Cu mare indignare am aflat astazi ca de fapt in spatele proiectului "Toti
diferiti, toti egali" sta organizatia Gender Doc M.
Consiliul Europei a lansat acest proiect ieri in Moldova printr-o conferinta
de presa, dar nu a mentionat nici un cuvint despre GenderDoc, dar la situl
official al proiectului "Toti diferiti, toti egali"
www.alldifferent-allequal.md GenderDoc este organizatorul festivalului "Toti
diferiti, toti egali" din Causeni. De ce Consiliul Europei a ascuns ca
colaboreaza deschis la acest proiect??? De ce Ministerul Educatiei si
Tineretului suporta financiar acest proiect??? Chiar de aceasta au nevoie
tinerii nostril? De ce prin motivul implimentarii legii antidiscriminare
suntem noi toti descriminati si ei ca minoritate ne descrimineaza???
Si ceea ce este si mai socant este informatia de mai jos...
(http://www.gay.md/rom/story.php?sid=339) nu este oare festivalul din
Causeni dezvoltarea proiectului "Integrarea sociala a comunitatii LGBT din
Moldova"???
De aceea "GenderDoc-M" a elaborat un program special "Dezvoltare regionala".
Programul face parte dintr-un proiect mai mare cu o durata de trei ani
intitulat "Integrarea sociala a comunitatii LGBT din Moldova". Proiectul
este finantat de catre fundatia crestina din Olanda "Cordaid" si Asociatia
gay-lor si lesbienelor COC din aceeasi tara. Unul din scopurile programului
este de a identifica si instrui sa lucreze cu comunitatea LGBT lideri din
regiunile tarii si de a stabili, in masura posibilitatilor, relatii de
parteneriat cu diferite organizatii de stat si neguvernamentale. Asa dar
este vorba de a crea in orase si alte localitati din Moldova asa numitele
centre gay friendly, unde persoanele interesate vor putea si apeleze pentru
a obtine informatia necesara, ajutor, si de ce nu sa poata discuta
nestingheriti.
Trebuie sa decurgem la actiune!
Miine la orele 11 la Casa Presei va avea loc o conferinta de presa cu
genericul "Ce se ascunde in spatele proiectului "Toti diferiti, toti
egali?""
La aceasta conferinta am fost invitati si noi si extindem aceasta invitatie
si voua tuturor care reprezentati o organzitie sau asociatie. La conferinta
va fi prezent si primarul capitalei. (Ne intilnim in fata Casei Presei la
orele 10:00)
Astazi seara la orele 17:00 vom face intilnire la Anatol Malancea acasa ca
sa discutam bine conferinta de miine si apoi actiunile in vederea
festivalului de la Causeni de simbata, 22 iulie. Va rugam sa va alaturati,
si sa anuntati pe toti cei care inteleg pericolul activitatii organizatiei
GenderDoc in Moldova si mergem cu totii la Causeni simbata dimineata ca deja
la orele 10 sa fim prezenti la masa rotunda.
Dumnezeu sa ne dea curaj si intelepciune!
linar
07-21-2006, 10:57 AM
Parerea mea e ca aceasta campanie E BINEVENITA in Moldova
Comunicat de presa
19 iulie. Tinerii dau startul campaniei europene „toţi diferiţi – toţi egali” în Moldova
“toţi diferiţi - toţi egali” este sloganul campaniei de tineret pentru diversitate, drepturile omului şi participare, care se implementează în acest an la nivel european. Azi, 19 iulie 2006, campania „toţi diferiţi – toţi egali” a fost lansată şi în Republica Moldova de către Comitetul Naţional al Campaniei (CNC), în cadrul unei conferinţe de presă.
Campania „toţi diferiţi – toţi egali” este structurată pe trei direcţii de activitate: (1) eliminarea discriminării şi promovarea diversităţii, (2) dialogul interreligios, intercultural şi intergeneraţional şi (3) participare, democraţie şi buna guvernanţă. Activităţile campaniei se adresează întregii societăţi, în special tinerilor, care sunt priviţi în calitate de principali actori şi beneficiari, deoarece ei reprezintă cel mai flexibil şi receptiv segment al societăţii şi sunt o resursă care poate aduce schimbări pozitive în situaţia existentă.
Principalele activităţi care vor fi desfăşurate în perioada de lansare a campaniei „toţi diferiţi – toţi egali” în Republica Moldova sunt organizarea Jamboreei Naţionale a Scouţilor din Moldova, lansarea „Troleibusului toleranţei” pe una din rutele mun. Chişinău, organizarea unui concert pentru promovarea diversităţii, toleranţei şi a drepturilor omului, lansarea pe internet a unui filmuleţ tematic (care poate fi găsit la adresa http://www.alldifferent-allequal.md/images/stories/news/tdte.swf) şi a site-ului www.alldifferent-allequal.md.
Pentru prima dată campania europeană „toţi diferiţi – toţi egali” a fost desfăşurată în 1995 contra rasismului, anti-semitismului, xenofobiei şi intoleranţei şi a obţinut realizări consistente. Au trecut deja 10 ani şi se simte nevoia de a reformula obiectivele Campaniei. Lansarea unei noi Campanii Europene a fost dictată de modificări politico-sociale care au avut loc în această perioadă, dintre care cea mai simţitoare s-a dovedit a fi fenomenul globalizării care face ca diferite grupuri de oameni să interacţioneze indiferent de dorinţa lor. Astfel, în 2005, la al III-lea Summit al şefilor de stat şi Guvern al Consiliului Europei s-a hotărât lansarea campaniei europene de tineret „toţi diferiţi – toţi egali”.
Pentru coordonarea activităţilor, în Republica Moldova a fost creat Comitetul Naţional al Campaniei (CNC), pe lângă Ministerul Educaţiei şi Tineretului, care este format din reprezentanţi ai structurilor guvernamentale şi neguvernamentale.
Acţiunea este organizată de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova (CTJM), cu susţinerea Ministerului Educaţiei şi Tineretului (MET).
adrenalina
07-21-2006, 03:06 PM
militant ma ingrozesti cu faze de genul asta... conspiratii, sabotaje... oameni buni sunteti dezaxati complet... groaznic si scarbos...
militant
07-21-2006, 05:00 PM
militant ma ingrozesti cu faze de genul asta... conspiratii, sabotaje... oameni buni sunteti dezaxati complet... groaznic si scarbos...
Adrenalino, de ce suntem atat de ignoranti uneori cand cineva incearca sa duca de nas chiar cand acest lucru este foarte evident?
Ma intreb deseori de acest lucru. Poate acesta si este cauza tuturor tragediilor care se intampla cu poporul Roman?
Facem spume la gura aparand valori si credinti straine iar cand vine vorba de lupta pentru valorile noastre strambam din buza.
Avem popoare care ne pot servi drept exemplu: evreii, armenii, cecenii care apara cu orice pret propriile drepturi. Facand loby in "statele inalt dezvoltate" ei dicteaza deseori desfasurarea procesele economice si politice la nivel international impunand propria viziune si cultura.
De ce romanii au devenit atat de slugarnici si despretuitori ai propriei mosteniri culturale?
De ce pentru un pumn de bani sunt gata sa vanda pe oricine, permitind intrarea a molimilor in sanul natiunii?
Deseori spun ca cea mai dovada a romanitatii moldovenilor este ura si dispretul dintre cele doua maluri.
Doar romanii sunt se dispretuiesc si urasc reciproc. Daca moldovenii ar fi un popor aparte ar fi iubit Romania.
Mi-e rusine si scarba de campaniile antinationale si imorale care se duc in teritoriu.
Se spune ca copiilor vor fi prezentate filme despre relatii homosexuale, vor fi distribuite reviste obscene pentru a cultiva "toleranta" fata de clica de perversi.
Unicul organizator al campaniei este Gender Doc - organizatie care lupta pentru promovarea homosexualitatii.
Ce incearca acestea sa demonstreze tineretului nostru prin acesta campanie?
Ca noi, majoritatea cetatenilor a acestui pamant suntem niste "anormali" iar poponarii sunt oameni cat se poate de "normali". Asa ca populatia intreaga are nevoie de o "reeducare" (notiunea asta, nu stiu cum, miroase a spalare de creiere).
Da sunt nobile lozincile si mesajul, dar in esenta ce poarta acesta? Daca e sa studiez calendarul si actiunile planificate as pleda pentru intentarea a unui dosar penal organizatorilor si initiatorilor campaniei.
linar
07-21-2006, 05:16 PM
Se spune ca copiilor vor fi prezentate filme despre relatii homosexuale, vor fi distribuite reviste obscene pentru a cultiva "toleranta" fata de clica de perversi.
Unicul organizator al campaniei este Gender Doc - organizatie care lupta pentru promovarea homosexualitatii.
Ce incearca acestea sa demonstreze tineretului nostru prin acesta campanie?
Ca noi, majoritatea cetatenilor a acestui pamant suntem niste "anormali" iar poponarii sunt oameni cat se poate de "normali". Asa ca populatia intreaga are nevoie de o "reeducare" (notiunea asta, nu stiu cum, miroase a spalare de creiere).
Da sunt nobile lozincile si mesajul, dar in esenta ce poarta acesta? Daca e sa studiez calendarul si actiunile planificate as pleda pentru intentarea a unui dosar penal organizatorilor si initiatorilor campaniei.
militant, de ce duci lumea in eroare? de ce spui ca unicul organizator este Gender Doc si campania se bazeaza pe "invatarea tolerarii homosexualilor"..de unde si pana unde ti-ai facut concluzia asta. Fii amabil te rog si nu vorbi prostii, mai bine ar fi sa te informezi cum se cuvine dupa care sa vorbesti lucruri din astea.
militant
07-21-2006, 08:28 PM
militant, de ce duci lumea in eroare? de ce spui ca unicul organizator este Gender Doc si campania se bazeaza pe "invatarea tolerarii homosexualilor"..de unde si pana unde ti-ai facut concluzia asta. Fii amabil te rog si nu vorbi prostii, mai bine ar fi sa te informezi cum se cuvine dupa care sa vorbesti lucruri din astea.
Consulta te rog programul seminarului care se va desfasura maine la Causeni, vezi ce film se va prezenta acolo si despre ce se va vorbi. Se vorbeste acolo de handicapati, de orbi, invalizi ? Deloc!
linar
07-24-2006, 05:06 PM
asta e calendarul campaniei, nu vad nimic programat pentru Causeni pentru data de 22 iulie, mai mult ca atat am citit Fiecare eveniment din acest calendar..si spre "surprinderea" mea nu am gasit nimic Dar Nimic ce ar avea legatura cu "invatarea tolerarii homosexualilor"...
am gasit doar un filmuletz despre aceasta campanie..care mie imi pare destul de nostim si dragutz
http://www.alldifferent-allequal.md/images/stories/news/tdte.swf
ps. militant te rog ..daca ai linkul la filmul la care te referi nu ezita sa ne informezi...altfel..doar cu vorbe ..nu ajungi nicaieri.
adrenalina
07-24-2006, 06:10 PM
am vazut aseara un reportaj despre evenim de la Causeni... deci militant, pe langa Gender Doc, au fost implicati si Minisrerul Educatie si alte ONG-uri din Rm... asa ca faza asta ca doar Gender Doc a fost organizatorul pica din start... au fost invitati mai multi artisti, printre care Gandul MAteti, Show Balet Teodor... si inca cativa... s-au purtat discutii pe baza problemei acceptari oamenilor doferiti, tot ce cuprinde sfera: copii cu deficiente, etnie, rasa si orientare sexuala... nicaieri nu s-a strigat sus homosexualii, nu au fost prezente acolo persoane extravagante, etc... un eveniment normal pt a promova o ideea foarte buna dupa parerea mea...
ps: militant va ca nu ati reusit sa boicotati evenim... nu ati fost destui, cumva? :D
militant
07-24-2006, 11:04 PM
Nu mi spune de mass-media pentru ca acesta iti prezinta ceea ce vrea ea ca tu sa stii si nu altceva.
Stii care a fost unul din evenimente-cheie a programului?
Prezentarea unui film artistic despre o familie de homosexuali care se ocupa cu educatia unui copil - "Colivia de Canari", pare-mi-se ca se numeste.
Spune-mi te rog ce are filmul care propaga niste perversitati cu rasismul (care la noi nu exista), antisemitismul (care la noi nu exista) si cu problemele invalizilor si handicapatilor?
Iar responsabilul de organizare a fost intradevar, Gender-Doc. Iar unul din organizatorii locali, este "centrul de drept" condus de fostul procuror Oborocean Ion, care printre altele este implicat in foarte multe proiecte ai Gender Doc si primeste sume destul de groase.
Anul acesta, la Gay-pride a fost chiar premiat.
Stiu ca vorbesc si de bolnavi si de invalizi dar aceste teme sunt doar de umplutura si nu prea sunt discutate in realitate pentru ca pana la urma proiecte legate de acestea nu prea sunt finantate.
In schimb daca lupti pentru "drepturile poponarilor" explicand copiilor "cat de bine si normal e s-o tragi prietenului tau de acelasi sex " risti sa devii milionar peste noapte.
Banc:
Un copil se uita la TV la care este aratat un gay-pride unde poponarii danseaza cu kooru gol si se saruta.
Baiatul: Tata! Dar cine sunt oamenii acestea?
Tata: Pai...sunt oameni NORMALI!
Baiatu: Tata! dar tu esti NORMAL?!
Tata: NU! Eu sunt homofob...
Arina
07-24-2006, 11:49 PM
ei, eu nu pot sa zic altceva decat - banii conduc lumea... mai mult sau mai putin.
militant
07-25-2006, 01:22 AM
ei, eu nu pot sa zic altceva decat - banii conduc lumea... mai mult sau mai putin.
Lumea este asa cum o face omul, asa ca sa nu mai dam vina pe "vremuri". Daca construim o lume materialista bazata pe interese individuale tot noi vom deveni victimele ei.
linar
07-25-2006, 11:48 AM
militant..vad ca tot esti fixat pe ideea ca aceasta campanie este in exclusivitate dedicata "tolerarii homo" ...parerea mea e ca esti cam axat pe asta..ce ar fi sa mai citesti info despre campanie ...imi spui te rog de ce in calendar nu vad nimic referitor la ceea ce zici tu ?(vei spune ca ei "ascund" informatia)...mai mult ca atat ..cunosc tineri implicati direct in aceasta campanie de la CNTM, deci imi este cunoscuta aceasta campanie mai aproape decat crezi tu...
militant
07-25-2006, 08:19 PM
Gender Doc trebuie scos in afara legii!
http://chisinau.novopress.info/?p=296
Aliona
07-25-2006, 11:59 PM
Gender Doc trebuie scos in afara legii!
http://chisinau.novopress.info/?p=296
Militant sa shtii ca ai un vot pentru scoaterea in afara legii a Gender-Doc-M!
Degradam cu incetu, nu prea ii inteleg pe aparatori, chiar is asha de limitati in orizontul gindirii , ori is pederasti shi ii... :)
Militant da poate facem o manifestatie pe PMAN a celor care fac dragoste asha cum trebu, poate iesim si sa le aratam ca a fi normal e oliaca altfel decit is ei.
Sa nuti shie shiuda, fati unghii, machiazate, coafeazate si la urma ei se f** intre ei... Sa ma fereasca Dumnezeu
Aliona
07-26-2006, 02:51 AM
toti diferiti toti egai asta in matematica s-ar primi tot rotund tot patrat.
ce sai faci lumea mai viseaza noaptea si a doua zi zice ca e ipoteza!
P.S. da are si dovezi: tot visate.
militant
07-27-2006, 02:08 PM
La Causeni au dat in bara!
http://chisinau.novopress.info/?p=298
linar
07-27-2006, 03:29 PM
o aberatie totala..sa organizezi o conferinta de presa si sa afirmi ca evenimentul pe care l-ai desfasurat nu a fost pe masura asteptarilor....mai mare tampenie nu am vazut. aici ceva lipseste...
linar
07-27-2006, 03:44 PM
So..am gasit alta informatie..draga militante...
Reportaj
26.07.2006 ONG-URILE CARE AU PARTICIPAT LA FASTIVALUL DIN CĂUŞENI SUSŢIN CĂ ACESTA NU A FOST DEDICAT MINORITĂŢILOR SEXUALE
Chişinău, 26 iulie. (INFOTAG). Centrul de informaţii „GenderDoc-M” afirmă că festivalul care a avut loc la Căuşeni, sîmbătă, 22 iulie a.c., în cadrul campaniei europene pentru tineri „Toţi diferiţi – toţi egali” nu a fost dedicat minorităţilor sexuale din R.Moldova.
Alexei Marcicov, directorul „GenderDoc-M”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că în multe reportaje din ajunul şi de după festival, jurnaliştii au relatat, cu referire la organizatorii „acţiunilor de protest”, două organizaţii religioase care au susţinut o conferinţă de presă proprie, la 21 iulie, că „acesta este un eveniment al minorităţilor naţionale şi că la el, la Căuşeni, vor veni peste 200 de homosexuali şi lesbiene”.
„Mai mult ca atît, conducătorii acestor organizaţii au telefonat, au trimis scrisori prin e-mail la primăria oraşului, în alte instanţe oficiale ale administraţiei raionale, cu cerinţe de a interzice festivalul, şi chiar i-au ameninţat. La conferinţa de presă ei au promis să se „lămurească” cu cei care au autorizat desfăşurarea festivalului”, a spus Marcicov, care s-a arătat nedumerit în legătură cu faptul că „organizaţiile creştine ar fi putut ajunge la minciuni deschise”.
„La festivalul din Căuşeni nu au fost homosexualii şi lesbienele promise. Iar Centrul de informaţii „GenderDoc-M” a fost doar una dintre numeroasele organizaţii neguvernamentale, sosite la Căuşeni pentru a discuta la o masă rotundă despre starea de lucruri de la noi la capitolul realizarea activităţilor principale din Planul Naţional de Acţiuni în domeniul Drepturilor Omului”, a declarat directorul „GenderDoc-M”
În timpul conferinţei de presă, în faţa sediului Agenţiei INFOTAG, s-au adunat mai multe persoane care au protestat faţă de minorităţile sexuale.
sursa: www.infotag.md
radub
07-27-2006, 03:53 PM
Cred ca s-au cam pripit sa organizeze acele ONG-uri dezbateri pe tema drepturilor omului si a minoritatilor in Republica Moldova. Pentru asemenea actiuni este nevoie si de un nivel minim de cultura a oamenilor. Pe care noi facem ce facem si iarasi reusim sa demonstram ca nu-l avem. Ce mai, parca am fi in perioada de glorie a inchizitiei.
linar
07-27-2006, 03:56 PM
radub ar fi bine sa citesti mai mult cu privire la aceasta campanie, din postarea ta vad ca unele lucruri nu iti sunt cunoscute.
radub
07-27-2006, 04:13 PM
radub ar fi bine sa citesti mai mult cu privire la aceasta campanie, din postarea ta vad ca unele lucruri nu iti sunt cunoscute.
Am citit cele trei sau patru articole la care se face referie in cadrul acestui topic si am intels destul de bine si substratul actiunii. Eu ma refer la cultura dialogului social. La dreptul de a te exprima liber. Observa ca unul dintre ONG-uri reprezinta minoritatea roma. Sau tiganii nu sunt si ei oameni? Inteleg ca nici homosexualii nu sunt considerati (nu ma refer la tine, linar). Dar poate ar fi util sa aflati ca in cadrul clerului ca si categorie profesionala (si care este, culmea, unul dintre cei mai ferventi combatanti ai homosexualitatii) procentul de homosexuali este destul de ridicat. Faptul ca o buna parte dintre preoti nu dau doi bani pe ceea ce predica din amvon este deja banal. Sincer sa fiu, mai putin ma intereseaza care sunt sursele de finantare a evenimentului sau interesul ascuns a unora dintre organizatori. Mai important mi se pare faptul ca niste ONG-uri au avut curajul sa initieze o dezbatere pe o tema incomoda intr-o Moldova arhaica si anacronica. Cum discutam intr-un alt topic, daca un fenomen exista, nu pot sa-l ignor.
Zicea ciineva ca nu exista la noi rasism sau antisemitism - imi pare rau, exista si in Moldova. Vezi aceiasi minoritate roma si atitudinea fata de romi a majoritatii. Antisemitismul a existat (cel putin prin '90 era) dar cum o buna parte din evrei au plecat, sentimentele antisemite au mai scazut in intensitate.
linar
07-27-2006, 04:32 PM
radub, daca vrei sa cunosti mai bine despre ce e campania (3-4 articole din acest thread nu sunt suficiente) viziteaza pagina: www.alldifferent-allequal.md
radub
07-27-2006, 10:18 PM
radub, daca vrei sa cunosti mai bine despre ce e campania (3-4 articole din acest thread nu sunt suficiente) viziteaza pagina: www.alldifferent-allequal.md
Multumesc, linar. M-am uitat. Doar ca din cache-ul de la Google din 24 iulie, pentru ca site-ul propriu zis este inaccesibil (cel putin in momentul in care am incercat sa intru pe el)
Uite un citat de acolo:
" Draga prietene, traim intr-o lume in care discriminarea, intoleranta, conflictele interetnice si religioase au o amploare deosebita. Consiliul Europei, Forumul European de Tineret si Comitetul Naţional al Campaniei (CNC) din Moldova considera ca diversitatea, drepturile omului si participarea sunt „cheia" pentru „lacatul" problemelor enumerate mai sus. "
Cat la suta din ideile din acest citat le regasesti si in postul meu anterior? Fa o comparatie, de curiozitate. Si atunci am inteles bine despre ce este vorba sau nu?
Sper ca postul meu anterior sa nu fie criptic, pentru ca in el este doar "varful iceberg-ului", iar o parte din el este un comentariu la un alt post.
linar
07-28-2006, 12:05 PM
radub, iti dau dreptate aici:)..mai vezi site-ul pentru ca posibil sa fi avut ceva probleme la momentul respectiv. si daca te intereseaza discutiile vis-a-vis de aceasta campanie si alte opinii poti sa intri pe yahoo groupul cntm@yahoogroups.com
radub
07-28-2006, 02:37 PM
radub, iti dau dreptate aici:)..mai vezi site-ul pentru ca posibil sa fi avut ceva probleme la momentul respectiv. si daca te intereseaza discutiile vis-a-vis de aceasta campanie si alte opinii poti sa intri pe yahoo groupul cntm@yahoogroups.com
linar, am reusit sa accesez site-ul astazi. Din cate am vazut, scopurile si valorile campaniei sunt destul de apropiate cu ale mele, chiar daca nu se suprapun in totalitate. Multumesc pentru invitatia de a intra pe grupul yahoo, sper sa nu te superi daca am s-o refuz.
linar
07-28-2006, 02:43 PM
stai linistit nu am nici un motiv sa ma supar, a fost doar un mesaj de informare atata tot.
dictionar
07-29-2006, 12:00 AM
Copy paste la un email de-al meu :)
O multime de premii. Toate diferite. Cu sanse egale pentru toti!
Draga prietene, traim intr-o lume in care discriminarea, intoleranta, conflictele interetnice si religioase au o amploare deosebita. Consiliul Europei, Forumul European de Tineret si Comitetul Naţional al Campaniei (CNC) din Moldova considera ca diversitatea, drepturile omului si participarea sunt „cheia" pentru „lacatul" problemelor enumerate mai sus.
Astfel, am elaborat pentru TINEri doua surprize:
1. В un filmulet haios si amuzant (pe care il gasesti la adresa http://www.alldifferent-allequal.md/images/stories/news/tdte.swf)*
2. В si 300 de premii (maiouri, chipiuri, insigne, canute, bratari, baloane, etc.) cu mesajul „toti diferiti – toti egali" inscriptionat pe ele.В
Daca doresti sa obtii unul dintre aceste premii, trebuie sa trimiti acest mesaj pana cel tarziu la 5 august 2006 prin e-mail la cel putin 10 prieteni, inclusiv la adresa totidiferiti.totiegali@gmail.com (pentru ca sa te putem inregistra in lista participantilor la concurs).
* NOTA! In filmulet se descrie o scena in care The Gugutzel (un personal haios inventat de noi special pentru tine) este discriminat de catre colegii sai pentru ca are doar... o alta culoare! Ajutat de o zana, el reuseste sa fie acceptat de catre grup.
--
----------------------------------------------------------------------
CONCURS pentru diversitate, drepturile omului
si participare "toti diferiti - toti egali"
Zicea ciineva ca nu exista la noi rasism sau antisemitism - imi pare rau, exista si in Moldova. Vezi aceiasi minoritate roma si atitudinea fata de romi a majoritatii. Antisemitismul a existat (cel putin prin '90 era) dar cum o buna parte din evrei au plecat, sentimentele antisemite au mai scazut in intensitate.
Decand evreii si romii sunt RASE?
Din cate stiu exista cateva tipuri de rase (negroida, europeida, mongoloida)
Este adevarat (acest lucru il spun si rapoartele expertilor) ca in Moldova nu exista fenomenul rasismului si antisemitismului.
Atunci care este rostul sa lupti cu ele?
radub
07-29-2006, 02:08 AM
Decand evreii si romii sunt RASE?
Din cate stiu exista cateva tipuri de rase (negroida, europeida, mongoloida)
Este adevarat (acest lucru il spun si rapoartele expertilor) ca in Moldova nu exista fenomenul rasismului si antisemitismului.
Atunci care este rostul sa lupti cu ele?
Rugamintea mea este sa incerci sa nu deviezi de la subiectul discutiei.
Off the record - ce ai invatat la scoala despre rase este mult simplificat pentru a fi pe intelesul elevilor (totodata si depasit). Ca sa te convingi este suficent sa arunci un ochi pe o enciclopedie revizuita recent, cum ar fi wikipedia - http://en.wikipedia.org/wiki/Race
In rest, imi mentin parerea ca exista si rasism si antisemitism. Iar rostul de a te "lupta" cu aceste manifestari deriva din caracterul lor antisocial, pe de o parte, iar pe de alta parte din faptul ca "cine fura azi un ou, maine va fura un bou" - nazistii au inceput tot prin a-i desconsidera pe evrei si tigani, dupa care i-au trecut si pe restul in aceeasi lista (inclusiv minoritatile sexuale) si in final au "decretat" existenta unei rase superioare (ariene). Ce a urmat se stie.
Aliona
07-29-2006, 02:09 AM
Linar vad ca gindesti la fel de liniar precum tii pseudonimul.
Azi am fost special la Causeni si ce credeti ca am gasit acolo, un primar care nu are ochi sa-i vada pe cei de la Gender-Doc_M , a spus ca poate ii da chiar in judecata , pentru ca iau spus primarului una cind au cerut autorizatie si s-au pomenit cu altceva.
Iar tinerii cu care am discutat mi-au spus ca data viitoare daca fac o sa-i intimpine mai "vesel" :)
Acestia de la gender doc subtil lucreaza, i-au atras de partea sa si pe romi, chipurile shi ei discriminati, si au nevoie de sustinere, se vede ca Genderu le mai dau bani iar acestia ca oitele le aplauda la ceea ce fac!
Plaiul nostru mioritic!
Arina
07-29-2006, 02:15 AM
rasele numite de militant sunt cele specificate in biologie...
adrenalina
08-01-2006, 04:32 PM
Azi am fost special la Causeni si ce credeti ca am gasit acolo, un primar care nu are ochi sa-i vada pe cei de la Gender-Doc_M , a spus ca poate ii da chiar in judecata , pentru ca iau spus primarului una cind au cerut autorizatie si s-au pomenit cu altceva.
Aliona, cred ca tu ai gandire liniara... si eu am vorbit cu lume care a fost acolo si chiar implicta mult mai activ in eveniment... si acel primar stia foarte bine la ce si-a dat acordul... ca acum a schimbat placa de friica oamenilor si de frica pierderii scanului caldut pe care il are, asta ii alta mancare de peste... ar trebui sa analizezi si tu mai profund faptele, nu atat de limitat... sau liniar...cum doresti sa ii spui...
acei tineri sunt indobitociti de alde tine, care umbla cu Biblia sub brat si urla tot felul de chestiuni... oameni dezinformati care stiu una si buna si nu vor sa vada reversul medaliei....
a fost un eveniment pasnic cu muzica si discutii, care ii problema? a fost pe-acolo un travestit sau cupluri gay??? nu au fost... dar oameni cu tricouri galbene si cu biblii sub brat au fost... ma intreb cine i-a organizat, le-a platit tricourile si i-a adus de prin alte orase... daca tot vorbim de finantari si spalari de bani...
radub
08-01-2006, 04:36 PM
(...) daca tot vorbim de finantari si spalari de bani...
Bine spus. Ai uitat sa mentionezi explicit si despre spalarea de creere.
linar
08-01-2006, 04:42 PM
Iar tinerii cu care am discutat mi-au spus ca data viitoare daca fac o sa-i intimpine mai "vesel" :)
Acestia de la gender doc subtil lucreaza, i-au atras de partea sa si pe romi, chipurile shi ei discriminati, si au nevoie de sustinere, se vede ca Genderu le mai dau bani iar acestia ca oitele le aplauda la ceea ce fac!
Plaiul nostru mioritic!
offtopic: Aliona, ma bucur ca esti atat de interesata de campanie..si faci atatea investigatii..mai mult decat atat...mergi la fatza locului...WOW...
dragutzo...nu am spus nimic..si nu am comentat postarile tale de la inceputul aparitiei tale pe forum...nu pentru ca le sustineam..ci pentru ca am simtit ca "nu ai cu cine vorbi"..deci hai sa nu intram in polemici acum...si la atacare de idei...sau mai exact de persoana.
dictionar
08-02-2006, 12:29 PM
Ai auzit vestea cea mare? Inca nu?!
Pai, de cateva zile, a fost lansat prin internet un concurs pentru distribuire a unui filmulet foarte haios „toti diferiti – toti egali".
Pentru a participa la concurs, expediaza pana la 5 august 2006 (data limita e foarte aproape!) link-ul http://www.alldifferent-allequal.md/images/stories/news/tdte.swf la cel putin zece adrese de e-mail ale prietenilor tai, inclusiv la adresa totidiferiti.totiegali@gmail.com (pentru ca sa te putem inregistra in lista participantilor la concurs).
Astfel, poti obtine cel putin unul dintre cele 300 de premii (maiouri, chipiuri, insigne, canute, bratari, baloane, etc.) cu mesajul „toti diferiti – toti egali" inscriptionat pe ele.
Si inca un lucru important. In acest fel vei realiza un lucru demn de toata lauda, deoarece vei contribui la promovarea diversitatii, drepturilor omului si a participarii si vei fi parte dintr-o campanie care se realizeaza la nivel european (http://www.alldifferent-allequal.info).
* NOTA! In filmulet se descrie o scena in care The Gugutzel (un personal haios inventat de noi special pentru tine) este discriminat de catre colegii sai pentru ca are doar... o alta culoare! Ajutat de o zana, el reuseste sa fie acceptat de catre grup.
Aliona
08-03-2006, 11:10 PM
Aliona, cred ca tu ai gandire liniara... si eu am vorbit cu lume care a fost acolo si chiar implicta mult mai activ in eveniment... si acel primar stia foarte bine la ce si-a dat acordul... ca acum a schimbat placa de friica oamenilor si de frica pierderii scanului caldut pe care il are, asta ii alta mancare de peste... ar trebui sa analizezi si tu mai profund faptele, nu atat de limitat... sau liniar...cum doresti sa ii spui...
acei tineri sunt indobitociti de alde tine, care umbla cu Biblia sub brat si urla tot felul de chestiuni... oameni dezinformati care stiu una si buna si nu vor sa vada reversul medaliei....
a fost un eveniment pasnic cu muzica si discutii, care ii problema? a fost pe-acolo un travestit sau cupluri gay??? nu au fost... dar oameni cu tricouri galbene si cu biblii sub brat au fost... ma intreb cine i-a organizat, le-a platit tricourile si i-a adus de prin alte orase... daca tot vorbim de finantari si spalari de bani...
salut, adrenalino! vad ca esti mai mult ca agresiva, deci tu vrei ca oamenii sa-i accepte pe homosexuali ca pe ceva normali da , iar pe credinciosi ii numesti dobitoace?
Foarte interesant, cite clase ai 3? da nu ca inainte cu 3 clase se mindreau tu cred ca inca nici la nivel de gradinita nu esti!
PUICUTO TE ROG SA FII MAI ATENTA CE SCRII NU DE ALTA DA TOT TU AICI TRIMBITEZI DE REGULI SI DE COMPORTAMENT DECENT!
Ai tendinta de ai face normali pe toate minoritatile si de ai face gobitoci pe restu!
AS vrea sa te intreb ce pricepi in dezinformare ca repeti frenetic cu orice ocazie acest cuvint, poate chiar tu te ocupi de asta prin intermediul forumului? =)) specialisti in politica!
Fii mai simpla oliaca si nu te umfla in pene o.k.?
Aliona
08-03-2006, 11:16 PM
sI DE DORIT CA SA NU DISPARA MESAJELE DE PE FORUM ALTFEL CAREI ROSTU CA SCRIEM EU IAM SCRIS LUI LINAR SI INCA MIA RASPUNS AZI VAD CA NU MAI ESTE NIKA INTERESANT AISHI LA VOI !
PARCAI PE FORUM LA bbc NUMA ACOLO SE POSTEAZA CE SE DORESTE ! LEVII fORUM dA LADNO PENTRU DELITANTI MERGE!
adrenalina
08-04-2006, 12:55 AM
1, measjele le gasesti in acest forum la tema Forumul Societatea in tranzitie... nimeni nu a sters nimic...
2. ai grija cum te adresezi... eu mi-am exprimat parerea... nu este pe placul tau te rog sa o combati... dar adresari de genul puicuto si asa mai departe nu iti aduca mare cinste... daca vrei respect adreseaza-te ca atare.
3. homosexualitatea este un drept... crestinii adevarti lupta pentru valorile lor in conformitate cu invataturile lui Iisus, nu ca hoarda care habar nu a re despre ce ii vorba... cunosti cuvantul manipulare? cam la asta se reduce totul.. plus ca nu suntem in epoca medievala cand nu avem dreptul la exprimare libera. sunt valorile pe care eu le voi sistine tot timpul pentru ca eu cred in ele... nu iti plac, nici o problema... nu trebuie sa le imbratisezi, nimeni nu te forteaza... este un forum liber in care parerile sunt diferite.
4. lectiile de morala nu ma impresioneaza si nici nu ma ating... eu cel putin cu tine am avut cei 7 ani de acasa...
Aliona
08-05-2006, 02:12 PM
1, measjele le gasesti in acest forum la tema Forumul Societatea in tranzitie... nimeni nu a sters nimic...
2. ai grija cum te adresezi... eu mi-am exprimat parerea... nu este pe placul tau te rog sa o combati... dar adresari de genul puicuto si asa mai departe nu iti aduca mare cinste... daca vrei respect adreseaza-te ca atare.
3. homosexualitatea este un drept... crestinii adevarti lupta pentru valorile lor in conformitate cu invataturile lui Iisus, nu ca hoarda care habar nu a re despre ce ii vorba... cunosti cuvantul manipulare? cam la asta se reduce totul.. plus ca nu suntem in epoca medievala cand nu avem dreptul la exprimare libera. sunt valorile pe care eu le voi sistine tot timpul pentru ca eu cred in ele... nu iti plac, nici o problema... nu trebuie sa le imbratisezi, nimeni nu te forteaza... este un forum liber in care parerile sunt diferite.
4. lectiile de morala nu ma impresioneaza si nici nu ma ating... eu cel putin cu tine am avut cei 7 ani de acasa...
mi se pare ca nu am inceput eu ca sa numesc oamenii dobitoace da si nu te pune de loc in lumina buna!
pe mine la fel imoralitatea ta nu ma afecteaza dar te rog daca ai ceva impotriva credinciosilor ada argumente si nu veni cu asemenea cuvinte denigratoare.
cei 7 ani de a casa parese iai facut pe strada eu acasa de exemplu niciodata nu am auzit ca celor care cred sincecr in Dumnezeu sa fie numiti indobitociti si spalati pe creier oameni manipulati s.a. m.d.
IAR EXPRIMAREA LIBERA NU UITA CA NU-TI DA DREPTUL SA-TI BATI JOC ALTFEL TOT CE POSTEZI PIAICI ATIT DE TOLERANT, DE FAPT ITI SCOATE IN VILEAG TRASATURILE UNUI TIRAN CARE IAR SUGRUMA PE CEI CARE NU IMPARTASESC PAREREA TA!Adrenalina serial killer, ce sugetiv nik:)
Daca vrei respect nu te purta ca cuvintele pe care le scrii!!!(IERTAta sa-mi fie cacofonia)
Esti moderatoare ar trebui sati fie rusine!
Dar de fapt stiuu ca morala nu te intereseaza!
ai grija cum te adresezi
Da ce poate ma ameninti? :)
Parca ai scris de LIBERA EXPRIMARE?
Aliona
08-05-2006, 02:23 PM
Cine imi poate da un raspuns de ce "Gender-Doc-M" nu se numara printre membrii care desfashoara campania "toti diferiti toti egali " s-au aflat printre principalii organizatori si finantatori ai "festivalului" de la Causeni?
intrebare preluata de pe yahoogroup, combateimoralitatea
militant
08-06-2006, 10:19 PM
Pentru ca a fi poponar si pervers este astazi mult mai rentabil din punct de vedere financiar decat un om cinstit si cu frica de Dumnezeu.
-oby-
09-15-2006, 09:36 AM
Dintr-un mesaj primit pe mail:
Dragii nostril!
Cu mare indignare am aflat astazi ca de fapt in spatele proiectului "Toti
diferiti, toti egali" sta organizatia Gender Doc M.
Consiliul Europei a lansat acest proiect ieri in Moldova printr-o conferinta
de presa, dar nu a mentionat nici un cuvint despre GenderDoc, dar la situl
official al proiectului "Toti diferiti, toti egali"
www.alldifferent-allequal.md (http://www.alldifferent-allequal.md) GenderDoc este organizatorul festivalului "Toti
diferiti, toti egali" din Causeni. De ce Consiliul Europei a ascuns ca
colaboreaza deschis la acest proiect??? De ce Ministerul Educatiei si
Tineretului suporta financiar acest proiect??? Chiar de aceasta au nevoie
tinerii nostril? De ce prin motivul implimentarii legii antidiscriminare
suntem noi toti descriminati si ei ca minoritate ne descrimineaza???
Si ceea ce este si mai socant este informatia de mai jos...
(http://www.gay.md/rom/story.php?sid=339) nu este oare festivalul din
Causeni dezvoltarea proiectului "Integrarea sociala a comunitatii LGBT din
Moldova"???
De aceea "GenderDoc-M" a elaborat un program special "Dezvoltare regionala".
Programul face parte dintr-un proiect mai mare cu o durata de trei ani
intitulat "Integrarea sociala a comunitatii LGBT din Moldova". Proiectul
este finantat de catre fundatia crestina din Olanda "Cordaid" si Asociatia
gay-lor si lesbienelor COC din aceeasi tara. Unul din scopurile programului
este de a identifica si instrui sa lucreze cu comunitatea LGBT lideri din
regiunile tarii si de a stabili, in masura posibilitatilor, relatii de
parteneriat cu diferite organizatii de stat si neguvernamentale. Asa dar
este vorba de a crea in orase si alte localitati din Moldova asa numitele
centre gay friendly, unde persoanele interesate vor putea si apeleze pentru
a obtine informatia necesara, ajutor, si de ce nu sa poata discuta
nestingheriti.
Trebuie sa decurgem la actiune!
Miine la orele 11 la Casa Presei va avea loc o conferinta de presa cu
genericul "Ce se ascunde in spatele proiectului "Toti diferiti, toti
egali?""
La aceasta conferinta am fost invitati si noi si extindem aceasta invitatie
si voua tuturor care reprezentati o organzitie sau asociatie. La conferinta
va fi prezent si primarul capitalei. (Ne intilnim in fata Casei Presei la
orele 10:00)
Astazi seara la orele 17:00 vom face intilnire la Anatol Malancea acasa ca
sa discutam bine conferinta de miine si apoi actiunile in vederea
festivalului de la Causeni de simbata, 22 iulie. Va rugam sa va alaturati,
si sa anuntati pe toti cei care inteleg pericolul activitatii organizatiei
GenderDoc in Moldova si mergem cu totii la Causeni simbata dimineata ca deja
la orele 10 sa fim prezenti la masa rotunda.
Dumnezeu sa ne dea curaj si intelepciune!
auzi draga, cine 'noi'?
tu nu ai stiut ca campania ' toti diferiti- toti egali' lucreaza in toata Europa... vrei sa spui ca ea finantata de gender-doc? ma enervezi cu homofobia ta!
o aberatie totala..sa organizezi o conferinta de presa si sa afirmi ca evenimentul pe care l-ai desfasurat nu a fost pe masura asteptarilor....mai mare tampenie nu am vazut. aici ceva lipseste...
nu, animalele au zis ca moldovenii au lipsa de cultura.. ia animale, sa vina la noi in tara cu nu stiu ce evenimente si sa zica ca n-am culutra. ma dezamagesc!:nuascult: