hun, pot sa-ti dau zeci de alte exemple.
pentru voi crestinism este inchizitie si cruciade.
e pacat.
si culmea e ca voi confundati Ortodoxia cu asa-zisele pacate ale unor Papi catolici...
Robi
06-16-2006, 10:16 AM
Ma tem ca tu ai impresia ca Ortodoxia facea numai bine cand in luema catolica exista Inchizitia. Asta e din cauza ca Biserica Ortodoxa era mult prea inapoiata (si pe atunci, si acum...) ca sa consemneze procesele de vrajitorie si habotnicia dusa la extrem de care dadea dovada.
As fi mandru daca ar lua BOR exemplul Bisericii Catolice. La urma urmei, ce figuri emblematice are ea ca sa rivalizeze cu catolici precum Papa Ioan Paul al II-lea, Maica Tereza sau Desmond Tutu? Teoctist...? Ha-ha-ha!
Vei spune ca lumea catolica e mare si ca au fost scandaluri nenumarate recent. News-flsh: si vis-a-vis de BOR au fost scandaluri. Iar indulgenta aratata la demascarea clericilor ortodocsi care au colaborat cu fosta Securitate e iarasi descurajatoare.
E suficient sa te uiti la stiri sa vezi cum inca un preot ortodox s-a dat in stambe... ca sa nu spun mai mult.
militant
06-16-2006, 12:57 PM
Ma tem ca tu ai impresia ca Ortodoxia facea numai bine cand in luema catolica exista Inchizitia. Asta e din cauza ca Biserica Ortodoxa era mult prea inapoiata (si pe atunci, si acum...) ca sa consemneze procesele de vrajitorie si habotnicia dusa la extrem de care dadea dovada.
As fi mandru daca ar lua BOR exemplul Bisericii Catolice. La urma urmei, ce figuri emblematice are ea ca sa rivalizeze cu catolici precum Papa Ioan Paul al II-lea, Maica Tereza sau Desmond Tutu? Teoctist...? Ha-ha-ha!
Vei spune ca lumea catolica e mare si ca au fost scandaluri nenumarate recent. News-flsh: si vis-a-vis de BOR au fost scandaluri. Iar indulgenta aratata la demascarea clericilor ortodocsi care au colaborat cu fosta Securitate e iarasi descurajatoare.
E suficient sa te uiti la stiri sa vezi cum inca un preot ortodox s-a dat in stambe... ca sa nu spun mai mult.
Daca pentru tine cei care persecuta si ucid sunt "evoluati", iar ce cu scaun la cap sunt "inapoiati" atunci eu preferi sa fiu shoban.
Figuri embelmatice?
Pai cine este de vina ca nu cititi, nu studiati, mai corect era sa spui ca nu cunosti figuri emblematice ai ortodoxiei (si care nu s-au destins deloc prin "lupte" sau "scandaluri")
Idol
06-16-2006, 03:20 PM
Ortodocsii astia inapoiati au fost poarta crestinatatii. Stefan cel Mare era "athleta Christi" si "imperator in regno suo". deci era inapoiat. Vlad Tepes si ordinul Dragonului. Ai mai uitat sa spui si ca atunci cand Ioan Voda cel Cumplit manca din tacamuri de argint, Ludovic al Frantei infuleca din ceaun, cu mana ... si ca atunci cand Vasile Lupu construia la Iasi Trei Ierarhi, cardinalii catolici faceau simple schimburi de opinii despre corurile de castrati ... Pepin cel Scurt, cel care a introdus orga in Biserica Catolica, a facut pipi in vasul de botez. Suntem inapoiati.
Iti spune ceva faptul ca serviciile secrete papale sunt cele mai tari din lume?
Nu cunosti nici o minte luminata a Ortodoxiei?
de la inchizitii pana acum e cale lunga.
pe ce te bazezi tu spunand ca au colaborat "n" preoti cu Securitatea?
articole din Averea? Ai descoperit apa calda si incerci sa te imbeti cu apa rece. Vorbesti cu atata ura despre oameni care schimba destine cu vorbele lor, asa cum tastezi tu...
Fericita Cecilie, Teoctista Lesvianca, Semion Stalpnicul, Cuvioasa Teodora, Nifon, Montanus, Alexandru Romanul, Serapion Sindoitul, Pahomie cel Mare, Ermia Mucenicul, Iustin filosoful, Onufrie cel Mare, Dimitrie cel Nou Basarabov, sf mare mucenic Sava, Daniil Sihastrul, Paisie Aghioratul, Antim Ivireanul... Ti-am dat nume de "figuri emblematice", mura-n gura, pacatoasa de tine. ti-ar trebui niste scrieri de-ale Sfintilor Parinti, lecturi necesare de altfel, pt cultura ta generala, pe care ma indoiesc sa o ai.
Rafael Noica, un ieromonah de la o manastire ortodoxa din Anglia, spunea o apoftegma devenita celebra mai apoi prin profunzimea ei: "Fratilor intru credinta, nu cautati sa osanditi oameni de alte credinte, ca e usor de spus unde este ortodoxia, si e greu de spus unde nu este."
Ma limitez, deci, aici. Thread closed.
Robi
06-16-2006, 05:52 PM
Nu o sa rapsund cu un acid "Cine sunt nulitatile astea"? Stiu si eu un Andrei Saguna, Antim Iriveanul sau Melchisedec Stefanescu, dar raman la ideea ca BOR e o structura sclerozata si anacronica. Si a fost dintotdeauna. In timp ce Vasile Lupu facea Trei Ierarhi ce?.... Atunci in Vest faceau Domul Invalizilor si catedralele San Pietro si Saint Paul. Cand ortodoxia facea bisercia de piatra din Densus, in Anglia si Franta se ridicau Westminster, Amines si Notre Dame in splendide stiluri gotice. Cand la noi Ortodoxia promova slavona, in Portugalia catolicii fondau Ordinul condus de Dom Henrique, cu limba oficiala cea nationala (portugheza) si cu un ro, similar cu cel al NASA de azi... acest ordin a initiat Marile Descoperiri Geografice.
Iar din secolul XVI, a avut loc REFORMA. Biserica Catolica a fost reformata, iar o parte, ramanand la fel (catolica) a schimbat totusi o mare parte din ceea ce era de schimbat. Cu incuiatii din Est nu s-a putut face o astfel de reforma...e trist. La urma, urmei, nua u trebuit sute de ani pana ortodoxia sa accepte minimul de a prelua calendarul gregorians tintific. Or fi ars catolicii oameni pe ruguri, dar asta din cauza ca ERAU savanti catolici...in luema ortodoxa ce sa descopere..tehnici noi de transhumanta sau cum sa faca ciorba mai buna la manastiri?
Cat despre cei de aici bastionul crestinismului, asta au fost si austriecii, croatii, maghiarii, polonezii, spaniloii si venetienii - popoare catolice. Mai mult, o parte din ele nu au ajuns niciodata sa plateasca tribut turcilor.
Idol
06-16-2006, 08:00 PM
Mai omule! Tu bati acum campii.
Nu au ajuns sa plateasca tribut turcilor pentru ca l-am platit noi.
Am murit luptand, luptand pentru prostia altora, dar am luptat ca lupii (a se intelege dacii) si am murit cu gandul la Dumnezeu.
Cand ei isi construiau curtile domnesti, ridicau cladiri si adevarate capodopere, noi le aparam fundurile de navalitorii insetati de pamant si apa. Au venit dupa pamant si apa, o apa si un pamant s-au facut.
Biserica de piatra din Densus: citeste atent - eu prefer sa merg sa mananc un piscot o prietena, decat sa beau ceaiul de la ora 5 cu Regina Marii Britanie. Mai degraba ma duc sa ma rog la Biserica din Densus, sau la Biserica Adormirii Maicii Domnului din Causeni (veche de jumatate de mileniu), decat sa merg in Paris si sa ma plimb pe Champs-Elysee.
Si tu nu o sa intelegi niciodata starea asta. Si nici senzatia pe care o traiesc eu de fiecare data cand merg la biserica din satul bunicului meu, preot ce a slujit timp de 60 de ani in aceeasi parohie si a construit un altar Domnului din nimic.
Daca tie iti sunt straini ca ecou in suflet sfintii pe care ti i-am enumerat, pacat de tine, ferice de cel ce ii cinsteste.
Alexandru cel Bun a trimis lesilor (polonilor pe care tu ii lauzi) 400 de ostasi sau tarani, cum le-ai zice tu, ca sa lupte cu teutonii, cavalerii teutoni. Lesilor nu le-a venit in gand sa omoare caii, ca mai apoi cazuti, teutonii sa nu se poata ridica de jos din cauza zalelor. Ei bine, oamenilor pamantului, taranilor astia le-a venit in minte ideea asta nastrusnica.
Viena:
In 1686 a avut loc asediul Vienei. Au fost 2 oameni care au scapat Viena de puhoiul otoman: un biet brutar care, lucrand noaptea, a auzit turcii. Dand alarma, invazia a fost oprita. Jan Sobieski, cel de-al doilea, cu care s-au razboit si moldovenii, cum bine stim. Cu foarte putina cavalerie a cazut in spatele armatei turce, epuizata, aceasta s-a retras
Cel de-al treilea, si cel nestiut, last but not least: Serban Cantacuzino, domn al Tarii Munteniei, era vasal turcilor si Kapudan Pasa, adica sef al artileriei. Riscandu-si viata (si daca-l prindeau turcii nu ar fi avut nici un pic de simt al umorului) el a instruit responsabilii cu pulberea sa puna apa in praful de pusca (se puneau cantitati mici pentru a granula pulberea, facand-o sa se aglomereze si sa aiba spatii care sa propage mai bine aprinderea). Incat bombardamentul nu a fost eficace, sau tunurile de asediu au trebuit aduse mai aproape de ziduri decat era nevoie, necesitand pentru asta timp, saparea de transee suplimentare - exact ce avea nevoie orasul asediat ca polonezii sa ajunga mai la timp. Viena fara steag turcesc are si o semnatura romaneasca in fundal.
Scrie daca mai poti!
Husky40
06-16-2006, 09:51 PM
Idol, daca tu gasesti ceva glorios in faptul ca nu am fost in stare niciodata sa ne ridicam cu adevarat, n-ai decat, dar nu ne cere si noua sa ne mandrim. Da, si mie imi plac bisericile si manastirile noastre, dar nu am de gand sa bat campii cu ce bine a fost ca stramosii nu au fost in stare sa dea si ea in cap la jumatate de Europa precum au facut altii. "Eu imi apara saracia si nevoile si neamul". Pana si amarastenii de bulgari au incercat sa se impuna in zona, noi - niciodata. Asta in ciuda faptului ca suntem printre cei rasariti.
Cat despre confruntarea ortodocsi - catolici, eu iti spun atat: Biserica Catolica s-a opus permanent comunistilor. Bisericile Ortodoxe au rezistat initial si apoi au pactizat cu antihristii. Intreaba-l pe Teoctist ce a facut la viata lui. Si daca iti spune, anunta-ne si pe noi cam cati turnatori la Securitate mai avem printre slujitorii Domnului.
Idol
06-17-2006, 12:47 AM
Da-mi voie sa scriu si mesajul asta.
HUSKy, te rog mult, nu mai vorbi din basme, doar ca sa dai impresia ca tu stii de toate.
Biserica Ortodoxa nu s-a opus comunistilor???????????????????????
Ce e cu preotii deportati?
Cu preotii ucisi?
Maaamaaa
Puiule, am scris o lucrare pe tema prigoanei si persecutiilor Bisericii crestine din anii odiosului regim.
uite cateva franturi:
Preotul Petre Cernauteanu si fratele sau, ambii preoti, sunt arestati pe strada, la Chisinau. Preotii Eustatie Chirita (Calarasi), Gheorghe Mihalache, Gheorghe Maleavin (Tighina), Gheorghe Tudorache (Lapusna) - asasinati. Si asta numai in '40... Unul din venerabilii Bisericii, renumitul compozitor bisericesc si dirijor, Alexandru Baltaga, fostul reprezentant al preotimii in Sfatul Tarii, care a votat Marea Unire, a fost "ridicat" de NKVD-isti si dus peste Nistru. A murit pe drum, inainte sa fi ajuns la locul surghiunului. Constantin Popovici, rector al Seminarului Teologic, este izgonit din casa si constrans sa locuiasca in conditii mizere. Mina Tarus - ars de viu in inchisoarea de la Orhei. Numarul preotilor deportati, ucisi si disparuti de la 28 iunie '40 pana la 22 iunie '41 se ridica la 48. Din 1948 pana in 1965 au fost distruse 343 de biserici si 20 de manastiri, printre care Suruceni, Varzaresti, Capriana, Noul Neamt, Curchi, Raciula etc.
Ieromonahul Serafim Dabija, preotii Gheorghe Armasu, Ioan Sochirca, Antonie Vustean chiar si unii preoti refugiati in Regat au fost arestati si deportati ... cum a fost si cazul preotului profesor Vasile Tepordei, condamnat la 25 de ani de munca silnica la minele din Vorkuta, dincolo de cercul polar.
Reintors la vatra stramoseasca, preotul Armasu, om de o aleasa cultura, cunoscator a limbilor latina, slavona, franceza, germana, om pt care sensul vietii si al omului era CREDINTA a fost schingiuit intr-o noapte pt ca era ROMAN si avea un DUMNEZEU. I-a fost incendiata si biblioteca de peste 9000 de volume. "Mi s-a oferit posibilitatea, martiriseste parintele Armasu intr-un interviu, sa-mi pastrez libertatea, dar n-am acceptat targul, nu mi-am vandut credinta, si in acest amurg ma simt fericit ca n-am cedat ispitelor nici in clipele cand vroiau sa ma lipseasca de viata". Din pacate nu i-a fost harazit sa-si traiasca tihnit amurgul ...
Ai citit?
Si sunt sute de nume ce ar mai trebui mentionate aici.
Om bun, Biserica Ortodoxa nu a facut si nici nu o sa faca vreo-data pact cu diavolul (comunistii). Dupa ce a avut epurarea elementului prosper, a preotilor si intelectualilor, dupa ce au ramas bietii oameni schingiuiti si batuti de soarta, cu parintii deportati, Moscova si-a trimis oamenii ei spre a conduce Biserica din Basarabia. In 1959 a fost trimis A. Oleinic, hot de meserie, care a promis din start ca va inchide 10 manastiri pe an. Si asa a facut. Agentul NKVD-ist pe nume Kazantev refuza sa dea tinerilor absolventi ai seminarului recomandari. Ultimul ierarh rus al Chisinaului , Serapion Fadeev, a fost nevoit sa-si paraseasca scaunul, acuzat fiind de atitudine antiromaneasca, abuzuri si imoralitate.
Patriarhul Teoctist este un om frumos la suflet ca umbra unei idei. Daca voi, cei care il acuzati fara noima, in nestiinta voastra, o sa nasteti un sobolan, rogu-va frumos sa mi-l aduceti in borcan, ca rumegusul i-l pun eu.
Idol
06-17-2006, 12:54 AM
Husky, tu poti sa te ridici daca unul iti da branci?
Ei, cam asa e si cu istoria noastra zbuciumata.
Si faci un mare pacat ca nu recunosti de unde te tragi, si ca radacinile tale sunt adanc infiltrate in huma. Nu ai decat. De asta muncim azi ca boii in strainataturi. Din cauza unor indivizi ca tine. Lipsa de patriotism se spune.
Voi aparati drepturile unor homosexuali care or sa moara nenascuti, si nu va laudati propria vita.
Imi pare extrem de rau sa vad o asemenea atitudine.
pacat...
daca te-am ofensat cu ceva, scuza-ma, dar trebuia sa ti-o spun. mediteaza!
Robi
06-17-2006, 11:16 AM
Ok...aproape imi dau lacrimile... aproape nu...
Oricum legatura dintre BOR si tema este inapoierea si anchilozarea de care da dovada o Biserica anacronica. Si catolicii s-au opus unui numar de gay-prideuri din alte orase DAR niciodata nu au pactizat cu neofascisti sau neonazisti, cum s-a intamplat (sau cum s-a lasat impresia la Bucuresti). Cat despre legaturile Bisericii cu Securitatea, ele NU au fost investigate. Mi se pare anormal ca preotii sa fie scutiti de acest lucru, din moment ce si un biet functionar este investigat...
Iar despre cat de "rasarit" este ortodoxismul, am doar un argument:
Trezirea Nationala a romanilor au facut-o CLERICII......GRECO-CATOLICI
Pt. Husky: Te rog, daca inchizi tema sau vrei sa o cureti, pune mesajele vis-a-vis de BOR in alt thread ca sa le continuam..e fun :P
adrenalina
06-17-2006, 02:59 PM
Idol, asa cum tu sustii anumite chestii asa si noi o sa spunem ca esti spalat la creier... cel mai tare imi place chestia ca Teoctistul este un om frumos la suflet ca umbra unei idei... esti foarte poetic...
ortodoxismul este o religie mult prea traditionala care uita sa se alinieze la noile realitati si de accea si pierde din imagine... in rest, dragilor crede-ti ce vreti, dar nu veniti aici sa propovaduiti, suntem satui de asa ceva.... si mai ales ca si cum ati vrea sane impuneti... si mai ales sa ne faceti inculti...
oricum mai bine ati merge la Religie, sa nu invadati tot forumul, ca nu mai stim unde sa fugim de voi :)
Idol
06-17-2006, 04:52 PM
Idol, asa cum tu sustii anumite chestii asa si noi o sa spunem ca esti spalat la creier... cel mai tare imi place chestia ca Teoctistul este un om frumos la suflet ca umbra unei idei... esti foarte poetic...
ortodoxismul este o religie mult prea traditionala care uita sa se alinieze la noile realitati si de accea si pierde din imagine... in rest, dragilor crede-ti ce vreti, dar nu veniti aici sa propovaduiti, suntem satui de asa ceva.... si mai ales ca si cum ati vrea sane impuneti... si mai ales sa ne faceti inculti...
oricum mai bine ati merge la Religie, sa nu invadati tot forumul, ca nu mai stim unde sa fugim de voi :)
Ortodoxismul se conformeaza cu realitatile necesare, dar ceea ce fac homosexualii nu este o realitate necesara, eu i-as spune irealitate.
Marele spadasin japonez, pe nume Myamoto Musashi spunea ca nu trebuie sa ne impotrivim vremurilor pe care le traim. Si asta a spus-o un mare samurai in plina epoca a schimbarii la fata a Japoniei. Asta e valabil si pentru Biserica. Nu exista rau necesar. Nu ne impotrivim binelui adus de valurile noului.
militant
06-17-2006, 07:21 PM
Nu tot ce este nou este bun, iar Biserica poate "sa piarda din imagine doar datorita prostiei unora". Biserica nu este un partid, sau o firma, e o comunitate spirituala pastratoare a unor adevaruri pure si absolute, de aia nu are nevoie de un PR.
Oamenii sunt cei care trebuie sa o urmeze si nu invers.
Ce este azi modern maine va fi aruncat la gunoiul istoriei - Biserica va ramana insa, asa cum a fost.
Robi
06-17-2006, 08:44 PM
Aici nu e forumul de religie. Abordam Biserica ca o INSTITUTIE, o institutie in contextul Romaniei europene. Mi se pare ca BOR e o institutie ipocrita, corupta si invechita, cu tot felul de oameni nerealisti, fixisti si blocati in alte vremuri...plus securisti.
Acum suntem la Religie, dar de data aceasta vom avea in vedere institutia. Husky40
Idol
06-17-2006, 09:23 PM
Tu poti sa o abordezi oricum. Biserica nu se ia cu topoarele. Si nici cu vorbele.
Ai fi gata sa iti sustii punctul de vedere in instanta? Nu de alta, dar pentru asemenea cuvinte, Europa te judeca si te "premiaza" cu ani de inchisoare. Corupti, ipocriti, securisti, tampiti ...
Nonconformisto, vreau dovezi. Pana una alta iti doresc pa!
Biserica este o Institutie sacra, Institutia Domnului. Europa te poate primi sau te poate respinge. Biserica te adaposteste oricand. Nu ai nevoie de bilet de intrare sau de aderare.
Husky40
06-17-2006, 10:51 PM
Conform sondajelor, Biserica se bucura de increderea majoritatii populatiei . S-a vorbit cam mult pe la alte teme despre istoria Bisericii Ortodoxe Romane (nu ne vom limita doar la aceasta) asa ca am hotarat sa mutam discutia aici. Sa vedem si noi parerile voastre despre rolul Bisericii Ortodoxe atat in timpul perioadei comuniste, cat si inainte/prezent.
Am adaugat cateva din mesajele de la Integrarea Europeana pe acest subiect. De altfel, acestea au fost puse in ordinea in care au fost scrise. Daca aveti ceva de comentat, feel free to do it. De aceea au si fost puse.
Idol
06-17-2006, 11:21 PM
vreau sa modifici topicul in "BOR si carcotasii ei"
merci in advance!
militant
06-19-2006, 02:26 PM
Aici nu e forumul de religie. Abordam Biserica ca o INSTITUTIE, o institutie in contextul Romaniei europene. Mi se pare ca BOR e o institutie ipocrita, corupta si invechita, cu tot felul de oameni nerealisti, fixisti si blocati in alte vremuri...plus securisti.
Acum suntem la Religie, dar de data aceasta vom avea in vedere institutia. Husky40
Biserica in primul rand este o COMUNITATE din care facem parte din momentul botezului si nu institutie.
O institutie presupune niste relatii sociale permanente si un sistemt normativ stabil. Religie nu este doar un fenomen social ci si unul supraindividual si suprasocial, in afara unor tuturor relatiilor.
Frontist
06-29-2006, 07:59 PM
Gasiti aici va rog un articol care delimiteaza clar Biserica de institutie.
http://www.scara.ro/art.php?id=scara7&&art=3
Robi
07-01-2006, 12:49 AM
Eu critic Biserica Ortodoxa Romana, nu ideea de Biserica lansata de Iisus Christos. Sunt sigur ca nu se gandea la ceva de genul BOR. E PSD-ul BIsericilor Crestine... Corupta, mastodonica, etc.
Idol
07-01-2006, 01:32 AM
IAR vii si mai arunci cu cate un rahat, si dispari pe mult timp inainte...
si eu te critic pe tine, ca arunci vorbe goale si fara fundament...
si mai zi-mi te rog ce Biserica a lansat Iisus.
Robi
07-01-2006, 02:23 AM
Biserica Crestina...
Nu sandramau lui Teoctist.
A lansta o idee, o comunitate, nu o institutie. Greu se vede comunitatea de institutia putreda a BOR.
Idol
07-01-2006, 03:17 AM
Draga, te anunt pe aceasta cale ca Iisus nu a lansat nici o Biserica, El era Biserica.
adrenalina
07-01-2006, 06:02 PM
serios... si pana atunci ce era???
Idol
07-01-2006, 08:34 PM
Pai Iisus a existat dintotdeauna. Ca tu nu il vezi, sau nu l-au vazut cei de dinaintea ta, nu e nimeni vinovat.
Robi
07-01-2006, 09:01 PM
Draga, te anunt pe aceasta cale ca Iisus nu a lansat nici o Biserica, El era Biserica.
Atunci e o insulta la adresa Lui ca BOR sa aiba titulatura de "Biserica". Ar trebui sa i se spuna "Miscarea Ortodoxa Romana" sau "Partidul Ortodox Roman" sau "Societatea de Preoti".
Idol
07-02-2006, 11:47 AM
tu ai un fix.
nu iti mai spun ca trebuie sa gasesti imediat un remediu. nici ca trebuie sa te tratezi.
Biserica Ortodoxa are peste 2000 de ani. Tu vii cu niste vorbe de 2 euro-centi si vrei sa dobori o valoare. incearca maica, incearca. Mai incearca vreo 2000 de ani, ca nu schimba nimic. De ce? Pt ca nu ai dreptate si pt ca eu am dreptate.
repetand cuvintele astea murdare, mi-ai demonstrat ca ti s-a terminat benzina. de fapt, daca ma gandesc mai bine, nici nu ai avut benzina. FOC!
Frontist
07-02-2006, 08:40 PM
serios... si pana atunci ce era???
Pina atunci a fost Biserica! A aparut odata cu creatia omului, care a fost dupa chipul lui Dumnezeu!
Mai inti ar trebui de definit ce este Biserica, pentru ca multi confunda notiunea cu edificiul unde se tine slujba, aceasta avind denumirea de hram .
Iar Cei care judeca atita BOR, ca si-au ros literelel de pe tastatura, sinteti chiar atit de apti de a judeca? sau poate sinteti fara pacate..? Dragostea este puterea ziditoare; ura, invidia, aroganta nu sont decit semintele satanei semanate intre oameni pentru a se certa, si de a face roada dezbinarii, cit mai mare!
Sa ne aducem aminte de ziua de apoi!!!
Robi
07-02-2006, 11:30 PM
Pina atunci a fost Biserica! A aparut odata cu creatia omului, care a fost dupa chipul lui Dumnezeu!
Mai inti ar trebui de definit ce este Biserica, pentru ca multi confunda notiunea cu edificiul unde se tine slujba, aceasta avind denumirea de hram .
Iar Cei care judeca atita BOR, ca si-au ros literelel de pe tastatura, sinteti chiar atit de apti de a judeca? sau poate sinteti fara pacate..? Dragostea este puterea ziditoare; ura, invidia, aroganta nu sont decit semintele satanei semanate intre oameni pentru a se certa, si de a face roada dezbinarii, cit mai mare!
Sa ne aducem aminte de ziua de apoi!!!
Nu suntem asa de apti a judeca dar nu avem pretentia de a transmite cuvantul lui Dumnezeu, si nici nu ne folosim influenta in scopuri politice... Noi nu trebuie sa tinem un standard moral pentru nimeni, spre deosebir de Biserica...