si de ras, si de plans: www.puls.md (e o perla intreaga)
nici nu stiu daca i-as zice presa... dar e in forma tiparita, si pe net...
sa ziceti ce lucruri interesante ati gasit pe acolo.
mai zice de alte ziare (din md) cu "perle" ... poate unele chestii caraghioase din ziare normale :)
Manix
07-21-2006, 08:31 PM
mdea... intradevar e o perla a idiotismului uman
Abenpace
07-25-2006, 12:25 PM
Azi in Moldova Suverana (autor Eduard Balan)
"Daca in Spania matadorii isi masoara puterile cu taurii, atunci, la noi, nimeni nu mai poate spune unde incepe si unde se termina elementara prostie umana."
Nu e rupt din context pentru ca nici ce preceda si nici ce urmeaza citatul nu are legatura cu aceasta sclipire atat de relevanta, mai ales pentru autorul editorialului.
Abenpace
12-28-2006, 10:16 AM
Poate cineva sa-mi explice despre ce e stirea asta:
http://www.regnum.ru/english/761342.html
Or eu am uitat engleza ori autorul se afla inca in 1990... :)
eirene_md
12-28-2006, 11:41 AM
"Moldovan media published information on possible total switch of Moldova to the Romanian language, which is tied to the general process of switching to the Latin characters in GUAM countries in the context of their Euro-integration, a REGNUM correspondent informs. Apart from it, media raise the subject of Moldova’s federalization, the issue that was popular not so long ago. " :maintreb:
Ma intreb ce sa fac, sa rid sau sa pling?? :maintreb:
S_J
01-02-2007, 05:04 PM
"Cainele e om si el" - Vasile Ursu
P.S. Da' de fapt, V. Ursu nu e politician. El e "gospodarul :maimuta: orasului".
Tovarasul Gheorghe Cioara s-a intors in tara, pe calea aerului (Scanteia, 1978)
Este Tirgul anual al vitelor si porcinelor, veniti cit mai multi! (Scanteia, 1967)
Detaliu nefericit, aceasta femeie fusese deja victima unui accident mortal cu un an inainte (Libertatea)
Local traditional Pakistanez: ……, Sarmalute, Ficatei de porc (Libertatea)
Biserica fiind in reparatii, victimele accidentului au fost comemorate in sala de festivitati a primariei (Ev. Zilei)
Apa oceanului si clima sunt foarte umede in aceasta regiune (Romania Libera)
Raportul politiei releva ca victima s-a sinucis singura (Actualitatea Banateana)
Cind s-a sinucis nefericita femeie? Oare si-a gasit moartea inainte de a se arunca in apele Muresului? (Monitorul de Timisoara)
Gaurile din lenjeria lui lasau sa se intrevada o familie saraca (Monitorul de Timisoara)
Vinatoarea in Vrancea: mai putini cerbi, dar mai numerosi (revista AGVPS)
Ultimele lui cuvinte au fost o tacere sfidatoare (Glasul Bucurestilor)
vitalic sprinceana
03-05-2007, 11:46 AM
articol in "Saptamana" de vineri, 2 martie - "Dialectica si dezvoltarea conceptiei despre atom" scrisa de Gh. Ungureanu si E. Soitu, citez: "Niels Bohr nu numai ca a inteles relatiile dintre particulele atomului, ci a si elaborat o metoda de gandire, metoda legata de teoria cunoasterii lui Emmanuil Kant."
Umbreon
03-05-2007, 01:40 PM
Eh , mentorii mei spirituali de liceu. E din presa asta , autorii au suficienti neuroni kit sa scrie corect.
Bolile sociale fac victime printre tineri (http://www.timpul.md/Article.asp?idIssue=500&idRubric=5274&idArticle=12662)
de fapt, este vorba de boli sexuale...
vitalic sprinceana
03-20-2007, 12:33 PM
Ambasadorului Frantei si-a incheiat activitatea diplomatica in Moldova (http://www.moldova-suverana.md/index.php?subaction=showfull&id=1174315254&archive=&start_from=&ucat=7&)
SpinulAlb
03-24-2007, 11:32 AM
Bolile sociale fac victime printre tineri (http://www.timpul.md/Article.asp?idIssue=500&idRubric=5274&idArticle=12662)
de fapt, este vorba de boli sexuale...
bolile sociale includ tuberculoza + boli cu transmitere sexuala si nu "boli sexuale" cum zice cetateanul ce sta la pinda corectitudinii lingvistice Vitalic, caci de ar fi ele sexuale, cine ar mai vrea sa scape de asa o boala. exemple din alte limbi:
social disease - a communicable disease transmitted by sexual intercourse or genital contact
asadar, perla e falsa
vitalic sprinceana
03-26-2007, 10:17 AM
shizofrenia este si ea sociala, nu?
altfel, toate bolile transmisibile sunt sociale...
SpinulAlb
03-26-2007, 10:21 AM
mai sus ai definita bolilor sociale. stiu bine ce inseamna boala si ce inseamna social. insa in combinatia data, deci nu luate separat ci anume impreuna au sensul unanim acceptat de boala sexual transmisibila. ceea ce faci tu in limba romana se numeste:
a face pe desteptul.
vitalic sprinceana
03-26-2007, 10:27 AM
nu m-ai convins, dar sunt gata sa rectific, m-am grabit
vitalic sprinceana
05-03-2007, 10:18 AM
aseara, la Moldova 1..buletinul de stiri de la ora 18.00 - protestatarii au scandat "nu fascismului!" si au devansat cateva birouri ...
_victor_
05-15-2007, 12:44 AM
Celio - Haine pentru barbati din Franta :))
Dar se pare ca si-au dat seaman si au schimbat nu demult
Abenpace
06-06-2007, 06:33 PM
Azi, 6 iunie 2007, MoldPres la prima pagina a website-ului la rubrica Stiri Flash ne informeaza:
PLENARA PARTIDULUI COMUNIŞTILOR A DECIS SĂ SPRIJINE CANDIDATURA LUI VLADIMIR VORONIN LA FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL ŢĂRII
23 Mar. 2005 / [3277]
Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. La 23 martie 2005 a avut loc Plenara CC al Partidului comuniştilor, în cadrul căreia au fost discutate candidaturile PCRM pentru unele funcţii de stat, relateză MOLDPRES cu referire la Centrul de presă al PCRM.
În special, au fost aprobate candidaturile pentru funcţiile din organele de conducere şi de lucru ale Parlamentului.
Plenara CC al PCRM a recomandat fracţiunii parlamentare PCRM să voteze pentru funcţia de Preşedinte al Parlamentului candidatura dlui Marian Lupu, iar pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului - candidatura dnei Maria Postoico.
În cadrul şedinţei membrii Comitetului Central al PCRM au votat în unanimitate candidatura dlui Vladimir Voronin pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova şi au recomandat fracţiunii PCRM să înainteze această candidatură în cadrul apropiatelor alegeri prezidenţiale.
În conformitate cu decizia plenarei PCRM, aprobată în cadrul şedinţei ce a avut loc sîmbătă, Eugenia Ostapciuc a fost desemnată în funcţia de preşedinte al fracţiunii parlamentare a PCRM.
kristinca
06-06-2007, 11:05 PM
cea mai noua perla din mass-media...care pe mine m-a dat gata...a fost cea a reporterului PR-tv-ului de duminica.... "acestea au fost stirile din fata primariei..." :)
un articol din Timpul semnat de un ditamai profesor universitar...
titlul: Inainte-mergătorul matematicii din Republica Moldova (http://www.timpul.md/Article.asp?idIssue=594&idRubric=6152&idArticle=14776)
mai, mai, mai...pina la Andrunachevici (D-zeu sa-l Ierte) oamenii din Moldova nu stiau sa numere?
Crazy4LifeTime
09-07-2007, 01:47 AM
sbtitrare MOLDOVENEASCA la un film american la canalul rusesc CTC:
presedintele Bouche (president Bush)
`romEo
09-07-2007, 04:47 PM
fiecare cu limbajul sau
vitalic sprinceana
11-21-2007, 05:54 PM
la Moldova1, promo pentru "La noi in sat":
"v-ar placea sa LUATI DE MANA SI DE SUFLET cantecul folcloric?"
vitalic sprinceana
11-23-2007, 11:24 AM
radio sanatatea, 12 noiembrie:
'crestinatatea, n-a reusit sa aduca lumii aceasta cale sanatoasa de viata, in pofida a celor 16 secole de existenta a SA, a sutelor ei de religii, si ai celor (cu accent pe -lor ????) 592 milioane 460 mii 542 de membri ai sai"
minus bunicul meu, mort acum cateva saptamini si un nepotel care s-a nascut dar inca nu a fost botezat...nu stiu daca subsemnatul a fost contabilizat...
popej27
12-03-2007, 11:23 AM
Ce se intimpla cu site-ul Fluxulu (http://www.flux.md/)i? Primiti acelasi mesaj pe care il vad si eu?
Dar site-ul "Jurnalului (http://www.jurnal.md)"?
Si din pacate si azi am aceeasi problema: in zilele de luni majoritatea publicatiilor nu isi actualizeaza editiile on-line.
dixy
12-03-2007, 09:10 PM
la Moldova1, promo pentru "La noi in sat":
"v-ar placea sa LUATI DE MANA SI DE SUFLET cantecul folcloric?"
Tare asta! Bine ca nu ne spune sa-l luam de altceva! :D
castorryy
01-09-2008, 02:49 PM
Cum ar acoperi mass media din România Apocalipsa?!
Antena 3: În trei zile Bãsescu nu va mai fi presedinte! Am învins….
OTV: Senzational! Urmãriti ultimele stiri despre Apocalipsã în direct la Dan Diaconescu! Vrãjitoarea Lenuta vã dã sfaturi cum sã vã purtati pe lumea cealaltã.
Libertatea: E ultima ta sansã sã fii fata de la pagina 5! Trimite o pozã acum.
ProTV: Un copil a ars de viu si n-a mai apucat sã vadã Apocalipsa!
CanCan: Sursele noastre spun cã Nicoleta Luciu va petrece sfârsitul lumii departe de iubitul ei.
Cotidianul: Mai ai timp sã citesti o carte din colectia Cotidianul!
B1tv: Urmãreste la Nasul dezvãluiri incendiare despre parlamentarii care profitã de sfârsitul lumii!
Cosmopolitan : 10 sfaturi pentru o ultimã partidã de sex fantasticã!
Practic in bucãtãrie: Pregãteste-ti singur coliva!
Aventuri la pescuit: Dacã apare pestisorul auriu, trimite-l la noi.
Catavencu: Apocalipsa noastrã e mai inteligentã decât a lor.
Jurnalul National: Pentru cã EU sunt cel mai bun si genial, EU voi salva lumea! (semnat: Victor Ciutacu)