PDA

View Full Version : Saracii prematuri

Hubert Ovidiu Alexandru
10-30-2006, 04:46 PM
As fi fost de acord cu integrarea Romaniei in "Progres" daca s-ar fi produs mai tarziu de 2007 deoarece, poate am fi fost mai pregatiti.In aceste conditii, parca ne prezentam la un eveniment monden, fara tinuta adecvata ci, in pijamale sau mai rau, in costumul lui Adam, astfel ca fiecare "participant" isi poate permite sa ne atraga atentia cu privire la "eticheta" ceruta de un astfel de "eveniment".
Aceasta aderare prematura, nu poate fi decat in interesul Comunitatii, care astfel nu se mai vede nevoita sa finanteze tot felul de proiecte, mai mult sau mai putin reusite,facute cu scopul de a face trecerea balcanismelor la occidentalisme.

Isi asuma cele afirmate mai sus,
Hubert Ovidiu Alexandru, 23 ani,Brasov

crs
10-30-2006, 05:53 PM
eu cred ca intrarea e prematura doar pt. romani nu si pt. UE care doar asa isi poate permite sa cumpere resursele de care are nevoie la un pret f. bun. Iar acele proiecte sint si in interesul lor: nu ar putea cumpara teren si face o agricultura intensiva fara sa isi poata transporta marfa (de ex.) - au nevoie de drumuri. De aia investesc in infrastructura - sa-si faciliteze treburile lor iar badea Gheorghe se bucura ca merge cu caruta pe asfalt si nu pe tarina si ca cineva ii va da un pret bun pe pamintul pe care oricum nu e in stare sa-l munceasca (deoarece nu are putere financiara pt. a face agricultura adevarata) si de asemenea il va plati (mai)bine sa munceasca fostul lui pamint pt. un vestic care s-a transformat in o noua speta de boier. Ma scuzi Alex dar nu cred ca ai de gind sa-ti cumperi 100Ha de pamint si sa te apuci de o agricultura intensiva. Si nici vreo fabrica ce va scoate un profit icit sa-ti permiti sa nu te doara capul nu cred ca ai de gind sa-ti faci (sau de gind ai dar nu cred ca-ti vei face - bine, in caz ca-ti faci - felicitarile mele!).

Endo
11-02-2006, 01:34 PM
eu zic ca e o sabie cu 2 taisuri
partea buna e ca ii vor controla mai bine pe guvernanti.vor veni banii bla bla
partea rea e ca vor creste preturile foarte mult iar populatia nu e pregatita

crs
11-02-2006, 03:03 PM
mda, doar ca majoritatea romanilor simt mai mult doar unul dintre taiusuri...cred ca pe omul de rind, atit timp cit traieste bine nu-l intereseaza cine e la putere.Unul dintre taiusuri va afecta (mai) puternic doar un nr. f. limitat de romani.

Nicolae_Guta
11-04-2006, 01:24 PM
Eu nu cred ca e prematura integrarea in 2007. Pai daca ne admiteau in 1997 la summitul de la Madrid ce faceam fratilor? Din ce imi aduc aminte urma sa se aleaga 3 tari care sa adere, si Romania era candidata. Si din ce citeam in presa vremii multi chiar speram sa intram adica era posibil. Tin minte ca am urmarit cu emotie acel moment, dar pana la urma au fost alese Polonia Ungaria si Cehia.
In fine, eu cred ca la momentul actual Romania indeplineste CEL PUTIN cerintele minime pentru integrare. Din toate punctele de vedere. Totusi in ultimii ani multe lucruri s-au schimbat, si se schimba in continuare. Deja au trecut 17 ani de la caderea comunismului!

crs
11-06-2006, 12:31 PM
Deja au trecut 17 ani de la caderea comunismului!

Lupul isi schimba blana...era un proverb...eu unul cred ca de abia acum incep sa mai cada...putin, putin...

2008.