Mi-e atat de greata de tot ce se intampla in facultatile din ziua de azi.
http://www.monitorul.ro/cms/site/article.html?article=133479
zeddo
06-29-2006, 10:17 PM
ma vad pe mine prin tin, cativa ani in urma..:)
semidia
06-29-2006, 10:40 PM
E dureros ce se intampla,adik cu asa ceva ma voi confrunta pe viitor......nu e drept.
solara
06-29-2006, 10:58 PM
Mai zeddo, cum vorbesti tu...ca un om mare.
Semidia, daca ai de gand sa concurezi cu ei pe posturile scoase, obisnuieste-te din timp cu ideea si indura. Daca nu, fa-ti planuri si strange bani ;) Daca intri deja deznadajuita la facultate, ce-ti mai ramane?
Nu-i "drept" sau "nedrept", ca nu te pune nimeni sa judeci. Gandeste daca iti e tie "favorabil" sau nu. Daca nu-ti e, nu te baga in r*hat.
zeddo
06-29-2006, 11:01 PM
realitatea e cruda...e un inceput de viata matura. De-ar fi viata zmeura, cred ca as sta, toata ziua cu burta la soare.
solara
06-29-2006, 11:15 PM
:lola: gata, ne-am prins, esti baiat mare, trecut prin viata. Si vorbesti de la inaltimea experientei si intelepciunii tale.
adrenalina
06-30-2006, 12:32 PM
imi amintesc cum a fost cand am intrat eu... semidia, este asa o chestiune. am avut prietene care au dat la medicina si au intrat, nu pe plie dar pe fortele lor proprii. nu spun ca nu au fost pile sau ca aia cu pile nu au uat locul unora care ar fi meritat sa intre, desi acum sunt atatea locuri la medicina, iar concurenta nu mai este asa de mare. asa ca nu este imposibil acest lucru, depinde foarte mult de pregatirea ta. si mai conteaza ceva... sa crezi in sansa ta.
semidia
06-30-2006, 01:34 PM
Nu suport nedreptatea,si nici nu-mi doresc sa fiu pregatita de niste oameni care la randul lor nu s-au pregatit,dar care au titulatura de "medic rezident".
Nu e vorba ca nu as putea intra,ci despre ceea ce va urma in decursul a celor 6 ani de facultatea,sa nu mai adaug si ceilalti ani(sunt destui la numar,solara poate sa spuna).
adrenalina
06-30-2006, 01:37 PM
semidia, foarte rar aia care is bata ajung rezidenti... cred ca exagerezi mult prea tare situatia... asta este realitatea si nu numai in Romania... semidia, ar fi cazul sa te trezesti la viata reala si sa intelegi ca asta este mersul lucrurilor... nu o sa schimbi tu nimica... asa ca poti sa alegi daca te strezi aiurea sau iti vezi de viata ta si de viitorul tau...
pe langa faptul ca la moment esti nimeni ca sa ii judeci pe aia care pregatesc medicii rezidenti....
semidia
06-30-2006, 01:42 PM
adrenalina,facultatea din Iasi se vrea a fi una din cele mai bune,dar uneori te crizezi in fata a acea ce se petrece.Am vazut destule prietene plangand din cauza comportamentului unor profesori,si ele chiar invata si se usuca invatand ca un "prost" de fiu de doctor sa-i ia locul sau sa fie trimisa la tara sa profeseze.
adrenalina
06-30-2006, 01:46 PM
asta ii riscul in orice domeniu... si intotdeauna va fi... important ii cat de buna esti si cat de determinata... eu am o prietena care a facut facultatea la Targu-Mures si a intrat la rezidentiat la Cluj, pe forteleproprii... si asa sunt foarte multi. conteaza sa iti vezi de treaba si sa nu mai faci atata caz de chestia asta... trebuie sa te calesti si sa stii ce ai de facut, dar sa visezi o lume corecta nu cred ca ii cazul.
o sa iti sune cinic poate, dar asa este cel mai bine... pe langa faptul ca pana vei ajunge tu acolo mai este putin, iar pilele cu anii se mai termina... si mai este ceva, multi gasesc problema pilelor pentru asi justifica nereusita
semidia
06-30-2006, 01:49 PM
nu e vorba de pile,de ar fi asa as putea intra numai sa ma bazez pe parinti si cativa prieteni de familie.Dar in fine nu famila invata pt mine,ei au invatat la randul lor,acum e randul meu,si totusi vrei sa ti se recunoasca meritele...
nu e vorba de spaga,ci si de viitor.
Adrenalina,nu vorbesc cu un ton afectat sau daca ai impresia ca exagerez,nu exagerez deloc.
Sunt trezita la realitate chiar de mult timp,iar daca ma fac ca nu o vad asta e alegerea mea.
zeddo
07-06-2006, 10:06 AM
Spaga Master Iassyorum
Citat:
"Ma alatur si eu voua in lupta impotriva hidrei hidoase ce a pus stapinire pe invatamintul romanesc. Iar nepotismul e numai un cap. Mai sunt si incompetenta, coruptia,miserupismul,lipsa oricarei vointe de a schimba ceva...si lista e deschisa.
Asa cum imi spune si numele sunt un Insider. Sunt angajatul prestigioasei institutii de invatamint mentionata in titlu. Universitate din care a ramas numai numele si stralucirea data de un strat de var si o piata cu monument nou inaugurat. Gardul s-a vopsit, inauntru insa nu e nici un leopard. Doar o cloaca viermanoasa care are impresia ca titulatura de universitari le poate galona intrucitva o mizerie morala cu profunzimi si ravene inimaginabile pentru un om normal.
Acolo ar fi trebuit sa fie cei mai buni. Medici (in primul rind) si in subsidsiar universitari.
Intre organizarea ierarhica a UMF ului si gloata aceea de valutisti din piata Unirii nu e nici o diferenta. Regulile sunt aceleasi "respectul", " daca nu esti cu noi esti impotriva noastra" si pina la urma vine si "cutitul in spate".
Ambele tagme alearga dupa acelasi lucru : bani. Cit mai multi bani. Oricum. Oricit. Oricind.
Prin tot ce stiu despre "respectabila " institutie sper sa le mai agit somnul stimatilor si stimabililor mei colegi. Pentru ca vreti sau nu vreti...suntem colegi
M-am saturat de mucles, de circul vostru cu pretentii de goliciunea si incompetenta care a cuprins ceea ce ar fi trebuit sa fie un bastion de stiinta si cultura. "Spaga Mater Iassyorum" asta ar trebui sa fie pus in fata UMF -ului nu bustul lui Gr T Popa care oricum s-ar mai sinucide de citeva ori citind lucrarile cu care trec examenele studentii "contribuabili".
Sper , ca in serialul de care (cu voia moderatorului) ma voi ocupa sa va zugravesc in toata splendoarea voastra muceda si sa va dezvalui cit mai amanuntit imundele voastre personalitati.
Legati-va centurile, aprindeti tigarile, pregatiti Distonocalmul si pastilele de inima. Va garantez ca veti avea nevoie.
Pina una alta prietenilor de pe forum le spun : la reintilnire.
Corpului de spagasini le sugerez sa se gindeasca la fosta lor concitadina cu botisor de iepuras care aduce atit de multe surprize la cei care merita. Poate sunt si ei pe lista...
Nu-i asa domnule profesor...X...?"