PDA

View Full Version : desperado

dune
10-13-2001, 09:00 PM
Cum oare s-ar explica disperarea? De ce ne ascundem de intuneric in loc sa punem mina pe sabie? Vrem noi sau nu dupa disperare, speranta se duce pe ripa, si nu ramine mai nimic, decit un sentiment de "da shion trai deamu pina la urma"...

Nimeni pina cind nu a gasit o metoda de a lupta cu disperarea ci oamenii pur si simplu fug, se retrag si dispar undeva unde disperarea sar parea ca nui ajunge...

kedd
10-14-2001, 12:56 AM
eu ash zice ca metode sunt shi chiar foarte multe de a lupta cu disperarea...

radium
10-14-2001, 08:33 PM
cea mai buna arma contra disperarii este creatsia sau un hobby nice... ceva ce te face sa simtsi ca oamenii au nevoie de tine, ca ai valoare prin faptul ca eshti deosebit, ca eshti unic shi ca tine nu e nimeni altfel.

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: radium pe 2001-10-14 11:34 ]</font>

Szekely
10-14-2001, 11:28 PM
Da e greu uneori cu disperarea.Totush trebuie de crezut cu incapatsanare pana la urma shi de luptat pt supravietsuire.
Include muzicelu tau preferat,rasfoieshte cartea iubita...iar daca situatsia o cere,rupe-o din gara cu viteza a 4-a cosmica.
Dupa cum spunea candva un antrenor de karate:noi ne pregatim aici nu pt a ne bate,aceasta e ultima posibilitate cand nu ne mai ramane nimic altceva.Arta e in a evita pe cat de mult posibil shi de preferat definitiv impactul cu potentialul agresor.
Asha ca sabia nu e o solutsie.

kedd
10-14-2001, 11:33 PM
un Best Friend care sa poata sa te asculte ar ajuta mult...

Szekely
10-14-2001, 11:36 PM
Da sigur,mai ales cand eshty singur in noapte la Poshta Veche,Ciocana sau Buiucani.
Atuncea itsi ramane un singur best-friend:God!

dune
10-14-2001, 11:39 PM
:lol: tin minte si eu asa faze magice...

kedd
10-14-2001, 11:48 PM
God poate sa fie Your Best Friend ! :smile:

Szekely
10-14-2001, 11:52 PM
Itsi bate inima ca clopotul celei mai mari catedrale din lume,auzi cel mai mic zgomot,simtsi ca potsi fi incoltsit din orice parte...Pt o clipa regretsi ca nu eshti pasare ca sa potsi zbura,sa te pierzi in inalturi cat mai departe de toata aceasta mizerie.
De unde or sa vina?Shtii ca ziua asta ar parea ireal,dar e noapte shi nimeni n-o sa intervina pt tine(de fapt ziua lumina ne creeaza iluzoria stare de securitate).Ce sa faci?Mergi mai repede shi speri pe ascuns ca de data asta nu pe tine te-a ales soarta.
Dar cine shtie,poate randutsi vine data viitoare?

dune
10-14-2001, 11:58 PM
eu nikaieri inca in lume nu nam sintim asa insecure cum ma simt la mine acasa :roll:

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: dune pe 2001-10-14 14:58 ]</font>

kedd
10-15-2001, 12:19 AM
acasa in moldova ? dapa what about My Home is My Castle ? da toporul de langa usha ? :smile:

Szekely
10-15-2001, 12:27 AM
Eu zic ca o solutsie ar fi sa ai un catselush simpatic care sa te mai shi urmeze noaptea.
Alta varianta:de tsinut sharpe(piton,boa sau anaconda in casa).Mi-aduc aminte ca vreo 5 ani in urma vreo 2 gagii au intrat intr-un apartament cand stapanu nu era acasa.De unde era sa shtie ei de boa?Doar nu latra!
Unul din cei 2 baietsi -goperi a ramas fara viatsa pe podea.Oarecum trist.Un irecuperabil pt societate a murit!

dune
10-15-2001, 11:19 AM
chiar acelasi topor de linga usa najunge pentru ca este starrea asta a mintii care nuti da pace si care te face constient ca in orice moment, zi sau noapte, shineva amus inshearca sa intre in casa...

shi astai clar ca subliniat de faptu ca de cite ori iesi afara pe amurgite goperi din tati partile, tat felu de ciuvashi suspecti, tat felu de discutii lajovie si tot asa, pe urma parca te urmareste gindu de parca ar fi umbra ta, iaka de unde se naste disperarea, si noi incercam poate sa ne luptam cu dinsa sau sa uitam de dinsa mai degraba, sa ne facem ca ea nu exista ...

kedd
10-15-2001, 09:45 PM
cand tsi se pare ca tot timpul cineva te urmareshte... asta deja se explica prin alte metode :smile: psihologice de exemplu ... ei dar sa nu ne abatem de la tema...

dune
10-15-2001, 10:20 PM
ii si o chestie ce tine de ideologie...ceia in ce crede omul sta doar la baza actiunilor lui, a modului in care acesta vede viata si intelege ceia ce i se intimpla si lipsa lucrurilor ce nu le vede...

uneori noi poate ne tinem prea tare de aceste credinte omenesti, un fel de principii pe care ni le impunem sau ni le impune lumea in care traim ca nu intelegem ca sunt gresite, ca nu au nici o valoare in sine ci sint ca un fel de cai artificiale pentru ca cheptul nostru sa rasufle in aerul rarefiat de afara...

kedd
10-16-2001, 04:04 PM
insa aceste credintse omeneshti SUNT o solutsie ! pentru multsi de exemplu reprezinta o solutsie de a ieshi din aceasta stare de desperado - cand te uitsi la viatsa aceasta shi nu potsi vedea nici un sens in ea, nici un fel de sperantsa nimic... iar credintsa itsi da sperantsa - iar sperantsa reprezinta fericire...

zorzonel
10-16-2001, 06:11 PM
in fiecare zi esti pascut de situatii mortale. nici odata sa nu va para ca viata este plina de securitate. never was never will be. in fiecare zi te pasc pericole si in fiecare zi trebuie sa fii pregatit, nu stresat, nu shugait, dar atent, precaut, pregatit, de veghe, intodeauna gata - daca ati fost pioneri. eu am ajuns numai pana la treapta de pionerie. dar aceasta stare de lucruri in nici un caz nu trebuie sa conduca la autoizolare si la saparea santurilor. reprezentantii aceleiasi specii trebuie sa confrunte in comun o problema care cere implicarea mai multor indivizi! :smile:

dune
10-17-2001, 02:18 PM
seamana cu un manifest comunist :smile: ceia ce spune zorzonel. intradevar cind oamenii sed fata in fata cu probleme ei (noi) trebuie sa incerce cel putin sa le rezolve si sa nu dispere, sau sa faca ceva care pe urma lar urmari jumate de viata...

da ii vorba si despre un fel de viata, despre o asa-zisa atitudine "romantica" catre viata, de a vedea lucrurile printro alta prisma de valori, iaka cind intri intr stare cind ceia ce se intimpla in lume ti se pare total gresit, cind ceia ce se intimpla iti pare ca are legatura directa cu tine si respectriv continua sati modifice perspectivele pe care le construiesti dea lungul drumului.

Szekely
10-17-2001, 02:54 PM
Tot e clar,dar mai devreme se strecurase o alta idee-starea de insecurity odata ce e permanenta e un fel de o stare de razboi.
Nu shtii daca trebuie sa ataci tu,caci odata ce ai face-o te transformi in unul de al lor.
Pe de alta parte care protectsie shi de unde?
Who cares?
Sa privim ...

dune
10-17-2001, 03:31 PM
starea asta de razboi permanent niciodata nu stii la ce va duce si ce va aduce pe chept: bucurii, tristete, sau cine stie ce altceva. Ii ca si cum ai fi un cavaler cu o sabie in mina care isi face drum printro padure deasa plina de locuri mlastinoase si tot felul de plante care se agate de chept si nuti dau pace sa pleci nicaieri.

si vine, peste o bucata de timp, un moment cind apare ceva care te face sa intorci capul, sa te gindesti la drumul pe care incerci sal urmezi, la aceia unde vei ajunge, si daca totul merita efortul; si atunci vine un gind care mai ca te face sa lasi sabia din mina si sa iesi din mijlocu padurii pentru a te aseza pe cimpie, sati faci acolo o casa si sa traiesti in soare, in libertate, printre flori si sub un cer albastru.

in asa moment de gindesti ce rost are lupta pe care o duci in paduri intunecate cind alaturi la kitiva kilometri ii soare si frumos.

si cineva spunea ca existenta omului ii liniara, lucrurile vad ca se complica imens. :zimbim:

kedd
10-18-2001, 02:33 AM
nu cred ca peste tot in lume eshti tot timpul pasuct de situatsii mortale... sunt tsari in care potsi ieshi afara la orice ora shi nici macar o musca n-o sa se lege de tine... potsi sa-tsi leshi lucrurile in drum, sa vii peste o luna - shi tot acolo sa fie...

Szekely
10-18-2001, 04:51 PM
Da kedd,vorba rusului:"harasho tam gde nas s vami niet"!
Yata asha,dar suntem la fatsa locului shi atunci nu e vorba de o musca!Ci de un topor in directia noastra!

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: Cubano pe 2001-10-18 07:53 ]</font>

snoopy
10-18-2001, 06:59 PM
Ca pe vremea lui Tsepesh, kedd?

kedd
10-18-2001, 07:35 PM
In Danemarka e asha de exemplu ! shi de ce ma rog "harasho tam gde nas s vami niet" ? - moldoveni aishi sunt ! :smile:

zorzonel
10-18-2001, 07:46 PM
eu inteleg ca voi gasiti tangente si cu realitatea. dar sa nu uitati ca tema face parte din capitolul filosofie de aia hai sa nu ne abatem de tema ca niste adevarati moldoveni ce santem. dar atitudinea trebuie sa va formati anume in acest fel - permanent exista pericole mortale de care trebuie sa fim prudenti.

Laura
10-19-2001, 12:12 AM
You cannot say you are without friends when you know God...

dune
10-19-2001, 12:26 AM
dati shiom vorbi in romina :smile:

asta si este problema, cind mergi nopatea pe strada si cineva te zamaceste apare intrebarea: unde a fost Dumnezeu?

cerepaha
10-19-2001, 10:27 AM
sunt de acord ca trebuie sa fim prudenti, dar nu in permanenta alarma.(cum e bunica mea). deoarece a ajuns la o virsta respectabila se teme de orice si intotdeauna ma avertizeaza (la orice pas). eu cred ca nu trebuie sa fim chiar atit de paranoici.

kedd
10-20-2001, 12:45 AM
bai, GOD tat timpu are grija de tine !

dollce
10-20-2001, 07:46 PM
da tre sa mai ai shi tu grija de tine, ca nu tot timpu GOD o sa te ajute

dune
10-20-2001, 09:59 PM
eu defapt vorbeam la un anumit moment de altceva :smile: si mi se pare discutia despre Dumnezeu neintemeiata la moment. Nu stiu cum voi da eu de exemplu nu pot sa zic ca Dumnezeu iaka nu mo ajutat atuncia si atuncia desi aveam nevoie de ajutoru lui, se intimpla momente de estea nefericite cind deamu cheptu dubeste si intreaba de ce.

insa cum multi in zilele noastre nici nu cred in El si dupa asta se intreaba de ce nu I-a ajutat, apoi ii cam chiar bine lispita de logica situatia.

radium
10-20-2001, 10:35 PM
dune: aminteshte-tsi de chestia cu : lumea e in miinile celui rau"

daca suntesti dispreat ar fi bine sa muncitsi pina la sudoare... munca e un remediu perfect!

kedd
10-20-2001, 10:38 PM
neintemeiata pentru cei care nu cred in EL, shi kiar foarte v temu pentru cei care cred ! tu dar hotarashtete cine crede shi cine nu :smile:

dollce
10-25-2001, 11:07 PM
cine crede shi cine nu?
asta buan intrebare
raspunsu e cam greu ptr ca lumea care s-a ashteptat o data sa fie ajutata de Dumnezeu, dar n-a depus nici macar un efort, sau cel putsin un pic de suflet, shi failed, asta nu inseamna ca Dumnezeu nu a ajutat-o shi deam nu tre sa crezi,
Dumnezeu e ceva legat de suflet, e ceva supranatural, in care noi credem, care ne insotseshte peste tot, El ne ajuta permanent cind noi suntem de partea Lui, shi ne straduim ca sa ni se primeasca ceea ce facem,
atunci shi El e de parte noastra...
El e sufletul nostru...

nutu
10-26-2001, 04:10 PM
Ce gindiri profunde !! Disperarea toti o avem intro buna ziua, poietul din cauza unei rime pe care nu vine,pictorol in fata unui tablou unde nu gaseste culoarea care vrea,cercetatorul stiintific in fata unei prbleme fara solutie.Disperarea este necesara pentru cineva care cauta sentul unui act,ea este perculosa cind devine constanta in fata esecului cronic si ea pote sa se accentueze cind facem apel la stimulante incompatibile cu natura omului.

Delia
02-14-2002, 12:34 PM
cand simt ca miroase in jurul meu a ars si aud ca se apropie incet-incet disperarea, imi inchid creeri, la fel cum as inchide un robinet. Atunci e cel mai bine sa incetezi sa gandesti si sa incepi sa actionezi. Vorba ceea: clin clinom vyshibaiut, asa si aici- disperarea se fugareste cu actiuni disperate.

GYN_Tonic
02-15-2002, 05:28 PM
Disperarea este un fenomen foarte periculos!!! Daca socotiti ca ati ajuns la asemenea nivel atunci straduitiva sa va petreceti timpul cat mai mult in anturajul prietenilor!
Posibil sa fie unica solutie!

gand
08-13-2003, 04:09 PM
Disperarea are multe chipuri. Cand sunt disperata infrunt situatia, la ce sens sa ma feresc..daca sunt tinta ei? Trebuie o judecata cat de cat lucida si unpic de optimism, forta sta in noi...

...dar cand un popor intreg e disperat..hm :-?

ox2
06-12-2004, 11:09 PM
disperarea ii violeta.......

2008.