PDA

View Full Version : Revistele de divertisment pt femei si barbati

adrenalina
08-14-2006, 03:37 PM
Revistele pentru femei si barbati sunt foarte la moda in ultima perioada si apar din ce in cemai multe, abordand diferite stiluri sau tematici pentru a-si atarge un anumit tip de cititor.
voi ce credeti despre aceste reviste, care sunt preferatele voastre si normal de ce va plac. cam despre aceste lucruri as dori sa discutam in acesta tematica.

oby
08-14-2006, 07:41 PM
Tabu... am cumparat un numar.. sa fiu sincera nu prea l-am citit, l-am rasfoit doar... dar nu m-a atras, nu stiu de ce....

eu as prefera sa citesc ceva de genul "VIP Magazin" sau "50 barbati ai Moldovei" desi nu se refera la concret barbat sau femeie. E interesant sa citesti despre oameni renumiti autohtoni. Desi mie nu imi place stilul dnei Cioranica ....

"Neorama" au inceptu ceva bun..dar au facut doar doua numere si nu inteleg cand apar concret..

"Punkt" imi place... redactorul-sef, dupa parerea mea,scrie editoariale "beshenyie" (salbatice la figurat)!! primul numar mi-a placut mult, mai ales retrospectiva vietii politice autohtone!

Sincer... daca ar fi o revista intr-adevar buna, ar cumpara-o toti..

Un timp m-au poposit ideile noblete sa creez o revista nebuna si interesanta... dar dupa parerea mea revistele intr-adevar bune sunt cele de specialitate...

iar daca ne referim la reviste pentru barbati si femei si, in acelasi timp, comparand ceea ce avem pe piata, putem face concluzie despre femeile si barbatii nostri :)

seros. chiar ce poti citi in Cosmopolitan interesant? Mai degraba as citi Liza (Alias Ioana in romana) unde macar poti prelua ceva interesant ca: retete, sfaturi, articole interesante...

adrenalina
08-15-2006, 03:33 PM
mie Tabu imi place cel mai mult dintre aceste reviste. este o revista pentru femei, dar nu este plina de clisee si prostii de genul 7 semne ca te inseala, cum sunt in Cosmopolitan. Tabu are o idee foarte clara, cu rubrici culturale si recomandari, cu articole sociale si de investigatie. este o revista pentru femei inteligente, care vor mai mult de la viata decat un machiaj perfect si sa fie vesnic la moda.
revista Cosmopolitan a devenit deja un mit, femeia Cosmo, machiajul Cosmo, viata Cosma, universul Cosmo... poate ca aceasta revista a fost revolutionara atunci cand a aparut, insa acum intra intr-un sablon care eu cred ca creaza o imagine ireala asupra femeii si a statutului acesteia in societate. si cred ca nu este sanatos pentru o tanara sa imbratiseze toate acele invataturi tampite care le gasesti in acea revista.

mie de exemplu nu imi place Vip Magazin din cauza ca mi se pare strigator la cer sa scoti o revista in care prezinti fastul unor oameni, prezinti fete care se imbraca doar in strainatate, intr-o tara care moare de foame... si inca sa mai dai si 30 lei pe o asemenea revista... este o parodie care mi se pare inaceptabila, pe langa faptul ca nu exista in MD atatea vedete... asa ca tot scriem despre aceleasi in fiecare an... noroc ca isi mai schimba stilul sau partenerul... ca altfel am avea articole la indigo.

dintre revistele pt barbati in place normal PlayBoy... sunt bine facute, imbina foarte bine partea intelectuala cu cea a frumosului feminin si ofera cam tot ceea ce un barbat asteapta de la o astfel de revista de divertisment.

apropo de reviste bune... normal ca sunt foarte multe bune... nu mai suntemin epoca cand o revista cuprinde tot. acum sunt reviste specializate, cu un target foarte clar si cu subiecte si abordari pe placul acelui traget pe care il urmareste. tocmai si asta face ca o revista sa fie bune... sa isi multumeasca cat mai bine publicul caruia i se adreseaza.

solara
08-15-2006, 09:01 PM
La Tabu imi plac fotoeditorialele. Bumbut rules :D
Imi placea Elle cand scria Cartarescu (chiar daca slabut pt el, era oricum destul de bun pt o revista de femei). Si parca tot in Elle gaseam interviuri serioase pe 3 pagini cu persoane (publice) intr-adevar interesante. Nu sunt sigura daca in Elle; nu dau banii pe reviste, mi le aduce maica-mea de la serviciu in cate o dup-amiaza, le rasfoiesc juma de ora si le duce inapoi.
Urasc maldarul de articole despre cum sa te intelegi cu colegii de birou si cu seful, daca ai spirit de echipa sau de conducator, de parca toti am trai la birou si am face parte din gasti conduse de un singur om. Eu (si cam mine suficient de multi) nu intru in competitie cu nici un coleg pe nici un post, nu avansez daca slugaresc fidel seful (pt ca se avanseaza numai pe baza de examen si/sau pile), nu lucrez in grup, ci singura, uneori am doi sefi (cu pareri mai intai personale si apoi "stiintifice" care uneori se bat cap in cap), nu particip la cresterea performantelor "firmei", pt ca lucrez la stat.
Pt liber-profesionisti de ce nu se scriu articole? Pt cei care lucreaza cu oameni (clienti, pacienti etc) nu se scriu?

oby
08-16-2006, 04:58 AM
Pt liber-profesionisti de ce nu se scriu articole? Pt cei care lucreaza cu oameni (clienti, pacienti etc) nu se scriu?

nu se scriu, solara, pt ca asa oameni ca tine nu sunt la moda. vezi ca adrenalina a zis ce e la moda: sa fii cosmo -girl..doamne ce dezgust.

nu vreau sa par snoaba pentr ca nu sunt asa si fac precizari pt VIP Magazin. Imi este interesant pentru ca pe unii oameni ii stiu personal mai mult sau mai putin si imi e interesant sa citesc despre ei. plus ca si sefu se intalneste regulat acolo si imi e interesant ce a mai nascocit multstimata Cioranica despre d-lui. revista nu o cumpar, o iau direct din anticamera.

in ce conditii nu am fi, e interesant a citesti despre ace care is "sus" si despre pretinsul lor mod de a ajunge acolo. aceste lecturi iti dau mancare de gandit. :)

Frontist
09-06-2006, 04:04 AM
Revistele pentru femei si barbati sunt foarte la moda in ultima perioada si apar din ce in cemai multe, abordand diferite stiluri sau tematici pentru a-si atarge un anumit tip de cititor.
voi ce credeti despre aceste reviste, care sunt preferatele voastre si normal de ce va plac. cam despre aceste lucruri as dori sa discutam in acesta tematica.

Iarashi lipseste varianta nici una! :)

PiggyEFromHell
09-08-2006, 08:57 PM
Un pic FHM, un pic PlayBoy... dar aveti ceva cu masini pe aici? Nu am votat nici una

adrenalina
09-12-2006, 08:19 PM
Frontist... am facut un sondaj pentru majoritatea populatiei care nu are nu stiu ce probleme spirituale pt a se amuza sau relaxa... asa ca ai avut ocazia sa scrii ca nici una si ai fi putut motiva... era mai constructiv decat sa faci pe "spiritualul"

Piggy... m-am gandit ca masinile is reviste specializate pe un naumit domeniu, eu m-am referit la reviste de amuzament care contin info foarte diferite.

dictionar
09-12-2006, 09:31 PM
Eu acasa citeam ''Avantaje'' din cind in cind :), le citeam la biblioteca, nu prea eram incintata sa dau vreo 20-30 lei pt o revista :). Playboy imi placea si mie, dar nu le gaseam la biblioteca, le gaseam la varu-miu, cind era plecat la lectii :D
In genaral nu eram foarte pasionata de reviste pt femei, sa-mi rup gitul dupa ele, le citeam atunci cind ajungeam la biblioteca, mai des la Hasdeu, si trebuia sa astept vreo ora-doua pina imi incepeau niste cursuri :).

Si m-am mai apucat odata de rasfoit o gramada de numere din diferite reviste franceze pt femeie, aveam nevoie sa fac o relatare la facultate, si o iesit foarte bine, criticasem foarte frumos revistele pentru femei :D fetele incepusera sa rida, iar baietii s-au enervat :lola:

Nude Pink
09-22-2006, 08:11 PM
am votat elle cu toate ca nu am o revista anume care sa-mi placa, de fiecare data iau ceva diferit, le mai incerc. Cosmopolitan nu-mi place. Tabu nu am citit, o sa mi-o iau si o sa vad ce prezinta.

reviste sunt multe si pe plakul tuturor. pina acum cititm practic doar reviste straine, sper sa ajungem sa se citeasca mai mult si revistele noastre.
au un inceput, e slabut da e :)

AllEyezOnMe
10-27-2006, 10:11 PM
FHM sau Maxim sunt branduri solide, insa de astea pentru padrugi dealde CoolGirl,Bravo cu titluri sugestive de trasnet... "Cum sa lingi o inghetzata, ca sa-i faci pofta" sau "cum sa-l insheli fara sa-si dea seama" :lol: :lol: astea trebuie interzise... ca nu stii ce creste din ele :D

PiggyEFromHell
11-02-2006, 01:22 PM
FHM cand il are cineva din cunoscuti il mai rasfoiesc. PlayBoy cam la fel. Hustler nu l-am deschis niciodata. De fapt toata lista aia suna mai mult ca denumire pentru hartie igienica.

SweetKeo
11-05-2006, 10:59 PM
o precizre..puteatzi sa supunetzi la vot shi Men'sHealth. e una dintre cele mai bun reviste de barbatzi din lume..fara atatea femei goale shi cu vibratoare in...sincer nu imi place rezultatul votului..:( revista a aparut in Ro c-am de un an jum

Arina
11-06-2006, 12:10 AM
si mie imi place Men's Health... e info buna in general.

adrenalina
11-06-2006, 01:58 PM
nu stiam de ea cand am facut sondajul. dar discutiile pentru asta sunt facute, sa completeze lacunele sondajului. asa cat mai multe info noi, cu atat mai bine :D

PiggyEFromHell
11-07-2006, 03:17 PM
Men'sHealth tot revista pentru femei e. Vad ca femeile le citesc mai mult ca barbatii.

SweetKeo
11-07-2006, 04:26 PM
Men'sHealth e pt barbatzi. Ce dak citesc shi femeile...shi barbatzii citesc reviste pt femei...e o curiozitate...asha invetzi mai bine despre sexul opus

calugarita
11-09-2006, 06:15 PM
mai degraba asa inveti mai multe despre cum sa-ti ingrijesti prietenul/sotul/iubitul :) ca tot aveti nevoie de grija noastra :)

nici mie nu imi place lista propusa :) de fapt, sa fiu sincera putine reviste de pe piata noastra satisfac

SweetKeo
11-09-2006, 07:21 PM
ai dreptate..citiind ca barbat o revista dedikta femeilor invatz mai multe despre sexul opus dekt citiind o revista pt barbatzi
citesc shi reviste pt barbatzi..mai aflu lucruri despre noi
avem nevoie, intr-adevar de grija voastra...dar shi voi de a noastra..eu tind sa cred ca e o chestie reciprok

calugarita
11-09-2006, 07:44 PM
si eu tind sa cred in asta, insa in realitate se intampla ca tot voi nu gasiti ciorapii curati din fata daca nuaratam noi cu degetul si va pupam dimineata urandu-va o zi buna :p

adrenalina
11-10-2006, 02:21 AM
mras cu spamul de aici... va gasiti mesajele la offtopic... in etc, samd...

calugarita
11-10-2006, 04:01 AM
sunt penalizata cumva? :D

Nica
11-10-2006, 08:38 AM
Ciao!

Mie i-mi place Cosmo! Mda... Se pare ca Cosmo nu e foarte pretuit aici, insa eu cred ca are valorile sale. Are articole destul de bune despre moda (si orice n-ar spune unele dintre voi, stiu ca atrageti atentie la asta!) si cit despre machiaj, da e drept ca e cam repetitiv. Mie i-mi place sa fiu la curent. Articolele de sex sunt foarte informative si unele "sfaturi" chiar mi-au prins de bine (hihi), si daca barbatii pot citi Playboy (de fapt nu cred ca e foarte mult de citit acolo), de ce femeile nu se pot relaxa cu un Cosmopolitan (bautura) si cu revista Cosmo? Nu sunt de acord cu parerea ca femeile inteligente nu citesc Cosmo. Femeile inteligente si la moda citesc Cosmo sau privesc Fashion Television (sau de dorit ambele).

Daca vreau materie inalta si literatura avansata, am o biblioteca intreaga si internetul. Unicul dazavantaj al revistelor e ca costa cam scump si nu se merita intotdeauna, mai ales cind poti gasi tot pe internet. Vogue, In Style si Flare sunt reviste bune de moda. Una super e Popular Science, dar nu cred ca se vinde in Europa.

TTFN,
Cosmo girl

calugarita
11-10-2006, 11:30 AM
ceea ce nu imi place la revista Cosmo e ca gasesti multe 'nimicuri', mai bine zis 'trash' ... niste chestii repetitive care, de fapt, te deviaza te la drumul cel bun :D:D

adrenalina
11-10-2006, 08:22 PM
nu este vorba de literatura inalta, Nica...
este vorba de calitatea editorialelor de acolo... pentru moda iau o revista specializata de moda sau ma uit la fashion Tv (nu il poti compara cu Cosmo)... in rest nu sunt deloc pasionata de machiajele lor, de marcile pe care le promoveaza, care in primul rand au preturi astronomice si calitatea este indoielnica...
tipajul de Cosmo girl este iarasi iritant. eu sunt unica ca personalitate, nu am nevoie sa fiu integrata intr-o turma... ideologia si valorile mele umane nu le formeaza o revista... ca sa nu mai spun de genul asta de revista. aceasta revista promoveaza anumite aspecte care ar trebui sa functioneze la toate femeile... d egenul cum sate descurci cu un anumit sef, spate pasi ca ma iubeste, 7 semne ca ii bun la pat... nu va suparti dar chestiile astea sfideaza de-a dreptul inteligenta mea. se doreste a fi o revista care stie multa psihologie... dragelor, care cititi revista... este o psihologie de doi bani, de buzunar, ca sa va faca pe voi sa dati bani pe foilea alea de hartrie frumos colorate, din care jumatate sunt reclame...

eu am pretentia ca si atunci cand ma relaxez sa cites ceva care s aimi puna creierul in functiune sau sa fie util... dara cum sa imi spal capul cu nu stiu ce sampon, sincer este de departe cea mai neimportanta preocupare a mea.

Mos Martin
11-11-2006, 05:45 PM
Adrenalina, sunt de acord cu tine in multe privinte.
desi Cosmo-ul rusesc este net superior celui romanesc (fara suparare). Cosmo-ul rusesc e plin de urmor si ironie, chiar si la adresa femeilor. Iar jurnalistii care scriu pentru el sunt f. buni si stiu sa trateze subiecte "ieftine" sub un unghi mai special.

Din revistele locale care te excita intelectual macar un pic? Punkt, Neorama etc?

calugarita
11-12-2006, 03:29 AM
Neorama e o revista speciala,sincer,insa eu prefer din astea doua Punkt.mi-a placut editorialul mai mult la Punkt de aia il prefer.

adrenalina
11-12-2006, 03:59 AM
Neorama poate ii ea buna, insa nu am reusit sa citesc mare lucru din cauza ca designul este mult prea incarcat si ma oboseste... prea multe fonturi, prea multe culori si marimi la fonturi... parca ii haos total... nu imi dau seama cand incepe si cand se termina un articol...

Punkt are o linie bune, insa mai au de lucru... ar trebui sa se desprinda de vedetismul asta... parca ii o boala in MD... avem cateva vipuri si numai despre alea se scrie peste tot... nu exista presa incitanta... si incisiva...

Mos Martin
11-12-2006, 01:20 PM
ce inseamna pt tine presa incitanta si incisiva? ai in vedere subiectele sau abordarea? si crezi oare ca in aceasta tarisoara draga, dar provinciala si apatica este posibil asa ceva?

daca Neorama n-ar abunda cu poze si fonturi tarcate ai considera-o mai buna decat Punktul?

Cum credeti, poate o revista ramane competitiva din pdv a pietei, daca n-ar mai scrie despre vedete si sex?? Unde e limita intre comercial si cultural-progresiv-intelectual?

calugarita
11-12-2006, 03:37 PM
da, am observat ca la Neorama e intr-adevar abuz mare de imagine :) e si evident ca PUnkt mai are de lucrat. a scos pana la 10 numere doar.
in-tradevar e interesant de ce lumeacumpara reviste..pentru ca se scrie despre sex si vedete?
eu cred ca fiecare se regaseste in reviste si carti...adica citeste ceea ce il intereseaza..deci nu sunt sigura ca oamenii sunt interesati doar de sex si vedete :)

adrenalina
11-12-2006, 05:31 PM
ce inseamna pt tine presa incitanta si incisiva? ai in vedere subiectele sau abordarea? si crezi oare ca in aceasta tarisoara draga, dar provinciala si apatica este posibil asa ceva?

daca Neorama n-ar abunda cu poze si fonturi tarcate ai considera-o mai buna decat Punktul?

Cum credeti, poate o revista ramane competitiva din pdv a pietei, daca n-ar mai scrie despre vedete si sex?? Unde e limita intre comercial si cultural-progresiv-intelectual?
Mos Martin... o revista trebuie sa fie accesibila in continut... cu cat este mai incarcata, cu atat este mai greu de citit. sunt putin oameni care citesc o revista din scoarta in scoarta... fiecare are anumite rubrici sau subiecte pe care le prefera sau le cauta in revista. Designul trebuie astfel facut ca sa usureze aceasta sarcina, nu sa ai impreisa ca cauti acul in carul cu fan. exista anumite reguli in design, in machetare si in bun gust pe care Neorama nu le respecta... nu vreau sa intru in detalii tehnice, dar va dau un exemplu... nu poti sa folosesti mai mult de doua tipuri de fornturi pe o pagina... fonturile care definesc rubricile sunt aceleasi... nu difera mult ca marime, etc..
aceasta revista nu intruneste reguli minime de editura.
am incercat sa citesc si cateva materiale. nu m-au impresionat prin continut, iar greutatea cu care le-am citit datorita fundaleleor de sub scis, a cilorilor si pozelor puse haotic, m-a determinat sa nu mai pun mana pe aceasta revista nici daca mi-o da gratis.

o revista ca sa fie buna, trebuie sa intruneasca toate normele... pentru ca degeaba ai mesaj bun, daca forma in care il transmiti nu este cea mai buna.

presa incisiva si incitanta? foarte simplu. eu nu apreciez ziarele si revistele pseudo-curajoase, care nu intra in detalii, dar sunt superficiale, deoarece cred ca si publicul este la fel. astfel desconsidera si ma jigneste pe mine ca potential cititor.

revistele noastre nu trateaza probleme sociale... nu ma refer ca trebuie sa se implice in politica, insa nu trateaza obiectiv sau cate de cat apropae de real ceea ce se intampla in jur. nu exista curak editorialistic de a reflecta adevaruri... in show biz, in cultura, in mass-media, im drepturile omului, etc...

problema vedetelor este cronica... cred ca omul ar cumpara aceste reviste daca ar scrie despre el si problemele lui intr-un mod empatic... este caraghiso ce se intampla si faptul ca datorita unor reviste ca Vip s epromoveaza la nivel de valori nationale p-ersoane care de fapt sunt non-valori... dar ce s afaci, ca doar nu ai in MD asa multe vedete si trebuie sa le creezi, daca nu exista... astfel noi cream vedete pentru a aavea despre cine vorbi si barfi.
cam asa vad eu lucrurile.

Mos Martin
11-12-2006, 09:24 PM
ok. am inteles parerea voastra despre Neorama. e prea incarcata cu imagini haotice si cam superficiala prin continut... Desi am auzit de la unii ca si Punktul li se pare incarcat, iar de continut- ca e prea limbajul e prea sofisticat si greu de citit...

Referitor la insisivitate si adevaruri care nu se scriu. Poate jurnalistii se cam tem sa critice chiar si aceleas "vedete" din show-biz? locuim intr-un oras atat de mic, si ne intalnim nas in nas in centrul orasului, ne cunoastem unul pe altul ca intr-un sat si cateodata e riscant sau nu e de dorit sa strici relatiile cu persoanele publice. Fiindca se intampla sa ai nevoie de ele intr-o buna zi. Diplomatia in acest oras conteaza...

Exista iesire din aceasta situatie?

Adrenalina, ai perfecta dreptate despre Vip. au ajuns sa promoveze anti-valori sau sa creze Vipuri artificial... Sa nu uitam ca ,probabil, mai multe din "personaje" platesc ca sa apara pe pagini. isi fac PR. si peste hotare se intimpla acest lucru, doar ca e facut mai voalat.

Si daca tot ziceti ca doar Punktul e pe cale buna, ce va place in aceasta revista si ce credeti ca ii lipseste? Ce asteptari aveti de la o revista?

calugarita
11-12-2006, 10:59 PM
Neorama parca e altceva, si designul e altfel, totul e altfel in aceasta revista, insa, intr-adevar nu am putut-o citi.de ce? nu mi-ampus aceasta intrebare, caci am avut alte chestii de facut. cred ca la aceasta chestie trebuie sa se gandeasca un redactor de revista in cazul in care vrea vanzari de reusita.
stiti, sunt si alte cazuri, cred eu. cand ai surse financiare si iti realizezi visul tau de mic copil - sa creezi prin scris..cred ca atunci tii indiferent se citeste sau nu se citeste revista ta...este doar o opinie,stimati forumisti.

iar referitor la VIP. de ce sa ne miram? daca reflectam un picut si facem observatii asupra redactorului Cioranica si mai si ii stim substraturile biografice, nu avem de ce sa ne miram de aceasta revista..daca persoana in cauza nu are valori, cum vreti sa faca o revista ce promoveaza valori? :D

p.s. punktul am nr.1 si nr.2.. iar ceea ce imi place ca il poti gasi pe net, ma refer la articole..:) imi place asta.

adrenalina
11-13-2006, 12:04 AM
ok. am inteles parerea voastra despre Neorama. e prea incarcata cu imagini haotice si cam superficiala prin continut... Desi am auzit de la unii ca si Punktul li se pare incarcat, iar de continut- ca e prea limbajul e prea sofisticat si greu de citit...

Referitor la insisivitate si adevaruri care nu se scriu. Poate jurnalistii se cam tem sa critice chiar si aceleas "vedete" din show-biz? locuim intr-un oras atat de mic, si ne intalnim nas in nas in centrul orasului, ne cunoastem unul pe altul ca intr-un sat si cateodata e riscant sau nu e de dorit sa strici relatiile cu persoanele publice. Fiindca se intampla sa ai nevoie de ele intr-o buna zi. Diplomatia in acest oras conteaza...

Exista iesire din aceasta situatie?

Adrenalina, ai perfecta dreptate despre Vip. au ajuns sa promoveze anti-valori sau sa creze Vipuri artificial... Sa nu uitam ca ,probabil, mai multe din "personaje" platesc ca sa apara pe pagini. isi fac PR. si peste hotare se intimpla acest lucru, doar ca e facut mai voalat.

Si daca tot ziceti ca doar Punktul e pe cale buna, ce va place in aceasta revista si ce credeti ca ii lipseste? Ce asteptari aveti de la o revista?
tu o numestri diplomatie, eu o numes simplu: lasitate sau mai grav lipsa de profesionalism jurnalistic. plus ca este calea cea mai simpla... in celelate tari, unde exista de fapt mass-media (in MD asa ceva real nu exista) sunt reviste de tot felul, mai incisive, mai putin incisive... insa cele incisive au un statut ridicat si sunt apreciate, tocmai datorita curajului si formei de expunere.

calugaritsa... ce stii tu despre Cioranica si eu nu stiu? :D

calugarita
11-13-2006, 05:01 PM
adrenalina prefer sa nu ating acest subiect :) nu de alta, dar nu voi scrie nimic bun pentru ea :) vreau sa spun ca daca as fi si eu cu bani nelimitati in buzunar si as putea sa o platesc cu 400 EuRo pentru un articol, as deveni si eu VIP :)

dar..cred ca nu numai asta este problema... doar cititi-i editorialul..Doamne Dumnezeule...

:)

Mos Martin
11-13-2006, 05:04 PM
1.Credeti ca o revista/un ziar este "oglinda" redactorului? De Cioranica vorbeati..

2.Daca ai avea posibilitatea sa faci o revista - ce format ai alege, d-e ce ar fi?
Dar s-o faci aici in RM, unde practic nu exista piata normala, nici evenimente dese si palpitante, nici viata culturala prodigioasa? La concret, pls...

calugarita
11-13-2006, 05:24 PM
1. reiese ca da.. ideea VIP este una buna, dar aplicata incorect din punctul meu de vedere.. in primul rand pretului revistei... cine o va cumpara cu 40 lei - echivalent cu pretul unei reviste din UE? oamenii in UE nu isi permit sa cumpere reviste de 2, 3, 4 euro, ce sa mai vorbim de noi? inteleg ca a face o revista este o chestie scumpa, dar oameni buni, odata ce o puneti pe piata, ganditi-va cine o va cumpara. doar acei despre care este scris? pai da, 'elita' noastra politica isi poate permite... 'golden children' la fel..cine altcineva? oamenii simpli care au 100 euro pe luna venit.. o vor cumpara?
stiu ca Aquarelle imprima revista in Ucraina. care e rezonul? sunt o mie si una mini-tipografii, tipografii in MD unde, in cazul in care inchei in contract de lunga durata, poti imprima revista si la pret bun, si calitativ.
un redactor bun trebuie sa fie si economist dupa natura, daca nu dupa specialitate. ca sa iti iasa o idee/afacere este nevoie de analiza economica, cercetarea pietii, concurentilor, clientilor..ce face Cioranica cu Gavrilita? scot revista cu 40 lei, plus o data pe an mai scot revista ' 100 mari oameni ai MD' si '50 femei MD' la pretul de 75 lei..:laugh: de rasul curcilor. si ce sa mai vorbim de conceptul revistei lui Cioranica, daca ea nu poate face esentialul - nu poate elimina greselile de gramatica? :D

2. este visul meu de demult :) stii uneori nici timp nu ai sa stai sa analizezi daca poti sa faci ceea ce visezi. :) eu sunt sigura ca poti scoate o revista buna, accesibila, interesanta pe piata noastra :)
vezi, ca au facut increcari Neorama si Punkt.. :) am discutat deja un pic despre ele.. Am citit edito-ul la Punkt si mi-a placut enorm.. :)

Arina
11-13-2006, 05:26 PM
Cioranica nu e redactor VIP.

calugarita
11-13-2006, 05:30 PM
nu conteaza deja ce pozitie acum ocupa, a fost redactor cand Gavrilita a fost director, acum Cioranica e director si Trofimov ii redactor.. :) ce mai conteaza :) sau vrei sa spui ca am gresit undeva?

Mos Martin
11-13-2006, 09:36 PM
1.

2. este visul meu de demult :) stii uneori nici timp nu ai sa stai sa analizezi daca poti sa faci ceea ce visezi. :) eu sunt sigura ca poti scoate o revista buna, accesibila, interesanta pe piata noastra :)
vezi, ca au facut increcari Neorama si Punkt.. :) am discutat deja un pic despre ele.. Am citit edito-ul la Punkt si mi-a placut enorm.. :)

Calugarita, este clar ca esti tangenta cu mass-media locala. Sau chiar lucrezi in acest domeniu. Atunci stii foarte bine cat de saraca este Moldova in evenimente si subiecte interesante. Ai vrea sa faci o revista interesanta si buna. Fraze generale. Despre ce ai scrie, ce subiecte, cum le-ai aborda? Doar n-o sa plagiezi articole de pe internet si n-o sa scrii pe toate paginile doar despre ce se mai intimpla peste hotare. O revista locala ar trebui mai intai de toate sa reflecte si mediul local. Macar 60-70 %. Si ce e de facut daca in jur nu se prea intimpla nimic. Sa sugi subiecte din degete, asa cum suge Vipul vipurile(sau suge la Vipuri :)

calugarita
11-14-2006, 02:22 AM
asta e... trebuie de mentionat cine la cine si ce suge :D
fraze generale, DA. doar nu ai sa ma rogi sa-ti postez business planul aici. sunt sigura ca nu e asa de trist la noi, precum pare. imi iau responsabilitatea sa zic asta in ciuda faptului ca mass-media, in general, are nevoie de senzatii ca sa para interesanta. ca sa iti vorbesc de subiecte si abordarea lor, trebuie sa stiu la ce cititor sa ma bazez. :p

ghilimica
11-15-2006, 09:22 PM
cititorul sa fie tanarul satul de pop, pink, gloss & kitch

shi cei care vor sa citeasca ceva
nu sa priveasca pur shi simplu, ca pt asta exista pictura shi sculptura
nu sa rasfoiasca

imi pare ca anume acest public e mai marginalizat

calugarita
11-16-2006, 12:32 PM
ce sa citeasca ghilimica?
ce ti-ar place sa citesti in asa o revista?

Cloantza
11-16-2006, 05:25 PM
ia vedeti aici ce a pus pe coperta revista PUNKT! http://www.punkt.md/
un suflu nou in Chisinau. care nu prea pute a brinza si ceapa.
voi ce credeti?

calugarita
11-16-2006, 08:27 PM
se stie acest site, Cloantza :)

insa nu am inteles despre branza si ceapa. :) parca e fara umplutura mamaliga :)

ce credem? e fine, insa as fi vrut sa-l citesc :)

Mos Martin
11-16-2006, 11:05 PM
hehe, ce coperta. pentru chisinau e destul de provocatoare. primarului ursu nu i-ar place:)))) Punkt, bravo!
Da, a brinza si ceapa nu pute. doar a mamaliga!!:)))

calugarita
11-17-2006, 11:48 AM
:) primarului precis :) si daca?

Cloantza
11-17-2006, 01:26 PM
se stie acest site, Cloantza :)

insa nu am inteles despre branza si ceapa. :) parca e fara umplutura mamaliga :)

ce credem? e fine, insa as fi vrut sa-l citesc :)

nu pute e brinza si ceapa, adica e ceva nou pe piata locala, neprovincial. desi coperta abordeaza un produs moldovenesc traditional - mamaliga.

Daca Punktul ar pune aceasta coperta in oras, pe lightboxuri, asa cum face Vipul si Aquarelul si restul revistelor, nu doar primarul ar face scandal, ci si biserica... ar condamna-o pentru "mamaligofilie" :)

calugarita
11-17-2006, 02:12 PM
:) de fapt.. nu stiu daca copertele 'Aquarelle' au mai bun impact pentru societate ... :D

ghilimica
11-17-2006, 08:09 PM
ce sa citeasca ghilimica?
ce ti-ar place sa citesti in asa o revista?
calugaritza
nu tu erai aia care vbea de subiecte shi abordare?
tzi-am dat cititorul

ghilimica
11-17-2006, 08:10 PM
tot ce i-a mai ramas moldoveanului
maliga

asta ar fi explicatzia filozofica

calugarita
11-17-2006, 08:51 PM
esti rea :) ok..acum astepti sa-ti dau eu subiecte de citit? :)

Mos Martin
11-18-2006, 12:13 PM
Ghilimica nu e rea. pur si simplu toata lumea pe forumuri bate apa in piua. bla-bla-uri spinoase si neconcrete. iar cand se propune sa se dea solutii la probleme - gata, toata lumea amutzeste.

adrenalina
11-18-2006, 04:04 PM
solutiile nu se gasesc pe foumuri Mos Martin... trebuie s avina de la cei implicati in domeniu. insa intrebarile tale suna prea multa interogatoriu si nu a discutie. eu de la tine nu am vazut nici o info concreta... doar intrebari iscoditoare... daca vrei raspunsuri, poarta o discutie normala.

Mos Martin
11-18-2006, 05:49 PM
eu n-am prea criticat presa , n-am zis ca nu e suficient de incisiva, ca e lasa etc. daca eram sa zic, incercam si solutii sa dau. mi s-a creat impresia ca si tu, si calugarita sunteti din lumea mass-media, de aia v-am intrebat de solutii.
si daca eu n-am purtat o discutie normala, atunci nici nu mai stiu cum sa discut in continuare... ok, intrebari nu mai am. oricum raspunsuri nu primesc:)
ciao, and don't bla bla:)

adrenalina
11-18-2006, 06:46 PM
daca esti in jurnalism, normal ca nu vei prezenta ideile tale pe toate gardurile... dar tu ai intrebat tocmai asta, nu ai cerut soluti... dar ne-ai intrebat despre ce am scrie, despre concept, etc... calugarita te-a intrebat la un moment dat daca vrei planul de afaceri sau care ii faza...

solutii ar fi mai intai de tioate trainiguri pentru jurnalisti, organizate profesionist in care jurnalistii sa fie pusi sa gandeasca si actioneze... nu este neaparat nevoie sa ai studii superioare de jurnalism, insa la moment in Moldova este nevoie de traininguri... este nevoie de manageri buni, care sa isi stie meseria, nu sa se sperie la cuvantul public tinta...

faptul ca mass-media este asa are o simpla motivatie: LIPSA DE PROFESIONALISM ...

acum cum crezi ca asta poate fi suplinita sau inlaturata?

PiggyEFromHell
11-26-2006, 11:37 PM
Men'sHealth e pt barbatzi. Ce dak citesc shi femeile...shi barbatzii citesc reviste pt femei...e o curiozitate...asha invetzi mai bine despre sexul opus

Da mah, da... am incercat sa rasfoiesc un exemplar. Jumatate din revista e publicitate pe fata (de cand publicitatea tre' s-o platesc?). O patrime e publicitate implicita articolelor. Iar cealalta patrime e plina cu sau de idei pentru exercitii fizice sau dieta... cate se poate? Chiar nu se trateaza nimic altceva? Inteleg ca e o revista de sanatate dar sa fim seriosi. Exista reviste speciale de Fitness si speciale de Dieta, mult mai reusite. Are si ceva frumos in ea, dar nu se invarte totul in jurul fizicului. Nu suntem fete (no offence fetelor).

Daca stai sa inveti despre sexul opus din reviste draga Keo, atunci imi pare rau pentru tine. E adevarat, am mai rasfoit si eu reviste pentru femei, dar era din lipsa de ocupatie, in tren, in avion, sau cand asteptam in birou. In afara de cateva teste psihologice nu am vazut nimic util (pentru mine). Nu ma intereseaza cum sa ma fardez, so...

ghilimica
12-07-2006, 03:15 PM
"faptul ca mass-media este asa are o simpla motivatie: LIPSA DE PROFESIONALISM ..."

lipsa de profesionalism din partea ziarishtilor sau, mai degraba, lipsa unui public tzinta??

sunt prea putzini cei care vor altceva

majoritatea vrea pop fustitza mini manichiura pedichiura decapotabila tocuri breton panglicutze strasuri swarowski

din ce sa traiasca ziarishtii?

shi in RM... uitam ce i s-a intamplat Alinei Anghel?
sau protv-ului, ca de ceva vreme a indraznit sa-shi depasheasca statutul de televiziune cuminte shi sa fie mai, citez, "incisiva"?

presa nu ar rezista
nu zic ca nu trebuie sa se schimbe, dar nu ea e principalul acuzat
e societatea shi cei de oleaca mai sus

shi, in plus, revistele cashtiga din publicitate, cine ar da reclama intr-o revista care nu e pe placul alora de sus, cu o situatzie foarte fragila?

nush

2008.