PDA

View Full Version : Microsoft, este bine sau rau?

apstudio
09-19-2001, 11:00 AM
Cindva era DOS, lucrau totsi cu el se socotea bun. Pe urma a aparut WINDOWS shi fara ca sa dovedim sa spunem ceva am fost impushi sa trecem la el.
Sunt de acord ca WINDOWS-ul este ceva bun shi a revolutsionat lumea, dar oare nu se putea de perfectsionat DOS-ul care avea doar 10 MB in comparatsie cu win2000 aproximativ 900 MB :sad: .
Sunt proge cu care se poate de intart in Inet cu DOS-ul de privit avi, s.a.
Windows-ul este dupa cum se spune o systema multitascking dar oare nu se putea de perfectionat DOS-ul ca sa fie shi el multitscking(ca Unix de exemplu).
Eu shtiu ca astazi nu este o problema cu spatiul de pe disc sau cu memoria RAM, dar totushi nu era mai bine daca systema de pe comp avea doar 100 MB shi nu minca atitea resurse???
De exemplu System -8 de pe Mackintosh este un system foarte :ciupel: da nu mininca atitea resurse ca WINDOWS :sad: .
De ce trebuie atitsea MB pentru Systema :sad:
Voi cum credetsi se putea de perfectionat DOS-ul asha ca sa zboare ope comp shi + la asta sa fie o systema multitascking ?

<font size=-1>[ Acest mesaj a fost editat de: apstudio pe 2001-09-19 02:10 ]</font>

iulik
10-17-2001, 09:21 AM
Sasa, vasheto o fost mai inainte de DOS o fost shi micro DOS :smile: Iti mai aduci aminte cu proiectam avioane in microdos ... ? :grin:, Noi atunci ne socoteam velichie Spetialisty Vseh Vremeon Naroda ... :lol:
Shi pot e sa spun desre bine sau rau... E bun, e rau asta e, nu mai avem cei face ... Bill Gates ne-o impus CD-ul cu jindouse shi nuoa nu ne-o mai ramas nimic decit sa suportam bug-urile lui.. :sad: .
Daca cumva pe tine nu te aranjeaza, atunci puneti linuxul shi foc... :smile:

Hai noroc...

apstudio
10-17-2001, 10:05 AM
Da eu shtiu ca nu mai avem incotro shi totushi se poate :smile:
Iaka eu am gasit o proga mika vsego 1.4 Mb se numeshte WinDos, este un fel de Shell pentru DOS numai ca grafic. are toate proprietatsiler lui Windoes:-)) oare nu se poate de de vnidrit asta impreuna asha ca sa ai ba in total vreo 30 Mb maxim?? :smile:
E clar ca nu ne mia intoarcem noi inapoi shi totushi erau vremuri bune :smile:

dan
10-17-2001, 08:43 PM
eu nu prea inteleg de ce toti zic ca bill gates le-a impus windowsul
de ce nu folosesti alt sistem?
sint foarte multe sisteme mai mici si gratis, care lucreaza nu mai rau,pentru care sint o multimea de programe, chiar si pentru Office de micfosoft este star office care e absolut gratis
care e problema, cine va impune windows-ul?

apstudio
10-18-2001, 10:32 AM
Ei bine DAN-e tu zici ca nu intselegi :smile:
Uite-te shi analizeaza ce invatsa copii in shcoala :smile: .
Este oare linux-u ?? sau alt sistem de operare??
Cine ii inpune pe copii sa invetse anume Windowsul??? De ce nu-i impun sa invetse alt sistem de operare???

dan
10-18-2001, 12:58 PM
hmm
copii in scoala nu invata wondowsu' , in orice caz cind eu invatam noi ne-am limitat la dos si apoi am trecut la pascal
shi chiar daca invata,nu din de aceea ca l-a impus bill gates, dar fiindca pe profesori nu ii duce capul sa instaleze altceva

totusi ramin la parerea ca windowsul nu e impus ci ales de utilizatori (nu de toti)
clar ca in unele companii mai mari straine se prefea windowsul pentru chestii de birou fiindca este ceva comeercial, platesti bani si daca ceva nu merge ai pe cine da vina, ceea ce nu poti spune de sistemele open source

apropos, in majoritatea universitatilor non-made-in-moldova nu se foloseste windosul (prea scump)

apstudio
10-18-2001, 02:48 PM
Da in genere toate universitatile cunoscute(am in vedere nu din Moldova :smile: ) folosesc Unix.
Dar cu ceia ce ai spus tu ca pe profesori nui duce mintea shi capu nu-s deacord cu tine :smile: , acum Windoza se invatsa din clasa 5 :smile: in licee cu profil, iar in shcoala din a 7.
Asha ca nu eshti drept ca nu au fost impusi :sad:

dan
10-18-2001, 11:17 PM
heh :smile:
dar nu bill gates a sunat la minister si i-a rugat sa bage windows in programa scolara
ei au pus acolo ce se utilizeaza mai des si ar fi mai folositor

cred ca windows pentru home-computer este destul de comod de folosit
si daca ai nevoie de ceva mai specific, acum hard-discurile is mari si iti mai poti instala un alt sistem de operare paralel

apropos de windows, apache nu are mai putine bug-uri decit iis, doar ca cei ce fac apache scot in lume mai repede bug-fixurile :smile:
microsoftul se pare ca e prea birocratizat si pina ce se hotaraste ceva - nimbda e peste tot :smile:

apstudio
10-19-2001, 11:44 AM
Aici is deacord cu tine :smile:
Shi totusi eu ramin la parerea ca se putea de facut la fel de bun Windowsul dar sa nu ocupe atita spatsiu.
Voi spunesti ca nu e problema ca hardurile acum au terabitsi, dar nu e problema in Tera su Giga, problema e in aceia ca daca este prea mare filu shi adresarea la disc se face intr-un timp mail lung ( e clar ca e vorba de nanosecunde) , dar ici o nano colo o nano shi se aduna o mikro :smile: . Hardul nu e veshnik.

Doomie
10-19-2001, 03:17 PM
da tu niciodata nu te-ai gindit ca intre cei care fac software shi cei care fac hardware exista o colaboare strinsa pentru a cistiga mai multi bani?

microsoft fashi un winXP care vrea hardware mai bun, oamenii se duc shi cumpara ceva mai bun. microsoft fashi winXP2, care vrea shi mai mult => iarashi se cumpara mai mult HW.

samd. daca system requirements ar ramine aceleashi atunci cei care fac hardware ar ramine fara de lucru.

la fel e shi cu jocurile.

think about it :smile:

dan
10-20-2001, 06:50 PM
heh :smile:
complot mondial :smile: (sau compot) :smile:

Doomie
10-20-2001, 07:08 PM
ei, asta a fost mai mult gluma, dar este un pic de adevar shi aici: luam de exemplu parteneriatele strategice "Microsoft-Intel", samd

apstudio
10-22-2001, 10:12 AM
Da asta shi este baietsi colaborarea asta de a facea bani :smile:) dar totushi Compurile sau ieftinit fatsa de primele :smile: . Cine ishi mai aduce aminte cit costa cindva un 286???

Doomie
10-22-2001, 04:35 PM
depinde cum defineshti "cindva" :smile:

cam cit costa amu un comp cu P-3-1Ghz :smile:

::[xupypr]::
10-28-2001, 03:29 PM
Apoi, sa va spun eu ce cred despre Micro$oft:
cred ca e o companie care a avut o importanta cu adevarat mare in istoria computerelor..dar totu$i a fost totodata $i cea mai "naglaia" vinzindu$i productele la a$a pret..cu toate astea cred ca in Windows se poate de lucrat (asta dupa ce am vazut Uinux-ul $i Linux-ul care e de o mie de ori mai "patrat" --> ma refer la intrebuintarea sa p/u iuzverii de rind, nu pe servere)...in deosebi in XP care se pare a fi o OS foarte buna (iara$i p/u userii de rind..)...

Strigoiu
10-30-2001, 08:05 PM
Microsoft poate pentru unii ceva bun, dar petru mine nu prea. Chiar ca din cauza ca la un PC de untimul racnet sa instalezi Win Xp oricun n-ar fi mare diferentza... Crapa mult si pe de asupra ocupa mult pe hard.Dar se pune intrebarea Pentru ce atita chin?face oare?

dune
10-30-2001, 11:10 PM
Este o mare asemanare intre Microsoft si McDonalds. Ambele au mare putere pe piata. De exemplu daca la noi in Chisinau o sa deschida peste drum de McDonalds sheva de tip Burgerking moldovenesc, poate chiar oleaca mai ieftin si mai bun, 90% tot la McDonalds o sa se duca si o sasi cumpere mincare deo calitate mai putin buna si mai scumpa...da zato personajele date *cistiga* in prestij...

eu nu pot sa spun cas proWindows sau proMicrosoft dar marele plus a lor ii ca au putut aduce un OS cit de cit stabil (citeodata) si eu am jucat Need for Speed fara probleme. Eu pe unix, linux, beos, macos, sunos, sau orice altceva nfs nam sa joc. De aici rezulta ca eu am sa instalez windowsul acasa...

In plus acuma XPul vine cu niste chestii extrem de utile si foarte frumoasa...pina in prezent am petrecut multe zile si nopti ca sa *hackuiesc* desktopu si sa schimb tot incepind cu cel mai mic detaliu ca sal fac asa cum vreu...

Acuma sa vedeti ca MSPlus a lor o sa faca tat asta intro clipita...resurse nu maninca atitea...normal sar putea de lucrat pe ceva de tip 300megaherti procesor cu 3.2 giga vint si 64 ram. Noi aici lam instalat la pentium200mmx si merge nu mai rau ca NT 4.

Windows2000 fara 128 ram si pentium III nu se descurca.

Strigoiu
10-31-2001, 01:52 PM
Da, de fapt si eu stau pe win 2000, este o necesitate... din pacate.

Doomie
10-31-2001, 04:54 PM
XP cu 128M RAM asta tot nu ii serios. Shii sa ii fashi daca la bootup, fara de fseakie ICQ-uri shi alte chestii deschise, XP crapa ~90M RAM? :wink: dap daca deschizi IE6 (shi ashle nu slab ia:) ap in genere...

apstudio
10-31-2001, 06:32 PM
Nu-s deacord ca daca nu e pientium III shi 128 RAM windows 2000 pro nu se descurca :smile: .

La mine e instalat acum la 160 Ram shi merge normal cu Celeron 600.
Da pe vreme am lucrat shi la 64 Ram tot cu procesoru ista shi nu vreu sa ma jalui :smile: .
E clar ca cu cit mai mult cu atit mai bine.
Da voi luatsi shi comparatsi timpul de instalare. Win 95=20 min, Win 98=45 min, Win2000 pro = 120 min, tot la acelashi procesor.

Doomie
10-31-2001, 07:49 PM
ei, dap daca win95 ocupa vreo 120M, 98 - vreo 250M max, da win2000 poate sa ocupe shi 1G ... :smile:

apstudio
11-13-2001, 06:32 PM
Da pe totsi ii intereseaza ce o ieshit nou shi fiecare vre sa incerce :wink:
Eu am observat ca pe aici pe la noi patsani care nici cu win 95 nu pot lucra normal vor sa-shi instaleze XP deja :wink:
Eu cind instalez o sistema pe un comp apoi tot timpu ma tsin dupa urmatoarele criterii:
1. Daca compul e 486 shi are numa 8 MB RAM-u nafiga sa chinui tu compul ista?? :wink: cu win 95. Sau cumperi alt comp sau pui DOS cu win3.11 care o sa zboare pe el.
2. Trebuie concret sa afli ce vre sa faca persoana data cu comul dat.

combinind aceste criterii obtsii rezulate bune. Drept ca deseori se intimpla sa dai in bara cu driver-ile care sunt pierdute ;-(

2008.