Belgia ar ptuea fi ceva spre care aspiri in Europa de Est... Dar ar trebui sa fie asa?
Cateva articole de ziar:
Last Wednesday Joe Van Holsbeeck, 17 years of age, was murdered in Brussels Central Station. He was stabbed five times in the heart by North African youths. They demanded that he give them his MP3 player. When Joe refused he was savagely murdered. The atrocity happened during the evening rush hour on a crowded platform. Though there were hundreds of people on the platform, no-one interfered – perhaps because many people do not notice what is happening around them on a crowded, noisy and busy platform where passengers are rushing to catch their trains.
SAU:
Both Verhofstadt and Danneels said that Joe was a victim of “indifference in Belgian society.” “Where were you last Wednesday at 4 pm?!” the Cardinal asked the congration in Brussels Cathedral during his Easter sermon on Sunday. The Cardinal blamed the murder on the materialism and greed of Western society “where people get killed for an MP3 player.”
Belgian citizens realize, however, that the murder has nothing to do with “indifference in Belgian society,” but everything with a group of North African youths terrorizing Brussels and the “indifference” of the authorities to eradicate this scourge. Last January five Moroccan youths slit the throat of a 16 year old black boy and left him to bleed to death because he refused to buy a cell phone they had stolen. The murderers have not yet been found. Some Belgians doubt whether Joe’s murderers will ever be found, and if so, how long they will have to serve. In 1998 Patrick Mombaerts, a 32 year old electrician, was murdered by a Moroccan youth who was after his money. The murderer spent only seven months in jail because he was a minor at the time of the murder.
Auzisem inainte povesti de groaza despre jungla in care au ajuns orasele cu populatie mare de imigranti din Blegia..err.Belgia:
“you will sooner get punished for riding a bike without the lights on than for stealing a bike. [...] Policemen look the other way in order to avoid being accused of racism – because nothing is more detrimental to their career – and also to signal that they hold no prejudices. They behave in exactly the opposite way when they suspect decent citizens of some misdemeanour.”
Meanwhile, yesterday, a Belgian court sentenced Daniel Féret, the leader of the Belgian anti-immigrant party Front National, to 250 hours of public service “helping immigrants to integrate.” Féret, a 61 year old medical doctor and a member of the Brussels regional parliament, was found guilty of publishing racist pamphlets. He will face 10 months in jail if he does not accept the ruling. The Brussels Appeals Court has also barred him from standing for election for the next 10 years. The FN’s webmaster, Georges-Pierre Tonnelier, was fined and also banned from public office.
In 2003 the FN won 5.6% of the vote in Wallonia, the French-speaking southern part of Belgium. A recent poll indicates that it attracts 9.4% of potential Walloon voters today.
Guido Demoor, a father of two, intervened when six “youths” got on bus 23 in Antwerp and began to intimidate passengers. There were some forty people on the bus. Demoor asked the “youths” to calm down, whereupon they turned on him, savagely beating and kicking the man. At the next stop thirty passengers fled the bus. The thugs kept beating Demoor. They then pulled the emergency brake and jumped from the bus leaving their victim to die.
Three Moroccans, two of whom are minors, were arrested today. The website of the Dutch paper De Stentor reports tonight that a fourth suspect, believed to be the ringleader, fled into a shop as the police were poised to arrest him. He managed to escape from the shop when dozens of “youths” came to his rescue. Witnesses had described the culprits as immigrant youths of between 18 and 21 years of age. During the weekend the police had called for witnesses as only four people had come forward. The police offered the witnesses absolute confidentiality and promised not to reveal their identities. “Obviously people fear reprisals,” Gazet van Antwerpen wrote today.
Am auzit si de la oameni care au fost acolo ca nu te simti sigur pe strazile Belgiei.
Desi populatia este ostila imigratiei, guvenrul a laut masuri recent de a usura accesul la cetatenia belgiana, justitia da in continuare pedepse ridicol de mici criminalilor, iar guvernul si parlamentul IGNORA problemele si disperarea oamenilor de acolo.
Robi
06-28-2006, 08:05 PM
An Antwerp bus driver told De Morgen: “These youths can be very aggressive. If you say one wrong word they throw themselves on you. I do not dare to say anything. I keep my mouth shut.” Public transport passengers declared: “They call you names in a language you do not understand, shouting and abusing you. What can you do? Who can you call for help? I do not know.”
A train conductor told Het Nieuwsblad: “This incident happened on a bus, but it could also have happened on a train. To be honest, I have been working in Brussels’ Midi Station [where the international trains from Paris and London arrive] for 27 years and I am happy to be still alive. I have been eye to eye with aggressive pickpockets on many occasions. These men have no qualms about hurting people. I am not sure that I would intervene if I witness an incident. I do not want to risk my life.”
The unrest among railroad employees after the Demoor murder is huge. Some want to go on strike to pressure the government to give them protection. The Independent Union of Train Personnel (OVS), however, has asked its members not to strike. “Laying down our work would only harm the passengers and make them the victims of incidents for which they are not to blame,” OVS spokesman Hugo De Rycke said. He stressed, however, that the authorities have to do something. De Rycke explained that bus 23 on which Demoor was murdered is known to be dangerous. “Because [bus 23] is so dangerous Belgian Rail at one point provided taxis to take employees to work [in Antwerp’s Central Station]. However, the taxi service was abolished because it proved too expensive,” he said.
Problems occur not only in major Belgian cities, such as Antwerp and Brussels, but also in provincial towns, such as Sint-Niklaas. Last week bus drivers in Sint-Niklaas refused to drive out in protest against the aggressive behaviour of immigrant youths on the buses. In today’s De Morgen drivers, who have all asked to remain anonymous for fear of reprisals, relate experiences of “buses being demolished while en route” and of “youths harassing girls, who beg the driver to protect them.” One of the drivers said: “If they refuse to buy a ticket I leave it. I do not want to be beaten up for one and a half euros.”
Another driver said: “Last week an old man was beaten up on my bus. The youths were angry because he did not put away his luggage fast enough. They hit him on the eye and threw the luggage on his lap. [...] A bus drive lasts forty minutes. Sometimes they pester and provoke you for a full forty minutes. I remain calm, but some of my colleagues are not able to do so and get into trouble. If I ever get into trouble, I will do as one colleague did recently. He left his vehicle at the bus station and got off, never to return to this job.” Guido Demoor never even got off the bus.
Toate articolele sunt din Brussels Journal.
vasile80
06-28-2006, 09:14 PM
He was stabbed five times in the heart by North African youth
Cei care au avut vreodata ocazia sa cunoasca algerieni, marocani & Co. - adica magrebieni - va raspunde asa: avem si noi tiganii nostri. Tara noastra a ajuns ca Belgia.
Robi
06-28-2006, 09:28 PM
Ma asteptam la acest rapsuns. Da dar tiganii nostri sunt aici de sute de ani. Imigrantii lor sunt de 30 de ani sid eja fac legea. Si momentan tiganii nu au lansat revolte urbane, nici nu icnearca sa impuna "legea tiganeasca" altor oameni. In Bruxelles, femeile imracate mai sumar sunt hartuite de radicali, de parca ar merge prin Mecca!
vasile80
06-29-2006, 12:27 AM
Ma asteptam la acest rapsuns. Da dar tiganii nostri sunt aici de sute de ani.
Degeaba, Robi, degeaba.
Imigrantii lor sunt de 30 de ani sid eja fac legea.
Si la noi cam fac tiganii legea. Nici o diferenta.
Si momentan tiganii nu au lansat revolte urbane,
Nu, dar dar au provocat revolte rurale grave (Hadareni, Bolintin Vale, M.Kogalniceanu etc).
nici nu icnearca sa impuna "legea tiganeasca" altor oameni.
Au impus-o deja demult.
In Bruxelles, femeile imracate mai sumar sunt hartuite de radicali, de parca ar merge prin Mecca!
La noi tiganii le mai si violeaza, apoi le obliga sa se prostitueze. E mai rau ca-n India.
Robi
06-29-2006, 07:10 PM
Da, dar si asa, guvernul nostru nu a dat unda verde la imigrarea unui numar sporit de tigani si la naturalizarea lor rapida, fara sa cunoasca macar limba romana.
Tiganii nu comit atentate teroriste.
SI al urma urmei, rpietenii mei care merg in programe Socrate in Franta sau Belgia se intorc cu un "ce bine e aici, e mai curat si muuult mai sigur".
Si la urma urmei, noi am "mostenit" tiganii. Ei au adus pe marocani!
adrenalina
06-29-2006, 07:19 PM
eu nu inteleg care ii problema... nu sunt de vina numai imigrantii... daca i-au primit, au avut un scop. in prima faza era forta de munca ieftina si dispusa sa presteze munic pe care multi belgieni nu le-ar fi facut... i-au primit cu bratele deschise... si i-au tinut in mizerie si i-au desconsiderat... acum acei oameni isi cer drepturile... au aparut generatiile tinere care au inteles ce inseamna Occident si ce iti poate oferi. normal ca vor mai mult de la viata si ca staut economic si ca statut social... si isi cer aceste drepturi si cred ca pana acum au facut-o pasnic...
si inca ceva, tot timpul se anunta crimele facute de alte rase decat cea alba, asa ii mai senzational... oricum este o distorsionare si manipulare a opiniei publice, pt ca acum normal ca nu le ai trebuie si cumva trebuie sa scape de ei... si nici nu sunt dispusi sa cheltuie din banii publici pt oameni pe care tot ei i-au primir... foarte marsav...
Robi
06-29-2006, 08:49 PM
eu nu inteleg care ii problema... nu sunt de vina numai imigrantii... daca i-au primit, au avut un scop. in prima faza era forta de munca ieftina si dispusa sa presteze munic pe care multi belgieni nu le-ar fi facut... i-au primit cu bratele deschise... si i-au tinut in mizerie si i-au desconsiderat... acum acei oameni isi cer drepturile... au aparut generatiile tinere care au inteles ce inseamna Occident si ce iti poate oferi. normal ca vor mai mult de la viata si ca staut economic si ca statut social... si isi cer aceste drepturi si cred ca pana acum au facut-o pasnic...
si inca ceva, tot timpul se anunta crimele facute de alte rase decat cea alba, asa ii mai senzational... oricum este o distorsionare si manipulare a opiniei publice, pt ca acum normal ca nu le ai trebuie si cumva trebuie sa scape de ei... si nici nu sunt dispusi sa cheltuie din banii publici pt oameni pe care tot ei i-au primir... foarte marsav...
Eu am multi prietenic are calatoresc dincolo si toti imi povestesc ca o mare aprte a ifnractiunilor sunt comise de imigranti. Stiu pe cineva care a fost atacat chiar el de un negru.
Nu sunt rasist, dar consider ca pedepsele ar trebui sa insoteasca expulzarea si chiar pierderea cetateniei pentru imigranti. Si rata ridicata a criminalitaii in Occident nu este o perceptie. Rata crimelor in Europa a crescu exploziv in ultimii 25 de ani, in timp ce a SUA a scazut. Acum sunt aproximativ la fel, dar rata crimei in SUA e in scadere, a Europei in crestere.
Si la urma urmei, cum sa se ridice imigrantii daca isi forteaza fetele sa renunte la scoala si le casatoresc fortat, sau daca in loc sa se preocupa de o educatie buna isi pierd vremea in cartiere. Si pe ei ii ajuta statul? De ce nus ea ajuta singuri? La urma urmei statul nici nu ar trebui sa ii ajute ci sa ii expulzeze daca ajung pe asistenta sociala. Ei au fost primiti sa puna umarul la economie, nu sa fure si sa talhareasca sau sa traiasca de pe ajutorul statului!
Oamenii aceia nu au fost primiti sa stea de tot, ci sa indeplineasca o functie 2-3 ani. De aceea statul nu a facut planuri pe termen lung pentru ei!
Cand aud un occidental ca se ia sa critice Romania ca e murdara, se simte nesigur sau ca se plange de indiferenta oamenilor, imi vine sa ii scuip intre ochi.
Am vazut cu ochii mei orase din "Vest" care fac Bucurestiul sa para o Eco-Topie, iar cartierele de imigranti nu au nevoied e pubele, caci oamenii arunca gunoiul pe fereastra si isi fac nevoile pe strada (in Praterstern, Viena sa nu calci cumva pe trotuar fara sa eviti rahatul de om). Iar daca la noi poti fi talharit si nu "sare" nimeni, in Vest nu e NICIO diferenta. Violuri, omoruri si talharii in public nu sunt o problema pentru criminali. Nimeni nu va itnerveni.
Si in afara de ce am vazut eu, am auzit de la f multi oameni care au mers dincolo sa stea si sa viziteze. Evident, cei care au plecat ca turisti vin cu impresii de "ce curat e la ei", "ce sigur m-am simitit"... dar hai sa fim sinceri: cati dintre ei au eisit dinc entrel oraselor si de pe rutele turistice?
Sfat pentru cei care idolatrizeaza occidentul: vizitati Viena Praterstern, Paris Saint-Denis, Bruxelles tot orasul, Bordeaux, Marsilia, si mai vedem...
Daca ramaneti fara bani in vizita, dati-va cu crema autobronzanta pe fata, si talahriti in voie. Nimeni nu va comenta cu nimica... Daca vine un politist sa va aresteze urlati "racism" si daca cumva icna va icnerca sa va aresteze (riscandu-si cariera ca, nu-i asa, daca arestezi pe un imigrant esti un proc rasist demn de a fi dat afara, de a-ti periclita cariera si de a fi atacat de gruparile de aparare a drepturilor omului). Daca cumva esti arestat, vei sta intr-o inchisoare mai de calitate decat o scoala, vreme de cei 2 ani ai procesului, dupa care vei primi 2 luni cu suspendare (4 luni daca si omori pe cineva).
Evident ca europenii au identificat o problema iaic, asa ca au facut ceea ce ei fac cel mai bine: au icneput sa "condamne" si sa "discute". Evident ca vor discuta 15 ani, dupa care vor ajunge la uns et de concluzii de implementat, dupa care nu vor face NIMIC efectiv...
Asa este Europa, trist dar adevarat. Excesiv de politically correct si mai ales ineficienta!! Nimic nuf ac bine. In 2000 au hotarat ca pana in 2010 Europa va fic ea mai competitiva economie a lumii. Obiectivul e deja ratat, chiar a pierdut din competitivitate. Dupa ce in 2000 au hotarat luarea de masuri pentru a stimula economia, care sa fie aplicate si sa aiba efect pana in 2010, INCA SE DISCUTA....
Europa sucks! De nimica nu sunt in stare. Nimica nu face bine! Sa se trezeasca si sa reaca la o poltiica de ACTIUNE, nu VORBA GOALA!
adrenalina
06-30-2006, 12:48 PM
Robi, trage aer in piept si calmeaza-ta. tu stii anumite situatii din ceea ce ti-au povestit unii si nu te supara, dar or fi cacaturi pe strada, dar nu generaliza. Bucurestiul nostru este un orad gri... si nu o sa itru in detalii pt c iar o sa se supere unii useri pe mine... dar macar acolo ai snasa sa te simti in sguranta, pe cand in Bucuresti nu poti nici sa te urci in taxi fara sa te gandesti ca o sa iti traga o teapa...
cred ca pana la urma mass-media si-a spus cuvantul si a amplificat niste fenomene care nu sunt chiar asa. eu as vrea sa te gandesti de ce acei oameni au fost adusi... si nu imi spune mie ca pe 2-3 ani... sa fim seriosi, is de muult acolo si vad ca nimeni nu ii scoate din tara si stau legal... asa ca nu prea vad cum le-au facut acte pe 2-3 si acum stau tot legal in acele tari.
aceste vizuini si aceste "statistici" ale crimelor infaptuite cred ca sunt necesare pentru a mentine rasismul si a avea pe cine sa dea vina... este necesar sa ai o imagine favorabila asupra rasei din care faci parte si sa te simti in siguranta... pe cand celelate rase au fost si vor fi considerate inferioare (ma refer acum la albi). aceste fenomen este prezent si in USA... si astia i-au adusa acolo nu pe 2=3 ani, dar ca sa le munceasca pamanturile si ei sa stea cu burta la soare... si acum se plnag ca ii situatia care ii. pe langa faptul ca nici acum nu exista echitabilitate sociala acolo, iar negrii sunt descnsiderati si exclusi din viata sociala normala sau de elita....
ar trebui sa invatam sa vedem si vina noastra, inainte de a o arunca pe altii.
Europa nu facut nimic pana acum, pt ca nu a fost necesar. imigrantii tacea malc in mizeria si persecutia lor, iar autoritatilor le convenea, ii putea exploata. acum insa, cand au prins glas, dintr-o data au devenit incomozi...
dune
06-30-2006, 02:07 PM
prea multe chestii sint puse la discutie aici si cumva iese ca toate aspectele care is problematice is din vina imigrantilor... se creaza impresia ca daca o tara se scapa de imigranti atunci totu are sa fie OK. ma gindesc la exemplu moldovei unde nu prea sint imigranti si lucrurile nu sint OK.
cred in primu rind in egalitatea intre oameni si astel in egalitatea pedepselor. cred ca aceiasi crima tre sa fie pedepsita prin aceiasi pedeapsa - si nu ca un cetatean sa primeasca o amenda de 200 de lei iar un imigrant sa fie trimis de unde vine, unde nu e decit foamete si razboi de multe ori.
si in general de unde idea asta ca imigrantii sint un fel de neoameni? ma adresez cred ca la Robi. crezi ca ei traiesc in saracie si fura din vointa proprie, pentru ca nu au chef sa faca bani si sa se plimbe cu mercuri pe strazile Bruselului?
Acelasi Brusel, ca si atitudea ta, e intolerant si nu permite acelor saraci sa lase in urma saracia in care ia impins societatea. Alt aspect al problemei e un aspect al societatii vestice care e foarte individualista si unde tot ce conteaza e interesul propriu care uneori devine interes de grup cind mai multe interese proprii coincid. acei saraci nu au puterea sa iasa din saracie si atunci ce le mai ramine decit sa fure?
olgutsa
06-30-2006, 05:21 PM
Robi, te rog eu: inchide ochii pe un moment si imagineaza-ti ca te-ai nascut de culoare... undeva departe...in Etiopia sau...poate Nigeria sau Sudan....Acum mai imagineaza-ti ca primesti mai putin de un 1 $ pe zi si duci foamete. Si apoi ca ai ajuns in Europa dar nu gasesti nicaeri de lucru, nu pentru ca esti incapabil sau lenes, dar pentru aia ca nu ai permis de lucru. Ce faci tu in asa situatie?
a) te intorci in saracia din patrie
b) lucrezi ilegal dar cu frica sa fii prins de politie si trimis acasa
c) te apuci de furat de la albii care poseda case, masini si alte multe bunuri de care tu nici nu ai visat...
Sau poate ai alte solutii ;-)?
Robi
06-30-2006, 06:41 PM
Nu spun ca problemele sunt exclusiv vina imigrantilor, dar cum va explicati ca rata crimelor a crescut abia in ultimii 25 de ani in Europa. Iar rasist nu sutn pentru ca nu ma refer la anumiti imgiranti (cei care au ucis pentru un Mp3 au fost polonezi..adica albi toata ziua). Cat despre imigranti, da, cred ca ar trebui sa fie expulzati daca fac cea mai mica infractiune, si desi nus uunt de acord cu discrimianrea, nici nu sunt de acord ca ar trebui ajutati de stat special, eventual Europa sa ajute statele lor de bastina sa se dezvolte si sa aduca imigranti doar pe baza de contract limitat.
Cat despre intrebarea ta Olguta, poate ca in ultima instanta, si in situatia aceea, as ajunge sa fur (incurajat de sistemul tampit de justitie care nu ma poate condamna, poate la 3 luni daca omor pe cineva sau 1 an daca violez o fetita). Dar NICIODATA nu as bate sau omora pe cineva. Aj fi cel mult hot de buzunare.
Mai mult, nu as idnrazni sa atac cultura statului in care traiesc - cu siguranta nu as injunghia vreun regizor care se exprima liber...
Si scuze daca am luat-o putin razna si spre rasism. Nue ra intentia, dar am fost indignat citind articolele pe net. Mi se parea proverbialul "oaspete dandu-ti in cap la tine in casa". Ceea ce si este, sunt convins...
dune
06-30-2006, 07:46 PM
nu e intentia mea sa apar criminali insa cred ca pentru criminalitatea care exista, statu si comunitatea de baza a statului poarta o parte din vina. in cazul frantei de exemplu e tineretul de origine nord africana (cu parinti imigranti, desi ei sint cetateni francezi 100%) care traieste in getto-uri, nu are slujbe si de multe ori se incadreaza in trafic de droguri sau alte activitati profitabile...
si tind sa cred ca actiunea minoritatii e ticsita asupra intregii comunitati de imigranti. de ce actiunea unui criminal de rind nu e pusa pe capul intregului stat? e un proces politic la mijloc si prin anumite actiuni criminale de exceptie, necaracteristice intregii comunitati se invinuesc oameni care nu au nimic dea face cu omucidere, trafic, etc.
in Olanda de exemplu, comunitatea marocanilor sa instrainat de comunitatea de baza datorita, in principal, faptului ca comunitatea olandeza ia marginalizat si instrainat, conferindule o identitate generalizata de hoti si criminali pe baza actiunilor a doar citorva indivizi din comunitatea respectiva. in ziare si in alte parti apar des interventii care ticseste intreg grupul etnic in aceiasi caldare fara sa considere importanta si valoarea indivizilor in parte.
cred ca in europa nu tre sa se uite ce sa intimplat acuma 50 ani si ceva in urma. idea de holocaust a fost intotdeauna citita ca ceva ce nu poate fi inteles in termeni rationali, insa daca statele europene ajung sa trimita oameni inapoi acolo unde ei nu isi pot asigura un mod de viata acceptabil, nu sintem intro situatie prea indepartata. si procesu ista e posibil si se bazeaza pe distinctia falsa dintre noi si ei...
percival_73
06-30-2006, 09:48 PM
Ma asteptam la acest rapsuns. Da dar tiganii nostri sunt aici de sute de ani. Imigrantii lor sunt de 30 de ani sid eja fac legea. Si momentan tiganii nu au lansat revolte urbane, nici nu icnearca sa impuna "legea tiganeasca" altor oameni. In Bruxelles, femeile imracate mai sumar sunt hartuite de radicali, de parca ar merge prin Mecca!
da dar tiganii se inmultesc ca iepurii,pe cand arabii la noi sunt putini
Robi
06-30-2006, 10:21 PM
da dar tiganii se inmultesc ca iepurii,pe cand arabii la noi sunt putini
Vad ca multi dintre voi sustineti ca ziarele formeaza o anumita imagine a criminalilor taxandu-i ca "hoti si criminali":
1. Daca procentul infractorilor ar fi DUBLU in randul imigrantilor tot nu ar fi taxati imigrantii ca principali vinovati petnru violenta, deoarece la cele 10% reprezentate de ei o rata de 20% din infractiuni comise de ei nu ar fi suficient pentru a ii stigmatiza. Ori aceasta rata este de N ori mai mare. Un sociolog francez de origine iraniana a constatat ca 70% din infractiunile cu autor identificat din Franta sunt comise de imigranti musulmani:
http://fjordman.blogspot.com/2005/06/70-percent-of-french-prisoners-are.html
Lucrul reiese din procentul ocupat de acestia in inchisori. Iar acest lucru se refera la populatia imigranta musulmana, ori acestia nu sunt singurii imigranti din Franta, procentul imigrantilor in infractiuni pedepsite cu inchisoarea putand fi usor peste 85-90%!!
2. Presa nu e grabita in a da vina pe imigranti. De obicei se foloseste termenul "tineri", "youths", "jeunes", "junge"... deci TINERI. Opinia publica este cea care ii taxeaza ca fiind imigranti, plus ziare cu tente extremiste, in general cu tiraj redus. Iar aceasta perceptie nu se naste din culoarea diferita a pielii (la urma urmei exista francezi cu ten mai inchis decat unii arabi, turci sau est-europeni) sau din diferenta de origine "etnica", ci din constatari.
3. De udne atata imigrantii victimele rasismului cand cei mi mari rasisti sunt uneori imigrantii. Populatia afro-belgiana din Bruxelles (ca sa dau un termen corect dpdv politic) este atacata cel mai des de tineri albi...marocani!
4. Si imigrantii au organizatii proprii dar ele sunt bune doar in a da vina pe guvern petnru politici care nu duc la integrare, niciodata nu le vei vedea cautand solutii. Iar nu tot imigrantiic auta sa se separe de restul europenilor cosntruind scoli proprii si chiar magazine proprii.
5. De ce ar ajuta guvernul pe tinerii de origine imigranta cand destui tineri nativi au probleme de integrare sociala si economica, si care dau totusi un procent mai mic de infractori? Nu ar insemna o "rasplata" pentru actiuni violente? De ce procedeaza Europa altfel decat SUA, care in 1965 a bagat tancurile epste revolte urbane similare celor din Paris? La urma urmei, SUA nu a acordat NICIODATA ajutor imigrantilor, si totusi in SUA nu vezi revolte urbane. S-au rasculat in anii 1920 imigrantii in SUA? Nu...desi erau marginalizati in aceeasi masura ca cei de astazi din Europa. Au luptat cu forte proprii sa se integreze, fiind astfel acceptati cu timpul deschis de restul americanilor si disparand diferentele de status social...
6. imigrantii care sunt interesati sa se integreze reusesc:
Facand fata unei atitudini discriminatoare imigrantii africano-caraibieni din Indiile de Vest si cei Pakistanezi din Uganda (expulzati de Idi Amin Dada) s-au itnegrat in Anglia in doar 20 de ani... Ei de ce au putut? Ei nu erau musulmani (cei din Uganda)? Ei nu erau negrii (cei din Caraibe)? Ei nu erau discriminati?
h_seg
07-01-2006, 07:48 PM
5. De ce ar ajuta guvernul pe tinerii de origine imigranta cand destui tineri nativi au probleme de integrare sociala si economica, si care dau totusi un procent mai mic de infractori? Nu ar insemna o "rasplata" pentru actiuni violente? De ce procedeaza Europa altfel decat SUA, care in 1965 a bagat tancurile epste revolte urbane similare celor din Paris? La urma urmei, SUA nu a acordat NICIODATA ajutor imigrantilor, si totusi in SUA nu vezi revolte urbane. S-au rasculat in anii 1920 imigrantii in SUA? Nu...desi erau marginalizati in aceeasi masura ca cei de astazi din Europa. Au luptat cu forte proprii sa se integreze, fiind astfel acceptati cu timpul deschis de restul americanilor si disparand diferentele de status social...
...e nu...rascoalele din vara lui 1919 sau mai recent miami (1980), los angeles (1992), cincinatti (2001) etc.
Robi
07-01-2006, 09:04 PM
Am zis rascoale majore ale imgirantilor, acestea mentioante de tine aua vut o componenta rasiala serioasa. Daca se rascoala 50 de arabi si 450 de tigani in Romania, nu e o rascoala a imigrantilor ci a tiganilor. Iar in SUA, multe din aceste rascoale au fost tratate cum trebuie, nu cu "vai ei sunt niste biete victime' ca in Europa. Tendinta de a cauta atata cauze solutii, etc. si de a NU FACE nimica e tocmai problema Europei. E o problema? Facem 45 de comisii sa DISCUTE, dupa care va ve ni o concluzie? Dupa? Ce dupa?...