PDA

View Full Version : Interesant...

Kory
12-27-2004, 01:19 PM
Cine din vizitatori cum crede:

[K]
12-27-2004, 01:40 PM
hai ca daunazi am discutat pe nishte teme cu tata shy ni-o venit o pofta mare sa ma contrazic pe asha teme...
defineshte raiul shi iadul... ceo za fignea yi asta? cu shi se mananca? asta ca yn bancu shela cand la unu i se ia viatza shi yl pune sa aleaga unde vrea sa mearga shi se duce yn vizita yn rai, acolo tat spakoina, tatz yngerash, lealecika caroce... se duce yn rai - tarfe, droguri, destrabalare... ciuvaku spune:
- uite, aici vreu!
ajunge yn rai, yl pun la fiert, la chinuit etc etc...da el yntreaba:
- dap unde-s tarfele, bautura, bespredelu shy marazmu?
- uai, nu yncurca turizmu cu imigratzia....

apu eu ashtept tare nerabdator definitziile tale, shi vreu sa shtiu cu shi pot sa ma ocup yn rai shi shi pot sa fac yn iad?!

Kory
12-27-2004, 02:53 PM
hai ca daunazi am discutat pe nishte teme cu tata

Tata banuiesc ca crede?

Ei bine, pentru a nu ma adanci prea mult in explicatii si definitii voi incerca sa fiu cat mai laconic.

Rai - loc, unde vine sufletul pentru odihna vesnica. Loc unde nu va fi durere, boala, plans, tanguire s.a.m.d.

Iad - deasemenea un loc unde vine sufletul uman, insa acesta este un loc de pedeapsa vesnica.

apu eu ashtept tare nerabdator definitziile tale, shi vreu sa shtiu cu shi pot sa ma ocup yn rai shi shi pot sa fac yn iad?!

Apu, dragu meu ni-ti pot spune cu ce am sa ma ocup EU in rai, (cred ca lucrul cel mai inportant e ca am sa ma intalnesc cu Domnul meu acolo, s-apoi cu multi-multi care mi-au fost gragi aici pe pamant). Care va fi "business"-ul acolo, sincer, nu stiu.

Cat despre iad, nu prea am dorinta sa ma gandesc la asa ceva. Nu stiu de ce. Cred ca nimeni nu are asociatii prea grozave (in sensul placut al cuvantului), atunci cand este vorba de iad. Nu?

Acuma, daca catu-si de putin ti-am satisfacut curiozitatea, poti sa raspunzi la intrebare... :)

vitalic sprinceana
12-27-2004, 03:01 PM
Rai - loc, unde vine sufletul pentru odihna vesnica. Loc unde nu va fi durere, boala, plans, tanguire s.a.m.d.

Iad - deasemenea un loc unde vine sufletul uman, insa acesta este un loc de pedeapsa vesnica.

kory, intotdeauna ma intrebam camd e ce trebuie inclusa pe langa categoria "pacatului' ce a avesniciei?? de ce un pacat facut intr-un interval infim de timp in comparatie cu vesnicia ar trebui sa aduca dupa sine o pedeapsa pe vesnicie???? nu crezi ca astfel se stirbeste mitul despre bunatatea dumnezeului tau ?

Kory
12-27-2004, 05:03 PM
Vitalic,

cred ca nu e vorba de un pacat, dar de starea si atitudinea noastra. Dar daca e sa vorbim de un pacat micut-micut, asa cum ar fi ... o minciunica, sa zicem. Inseamna aceasta ca nu am savarsit un PACAT? Si apoi, pe zi putem face, fara a abserva o multive de pacate, care adunate la olalta arata ca o pata murdara pe o haina curata.

Vitalic, noi traim intr-o tara de drept, unde daca facem o infractiune suportam consecintele. Intelegi ce vreau sa zic? Hai, sa zicem ca eu am spart un geam, stiind ca asa ceva nu se poate, ma prinde politia sa ma pune sa platesc amenda. Spunde-mi te rog este nedrept statul sa ma pedepseasca? Asa-e ca este logic, nu? Numai cand este vorba de Dumnezeu, ne inchipuim ca este nedrept ca El sa trimita in iad sufletele care au trait in ignoranta fata de El.

nu crezi ca astfel se stirbeste mitul despre bunatatea dumnezeului tau ?

Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul Lui Fiu (Isus Hristos), pentru ca oricine crede in El sa nu piara (sa nu mearga in iad in vesnicii si sa nu-si risipeasca viata aici pe pamant), dar sa aiba viata vesnica (sa se impace cu Dumnezeu si sa petreaca vesnicia cu prezenta Lui). Dumnezeu in adevar n-a trimis pe fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El (prin Isus).
/Citat din Evanghelia lui Ioan cap. 3 ves. 16/

Intrebare: nu este oare deajuns sa ne demonstreze Dumnezeu ca ne iubeste, trimitandu-L pe Isus sa moara in locul nostru, aruncand asupra Fiului Sau blestemul pacatelor intregii lumi... si ale noastre in parte?

Mirabela Iucu
12-27-2004, 06:00 PM
La intrebarea ta kory se poate rapunde daca spui din punctul de vedere al carei religii vrei raspunsul...
Daca totusi vrei un raspuns al unui om simplu...care "pacatuieste" din cand in cand..."caci numai Tu esti fara de pacat"....puteai cauta pe la celelalte teme raspunsul...si vei constata ca multora "nu le pasa"... :crazy:

[K]
12-27-2004, 06:15 PM
bun punct de vedere diplomatic Mira...
ok, eu nu pot sa aleg, fiindca nu vad ce ash putea face yntr-o parte sau yn alta... tipa ori tzy-i ghini, ori suferi... da asta doar nu-i demonstrat - asta doar ys vorbe shy-i scris yn cartzulie... da de ce trebuie sa existe asa ceva? pentru ca asha au ales oamenii? io zic ca religia a fsot conceputa pentru a manipula oamenii... shi de aishi se trag toate...

Mirabela Iucu
12-27-2004, 06:19 PM
Pai se stie ca religia a fost o buna metoda de manipulare a maselor...foarte eficienta :lol: ...insa al oamenilor capabili sa perceapa pana la un anumit nivel... :crazy:

Kory
12-27-2004, 07:14 PM
La intrebarea ta kory se poate rapunde daca spui din punctul de vedere al carei religii vrei raspunsul...

Religiile sunt inventate de oameni. Daca vreti, religiile sunt modalitatea omeneasca de a se impaca cu Dumnezeu si este adevarat ca in multe cauze religiile sunt instrumente de manipulare cu oamenii. Nu insa si crestinismul, care este o consecinta a raportarii personale fata de ceea ce a facut Dumnezeu pentru rezolvarea viitorului nostru. Daca sub crestinism subintelegeti unele practici care le-ati vazut sau auzit undeva, ritualuri si mai stiu eu ce, nu numiti aceasta crestinism. Si apoi religiile nu presupun incredere intr-o persoana care te iubeste cu adevarat, lucru valabil numai pentru crestinism.

Hai sa vorbim despre ce credeti voi personal despre Hristos. Numai nu va grabiti sa spuneti ca acesta este un mit. De atitudinea personala fata de acest Isus, depinde directia - "sus" sau "jos".

Mirabela Iucu
12-27-2004, 07:30 PM
Eu una nu cred in acest Isus al tau...si automat este exclusa si partea de "jos"... :crazy:

[K]
12-28-2004, 09:34 AM
cand eram mai mic shi mergeam la bunica la tzara era o carte cu multe ilustratzii despre viatza lui isus hristos.... ymi placeau desenele sa va spun drept... da acuma sa zic ca cred, sau ma simt evlavios... pe naiba... chiar nu ma intereseaza...

Kory, ma enerveaza chestia asta: religiile au fost nascocite pentru a manipula, da numa cretinizmul nu.... pardon! am greshit ceva? :roll: yn fine, celelalte religii tot asha zic shi despre creshtinizm... shy sunt dofiga religii shi tati se contrazic...

vitalic sprinceana
12-28-2004, 10:20 AM
Vitalic, noi traim intr-o tara de drept, unde daca facem o infractiune suportam consecintele. Intelegi ce vreau sa zic? Hai, sa zicem ca eu am spart un geam, stiind ca asa ceva nu se poate, ma prinde politia sa ma pune sa platesc amenda. Spunde-mi te rog este nedrept statul sa ma pedepseasca? Asa-e ca este logic, nu? Numai cand este vorba de Dumnezeu, ne inchipuim ca este nedrept ca El sa trimita in iad sufletele care au trait in ignoranta fata de El.

kory, in tara de drept despre care vorbesti pedepsele sunt proprotional cu vina..eu nu fac puscarie pe viata daca insult pe cineva..exista un cod penal, unul de procedura penala...adica pedepsele nu sunt arbitrare..asta e prima parte a problemei..adoua parte..vorbeam de vina...facem o ecuatie vina-pedeapsa...greseala o faci intr-un anumit interval de timp...de ce atunci pedeapsa tine vesnic...statul de drept iti da posibilitatea, dupa ce ai ispasit termenul(in afara celor condamnati pe viata, ori la moarte) sa fii din nou cetatean liber..de ce atunci pedeapsa dumnezeiasca dureaza VESNIC?

Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul Lui Fiu (Isus Hristos), pentru ca oricine crede in El sa nu piara (sa nu mearga in iad in vesnicii si sa nu-si risipeasca viata aici pe pamant), dar sa aiba viata vesnica (sa se impace cu Dumnezeu si sa petreaca vesnicia cu prezenta Lui). Dumnezeu in adevar n-a trimis pe fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El (prin Isus).
/Citat din Evanghelia lui Ioan cap. 3 ves. 16/

Intrebare: nu este oare deajuns sa ne demonstreze Dumnezeu ca ne iubeste, trimitandu-L pe Isus sa moara in locul nostru, aruncand asupra Fiului Sau blestemul pacatelor intregii lumi... si ale noastre in parte?

de ce singurul fiu?/ el e atotputernic, poate sa-si faca o multime de fii...apropo facatura fiului seamana tare mult cu mitologia greceasca..si daca e in puterea lui sa aiba cati fii vrea, atunci unde e gravitatea si bunatatea momentului??? daca eu am cateva milioane de fire de par...va fi oare mare bunatate daca dau un fir cuiva?

Kory
12-28-2004, 10:25 AM
[K], tu spui ca:

ma enerveaza chestia asta: religiile au fost nascocite pentru a manipula, da numa cretinizmul nu.... pardon!

Toate religiile lumii, sunt niste tendinte fie de a se apropia de Dumnezeu, fie de a-i fi placut lui. Oamenii simt necesitatea de a avea legatura cu Dumnezeu. Ei au nevoie de El. De aia au considerat ca El poate fi gasit intr-un fel sau altul, si au inventat tot felul de nu stiu ce invataturi. Unii il nimesc Buddha, Krishna s.a.m.d. Dar nimeni din cei mentionati sus n-a pretins a fi rascumparatorul lumii, nimeni din ei n-a murit pentru pacatele si in sfarsit: Mahomed a murit si a ramas in mormant, Buddha la fel. Cine din liderii religiilor mondiale a inviat din morti? Nimeni! Pe cand Isus, Domnul a murit dar a si inviat si s-a inaltat in slava! Cel putin aceasta ma face sa cred ca crestinismul nu e o simpla religie.

Mirala, merci si tie pentru raspuns:Eu una nu cred in acest Isus al tau...si automat este exclusa si partea de "jos"... :-?
...si automat este exclusa si partea de "sus", ramane doar cea de la mijloc si-mi pare rau pentru tine. Dar ai sanse, Dumnezeu nu este om si natura Lui este dragoste si indurare.

Multumesc tuturor celor ce participati la aceasta discutie. :D [/code]

Kory
12-28-2004, 10:49 AM
de ce singurul fiu?/ el e atotputernic, poate sa-si faca o multime de fii...apropo facatura fiului seamana tare mult cu mitologia greceasca..si daca e in puterea lui sa aiba cati fii vrea, atunci unde e gravitatea si bunatatea momentului

Fiindca e Dumnezeu si El decide. A Lui e hotararea ca daca are UN Fiu, apoi pe Acesta, Unicul si Cel mai scump sa ia asupra Lui pacatul lumii.

[K]
12-28-2004, 10:59 AM
chestia cu moartea pentru moartea pentru pacatele omenirii suna a demagogie... multora le-o fost yn kryla di shi-o murit el, shy nish n-o fkurit di shi... shy asta ca Isus a murit pentru pacatele omenirii n-o ajutat pe nimeni cu nimic... shy tatz se roaga, shi aprind lumanari, shi mai nu shtiu shi, shi Dumnezeu e bun... da El noli reactzii... tata chestia asta cu Dumnezeu e tare relativa... shi foarte dubioasa...

vitalic sprinceana
12-28-2004, 11:09 AM
Fiindca e Dumnezeu si El decide. A Lui e hotararea ca daca are UN Fiu, apoi pe Acesta, Unicul si Cel mai scump sa ia asupra Lui pacatul lumii.

ar fi cel mai scump daca asta ar fi unicul REAL si unicul POTENTIAL..dar intrucat ca atotputernic si absolut POTENTIALII lui fii pot fi miliarde, nu vad de ce am plange

Kory
12-28-2004, 11:18 AM
Citat:

ar fi cel mai scump daca asta ar fi unicul REAL si unicul POTENTIAL..dar intrucat ca atotputernic si absolut POTENTIALII lui fii pot fi miliarde, nu vad de ce am plange

Multumesc.
Apropo... ai votat in poll?

vitalic sprinceana
12-28-2004, 11:44 AM
Apropo... ai votat in poll?

nu am votat caci nu accept nici iadul ca pedeapsa...nici raiul ca premiu

Mirabela Iucu
12-28-2004, 11:50 AM
Kory trust me dar n-am nevoie de compatimirea nimanui legat de aceasta problema...asa ca pastreaza-te pentru altii mai nevoiasi :wink:

Kory
12-28-2004, 12:56 PM
nu am votat caci nu accept nici iadul ca pedeapsa...nici raiul ca premiu

Scuze, o mica abatere de la tema, defapt nici nu te oblig sa raspunzi public: care-i rostul vietii pe pamant. Se limiteaza oare totul la acei 60-70 de ani pe care-i traieste omul pe pamant sau poate exista si ceva dupa viata?

Mirabela spune ca: Kory trust me dar n-am nevoie de compatimirea nimanui legat de aceasta problema...asa ca pastreaza-te pentru altii mai nevoiasi.

Hm... Mirabela, chiar daca crezi ca iadul si raiul sunt produsele mitologiei nu siu de care, totusi nu cred ca nu ti-ai pus nici odata intrebarea care am adresat-o putin mai sus. Chiar daca-ar fi asa, eu cred ca fiecare om mai devreme sau mai tarziu se gandeste la ce-i acolo... dincolo de viata.
Nu degeaba am inceput aceasta tema deoarece vreau sa va provoc sa va opriti putin din mersul zbuciumat al vietii si sa meditati putin la sufletul Dumneavoastra. Totodata, pentru cei, carora le pasa de sufletul lor, as vrea cu mult drag si respect sa-i conduc spre Cale, Adevar si Viata.

[K]
12-28-2004, 02:05 PM
as vrea cu mult drag si respect sa-i conduc spre Cale, Adevar si Viata.

zii! sa vad... eu gasesc cale yn compuri, adevar yn bere shy viatza yn mishkare...

vitalic sprinceana
12-28-2004, 02:13 PM
Scuze, o mica abatere de la tema, defapt nici nu te oblig sa raspunzi public: care-i rostul vietii pe pamant. Se limiteaza oare totul la acei 60-70 de ani pe care-i traieste omul pe pamant sau poate exista si ceva dupa viata?

rostul vietii...e sa mori...nimic mai mult...orice alte speculatii sunt gratuite...adu-mi o lingura de smoala de pe lumea celalalta si apoi mai discutam despre rosturi...

Kory
12-28-2004, 02:56 PM
zii! sa vad... eu gasesc cale yn compuri, adevar yn bere shy viatza yn mishkare...

[K]

Compurile se strica si au "gliukuri", berea se transforma in urina, sar miscarea o faci atata timp cat iti permite sanatatea. Toate-s trecatoare...

rostul vietii...e sa mori...nimic mai mult...orice alte speculatii sunt gratuite...adu-mi o lingura de smoala de pe lumea celalalta si apoi mai discutam despre rosturi...

Mmm... respect parerea ta, insa nu-s de acord cu ea. Tu, se pare ca privesti doar lucrurile care izbesc privirea, am in vedere acelea care se vad, pe cand anume aceste lucruri sunt pieritoare.

Multumesc. 8)

Mirabela Iucu
12-28-2004, 04:59 PM
Ce te face sa crezi ca tu esti cel ce este in stare sa ne conduca spre calea Domnului ?
Si eu m-am gandit de multe ori la ce va fi dupa...dar intotdeauna am gasit o explicatie stintiifica la ce va urma... :crazy:

Kory
12-28-2004, 05:37 PM
E ok. Dar, da-mi voie... stiinta e o sursa sigura?
Ai putea sa impartasesti?

vitalic sprinceana
12-29-2004, 09:16 AM
Mmm... respect parerea ta, insa nu-s de acord cu ea. Tu, se pare ca privesti doar lucrurile care izbesc privirea, am in vedere acelea care se vad, pe cand anume aceste lucruri sunt pieritoare.

kory, da-mi macar o lingura de smoala nepieritoare din lumea celalta..sau vre-un fir de par din barba LUI pentru a face o comparatie...poate sunt pieritoare, dar in schimb...intr-un anumit moment de timp, in cadrul unor coordonate de spatiu...aceste lucruri au fost REALE...

Dar, da-mi voie... stiinta e o sursa sigura?
Ai putea sa impartasesti?

nu e sigura...dar e autocritica...si are tendinta de a se perfectiona...

Kory
12-29-2004, 10:31 AM
kory, da-mi macar o lingura de smoala nepieritoare din lumea celalta.

nu, asa ceva nu pot sa-ti ofer, nu-i businessul meu s-o fac. Cred ca daca esti pasionat de smoala din lumea cealalta, tot ce-i posibil ca pe lumea asta n-o vei primi. Insa ai sansa sa ai parte de multa smoala in lumea de apoi. Si daca vei tot avea tendinta sa gasesti argumenta fizice a vietii de apoi, ma tem ca te vei trezi deja in mormant, dar atunci va fi prea tarziu. :(
Dar nu prierzi nimic daca accepti existenta lui Dumnezeu si a vietii de dincolo si te pregatesti de "nedoritul" eveniment, in schimb castigi vesnicia pentru un Pamant nou si un Cer nou.

O zi buna! :wink:

IONIX
12-29-2004, 08:57 PM
de ce sa credem in ceva ce nu exista (cel putin nu poate fi demonstrat). cita lume a facut rele pe aceasta lume
stiinta s-a dezvoltat mult, iar mitologia nu mai poate fi amestecata cu religia (vechiul testament dupa cite tin minte seamana cu povesti mai degraba :) )

greenFoX
12-30-2004, 12:14 AM
Numai eu merg in iad?

Sunt curios cine a ales raiul si cum isi justifica alegerea.

Meta
12-30-2004, 01:24 AM
da' mie nu-mi pasa................

Mirabela Iucu
12-30-2004, 02:41 AM
Se pare Kory ca habar nu ai ce e stiinta.Daca ai fi avut oarecare informatii intelegeai ce am vrut sa spun...
Tu crezi ca D-zeul tau ne-a creat in cateva zile ? si ca eu femeie fiind provin dintr-o coasta? :lol: ...trust me...dar prefer sa cred ca ma trag din maimutza...macar e mai logic :crazy:

vitalic sprinceana
12-30-2004, 08:31 AM
nu, asa ceva nu pot sa-ti ofer, nu-i businessul meu s-o fac. Cred ca daca esti pasionat de smoala din lumea cealalta, tot ce-i posibil ca pe lumea asta n-o vei primi. Insa ai sansa sa ai parte de multa smoala in lumea de apoi. Si daca vei tot avea tendinta sa gasesti argumenta fizice a vietii de apoi, ma tem ca te vei trezi deja in mormant, dar atunci va fi prea tarziu.
Dar nu prierzi nimic daca accepti existenta lui Dumnezeu si a vietii de dincolo si te pregatesti de "nedoritul" eveniment, in schimb castigi vesnicia pentru un Pamant nou si un Cer nou.

O zi buna!

kory, nu pot sa devin credincios din frica pentru cantitatea de smoala de pe lumea cealalata...nu e logic sa crezi doar pentru ca te temi sa fii pedepsit...am fost creati cica, dupa chipul si asemenarea lui, de ce i-am fi slugi..daca ii semanam si la ratiune tot...

Kory
12-30-2004, 11:10 AM
Sunt curios cine a ales raiul si cum isi justifica alegerea.

Eu am ales Raiul. Si uite cum justific. Sunt un om pacatos, care prin rebeliunea mea fata de Dumnezeu merit iadul. Justitia lui Dumnezeu ma condamna. Am nevoie de salvare! Cu propriile eforturi nu pot sa-mi rezolv statutul de pacatos, fiindca cat de mult m-as stradui sa fiu mai bun, nu devin prin acesata drept in fata lui Dumnezeu. Dumnezeu deci a rezolvat problema mea (si a ta :) ) astfel, a luat El chip de om in persona Domnului Isus, care a murit pentru pacatele si faradelegele mele (si ale tale :) ). El nu era de vina, insa din dragoste fata de mine s-a incarcat cu pacatele mele si le-a pironit pe cruce. Crezand in aceasta jertfa, se produce un transfer: EL (Isus) transfera asupra mea nevinovatia Lui si ia asupra Sa vinovatia mea facand astfel pace intre mine si Dumnezeu. Acum, Dumnezeu ma accepta ca copil al Sau pentru ca ma priveste prin prisma Fiului Sau ceea ce-mi asigura viata vesnica in prezenta Sa. Aceasta nu inseamna ca eu nu mai pacatuesc... se intampla, fireste, insa am un Mijlocitor intre mine si Tatal ceresc - Isus Hristos, Domnul. Slava Lui!

Hei, greenFox, AM O VESTE BUNA PENTRU TINE: Nu e neaparat sa accepti sa fie Iadul destinul tau vesnic. Crede in Isus Hristos ca rascumparator al tau si vei avea viata.

Mirabela, tu spui ca...

Tu crezi ca D-zeul tau ne-a creat in cateva zile ? si ca eu femeie fiind provin dintr-o coasta? ...trust me...dar prefer sa cred ca ma trag din maimutza...macar e mai logic

Draga Mirabela, pentru mine este o onoare sa afirm ca eu sunt CREAT de Dumnezeu, ca El m-a creat personalitate. Vezi, Mirabela, atunci cand se stie ca lucrurile in Univers tind spre haos (stii a doua Lege a termodinamicii?), dispare logica (vorbersc acum din punct de vedere al evolutionosmului), atunci cand privim cel putin la la complexitatea omului.
Daca doresti putem sa discutatm aparte despre evolutionism si creationism, car pe un topic aparte. Daca e sa vorbim de logica, crede-ma ca sunt o multime de argumente care clatina logica aparenta a Teoriei lui Darwin. Si atunci trebuie sa alegi ce crezi: sa te mandresti ca ai provenit din maimute si traiesti 50-70 de ani aici pe Pamand si apoi te identifici cu pamantul, sau sa accepti ca te-a creat o Persoana infinit superioara tie, care-ti promite un destin glorios in Slava Sa.

In fine, multumesc pentru ca ti-ai exups parerea.

Kory
12-30-2004, 11:16 AM
Revolta unei maimute

Odată, o maimută din neamul anecdotic,
Venind la sfat pe-o creangă de arbore exotic,
A zis: Atentiune! Sunt foarte afactată!
Că circulă prin lume-o vorba, deloc adevarată,
Că omul ar descinde din buna noastră rasă.
Si însăsi ideea aceasta-mi pare odioasă!
Ati pomenit vreodată divorturi printre noi?
Copii lăsati pe drumuri sau strigăt de război?
Cine-a văzut în hoardă la noi bolnavi mintali,
Drogati, lacomi de cărnuri sau homosexuali,
Excroci, banditi, gherile sau vreo tutungerie?
În neamul nostru nobil nu vezi asa prostie!
Noi n-avem mafii crude în stirpea noastră aleasă,
Nici teroristi, nici dogme, nici luptele de clasă.
Cât am bătut eu jungla... Scuzati, n-am observat,
În obstea maimutească vreun cocotier privat,
Nici garduri si nici paznici, nici pui murind de foame
Sau omorâti în taină de asa zise mame.
Nu veti vedea vreodată cât soarele si luna
O minte de maimută dospind în ea minciuna.
Chiar dac-as fi silită de vreun laborator,
N-as deveni turnător si nici informator.
Si iată, înc-un lucru din lumea mea de jos:
La noi nu se întâmplă război religios,
Nici sfinte inchizitii, nici libertăti în lanturi
Nici chefuri după care să ne culcăm în santuri,
Nici ordine mondiala, nici nationalism,
Si nici vreo îndoială ce-aduce ateism.
E-adevărat că omul a coborât la noi,
Dar nu, fiti rezonabili,
N-A COBORÂT DIN NOI !

Scuzata sa-mi fie intervientia... e o poiezie gluma care contine si un miez de adevar.

P.S. A nu se primi acesta ca fiind o ofensa personala. Merci pentru intelegere

[K]
12-30-2004, 12:00 PM
vreau argumentele alea contra lu Darwin...
ok, daca el a ales sa fie rastignit pe cruce pentru pacatele omenirii, ap shi? shy pacatele urmashilor tot intra aici? iaca aista-i bred...

shy vashe... sa crezi asha de tare ca este shineva undeva shi te ashteapta... shi asha de tare sa te rupi acolo... ap nu mai yntzaleji nika din viatza...

Mirabela Iucu
12-31-2004, 01:51 AM
Cateodata am impresia ca acolo sus cineva se joaca...Sim City cu noi...si ca suntem doar un program...un game daca vreti...poate acela e D-zeu sau poate suntem doar rodul imaginatiei unei civilizatii net superioare... :crazy:

S3ndaL3
12-31-2004, 06:33 AM
Kory, is kam putsine raspunsuri... sau poate lipseshte cel mai important...

---> "Sorry, dar mie viatsa imi place!" ce zici? ;)

Eeeh!

...asta e cauza saraciei in toata lumea... , ..omul viseaza... , ...omul ashteapta sa-i pice din cer... , ...ashteapta ajutor din partea Dumnezeului pe care el singur la creat...

Cind omul va intselege...? - Niciodata!

P.S. Kory, sorry, n-am votat... fiindca n-am gasit printre raspunsurile tale, raspunsul meu.

IONIX
12-31-2004, 02:28 PM
veshnica disputa intre atei si credinciosi :)

Kory
12-31-2004, 02:29 PM
Kory, is kam putsine raspunsuri... sau poate lipseshte cel mai important...

Ain in vedere in Poll? Da, asa este, dar nu e critic.

Sorry, dar mie viatsa imi place!" ce zici?

Raspund ca si mie-mi place. Vreau sa nu-ti creezi implesia ca-s un barbat imbracat in negru, cu fatza mai des posomorata decat vesela. Nu, ,a bucur ca traiesc.

...asta e cauza saraciei in toata lumea... , ..omul viseaza... , ...omul ashteapta sa-i pice din cer... , ...ashteapta ajutor din partea Dumnezeului pe care el singur la creat...

E parerea ta. Ai dreptul la ea. Insa eu nu sunt de acord cu ea. Saracia nu e cauza problemei ci doar consecinta. Cauza este ca omul traieste fara de Dumnezeul Adevarat, nu tine cont de principiile stabilite de El.
Si apoi, intreaba-i po oamenii bogati (fiindca ai atins aceasta tema), sint ei impliniti cu adevarat? Dorm ei linistit noaptea? In familiile lor totu-i ok? Si pana la urma avutiile lor, tot nu-s al lor. Am in vedere ca nu le vor lua cu ei in mormant... cu teate ca se gasesc si tupeisti dintr-aceea care o fac. :lol:

Cind omul va intselege...? - Niciodata! (vorba ta)

Kory, sorry, n-am votat... fiindca n-am gasit printre raspunsurile tale, raspunsul meu.

Eu am plasat chiar mai multe optiuni decat exista. Fii atent, exista doar 2 - sau mergi in rai, sau mergi in iad. Celelalte se refera doar la punctul 2 din chestionar.

Cuccese mari in contiunuare si La Multi Ani tuturor! :wink:

Kory
12-31-2004, 02:32 PM
veshnica disputa intre atei si credinciosi

Asa este, deoarece estun subiect la care lumea nu se gandeste prea des.

Bion
12-31-2004, 04:00 PM
Kory,vin si eu cu o intrebare:
Chestia cu raiul si iadul, te salveaza numai credinta adevarata, sau merge si una butaforica, de ochii lumii?
Daca numai cea adevarata, atunci ce inseamna aceast termin, "adevarata"?
Dupa cate inteleg eu, credinta e adevarata atunci cand ea vine din inima ta, o simti cu toata fiinta, neimpus de nimeni, pur si simplu ca asha o simti...
Am eu dreptate sau nu? Vreau un raspuns laconic si clar, fara referinte la materiale "autentice".

Kory
01-03-2005, 10:23 AM
Chestia cu raiul si iadul, te salveaza numai credinta adevarata, sau merge si una butaforica, de ochii lumii?

Numai cea adevarata. Cea butaforica se numeste "lasitate", "fatarnicie".

...ce inseamna aceast termin, "adevarata"?

Ceea ce spune Dumnezeu. Exista o singura cale de salvare: cea care este Isus Hristos. Nu te salveaza absolut nimic si nimeni: nici aprtenenta la o biserica sau cult, nici un fel de religie. Exista doar Unul (Isus), Care a fost agatat intre cer si pamant ca sa impace unul cu altul. :dansez: Aleluia!

Bion
01-03-2005, 08:45 PM
Cred-ca nu mai are sens mai departe de continuat discutia... sa expun de ce.
Kory, spre deosebire de atei, credinciosii nu stiu de ce INTOTDEAUNA se bazeaza la demonstare pe rezultat, adica pe faptul care trebuie demonstrat...
Am in vedere ca procesul are loc cam asa, din punctul de vedere a unui matematician : 2 + 2 = 4. De ce? Raspuns: pentru ca 4 = 2 + 2! Super ingenios procedeu.

Am vrut sa pun o intrebare, asteptam un raspuns clar si concis, insa iarasi speculatii am auzit... Si totusi, am sa formulez intrebarea: cum ti se pare tie, ce poate avea comun cu o credinta adevarata frica? Daca nimic, atunci ce rol si rost au in toata chestia cu religia povestea cu Raiul si Iadul, si pedeapsa vesnica? Cam nu prea vad logica...

Apropo, la tema, am auzit azi la TV un pricol de Zadornov. Povesteshte el cum a fost in safari in Africa, si intr-o dimineata se trezeste simtind ca cineva il urmareste, adica se uita tinta la el. Ridica ochii intr-un copac, si vede cam la 3 metri o maimuta mare. Privind-o mai atent, a inteles de ce il urmarea: cauta sa shterpeleasca ceva. Si fraza cheie - vazind asta, am inceput sa cred ca Darvin a avut dreptate! :hahaha:

vitalic sprinceana
01-09-2005, 07:13 PM
. Dumnezeu deci a rezolvat problema mea (si a ta ) astfel, a luat El chip de om in persona Domnului Isus, care a murit pentru pacatele si faradelegele mele (si ale tale ). El nu era de vina, insa din dragoste fata de mine s-a incarcat cu pacatele mele si le-a pironit pe cruce. Crezand in aceasta jertfa, se produce un transfer: EL (Isus) transfera asupra mea nevinovatia Lui si ia asupra Sa vinovatia mea facand astfel pace intre mine si Dumnezeu. Acum, Dumnezeu ma accepta ca copil al Sau pentru ca ma priveste prin prisma Fiului Sau ceea ce-mi asigura viata vesnica in prezenta Sa. Aceasta nu inseamna ca eu nu mai pacatuesc... se intampla, fireste, insa am un Mijlocitor intre mine si Tatal ceresc - Isus Hristos, Domnul. Slava Lui!

kory, ceea ce spui e cel putin o prostie...daca hristos s-a jertfit pentyru pacatele mele si ale tale...totul e permis, si omorul...si preacurvia..si ce vrei tu...traiasca umanitatea...eu nu accept asemenea credinta...sa-si pastreze divinitatea ta fiul, nu am nevoie de el

crs
01-24-2005, 03:15 PM
eu unul nu am raspuns pt. ca nu aveam unde - imi mai trebuia o varianta: in alta parte.
sint ateu, normal(dupa raspuns) si ma pasioneaza religiile, dar oricit as cauta in interiorul meu cea mai mica sclipire de credinta - nu o gasesc; nu stiu daca regret sau nu treaba asta. Se zice ca nu exista atei, ca oricine cind ajunge la un anumit prag isi aminteste de credinta si de Dumnezeu (vorbesc de un Dumnezeu la general - nu ma apuc sa-i numar pe toti din toate credintele religioase). Eu nu am reusit nici in momentele critice sa ma gindesc la asta.
Legat de Kory - ceea ce zice el s-ar transpune in vorbele actalei perioade cam asa: "eu merg in Rai ca am pile - am pe cineva care-mi aranjeaza" (nu mi-o lua in nume de rau).
Teoria lui Darvin precum ca omul se trage din maimuta a cazut de mult si e acceptat acest lucru in multe tari, noi am fost "inchisi" de restul lumii prea mult timp si am ramas in urma cu multe (unii inca mai cred ca omul a ajuns pe luna).
Dintre cei (multi) care au avut o moarte clinica nici unul nu povesteste ca ar fi ajuns in rai si cu atit mai putin in iad. Majoritatea descriu o detasare de corpul fizic si drumul spre lumina (pe care unii il asociaza cu drumul spre soare). Pt. mine ei sint cei mai in stare sa spuna daca exista Dumnezeu, sau rai/iad. Binenteles ca pt. unii drumul spre "lumina" e asociat cu drumul spre rai dar asta depinde de credinta respectivului.
Pt. mine religia e buna doar pentru acea "autosugestie" indirecta pe care o determina si care are f. mare importanta pt. om.
Cred ca v-am plictisit destul, dar daca vreti putem continua.

2008.