12:05 PM
adrenalina:
discursul lui vitalic este doar o forma mai moale a misoginismului. a imbracat cateva chetsiuni sociologie si filozofice intr-un discurs frumos...
nu ma astept la nimic mai mult de la o femeie anticipata. nu discuti argumente deci esti de acord cu mine, iar asta inseamna mai mult decat invinuirea ta de misoginisim, care este doar pentru statistica sau doar pentru poza de militant activ pentru emanciparea femeii. daca noi, barbatii, am dori emanciparea voastra cu adevarat v-am trimite intr-un pustiu sa mai meditati la cele vesnice, amcar pentru o vreme....

normal ca nu pot cladi in cateva zeci de ani seturi de valori noi...

de fapt ele se schimba cu viteza luminii. valoarea este o chestie sociala deci se schimba odata cu societatea. adu-ti aminte ca doar in MOldova timp de 15 ani s-au schimbat total seturile de valori sociale...

plus ca avem valori general umane, care sunt valabile pentru ambele sexe...

sunt unele mai valabile decat altele..simpla lor recunoastere nu genereaza atitudini discriminatorii, pe cand asezarea lor intr-un sistem de coordonate al prestigiului si al insemnatatii - da. adica, nu neg ca exista niste valori general umane, doar ca ele au o incarcatura diferita de prestigiu si insemnatate sociala...anume aici sta problema la care ar trebui sa ganditi voi...nu sa lipiti etichete.

nu vad rostul de a inventa altele noi, cand se poate trai foarte bine ca astea...

este pozitia omului primitiv care zice: de ce sa mai inventam focul, ne e bine si asa, vom astepta sa fulgere si sa aprinda natura vre-un vreasc in padure...

pana la urma eu cred ca nu noi trebuie sa ne schimbam... dar mentalitatea voastra a barbatilor trebuie sa sufere niste modificari.

paradoxal, istoria emanciparii feminine nu a insemnat o evolutie a constiintei femeii ci o slabire a lanturilor sociale de catre barbati...adica, cei care au evoluat au fost intotdeauna barbatii care trebuiau sa inglobeze in viata lor niste lipsuri aditionale: sa inteleaga ca femeia nu este un rob, ca are suflet...de fapt, insesi premisele teoretice si filzoofice ale amanciparii femeii au fost inventate de niste barbati cuprinsi de febra eliberarii omenirii...in sensul asta, emanciparea graduala a femeii este o dezvoltare progresiva a barbatului, care si-a inventat masina de spalat pentru a nu chinui femeia, a inventat si robotul de bucatarie pentru a nu transforma sotia in rob al bucatariei...adica noi evoluam, dar pe voi nu va vedem, unde sunteti???

vitalic sprinceana
12-19-2006, 12:18 PM
Black:
lui vitalic:
daca-ti inchipui antipodul societatzii de azi, matriarhat, care crezi ca vor fi valorile care s-ar fi impus a fi valori de succes?
Nu crezi ca suita de valori s-ar intersecta cu acea de azi, care dupa spusele tale este un set de valori strict masculin?

nu vreau matriarhat in nici un caz. ar fi doar o inversare a situatiei, si apoi, matriarhatul nu mai este posibil. el reprezinta o categorie istorica, nu filozofica, adica a fost valabil pentru o epoca, cu o anumita structura a societatii, si nu se stie in ce masura ar putea in genere sa existe in conditiile contemporaneitatii...
cat despre valori, problema e nitel mai complicata. intai ca nu doresc reinventari de valori si nascociri extraterestre. valorile care sun la moment sunt bune, daca se va gandi la ameliorarea lor. bunaoara eu sunt pentru valoarea "succes social" daca prin ea se intelege o excelare, niste performante extraordinare intr-un anumit domeniu, dar daca prin asta se intelege doar ca pentru a fi un caz de succes social trebuie sa faci multi bani, sa fii puternic fizic (si fetitele care privesc cu ochii in lacrimi concursurile de Mister Muscolo au o parte din vina pentru reproducerea acestui model) sau sa fii brutal atunci exista o anomalie. in acest caz nu ar trebui abrogata valoarea ci doar modificata, transformata. la fel si cu celelalte valori, gen barbatie, curaj, eroism, reusita, prestigiu etc

Black
12-19-2006, 01:19 PM
Cat de contradictorim putem fi numai de dragul de a ne arata "mushkii limbii"

Citat:
nu vad rostul de a inventa altele noi, cand se poate trai foarte bine ca astea...
este pozitia omului primitiv care zice: de ce sa mai inventam focul, ne e bine si asa, vom astepta sa fulgere si sa aprinda natura vre-un vreasc in padure...

ca apoi sa urmeze:

cat despre valori, problema e nitel mai complicata. intai ca nu doresc reinventari de valori si nascociri extraterestre. valorile care sun la moment sunt bune, daca se va gandi la ameliorarea lor

daca filtram si lasam sa treaca neobservate atacurile la persoana (care de fapt n-au adus nimic decat elogie egoului barbatesc, nu-i asa vitalie?) desprindem ideea subliniata de adrenalina, preluata de tine, vitalie, dar din alt capat:
adrenalina:

pana la urma eu cred ca nu noi trebuie sa ne schimbam... dar mentalitatea voastra a barbatilor trebuie sa sufere niste modificari.

vitalie:
istoria emanciparii feminine nu a insemnat o evolutie a constiintei femeii ci o slabire a lanturilor sociale de catre barbati...

Daca pin aci sunteti deacord unul cu altul, as aduce un mic adaos: evoluarea masculului, ca specie a carei forte fizice depaseste cea feminina, spre schimbarea setului de valori - din cele fizice spre cele morale - il apropie de acea, femela care a evoluat specific anume in aceasta directie. Si as spune ca nu merge spre o totala schimbare a setului de valori, ci spre un "melanj" echilibrat intre factorii ce compun ambele seturi.

vitalic sprinceana
12-19-2006, 02:00 PM
problema cu seturile de valori este ca o schimbare a lor presupune un proiect, un program de actiune si o ideologie, daca vrei, in sensul bun al cuvantului, conform careia aceasta schimbare sau modificare aa setului de valori va fi efectuata. ce ma frapeaza pe mine este ca nu exista un proiect feminin de emancipare, nu exista un program de actiune pur FEMININ, exista doar copieri ale proiectelor de grandoare barbateasca, nimic mai mult...imi dau seama ca valorile nu se schimba prin decret, dar schimbarea lor poate fi ghidata sau influentata astfel incat ele, valorile implementate, sa produca schimbarea sociala scontata. anarhia e buna, dar e in defavoarea feministelor intrucat cel maid es, stihiinic se reproduc modelel de dominatie barbateasca si nu cele ale tolerantei sau armoniei dintre sexe...

alyyy
12-19-2006, 03:37 PM
oare in cazul barbatilor:)..nu e la fel???? nu ne completam noi reciproc oare:)???? si nu inteleg de unde atita zarva din partea ta ca femeile ar fi prea revoltate..
oare de ce na fost intentia unei persoane de sex feminin la a deschide aceasta tema??? in cazul asta tot noi fetele suntem cele rele:)???

adrenalina
12-19-2006, 06:18 PM
vitalic discursuri din astea pline de patos am mai auzit, crede-ma... ca incerci sa diminuezi valoarea feminina, ca barbatul isi asuma rolul in tot ceea ce inseamna societate, etc... si din astea am auzit... ideea este vitalic ca pana la urma ai iesit dintr-o femeie si conform teoriei voastre ca femeia trebuie sa stea cu copiii, atunci ea este de fapt liderul acestui pamant... pentru ca fara educatia, grija si daruirea ei nu ai fi acum unde esti vitalic. trebuie sa ii multumesti mamei tale pentru toate scutecele, mancarea, suptul, trezitul din 3 in 3 ore ca sa te hraneasca, schimbe, etc... cred ca mama ta ar fi foarte recunoscatoare pentru ideile tale... s-ar simti flatata...

unde se schimba domnule valorile sociale? avem legi nescrise care nu se schimba... ca se schimba limba, conducerea, etc... asta da, dar intr-un final toti suntem controlati de aceleasi legi... din cate stiu toti merg la scoala, toti stiu ca trebuie sa invete, ca trebuie sa se casatoreasca, ca trebuie sa aiba succes, ca trebuie sa aiba grija de familie, ca femeia ii inferioara barbatului, ca femeia sta la cratita si barbatul aduce bani, etc... nu vad ce s-a schimbat cu viteza lumii aici in MD... pur si simplu folosesti argumente care suna bine si pot aburi pe multi, dar nu pe mine.

faza cu trimisul in pustiu si voi barbatii sa decideti asta, imi demonstreaza simtul de posesiune pe care il aveti si mai ales senzatia ca puteti dispune de noi asa cum vreti... daor sa porunciti si noi executam... cred ca argumentarea mea ii de prisos, mai ales limbajul si jignirile tale demosntreaza ca am avut dreptate cand am spus ca esti ca piggy... citeste mesajul de la pagina cealalta si o sa te regasesti.

cat despre valori... noi ne-am asumat in continuare rolul de a sustine familia, avem dorintsa de a continua specia, suntem devotate pentru familie, etc... iubim frumosul, nu suportam violentsa, etc... valori feminine exista... si ceea ce va sperie pe voi este faptul ca se extind in societeatea de azi si regasiti multe din ele in voi, de fapt... astfel egoul masculin reactioneaza ca ars, pentru ca ii scade din imagine... de fapt ce va doare pe voi este faptul ca daca inainte controlul vostru era mai mare si lumea voastra nu era invadata, acum acest lucru nu mai este posibil... exista o forta care nu va mai permite sa conduceti dupa cum vreti voi, care la randul ei are puterea de a controla si care a schimbat mult coloritul social. nu mai sunteti voi unici destepti... unicii culti si asa mai departe... a aparut concurenta si din partea cui??? a acelor cantitati neglijabile care lesina la primul fir de sange... si pe voi asta va face sa va simtiti amenintati? si cum vreti sa rezolvati asta? tot din presul psihologic de pune pe umerii nostri faptul ca daca vrem emancipare atunci tre sa fceti asa si asa... iar cum spuneti voi... de parca drepturi egale ar fi un privilegiu, nu un drept...
orgoliul, mandria, incapatanarea nu sunt ale noastre si nici nu le urmam in cariera noastra... insa pentru a supravietui in jungla voastra a barbatilor trebuie sa fim mult mai puternice decat voi. si suntem. pentru ca pe langa munca, familie mai avem de suportat la lucru desconsoderarea masculilor din echipa, glumele voastre proaste si deochiate, sau pur si simplu indiferenta voastra... iar acasa cam acelasi lucru, numai putin mai nuantat...

asa ca vitalic, data viitoare cand imi raspunzi fa bine si ma gandeste-te la ce vorbesti. desprinde-te de ingamfarea asta masculina prosteasca si vezi de unde vii... in primul rand... dupa care nu cred ca sunt dispusa sa iti suport jignirile, indiferent de cat de aprins esti.

Black
12-19-2006, 06:50 PM
offtop:
t-aare ma mai maninca minile sa pun un articol in rusa aci, dar cu o bere cred ca nu mai scapatzi... :)
imi fac meniul de p-acu

Frontist
12-20-2006, 04:54 AM
Ce lupta apriga in a separa barbatul de femeie, fiecare cerindu-si drepturile...

Dar barbatul poate fi implinit cu adevarat doar alaturi de o femeie, doar astfel devin una, o imbinare armonica a barbatului si femeii, iar cu ce se vor ocupa pina la urma ramine a se hotari in cadrul familial.

De ce atita lupta pentru afirmare si emancipare, as crede ca cineva are intentia de a distruge femeia si traditia de familie, prin ostracizarea femeii si barbatului pe tarimul individualismului si unei lupte a drepturilor.

Dar e pacat Pentru ca fiecate merita sa fie fericit, si fiecare isi alege ce va lucra ce fa face, va fi familista si mama a 5 copii, sau va fi politician si om de stat iar sotul casnic, este o chestie intima, dar lupta pentru separarea Barbatului de femeie prin intermediul drepurilor omului mi se pare dezumanizanta, pentru ca doar impreuna se poate trai in armonie.

alyyy
12-20-2006, 03:43 PM

ceea ce spuneam eu ....

PiggyEFromHell
12-20-2006, 07:58 PM
adrenalina, nu am zis ca femeia nu e buna de nimic. Am zis ca exista o adaptare mai puternica a barbatilor la ceva si a femeilor la altceva. Si nici nu am zis ca nu ar trebui sa faca ceea ce facem noi. Chiar deloc, daca reusesc sa faca totul chiar e ok. Nu sunt pentru subjugarea femeilor de catre barbati, sau sa stea doar la cratita. Nu am zis asta nu stiu de ce ai inteles asa. Nu am zis nici ca unul e superior altuia.

alyyy, cand va veni vorba de copilul meu nu iti fa griji, va avea atentia mea. Pentru mine ca exemplar uman valoarea cea mai mare e familia. Dar mai e si adevarat ca nu ma grabesc sa-mi intemeiez una proprie:).

adrenalina
12-20-2006, 09:48 PM
Frontist nu incercam sa separam femeia de barbat, incercam sa discutam niste realitati cu care ne confruntam atat femeile, cat si barbatii. este o lume in schimbare si aceste conflicte de gen apar permanent...

ei piggy, bun, te cred pe cuvant :D

Umbreon
12-20-2006, 10:16 PM
adrenalina, nu am zis ca femeia nu e buna de nimic.

Eu confirm .. Caci de fapt asta spuneam eu :lola:

eirene_md
12-20-2006, 11:42 PM
Umbry..uuuuu pregateshte-te ca sa auzi cuvinte frumoase de la toate noi, fetele :P
Nu suntem bune de nimic?? Ash vrea sa vad cum o sa rezishti mai mult de jum. de an fara noi, femeile. Ca sa nu mai vorbim de procreatie :D

Umbreon
12-21-2006, 01:09 AM
Nu suntem bune de nimic?? Ash vrea sa vad cum o sa rezishti mai mult de jum. de an fara noi, femeile. Ca sa nu mai vorbim de procreatie :D

Ai dreptate ... Sunteti totusi bune de ceva :lola:

Arina
12-21-2006, 01:14 AM
prefer sa nu fiu buna de nimic... si barbatul sa faca mancare, curat, sa creasca copilul, sa aduca banul, sa vina cu propunerile de calatorii, distractii etc.

vitalic sprinceana
12-21-2006, 11:34 AM
adrenalina:

ca incerci sa diminuezi valoarea feminina, ca barbatul isi asuma rolul in tot ceea ce inseamna societate, etc...

in lumea pe care o vedem eu si tu zi de zi asa este...eu tot icnerc sa-ti arat o cale spre o posibila schimbare, dar vad ca iti place mai mult sa stai in spatele sloganelor feministe decat sa accepti provocarea. ma rog, eu nu am nimic de pierdut.

ideea este vitalic ca pana la urma ai iesit dintr-o femeie si conform teoriei voastre ca femeia trebuie sa stea cu copiii, atunci ea este de fapt liderul acestui pamant...

nu-mi place sa ma autocitez, dar o s-o fac: simpla lor recunoastere (a valorilro) nu genereaza atitudini discriminatorii, pe cand asezarea lor intr-un sistem de coordonate al prestigiului si al insemnatatii - da. adica, nu neg ca exista niste valori general umane, doar ca ele au o incarcatura diferita de prestigiu si insemnatate sociala...anume aici sta problema la care ar trebui sa ganditi voi...

unde se schimba domnule valorile sociale? avem legi nescrise care nu se schimba... ca se schimba limba, conducerea, etc... asta da, dar intr-un final toti suntem controlati de aceleasi legi... din cate stiu toti merg la scoala,

exact, toti merg la scoala, dar invata altceva decat ceea ce invatau acum 20 ani (nu ma refer la fizica sau la astronomie, ci la obiectele care influenteaza direct constiinta de sine, de apartenenta sociala si etnica a individului precum istoria, etica, economia, literatura)...

ca femeia ii inferioara barbatului

asta nu se invata la scoala, e mai imbibata de social si de educatie, inclusiv gradinita, decat crezi tu...

pur si simplu folosesti argumente care suna bine si pot aburi pe multi, dar nu pe mine.

pur si simplu, ca se economisesc timp, o sa-ti spun ca, cred ca problema feminismului si a emanciparii feminine este impiedicate de unele imprecizii, neadevaruri , dezechilibre in sistemul de valori social, si mai ales in partea ce tine de investirea cu incredere si prestigiu social a unor valori, si dezagrearea altora...

faza cu trimisul in pustiu si voi barbatii sa decideti asta, imi demonstreaza simtul de posesiune pe care il aveti si mai ales senzatia ca puteti dispune de noi asa cum vreti... daor sa porunciti si noi executam...

din contra, cred ca e metoda terapeutica buna.. acum cateva mii de ani, unul a mers in pustiu si a schimbat radical viata omenirii (e vorba de Hristos)...acolo, in pustiu a avut parte de niste revelatii divine si a pus inceputul unei noi religii...de asta v-as fi trimis si eu in pustiu...pustiul inseamna de fapt, privitul lumii dintr-o parte, de sus, de jos, din dreapta, din stanga...

si ceea ce va sperie pe voi este faptul ca se extind in societeatea de azi si regasiti multe din ele in voi, de fapt... astfel egoul masculin reactioneaza ca ars, pentru ca ii scade din imagine...

n-ai inteles nimic. ne frustram cand vedem ca nu faceti altceva decat sa ne imitati, sa copiati modul nostru nihilist de a ordona lumea, de a o desacraliza, de a o vedea doar in indici cantitativi, de a o dezumaniza, de a o cosntrui doar in baza relatiilor de putere. noi am parcurs acest drum pana la capat si stim ca dincolo de el nu este nimic.. intelege cum vrei, dar ma ingrozeste gandul ca din spate vin femei emancipate care doresc acelasi lucru ca noi barbatii: sa fie razboaie ( o doamna, demnitar american, foarte emancipata de altfel se hlizea cu placere cand a ordonat bombardarea Belgradului), sa invinga cel mai puternic (cel fara angajamente morale, cel fara nici o legatura cu socialul, cel care sa calculeze lumea doar in dolari)...intelege cum vrei, nu-mi pasa. va plangeti ca valoarea de prestigiu a familiei a scazut dar nu este doar vina noastra. este, in egala masura si a voastra, care ati acceptat ca familia este o bariera in calea succesului in societate (logica barbateasca perfecta...) si deci va visati desprinse de familie ca niste monumente ale nu stiu cui...si nu stiu ce...problema voastra, eu nu am nevoie sa ma emancip..cadrul social imi ofera destule cai...

a aparut concurenta si din partea cui??? a acelor cantitati neglijabile care lesina la primul fir de sange... si pe voi asta va face sa va simtiti amenintati?

lasa elanul retoric, ca e inutil... si eu tremur la prima suvita de sange dar nu asta conteaza...

insa pentru a supravietui in jungla voastra a barbatilor trebuie sa fim mult mai puternice decat voi.

solutia problemei feminine nu este sa tranformi jungla umana intr-un pustiu, deasupra careia va trona femeia sau egalizatea absoluta dintre sexe ci de a imbuna jungla, de a o preface padure imbietoare cu poieni racoroase, unde vor fi valabile alte legi decat cea a supravietuirii celui mai puternic...succes

PiggyEFromHell
12-21-2006, 05:53 PM
Eu confirm .. Caci de fapt asta spuneam eu :lola:

Vezi? Eu nu am sus-o niciodata... dar in gandul meu:))

2008.