Ce credeti ca este important pt un prezentator Tv? eu fac o mare diferenta intre un crainic de stiri, un prezentator de talk-showuri si unul de emisiuni de divertsiment.
fiecare trebuie sa aiba anumite calitati atat fizice, cat si intelectuale. in ziua de azi aspectul fizic are importanta majora indiferent de tipul de emisiune... asta cere publicul si pe undeva este normal ca doresti sa vezi persoane frumoase, aranjate la tv. acestia uneori devin modele, astfel ca complexitatea lor trebuie sa treaca dincolo de aparentele fizice.
voi ce parere aveti?
radub
08-14-2006, 06:21 PM
Ce credeti ca este important pt un prezentator Tv? eu fac o mare diferenta intre un crainic de stiri, un prezentator de talk-showuri si unul de emisiuni de divertsiment.
fiecare trebuie sa aiba anumite calitati atat fizice, cat si intelectuale. in ziua de azi aspectul fizic are importanta majora indiferent de tipul de emisiune... asta cere publicul si pe undeva este normal ca doresti sa vezi persoane frumoase, aranjate la tv. acestia uneori devin modele, astfel ca complexitatea lor trebuie sa treaca dincolo de aparentele fizice.
voi ce parere aveti?
Dupa mine, as selecta prezentatorii pe urmatoarele criterii -
Crainicul de stiri: agreabil (nu neaparat si frumos), dictie perfecta, cunostinte elementare despre geografie, toponime, etc, fara mimica. In acest sens, Andreea Esca este un contraexemplu destul de bun.
Moderatorul de talk-show-uri: poate sa arate si ca dracul, dar sa fie un bun diplomat, inteligent, cult si informat.
Prezentatorul unei emisiuni de divertisment - poate sa fie oricum, atata timp cat satisface cerintele impuse de producatorul emisiunii respective. Cum divertismentul tv de care "beneficiem" este de o calitate cel putin indoielnica, nu neaparat doar din cauza prezentatorilor, personal prefer sa-mi "toc" timpul liber cu altceva :).
oby
08-14-2006, 08:07 PM
dupa parerea mea
un crainic de stiri trebuie sa fie agreabil si capabil sa aduca informatia pana la spectator prin mimica (decenta, fara excese si ticuri), prin look (imbracaminte, machiaj, frizura), prin dictie (perindare de viteza, tonalitate, limbaj)
Deja restul prezentatorilor TV trebuie sa se modeleze dupa Emisiunea lor.
dune
08-14-2006, 09:07 PM
cred ca in orice activitate unde e necesara arta de a vorbi, pe primul loc tre sa fie capacitatea vorbitorului de a face legatura cu audienta sa. metodele vor depinde de context (stiri, divertisment, etc) si audienta (sat, oras, tineri, batrini, etc). in dependenta de asta tre sa isi aleaga limbajul si modul in care vorbesc (sa fie inteles si sa atinga la suflet), imbracamintea (oficial sau mai putin oficial), si orice alte aspecte ce tin de tinuta. e important ca audienta sa fie inteleasa si sa i se raspunda la cerinte. procesul de comunicare oriunde pina la urma depinde de faptul ca cei ce participa tre sa se inteleaga reciproc, cu cit ei se inteleg mai bine cu atit comunicarea poate fi mai eficienta si isi poate permite nuante mai subtile neintelese de altii. Cred ca cei din televiziune ar trebui sa se bazeze pe astfel de nuante ca sa creeze o anumita relatie cu publicul si sa poata supravietui in slujbele pe care le au.
aganicusor
08-13-2007, 12:42 PM
parerea mea este ca pentru a fi un bun prezentator de stiri trebuie sa ai cunostiinte despre cazurile respective din stiri si sa relatezi cu precizie si exactitate cazurile catre publicul telespectator cel care te urmareste.E foarte important,pentru mine, sa poti avea o dictie perfecta sa vb clar si coerent si sa stii care iti sunt limitele.Moderatorul pentru emisiunile de divertisment trebuie sa fie deschis si sa nu aibe complexe de inferioritate sa demonstreze publicului ca stiesa tina o emisiune de divertisment,si sa faca pe placul publicului.E frumos sa fii in topul audientei,in primul rand ai o satisfactie ca stii pentru ce muncesti si in al doilea rand,e greu sa fii in top,concurenta isi spune cuvantul.
Nu e neaparat sa fii stralucit dar trebuie sa aibe calitatiile necesare,sa fie comic atunci cand producatorul emisiunii cere acest aspect si sa poata comunica cu cei prezenti in platoul de filmare(emisiune de divertisment).
KoNieK
10-27-2007, 10:30 PM
oe... Rusalina Rusu rupe :) idolul tinerelor :)
ddd
05-03-2008, 11:37 AM
Agreabilitatea indiferent de o accepta sau nu unii este importanta in orge gen a audiovizualului, fiindca este carticica de vizita a ceea ce urmeaza.aici ma refer la coafiura, machiaj, vestimentatie dar nu si in ultimul rind la carisma natrala a prezentatorului.
apoi in ambelel cazuri dictia, tonalitatea, echilibrul mimicilor faciale si a gesturilor corporale.
toate armonizate si imbinate cu subiecte interesante publicul alcatuiesc succesul.
FogDucker
05-08-2008, 09:57 PM
Apropo despre prezentatorii TV; urmaresc mai tot timpul stirile Pro TV Chisinau; mi se pare interesant faptul ca prezentatoarele nu au aproape deloc "accshient" moldovenesc.:)
PiggyEFromHell
05-09-2008, 03:00 PM
Apropo despre prezentatorii TV; urmaresc mai tot timpul stirile Pro TV Chisinau; mi se pare interesant faptul ca prezentatoarele nu au aproape deloc "accshient" moldovenesc.:)
Apropo, FogDucker, din cate stiu eu nu prinunta nimeni "accshient/accshent"... e o romanizare a unei moldovenizari... seamana mai mult cu o strambatura nereusita decat cu adevaratul accent.
FogDucker
05-11-2008, 09:45 PM
Apropo, FogDucker, din cate stiu eu nu prinunta nimeni "accshient/accshent"... e o romanizare a unei moldovenizari... seamana mai mult cu o strambatura nereusita decat cu adevaratul accent.
Ma scuzi, dar accentul meu moldovenesc mai are de lucru.:) Intradevar unele cuvinte se pronunta la fel ca si in Romania, altele nu. Moldoveanul adevarat stie care sa le pronunte moldoveneste si pe care sa le lase asa.
Am un prieten din RM care acum locuieste la mine; acesta va spune "ashela" in loc de "acela".