In caz ca in cadrul unei relatii dintre el si ea se intimpla ca el o inseala. Ea afla de acest fapt si tace timp de citeva luni, timp in care relatia se destrama putin cite putin, normal din cauza stresului ce o afecteaza. Ea isi da seama cit de mult tine la el si nu vrea sa-l piarda. Aici apare prima intrebare , "Oare are ea ce pierde ? ". In continuare, in afara de chestia ca ea cunoaste, ea tace pentru a afla cum decurg lucrurile, pentru a vedea cit de mincinosi pot fi barbatii cind ii privesti in ochi si ei iti spun ca te iubesc in timp ce se culca cu alta. Durerea ce ti-o provoaca dragostea in acest moment este insuportabila, dar totusi nu reusesti sa lasi informatia sa iasa. A doua intrebare, "De ce?". Ce ati face in asemenea situatii, cum numai aflati, faceti un scandal de proportii, fugiti de problema , sau va resemnati si nu spuneti nimic?
In caz ca spui adevarul in fata, incep sa apara scuzele! Speranta ce o ascunzi in suflet te face sa le crezi si relatia a ajuns unde si a fost - nicaieri ! Care ar fi modalitatile de a regenera sentimentele pierdute. Este oare posibil sa taci citeva luni, sa restabilesti relatia si sentimentele, si apoi cind timpul e perfect sa discuti despre problema ce a avut loc deja cu citeva luni in urma (in caz ca nu a persistat accidentul in cauza). Oare se merita efortul ?
Informatia pe care ea o detine ii creaza crize spontane de durere in regiunea toracica si lacrimile izbucnesc. Este o criza de tip scurt (apr.20 min) dupa care isi revine. Incepe iar sa gindeasca logic. Totusi undeva acolo exista acea speranta ca totul va fi bine si ca dragostea pe care ea o poarta pentru el va rezista dezamagirii. Ea inca il mai iubeste, dar nu mai vrea acea dragoste impura. Vrea sa fie ca inainte.
Parerea mea este ca in acest caz anume informatia este ceva ce e greu de suportat, atit dezamagirea cit si informatia pe care o tii in tine in timp ce dormi cu persoana in cauza , esti alaturi in parc , sau te plimbi pe strada. Zimbesti , asculti cum el iti spune ca te iubeste si il privesti in ochii ce te minte tot mai mult si mai mult.
Cursul acestui Topic nu cred ca e prea bine definit inca , dar il definim pe parcurs ...
Melania
01-15-2005, 11:49 PM
eu nas tacea nici un minut dca as afla ca ma nselat
Sniffer
01-15-2005, 11:51 PM
Tu nu taci! El te ameteste cu vorbe. Tu nu ai dovezi. Se termina aici totul sau continua si el tot va continua !
Crezi ca suna bine alegerea?
Melania
01-16-2005, 12:20 AM
poate alegerea nu e din cele mai bune...dar daca tac eu...el o sa creada ca a scapat de data asta si data viitoare o sa ma insele cu aceeasi usurinta precum a mai facuto....
kiar daca nu am doiverzi si ma bazez doar pe intuitie....oricum scandal o sa fac.,....macar sai omor vreo 2 celule nervoase!!!
sa stie el cum sa se duca la cu.rve....
eu imi dau seama foarte bine ce zic acum....si inteleg ca daca as spune ca as tacea las ierta si as trai cu el toata viata asa....as fi mult mai "atractiva" pt barbati...dar de ce sa mint?
Sniffer
01-16-2005, 12:25 AM
Nimeni nu spune sa taci , sau nu. Fiecare cu idiologia sa.
O alternativa ar fi sa stai si sa privesti ochii ce te mint. Sa-i arati ce poti sa oferi. Sa fii perfectiune intruchipata. Va fi greu luind in consideratie ce stii, dar apoi dupa ce discutati ii spui totul linistit si il lasi cu gura deschisa aruchindui faptele in nas. Decizia ii apartine. Fie se duce la cu.rve , fie ramine iubit cu adevarat (dragostea ce va trebui sa o recucereasca cu greu pentru greseala comisa)
Privesc cam sceptic asupra ideii cu scandalul. Nu cred ca are efect prea mare. Desi , posibil ca gresesc !
gr8dude
01-16-2005, 12:51 PM
nici eu nu cred ca idea cu scandalul e buna. imho, asta inseamna ca tu nu doresti sa rezolvi problema. scandalul e instrumentul pe care il folosesti pentru a te razbuna... sa-i "omori 2 neuroni" - poate ca asta reusesti, insa altceva - nu.
si daca intuitia ta nu are dreptate? cred ca e o prostie, sa-i faci zile fripte unui om doar pentru ca ai un feeling... dar nu si un argument solid.
sunt de acord cu OP [original poster] cu faptul ca anume informatia cauzeaza problema. cred ca e o observatie foarte buna, si pe viitor voi tine cont de asta :-)
dar totusi ce sa faci? aici depinde de om. daca fata din exemplu tine totul in sine - inseamna ca ea vrea sa rezolve problema. insa ma tem sa nu se solutioneze ea[problema] prin aceea ca el se intoarce 100% la dinsa deoarece cealalta fata l-a lasat.
parerea mea e ca aseptarea+tacerea vor aduce doar la o astfel de solutie.
probabil a fata ar trebui sa-i spuna indata ce are pe suflet. macar sa auda ce are de spus partenerul. daca el demonstreaza ca e un muthafucka, nu cred ca va mai ramine ceva care s-o tina linga el [cu conditia ca nu-s copii]
snoopy
01-16-2005, 06:15 PM
am o situatsie asemanatoare. ce face fata care se yntylneshte cu un baiat de vreo 1,5 ani. yn tot acest timp ea crede ca ei traiesc yn cea mai mare dragoste de pe pamynt (se mai cearta uneori, din cauza ca sunt total diferitsi dupa gusturi, preferintse, mod de a gyndi shi a vedea viatsa shi viitorul...dar apoi se ympaca repede shi iar se iubesc). cum spuneam, dupa 1,5 ani ea afla ca el a ynshelat-o (s-a culcat) cu fosta lui prietena. yn acelashi timp el permanent o facea de nica shi proasta shi spunea ca la fosta lui prietena yl atragea doar ynfatsisharea.ea are criza. plynge zile shi noptsi. nu manynca...pur shi simplu nu yntselege ce s-ar fi yntymplat.
dar mai este un "dar".fata despre care vorbesc e destul de atragatoare shi atrage atentsia mai multor baietsi. yi place sa fie ynconjurata de baietsi shi sa flirtuiasca cu ei. doar atyt shi nu mai mult - sa flirtuiasca - caci yshi iubeshte prietenul la nebunie pyna la moarte. de-a lungul relatsiei cu baiatul de 1,5 ani fata s-a sarutat cu 3 baietsi (v paryve flirta). s-a sarutat shi gata, nimik mai mult. shi aici!poc! el face sex cu fost lui prietena.
fata era sigura ca el n-o ynsheala shi chiar nu o data a spus ca da capul pt fidelitatea lui.
ce sa faca fata acum?
[K]
01-17-2005, 09:43 AM
snoopy, interesant caz... nu-mi place mania velicia... eu nu yntzaleg - daca tat yi ghini, nafiga sa flirtezi cu altzii... el daca o observat, asta putea sa fie ca o reactzie de raspuns involuntara... shi ynsamna sa flirtezi cu tatz din jiur? neeeee, nifiga....
zorzonel
01-17-2005, 10:38 AM
ei iata vedeti, nu poti da vina pe cineva anume
eu as spune ca mai trebuie de trait si de privit chestia asta undeva din viitor spre trecut, spre 'momentul impactului' ca sa vezi ce fignea neimportanta a mai fost si a trecut.
adevarul e, ca ma conving foarte des de faptul ca barbatul si femeia nu au fost creati sa traiasca impreuna.
de unde vine slabiciunea de a incerca 'la stanga'? sa fie raspunsul ca te-ai saturat de ceea ce ai? eu nu cred! cred ca stiti fraza 'incepi sa pretuiesti lucrul doar dupa ce il pierzi' la ce bun sa te supui chinurilor 'de a pierde'. eu, personal, nu cred in diplomatie in asa cazuri... va mai spun inca ceva, inainte de a pleca in japonia sotia mea imi spune - weh, daca ai sa ai posibilitatea 'na levo', tipa da-i bataie. ma intreb asta ce ar insemna? fara psihanaliza nu iesi la mal...
eu tare des, in asa situatii ma intorc sa ma gandesc la legenda blajinilor (ati auzit doar de pastele blajinilor), care se zice ca este un popor, care traieste la limita dintre lumea noastra si lumea cealalta, unde barbatii si femeile traiesc separat, si doar o data in an se intalnesc, pentru a face copii. copii baieti nu stau mult cu mamele, pana ajung sa se tine copacel, pleaca la tatii lor. banuiesc ca la ei nu exista regula ca barbatul sa se intoarca la aceeasi femeie la anu, si de fapt poate, probabil, sa-si gaseasca alta, la anu... poate sa fie aici raspunsul la instabilitatea barbatului.
sau alta chestie istorica - se spune ca barbatii daci aveau si pana la sapte sotii. iar am auzit parerea unui musulman marocan, ca avand mai multe sotii rezolvi o problema sociala, chipurile, femeile in asa caz se simt mai implinite in viata, adica au si ele sot, si o prietena, sau mai multe daca sotul are mai multe sotii...
cred ca nu treb de dat la nime crezare sau sa-i indreptatesti pe cineva anume, asta-i viata (nu ma plang, ci fac o constatare)
snoopy
01-18-2005, 06:37 PM
Bai!tu yn general nu vorbeshti la tema!!! atunci cynd te confruntsi cu o problema yn circumstantsle yn care traieshti, yn tsara yn care locuieshti shi cu oameni cu o anumita mentalitate, nu te gyndeshti la careva popoare din nu mai shtiu eu unde tare departe care yn general duc un alt mod de viatsa!!! eu vorbeam de noi, simplii moldoveni...
[K], shapu shi daca fata flirteaza? eu cred ca e normal sa COMUNICI uneori pt a primi un pic mai multa atentsie. shi ynca un lucru: cred ca undeva yn subconshtient, fata flirteaza de-atyta ca pur shi simplu nu-i ajunge atentsia care i-o acorda prietenul ei (ceea ce nu e tare strashnic, nu potsi sa faci un om sa traiasca fiecare clipa cu tine shi sa-shi uite prietenii...).
zorzonel
01-18-2005, 06:46 PM
cred ca undeva yn subconshtient, fata flirteaza de-atyta ca pur shi simplu nu-i ajunge atentsia care i-o acorda prietenul ei (ceea ce nu e tare strashnic, nu potsi sa faci un om sa traiasca fiecare clipa cu tine shi sa-shi uite prietenii...).
ai sa deschizi cutia pandorei, dear snoopy. sa flirtezi prosta tac, pentru ca nu-ti ajunge atentie de la persoana cu care te intalnesti deja, sau de la orisicine, in general?
snoopy
01-18-2005, 07:11 PM
flirtu' e un lucru tare bun practic yn toate circumstantsele. uneori, datorita flirtului, o relatsie yshi recapata magia, pierduta probabil din cauza rutinei.
yn cazul dat, however, eu vorbeam anume de cazu' cu fata de care spuneam.
p.s.:sper ca am yntseles ce ai vrut de la mine shi tsi-am raspuns asha ca sa ma yntselegi tu. :)
Sniffer
01-19-2005, 10:14 PM
Flirtul , e necesar uneori, deacord . Dar in caz ca merge prea departe si ajunge la relatii mai intime, atunci ce faci ? Cum procedezi ? Cum faci fata situatiei ... ?
zorzonel
01-20-2005, 10:35 AM
hai sa continuam gandul lui sniffer
snoopy - cat de departe poate merge flirtul tau, si cum ai sa spui nu celui flirtat, cap poti sa o primesti peste caciula pentru ambiguitate...
Sniffer
01-20-2005, 10:48 AM
Bun ,totusi cred ca totul depinde de cea ce vrei.
Spre exemplu daca vrei ceva serios si nu iti ajunge atentie, bun poate un flirt ar merge, dar trebuie sa stii cind sa te opresti, iar daca nu vrei decit sex animalic pentru expulsia energiei si asta tot, poti face orice, atit timp cit nu te deranjeaza constiinta,pentru ca stii ca il ranesti pe cel ce are incredere in tine.
zorzonel
01-21-2005, 10:20 AM
sniffer - intrebarea e 'cine trebuie sa stie cand sa se opreasca' el sau ea. caci odata aprins focul va trebui sa-l stingi cu pretul vietii sau cu propriul corp
Sniffer
01-21-2005, 10:42 AM
sniffer - intrebarea e 'cine trebuie sa stie cand sa se opreasca' el sau ea. caci odata aprins focul va trebui sa-l stingi cu pretul vietii sau cu propriul corp
Tre sa se opreasca cel ce si-a asumat responsabilitatea de a fi fidel si de a iubi, si daca nu ai taria de caracter de a face asta, nu iti lua angajamente carora nu le poti face fata.Pacat ca cu refuzul acestor angajanmente refuzi si anumite placeri.
Din pacate exista cei ce sunt doar niste fatarnici si uzeaza iubirea ce le este oferita. SUnt asemeni unei forme parazitare, ce odata cu surparea resurselor se misca mai departe !
snoopy
01-25-2005, 12:42 PM
La sex salbatic, sau la orice fel de sex nu se ajunge, deoarece fata pur shi simplu nu permite atyt baietsilor cu care face cunoshtintsa, cyt shi sie ynsashi nu-si permite (cum spuneai, exista asha ceva ca conshtiintsa, care nu te lasa yn pace niciodata). sunt simple flirturi, care yn cel mai "rau" caz ajung doar la sarut, shi asta doar atunci cynd baiatul yn cauza cu care flirtezi tsi-a placut atyt de mult ca te gyndeshti sa-tsi mai faci cyte o mica sarbatoare din cynd yn cynd! :ciupos:
vadim
01-25-2005, 01:11 PM
da.... dar flirtul citeodata tsi-a duce atitea surprize ca dupa aia nuti mai este a flirta un timp indelungat
Sniffer
01-25-2005, 01:16 PM
La sex salbatic, sau la orice fel de sex nu se ajunge, deoarece fata pur shi simplu nu permite atyt baietsilor cu care face cunoshtintsa, cyt shi sie ynsashi nu-si permite (cum spuneai, exista asha ceva ca conshtiintsa, care nu te lasa yn pace niciodata
Bun , si daca se ajunge ?
snoopy
01-27-2005, 09:50 AM
Bun, s-a yntymplat yn mai multe rynduri sa faca cunoshtintsa cu baietsi, s-a distrat...dar pyna la urma fata a reushit sa controleze situatsia ca sa nu ajunga la sex (asta yn cazu' yn care faceai aluzie ca baiatul o va duce undeva shi...shtim noi ce se poate yntympla).
Sniffer, iaka cum tu ai proceda daca prietena ta s-ar purta asha: flirt, sarut, shi nika sex?
zopiryon
01-27-2005, 10:15 AM
eu as trimite'o la gradinita :lol:
Sniffer
01-27-2005, 10:24 AM
Cred ca as fi gelos de naiba , dar as incerca din greu sa nu arat acest lucru, sigur , doar putin poate, dar in linii generale, cred ca i-as da de inteles ca nu imi prea place, desi , cred ca are si ea dreptul la dezlantuire...sigur pina la o limita oarecare.
La tema ... cineva a vazut filmul "Meeting Other People" ?
crs
01-27-2005, 11:23 AM
eu zic ca tipa face o prostie sa sufere in tacere. Ce rezolva? Daca e sigura pe ia nu trebuie sa faca cine stie ce galagie, sa-i omoare 2 neuroni, ca ei ii mor mai multi deci nu cistiga nimic, eu cred ca trebuie sa-i zica un PA! definitiv. Bine poate as accepta sa-i dau a doua (DAR ULTIMA) sansa. Iar pt. a doua sansa trebuie discutata problema cu tipul, vara galacie si scandat, treburile trebuiesc facute pasnic, doar asa se rezolva; se expun conditiile: "Stiu ca.... si trebuie sa te hotarasti: ori eu ori ea! Nu exista alte optiuni. Si ai variantele pt. ca-ti acord cea de a doua sansa, care e si ultima". Atit. Nu am nevoie de mativatie, ca a facut asa pntru ca ...si..., nu asta nu e relevant. Asta putea sa o zica la momentul respectiv. Sau altfel ar gasi el niste motive, sau ar inventa. Nu, trcutul nu mai conteaza dar viitorul ei e f. important. Deci ori e alba ori e neagra. E adevarat ca ar suferi la un eventual refuz, dar oare daca tace nu sufera? Cel putin la un refuz ar suferi mai putin (ca timp cel putin). Dar a 3-a sansa nu trebuie sa mai existe. Ar insemna obisnuinta atunci si nu cred ca s-ar mai puteaa trata!
Fr3Zy
02-17-2005, 01:00 AM
Asha ceva nu poate sa fie Sniffer :) ... Inselaciunea grad nu are .... ai inselat sau nu ai inselat si gata .... si un gind e inselaciune ... daca este gindul,fapta este doar o problema de timp ..si daca iubesti pe cineva cu adevarat ,nu ramii fidel de atita ca sa nu ranesti pe celalalt ,dar ramii fidel din simplul motiv ca nu ai dorintsa de a musca din mar .....
Tu ma cunosti Sniffer...cred ca stii si ce reputatie am (bine ,multsi spun ca is fustangiu) ...
atunci kind esti cu persoana potrivita ,si o iubesti cu adevarat....... atunci dai ceva sa se acopere la restul fetelor care se dezbraca in fatsa ta ,si singurul gind care il ai este cum sa le spui kit mai subtil posibil ca e timpul sa plece ...
Sniffer ..... Dragostea si flirtul cu alte persoane is kestii incompatibile ...tu stii asta ...nu incerca sa te amagesti pe tine insutsi
Arina
02-17-2005, 01:17 AM
aiu.reli (cuvantul precedent se cenzureaza, habar n-am de ce) de-a mele: o, si aici un caz de dragoste mare
snoopy
02-18-2005, 02:45 PM
Asha ceva nu poate sa fie Snipe :) ... Inselaciunea grad nu are .... ai inselat sau nu ai inselat si gata .... si un gind e inselaciune ... daca este gindul,fapta este doar o problema de timp ..si daca iubesti pe cineva cu adevarat ,nu ramii fidel de atita ca sa nu ranesti pe celalalt ,dar ramii fidel din simplul motiv ca nu ai dorintsa de a musca din mar .....
Tu ma cunosti Snipe...cred ca stii si ce reputatie am (bine ,multsi spun ca is fustangiu) ...
atunci kind esti cu persoana potrivita ,si o iubesti cu adevarat....... atunci dai ceva sa se acopere la restul fetelor care se dezbraca in fatsa ta ,si singurul gind care il ai este cum sa le spui kit mai subtil posibil ca e timpul sa plece ...
Snipe ..... Dragostea si flirtul cu alte persoane is kestii incompatibile ...tu stii asta ,parca esti baiat destept ...nu incerca sa te amagesti pe tine insutsi
foarte frumos mesaj, dar chestia ca nu prea am yntylnit baietsi yn realitate care sa gyndeasca yn felul yn care tsi-ai expus tu gyndurile!
NU TE CRED!!! :ciupos:
Sniffer
02-18-2005, 03:42 PM
Asha ceva nu poate sa fie Snipe :) ... Inselaciunea grad nu are .... ai inselat sau nu ai inselat si gata .... si un gind e inselaciune ... daca este gindul,fapta este doar o problema de timp ..si daca iubesti pe cineva cu adevarat ,nu ramii fidel de atita ca sa nu ranesti pe celalalt ,dar ramii fidel din simplul motiv ca nu ai dorintsa de a musca din mar .....
Tu ma cunosti Snipe...cred ca stii si ce reputatie am (bine ,multsi spun ca is fustangiu) ...
Snipe ..... Dragostea si flirtul cu alte persoane is kestii incompatibile ...tu stii asta ,parca esti baiat destept ...nu incerca sa te amagesti pe tine insutsi
Sunt destep.Recunosc, ce am sa fac, sunt destept. Freezy, referitor la tema, am expus totul prea general pentru a fi luat la concret. Daca crezi ca e vorba de infidelitatea mea, te inseli.
Snoopy, referitor la baieti de tipul asta, exista. Cum s-ar zice ... eram un exemplu viu al acestei afirmatii !
Fr3Zy
02-18-2005, 06:32 PM
Sunt destep.Recunosc, ce am sa fac, sunt destept. Freezy, referitor la tema, am expus totul prea general pentru a fi luat la concret. Daca crezi ca e vorba de infidelitatea mea, te inseli
Nu am zis ca e vorba de a ta .... nu is in masura sa te judec ...oricum,imi pare rau daca am lasat asta sa se inteleaga
Fr3Zy
02-19-2005, 01:43 AM
NU TE CRED!!!
Imi pare rau ca nu ma crezi ...caci scriu pe acest forum absolut dezinteresat,si nu am nici cel mai mic motiv sa scriu altceva dekit ce gindesc ...
semidia
06-09-2006, 04:17 PM
Imi place fraza asta,dar cum poti sti care e persoana potrivita?..traim intr-un "sistem de iluzii" cum spune Liiceanu.Cand strangi trupul celui drag in brate ce atarna mai greu?:catifeaua pielii sau ceea ce se ascunde sub ea?cand saruti o persoana pe care crezi ca o iubesti,in joc e extazul sau doar un schimb de saliva? momentul preludiului a doua trupuri inlantuite e sublim sau doar o imperechere groteasca a instinctului?
adrenalina
06-09-2006, 04:21 PM
Semidia, ce citesti in romane nu se aplica in viata reala... te invit sa traiesti in realitate prin propriile tale simturi si ganduri... sistem de iluzii ... semidia ma faci sa rad... daca ar fi iluzii nu s-ar mai casatori oamenii si gata... nu s-ar mai iubi, nu s-ar mai sinucide din dragoste, etc...
si te rog nu vaorbi de sex in metafore, mai ales ca habar nu ai ce ii asta,... incearca si dupa ao sa vezi daca ii desfrau sau elixir. :D
semidia
06-09-2006, 04:36 PM
si casatoria mi se pare o iluzie,cu toate ca unii se lasa prinsi in ea....si sinuciderea mi se pare doar o incercare de evadare si nu prea cred ca e vorba de asa mare dragoste,atunci nu ar mai avea rost zicala"timpul le vindeca pe toate".....
NU stiu ce o sa fie adrenalina:"elixir" sau desfrau,poate va fi obisnuinta:D
PiggyEFromHell
06-09-2006, 05:12 PM
semidia, of semidia, toate sunt iluzii dar multora le place sa creada in ele, astfel devin realitatate... sper ca intelegi ce zic.
snoopy, nu inteleg care e faza cu flirtul si sarutul. De fapt pentru acea fata unde se incepe inselatul? In momentul in care i-o baga?(sorry pentru expresie:) ). Iar pana atunci nimic? Sexul oral deci nu e inselat... si nici daca se masturbeaza unul in fata altuia? Se inseala reciproc deci... care mai mult care mai putin.
semidia
06-14-2006, 09:46 PM
da te-am inteles piggye.....tie iti plac iluziile optice,mie nu-mi place realitatea.
stii cum e astazi,realitatea inseamna materialism.
solara
06-14-2006, 11:53 PM
Semidia, cand ai capul cat o banita de la invatat, traiesti intr-o alta lume ;) E mai sanatos sa gandesti cand toate-ti sunt prielnice. Un stres major iti schimba perspectiva. Lasa realitatea pt cand oi avea timp pt ea. Pana atunci, spor la invatat!
semidia
06-15-2006, 01:34 PM
spasiba solara,acum mi-am luat un mic concediu de o zi,mai vad pe urma ce o sa mai fac si cum imi programez timpul:)
PiggyEFromHell
06-15-2006, 05:59 PM
semidia, iti explic... fiecare are realitatea lui care e diferita de "realitatea reala". Nu stii cum stau lucrurile cu adevarat doar ci stii doar ceea ce crezi tu despre ele... vezi Matrix care explica mai pe inteles:) cum e posibil.
ka_sasha
06-17-2006, 02:29 AM
fiecare cu realitatea lui... dar cum se face ca se interzecteaza toata intr-o aceeasi realitate?
PiggyEFromHell
06-19-2006, 06:04 PM
Care intersecteaza? O dai in geometrie fara sa stii aritmetica? Realitatea ta este singura care exista pentru tine insa ea la randul ei este influentata de o alta realitatea, acea REALA. Intersectia despre care vobesti o interactiune de tip cauza-efect.
Exemplu:
De unde stii ca monitorul e de forma patrata? Poate e de fapt rotund dar ochii tai vad un patrat, degetele tale simt unghiurile care in realitatea poate nu exista?
Aceeasi problema o au daltonistii. Pana sa faca testul culorilor stii ca ei de fapt cred ca vad foarte bine? Ei de mici vad culoarea rosie a semaforului jos si o numesc verde. Sunt obisnuiti sa numeasca o culoare verde care de fapt o vad rosie dar ei nu stiu asta. Pentru ei a fost asa toata viata. Cand il intrebi ce culoare e asta (verdele) el iti zice "verde" pentru ca stie ca asa se numeste dar o vede rosie.
Nu te-am incurcat?:)