PDA

View Full Version : Shel mai mari moldovan

Abenpace
10-23-2006, 04:02 PM
Urmand exemplul TVR-1 (demn de orice atitudine...) am decis sa va fac sa radeti si sa plangeti, propunandu-va sa votati "shel mai mari moldovan".

Fara suparare!

partizan131
10-23-2006, 04:31 PM
Stepaniuc undi-i blea? vreu sa-l votez pe Stepaniuc!

Abenpace
10-23-2006, 04:34 PM
Cei care vor sa-l voteze pe Stepaniuc sunt rugati sa-l voteze pe Tudor Tataru, ca-s aproape ca din acelasi sat :)

linar
10-23-2006, 05:00 PM
am votat pentru Tarlev nu ma intrebati de ce...asa mi-o dictat inima:D

Umbreon
10-23-2006, 05:03 PM
Sondajul e bataie de joc si clarvazatorul Abenpace ar trebui sa ia un avertisment pentru formulare desteapta ...

Abenpace
10-24-2006, 09:57 AM
Sondajul e bataie de joc si clarvazatorul Abenpace ar trebui sa ia un avertisment pentru formulare desteapta ...

N-as fi primul care sufera pentru poporul lui. :)

Sfinx
10-24-2006, 01:00 PM
Abenpace, da' pe Radu de ce nu l-ai inclus in lista ? Eu pe el l-as fi votat ... :haha:

Arina
10-24-2006, 05:06 PM
da' ce, e poll cu posibilitate de mai multe optiuni... iata nu am siut.
l-am votat pe Druta... cand eram oleaca mai tanara, am plans, citindu-i opera...

vasile80
10-24-2006, 06:11 PM
Cred ca cel mai mare moldovan este Igor Smirnov. El a infiintat "Приднестровская Молдавская Республика" care sa nu fie a colonistiilor sovietici, nici a urmasilor lor, ci a urmasilor urmasilor lor.
LOLLLLLLLLLL

Sfinx
10-24-2006, 07:35 PM
l-am votat pe Druta... cand eram oleaca mai tanara, am plans, citindu-i opera...
Ma dezamagesti, Arina. Credeam ca te-ai prins ... Abenpace a propus nume de moldovenisti ! Si chiar a precizat ca nu pune in discutie opera lui Druta, ci, probabil, "contributia" lui la inflorirea moldovenismului ca si curent opus romanismului.

Nude Pink
10-24-2006, 08:23 PM
voronin
cel mai tare imi place cum isi spune discursurile

adrenalina
10-25-2006, 03:04 PM
incontestabil STATi... datorita lui s-a "legitimat" limba moldoveneasca... datorita lui am inteles ca noi chiar nu vorbim limba romana si ca moldoveneasca nu are nici cea mai mititica legatura ci lb romana... este negru pe alb...

Antimatter
11-04-2006, 12:27 AM
Da eu ma prikalesk de bancurile lu Tataru. Iaka aista moldovan!!!

Husky40
11-18-2006, 04:04 PM
De acord cu Adrenalina - Stati este moldovanul prin excelenta. Daca nici el, atunci cine? Doar marele lingvist si istoric si-a dedicat intreaga cariera demontarii "mitului" (?) moldovean = roman. In calitate de stalp de baza a statalitatii moldovenesti de factura romanofoba, merita cu prisosinta acest titlu.

Doomie
11-20-2006, 01:55 AM
pentru mine Druta este intruchiparea moldovenismului clasic. A scris despre moldoveni, le-a construit monumente, a fost declarat de toti mai "marii" drept moldoveanul Nr. 1 si, in stilul caracteristic moldovenilor, a plecat in strainatate ;)

lelaina
11-20-2006, 01:58 AM
...hmmm, nu a plecat in strainatate Druta, ci s-a reintors in patria-mama. :crazy:

Laura
11-20-2006, 11:11 AM
Da Guguta unde-i?
de ce el nu-i inclus in lista? EL E CEL MAI MARE MOLDOVAN :))

calugarita
11-20-2006, 12:59 PM
imi este interesant de unde s-au luat 11 voturi pentru Voronin?

Maleficarum_Anarchium
11-29-2006, 11:20 AM
Petru Lucinschi! cel fara de neam shi suflet!
You're Mine!

Endo
12-04-2006, 12:09 PM
tudor tataru -- evident
e modelul perfect a basarabeanului

Arina
12-04-2006, 01:44 PM
anul 2007 a fost declarat anul eugen doga in moldova.

in cadrul emisiunii "maxima" de la nit (sambata asta) s-a discutat faza asta. printre altele, ministrul culturii si turismului a zis ca, in 2008, druta implineste 80 de ani si se gandesc ca 2008 va fi anul lui druta.
a fost un reportaj cu parerea oamenilor despre anul lui doga. majoritatea sunt de acord, dar o femeie a zis ca de ce sa-i facem an, daca el ne-a parasit si s-a dus in moscova.

dictionar
12-04-2006, 02:23 PM
Numai nu anul anul Druta, ca s-a dus si el la Moscova :)
Doga macar a plecat cautind laurii succesului, cam cum a facut-o si Sofia Rotaru, da Druta :D?

Abenpace
12-04-2006, 03:20 PM
Pe mine nu ma afecteaza deloc plecarea lui Doga si Druta la Moscova - chiar cred ca acolo sunt apreciati mai mult si e alegerea lor... La urma urmei nimeni nu i-a reprosat lui Eliade ca a parasit Romania... Da, conditiile erau altele, dar RM pentru un artist e ca o inchisoare - nu exista public pentru marea arta, nu exista un proces cultural, o "piata" de idei. Moldova e foarte izolata de restul lumii. Druta se joaca in teatrele din Rusia, Doga facea muzica pentru filme rusesti... In Moldova nu se mai fac filme, cat despre teatre - avem trei regizori in cruce si o mie de spectatori... Ai dat trei reprezentatii si s-a terminat publicul. Decizia lor o inteleg.

Discursul politic a lui Druta si gudurarea lui pe langa liderii politici din Chisinau - iata punctele forte ale prezentei lui in acest top.

Cat despre anul Druta sau Doga - foarte bine! - sustin oricare ar fi alegerea.

solara
12-04-2006, 05:43 PM
:D Eliade, cand a parasit Ro, nu s-a dus la Moscova. Reusita comparatie ai facut!

Abenpace
12-04-2006, 06:13 PM
Stiu ca pentru multi oameni Moscova reprezita esenta raului si axa valorica isi are negativul la est si pozitivul la vest si inteleg conditionarea istorica a acestei limitari de orizont.

Nu vreu sa te conving, doar imi explic teza, la momentul actual, dupa 1991 in general, Moscova e o capitala culturala la fel de importanta ca Parisul, Londra sau Berlinul. E destul sa enumeri expozitiile marilor pictori, festivalurile teatrale si de film, viteza cu care se traduc si intra in circuitul cultural autorii mari ai culturilor lumii.

Si daca Eliade, care avea a doua limba franceza si care a publicat in franceza prima carte care l-a lansat in Europa a plecat la Paris, mi se pare de inteles ca Druta si Doga, crescuti si lansati in/de o cultura cu limba dominanta rusa sa plece la Moscova. La urma urmei putini sunt cei care la 50 de ani schimba cultura si incearca sa se redescopere intr-un mediu strain.

In comparatie am pus mai ales pe o plecare DIN. O plecare din Romania comunizata si distrusa de razboi si o plecare din Moldova distrusa de "tranzitie" si imbecilizata in propriul suc pentru un mare artist are cam aceeasi greutate.

O intrebare:
- Zdob si Zdub sunt mai rai decat O-Zone pentru ca s-au lansat la Moscova?

2008.