PDA

View Full Version : Voi ce faceti pt patrie?

solara
06-11-2006, 01:58 AM
Sau ce aveti de gand sa faceti?
Stiu ca-i o intrebare cretina, da` mi-a venit sa intreb cand, raspunzandu-i Frontistului, am afirmat ca-s bugetar roman pt care patria da 3 scuipati. Si m-am cam temut sa nu fiu intrebata cati dau io pt tara...

semidia
06-11-2006, 10:30 AM
Nu stiu ce-o sa fac pentru patrie,la mine cam lipseste sentimentul national....atat timp cat patria nu face nimic pentru mine eu nu pot da mai mult pe ea..Si in ce ma priveste nu-mi vad viitorul prea stralucit in asta minunata tara.Fiecare se ridica pe propriile lui picioare iar patria,scumpa noastra patrie ne da cate un sut in fund cand avem mare nevoie de ea.

dune
06-12-2006, 02:16 PM
totusi intregul despre care discutam (patria) nu consta decit din partile componente (lumea) care il alcatuieste. calitatea patriei astfel e doar calitatea prin care noi ca comunitate o oferim tarii noastre. e drept ca nu avem resurse si ca ne miscam si noi cum putem, insa de multe ori am impresia ca situatia e mai crincena decit atit, ca defapt nu avem nici speranta ca lucrurile se vor indrepta. am vazut situatii mai delicate si mai crincene decit situatiile in care ne aflam in moldova (lipsa de salarii si perspective) insa atita timp cit exista speranta lucrurile se misca, si chiar daca la un timp anumit totu e dubit, timpu schimba situatia. pentru patria noastra, asta sper eu, sa fie speranta si cit mai multa. numai ea ar putea sa impinga lumea sa lucreze spre o societate mai buna.

gr8dude
06-12-2006, 04:21 PM
- cunosc limba de stat si ii acord o prioritate mai mare atunci cind exista alternative
- platesc la timp taxele
- aduc venit in bugetul statului prin aceea ca am un randament inalt acolo unde lucrez (venitul companiei este partial si al statului)
- imbunatatesc ratingul statului atunci cind interactionez cu strainii (multi ramin cu impresia 'Moldova rules forever')
- pastrez ordinea si am o atitudine grijulie fata de proprietatea publica (o folosesc tot asa cum o folosesc pe a mea) aceasta poate fi interpretat in 2 moduri (-;
- respect legile si influentez colegii mei in asa fel incit sa le respecte si ei

Cind ma vezi dintr-o parte, nu spui ca sunt un mega-patriot, insa actiunile mele sunt mult mai favorabile Moldovei, decit actiunile unui individ care are chiloti-tricolori si cinta imnul in fiecare dimineata.

Cunosc multi patrioti, patriotismul carora este de fapt un pseudo-patriotism, si aceasta se demonstreaza destul de usor, gratie unui set de intrebari de control.

semidia
06-12-2006, 04:24 PM
gr8dude meriti diploma pentru cetatean de onoare.....dar spune-mi,nu ti se par plictisitoare legile?

ka_sasha
06-12-2006, 11:47 PM
pentru patrie ...
ajut la cresterea natziei moldovenesti...ca sa cucerim tot pamantul intr-un final.

solara
06-13-2006, 12:02 AM
Te-ai impuiat deja?

Sventlana
06-15-2006, 12:38 AM
pentru patrie :

- ajut cresterea emigrarii pt k planuiesc sa invat in UK si sa nu mai revin decit in vizita;...sau cel putin 4 ani

SpinulAlb
06-15-2006, 06:25 AM
as vrea sa mor pentru patrie

zeddo
06-15-2006, 11:46 AM
Ma gandesc la patrie. Are nevoie de gandul meu? Voi ce credeti? Cred ca nu. Depinde ce as considera eu patria... Statul, Guvernul, Hotarele? Nu... Patria mea, e casa unde am crescut si am invatat a iubi si intelege.

PiggyEFromHell
06-15-2006, 04:49 PM
Intr-adevar, ce intelegi tu prin patrie? Poporul, pamantul, statul?

Spanule, daca vrei poti sa mori pentru patri dar nu cred ca patria are nevoie de asta. Fiecare isi aduce propria contributia in ceea ce poate.

solara
06-15-2006, 08:34 PM
Lasa ce inteleg eu prin patrie, spune ce faci pt ceea ce numesti tu patrie.

(am scris "patrie" in sens peiorativ, pt ca are un sens afectiv care mie imi este strain. Dar tema nu este despre cat ma misca pe mine "patria", ci despre ce faci pt tara pe care ti-o consideri patrie, in general aia in care te-ai nascut. Daca cumva patria nu-i tara natala, cred ca merita precizat si situatia devine cu atat mai interesanta)

PiggyEFromHell
06-16-2006, 05:22 PM
Ce face un cetatean obisnuit. Platesc taxele, respect mediul ambiant, am sustinut si sustin apropierea de Ro, am facut micile mele contributii la ajutarea elevilor si studentilor romani [de obicei din afara RO, din toate zonele populate cu romani], cofondator al unui ONG care ajuta tineretul, nu voi specifica nici numele ONG-ului si nici ce am facut. Nu am facut mari realizari dar e CEVA. Multumita solara?:super:

Fac si publicitate patriei in tara in care ma aflu:), e o publicitate buna.

Nu sunt cel mai mare patriot dar nici idiferent nu sunt. Daca as fi miliardar probabil as face mai multe dar din pacate...

solara
06-16-2006, 07:43 PM
Multumita.
Taxele le platesc si io, ca altfel n-am incotro (mi se opresc automat din salariu). Protejarea mediului ambiant face parte din mentinerea sanatatii proprii si din cei 7 ani de-acasa, nu mi se pare nici o realizare.
Aia cu ONGul e ceva
(nu dau note, nu dau lectii, n-am pretentii sa faceti ceva, am doar curiozitati)

Codrin
06-18-2006, 06:51 PM
eu cumpar produse moldovenesti ... si cd-uri cu o-zone si jinuri cu "pesticide" am cumparat :cool:

adrenalina
06-18-2006, 07:52 PM
... deocamdata nu fac mare lucru pentru Patria mea... doar pregatesc terenul. acum ma ocup de Moldova :)

ka_sasha
06-19-2006, 03:36 AM
incerc sa mai oblig vreo vanzatoare din kand in cand sa se mai balbaie sa scoata niste cuvinte in limba tarii in care locuieste, daca tot sta de decenii aici... si asta in primul rand pentru patria mea draga...

Wednesday
06-19-2006, 03:42 AM
si cum sa obligi oamenii sa se bilbaie ajuta patria ta draga?

linar
06-19-2006, 01:32 PM
Ce am facut: am activat in calitate de voluntara de la 17 ani...in mai multe ONG-uri...am fost implicata in mai multe proiecte care vizeaza: copii, sanatetea femeilor etc etc.

Ce fac: muncesc de 4 ani intr-un ONG...deci muncesc pentru si in favoarea societatii civile.

Cand plec in strainatate fac reclama tarisoarei mele:)

dictionar
06-19-2006, 11:21 PM
Nu stiu daca am facut mare treaba pt patria mea, activind in ONG-uri, in calitate de voluntar, de la 16 ani :) si facind seminare si lectii de informare, in cadrul proiectelor, posibil ca am contribuit cu ceva :), lucrind in mare parte cu copiii dezavantajati social...
Ca si Codrin, incercam sa cumpar produse moldovenesti. :D numa' ca jin nu cumparam.
Stiu ca am adus si prejudiciu statului :D, necerind mereu bonul de plata, sau ticketul de la taxatoare :D, sau neplatind amenda primita de la controlor in troleibus :D

linar
06-20-2006, 10:54 AM
Stiu ca am adus si prejudiciu statului :D, necerind mereu bonul de plata, sau ticketul de la taxatoare :D, sau neplatind amenda primita de la controlor in troleibus :D
oooopps...imi pare cunoscut:D....

inesa
08-02-2006, 05:46 PM
import bani

Cristal
08-02-2006, 10:54 PM
Ce fac: muncesc de 4 ani intr-un ONG...deci muncesc pentru si in favoarea societatii civile.

Nu stiu daca am facut mare treaba pt patria mea, activind in ONG-uri, in calitate de voluntar, de la 16 ani si facind seminare si lectii de informare, in cadrul proiectelor, posibil ca am contribuit cu ceva , lucrind in mare parte cu copiii dezavantajati social...

Cand am plecat din Moldova (pe la sfarsitul lui '99) nu prea stiam de ONG-uri si pana atunci nici nu auzisem de astfel de organizatii. Am aflat despre ele aici, in Italia.
Dar as vrea sa stiu mai multe despre voluntariatul in Moldova. Daca este vre-ul link aici pe forum unde se discuta despre volutariat, sau poate vre-un link extern, daca aveti, va rog sa-l publicati.
Multumesc mult!
Si scuzati pentru offtopic. Sper sa am un raspuns inainte de a fi sters mesajul..

Iluzia
08-03-2006, 01:54 AM
eu cumpar produse moldovenesti ... si cd-uri cu o-zone si jinuri cu "pesticide" am cumparat :cool:
Eu aduc ciocolata "Poiana" in Moldova si Dirol de visine si "harbuz" duc in Ro :hlizesc:

Aliona
08-03-2006, 11:18 PM
Eu aduc ciocolata "Poiana" in Moldova si Dirol de visine si "harbuz" duc in Ro :hlizesc:
incerc sa curat tara de "gunoaie"

dictionar
08-04-2006, 12:41 AM
Cristal, ''astia'' fac ceva pt tara ;)

www.youth.md

2008.