un optimist poate vedea mai multe cai de rezolvare a unei probleme, sau poate apela la un prieten :) el nu se lasa pina nu reuseste, deoarece este un optimist :D
Meta
01-02-2005, 01:34 PM
pesimistul are parte numai de surprize placute...:lol:
Mirabela Iucu
01-02-2005, 04:30 PM
Ce ai spus tu aici este bull s.h.itt...daca esti pesimist nici macar o surpriza nu te poate face sa te simti mai bine...
Gandind pozitiv iti luminezi zilele si viata ti se pare altfel...dar o sa-ti dai si tu seama de asta cand o sa dai de greu...
Meta
01-02-2005, 04:37 PM
defapt asta era o gluma........ :oops:
Mirabela Iucu
01-02-2005, 04:41 PM
Aha...sorry ca nu mai prind la glumele copiilor... :lol:
Meta
01-02-2005, 04:45 PM
Aha...sorry ca nu mai prind la glumele copiilor... :lol:
imi pare rau batranico....... :lol:
Mirabela Iucu
01-02-2005, 04:47 PM
De la copil...la om matur...si apoi la batran...este o mare diferenta...pacat ca unii nu o pot intelege... :lol:
KazeolNevozmojnii
01-02-2005, 05:10 PM
un caz concret..
inainte de examen.. optimistul crede ca il va da pe 10, pesimistul pe 5.
Ambii is pregatiti bine.. proful crede ca pe 10 poate sti numai dumnezeu, pe 9 numai proful si pune la toti 8. :)
Cum o sa se simta optimistul si pesimistul dupa examen? ;)
Mirabela Iucu
01-02-2005, 05:16 PM
In spetza prezentata de tine prof-ul este un tampit...de unde si pana unde sa creada ca doar D-zeu stie de 10?...
Am facut in viatza 20 de ani de scoala...si atunci cand stiam de 10 la un examen 10 luam...asa ca ceea ce ai scris tu este un caz stupid... :lol:
Dar totusi daca analizezi o poti lua si altfel :
- optimistul se bucura ptr. 8 stiind ca prof-ul e un tampit
- psimistul logic ca se va bucura si el ca prof-ul e un tampit si in loc de 5 ia dat 8...:hahaha:
Meta
01-02-2005, 05:18 PM
corect! optimistul gruzit..... oleaca.. ca oricum. el e optimist.... dar totusi dezamagit ca nu are 10..
insa pesimistul bucuros ca nu are 5 ci 8 ..:) deci pesimistul are parte de surprize placute.......
Mirabela Iucu
01-03-2005, 12:29 AM
La varsta ta eram si eu destul de pesimista...insa pana la urma viata m-a invatzat ca fiind optimist ai doar de castigat... :crazy:
Meta
01-03-2005, 12:52 AM
Da eu nu's pesimista deloc..... mai ales acum...... :crazy:
Mirabela Iucu
01-03-2005, 12:53 AM
Ma bucur sa aud asta azi.... :lol:
Meta
01-03-2005, 12:58 AM
de ce tocmai azi..? :wtf:
Mirabela Iucu
01-03-2005, 12:59 AM
Ptr. ca azi sunt pashnica...:hahaha:...
iuliancic
01-03-2005, 12:59 AM
Eu tot sunt foarte optimista, si cred ca optimismul in ziua de azi e foarte important el te ajuta sa supravetuieste in societate ,unde nimanui nui pasa de tine si unde fiecare se gindeste doar la el
Mirabela Iucu
01-03-2005, 01:03 AM
Gandindu-te doar la cei din jurul tau uiti ca ai si tu o viata...mi se pare normal ca fiecare sa fie putzin egoist...in fond si la urma urmei ne putem intreba : traim ptr. noi sau ptr. cei din jurul nostru ? :crazy:
iuliancic
01-03-2005, 01:15 AM
tre de trait pentru noi dar sa nu uitam si de cei din jur 8)
Mirabela Iucu
01-03-2005, 01:16 AM
Dar cei din jur se gandesc la noi ?
Nu ma refer la persoanele foarte apropiate din jurul nostru...pur si simplu la apropiati in general...
Meta
01-03-2005, 01:19 AM
cei din jur se gandesc la noi.. doar persoanele foarte apropiate din jurul noastru.. deoarece si noi tot la ele ne gandin....
dar pur si simplu apropiatii nu se gandesc la noi deoarece nici noi nu ne batem tare capu' pentru ei.. :crazy:
iuliancic
01-03-2005, 01:21 AM
cei mai putin apropiati se gandesc la noi doar atunci cand le trebuie ceva
Mirabela Iucu
01-03-2005, 01:23 AM
Mda...daca spuneti voi... :crazy:
Eu cred insa ca noi suntem primii care trebuie sa ne gandimla noi...
Meta
01-03-2005, 01:31 AM
pai da... noi primii.. iar dupa asta persoanele apropiate.. si iubite...
Mirabela Iucu
01-03-2005, 01:32 AM
Intotdeauna insa e bine sa-ti stii si limitele...cateodata vrand sa faci bine nu faci altceva decat sa ranesti... :crazy:
IONIX
01-03-2005, 01:33 AM
cred ca este normal ca fiecare sa se gindeasca citusi de putin la sine, sa fie putin egoist. viata ne este data s-o traim, s-o simtim. desigur nu trebuie sa uitam de cei ce ne inconjoara. de toate cite oleaca, nu trebuie sa intrecem masura :)
Mirabela Iucu
01-03-2005, 01:35 AM
Da...e adevarat...dar totusi.... :lol:
IONIX
01-03-2005, 01:39 AM
totusi ramin cu parerea mea - nu intreceti masura :wink: :P
Mirabela Iucu
01-03-2005, 01:41 AM
Cred ca fiecare ramanem cu parerile noastre... :lol:
IONIX
01-03-2005, 02:02 AM
eu cind imi iau ramas bun de la cineva de obicei spun: cele bune, sau ultimul timp: noroc tie.
citeodata succesul mai depinde si de situatie :roll: poate veni din cer (de la Dumnezeu - pt. cei credinciosi :) )
Mirabela Iucu
01-03-2005, 02:03 AM
Mda...eu de succesul asta n-am parte...ca nu am pile sus... :crazy:
KazeolNevozmojnii
01-04-2005, 06:33 AM
In spetza prezentata de tine prof-ul este un tampit...de unde si pana unde sa creada ca doar D-zeu stie de 10?...
Am facut in viatza 20 de ani de scoala...si atunci cand stiam de 10 la un examen 10 luam...asa ca ceea ce ai scris tu este un caz stupid... :lol:
Dar totusi daca analizezi o poti lua si altfel
Mai erau si profi de acestea cindva... :) Nu am luat-o din pod.. ;)
- optimistul se bucura ptr. 8 stiind ca prof-ul e un tampit
Nu prea cred. Deobicei afli ca proful e timpit dupa ce ai primit 8 inloc de 10, si asta te inerveaza rau... :)
Da asa o intrebare pentru optimistii inraiti.. :)
ati avut ocazia sa promiteti ceva ce sincer credeati ca puteti face.. dar cind v-ati apucat au aparut probleme neasteptate care vau incurcat sa terminati lucrul in perioada promisa de timp?
lelaina
01-04-2005, 03:43 PM
[..]dar cind v-ati apucat au aparut probleme neasteptate care vau incurcat sa terminati lucrul in perioada promisa de timp?
Aha, o problema clasica: lenea :lol:
greenFoX
01-04-2005, 04:30 PM
Daca un optimist ar insira aici niste avantaje sunt aproape sigur ca un pesimist le-ar gasi repede partea "intunecata". Si invers, daca un pesimist si-ar sustine "credinta" sa, un optimist ar gasi mereu niste replici.
Atunci cine este mai avantajat? Fiecare are avantajele si dezavantajele sale. Nu cred ca poti sa zici ca unu' e preferabil altuia.
Oricum, eu is pt optimisti :P Macar si pt faptul ca ei au o predispozitie pozitiva atunci cand gandesc sau fac ceva.
KazeolNevozmojnii
01-04-2005, 06:04 PM
Des pesimistii spun:
Eu nus pesimist eu is realist. :lol:
...si ma mai inerveaza ei atunci...
IONIX
01-04-2005, 11:21 PM
este cruda realitatea :o
mango
01-06-2005, 12:44 AM
Des pesimistii spun:
Eu nus pesimist eu is realist. :lol:
...si ma mai inerveaza ei atunci...
Da' pe mine ma :-x :-x :-x cei care spun "eu nu-s inconstient, eu is optimist" sau "daca vrei tare-tare-tare, poti" sau "totul va fi bine" (cand este mai mult decat evident ca totul se duce naibii) sau vin cu argumente de genul "nu ai dreptul sa fii trist! stii cati copii mor de foame in Africa?"... taman ca nuca-n perete!
De ce oare pesimistul este vesnic considerat un deprimat cronic, un blazat, un "obosit" care strica cheful altora... iar optimistul este pur si simplu o persoana pozitiva, just nice? Adica pesimistul vede NUMAI partea rea a lucrurilor, iar optimistul le vede pe toate, dar scoate in evidenta doar partea buna? Daca tot exageram, sa fim echitabili! La fel de bine am putea spune si ca optimistii sunt inconstienti... Aici s-ar potrivi un dialog din Friends care-mi place tare de tot, intre Phoebe si un tip super exaltat, din asta care le vede pe toate in roz:
Phoebe: You don't have to put a good spin on everything.
Parker: I'm sorry that's who I am. I'm a positive person.
Phoebe: No! I am a positive person. You are like Santa Clause on Prozac, at Disneyland, getting laid!
Eu una am constatat ca o anumita doza de pesimism poate fi chiar foarte sanatoasa in anumite circumstante... mai ales cand te "roade" indoiala aia care te face sa muncesti mai mult, sa dai tot de poti, caci nu esti convins ca ti-a pus Dumnezeu mana in cap si ca totul va merge ca pe roate... Din cate stiu eu, frica este cea mai sigura sursa de adrenalina, iar daca trebuie sa fugi de urs mai bine sa nu fii optimist (si sa crezi cumva ca ursu-i satul sau vegetarian), ci sa-ti imaginezi ce-i mai rau si sa bati recordul la 100 metri garduri...
KazeolNevozmojnii
01-06-2005, 04:55 AM
Din cate stiu eu, frica este cea mai sigura sursa de adrenalina, iar daca trebuie sa fugi de urs mai bine sa nu fii optimist (si sa crezi cumva ca ursu-i satul sau vegetarian), ci sa-ti imaginezi ce-i mai rau si sa bati recordul la 100 metri garduri...
Sa crezi ca ursul e satul sau vegetarian - e tupism si nu are nimic comun cu increderea in succes..
iaca sa crezi ca daca fugi repede scapi - deja e un gind optimist. Un pesimist in cazul ista s-ar gindi ca nu are rost sa fugi... pentru ca el a citit undeva ca ursul oricum mai repede alearga...
Desigur si un optimist inrait poate sa creada ca sarind cu o bita la urs il va speria sau chiar il va dobori... :) e riscant... dar cine stie... depinde cat de urs atit si de nebunul cu bita... :)
Pentru mine optimismul e increderea in succes... adica crezi ca lucrind, invirtindu-te, incercind lucruri noi pina la urma poti atinge scopul pus... important e de cite ori cazi de atitea ori sa te ridici si sa mergi inainte... sa nu te lasi... in orice cadere sa cauti resurse si ginduri pozitive care o sa te ajute sa te ridici si sa o iai de la inceput daca trebue...
mango
01-07-2005, 10:47 AM
Sigur, exemplul este simplut si poate fi usor redus la absurd... dar asta si era ideea mea: exagerarea nu-i buna in nici un sens. Orice interpretare depinde de definitie. Tu asimilezi optimismul capacitatii de a face fata greutatilor, de a nu te lasa batut, intr-un cuvant, de a spera. Automat, daca te gandesti la contrariul acestei definitii, interpretezi pesimismul ca pe o stare de spirit care seamana mai mult a depresie. Kazeol, tu opui de fapt SPERANTA si RESEMNARE ca interpretare a optimismului si pesimismului... iar cu asta nu sunt de acord! Poti fi circumspect si prudent in viata si totusi spera, la fel cum uneori este mai sanatos sa te resemnezi, oricat de "optimist" n-ai fi...
Daca tot ai vorbit de examene: in cazul meu, optimismul s-a dovedit absolut contraproductiv... "morcovul", in schimb, a dat intotdeauna rezultate excelente! Cat timp ma indoiesc de propriile forte si mi-e "frica", fac eforturi, imi curge adrenalina prin vine si ma minunez si eu apoi de unde am gasit puterea sa fac anumite lucruri. Daca sunt convinsa ca totul va fi bine sau, cum suna subiectul discutiei, "am incredere in propriul succes", ma relaxez prea tare... Asa ca totul depinde si de personalitatea fiecaruia: unii reusesc mai multe daca sunt calmi si convinsi ca fortele Universului sunt de partea lor, iar altii - numai daca sunt ingrijorati, stresati, vesnic incordati ("zbuciumati" din astia ca mine)... asta ca sa vorbim de pesimism si optimism in contextul SUCCESULUI.
Iar ca sa nu spui ca fac apologia pesimismului, voi da un exemplu care arata ca exista numeroase situatii in care gandirea pozitiva este "autorealizatoare": in cazul a doi pacienti cu aceeasi afectiune, s-a demonstrat ca optimistul are mai multe sanse de vindecare decat pesimistul. Alt exemplu, in sens invers: bolile psihosomatice; se stie ca multe boli sunt provocate de starea psihica a omului, ca depresia sau gandirea negativa poate conduce la afectiuni fizice. Asa ca... DEPINDE, ca sa ne exprimam filosofic!