PDA

View Full Version : Sectele si ce puteri au ele...

dictionar
09-12-2006, 10:00 PM
De multe ori aud: ''respectivii erau iehovisti si s-o dus in America sa traiasca''. Oare e asa de simplu sa te duci in SUA sa traiesti acolo, doar facind parte dintr-o secta? cum naiba obtin ei catatenia altor tari? Ca nu e la baza chestia cu casatoria. Se refugiaza oare? Cer azil politic?

Mai bine i-am cunoscut pe mormoni, la noi in RM, oricum multe lucruri imi ramin neclare. Au ei niste chestii interesante, tinerii mormoni, pot sa plece in calitate de misionar timp de vreo 6-18 luni intr-o tara straina. Spuneau ca vin pe banii proprii , biserica nu plateste nimic, dar mi-i interesant cu ce scop obtin ei viza pt Md sau Ro, sau alte tari in care ei pleaca ca misionari. Cu scopul ca vor face cursuri de engleza gratis :D? Sau este vreo lege care- protejeaza pe diferiti trimis din sectele lor?

daca stie cineva, luminati-ma, ca mie mi-i lene sa dau search in google :d

gr8dude
09-12-2006, 10:39 PM
Parerea mea e ca sectele sunt aceleasi piramide financiare, si aici se aplica aceleasi detalii:
- doar indivizii din virf au profit
- indivizii de la baza au profit doar daca baza vor deveni altii

Mormonii cu Joseph Smith, sunt si ei o alta secta... Calatoriile - poate asta ar fi un avantaj; eu cred insa ca putem calatori si raspindind altceva decit 'cuvintul sfint'

dictionar
09-13-2006, 12:30 AM
Mormonii cu Joseph Smith, sunt si ei o alta secta... Calatoriile - poate asta ar fi un avantaj; eu cred insa ca putem calatori si raspindind altceva decit 'cuvintul sfint'

Eh Joseph Smith a murit deja :D amu numai in sufletele lor mai traieste si prin cartea lui Mormon...

PiggyEFromHell
09-13-2006, 01:54 PM
Pai vizele pentru pentru misiuni se obtin mai usor. Si le convine sa extinda domeniul religiei lor.

-oby-
09-15-2006, 09:19 AM
da cine naiba le da viza? ca nu raspnadesti banci de ciuperci in tara, ci cu totul altta 'religie'..... doamne dumnezeule unde ajungem

PiggyEFromHell
09-16-2006, 04:46 PM
vai vai bai, ai auzit despre libertatea religioasa? Cine da vize in general? Daca imi raspunzi la intrebarea asta iti raspunzi la a ta.

2008.