... de obicei cu cel de sex opus :maintreb:
Situatia cel mai des intalnita e cand mama doarme cu fiul, uneori chiar si pana la 17 ani... Mai rar tati cu fiice; destul de frecventa e si situatia in care dorm impreuna un frate si=o sora.
Si nu e vorba ca n-ar avea suficiente camere sau macar suficiente paturi. Daca tatal sforaie, doarme pe canapea, iar baiatul in pat cu mama.... Logic, nu? :verde:
Psihiatrii de copii sunt disperati. Cei din Bucuresti se gandeau sa faca spoturi tv si sa le dea pe la TVR sa ajunga in toate colturile tarii.
Ce-mi veni sa deschid tema? E cineva aici pe forum care posteaza pe pixel poze in care sor-sa e imbracata intr-o camasa barbateasca descheiata pan` la buric... Si cand ne-am gasit cativa sa comentam, a fost deranjat ca n-am observat tehnica photoshop si simtul estetic deosebit (si cu evidenta tenta sexuala) al fotografului. yuck, man!
adrenalina
09-23-2006, 06:16 PM
trebuie sa il chemama pe tata Freu sa ne dea niste explicatii... uite eu faze de genul cu dormit in acelasi pat pana la 17 ani sincer nu am auzit... aceste cazuri sunt insotite si de contact sexual sua nu?
solara
09-23-2006, 06:23 PM
De contact sexual n-am auzit. Dar faptul ca i-am intalnit intr-un spital de psihiatrie (pe copii! nu pe parintii idioti) nu e o intamplare. Veneau pt altceva, nimanui din familie dormitul asta nu-i parea anormal. Si tot stand de vorba, aflai si detalii d-astea.
A fost si-o fetita de 6 ani care dormea cu tatal si acum avea si=o infectie vaginala.... Noi speram ca de la masturbare, nu de la vreun abuz... Dar pare cam "tehnic" pt un copil de 6 ani... Ma rog.
Un coleg psihiatru ne-a povestit ca a avut un grup terapeutic de adolescenti (intre 11 si nu stiu cati ani) si stia ca unul dintre ei dormea cu parintele in pat... A vrut sa comenteze asta cu ceilalti participanti... Asa a aflat ca toti, dar absolut toti erau in aceeasi situatie.
Se intalneste si-n familii de la care ai avea ceva pretentii... Am avut o invatatoare (de la tara) care il adusese pe fi-su... N-au putut sa interneze numai copilul pt ca era dependent de mama si nu vroia in ruptul capului sa ramana singur in spital... Asa am aflat ca ma-sa (invatataoare!) dormea cu el. Psihiatra a intrebat-o "dar nu vi se pare neobisnuit? Colegele dvs de la scoala nu comenteaza?" Ce-a raspuns?? Ca si ele fac la fel. S-a albit psihiatra :D Iar noi (minim 20 de insi) am inceput sa susotim si sa comentam. Cred ca i-a trecut jena in momentul in care a iesit pe usa, cu tot scandalul pe care i l-a facut doctorita.
adrenalina
09-23-2006, 06:26 PM
si cu ce dioagnostic... dependenta? atasament anormal... ca eu nu prea imi dau seama pt ca erau inchisi acolo...
solara
09-23-2006, 06:45 PM
nu, diverse, nu erau toti cu aceeasi probl. Si nici un parinte nu se plange daca copilul e prea atasat de el.
Ala de 17 ani era psihotic in toata regula. Altii erau histrionici, altii erau adusi de parinti pt abandon scolar (baiatul invatatoarei ca si cei mai multi de acolo). Pe fetita de 6 ani n-am vazut-o, doar ne-a povestit confa despre ea. A venit vorba despre obiceiul asta dubios, iar conferentiara si un coleg psihiatru de copii au povestit despre ce cazuri au mai intalnit.
-oby-
09-24-2006, 11:09 PM
dap din punct de vedere psihologic...cum se poate explica?
intr-adevar cam e dubioasa situatia.... si ce comenateaza parintii? care ar fi explicatia lor pentru a-si aduce copiii minori in pat la ei?
PiggyEFromHell
09-25-2006, 02:01 PM
:) ce interesant. solara, explica ce e histrionic, ca nu am gasit in dex o explicatie ca sa ma lamureasca.
adrenalina
09-25-2006, 02:59 PM
intra in cadrul Grupei B a tulburarilor de personalitate
ca si caracterizare general ea se manifesta prin afectivitate excesivă şi comportamente de atragere a atenţiei celorlalţi; debutează la īnceputul vārstei adulte şi se manifestă īntr-o varietate de contexte.
1. se simte inconfortabil īn situaţii īn care nu e centrul atenţiei
2. interacţiuneacu ceilalţi este caracterizată prin comportament inadecvat, provocator, cu accentuate tente sexuale;
3. expresivitatea emoţională este superficială şi fluctuează rapid
4.utilizează frecvent imaginea fizică pentru a atrage atenţia celorlalţi
5. vorbirea are tente dramatice şi este săracă īn detalii
6. manifestări de teatralitate şi expresivitate emoţională exagerată
7. sugestibilitate accentuată
8. percepe relaţiile ca fiind mai intime decāt sunt īn realitate.
diagnosticul se pune in cazul in care apar minimum 5 din aceste comportamente.
ii calr acum piggy? :D
-oby-
09-25-2006, 03:03 PM
si unde se pot gasi aceste grupuri?
imi este interesant
poate ma gasesc si pe mine :)
adrenalina
09-25-2006, 03:09 PM
in DSM IV (american) sau ICD 10 (european)
daca doresti deschid o tema aparte cu tulburari de personalitae si acolo explic despre fiecare cate ceva.
PiggyEFromHell
09-25-2006, 03:12 PM
Yeap e clar. Interesante efecte.
-oby-
09-25-2006, 03:13 PM
in DSM IV (american) sau ICD 10 (european)
daca doresti deschid o tema aparte cu tulburari de personalitae si acolo explic despre fiecare cate ceva.
da te rog
detaliat dc se poate
imi este foarte interesant
cu intorducere te rog
ca nu prea am inteles cu europeansi american :toamna:
Arina
09-27-2006, 12:06 PM
din cate eu stiu, un copil doarme cu un parinte din diferite motive....lipsa de spatiu, tata e super beat, poti incalzi doar o camera si toti dorm acolo...
cand eram mica am dormit si cu mama, si cu tata, si cu fratele... acum, cand suntem in ospetiei, dorm cu mama... ca nu o sa dorm cu tata sau fratele.
sa zicem ca romanul nu a avut unul dintre visele americane... my own room.
cand aveam doar un televizor... uneori ne inghesuiam toti patru pe patul ala mare si ne uitam la tv.
cand eram in SUA... un profesor imi zice ca tare ii place cum e in partea asta a lumii... oamenii se cuprind, se pupa pe obraji - elevi cu profi, copii cu parinti... da' iata la ei e asa tampenie ca deodata te acuza de hartuire etc.
adrenalina
09-27-2006, 01:05 PM
Arina noi vorbim de probleme patologice.... cand la 17 ani baiatul doarme cu mama si tata in alta camera si invers... atunci ii o problema... noi vorbim cand ii spatiu si tot ce vrei. nimeni nu ii absurd... eu nu inteleg de ce vrei sa negi anumite chestiuni? si am observat si la altii... toti vor s agasesca explicatii pentru chestii care nu au asa ceva... :D
PiggyEFromHell
09-27-2006, 02:54 PM
Cand nu e un caz patologic, cum zice adrenalina, atunci e ok, astea fiind cazuri exceptionale. Si intr-adevar, in general culturile latine si cele din est se bazeaza mai mult atingeri, mai mult pe contact fizic si fara tente sexuale cum unii frustrati din west cred.
Dar daca la 17 ani doarme cu mama "saracutzu' "... are nevoie de protectie, deci are probleme sigur.
Arina
09-27-2006, 03:11 PM
da' am impresia ca problemele astea nu-s atat de frecvente, incat sa credem ca e sfarsitul pamantului. boli de cap sunt multe...
-oby-
09-27-2006, 05:26 PM
eu cred ca pentru situatie aparte e problema. insa ca eu am dormit cu bunica in pat cand eram mica. si acum cand is mare. nu cred ca ii problema.
depinde de situatie.
Codrin
09-29-2006, 05:14 PM
Asta iar o fi vreo problema personala de-a solarei pe care incearca sa o generalizeze ca sa i se para mai putin grava. :D
Cred ca mult mai des e intalnit cazul in care fiii si fiicele ratacitoare nu isi mai vad parintii de la 17, numai fugitiv de doua-trei ori pe an, decat nazbatia asta incestuoasa.
ps : este vreun cliseu mai tembel pentru un titlu decat aiureala cu "sportul national la..." ? nu cred. :super:
SweetKeo
11-05-2006, 11:32 PM
din cate eu stiu, un copil doarme cu un parinte din diferite motive....lipsa de spatiu, tata e super beat, poti incalzi doar o camera si toti dorm acolo...
cand eram mica am dormit si cu mama, si cu tata, si cu fratele... acum, cand suntem in ospetiei, dorm cu mama... ca nu o sa dorm cu tata sau fratele.
sa zicem ca romanul nu a avut unul dintre visele americane... my own room.
cand aveam doar un televizor... uneori ne inghesuiam toti patru pe patul ala mare si ne uitam la tv.
cand eram in SUA... un profesor imi zice ca tare ii place cum e in partea asta a lumii... oamenii se cuprind, se pupa pe obraji - elevi cu profi, copii cu parinti... da' iata la ei e asa tampenie ca deodata te acuza de hartuire etc.
nush ce exmple ai pt"sa zicem ca romanul nu a avut unul dintre visele americane... my own room." dar, cel putzin in orashul meu, sibiu, nu se inghesuie nimeni cu familia intr-un pat iar my own room nu e un vis e o necesitate. shi totzi pe care ii cunosc au propria lor camera, eventual in anumite cazuri dorm cu fratele sau sora nici decum cu parintzii. nu uita k traim in europa unde e normal sa fie asha, nu suntem in midlle east
lucia
11-05-2006, 11:45 PM
keo,draga, da eu pe catzi ii cunosc, nu au propria lor camera... :) iar la bucatarie sau sufragerie se ia masa pe rand, din lipsa de spatziu in apartamentele de pe vremea lui Ceausescu....
ideea Arine (cel putzin pe care am prins-o eu) este atasamentul fatza de parinti si fatza de cei dragi, afectziunea.... "acuprindeala"...:)
Arina
11-05-2006, 11:58 PM
Dulce Keo, imi pare mai normal ca baiatul sa doarma cu tat'so, decat cu sor'sa...
oricum, ia mai fa o plimbare prin tara ta si vezi cum dorm unii (multi) oameni...
nu uita k traim in europa unde e normal sa fie asha, nu suntem in midlle east
da' aici m-ai facut sa zambesc :) tu cati ani ai?
lucia, da, aia era una dintre idei... :)
SweetKeo
11-06-2006, 12:45 AM
unde se ia masa pe rand?? god! unde locuitzi mai in romania? deci: cunosc oameni care nu traiesc in lux...oameni care nu se duc in concedii in fiekre an..etc. dar, pana acum nu am auzit de asha ceva.personal nu cunosc ca un prieten de-al meu sa aiba vreo situatie de genul. blocurile comuniste din sibiu sunt destul de spatzioase. doar blocurile de nefamilishti din cartierele marginashe au asemenea conditzii...shi nu uitatzi locuiesc in sibiu nu in bucureshti sau mai stiu eu ce zona defavorizata.ia da tuh o tura prin sb asha vreo sapt siai sa vezi k viatza de aici nu e asha grea.. nu uita diferentza dintre ardeal si restul tzarii e cam mare...se pare noi doi traim in lumi diferite.unde locuiesti? sau unde ai locuit dak nu mai esti in tzara.shi mi se pare mai normal sa doarma un tip cu sorsa in kmera(nu in pat) dekt cu tatso...nu uita relatzia din Ro dintre copil-parinte..e aproape inexistenta.
Arina
11-06-2006, 01:23 AM
Dulce Keo, nimeni nu a atacat Sibiul, nimeni nu a zis ca tu dormi cu mama in pat... nu te agita intr-atat.
se zice ca sunt asemenea situatii, din diferite motive, in Romania... si in Moldova. (eu-s din Chisinau).
si ce vrei sa zici? ca zona favorizata a Sibiului e Europa, dar zonele defavorizate ale Bucurestiului sunt middle east?
KX250
11-06-2006, 02:31 AM
Dulce Keo, nimeni nu a atacat Sibiul, nimeni nu a zis ca tu dormi cu mama in pat... nu te agita intr-atat.
se zice ca sunt asemenea situatii, din diferite motive, in Romania... si in Moldova. (eu-s din Chisinau).
si ce vrei sa zici? ca zona favorizata a Sibiului e Europa, dar zonele defavorizate ale Bucurestiului sunt middle east?
Aici cu Buc. aproape a nimerit....nu e chiar middle east dar totusi au o tenta orientala :) . Eu de exemplu as dormi in fiecare seara (chiar impreuna in pat) cu cite o gagica, asa mai defavorizata (am loc destul) :) as face si un sport national din asta. :)
adrenalina
11-06-2006, 02:17 PM
nici eu nu am auzit de asa variante sincer... in care nu est eloc in bucatarie pentru a lua masa toata familia... asta numai daca nu au vreo 5 copii... atunci inteleg de ce nue ste loc in general in casa. dar o familie cuprinsa din 5 membrii maximum, incape binemersi in bucatarie. daca nu mamanca in sufragerie... hai sa nu exageram acum.. parca traim in Somalia, dupa ce scriu unii aici.
Arina
11-06-2006, 02:27 PM
adrenalina, eu chiar nu inteleg... ce, voi nu ati auzit de familii cu 7 copii si mai multi? tata meu a crescut in familie de 7 copii. si acum mai sunt asa familii in regiunile rurale, mai rar pe la orase...
si apoi imi pare foarte frecventa treaba ca nepotii sa doarma cu buneii, din atasament.
eu cunosc situatii cand in apartament de 2 camere traiesc doua familii: parintii si tinerii insuratei cu un copil mic.
da' sunt tineri care traiesc la gazda, cate 3 in camera.
adrenalina
11-06-2006, 02:35 PM
inteleg ca sunt Arina... dar ceea ce spuneati voi in postrile de mai sus, suna ca ceva la ordinea zile, ceva foarte frecvent intalnit... si nu ii chiar asa.
SweetKeo
11-06-2006, 02:35 PM
off...:) faza cu midlle east atzi intzeles-o greshit, imi cer scuze poate nu m-am exprimat bine. vroiam sa zic ka in Europa e ceva normal ca fiecare sa aiba camera lui ( in general) iar in midlle east( aci faceam referire la orientul mijlociu) ..no acolo se intampla asha ceva/ era o comparatzie intre 2zone ale lumii nu intre sibiu shi buc, comparatzia dintre sb shi buc am facut-o la nivelul de trai in generral, shi nu numai sibiu...mai sunt orashe extraordinar de dezvoltate, cluj, bv, timishoara, bacau, doar ca situatzia de la me din city o cun cel mai bine
vasile80
11-11-2006, 12:05 AM
Sport national .... Solara, exagerezi!
:rolleyes:
Dar tema este totusi interesanta. Nu sunt un expert in psihologie dar am citit ca daca un adolescent aflat la pubertate doar doarme frecvent in acelasi pat cu o persoana mult mai in varsta decat el si de sex opus ... acesta poate sa devieze catre gerontofilie.
m_c_B
11-15-2006, 08:00 PM
.. ha-ha-ha
Am auzit azi o manea :
"cat de mult as vrea/ sa dorm in brate la TATA /..sufletul meu / of inima mea.."
hayabusa
11-17-2006, 03:05 AM
Dulce Keo, imi pare mai normal ca baiatul sa doarma cu tat'so, decat cu sor'sa...
oricum, ia mai fa o plimbare prin tara ta si vezi cum dorm unii (multi) oameni...
da' aici m-ai facut sa zambesc :) tu cati ani ai?
lucia, da, aia era una dintre idei... :)
Arina, tu cu cine dormi? :)