ce ziare va plac sau le considerati cele mai cerebrale, utile, etc... va rog sa votati si sa motivati alegerea.
Aliona
08-01-2006, 03:52 AM
ce ziare va plac sau le considerati cele mai cerebrale, utile, etc... va rog sa votati si sa motivati alegerea.
prefer Fluxul, adesea ma ajuta!
Imi place sa citesc printre rinduri, in Flux o poti invata!
Daca vreau sa mai rid de vrio ancheta a lustratiei citesc Jurnal de Chisinau.
Daca vreu sa vad ce spune securitatea rusa citesc Literatura si Arta sau Timpul!
estu sint plictisitoare de tot!
Da vapseta mie imi place Maklerul!
Nu ar fi rau de loc daca ar fi o varianta pur romaneasca a lui!
radub
08-01-2006, 04:18 AM
(...)Daca vreu sa vad ce spune securitatea rusa citesc Literatura si Arta sau Timpul! (...)
Imi cer scuze daca este putin off-topic, dar este o intrebare pe care o pun la modul cat se poate de serios, fara nici un substrat:
Literatura si Arta s-a transformat intr-un oficios al securitatii ruse ?
Va intreb pentru ca pe timpuri obisnuiam sa citesc in fiecare joi acest saptamanal, dar de atunci au trecut 16 ani, iar ultima data cand am mai pus mana, de curiozitate pe o editie a fost acum 7-8 ani.
oby
08-02-2006, 04:55 AM
si hop tu crezi ca aliona o sa-ti dea informatie cat mai corecta si obiectiva? :D
ziarele pentru care am votat le citesc...dar nu pot spune ca ofera cea mai corecta si impartiala informatie... mai ales stiindu-i pe jurnalisti..si mai ales pe ai nostri :D
radub
08-02-2006, 10:24 AM
si hop tu crezi ca aliona o sa-ti dea informatie cat mai corecta si obiectiva? (...)Intrebarea era adresata tuturor celor care stiu, nu exclusiv Alionei.
linar
08-02-2006, 03:25 PM
nu ma mir ca FLuxul are cele mai multe voturi..oare dece?:D
promd
08-02-2006, 03:29 PM
poate e o caracteristica a utilizatorilor acestui form ...
Frontist
08-02-2006, 08:06 PM
poate e o caracteristica a utilizatorilor acestui form ...
nu, cred ca oamenii pot sa inteleaga ce este mai bun si ce mai rau.
Iar parerea me despre L si A . cred ca jurnalistii de acolo isi fac treaba "bine".
Endo
08-03-2006, 11:35 AM
teleradio cu siguranta
promd
08-03-2006, 12:13 PM
deseori cind sunt in prin preajma Catedralei (Piata Marii Adunari Nationale) (exact cu str. Puskin) trec pe linga locurile vizate cititorilor de ziare. Acolo observi care oameni si ce ziare le place sa citeasca. Ziarul comunistul este cel de mai "in jos" (sa zic asa), Fluxul este exact "cel de sus" ;) Cititori is de toate tipuriile. Pacat doar ca de jumate de an doar citeva ziare numarate isi pun acolo ziarele spre a fi citite de trecatori. Multe din ele stau si citeva saptamini pentru a fi inlociute. Multe locuri sunt neocupate. Oamenii nu prea citesc ziare. Parerea mea.
Aliona
08-06-2006, 03:26 PM
deseori cind sunt in prin preajma Catedralei (Piata Marii Adunari Nationale) (exact cu str. Puskin) trec pe linga locurile vizate cititorilor de ziare. Acolo observi care oameni si ce ziare le place sa citeasca. Ziarul comunistul este cel de mai "in jos" (sa zic asa), Fluxul este exact "cel de sus" ;) Cititori is de toate tipuriile. Pacat doar ca de jumate de an doar citeva ziare numarate isi pun acolo ziarele spre a fi citite de trecatori. Multe din ele stau si citeva saptamini pentru a fi inlociute. Multe locuri sunt neocupate. Oamenii nu prea citesc ziare. Parerea mea.
probabil lii rushine de ce scriu de asta nu le pun!
vasile80
08-09-2006, 12:58 PM
Timpul de Dimineata, Flux si Ziarul de Garda.
Celelalte ziare sunt prea de staga, respectiv pro-ruse. Mai demult apreciam si Jurnalul de Chisinau, dar mi-am schimbat parerea in ultimul an pt. ca prea mult ii face propaganda BMD-ului.
vcv
08-10-2006, 01:10 AM
Bune, ce inseamna bune ?!
Oare mai avem nevoie de ziare ... ?
Nu este oare citirea unui ziar un simplu efect al auto-linistirii personale a cititorului, nu incercam prin asta sa ne compatimim sau sa ne laudam personal pentru idea care deja ne este prefigurata chiar innainte de a citi ziarul, ca la sfirsit sa spunem "uite c-am stiut de asta " sau "chiar cum m-a gindeam".
Mai putem avea incredere in informatia din ziare?
Sa spuna cit sunt acei care citesc ziare ce NU le impartashesc modul de gindire (politic, cultural, etic ...) shi le citesc pt. a afla ceva nou ?!
Personal citeam un ziar nu atit pt. informatie cyt pt. ca credeam in cauza - idea pe care o propaganda informatia fiindu-mi in mare parte neinteresanta, dar nu poti fi la nesfirshit un sponsor.
Intrebarea cu bune nu e corecta ... care sunt criteriile, ce se urmareshte !?
oby
08-10-2006, 05:49 AM
Bune, ce inseamna bune ?!
Oare mai avem nevoie de ziare ... ?
Nu este oare citirea unui ziar un simplu efect al auto-linistirii personale a cititorului, nu incercam prin asta sa ne compatimim sau sa ne laudam personal pentru idea care deja ne este prefigurata chiar innainte de a citi ziarul, ca la sfirsit sa spunem "uite c-am stiut de asta " sau "chiar cum m-a gindeam".
Mai putem avea incredere in informatia din ziare?
Sa spuna cit sunt acei care citesc ziare ce NU le impartashesc modul de gindire (politic, cultural, etic ...) shi le citesc pt. a afla ceva nou ?!
Personal citeam un ziar nu atit pt. informatie cyt pt. ca credeam in cauza - idea pe care o propaganda informatia fiindu-mi in mare parte neinteresanta, dar nu poti fi la nesfirshit un sponsor.
Intrebarea cu bune nu e corecta ... care sunt criteriile, ce se urmareshte !?
intrebarea e asa cum o vezi..dc vrei sa discutam despre criterii, atunci aia necesita o tema noua: cum trebuie sa fie un ziar? aici insa se discuta despre ceea ce avem la moment:idee:
adrenalina
08-10-2006, 05:10 PM
oby...te rog sa ma lasi pe mine sa raspund la aceste intrebari, mai ales ca eu sunt moerator aici.
vcv... aceasta tema a fost deschisa tocmai pentru a discuta criteriile unui ziar bun si sa vedem daca avem ziare in MD care intra in aceasta categorie. astfel este foarte bine-venita a ceasta propunere a ta. nu cred ca mai este necesara o noua tematica...
daca doresti sa discutam despre mass-media si incredere avem doua teme disponibile... Directii in Mass-media si Mass-Media in RM... le gasesti in acest subforum.
dictionar
08-10-2006, 08:32 PM
oby...te rog sa ma lasi pe mine sa raspund la aceste intrebari, mai ales ca eu sunt moerator aici.
vad ca tare tzi plashi functia asta :D da vriun anunt in ziar ca noi nu stim ca tu esti moderator, da la ''Timpul''!!! :D eu il consider un ziar destul de bun :) imi place pur si simplu sa-l citesc. Il citesc si acum online, in Md il cumparam, imi plac in special articolele lui C.T. , contin umor si ironie, nu intotdeauna privesc zairele ca pe o sursa directa de inforamre, caci mereu cei care informeaza, involuntar poate , isi impun intr-o oarecare masura si parerea proprie, insa ''Timpul'' imi place cum e structurat, limbaj, dupa nivelul de informatie continut. Si cel putin horoscopul de pe ultima pagina era diferit in fiecare saptamina, nu ca cel din Jurnal de Chisinau, care se repeta la fiecare luna :lola:
ziare, mai ziare...:Timpul si (inainte mai citeam) Saptamina..., mi se par cat de cat mai serioase , in rest cam greut.... Flux-ul nu prea imi place...
Redactorul de la Timpul mai scrie cate un editorial pe care-l citesc cu mare placere...