Vreau sa intreb crestinii: "Sunteti voi crestini adevarati?"
Nu va pripiti cu intrebariile! Gindeti-va cine e pentru voi Dumnezeu! Il cinstiti voi oare cum trebuie! Sunt sigur ca sunt putini din voi care sunt crestini adevarati! Multi sunt ateisti. cu toate ca nu-si dau seama de aceasta! El poate fi pentru voi ca un anticariat provenit de la bunica! Unii nici nu-le pasa de asta, si cu tote ca se numeste crestini nu respecta nici o dagma a crestinismului! Si va numiti crestini?
Aliona
12-10-2006, 02:58 AM
Beep, ce doresti sa auzi , un raspuns clar precum ca cineva este crestin adevarat dupa care sa-l poti ataca sau o constientizare a faptului ca suntem cu totii pacatosi?
Nu uita ca Isus a spus cel ce nu are pacat sa arunce primul cu piatra in mine, si nu a urmat nimic dupa asta nici o piatra de nicaieri...
Toti sintem pacatosi si toti avem datoria de a ne mintui, insa cine se pocaieste sau incearca a pune intrebari despre necesitatea pocaintei este alta tema de discutie.
QoderoBay
12-10-2006, 01:00 PM
Pentru inceput e necesar de a defini ce se intelege sub notiunea de Dumnezeu?
1. Daca Dumnezeu este acel glas care s-a adresat lui Moise, sau cu alte cuvinte este Cineva din lumea spirituala, care a intrat in contact cu oamenii, atunci:
- pentru mine Dumnezeu este doar unul din Invatatori din lumea spirituala la care eu pot sa ma adresez si care ma poate ajuta ca eu sa inteleg mai bine lumea.
2. Daca Dumnezeu la fel este Cineva, din lumea spirituala, dar nu apartine doar unei anumite religii, crestinism, budism, islam, etc, daca il privesc pe Dumnezeu ca Seful sufletelor, pentru ca logic la fel cum pe pamant exista un Sef, si in cer ar trebui sa existe un sef, si atunci acest sef are prea multe pe capul sau si nu prea cred ca anume el s-a adresat lui Moise, mai degraba spiritul care s-a adresat lui Moise este cineva de rang inalt dar nu este Dumnezeu. Poate gresesc, nu exclud. Dar oricum, in acest caz:
- Pentru mine Dumnezeu este Seful lumii spirituale, care conduce lumile spirituale inalte, cu alte cuvinte raiul, si care conduce cu toti ingerii. Eu personal cred ca as putea sa apelez la ajutoul lui, desi cred ca acest Dumnezeu e mult mai puternic, si el lucreaza doar cu lumea spirituala, iar cu lumea materiala lucreaza altii, ingerii, sau cei pe care Dumnezeu ii trimite.
3. Daca Dumnezeu nu este Cineva, dar este doar o notiune care defineste Ceva ce exista si totodata nu exista, ceva ce sustine existenta lumii spirituale si a celei materiale, ceea ce se numeste Dao (sau Tao), este ca un fel de baza pe care sunt construite si exista toate lumile, spirituale (raiul, iadul), materiale, nu este un corp, un spirit ca atare, cum ar fi spiritul omului, al pamantului, al universului, este Ceva fara de care nu poate exista totul, este ceea de la ce s-a inceput totul. Atunci:
- pentru mine acest Dumnezeu, sau poate mai bine Dao, nu este nimic, eu doar il constientizez, pentru ca eu singur sunt construit din acest Dao, el este in mine si in afara mea, adica eu sunt Dumnezeu, dar cu diferit nivel energetic, si atunci singurul lucru care ma deosebeste pe mine ca suflet care s-a incarnat in materie de un suflet care traieste in lumea spirituala inalta, raiul (spre exemplu Iisus, Budda, Mahomed), este doar nivelul energetic si informatia pe care o detin, sau intelepciunea. Ei au un spirit atat de puternic incat singuri isi pot construi un corp material, eu am un spirit atat de slab, ca pentru a ma naste pe pamant eu am nevoie de ajutorul altui corp, de o mama care sa ma hraneasca si de un tata care sa-mi dea un impuls ca sa ma nasc.
Beep
Defineste cine este un crestin adevarat? cel care se duce in fiecare zi la biserica? care respecta dogmele bisericesti?
Eu sunt crestin adevarat, DAR mie nu-mi pasa de dogmele bisericesti, eu nu ascult ce-mi spune preotul, eu ascult ce-mi spune Dumnezeu, si chiar daca azi eu nu reusesc sa-l aud pe Dumnezeu, si chiar daca azi eu voi gresi, oricum nu ma tem si merg mai departe pentru ca odata si odata eu voi reusi sa-l aud pe Dumnezeu.
Pentru ce ar trebui sa ascult eu dogmele acestea bisericesti, cand ele toate reflecta doar dorintele oamenilor, necesitatile oamenilor, cei care le-au creat au considerat la momentul respectiv ca ar fi mai corect ca oamenii sa se dezica de anumite lucruri pentru a ajunge mai repede la Dumnezeu. Ei singuri nu stiau cum e mai bine, dar au impus aceste legi la toti oamenii.
De ce ar trebui eu sa mai tem sa gresesc? Daca corpul meu cere sa manince carne de porc, sa bea vin, sa iubeasca o femeie, de unde stiu eu ca acest lucru este gresit? doar pentru ca altii considera ca este gresit? Eu stiu un lucru sigur, daca greselile mele ar fi fost atat de mari, eu demult as fi murit. Daca aceste lucruri nu ar fi necesare, ele nu ar fi existat, sau corpul meu nu le-ar fi cerut, la fel cum eu nu am necesitate sa mananc pamant, sau alte lucruri, daca corpul cere inseamna ca azi eu am nevoie de acest lucru. Altii omoara oameni si traiesc pana la batranete. Daca eu ma voi teme de greseli, atunci eu nu voi evolua si foarte greu voi afla adevarul. De ce eu trebuie sa ma tem de ceva sau de cineva? doar pentru ca voi muri si voi nimeri in iad? eu si asa voi muri peste vreo 70 de ani, de unde sa stiu eu daca nu voi nimeri in iad? doar pt ca mi-a spus cineva? si de unde sa stiu eu ca in iad e mai rau ca in rai? In timpul URSS tot se spunea ca in SUA e mult mai rau de trait, si ca sistemul respectiv era perfect.
Oamenii gresesc, de aceea si suntem oameni. Fiecare intelege diferit lumea. Eu nu sustin ca eu am dreptate si viziunea mea asuprea lumii este cea corecta, dar eu sustin ca cea mai buna alegere este sa dai intrebari, multe intrebari, si sa nu ma tem de greseli, dar sa incerc singur. Daca la cineva nu s-a primit, si el a considerat ca asa a fost gresit, la mine ar putea sa se primeasca, si atunci eu ar trebui sa strig la toti ca asa este corect.
Eu am fost un ateist, inrait, chiar imi permiteam sa batjocoresc Biblia in fata rudelor, dintre care majoritatea umblau regulat la biserica, ma enervam pe ei, si le spuneam ca sunt manipulati. Ei si? iata am gresit, acum eu inteleg ca n-am avut dreptate, dar am inteles singur, acum eu simt. Iar rudele nu sunt suparate pe mine deloc. Timpul lecuieste totul :) In schimb eu am reusit sa inteleg lumea altfel, si nu mai sunt cu ochii legati, asa cum eram.
QoderoBay! E spus in Biblie! "Cine v-a schimba un cuvint din Biblie, mai bine sa-si lege o piatra de git si sa se arunce in apa"! Cred este valabil citatul si pentru tine! Iti consideri valabila religia? Daca se poate numi asa . Mai degraba seamana ca o ideie religioasa! Dupa ce am citi totul pot spune cu siguranta ca ai deviat cu mult de la crestinism.
Aliona! Titlul a fost: "cine e pentru voi Dumnezeu"! A! Recunosc ca am deviat de la ceea ce am vrut sa zic! Vroiam sa spun ca printre multime de pacate cine a mai ramas pentru noi Dumnezeu!
Spencer
12-14-2006, 11:16 PM
[QUOTE=Beep;156744]Vreau sa intreb crestinii: "Sunteti voi crestini adevarati?"
[QUOTE]
Ciudat mod de a intreba o categorie de oameni dk se incadreaza intr o anumita categorie (crestinism), chiar dk initial ii incadrezi (prea-poate inconstient) in acea categorie.
Beep, dk a fi crestin inseamna a fi sluga(vezi dogmele la care te ai referit), atunci pot sa spun cu mare bucurie ca asa o publicitate nu mi trebuie. Interesanta chestie ca insisi crestinii nu se inteleg unii cu altii in privinta dogmelor(vezi catolicii). Dk a fi crestin inseamna a crede(dar nu este asa), atunci discutia se schimba.
Numai bine
Abenpace
12-15-2006, 03:49 PM
Aliona, ai avut dreptate. Beep arde de nerabdare sa bata botu pacatosilor :)
_candid_
01-11-2007, 12:00 PM
Vreau sa intreb crestinii: "Sunteti voi crestini adevarati?"
Nu va pripiti cu intrebariile! Gindeti-va cine e pentru voi Dumnezeu! Il cinstiti voi oare cum trebuie! Sunt sigur ca sunt putini din voi care sunt crestini adevarati! Multi sunt ateisti. cu toate ca nu-si dau seama de aceasta! El poate fi pentru voi ca un anticariat provenit de la bunica! Unii nici nu-le pasa de asta, si cu tote ca se numeste crestini nu respecta nici o dagma a crestinismului! Si va numiti crestini?
Ce-i cu repetitia pronumelui "voi"???? De ce ar trebui sa-ti pese cine suntem noi, daca suntem creshtini cu adevarat sau nu...???
Tu ce ai stea-n frunte?????
Tu pe tine intreabate, cine esti tu si in cine crezi... Altii mai putin sa-ti pese. shi dupa ce ai sa gasesti raspunsul "coresct" (cine shtie daca exista el...)
Sunt sigur ca n-ai sa mai pui astfel de intrebari stupide.
Spenea cineva: "Datoria lui Dumnezeu este sa ne ierte"...
surcufft
02-12-2007, 09:40 PM
o super entitate ce poate hotari tot,si pune in aplicare tot.
Umbreon
02-13-2007, 04:01 AM
La moment John Nash , dar se schimba cu timpul probabil ...
Raspuns la intrebarea threadului: o mare farsa, la fel ca ceilalti ~3000 de zei din istoria omenirii.
nelun
04-09-2007, 04:57 PM
Iar tu esti o gluma proasta?! Un rod al hazardului?
dor007
04-09-2007, 07:39 PM
Un instrument al creştinilor, ortodocşilor, eudaismului, egoviştilor ş.a.m.d de a-ţi învîrte minţtea şi a te jefui în folosul unui grup restrîns de lideri.
Iar tu esti o gluma proasta?! Un rod al hazardului?Totul este un rod al hazardului, inclusiv faptul ca noi scriem aici pe forum.
Desigur, hazardul in acest caz e marginit la anumite limite.. pune mana si studiaza putin statistica, probabilitati si teoria haosului :)
nelun
04-10-2007, 12:02 AM
Ha! Ha! Si cu stiinta experimentala cum ramane?
Ce-ai cu ea?:) Isi face treaba foarte bine fiindca subiectul studiat de ele are gradul de hazard sub anumite limite.
De ex 2 bile identice nu sunt deloc identice dpdv al aranjamentului spatial al atomilor, insa pentru studierea gravitatiei detaliile alea sunt nesemnificative.
Stiai ca o bila (sau orice corp de altfel) poate sa se apuce sa sara in sus singur daca momentul cinetic al agitatiei termice se alineaza pe aceeasi directie/sens? :) Totusi chestia asta are o probabilitate atat de mica incat se gata universul de miliarde de ori pana cand o sa sara bila singura..
nelun
04-10-2007, 12:58 AM
Ce-ai cu ea?:) Isi face treaba foarte bine fiindca subiectul studiat de ele are gradul de hazard sub anumite limite.
De ex 2 bile identice nu sunt deloc identice dpdv al aranjamentului spatial al atomilor, insa pentru studierea gravitatiei detaliile alea sunt nesemnificative.
Stiai ca o bila (sau orice corp de altfel) poate sa se apuce sa sara in sus singur daca momentul cinetic al agitatiei termice se alineaza pe aceeasi directie/sens? :) Totusi chestia asta are o probabilitate atat de mica incat se gata universul de miliarde de ori pana cand o sa sara bila singura..
Multe minuni i-au mai trebuit hazardului ca sa genereze ceea ce exista in lumea asta de la anorganic la viata in toata complexitatea ei. E nevoie de mai multa credinta in stiinta decat in religie!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.