Care este cel mai important lucru in viata noastra mica de 90 de ani, din care 15 ani noi nu putem modifica nimic. Asa ca ne raman vreo 75 de ani de trait. Si atunci de ce noi traim? Oare ce este cel mai important? Oricum vom muri cu totii.
capsunica
11-03-2006, 10:56 PM
Armonia, buna intzlegere shi sa shtii ce sa vrei...
In rest... FREEDOM!!!!!!!!!!!! cred ca asta e cel mai important... fara libertate(in alegeri, gandire...), nimic nu are rost!!
Spencer
11-04-2006, 09:36 PM
existenta... asta este important.
Umbreon
11-05-2006, 01:02 AM
existenta...
... a zis Spencer pe un ton filozofico-fatalist ...
Tu ai citit denumirea temei ,bai ? :D
Frontist
11-05-2006, 01:53 AM
Sa ne mintuim sufletul, consider cel mai important lucru, in rest desertaciuni sunt toate.
Cel putin asta este valabil pentru mine...
www.credo.ro
QoderoBay
11-20-2006, 02:16 PM
Ce inseamna a mantui sufletul??? Explica cum intelegi tu acest lucru :)
Kory
01-02-2007, 06:43 PM
Absolut de acord cu Frontist.
Fara mantuire suntem pierditi si nimic nu-si are rostul. As mai adauga ceva: sa lasi in urma ceva valoros, ceva frumos, ceva care ar fi de real folos cuiva. Stiu eu, poate chiar atitudinea, felul de gandire sau altceva ar putea fi... Asa cred eu.
Voi?..
Kory
01-02-2007, 07:00 PM
Ce inseamna a mantui sufletul??? Explica cum intelegi tu acest lucru :)
Dupa mine asta inseamna sa fii iertat de pacate, sa fii indreptatit si stramutat din imparatia intunerecului in familia copiilor lui Dumnezeu. Asta inseamna sa traiesti in viata un moment cand iti dai seama ca esti pacatos, dar neputand sa te mantuiesti singur, cu propriile eforturi, sa ceri sa te mantuiasca Dumnezeu prin Jertfa Fiului Sau Isus, care a murit pentru a ne infia si pentru a ne demonstra dragostea Tatalui ceresc. Asta inseamna sa ai increderea ca dincolor de moarte este ceva mai bun, ceva si Cineva care dainuieste vesnic. Asta inseamna sa te pui la dispozitia Lui chiar de aici, de pe pamant, pentru a avea influienta asupra acestei lumi inglodate pan'la urechi in pacate si faradelege. Asta inseamna sa fii "sarea pamantului" si "lumina lumii", cuvintele Mantuitorului, pentru a lumina celor ce sunt in intunerec si pentru a-i ajuta pe cei pierduti sa gaseasca un Parinte, care nu-Si abandoneaza copiii.
ADmirALL
01-02-2007, 07:02 PM
.....s-O folosesti din plin, sa n-astepti ca miine va fi mai bine ca azi, sa te bucuri de orice maruntus......
alyyy
01-02-2007, 11:41 PM
sa-ti mentii personalitatea...pentru mine e cel mai important sa fii tu insuti..sa nu fugi mereu dupa chestii fara sens in timp...sa fii simplu...
QoderoBay
01-05-2007, 03:38 PM
=> Banii – Daca scopul vietii devin banii, ei se vor acumula, multi, eu voi deveni foarte bogat, dar nu inseamna ca voi fi si fericit. Eu voi muri, iar banii vor ramane in urma, iar in urmatoarea viata cand ma voi naste nu voi mai tine minte modalitatea cum sa devin din nou bogat si voi incepe totul de la inceput. Banii sunt necesari doar pentru a-mi atinge alte scopuri si cu cat ei sunt mia multi cu atat scopul poate deveni mai mare si schimbarile vor fi mai mari.
=> Sexul – Toate dorintele mele sexualre au necesitate de a fi satisfacute. Barbatii doresc sa posede pe orice femeie frumoasa. Daca sexul devine un scop al vietii, eu pot evolua. Pot invata ЪМЪС, NLP si peste 5-7 ani voi putea baga in pat orice femeie pe care o doresc. Dar cand voi ajunge la 80 de ani, si voi privi in urma, am iubit mii de femei dar sunt oare fericit? Cu ce m-a ajutat de fapt acest lucru? Voi muri si in viata urmatoare nu voi tine minte nimic, si voi incepe totul de la inceput.
=> Copiii – Bineinteles e un scop mult mai frumos decat banii si sexul, in final pot trai ca sa transmit averea copiilor mei, pot trai pentru ei, dar pentru aceasta voi jertfi cu fericirea mea, necesitatile mele. Oare chiar merita sa-mi traiesc viata mea pentru altcineva? Pentru alt suflet? Chiar daca acest suflet in viata aceasta este copilul meu. Eu am sa-l ajut, am sa-l iubesc, dar in final am si eu o viata si vreau sa fiu fericit. Si dupa ce voi muri ma voi naste din nou si iarasi va trebui sa treaca mult timp pana voi acumula informatia pe care o detin acum, si de fapt voi incepe totul de la inceput.
=> Dupa parerea mea, cel mai important lucru in viata este sa reusesc cumva sa ma invat sa-mi amintesc totul in viata urmatoare si sa continui ceea ce am inceput in viata aceasta. Chiar din 6 mlrd de oameni nimeni nu cunoaste nici o metoda? Nu cred. Trebuie doar sa caut si in final cineva ma va invata. Daca una din etapele necesare pentru a afla aceasta informatie este sa ies cu sufletul din corp, atunci acesta va deveni primul pas catre scopul final. Dupa parerea mea singura metoda de evolutie spirituala este meditatia si toti oamenii trebuie sa invete sa mediteze, doar astfel, omenirea va intra in contact cu lumea spirituala.
I-am dat aceasta intrebare unui Domn si i-am povestit opinia mea. El mi-a spus altceva.
D: Tu ai pe pamant o anumita misiune de care nu poti fugi. Orice miscare pe care o faci duce catre indeplinirea acelui scop. Cel mai important este sa intelegi ca ai o misiune, sa o accepti si sa lasi viata sa te duca acolo unde iti este locul.
Q: Sunt de acord, dar eu oricum pot alege daca ma las condus de viata ca sa-mi fac misiunea, sau sa ma ridic la un nivel mai superior si atunci respectiv voi avea o misiune mai importanta, voi putea face mai multe schimbari in lume.
D: Alegerea ta este o iluzie. Daca pentru a efectua misiunea tu trebuie sa inveti atunci viata te va duce acolo unde trebuie sa inveti anume acea informatie care este cea mai buna pentru misiunea ta.
Q: Spre exemplu un copil simplu, de la sat care a terminat 9 clase poate ramane in sat sa lucreze, sa-si faca o familie, sau poate intra la Universitate, si atunci va putea lucra la Chisinau, si va avea alta familie si un lucru mai important. El a ales misiunea pe care o va indeplini.
D: Daca el trebuie sa nimereasca la Universitate atunci parintii lui sau altcineva il vor impune sa se duca. Iar la sat fara Universitate el poate spre exemplu sa-si deschida o firma si sa vanda cartofii pe care ii creste pe deal si va hrani mai multi oameni decat cu cunostintele de la Universitate cand va lucra pentru un sef si va indeplini deciziile lui. El deacum are cunostintele pentru misiunea sa. Trebuie doar sa le accepte si sa le inteleaga.
Q: Eu chiar daca am o misiune pot cel putin sa aleg sa o indeplinesc sau nu. In cel mai rau caz eu pot sa ma sinucid
D: Tu stii anumite lucruri care iti demonstreaza ca nu merita.
Q: Bine, eu am alt scop, dar in final eu doar pot sa iubesc, sa urasc, sa fac copii, sa ucid, sa ma las manipulat, chiar si un vierme eu pot sa aleg sa-l ucid sau nu. Eu oricum pot alege
D: Cunostintele pe care le posezi te vor determina sa faci anumite actiuni, care la momentul respectiv vei considera ca sunt cea mai buna alegere, iar peste 5 ani, in aceeasi situatie te vei comporta altfel si vei considera ca in trecut ai gresit. Iar viermele respectiv poate trebuia sa-ti iasa in cale ca tu sa-l omori si sa intelegi ce inseamna sa omori un vierme, si in viitor nu vei mai avea aceasta necesitate. Si cu moartea lui, viermele ti-a transmis o informatie care in viitor te va determina sa nu omori alti viermi.
Q: Bine. Poate aveti dreptate, eu nu neg. Dar oricum la momentul dezvoltarii mele de azi eu inca nu reusesc sa inteleg acest mesaj. Totusi consider ca eu pot alege.
D:Cat priveste metoda de evolutie spirituala:
Sa presupunem ca scopul nostru este sa ajungem de la Botanica la Buiucani. Eu cunosc drumul dar n-am transport, si voi merge pe jos, incet, si voi ajunge in 6-7 ore. Iar tu ai un avion supersonic dar nu cunosti drumul si vei zbura in partea opusa, vei inconjura pamantul si vei veni la fel in punctul de destinatie peste vreo 7 ore, spre exemplu. Cand vom ajuge la punctul final, crezi ca va mai conta cine a ajuns primul sau cum a ajuns? daca eu voi intarzia, tu ma vei astepta. Dupa 7 ore de zbor, o ora de asteptare nu va schimba prea multe. La fel si evolutia spirituala, unii au rabdare sa mediteze si merg cu pasi mici dar siguri, iar altii nu cunosc nimic, si intr-o zi vor avea necesitatea sa adere la un Fight Club si poate un pumn puternic in locul care trebuie va provoca in corp o schimbare radicala si el se va ridica brusc la alt nivel. Unii oameni se antreneaza mult ca sa iasa din corp, iar altii nimeresc o data in accident si sufera o moarte clinica, brusc, dureros destructiv, dar eficient. Cati oameni atatea drumuri de evolutie spirituala eficiente.
ADmirALL
01-05-2007, 04:32 PM
Deci, totul ce se face, spre BINE se face???
alyyy
01-06-2007, 11:07 PM
sse pare ca asa e...de obicei as ama consolezi cind patesc ceva...sau numi iese ce-am planuit
_candid_
01-10-2007, 11:24 PM
Care este cel mai important lucru in viata noastra mica de 90 de ani, din care 15 ani noi nu putem modifica nimic. Asa ca ne raman vreo 75 de ani de trait. Si atunci de ce noi traim? Oare ce este cel mai important? Oricum vom muri cu totii.
Cred ca ai vrut sa scrii "scurta" dar nu "mica"....
Deci scurta??? unii nu traiesc nici 2 zile shi tu vorbesti de 90 ani viata scurta???????
Da vom muri cu totii, deci exista o logica aici. Nu in zadar noi traim. fiecare om de pe Terra ishi are un scop al lui. Problema e alta, ca nu toti pot sa-shi gaseasca acel scop in viata, darul lui.
De ce traieshti???? traieashte shi ai sa gaseshti raspunsul....
QoderoBay
01-13-2007, 05:15 PM
Nu toti isi gasesc acel scop pentru ca il cauta singuri, pentru ca noi am fost invatati sa fim singuri de la nastere si pana la moarte. Dar, unde-i unul nu-i putere. Volumul de informatie este prea mare ca sa fie asimilat doar de un om. De aceea este nevoie de cooperare, si astfel, impreuna vom afla adevarul :)
m_c_B
01-13-2007, 07:39 PM
QoderoBay, sint de acord cu tine cand spui ca
"volumul de informatie este prea mare ca sa fie asimilat doar de un om".
Am peste 1000 de carti foarte interesante in format electronic si nu stiu cand le voi citi pe toate.
La fel si cand spui ca "este nevoie de cooperare" , insa aceasta "cooperare" ar trebui organizata astfel incat sa nu trezeasca suspiciuni.
Totusi, trebuie sa stii deja ca nu vei afla ADEVARUL niciodata.
_candid_
01-14-2007, 11:34 AM
Nu toti isi gasesc acel scop pentru ca il cauta singuri, pentru ca noi am fost invatati sa fim singuri de la nastere si pana la moarte. Dar, unde-i unul nu-i putere. Volumul de informatie este prea mare ca sa fie asimilat doar de un om. De aceea este nevoie de cooperare, si astfel, impreuna vom afla adevarul :)
Adevar??????? despre care adevar vorbeshti?????????????
surcufft
02-12-2007, 09:37 PM
sanatatea si fericirea.
Otilia
02-13-2007, 10:18 PM
Sa lasi ceva util omenirii dupa tine. sa nu respiri in zadar aerul si sa fii un parazit al societatii, care s-a nascut, a minkat, s-a k....t, a lukrat ca sa se intretina si a murit...o alta cruce in cimitir, care cu timpul va fi inlokuita de altele, sau se va construi un supermarket deasupra ei.
Sa te tina minte lumea, ca pe un "cineva" care a stralucit si a inspirat prin personalitate, idei, actiuni. Daca nu realizat in lume, tara, cel putin un membru al familei, de care sa vorbeasca si sa se mindreasca generatii intregi.
Sa sadesti un copac, sa scrii o carte, sa lasi ceva.. Si cel mai trist e ca nimeni nu stie cind va pleca din viata si aminam mereu lukrurile cu adevarat importante pe mai tirziu.
Sa calatoresti mult, sa vezi lumea, sa cunosti culturi si monumente, sa incerci cit mai mult, ca pe lumea cealalta sa nu iti dai seama cit de prost ai fost traind in rutina si facind bani pentru a construi case cu 5 etaje si a purta jguturi de aur. gata!
m_c_B
02-13-2007, 11:00 PM
impresionant !! dar...
"omenirii" , "respiri in zadar" ,"parazit al societatii" , "a mincat" ,
"s-a k....t" , "a lukrat ca sa se intretina" ,"a murit..." , "sa te tina minte lumea" ,
"de care sa vorbeasca si sa se mindreasca generatii intregi" , "sa scrii o carte" ,
"lucrurile cu adevarat importante" , "sa cunosti culturi si monumente" ,
"sa incerci cit mai mult" , "lumea cealalta" sint niste expresii interpretabile.
militant
02-14-2007, 03:52 AM
Exista in cadrul unei societati valori unice datorita carora unele notiuni primesc un sens unic si adanc, daca afirmi relativitatea acestor notiuni sau este departe de valorile societatii la care apartii, sau pur si simplu doresti sa le infrunti din cauza unor capricii.
Eu, spre exemplu, am inteles foarte clar ce a vrut sa spuna Otilia si restul cred ca au inteles, ca nu-s debili parca. Inseamna ca suntem apropiati valoric intr-un fel sau altul, inseamna ca totusi nu suntem "toti diferiti, toti egali", suntem o unitate. Nu ne ramane decat sa constientizam aceasta unitate si vom deveni de nebiruit.
Care este cel mai important lucru in viata?
Cred ca sensul insusi al vietii. O viata plina de sens este ul lucru frumos, placut lui Dumnezeu. Ce este mai frumos decat dragoste, daruire, onoare? Nu cred ca este ceva mai important decat frumusetea, caci doar frumusetea este ceea ce merita sa existe...
Arina
02-14-2007, 04:14 AM
cand vei fi pe patul de moarte, sa zici/gandesti ca ti-a placut viata ta.
nelun
04-09-2007, 04:36 PM
QoderoBay, sint de acord cu tine cand spui ca
"volumul de informatie este prea mare ca sa fie asimilat doar de un om".
Am peste 1000 de carti foarte interesante in format electronic si nu stiu cand le voi citi pe toate.
La fel si cand spui ca "este nevoie de cooperare" , insa aceasta "cooperare" ar trebui organizata astfel incat sa nu trezeasca suspiciuni.
Totusi, trebuie sa stii deja ca nu vei afla ADEVARUL niciodata.
POsteaza undeva aceste carti sa se bucure si altii de ele!
Poate m-ar interesa si pe mine o parte din ele.
QoderoBay
04-15-2007, 02:16 AM
Cel mai important lucru in viata este alegerea corecta a scopului.
Daca scopul este ales corect putem castiga mai multi ani din viata noastra mica. Ca sa alegem corect scopul, trebuie sa ne inchipuim ca suntem in momentul cand am atins acest scop, si sa analizam daca suntem multumiti de acest scop, sa privim in urma si sa fim multumiti de drumul pe care l-am parcurs, de pierderile pe care le-am avut pentru acest scop, si in final sa vedem urmatorul scop care poate fi atins. Scopul trebuie sa fie ceva real.
Spencer
04-16-2007, 07:40 PM
Si cum ai putea sa stii ce simti in momentul in care l ai atins? Calatorie in viitor? Supraintelepciune? Nu cred. Dk imi propun un scop cat de obiectiv pot sa fiu? Mai mult ca sigur k va fi ceva legat de propriile dorinte.
Da, ar trebui sa existe un scop in viatza, iar lucrul cel mai important ar fi sa l descoperi pe parcurs, fara graba, fara asteptari sau idoli ;) ... Numai asa o sa-i/ti intelegi esenta.
Umbreon
04-17-2007, 03:52 PM
Baaaaaaaaai ce nu-mi plac oamenii care au opinii despre tot ce ii inconjoara.Gasesc cu asa o usurintsa si adevarurile primordiale , si scopul vietii , si cine sunt si de unde vin ... De unde se iau atitia supradotatsi pe metru patrat ? :))
Spencer
04-17-2007, 04:04 PM
din moldova
Antimatter
04-17-2007, 06:35 PM
2 ALL:
Lume........Topicu' e "Cel mai important lucru in viata" da' nu sensu vietii. Asa mam saturat de imbinarea asta ambigua de cuvinte, la fel ca si de sofismele pompoase pe care le zic unii din voi. Sensu vietii sensu vietii!!!
budismu zice ca cea mai importanta e fericirea, sa fii si sa faci fericit.
pentru mine e libertatea!
intrebati-ma de ce!
capsunica
04-17-2007, 07:08 PM
intrebati-ma de ce!
eshti sigur ca budismul zice asta? poate mai verifici...
De ce libertatea? hai spune!
semidia
04-17-2007, 08:19 PM
Da,oare ce sens ii atribuie Antimatter libertatii:lol:
Spencer
04-17-2007, 08:51 PM
2 ALL:
Lume........Topicu' e "Cel mai important lucru in viata" da' nu sensu vietii. Asa mam saturat de imbinarea asta ambigua de cuvinte, la fel ca si de sofismele pompoase pe care le zic unii din voi. Sensu vietii sensu vietii!!!
intrebati-ma de ce!
anti-lumineazane cu intelepciunea ta
Antimatter
04-17-2007, 10:16 PM
2 strawberry: da sunt sigur!
2 semidia: nice avatar!
libertatea? e subiectiva. eu o inteleg ca ceva transcendental, si asta e personal. am fost fericit, dar nam fost liber, am fost indragostit dar nam fost liber, am fost sanatos dar nam fost liber, am fost inteles de lume, si oricum nam fost liber.
Spencer
04-17-2007, 10:23 PM
2 strawberry: da sunt sigur!
2 semidia: nice avatar!
libertatea? e subiectiva. eu o inteleg ca ceva transcendental, si asta e personal. am fost fericit, dar nam fost liber, am fost indragostit dar nam fost liber, am fost sanatos dar nam fost liber, am fost inteles de lume, si oricum nam fost liber.
Asa mam saturat de imbinarea asta ambigua de cuvinte, la fel ca si de sofismele pompoase pe care le zic unii din voi. Sensu vietii sensu vietii!!!
/) Acuma ai o posibilitate unica de a exersa puterea libertatii... Priveste pe fereastra priveste stelele cat sunt de stralucitoare, fii liber, zboara impreuna cu licuricii si sari de pe frunza pe frunza ca un cameleon indragostit... fii liber antimatter, libertatea is just one step away... from window
no offence :))
Antimatter
04-17-2007, 10:30 PM
bai, nui asta libertatea, de aia si spuneam ca e subiectiva chestia, daca pentru tine asta e libertate, sari, nici o problema
PS: eu in locu tau mias pune avataru din KPAX
QoderoBay
04-21-2007, 03:27 PM
Spencer post#25
Doar iti inchipui ca ai atins scopul, si vei intelege ce simti, ori esti multumit ori nu :) Calatoresti in viitor cu gandul.
Propuneti un scop in limita obiectivitatii de care dispui. Cunosti informatie de 1 Terabait, iti iai un scop conform acestei informatii, ai mai mult, alegi alt scop.
Bineinteles ca scopurile sunt legate de propriile dorinte. Chiar daca Budismul invata sa nu avem dorinte, oricum, la inceput trebuie sa vrei sa nu ai dorinte, trebuie sa-ti pui ca scop sa nu ai dorinte. Si in plus totul trebuie sa se faca la momentul potrivit, cand ai 100.000 dolari, nu poti avea prea multe scopuri, decat sa-ti cumperi un apartament. La 1 mln de dolari, poti deacum sa ai ca scop sa devii primar :) La fel si cu informatia, consideri ca cel mai important in viata este banul alege ca scop sa fii bogat. Pune-ti o suma concreta pe care doresti sa o ai de ex. 100mln. dolari, inchipuie-ti ca o ai deja, gandeste-te cum te simti, daca esti multumit sau nu de acest lucru, priveste pe alti oameni care au atins acest scop, priveste pe cei care au 100 mln. si daca esti multumit de viata lor - foc la ghete :)
Daca ai scopul sa fii fericit - atunci e necesar sa cauti informatie despre fericire, sa definesti ce inseamna pentru tine fericirea, si sa-ti pui ca scop sa fii fericit.
Daca ai ca scop sa fii liber, din nou, initial defineste pentru tine ce inseamna sa fii liber, intreaba pe altii cum inteleg ei libertatea, vb cu oamenii care se considera liberi, si pune-ti ca scop sa devii liber :)
Dar daca vei lasa ca scopul sa vina pe parcurs, atunci poate trece toata viata, si tot nu vei avea un scop.
Scopul - e cel mai important (dupa parerea mea :) ) pentru ca anume el ne determina sa crestem, la inceput material, apoi informational, apoi spiritual.
Antimatter - Libertatea e in cap, sunt de acord cu Spencer #33, deschide fereastra. Nu e obligator sa sari pentru ca inca nu esti pregatit, si corpul tau va deceda, sufletul se va reincarna din nou, vei uita toata informatia pe care o ai acum, si vei incepe de la inceput. Dar daca vei putea liber sa spui oamenilor ca-i iubesti, ca-i ierti - de acum este un pas mult mai mare spre libertate decat sa sari prin fereastra :) Ca sa fii liber trebuie sa cauti doar in interior ce iti incurca sa fii liber.
Nu poti fi fericit daca nu esti liber, nu poti fi sanatos daca nu esti liber, nu poti fi inteles de lume daca nu esti liber, pentru ca nu poti transmite informatia asa ca sa fii inteles de toti, si in plus trebuie sa fii liber in a alege ce informatie sa transmiti si cum sa o transmiti.
Antimatter
04-24-2007, 01:31 PM
Spencer post#25
Doar iti inchipui ca ai atins scopul, si vei intelege ce simti, ori esti multumit ori nu :) Calatoresti in viitor cu gandul.
Propuneti un scop in limita obiectivitatii de care dispui. Cunosti informatie de 1 Terabait, iti iai un scop conform acestei informatii, ai mai mult, alegi alt scop.
Bineinteles ca scopurile sunt legate de propriile dorinte. Chiar daca Budismul invata sa nu avem dorinte, oricum, la inceput trebuie sa vrei sa nu ai dorinte, trebuie sa-ti pui ca scop sa nu ai dorinte. Si in plus totul trebuie sa se faca la momentul potrivit, cand ai 100.000 dolari, nu poti avea prea multe scopuri, decat sa-ti cumperi un apartament. La 1 mln de dolari, poti deacum sa ai ca scop sa devii primar :) La fel si cu informatia, consideri ca cel mai important in viata este banul alege ca scop sa fii bogat. Pune-ti o suma concreta pe care doresti sa o ai de ex. 100mln. dolari, inchipuie-ti ca o ai deja, gandeste-te cum te simti, daca esti multumit sau nu de acest lucru, priveste pe alti oameni care au atins acest scop, priveste pe cei care au 100 mln. si daca esti multumit de viata lor - foc la ghete :)
Daca ai scopul sa fii fericit - atunci e necesar sa cauti informatie despre fericire, sa definesti ce inseamna pentru tine fericirea, si sa-ti pui ca scop sa fii fericit.
Daca ai ca scop sa fii liber, din nou, initial defineste pentru tine ce inseamna sa fii liber, intreaba pe altii cum inteleg ei libertatea, vb cu oamenii care se considera liberi, si pune-ti ca scop sa devii liber :)
Dar daca vei lasa ca scopul sa vina pe parcurs, atunci poate trece toata viata, si tot nu vei avea un scop.
Scopul - e cel mai important (dupa parerea mea :) ) pentru ca anume el ne determina sa crestem, la inceput material, apoi informational, apoi spiritual.
Antimatter - Libertatea e in cap, sunt de acord cu Spencer #33, deschide fereastra. Nu e obligator sa sari pentru ca inca nu esti pregatit, si corpul tau va deceda, sufletul se va reincarna din nou, vei uita toata informatia pe care o ai acum, si vei incepe de la inceput. Dar daca vei putea liber sa spui oamenilor ca-i iubesti, ca-i ierti - de acum este un pas mult mai mare spre libertate decat sa sari prin fereastra :) Ca sa fii liber trebuie sa cauti doar in interior ce iti incurca sa fii liber.
Nu poti fi fericit daca nu esti liber, nu poti fi sanatos daca nu esti liber, nu poti fi inteles de lume daca nu esti liber, pentru ca nu poti transmite informatia asa ca sa fii inteles de toti, si in plus trebuie sa fii liber in a alege ce informatie sa transmiti si cum sa o transmiti.
"...sufletul se va reincarna din nou..."
"...vei uita toata informatia pe care o ai acum..." de unde stii???
"...nu poti fi sanatos daca nu esti liber..." oare?
pot fi sanatos tun, si vreau sa merg dincolo (nu peste geam Spencer), intelegeti cum vreti, nu vreau "sa strivesc corola..."
am una, doua, trei, am de multe, dar tot nu sunt liber, pentru ca limitele conditiei mele nu ma lasa sa ajung la ceea de ce am nevoie. ideea e ca in mod banal nu stii de ce ai nevoie. si asta nui capriciu sau nazuinta oarba. e un nu stiu ce si un nu stiu unde.
sa fie scopu cel mai important lucru???
nu stiu, depinde ce fel de scop ai in vedere, si de unde puna unde scopul e scop, si cei aia scop ca atare?
eu personal sensul vietii nul cunosc, cind stai sa levitezi in cer,deasupra oamenilor, :) sa o faci pe zeu, incepi sa te intreb la ce bun e toata forfota asta, la ce duce, care e raspunsu final.
nu stiu poate caut prea departe, tre de intors vectorul cumva?
Maniu
04-26-2007, 11:45 AM
eu ash zice ca e sa mori fara remushcari, deshi shi asta e doar o exprimare mai sofisticata a scopurilor pe care ne impun instinctele, insa oamenii in ultimul timp cam deam nu pre ishi urmeaza instincte...
iar antimatter - urmeaza-l pe diogen
Antimatter
04-26-2007, 12:01 PM
eu ash zice ca e sa mori fara remushcari, deshi shi asta e doar o exprimare mai sofisticata a scopurilor pe care ne impun instinctele, insa oamenii in ultimul timp cam deam nu pre ishi urmeaza instincte...
iar antimatter - urmeaza-l pe diogen
sati urmezi instinctele e si asta o forma de libertate
citeodata ca sa aflu esenta lucrurilor umblu si eu cu luminarea ziua amiaza mare
Maniu
04-26-2007, 12:16 PM
eu aveam in vedere, ca caatare scopul tuturor fiintzelor vii ii genetic scris in ei (instincte), insa omul a evoluat intratit incit deam poate sa se intrebe "oare intradevar ceea scopurile pe care mi le shopteshte maica natura, ceea ce e best for all, ii shi best for me?" shi atunci apar chiar intregi generatzii cu idei tipa "live fast, die young".... totul e relativ
Antimatter
04-26-2007, 12:27 PM
In heaven all the interesting people are missing.
Friedrich Nietzsche (1844 - 1900)
Spencer
04-28-2007, 08:13 PM
eu aveam in vedere, ca caatare scopul tuturor fiintzelor vii ii genetic scris in ei (instincte), insa omul a evoluat intratit incit deam poate sa se intrebe "oare intradevar ceea scopurile pe care mi le shopteshte maica natura, ceea ce e best for all, ii shi best for me?" shi atunci apar chiar intregi generatzii cu idei tipa "live fast, die young".... totul e relativinstinctele sunt reflexe innascute, mai sunt cele dobandite in timpul vietzii (care s cu mult mai multe... si care am inteles ca se transmit si genetic). "Trecut si viitor traiesc in mine cum e padurea intr un sambure de ghinda" ;] .
cel mai important lucru in viatza e sa nu intreci masura :/
Rapax
05-03-2007, 10:17 PM
instinctele sunt reflexe innascute, mai sunt cele dobandite in timpul vietzii (care s cu mult mai multe... si care am inteles ca se transmit si genetic). "Trecut si viitor traiesc in mine cum e padurea intr un sambure de ghinda" ;] .
cel mai important lucru in viatza e sa nu intreci masura :/
Reflexele dobandite in timpul vietii sunt reflexe conditionate si nu se transmit genetic.
Despre MASURA, de acord.
a.d.i.d.a.s
05-10-2007, 01:55 AM
aerul, "the trick is to keep breathing" ;)
Whitneywhiteman
05-11-2007, 03:18 AM
Iaka shi eu ma intrebam asta...
Probabil, modu nostru de afirmare aici determina modul de existentsa acolo. Doar suntem. Nu putem sa nu fim. Can't create it, can't destroy it.
zeddo
05-14-2007, 01:19 AM
azi eram intr-o plimbare prin oras (Iasi), si undeva in centru, era un panou mare, unde fiecare isi putea scrie cele mai importante 3 lucruri din viata..niste exemple:
1.licenta in marketing,2 berea Tuborg,3. B.U.G. Mafia :P
alte exemple: Maria din Rep. Moldova, siretul meu rosu, pensia bunicii mele..etc :)
solara
05-14-2007, 12:48 PM
E vorba de campania facuta de Realitatea TV?
Black
05-14-2007, 01:15 PM
Am sa scriu la personal:
1. Familia - sotia, fiica si parintii.
2. Om - eul personal, dezvoltat in fiece zi. Construirea eu-lui, brandului personal reconuscut de cei din jur, stimat sau injurat - dar al meu unic.
zeddo
05-14-2007, 07:08 PM
E vorba de campania facuta de Realitatea TV?
Da Solara, asta am aflat abia azi de la niste colegi..eh..daca nu am vazut TV de jumatate de an in fata ochilor
Rapax
05-25-2007, 06:11 PM
Cel mai important e sa traiesti frumos.
kraft_natasha
05-25-2007, 11:32 PM
Cel mai important e sa traiesti frumos.
adaug - onest
AminvitAmin
05-25-2007, 11:53 PM
da asa cred eu ...............dar daca traiesti frumos inseamna ca ai tot ce vrei si iti permiti ce vrei.........ceea ce inseamna ca deja esti fericit............
I)any
05-26-2007, 12:21 AM
sa fii puternic pe pozitia ta!!!
Rapax
05-26-2007, 12:57 AM
adaug - onest
Adevarat, dar am considerat ca onoarea si onestitatea, si nu numai, este cuprinsa in frumusete.
kraft_natasha
05-26-2007, 09:01 AM
frumusetea are un sens prea larg, trebuia sa specifici... in opinia unora shi crima e frumoasa
Rapax
05-26-2007, 02:49 PM
frumusetea are un sens prea larg, trebuia sa specifici... in opinia unora shi crima e frumoasa
Nu, crima nu poate fi frumoasa niciodata. In primul rand frumusetea presupune iubire, altruism, etc.
kraft_natasha
05-26-2007, 05:24 PM
asta pentru oameni sanatoshi... ca "mare e gradina Domnului"
Rapax
05-26-2007, 11:00 PM
asta pentru oameni sanatoshi... ca "mare e gradina Domnului"
si sta si cu portile larg deschise
QoderoBay
05-28-2007, 02:28 PM
1. "Sa fii puternic pe pozitia ta" post #52
- Daca esti prea puternic vei fi rupt, daca vei fi prea slab, vei fi calcat, trebuie sa fie un echilibru. Un copac mare si puternic nu va rezista unei furtuni puternice, dar o trestie se va apleca in fata furtunii, va rezista, si apoi se va scula din nou, cu fata la soare.
2. "Frumusetea" post 53
- Cine oare este mai frumos, o doamna plina de silicoane, pe nota 10 la exterior, dar rea, vipera, face totul numai pentru bani, este gata sa-si vanda corpul celui care plateste mai mult, dispretuieste pe cei slabi, si se inchina la cei puternici,
Sau, o persoana, buna la suflet ca painea calda, nu e prea frumoasa (desi daca sufletul e frumos, corpul la fel e frumos, poate nu la prima vedere) care nu se considera mai superior decat cei saraci, desi este miliardar, sau nu se considera mai inferior fata de cei puternici, desi nu are prea multi bani.
Frumusetea este Foarte relativa, sunt de acord cu kraft_natasha.
kraft_natasha
05-28-2007, 06:41 PM
Daca esti prea puternic vei fi rupt, daca vei fi prea slab, vei fi calcat...
selectia naturala... mereu ishi face treaba
Hmmm
06-05-2007, 04:31 PM
Familia
Antimatter
06-06-2007, 11:19 AM
Familia
+1!!!
lup
02-17-2008, 08:54 PM
Cred ca cel mai insemnat lucru in viata noastra e giustizia.
Musache
03-29-2008, 11:51 AM
Sa inveti lectia pentru care te-ai nascut aici pe Pamant si sa incerci sa evoluezi cat mai mult, deoarece nimic nu este pierdut!
Bineinteles, scopul suprem este de a te intoarce la Creator, dar, daca nu reusesti acum, aici, orice pas este bun.
anonymus_xxx
03-30-2008, 12:16 AM
sa fii OM
costik
08-26-2008, 10:28 AM
cat de putine stim despre Univers..asta ma sperie..
Doomed
08-26-2008, 01:26 PM
sa fii OM
asta zic toti moldovenii dupa vreo doua beri si vreo trei cate 50 grame :)))
Jocuri Barbie (http://www.barbie.voxum.net)
adrenalina
08-26-2008, 02:18 PM
...sunt eu... :)
PainGiver
08-26-2008, 02:50 PM
sa nu fii neam prost fara motiv bun...
costik
08-26-2008, 03:01 PM
...devenim predispusi la moarte in momentul in care ne nastem
Blaster
09-04-2008, 04:55 PM
"the most important thing in life is life itself" :)