PDA

View Full Version : Osho

crs
04-07-2005, 05:01 AM
Ati auzit de Osho (Rajneesh Chandra Mohan), de filosofia lui? Ce parere aveti?

crs
04-08-2005, 04:37 PM
Chiar nu a auzit nimeni de el?

Arina
04-08-2005, 04:54 PM
este un om pe aici jimosho...cred ca ar fi trebuit sa auda. eu am auzit, dar doar de existenta lui. ce a gandit el nu stiu. poate candva...

crs
04-08-2005, 06:07 PM
a murit prin 1990 parca, deci e destul de contemporan...
Sustine ca toti oamenii sint egali intre ei si a facut tot felul de "chestii" amuzante cumva dar f. bine motivate. E un tip super interesant. Mai ales gindirea sa.

partizan131
04-08-2005, 06:52 PM
2 crs-personal am informazii puzine despre subj. shi lucrarile sale. Am citit doar citeva fragmente, in care dinsul se compara cu un talmaci intre exponenzii diferitor religii. Cred ca ai face bine daca ai posta citeva linkuri, care sa permita celor interesazi sa-l cunoasca...asha poate shi tema va fa mai activa...:)

amelie
04-08-2005, 11:29 PM
eu am citit o lucrare de-a lui... se numea "kinder" din cate imi amintesc si era vorba despre educatia copilului... anume, ca acesta ar trebui sa creasca singur, fara ca parintii sa intervina in educatia lui... adica acesta trebuie sa faca tot ceea ce simte ca vrea sa faca (sa tipe, sa fuga prin ploiaie fara sa se teama de raceala etc.), fara a i se reprosa nimic din partea celor ce il inconjoara...

cred ca jimosho ar putea, intr-adevar, sa ne spuna multe referitor la subiectul asta..

crs
04-09-2005, 01:42 AM
nu stiu daca ati auzit de o intimplare - cind a fost invitat de nu stiu ce preoti si de cum a intrat in sala (unde era invitat) a inceput sa-i critice - ei spuneau ca toti oamenii sint egali intre ei (si Osho e de aceeasi parere) dar stateau pe scaune diferite; Osho le-a zis ca daca sint egali de ce nu sint toate scaunele la fel? (cel din capul mesei statea pe un scaun mai "bazat"); de ce stau unii mai jos decit altii? ca asa se arata mai umili? daca e asa ar trebui sa sape gropi si cu cit ar sta mai adinc in pamint ar fi mai puri...etc
Asta a fost o chestie care m-a impresionat. Si poate pare cam exagerata chestia cu libertatea deplina dar e o filosofie interesanta. Lincuri nu dau, cu un motor de cautare gasiti f. multe (dar unele sint exagerari).

2008.